-
Ούτε προσηλυτίζω, ούτε κάνω βανδαλισμούς εις βάρος αλλοθρήσκων και θεωρώ υπάνθρωπο όποιον πάει να εμποδίσει κάποιον να προσληφθεί κάπου λόγω θρησκεύματος ή πάει να σκοτώσει κάποιον ή άλλως πώς διώξει οποιονδήποτε δεν είναι ομόθρησκός του.
Βέβαια, τη γνώμη μου την εκφράζω και την τεκμηριώνω, αρνούμενος να μείνω σιωπηλός επειδή σε μερικούς δεν αρέσει η άποψή μου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο ανεξίθρησκος ΔΕΝ θα το κάνει.Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ανεξίθρησκου και του Αθεου απο ιδεολογία! Αλλο να δέχεσαι οτι ο καθενας μπορει να πιστευει σε ότι θέλει και άλλο να πιστευεις οτι δεν υπάρχει η έννοια του Θειου!
Ο άθεος skullone μπορει να ειναι χειρότερος από τον μουσουλμάνο ή τον Χριστιανό αν κοροιδευει τους υπόλοιπους και δεν σέβεται την θρησκεία τους.
Και μπορει να ειναι εξισου ή και περισσότερο φανατισμενος απο εναν που πιστευει οπως και να προσπαθεί επισης να επιβάλλει την δική του εκδοχη!
Οποτε ο φανατισμός δεν ειναι θέμα θρησκείας, ειναι θέμα ανθρώπου και ιδεών!
-
Ούτε προσηλυτίζω, ούτε κάνω βανδαλισμούς εις βάρος αλλοθρήσκων και θεωρώ υπάνθρωπο όποιον πάει να εμποδίσει κάποιον να προσληφθεί κάπου λόγω θρησκεύματος ή πάει να σκοτώσει κάποιον ή άλλως πώς διώξει οποιονδήποτε δεν είναι ομόθρησκός του.Βέβαια, τη γνώμη μου την εκφράζω και την τεκμηριώνω, αρνούμενος να μείνω σιωπηλός επειδή σε μερικούς δεν αρέσει η άποψή μου.
OK. ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ?
-
Ναι ρε φίλε, είμαι! Σε δυσαρεστεί ΚΑΙ αυτό σ'εμένα;
Αλήθεια, τι εμμονή είναι αυτή που έχεις εσύ και δυο-τρεις άλλοι με τις προσωπικές μπηχτές;
-
Ναι ρε φίλε, είμαι! Σε δυσαρεστεί ΚΑΙ αυτό σ'εμένα;Όχι. Καθόλου μάλιστα. Είπες όμως ότι:
Ο μη ανεξίθρησκος θ'αρχίσει εκστρατείες προσηλυτισμού με το καλό ή το στανιό, θα κάνει διώξεις με βάση το θρήσκευμα των άλλων, θα σφάξει κόσμο.
Ο ανεξίθρησκος ΔΕΝ θα το κάνει.
Κι όμως, επανειλημμένες φορές εδώ μέσα, έχεις κράξει με άσχημο τρόπο τις θρησκείες, γενικέυοντας, κατηγορώντας και βάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα στο ίδιο τσουβάλι.
Με αυτόν τον τρόπο, μετατρέπεις την ανεξιθρησκεία σου σε θρησκεία!
Το πιάνεις αυτό που λέω στην τελευταία πρόταση? Ελπίζω ναι.
EDIT (Επειδή έκανες γρήγορα έντιτ και δεν πρόλαβα):
Αλήθεια, τι εμμονή είναι αυτή που έχεις εσύ και δυο-τρεις άλλοι με τις προσωπικές μπηχτές;
καμία εμμονή δεν έχω, με κανέναν και με τίποτα
-
Αν οι ιδεολογίες που πρεσβεύουν οι θρησκείες καλούν σε ξεπάστρεμα των απίστων, κηρύττουν την ανωτερότητα των πιστών έναντι των απίστων (ή βεβήλων, αν θες), είναι υποχρέωσή μου ως ανθρώπου να τις κράξω και να τις καταγγείλω. Και δεν υπάρχει κράξιμο αρκετά άσχημο για τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν σφαγιασθεί εν ονόματι του Ι.Χ., του Αλλάχ ή του Γιαχβέ μόνο και μόνο επειδή οι διάφοροι 'εκπρόσωποι του θεού' επί γης έτσι θέλανε.
Αν δεν θέλουν οι θρησκευτικοί ηγέτες να τρώνε κράξιμο, ας κάτσουν καλά κι ας σταματήσουν να κηρύσσουν με μίσος εναντίον όποιου δεν ακολουθεί τα θέσφατά τους.
Η δημοσίευσή σου με την οποίαν προσπάθησες - ατυχώς - να μου την πεις στερείται βάσεως. Αν ακολουθήσουμε βλέπεις το πνεύμα της δημοσίευσής σου, θα πρέπει να κατακρίνουμε όσους σιχαίνονται το ρατσισμό.
-
Η δημοσίευσή σου με την οποίαν προσπάθησες - ατυχώς - να μου την πεις στερείται βάσεως. Αν ακολουθήσουμε βλέπεις το πνεύμα της δημοσίευσής σου, θα πρέπει να κατακρίνουμε όσους σιχαίνονται το ρατσισμό.Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, και είμαστε και οι δύο οφτόπικ.
Σου μίλησα για θρησκείες και για τον τρόπο που έχεις ανάγει τον φανατικό αντιχριστιανισμό σου σε ΘΡΗΣΚΕΙΑ, κι εσύ μου βάζεις στο ίδιο σακί και τον ρατσισμό. Ο ρατσισμός φίλε, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ θετικό στοιχείο μέσα του, σε αντίθεση με τις θρησκείες, που ΟΛΕΣ έχουν κάτι καλό στη φιλοσοφία τους να επιδείξουν.
οφτόπικ, ΤΕΛΟΣ.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είσαι εκτός τόπου και χρόνουΠραγματικά σε χαίρομαι που ξεκινάς ένα off topic μόνο και μόνο για να προβείς σε ad hominem επίθεση (επειδή δε γουστάρεις τις απόψεις μου, για τις οποίες ΔΕΝ πρόκειται να σου δώσω λογαριασμό) και μετά απαιτείς να έχεις και την τελευταία λέξη.
-
-
F USA F USA
-
-
Τώρα τι καταλαβαίνεις? [kouk]
-
Whatever(.gif)...
-
Ο χρήστης Nada! έγραψε:
Εαν πρεπει greo να πρεπει να αποδειξω οτι η ανωτατη εκπεδευση στις ΗΠΑ και το επιπεδο υγειας στις ΗΠΑ ειναι σε ανωτερο βαθμο απο οτι αυτα της Ευρωπης, τοτε εχουμε πολυ βασικοτερα 'προβληματα' απο τα αλλα που συζηταμε.
Texas Medical and Dental Stories
1.ΌΛΟΙ οι καλοπιασμενοι χοντροκωληδες έλληνARES που (δυτυχώς) γνώρισα η έμαθα γίαυτούς,κάνουν το necessary dental treatment στην Ψωροκώσταινα,όταν έρχονται το καλοκαιράκι να πουλήσουν μούρη.
2.Ο ένας Ρουμάνος φίλος μου πλήρωσε για σκωληκοειδίτιδα 40.000$.Φυσικά δεν είχε,αλλα το 'καλό νοσοκομείο δεν είχε πρόβλημα θα του τα παίρνει με δόσεις.
3.Ο άλλος Ρουμάνος φίλος μου,κανόνιζε με τη γυναικα να έχουν μαζί dental problems,γιατί το ταξίδι στο βουκουρέστι,η διαμονή και η θεραπεία κόστιζαν λιγότερο.
4.Τα ταξίδια στο Mexico για φάρμακα παραμένουν must για τους περισσοτερους.Φίλος teaching fellow αμερικανος πλήρωσε για φάρμακο ωτίτιδας 80$ από το φαρμακείο του πανεπιστημιου.
5.Ο officemate μου,(γαβριήλ ήταν από το Bahrain,very very bad
guy),αναγκάστηκε να πληρώσει 1500 ευρώ ακτινογραφία για την πεντάχρονη κόρη του.6.Φίλη μου αμερικάνα με πολύ λίγους πορουs περιμενε 1 χρόνο για να βγάλει ένα ντόντι.Σχεδόν έρανο κάναμε.
7.Αντιθέτως,ένας καθηγητής μου με παρα που καλο μισθό και άριστες σχέσεις με την Lockheed-Martin παθαίνει καρδιακή προσβολή,τριπλό by-pass και σε 5 μέρες έξω.Φυσικά γίαυτούς το σύστημα είναι Aψογο.
E όχι και ότι η USA έχει health system.ΉΜΑΡΤΟΝ!
Ένα πολύ συνηθισμένο sticker σε αυτοκίνητα φοιτητών ήταν:'America's Health System:
DONT GET SICK'ps. Γιατί κάποιος δεν του αφιερώνει το γνωστό άσμα των Archive,κολλάει γκάντι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παιδεία
Που ειναι δωρεαν η παιδια στην Ευρωπη? ΟΚ στην Ελλαδα πας πανεπηστημιο 'δωρεαν'. Ομως για καλο πανεπηστημιο? Πρεπει να πληρωσεις ετσι? Οπως διαλεξαν αυτη την εκλογη οι γονεις μου στην περιπτωση μου (και κοιτα πως βγηκα ε? )
Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη απο την Ευρωπη (ιδιαιτερα μαθηματα σπανια ακους εδω - γιατι? - γιατι το επιπεδο εκπεδευσης τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι χαλια οπως ξερετε ολοι σας - εδω δεν χρειαζεται).
Το επίπεδο είναι υψηλότατο Γαβριήλ. Στο σύστημα μπάζει νερά, αλλά το επίπεδο μόρφωσης γενικά, είναι πολύ υψηλό. Να προσέχουμε και τι λέμε
Βρε, οταν εγραψα:
'...γιατι το επιπεδο εκπεδευσης τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι χαλια οπως ξερετε ολοι σας'
Δεν εννοω οτι ειστε αμορφωτοι. Εννοω οτι το ΕΠΙΠΕΔΟ, δηλαδη η ΠΟΙΟΤΗΤΑ εκπειδευσης ειναι πιο κατω απο οτι στις ΗΠΑ. Εχει η ΕΛλαδα τοσο καλα και τοσα καλα παν/μια οσα και οσο οι ΗΠΑ? ΑΥτο εννοω. Εαν ειναι δυνατον να μιλαμε καν για αυτο το θεμα.
Τελος μια διορθωση: Οταν εγραψα:
'Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη απο την Ευρωπη '
εννοησα
'Σιγουρα γενικα, η 'παιδια' μεχρι ενος σημειου ειναι ήτε δωρεαν, αλλα για πιο ακριβεια, πιο φθηνη στην Ευρωπη '
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μάνο ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα εννοεί 'ψευδαίσθηση'.Σωστα. Λαθος δικο μου.
Και τα αγγλικα τα ξερετε καλυτερα απο μενα. ΟΚ.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ασχετο!
Αναρωτιέμαι τι προσπαθείς να αποδείξεις!
Αν δεν συμφωνεί είτε πες μας τι πιστεύεις είτε μην απαντάς!! [kouk]Χιούμορ έκανε ο Bruce,δεν νομίζω ότι προσέβαλε κανέναν.Μήπως το παρακάνουμε;
Βέβαια το παρακάνουμε. Με την ανοχή που δείχνουμε
Τα αραβικά έπρεπε να είχαν σβηστεί κι αυτά.
[moderator]
Αν πιστεύεις ότι προκαλούν πρόβλημα σβήστα.Ο κανονισμός πάντως δεν απαγορεύει να γράφουμε σε άλλη γλώσσα.Αυτό δεν κάνει και ο Γαβριλ;
Όχι ρε Κώστα δεν με προσέβαλες.Πλάκα μου κάνεις;
Οταν γραφω Αγγλικα λεω κατι επι του θεματος. Τα δικα σου ΑΡαβικα λενε κατι?
Τα Αγγλικα τα καταλαβαινουν οι περισσοτεροι εδω
Και τελος εξηγησα 6 φορες οτι τα γραφω διοτι δεν μου'ρχοντε στα Ελληνικα.
Ω ναι και το αλλο που ΞΕΡΕΤΕ ολοι ως πολυξεροι, οτι ουτε ΕΛληνικα μιλαω και γραφω καλα, αλλα ουτε και Αγγλικα. Αρα ως αναπηρος, you've got to give me a chance.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Νο.1 οικονομια και @@δια καλαβρεζικα.....Ο αποδεδειγμενα ηλιθιος πηγε στη Κινα να παρακαλεσει τους Κινεζους να κανουν κατι ωστε να μειωθει το εμπορικο ελλειμα της χωρας των γελαδαρηδων που το 2004 ξεπερασε τα 200 δις δολλαρια....
Και μετα δεν εβρισκε τη πορτα να φυγει
Και αυτο αποδυκνυει πως ακριβως οτι οι ΗΠΑ δεν ειναι η νουμερο ενα οικονομια στον κοσμο?
Η αντιΗΠΑμερικανικη μανια σου δεν σ'αφηνει ουτε να παραδεχθεις ξαστερες αληθειες. Εαν ειμουν στην θεση σου θα με ανησυχουσε σοβαροτατα το παραπανω.
-
Βαζω νουμερα στα γραφομενα σου ωστε να μην κανω quote...
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αρα τι σημενουν ολα αυτα? Οτι εμεις μπηκαμε στο Αφγαν. και στο Ιρακ για οικονομικους λογους? Πως ακριβως?
Για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους:
1-Έλεγχος κοιτασμάτων πετρελαίου και ναρκωτικών
2-Επίδειξη δύναμης
3-Εξυπηρέτηση συμφερόντων πολεμικών βιομηχανιών (προμήθεια πολεμικού υλικού) και συναφών επιχειρήσεων καθώς και των κατασκευαστικών εταιριών (ανοικοδήμηση κλπ)
-
Μπορεις λιγο να το εξηγησεις καλυτερα αυτο? Τι εννοεις με τον ορο 'ελενχο' για τα πετρελαια? Ελενχο ναρκωτικων? Δηλαδη?
-
Δεν πατε καλα εσεις, σοβαρα. Δηλαδη οι ΗΠΑ, ψαχνουν να κανουν εισβολες. ΑΥτο νομιζεις εσυ και αλλοι εδω?
-
Δηλαδη οι ΗΠΑ, μια δηθεν σοβαρη χωρα, (ασε τα νουμερο ενα εδω, εκει και παραπερα), κανει πολεμο καπου για να κανουν λεφτα οι αναοικοδομημενες εταιριες. Και γιατι ρε συ εξυπνε δεν τους τα δινει η κυβερνηση χυμα? Α ναι, για την δικη σου ικανοτητα αντιληψης και κρισης ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ 1 ΤΡΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥς ΠΛΗΡΩΝΩΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ 2-3 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!
Τοσο θολωμενοι ειστε! Τοσο και χειροτερα. Η μανια σας για να 'αποδειξετε' τις ΗΠΑ ως τον διαολο σας αφηνει να νομιζεται εξωγιηνα και χειροτερα πραγματα.
Για τις πολεμικες βιομηχανιες ουτε σχολιο απο μενα. Δεν αξιζει, εαν εχουμε ως θεμα καν το παραπανω.
-
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ομως, μηπως βολικα δεν εβαλες πιο πανω....Ισπανους,
οι οποιοι ομως ειχαν στρατο κατοχης στο Ιρακ
τις 2 χωρες στην Αφρικη που ανατοιναξαν ξενοδοχεια πριν μερικα χρονια,
Δεν ηταν ξενοδοχεια.
Πρεσβειες της χωρας των γελαδαρηδων ητανΙνδονησια,
Αυστραλους ειχαν στοχο που και αυτοι εχουν στρατο κατοχης στο Ιρακ
Αγγλια, τις απηλες σε Ιταλια και Αυστραλια, και και και.
Oποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες.
Ξυπνα.
Καλημερααααααα!!!!!
You or someone you know, might be next!
Προσεξε εσυ.
Ενα τζαμπο περναει πανω απο το κεφαλι σου.....Και τοτε ξερεις τι θα πητε? Οι ΗΠΑ φτενε. Εαν δεν πηγεναν μεσα εκει και ανακατευαν την κατασταση, δεν θα βαρουσαν οι τρομοκρατες
Ειδες που εμαθες και κατι??
Χεχε...βολικα την ΣΟυδικη Αραβια την αφησες εξω...
Και πρεσβειες να ηταν, νομιζω το ενα ηταν ξενοδοχειο, αλλα και ετσι να ηταν ειδες ποιοι πεθαναν?
ΓΙα το προσφατο της Ιορδανιας τι εχεις να πεις? Α οτι ητα Αμερικανικα ξενοδοχεια? 2-3 Αμερικανοι σκοτωθηκαν απο τους 57-58 οσοι ηταν. Σε Ιορδανικο γαμο μπηκαν και πατησαν το κουμπι.
Για τις δυο ή τρεις της Αιγυπτου? Τι σχολιο εχεις για αυτο?
Για τις υπολοιπες χωρες, ισως να μην ξερεις οτι πολλοι απο τους αρχηγους της Αλ Καιντα εχουν απειλησει πολλες φορες οσες χωρες ειναι χωρες του Δ. Πολιτισμου. Εαν δεν θες να το ακουσεις αυτο, τοτε ΟΚ.
ΟΜως, ξερεις οτι και η Ελλαδα εχει βοηθεια/στρατο στο Ιρακ? Τοτε μια επιθεση αλα-Ισπανιας θα ηταν δικαιολογημενη και εκει κατα την γνωμη σου ετσι?
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)