-
Ειπες θα σταματσουσες δηθεν, τι εγινε?
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Aναρωτιόμουν, για να είμαι ειλικρινής, γιατί προκαλεί τόση οργή ο gavriil στους υπόλοιπους χρήστες. Δεν μπορούσα να δικαιολογήσω τέτοιο υβρεολόγιο εναντίον του. Μέχρι που άρχισα να συζητώ μαζί του.Ποτε συζητησες μαζι μου ακριβως?
Εγραψες καποια σχολια και οταν σε ρωτησα για στοιχεια και σου απαντησα σε καποια αλλα, με ονομασες νεατερνταλ και ειπες τα παρατας.
Αυτο σημενει συζητηση για σενα?
No wonder τοτε οι αντιληψεις που εχεις για οτιδηποτε εχει σχεση με ΗΠΑ και αλλα πολιτικα θεματα.
-
Δεν θέλω να έχω διάλογο μαζί του, γιατί: α) αγνοεί βασικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας του
Και αυτα ειναι ποια ακριβως?
β)διότι απαντάει επιλεκτικά
Για σενα μιλας? Μαλλον κατσε. Εσυ δεν απαντας καν. Κατηγορεις, βριζεις και μετα τα παρατας μαλλον. Και τωρα ερχεσαι να τα κουκουλωσεις κανοντας το ακομη χειροτερο το θεμα για σενα.
και γ) είναι τόσο γλοιώδες το ύφος του, και τόσο ασυνάρτητα αυτά που λέει, που σε αποθαρρύνουν από το να προσπαθήσεις να τον προσεγγίσεις.
Παλι για σενα μιλας ειναι φανερο.
Χαίρομαι ωστόσο, που είναι στο φόρουμ, διότι: α) έχουμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα του μέσου αμερικάνου, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του προεδρού του,
Με κανεις κομπλιμαν τωρα? Με κανεις εμενα ενα με τον Προεδρο? Οποιον Προεδρο των ΗΠΑ. Θενκς!
ο οποίος έχει δεχτεί και αφομοιώσει στο έπακρο την 'ιδεολογία', που του υποβάλλουν.
Ιδεολογια σας υποβαλλουν εσας και με την δικη σου περιπτωση εισαι απο τους πιο εγκεφαλο-πλημενους στο φορουμ.
Ίσως είχα άδικο για το 'νεάτερνταλ'.
Οι νεάντερταλ, ως αρχαικοί homini sapientes, ήταν αρκετά εξελιγμένοι διανοητικά για να τους συγκρίνουμε με τον μέσο αμερικάνο.Α! Ακομη χειροτερα ονοματα με αποκαλεις. Και τωρα αποκαλεις ονοματα ολους τους Αμερικανους. ΟΚ.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Ριξε μια ματια πιο περα αγορινα .
-
θελεις να μιλησουμε για εδαφικη κυριαρχια και ρεπορτο στη βαση Maui πλησιον Χαβαης....
Το Μαουι ειναι μερος της Χαβαης.
Μολις ειμουν εκει πριν ενα μηνα.
-
Kαλως οι ΗΠΑ επιβαλλουν οτι μπορουν με το γοητρο μιας υπερδυναμης η οποια φοβαται την εξαπλωση της ΕΕ..
Αστειευεσαι ετσι Ραντομ?
Προς ολους: ειναι αξιο αποριας πως τοσο λαθος αντιληψεις εχουν τοσα πολλα ατομα απο Ελλαδα για το ειναι στο συμφερον των ΗΠΑ σημερα και τι δεν ειναι. Ειναι περα απο ridiculous.
Ισως οι ΗΠΑ φοβουνται το αμερικανικο ονειρο το οποιο επιβιωνει απο την καταπιεση που επιβαλλετε σε ολο τον πλανητη στο ονομα της Δημοκρατιας..
Ε ναι ντε, ειμαστε οι Φασιστο-Ναζι της εποχης και καταπιεζουμε τους παντες για το χρημα και τιποτε αλλο. Π.χ. την Ελλαδα. Την εχουμε σκισει στην καταπιεση. Εσυ πχ Ραντομ, ο Κριεζα και ο skullone και Bruce αγοραζεται ΗΠΑμερικανικα προιοντα με το ετσι θελω διοτι σας εχουμε βαλει χειροπεδες. Ασε που σας δενουμε και σας στελνουμε στα γιαπια για να δουλευετε για εμας. Μπλα μπλα μπλα...
Δεν θελω να σε βρισω και να σε αποκαλεσω Αμερικανο..
Αααα.... Ενοεις οτι εαν με αποκαλουσες Αμερικανο θα ηταν βρισια?
αλλα αν εισαι θα επρεπε να ντρεπεσαι...
Εαν ειμαι τι θα επρεπε να ντρεπομαι?
Εγω ζω σε μια μικρο Ελλαδιτσα αλλα ειμαι περηφανος για αυτην..γιατι ποτε δεν επεζησε πινοντας αιμα αθωων...
Μπραβο σου Ραντομ!
Ευχομαι σε ολη την ΗΠΑ(κ οχι σε εσενα Γαβριηλ κ ουτε σε αθωους που δε φταινε) να υποφερει τριπλα για τα οσα εχει καταστρεψει με τον επεκτατισμο της...
Γουο! Περιμενε. Εγω γιατι αθωος?
Για τα ως ανω δε μπορω να επεκταθω πιο πολυ λογω της ιδιοτητας μου και του επαγγελματος μου..
Δηλαδη?
αλλα σε παρακαλω μην ξαναπεις τιποτα για την Ελλαδα και για παραμονη στρατευματων σε ξενες χωρες για λογους διπλωματικης καλυψης και παιχνιδιου de table που παιζουν συνεχως οι ΗΠΑ..
Δεν ειναι παρανομη η συμετοχη.
Αν ξαναμιλησεις ειλικρινα και πιασεις την Ελλαδα στο στομα σου για οιονδηποτε λογο θα σε κανω να φτυσεις αιμα..
Φιλικα
Random..
Αληθεια? ΟΚ τοτε.
Watch me:
Ελλαδα. Εχει παρει μερος στις επιχειρησεις Ιρακ και Αφγανισταν.
Τωρα εσυ κανε με να φτυσω αιμα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν ξαναμιλησεις ειλικρινα και πιασεις την Ελλαδα στο στομα σου για οιονδηποτε λογο θα σε κανω να φτυσεις αιμα..
**Φιλικα **
Random..
ΑΡΧΗΓΑΤΟΡΑΣ!!!
Ω, αυτοι ειναι οι αρχηγατορες για σενα? ΟΚ τοτε.
-
...Χαίρομαι ωστόσο, που είναι στο φόρουμ, διότι: α) έχουμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα του μέσου αμερικάνου,...Αν μου επιτρέπετε (μόνον αυτό θα πω και φεύγω), ΔΕΝ είναι αυτή η εικόνα του μέσου Αμερικάνου. Αυτή είναι η εικόνα του κοινού .......άρα (Ελληνάρα, Αμερικανάρα, Αγγλάρα κλπ, για να μην παρεξηγηθώ) που ενώ στην κοινωνία είναι μειονότητα, φωνάζει τόσο δυνατά που, τελικά, φαίνεται σαν ... πολλοί!
Αν βγει και πει αυτά που λέει εδώ και με τον τρόπο που τα λέει, σε καθαρά ΗΠΑμερικάνικη παρέα, θα πάθει ό,τι κι εδώ: Θα φάει χονδρό κράξιμο. Αλλά μάλλον (όπως γίνεται παντού) θα προτιμάει παρέες ... ομοϊδεατών του. -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Καταρχην γιατι δεν απαντας σε αυτα σου τα σχολια που σχολιασα και ρωτησα πριν. Ετσι θα ηταν πιο ευκολο να ξερουμε που στεκομαστε στα διαφορα θεματα... Δεν καταλαβαινω...Anyway
Γαβριήλ, λές ότι είσαι ανοιχτός σε όλα τα συστήματα, και ότι όλα έχουν καλά και κακά,
Ναι ομως μερικα εχουν πολλα περισσοτερα για μενα κακα απο καλα. Ειναι σημαντικο αυτο. Διοτι ετσι οπως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι πιστευω οτι ολα πανω κατω τα ιδια ειναι... Καμια σχεση.
αλλά από την άλλη θεωρείς πηγή κάθε κακού τις απόψεις των -κατ' εσε- liberalls! Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Ο λογος που δεν το καταλαβενεις ειναι διοτι
- Δεν καταλαβαινεις εντελως τον τροπο λειτουργιας αυτου του κρατους απο πλευρας πιστευω και αντιληψεις των ΗΠΑμερικανων. Καταλαβαινεις ισως κατι σαν το 40% αλλα οχι 100%
και
- Δεν καταλαβαινεις τι ακριβως σημενει liberal.
Οταν καταλαβεις και τα δυο, θα δεις γιατι ο φιλελευθερισμος ειναι ο καρκινος μιας χωρας σαν των ΗΠΑ. Η τρομοκρατια δεν ειναι τιποτε μπροστα του.
Ειναι πολυ δυσκολο για μενα να σου δωσω να καταλαβεις. Εαν ερχοσουν εδω και ζουσες με μενα, ενα εγω ειμουν σε αδεια για 1 χρονο, και βλεπαμε ειδησεις μαζι και ζουσαμε τον κοσμο μαζι και σου εσπαζα τα @@ καθε λεπτο για να σου υπογραμιζω το ενα και το αλλα που θα γινοταν γυρω σου, τοτε μονο θα αρχιζες να καταλαβεις. Κατι τετοιο φυσικο ειναι αδυνατον.
Για την απορία σου σχετικά με την 'νοσοκόμα'.
Εγινε και έρευνα που προβλήθηκε από το BBCΠριν διαβασω τα παρακατω να λιγο διοτι οταν μου λες για ερευνες του BBC ειναι σαν να μου λες για ερευνες της Αλ Τζαζιρα. Να ειμαστε ξεκαθαροι για το που στεκετε το Μπι Μπι Σι σημερα οσον αφορα ΗΠΑμερικανικα θεματα. Υπαρχουν πολλα ΜΜΕ στην ΕΛλαδα σημερα τα οποια ειναι ΠΙΟ ΦΥΛΙΚΑ στον Μπους απο το Μπι Μπι ΣΙ, να στο πω αλλιως.
ΟΚ τι ερευνα?
(και αντίστοιχα από την εκπομπή του Παπαχελά στην Ελληνική Τηλεόραση).
Δεν εχω ιδεα ποιος ειναι ο Παπαχελας, αλλα τελος παντων...
Εδειξαν λοιπόν την κατάθεση της 'νοσοκόμας' στην Επιτροπή της Γερουσίας,
Ποιας Γερουσιας? Ποιας χωρας?
όπου η 'νοσοκόμα' έκανε αυτές τις δηλώσεις περί μωρών.
Ποιες δηλωσεις?
Και εξηγούσαν ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δόθηκε το πράσινο φως για την Καταιγίδα της Ερήμου.
Χεχεχε... Δεν εχω ιδεα για ποιες δηλωσεις μιλας, αλλα μου φενετε περα απο περιεργο για το οτι η Καταιγιδα της Ερημου εγινε ΚΑΙ για κατι που ειχε να κανει με μια νοσοκομα ή κατι τετοιο. Τελος παντων θα περιμενω να μου εξηγησεις εαν θες το συμβαν πριν πω παραπανω...
Παντως εαν εχουμε ακομη διαφορες και αποριες για το γιατι εγινε ο 1ος πολεμος στο Ιρακ, τοτε εχουμε μεγαλυτερα προβληματα απο αλλα θεματα που ειναι ανοιχτα καν.
Στην συνέχεια λοιπόν έδειχναν την ίδια κοπέλλα στην Πρεσβεία του Κουβέϊτ στην Ουάσινγκτον και αποδεικνυαν ότι ήταν κόρη του Πρέσβη!!!
Δεν καταλαβαινω διοτι εχασα τα προηγουμενα. So, sorry...
Οσον αφορά στα κίνητρα ενός (οποιοδήποτε) πολέμου.
Αυτά Γαβριήλ είναι ΠΑΝΤΑ οικονομικά. Από την εποχή του Τρωικού πολέμου.
Παλι το εχουμε συζητησει αυτο, στο εξηγησα με πολυχρονη απαντηση και επηδει δεν εδωσες απαντηση και κλειδωσατε το θεμα, παλι ερχεται ως θεμα και παλι χανουμε χρονο λεγοντας τα ιδια και τα ιδια.
Σου ειπα Νικο εαν εννοεις οτι τα οικονομικα αυτα θεματα εχουν να κανουν με σταθεροποιηση της παγκοσμιας οικονομιας ή αποφυγη αποσταθεροποιησης στο μελλον, τοτε ΝΑΙ, συμφωνω.
Αλλα ολοι οι αντιΗΠΑ οταν λενε το παραπανω εννουν κατι σαν το οτι εισβαλαμε στο Ιρακ για να κλεψουμε το πετρελαιο που δεν εχει ουτε 1% δοση αληθειας.
Εσυ πως το εννεις. Σε ρωτησα 222 φορες. Εαν με ξαναγραψεις απλα δεν θα απαντησω πισω ξανα. Not that you'll care...
Στο Ιράκ π.χ. οι ΗΠΑ εισέβαλλαν με πρόσχημα τα δήθεν χημικά όπλα.
Βρε ανρθωποι του Θεου. Δεν ηταν προσχημα. Ηταν λαθος intelligence, οχι μονο απο την CIA, αλλα και απο τις αναλογες υπηρεσιες της Αγγλιας, της Ρωσσιας και αλλων χωρων. Ο ιδιος ο Πουτιν βγηκε και ειπε οτι και εμεις νομισαμε το ιδιο και ειπαμε στην κυβερνηση Μπους οτι αυτο νομισαμε.
Δεν υπηρξε ψεμα απο την κυβερνηση για το θεμα WMD!
Δεν καταλαβαινετε την διαφορα λαθους και ψεματος? Σιγουρα ναι. Αλλα το ανιτΗΠΑ φιλτρο λειτουργει με 100% efficiency. Που να δωσει benefit of the doubt ο αντιΗΠΑ να κατσει και να δει τα facts. Εδω εχουν γινει 100 investigations για αυτο το θεμα απο ατομα της Αριστερας και δεν υπηρξε ουτε ενα στοιχειο για ψεματα και προσχηματα.
Στην ουσία γιατι ο Σαντάμ ήθελε να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πετρέλαια.
Και επηδει το νομιζεις προσχημα το παραπανω (και εμμεσα αποκαλεις ψευτες τον Προεδρο και τους ανρθωπους γυρω του ) νομιζεις το παραπανω και χιλια δυο αλλα που μονο νοημα δεν κανουν.
Ποια πετρελαια και ποια διαχειρηση? Τι σχεση εχουν αυτα με το θεμα? Για το oil for food προγραμμα του ΟΗΕ εχεις ακουσει? Τι πας εκει, εκει ειναι που εγω εχω ενα τονο στοιχεια για το ποσο corrupt ηταν ατομα που διαχειριζοταν το προγραμα μεσα στον ΟΗΕ, ατομα της κυβερνησης της Γαλλιας, της Ρωσσιας και αλλων χωρων.
Υπαρχει τοσο χαος στο ποιες αληθειες πρεπει να υπογραμιστουν στα ΜΜΕ εδω με εκει (αν και εδω υπαρχει μεγαλο προβλημα) που οι βασεις σας για τα συμπερασματα ειναι τοσο μακρυα απο τα δικα μας, δεν υπαρχει ελπιδα συννενοησης...
Οι σύμμαχοι που ακολούθησαν το έκαναν για να μην μείνουν έξω από την μοιρασιά και όχι από δημοκρατική ευαισθησία.
Μοιρασια?
Ποια μοιρασια βρε Κουκ που το κανεις και ακουγεται σαν πολεμος Ρωμαικος που μοιραζανε τα λαφυρα. Ποια μοιρασια? Ενοεις του κοστους του πολεμου που εχω σκιστει να πληρωνω οπως σου ξανα ειπα και παλι απαντηση δεν πειρα? Ποια μοιρασια?
Οχι απο δημοκρατικη ευαισθησια. ΟΚ. Αυτο συνεχισε να το πιστευεις. Ακομη μια αποδειξη οτι δεν καταλαβαινεις τι εστι ΗΠΑ.
Στην Λιβύη έχουμε το ίδιο καθεστώς που μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ΗΠΑ το θεωρούσαν τον Διάβολο επί της Γης.
Ναι. Και? Τα ατομα δεν ειναι αυτα που παιζουν ρολο, οι αποφασεις τους ειναι αυτες που παιζουν ρολο και το τι πολιτικη χαραζουν. Εαν ο Κανταφι αλλαξε γνωμη ξαφνικα και ειδε οτι η πολιτικη που χαραζει δεν θα βγαλει πουθενα σε καλο, γιατι να τον πειραξει κανεις?
Το ότι παραχώρησε -όπως λές- τα διάφορα προγράμματά του στις ΗΠΑ τι ακριβώς άλλαξε στην κατάσταστη του λαού της Λιβύης που σε κάνει να τον βλέπεις με διαφορετικό μάτι?
Στον λαο της Λιβυης? Εμεις φιλε μου δεν εχουμε τιποτε εναντια κανενος λαου (εκτος τρομοκρατων). Εμεις με τις κυβερνησεις εχουμε προβλημα. Βλεπεις να εγινε carpet bombing στο Ιρακ ή στο Αφγ. ? Τι σχεση εχει ο λαος με οτιδηποτε απο τα προβληματα μας? Εαν οι κυβερνησεις χαραζουν την καταλληλη πολιτικη τοτε ο λαος θα ακολουθησει. Θα βρει τον τροπο να βρει εναν καταλληλο τροπο ζωης που να μην εχει σχεση με εξτρεμισμο, κτλ. Δωσε δουλειες στον λαο και δεν θα εχουν χρονο για ιδεολογικες χαζομαρες και suicide bombings.
Αρα για ποιον λαο μιλας?
Το ίδιο και για Ιράν και Βόρεια Κορέα.
Η ιδια απαντηση μου για το Ιραν και Β Κορεα.
Τα πραγματα είναι απλά.
Οντως ειναι απλα.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά θέματα του πλανήτη προς όφελός τους πριν εμφανισθεί μια νέα υπερδύναμη που θα τους κοντράρει.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά θέματα του πλανήτη προς όφελός τους το οποιο οφελος τους ειναι το οφελος ολων των δημοκρατικων χωρων! Εαν δεν ηταν ετσι οι ΗΠΑ θα χαραζαν απομονωτικη πολιτικη αλα-Β.Κορεα. Σου ειπα πολακις οτι οι ΗΠΑ πιστευουν στα deals τυπου WIN/WIN. Γιατι τους κανεις και ακουγοντε ως η πιο εγωιστικη χωρα στον κοσμο?
Ομως προσεξε. Σιγουρα θα ειναι η πιο επικυνδυνη και οδυνηρη χωρα στον κοσμο εαν προσπαθησεις να τους ριξεις το σπιτι. Δεν εχεις ιδεα τι θα γινει εαν οι ΗΠΑ τραυματιστουν σε βαθμο που θα ειναι τοσο μεγαλος που θα απηλει την υπαρξη των και τον βιο του μεσου ΗΠΑμερικανου. Δεν εχει δει ο πλανητης τετοιο σαματα στο παρελθον και ισως δεν θα δει ποτε ξανα. Εαν γινει κατι τετοιο ποτε. Μεχρι τωρα οπως εγραψα πριν, αλλες χωρες εχουν δει τις πραξεις των κυβερνησεων των ΗΠΑ απο πλευρας αμυνας ή και επιθεσης λογο αμυνας παντα. Εαν πειραξεις τον μεσο ΗΠΑμερικανο, τοτε θα δουμε μια εντελως διαφορετικη εξωτερικη πολιτικη. Πολυ πιο οδυνηρη. Να στο πω απλα και με ενα μικρο sample, βομβες ακριβειας δεν θα χρισημοποιηθουν.
Απειλη αυτο? Καθολου. Σου λεω τι βλεπω εγω εδω που ζω. Μακαρι να κανω λαθος με ολο το παραπανω ιδιαιτερα με τον τραυματισμο των ΗΠΑ.
Και ο Ράμσφελντ Γαβριήλ είναι μέτοχος της εταιρείας που έχει αναλάβει την προμήθεια του Στρατου στο Ιράκ με τρόφιμα και κουβέρτες κλπ. (Hulliburton?). Αυτό για εσένα είναι αποδεκτό?
Εσενα ειναι αποδεκτο να λες τετοια πραγματα χωρις να εχεις στοιχεια? Δειξε μου ΓΙΑΤΙ πιστευεις οτι ο Ραμσφελντ ειναι μετοχος της Χαλιμπερτον? Σε προκαλω.
Για να δουμε εαν θα παρω απαντηση.
Ο Μπους θεωρώ ότι είναι μια μαριονέττα.
Και το θεωρεις αυτο οτι ειναι ετσι, για ποιους λογους ακριβως?
Διοτι απο αυτα που ξερω εγω και ως ατομο λιγο πιο κοντα στην κυβερνηση γενικα απο τον μεσο ΗΠΑμερικανο, αυτο που εγραψες ειναι 101% λαθος.
Αν δεν είναι τότε.....ζήτω που καήκαμε...αλλά και πάλι θα είναι μια πειστική εξήγηση για τα όσα γίνονται!
Δεν καταλαβαινω...τι σημενει αυτο?
ΥΓ Προσπάθησε να μην μεταφράες αυτούσια τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Η φράση 'Δεν ξέρεις τι σου γίνεται' στα Ελληνικά είναι προσβλητική!
'Δεν ξερεις τι σου γινετε' Ποτε εγραψα κατι τετοιο?
Θυμαμαι 'δεν ξερεις τι λες', θυμαμαι 'δεν εχεις ιδεα'...αλλα το παραπανω για να μην το θυμαμαι, ή εγινε μια/δυο φορες και θα ζητησω συγνωμη ειδικα εαν το ειπα σε ατομο που εχει ιχνει ουδετεροτητας, ή δεν το ειπα ποτε και παλι κανεις υποθεσεις για αλλους λογους.
Βασικα υπαρχουν πολλες ερωτησεις για σενα πιο πανω. Για να δω σε ποιες και εαν, θα παρω απαντηση. [/img]
Δεν απαντάω ακριβώς λόγω των παραπάνω Γαβριήλ.
Παίρνεις μια μια φράση, 'ξεχνάς' τι έχει προηγηθεί, ζητάς αποδείξεις για αυτά που υποστηρίζει κάποιος χωρίς να παρουσιάζεις ποτέ τις δικές σου αποδείξεις!
Παράδειγμα 1ο.
Μιλάμε για την καταθεση στην Γερουσία των ΗΠΑ της 'νοσοκόμας' που είπε ότι οι Ιρακινοί σκότωναν μωρά στις θερμοκοιτίδες στο Κουβέϊτ.
Απαντάς ρωτώντας ποιά νοσοκόμα, σε ποιά Γερουσία (ξέρω'γω? Της Γροιλανδίας?..των ΗΠΑ?) και πως αποδεικνύεται.
Ψάξτο λοιπόν αν δεις αν είναι ετσι!Παράδειγμα 2ο
Η Hulliburtion είχε ΠΡΟΕΔΡΟ τον Ράμσφελντ.
Δεν το ξέρεις?Ψάξτο.Γενικά έχεις μια άποψη περί της πολιτικής σχετικά αφελή.
Το κυριότερο όμως είναι ότι αρνείσαι να σκεφτείς (ή έτσι δείχνεις τουλάχιστον) ότι μπορεί η αλήθεια να είναι διαφορετικη από αυτή που εσυ θεωρείς.
Οπότε.....τζίφος!Και κάτι ακόμα.
Το να υποτιμάς κανάλια όπως το BBC (επειδή είναι για εσενα liberal) είναι τουλάχιστον φανατικό. Η απαξίωση λοιπών πηγών επειδή είναι liberal δεν καταρρίπτει το επιχείρημα.Αυτά.-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν απαντάω ακριβώς λόγω των παραπάνω Γαβριήλ.
Παίρνεις μια μια φράση, 'ξεχνάς' τι έχει προηγηθεί, ζητάς αποδείξεις για αυτά που υποστηρίζει κάποιος χωρίς να παρουσιάζεις ποτέ τις δικές σου αποδείξεις!...Δεν το περίμενα αυτό (το σεντόνι) από σένα, kouk.
Η δική μου άποψη είναι ότι ο Γαβριήλ μαζί μας ΔΕΝ συζητάει. Απλά, μας 'τιμωρεί'.
Κι αυτά που λες τα κάνει γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνει, δεν 'ξεχνάει'. Είναι πολύ έξυπνος γι' αυτό.Καλά, συγνώμη, δεν ξαναμιλάω.
-
Παραθέτω ένα απόσπασμα του Charles Sheketoff, Executive Director Oregon Center for Public Policy που δημοσιεύτηκε λίγο πριν τον πόλεμο στο Ιρακ και περιέχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Συγγνώμη για τα αγγλικά, μου ήταν αδύνατο να κάτσω να το μεταφράσω όλο (κι έχω χάσει και το link οπότε το έκανα copy από ενα Word ).
Φίλε μου Γαβριήλ, ελπίζω να μη σου έπεσε βαριά ή γαλοπούλα από το thanks giving , αμα θες μην το διαβασεις το παρακάτω, παραείναι liberal για τα γούστα σου και θα σε χαλάσει*Questions and answers:
- What percentage of the world's population does the U.S. have?
6% - What percentage of the world's wealth does the U.S. have?
50% - Which country has the largest oil reserves?
Saudi Arabia - Which country has the second largest oil reserves?
Iraq - How much is spent on military budgets a year worldwide?
$900+ billion - How much of this is spent by the U.S.?
50% - What percent of US military spending would ensure the essentials of
life to everyone in the world, according to the UN?
10% (that's about $40 billion, the amount of funding initially requested
to fund the US retaliatory attack on Afghanistan). - How many people have died in wars since World War II?
86 million - How long has Iraq had chemical and biological weapons?
Since the early 1980's. - Did Iraq develop these chemical & biological weapons on their own?
No, the materials and technology were supplied by the US government,
along with Britain and private corporations. - Did the US government condemn the Iraqi use of gas warfare against Iran?
No - How many people did Saddam Hussein kill using gas in the Kurdish town of Halabja in 1988?
5,000 - How many western countries condemned this action at the time?
0 - How many gallons of agent Orange did America use in Vietnam?
17million. - Are there any proven links between Iraq and September 11th terrorist attack?
No - What is the estimated number of civilian casualties in the Gulf War?
35,000 - How many casualties did the Iraqi military inflict on the western forces during the Gulf War?
0 - How many retreating Iraqi soldiers were buried alive by U.S. tanks with ploughs mounted on the front?
6,000 - How many tons of depleted uranium were left in Iraq and Kuwait after
the Gulf War?
40 tons - What according to the UN was the increase in cancer rates in Iraq between 1991 and 1994?
700% - How much of Iraq's military capacity did America claim it had destroyed in 1991?
80% - Is there any proof that Iraq plans to use its weapons for anything other than deterrence and self defense?
No - Does Iraq present more of a threat to world peace now than 10 years ago?
No - How many civilian deaths has the Pentagon predicted in the event of an attack on Iraq in 2002/3?
10,000 - What percentage of these will be children?
Over 50% - How many years has the U.S. engaged in air strikes on Iraq?
11 years - Q: Were the U.S and the UK at war with Iraq between December 1998 and September 1999?
No - How many pounds of explosives were dropped on Iraq between December 1998 and September 1999?
20 million - How many years ago was UN Resolution 661 introduced, imposing strict sanctions on Iraq's imports and exports?
12 years - Q: What was the child death rate in Iraq in 1989 (per 1,000 births)?
38 - What was the estimated child death rate in Iraq in 1999 (per 1,000 births)?
131 (that's an increase of 345%) - How many Iraqis are estimated to have died by October 1999 as a result of UN sanctions?
1.5 million - How many Iraqi children are estimated to have died due to sanctions since 1997?
750,000 - Did Saddam order the inspectors out of Iraq?
No - How many inspections were there in November and December 1998?
300 - How many of these inspections had problems?
5 - Were the weapons inspectors allowed entry to the Ba'ath Party HQ?
Yes - Who said that by December 1998, 'Iraq had in fact, been disarmed to a level unprecedented in modern history.'
Scott Ritter, UNSCOM chief - Q: In 1998 how much of Iraq's post 1991 capacity to develop weapons of mass destruction did the UN weapons inspectors claim to have discovered and
dismantled?
90% - Is Iraq willing to allow the weapons inspectors back in?
Yes - How many UN resolutions did Israel violate by 1992?
Over 65 - How many UN resolutions on Israel did America veto between 1972 and
1990?
30+ - How many countries are known to have nuclear weapons?
8 - How many nuclear warheads has Iraq got?
0 - How many nuclear warheads has US got?
over 10,000 - Which is the only country to have used nuclear weapons?
the US - How many nuclear warheads does Israel have?
Over 400 - Who said, 'Our lives begin to end the day we become silent about
things that matter'?
Dr. Martin Luther King, Jr
The United States Government spent more on the military in fiscal year
2003, than all the rest of the countries on Earth combined. Current
expenditures are 437 billion and U.S. past obligations are 339 billion, this
equals 776 billion. 46% of U.S. Taxes go to the Military Industrial Complex
This figure doesn't even begin to
account for all of the off-budget, black projects, homeland security nor the
40+ billion the United States Government spent on intelligence in
2003.Source is:
Charles Sheketoff, Executive Director Oregon Center for Public Policy
PO Box 7, Silverton, OR 97381 *Το απόσπασμα το ξαναθυμήθηκα διαβάζοντας για στοιχεία κλπ. στο topic και ευτυχώς ανακάλυψα οτι το είχα ακόμη στο σκληρό μου! Το είχα βάλει σε link σε ενα αμερικανικο forum μόλις ξεσπασε ο πόλεμος κι αφού οι mods με ξεχεσανε, το διαγράψανε και μου ρίξανε κι ενα ban
Επειδή ειμαι αρχειακιας κράτησα αποσπάσματα από το... λούσιμο που μου επιφυλάξανε :
'Aside from the fact that you seem to have invented half your figures, do you have a point?
And please, don't do this type of information dump in the future. This is a forum, not a data depot.
Thank you.' (σ.σ. to link ειχα βάλει!)
'Are you willfully ignorant or just ignorant?
Have you any idea how much the French,the Russians and the Germans supported Saddam's build-up as well. Remember the reacor the Israelis bombed? that was French. The Bunkers? built by German companies. Currently French firms ahve been helping Saddam smuggle rocket fuel and other thigns to Irak.
Given this, don't you think the countries that helped build up Saddam because it seemed like a good idea do something now to correct their mistakes?
Or are you satisfied merely by blaming them?' (σ.σ. ο mod αυτό. Αλλού γι' αλλού)
'Probably from where he got the rest: he made them up.
Or got them from someone who made them up.
Of the few statistics he posted that can be verified:
The World population is about 6 billion. America's poulation is about 260 million. That is abut 4.35% of the world's population, not 6%
He also claims the US owns half the world's wealth. Well, the GDP of the EU is more or less equal to that of the US, therefore the rest of the world (including, Canada, Australia, New Zeland, SWeden Switzerland and other first world countries, plus all the third world countries) own nothing at all.
Look it up. The web is a fountain of information.' (σ.σ. το στυλάκι κάτι μου θυμίζει )
'It's rude of me to keep repeatng this question, I know, but I don't seem to be able to get an answer. So:
Where were all you pacifists when Saddam was killing his own poeple? Where was your concern for the Iraqi people at that time?
there is a name for people like you and the rest: hypocrites' (σ.σ. ο mod αυτό έτσι; )
'I am closing down this thread for two days until everyone calms down.
Any new threads on this topic over the next two days will be deleted' (σ.σ. ο ίδιος mod όταν σκασανε κανα-δυο να με υπερασπιστούν )
Sorry για το σεντόνι, ΔΕΝ θα επαναληφθεί
- What percentage of the world's population does the U.S. have?
-
Εδώ είναι φόρουμ, όχι αποθήκη πληροφοριών! Χώρια που στενοχωρείς παλιά μέλη με χιλιάδες μηνύματα!
Σε λίγο θα φας το μπαν σου να μάθεις.Βρε Asimov τι κάθεσαι και (του) γράφεις; Είμαι βέβαιος ότι θα τα διαβάζει αυτά με καμάρι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ είναι φόρουμ, όχι αποθήκη πληροφοριών! Χώρια που στενοχωρείς παλιά μέλη με χιλιάδες μηνύματα!
Σε λίγο θα φας το μπαν σου να μάθεις.Βρε Asimov τι κάθεσαι και (του) γράφεις; Είμαι βέβαιος ότι θα τα διαβάζει αυτά με καμάρι.
Α, δεν το γράφω στον Γαβριήλ! Για σας τους liberals είναι βρε!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ε ναι ντε, ειμαστε οι Φασιστο-Ναζι της εποχης και καταπιεζουμε τους παντες για το χρημα και τιποτε αλλο. Π.χ. την Ελλαδα. Την εχουμε σκισει στην καταπιεση. Εσυ πχ Ραντομ, ο Κριεζα και ο skullone και Bruce αγοραζεται ΗΠΑμερικανικα προιοντα με το ετσι θελω διοτι σας εχουμε βαλει χειροπεδες. Ασε που σας δενουμε και σας στελνουμε στα γιαπια για να δουλευετε για εμας. Μπλα μπλα μπλα...
σε ποιά ακριβώς φάση είδες εγώ να λές ότι σιχαίνομαι τις ΗΠΑμερικλανιδες?
εγώ σιχαίνομαι οτιδήποτε σαν εσένα. αν ήσουν Ελληνας πάλι θα σε σιχαινόμουν. και αδερφός μου να ήσουν παλι σε σιχαινόμουν (καλά σε αυτήν την περιπτωση θα σε είχα φυτέψει, δεν υπάρχει θέμα).
λες που λες βλακείες, τουλάχιστον να τις τεκμηριώνεις. και να έχουν και μια στοιχειώδη βάση...
Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα και προσθέτω:
Το 1994 ήταν να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα. Έπαιζαν τότε ως υποψήφιες μια Γερμανική Shadow τύπου 'superstrat' με ενεργά ηλεκτρονικά και γέφυρα Floyd Rose κατασκευασμένη στη Γερμανία από την Schaller (τελικά μάλλον χαζομάρα έκανα που δεν την πήρα), μια Washburn HB-35S (μια εκδοχή της Gibson ES-335), μια Fender Stratocaster American Std (που ήταν και η τελική μου επιλογή) και, αν έκανα παραγγελία από Αγγλία, μια Patric Eggle Berlin Pro.
Οι σοβαρότερες υποψηφιότητες ήταν η Patrick Eggle, η Fender και η Shadow. Στη Shadow με τρόμαξε το γεγονός ότι ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα το τμήμα της που παρήγαγε κιθάρες, λόγω του ότι κιθάρες αυτού του τύπου είχαν γίνει αντιεμπορικές, ένεκα της αυξανόμενης δημοτικότητας των άπλυτων βλακών που δεν ξέρουν ούτε τις κιθάρες τους να κουρδίσουν (μιλώ για το 'κίνημα' του grunge). Μπροστά στο ενδεχόμενο να μου σπάσει κάποια φορά το μανίκι και να μη βρίσκω ανταλλακτικό (ΟΚ, λίγο τραβηγμένο, αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο), στράφηκα αλλού. Μετά ήταν η Eggle. Αγγλική, εξαιρετικής ποιότητας, αλλά ΧΩΡΙΣ αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, με πολλά προβλήματα διοικητικής και ιδιοκτησιακής φύσεως στο εργοστάσιο. Τελικά πήγα στη Stratocaster, την τυποποιημένη σχεδόν επιλογή, γιατί στα λεφτά μου ήταν καλή επιλογή, αν και ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ενώ το σέρβις στη Λάρισα ήταν τότε επανδρωμένο από καλαμπόρτζηδες. Μιλώ για τους πιτσιρικάδες που προσελάμβανε τότε ο Καράτζιος (δεν ξέρω αν συνεχίζει την πολιτική αυτή, αλλά δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι άλλαξε μυαλά). Ναι, έχω ένα ακόμα αμερικανικό προϊόν στο σπίτι μου: ένα ζευγάρι ηχείων Klipsch RB-25, τα οποία αγόρασα γιατί ηχητικά και ηλεκτρικά ταίριαζαν μια χαρά με τον Ιταλικό μου ενισχυτή Audio Analogue Primo Settanta. Ήταν όμως επιλογές μου, με τις οποίες είτε έκανα έναν αποδεκτό συμβιβασμό είτε διάλεγα κάτι που μου έδινε μια καλή βάση για το μέλλον.
Μέχρις εκεί, όλα καλά. Κανένα παράπονο. Όμως, δεν πίνω καλιφορνέζικα κρασιά, γιατί οι υπερβολικά φρουτώδεις γεύσεις τους μου φαίνονται φλώρικες (προτιμώ ένα μπορντώ ή ένα Ξινόμαυρο ή ακόμη και το ζόρικο και ιδιότροπο 'ρωμέικο' του Νομού Χανίων). Αποφεύγω τα corporate media, γιατί είναι διαπλεκόμενα μέχρι αηδίας και η αξιοπιστία τους είναι χαμηλότερη κι από αυτήν ενός Moskvich ALEKO. Σιχαίνομαι κάτι θεούσες τύπου Pat Robertson (που προφανώς σου φαίνονται μια χαρά καλοί άνθρωποι εσένα) ή κάτι αναίσθητους μικροτσούτσουνους που κάνουν compensating έχοντας οπλοστάσια στα σπίτια τους (μιλώ για την NRA).
Μ'εσένα πάντως μάθαμε ότι η ανεξιθρησκεία είναι κακό πράγμα... Αυτό και μόνο τα λέει όλα για το τι είσαι.
-
Δεν ξερεις τι λες. Πρεπει να διαβασεις το βιογραφικο του τωρινου Προεδρου απο ουδετερη πηγη και να δεις** πως εκανε λεφτα με το Μπεισμπολ **και αλλους τροπους χωρις τις Ελληνικες @@@ με τα μεσα κτλ που ξερετε ολοι και παραπονιεσται απο το πρωι μεχρι το βραδυ ολοι εκει.
-
To ετησιο factbook της CIA βρισκεται εδω.
Ειμαι στη διαθεση σου να σου δωσω και αλλα στοιχεια, αν νομιζεις. Απλα επελεξα τη CIA ως κατι που θεωρουμε και οι δυο αξιοπιστο.Greo σορρυ, αλλα εχω πολλα αλλα πιο ενδιαφεροντα για μενα να απαντησω απο το να εχω να αποδηξω σε εσενα οτι η ποιοτητα υγειας στις ΗΠΑ ειναι πανω απο αυτην της Ελλαδος. Go debate this with someone else please. Sorry again.
Oh, when you're called on your bullshit, you say you've got 'more interesting stuff to do' (like trolling and flame-baiting). [kouk]... You're going to answer this. I'll be bringing it up over and over again, ad nauseam. Of course, I know you won't answer, because you don't know what the f*ck you're talking about and you're just here to piss everyone off. Had anyone else been acting on any forum the way you do, the mods' answer would have been a nice, big, hearty BAN.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επειδή ειμαι αρχειακιας κράτησα αποσπάσματα από το... λούσιμο που μου επιφυλάξανε :
Σα να ακούω το Γαβριήλ αλλά εντελώς απαλλαγμένο από την υποχρέωση να 'σέβεται' τους κανονισμούς.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σα να ακούω το Γαβριήλ αλλά εντελώς απαλλαγμένο από την υποχρέωση να 'σέβεται' τους κανονισμούς.
-
δε νομιζω, η καθαρα αμερικανικη παρεα δε θα ξερει ουτε τις μισες χωρες απο αυτες που αναφερει ο gab...και αν υπαρχει κινηση κατα των τερατουργηματων της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης, ακομα δεν ειναι τοσο δυνατη ωστε να λαμβανεται υποψη!
και απο μας και απο τους αμερικανους ιθυνοντες! -
Κι ομως Γαβριηλ μια προχειρη ματια στα φακτμπουκ που εκδιδει η CIA καθε χρονο (για να μη νομιζεις οτι χρησιμοποιω biased βιβλιογραφια) επιβεβαιωνει τα στοιχεια αυτα και δεν εμφανιζει πρωτες τις ΗΠΑ σε καποιον τομεα της υγειας. Μπορεις να τα συμβουλευτεις εαν δε με πιστευεις.
Εκτος αν θεωρεις elementary και τα data της CIA.Ποια στοιχεια? Που ειναι τα στοιχεια της CIA? Δωσε λινκ.
To ετησιο factbook της CIA βρισκεται εδω.
Ειμαι στη διαθεση σου να σου δωσω και αλλα στοιχεια, αν νομιζεις. Απλα επελεξα τη CIA ως κατι που θεωρουμε και οι δυο αξιοπιστο.Greo σορρυ, αλλα εχω πολλα αλλα πιο ενδιαφεροντα για μενα να απαντησω απο το να εχω να αποδηξω σε εσενα οτι η ποιοτητα υγειας στις ΗΠΑ ειναι πανω απο αυτην της Ελλαδος. Go debate this with someone else please. Sorry again.
Ερωτησεις στο βρόντο: (G: define βρόντος)
- Γιατι ζητησες το λινκ αφου δεν εβρισκες ενδιαφερον το θεμα;
- Ποτε θα δουμε καποιο λινκ απο τα χερακια σου, ωστε να επιβεβαιωσουμε οτι ακουμε απο καποια γραπτη πηγη;
Εφόσον διατηρουμε το δικαιωμα να βαζουμε στη συζητηση ως υποθεση εργασιας εξοφθαλμα ψευδη και ανακριβειες, εγω σας λεω οτι χθες το βραδυ εκανα τσατ με τον gabriil και μου ειπε πως ειναι γυναικα και εχει τα νευρα της τον τελευταιο καιρο γιατι κανει συνεχως εξωσωματικες. Εχει πεσει και σε εναν λιμπεραλ γιατρο αστα καλυτερα. Μου ειπε επισης οτι σκεφτεται να πουλησει το γαϊδουρι και να αγορασει ποδηλατο, εκτος αν κανουν πολεμο στην Μοντανα και μειωθει η τιμη του σανού. Για την ακριβεια χαρακτηρισε την πολιτικη της Μοντανα στο θεμα 'σανό' σκετη τρομοκρατια.
-
Πολύ σωστά! Ζητά πάντα αποδείξεις για τους δικούς μας ισχυρισμούς. Όταν δεν του αρέσουν αυτά που γράφονται εκεί, απορρίπτει τις πηγές ως... 'liberal' ή, αν η πηγή είναι γνωστό ότι ΔΕΝ είναι 'liberal', τότε αρχίζει τα 'μου είναι αδιάφορο'.
Μέχρι τώρα όμως δεν έχει παρουσιάσει ΠΟΤΕ κάποια πηγή που να τεκμηριώνει αυτά που λέει. Εκτός κι αν μας φέρει κάποιον Liddy...
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)