-
Τέσσερεις (4) οι Αιτήσεις
- fotis-84
- passat1.8t
- kpsig
- van
Πωπωπωπω!!! Πωπω πράμα που σαλεύει!!!
-
Aν οντως γινει το καπ,απο τη στιγμη που παρετε το οκ απο ΕΘΕΑ πουλαω το 106 μου και συμμετεχω και εγω με 205.
Lef205.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Aν οντως γινει το καπ,απο τη στιγμη που παρετε το οκ απο ΕΘΕΑ πουλαω το 106 μου και συμμετεχω και εγω με 205.Lef205.
Περιμένω ΠΜ με τα στοιχεία σου
-
Κύριοι ας προσπαθήσουμε παράλληλα να εντωπίσουμε-θυμηθούμε όσους έχουν 205.ΑΧ.R5 που στην συνέχεια ο καθένας με τις γνωριμίες του θα προσεγγίσει προς πληρηφόρηση.Εξαιρούνται οι ήδη δηλωμένοι πρόθυμοι.
Σταμέλος ΑΧ 1600
Γάτσος 205 1600
Σταμόπουλος 205 ex factory A5 νυν Ε9
προς το παρόν αυτούς θυμάμαι...Επίσης δεν μπορούν να μην συμπεριληφθούν και ΖΧ.Σωστά;
-
ημουν χθες στο psclub και μιλησαμε σοβαρα για το θεμα.προπαντων μιλησα με ατομα σοβαρα ,συνεσταλμενα και οχι αερολογους.ηδη απο σημερα αρχιζουμε καποιες ενεργειες.πρεπει να σας πω οτι οι συμμετοχες απο το psclub ειναι αρκετες.
-
εεεε κύριοι!!!! δηλαδή αν πάρω και εγώ το πορτοκαλί της οικογένειας (Citroen AX sport E9 ) τρέχω? Και θα έχουμε το κλίμα τις Α0 που είμαι τώρα? Γιατί αν δεν είναι έτσι........ δεν. θα τρέχω συνοδηγός του Σταμόπουλου και κανένα πρόβλημα!!! το μόνο σίγουρο όμως είναι οτι θα με έχετε στα πόδια σας.
-
και τα ΑΧ μεσα!!!και υπαρχουν και πολλα!
-
και πολλα ....και γρηγορα
-
Έξι (6) οι αιτήσεις !!!!
- fotis-84
- passat1.8t
- kpsig
- van
- stamelos
- maleleni
Tα αυτοκίνητα που μπορούν να συμμετέχουν (μέχρι στιγμής) είναι:
a. Peugeot
205 Rallye
205 GTi 1.6
205 GTi 1.9
106 1.3 Rallyeb. Citroen
AX GTi
ΖΧ 1.6
ΖΧ 1.8
ZX VolcanC. Renault
Super 5 GT Turbo
Super 5 GTE
Clio 1.8 16S
Clio 2.0 WilliamsΤα αυτοκίνητα κατηγορίας ΕΕ θα έχουν κάποιους λογικούς περιορισμούς στις ελευθερίες τους ώστε να μην κλέβουν εκκλησίες.
To French Cup Θα γίνεται σε Αγώνες Ταχύτητας (πίστα) και Αναβάσεις.
Ίσως (κυριολεξία είναι το ίσως, και όχι σχήμα λόγου) υπάρχουν και κάποια Ασφαλτινα Sprint στο πρόγραμμά του.
Το χώμα αποκλείεται για προφανείς (οικονομικούς) λόγους.ΠΑΜΕ!!! ΔΥΝΑΤΑ!!! Που είναι οι υπόλοιποι ???
-
Ρε σεις, αφου βαλατε clio 1,8 16s και clio 2.0 williams, γιατι δεν βαζετε και 106 Rallye 16v ?
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Ρε σεις, αφου βαλατε clio 1,8 16s και clio 2.0 williams, γιατι δεν βαζετε και 106 Rallye 16v ?Για τιμωρία, επειδή μας πατάνε
Τίμο, άλλη γενιά τα αυτοκίνητα του 90-92 και άλλη αυτά του 98
Επειδή όλα είναι ρευστά, ίσως κάποια από τα πιό νέα μοντέλα που αναφέρονται δεν συμμετέχουν τελικά. Άσε να δούμε ποιοί και πόσοι μαζευόμαστε!!
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Ρε σεις, αφου βαλατε clio 1,8 16s και clio 2.0 williams, γιατι δεν βαζετε και 106 Rallye 16v ?
Για τιμωρία, επειδή μας πατάνε
Ελα ρεεεεεεεεεεεεεε γιατι δεν με παιζετε κι εμενα .... ?
Μπορουν να παιξουν σε μια μεγαλη κατηγορια, πχ clio 1.8 και Rallye σε Mini GrA configuration και williams Ν+, ωστε να ειναι κοντα σε επιδοσεις ολα και να εχει σφαγηηηηηη !!!!!! -
μπαινουν αυτοκινητα που η ομολογκασιον τους ληγει το 2007 και το 2008 θα τρεχουν Ε! οσο για τα clio δεν νομιζω να προχωρησει λογω του οτι μπαιρδευουν πολυ την κατασταση.
-
Από αυτοκίνητα μέχρι στιγμής έχουμε:
205 GTI 1.6 --- E/10
205 Rallye --- Ε/9
205 maxi --- Ε/9 ??
ΑΧ SPORT --- Ε/9
AX GTi --- E/9 ??
Super 5 GT 16V --- E/11 -
Πρόταση (αν μου επιτρέπετε, επειδή έχει ενδιαφέρον το cup αυτό):
Κάντε εξ΄ αρχής σαφές ποιοί θέλετε να συμμετάσχουν διότι δε βλέπω και μεγάλη σχέση ενός 205 1300 με ένα Clio Williams A/7 ή ZX 2000 16V. Δηλαδή, το 'έλα και συ' είναι 'γλυκό' αλλά οδηγεί σε μεγάλες διαφορές.
Εκτός και αν εξ΄ αρχής αποφασίσετε για μια λογική 'κλάσεων'.
Επίσης, πρέπει εκ των προτέρων να είναι γνωστοί οι τεχνικοί κανονισμοί, διότι μετά θα είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν όλοι (και καλύτερα εξαρχής να ξέρετε πως θα είναι 10 παρά στην αρχή να δηλώσουν 25 και να καταλήξουν 10).
-
Προσωπική άποψη ότι αυτοκίνητα group A, δεν πρέπει να συμμετέχουν.
Αν ισχύσει αυτό ήδη μας ξέφυγαν τα Clio που τρέχουν σαν Α μέχρι και 2007, άρα αν τα καταφέρουμε να έχουμε cup μέσα στο 2007 τα Clio δεν θα τρέξουν. Το 2008 όμως θα μπορούν.
Εξάλλου και τα ZX οριακά θα μπούν, αφού τρέχουν ως Α μέχρι και το 2006.Το French Cup θα είναι μόνο για αυτοκίνητα Ε (ΕΑ και ΕΕ).
Το μυστικό είναι να φτιαχτεί ένας σωστός τεχνικός κανονισμός του cup που να περιορίζει τις ελευθερίες των ΕΕ, προς χάριν του συναγωνισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και του θεάματος. Αν το πετύχουμε αυτό θεωρώ ότι θα έχει επιτυχημένη πορεία το cup σαν θεσμός.
Αναφέρω παραδείγματα περιορισμού των ΕΕ, που μου έδωσε σαν ιδέα γνωστός και μη εξαιρετέος τεχνικός έφορος. Απαγορεύονται τα πολυπετάλουδα, συγκεκριμένο περιοριστικό στόμιο σε τουρμπίνες, περιορισμός διαστάσεων ελαστικών (π.χ. όχι πάνω από 15'' και όχι πάνω από κάποιο φάρδος πέλματος) κλπ.
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Αναφέρω παραδείγματα περιορισμού των ΕΕ, που μου έδωσε σαν ιδέα γνωστός και μη εξαιρετέος τεχνικός έφορος. Απαγορεύονται τα πολυπετάλουδα, συγκεκριμένο περιοριστικό στόμιο σε τουρμπίνες, περιορισμός διαστάσεων ελαστικών (π.χ. όχι πάνω από 15'' και όχι πάνω από κάποιο φάρδος πέλματος) κλπ.Aυτος ειναι ενας πολυ καλος τροπος να μειωσεις/ελενξεις το κοστος και να ισοροπησεις διαφορετικα αυτοκινητα.Ακομα καλυτερα θα ηταν να περιοριζοταν και σε ενα τυπο ελαστικου π.χ. καποιο semi-slick.
Περιοριζοντας μεχρι ενα συγκεκριμενος φαρδος ελαστικου αλλα και συγκεκριμενο τυπο και γομα αν καποιος αποφασισει να επενδυσει 5000 σε μια Proflex η διαφορα που θα εχει απο καποιον με μια απλη 'χειροποιητη' αναρτηση αμεσως μειωνεται.Μιας και η προσφυση που μπορουν να προσφερουν τα ελαστικα ειναι περιορισμενη.
Ενω αμεσως αμεσως μπορεις να κυνηγησεις και μια καλυτερη τιμη για τα συγκεκριμενα ελαστικα(ή ακομα και μια μικρη 'χορηγια' με το ονομα να φαινεται στο cup)ετσι ωστε να μειωσεις ακομα παραπανω το κοστος των αγωνιζομενων.
Το συγκεκριμενο μοντελο δουλευει πολυ καλα στο εξωτερικο!
Οπως και αν εχει οσοι περιορισμοι και αν υπαρξουν παντα μπορει καποιος να φτιαξει ενα πολυ καλυτερο αμαξι απο τον ανταγωνισμο ή απλα να αλλαζει τα παντα μετα απο καθε αγωνα...κατι που ειναι πολυ μακρια απο το πνευμα του συγκεκριμενου cup. Πιστευω οτι απλοι,ξεκαθαροι και ευκολοι στην εφαρμογη κανονες ειναι το κλειδι για την επιτυχια.Επισης οχι σφιχτους κανονισμους που θα αφηνουν απεξω low budget αυτοκινητα μιας και τα περισσοτερα φανταζομαι τετοια θα ειναι...
Πολυ ωραια ιδεα μακαρι να γινει πραξη!!!
-
Ο χρήστης Mythos_GR έγραψε:
Αναφέρω παραδείγματα περιορισμού των ΕΕ, που μου έδωσε σαν ιδέα γνωστός και μη εξαιρετέος τεχνικός έφορος. Απαγορεύονται τα πολυπετάλουδα, συγκεκριμένο περιοριστικό στόμιο σε τουρμπίνες, περιορισμός διαστάσεων ελαστικών (π.χ. όχι πάνω από 15'' και όχι πάνω από κάποιο φάρδος πέλματος) κλπ.
Aυτος ειναι ενας πολυ καλος τροπος να μειωσεις/ελενξεις το κοστος και να ισοροπησεις διαφορετικα αυτοκινητα.Ακομα καλυτερα θα ηταν να περιοριζοταν και σε ενα τυπο ελαστικου π.χ. καποιο semi-slick.
Περιοριζοντας μεχρι ενα συγκεκριμενος φαρδος ελαστικου αλλα και συγκεκριμενο τυπο και γομα αν καποιος αποφασισει να επενδυσει 5000 σε μια Proflex η διαφορα που θα εχει απο καποιον με μια απλη 'χειροποιητη' αναρτηση αμεσως μειωνεται.Μιας και η προσφυση που μπορουν να προσφερουν τα ελαστικα ειναι περιορισμενη.
Ενω αμεσως αμεσως μπορεις να κυνηγησεις και μια καλυτερη τιμη για τα συγκεκριμενα ελαστικα(ή ακομα και μια μικρη 'χορηγια' με το ονομα να φαινεται στο cup)ετσι ωστε να μειωσεις ακομα παραπανω το κοστος των αγωνιζομενων.
Το συγκεκριμενο μοντελο δουλευει πολυ καλα στο εξωτερικο!
Οπως και αν εχει οσοι περιορισμοι και αν υπαρξουν παντα μπορει καποιος να φτιαξει ενα πολυ καλυτερο αμαξι απο τον ανταγωνισμο ή απλα να αλλαζει τα παντα μετα απο καθε αγωνα...κατι που ειναι πολυ μακρια απο το πνευμα του συγκεκριμενου cup. Πιστευω οτι απλοι,ξεκαθαροι και ευκολοι στην εφαρμογη κανονες ειναι το κλειδι για την επιτυχια.Επισης οχι σφιχτους κανονισμους που θα αφηνουν απεξω low budget αυτοκινητα μιας και τα περισσοτερα φανταζομαι τετοια θα ειναι...
Πολυ ωραια ιδεα μακαρι να γινει πραξη!!!
ENNOEITAI ότι παίζει μόνο έτσι!! Ένας τύπος ελαστικού, ΕΝΑΣ Τυπος Βενζίνης (με απαγορευμένα τα πρόσθετα, ένα κοινό τεπόζιτο) όχι τετραπετάλουδα. Αυτά τα τρία μπορώ να σκεφτώ εγώ και για τη βενζίνη θα μπορούσα να βοηθήσω να καταφέρουμε κάτι!
-
Και επίσης, πέρα από τον κοινό τύπο βενζίνης και ελαστικών, μπορούμε να ζητήσουμε προσφορές και για ΛΑΔΙΑ, ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ, ΤΑΚΑΚΙΑ κλπ με σκοπό να βρούμε ΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ανά κατηγορία!!!. Για σκεφτείτε δέκα αυτοκίνητα όλα με τους ίδιους χορηγούς!
Όπως επίσης και ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ και .. είδη Φανοποιείας...Ότι αναλώσιμο δηλαδή. Και ξέρετε πως. Πρόσκληση σε ανοιχτό διαγωνισμό με σκοπό να προωθήσουμε τελικά την προβολή τους!
Ανοιχτά και ξεκάθαρα! Και το κυριότερο.....
ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα είναι παρόντες στην αξιολόγηση των προσφορών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν λύσεις. ΔΕΝ ΘΕΛΩ πενταμελή επιτροπή σε ομάδα δεκαπέντε αυτοκινήτων!Αν δεν έχουμε φαινόμενα προσωπικού όφελους (στο χέρι μας είναι) -που διέλυσαν τους Ελληνικούς Αγώνες και ειδικά το Ενιαίο- όλα θα πάνε καλά. Αν κατάλαβα καλά πάμε για ευχαρίστηση και όχι για το κύπελλο, σωστά??
Προσωπικά, πρώτα θα ήθελα να εξασφαλίσουμε α) μια ΕΝΙΑΙΑ μορφή παροχών προς εμάς τους τρελούς β) βασικές αρχές συγκράτησης κόστους και μετά να τρέξω.
Α, και νομίζω ότι θα έχει τρομερό ενδιαφέρον η κόντρα ενός 205 με ένα ΖΧ Βολκάν με ένα R5GT με ενα ΑΧ! Όλοι οι δεινόσαυροι στην πίστα!!! -
Κλαψ.... μου ματώνετε την καρδιά, που δεν έχω γαλλικό να παίξω και εγώ...
Θα με κάνετε γκεστ σταρ να συμμετάσχω και εγώ ο μουρλός με τον Ιταλό???? (Ε? για σκεφτείτε? R5GT vs UNO Turbo .... οχι οτι έχω ελπίδες απέναντι στον γάλλο αλλα λέμε τώρα )
Πέρα απο τη πλάκα μακάρι να σας πάνε όλα όπως τα σχεδιάζετε. Αντε μουρλαμένα και εσείς......... γιούργια να γεμίσουμέ τα βουνά
FRENCH MAKERS CUP (FMC)