-
Καταρχήν το ερώτημα αφορά τις εκδόσεις 1.6 με πλούσιο εξοπλισμό (sport και touring clima αντίστοιχα) με τιμή περίπου στα 18.000 με το κλειδί στο χέρι.
Έχω οδηγήσει και τα δύο ακριβώς στις εκδόσεις που αναφέρω και συμπερασματικά μπορώ να πώ ότι το mazda είναι αρκετά πιο εύστροφο και γρήγορο και με καλύτερη αίσθηση τιμονιού. Από κράτημα νομίζω και τα δύο είναι πολύ καλά ενώ το Leon είναι λίγο πιο σφιχτό. Το leon επίσης μου φάνηκε λίγο πιο θορυβώδες αλλά έχει τράβηγμα απο χαμηλά.
Απο εμφάνιση μάλλον έχουμε ισοπαλία αφού και τα δύο είναι σπορ πεντάθυρα (ή τουλάχιστον έτσι λένε).
Στα μειονεκτήματα του leon ο 8v κινητήρας (όχι ότι είναι και άσχημος αλλά ο ανταγωνισμός έχει πιο σύγχρονες προτάσεις), η ύπαρξη ιμάντα αντί καδένας και η μικρή διάρκεια εγγύησης.
To mazda από την άλλη έχει πιο πυκνά service, δεν διαθέτει μπάκετ καθίσματα (σημαντικό για μένα) και έχει 2 αερόσακκους λιγότερους.Από τα υπόλοιπα έχουν αποκλειστεί όλα τα γαλλικά και ιταλικά ενώ το astra βγαίνει αρκετά ακριβότερο. Φυσικά για γκόλφ ούτε λόγος.
-
Καταρχήν το ερώτημα αφορά τις εκδόσεις 1.6 με πλούσιο εξοπλισμό (sport και touring clima αντίστοιχα) με τιμή περίπου στα 18.000 με το κλειδί στο χέρι.
Έχω οδηγήσει και τα δύο ακριβώς στις εκδόσεις που αναφέρω και συμπερασματικά μπορώ να πώ ότι το mazda είναι αρκετά πιο εύστροφο και γρήγορο και με καλύτερη αίσθηση τιμονιού. Από κράτημα νομίζω και τα δύο είναι πολύ καλά ενώ το Leon είναι λίγο πιο σφιχτό. Το leon επίσης μου φάνηκε λίγο πιο θορυβώδες αλλά έχει τράβηγμα απο χαμηλά.
Απο εμφάνιση μάλλον έχουμε ισοπαλία αφού και τα δύο είναι σπορ πεντάθυρα (ή τουλάχιστον έτσι λένε).
Στα μειονεκτήματα του leon ο 8v κινητήρας (όχι ότι είναι και άσχημος αλλά ο ανταγωνισμός έχει πιο σύγχρονες προτάσεις), η ύπαρξη ιμάντα αντί καδένας και η μικρή διάρκεια εγγύησης.
To mazda από την άλλη έχει πιο πυκνά service, δεν διαθέτει μπάκετ καθίσματα (σημαντικό για μένα) και έχει 2 αερόσακκους λιγότερους.Από τα υπόλοιπα έχουν αποκλειστεί όλα τα γαλλικά και ιταλικά ενώ το astra βγαίνει αρκετά ακριβότερο. Φυσικά για γκόλφ ούτε λόγος.
-
-
Φίλε τί να σου πω..
εσύ θα μας πεις που τα οδήγησες.
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, αλλά προτιμώ το 3 σε εμφάνιση -
Προσωπική μου άποψη, το 3άρι. Άψογο κράτημα, κινητήρας δυνατός στην πράξη (100+ άλογα στον τροχό) και το κλασικό για Ιάπωνα, 'δε σπάει, δε χαλάει'.
Πάντως φίλε μου, το C4 που μόλις πρόσφατα πήρα εγώ, υπερτερεί και του 3αριού. Κάνει κάτι προσφορές τελευταία η Μάζντα, το ξέρω (εκπτώσεις, άτοκα), αλλά το C4 σαν συνολικό πακέτο (ικανότητες, εξοπλισμός) ΙΜΟ δεν παίζεται.
-
με τα γαλλικά δεν τα πάω καλά...
θέλω να βγάλει πολλά (τουλάχιστον 200.000 χλμ) χωρίς καθόλου προβλήματα. Πάντως το C4 coupe είναι όμορφο
-
Mazda 3 και για ΄μενα. Μπήκα στο Leon και έπαθα κλειστοφοβία, άσε που η κεντρική κονσόλα μοιάζει σφυρηλατημένη με τηγάνι και έχει έκταση ελικοδρομίου.
Ακόμη 3άρι απο Japan δηλαδή αρκετά αξιόπιστο, Leon έχει να βγάλει δοντάκια και παιδικές ασθένειες μιας και είναι πολυ καινούριο ακόμα.
Το Golf δέν το φτάνεις ή δεν το θέλεις (και γιατί);
-
Σε κρατημα το 3αρι ειναι ολα τα λεφτα. Σε επιδοσεις φανταζομαι υπερτερει. Το leon το 2λιτρο που ειχα οδηγησει στην εκθεση ναι ηταν ασφικτο αλλα το 1.6; Παντως σε αυτον τον τομεα 3αρι. Για πορτ-παγκαζ ομως πηγαινε στο σενταν. Το h/b εχει πολυ μικρο.
-
To 3 μακραν!
-
προσωπική άποψη που μπορεί να μην συμμερίζεσαι αλλά το Λεον είναι πολύ άσχημο για να το σκεφτώ σαν επιλογή
Οποτε με εις άτοπο απαγωγή 3
Δηλαδή πόσο σου βγαίνει το Mazda σε σχέση με το Opel γιατί αν θυμάμαι καλά περίπου στα ίδια ερχόντουσαν?
Απο ΤΟΥΟΤΑ 1.4 ίσως για να διευρύνεις τις επιλογές σου? -
3 ME KLEISTA TA MATIA LEME!
TI LEON TI C4 TI GOLF TI FOCUS TI S40 (DEN PA NA EXOUN TO IDIO PATWMA TA 2 TELEUTAIA , YPODEESTERA EINAI)
DEN YPARXEI ALLO AMAKSI STH MIKROMESAIA KATIGORIA KYRIES KAI KYRIOI.
to LEON einai sto 56 , to 3 sto 96....plisiazei tin teleiotita sti katigoria tou....epeidi den exei 2 aerosakous parapanw?eleos vale ama thes esy epipelon.
odigise to kai tha me thymitheis.... -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Προσωπική μου άποψη, το 3άρι. Άψογο κράτημα, κινητήρας δυνατός στην πράξη (100+ άλογα στον τροχό) και το κλασικό για Ιάπωνα, 'δε σπάει, δε χαλάει'.Πάντως φίλε μου, το C4 που μόλις πρόσφατα πήρα εγώ, υπερτερεί και του 3αριού. Κάνει κάτι προσφορές τελευταία η Μάζντα, το ξέρω (εκπτώσεις, άτοκα), αλλά το C4 σαν συνολικό πακέτο (ικανότητες, εξοπλισμός) ΙΜΟ δεν παίζεται.
υπερτερει????? ΠΟΥ ρε αδερφε???
μαζντα απο μενα με τα χιλια........
-
yperterei...............katse na vrei pou yperterei thelei psaksimo
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
yperterei...............katse na vrei pou yperterei thelei psaksimoθα με πει κανενα κουλο τωρα και θα με στειλει.......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θα με πει κανενα κουλο τωρα και θα με στειλει.......
Ε ψιτ ηρεμα με τα C4 ε; Ισως δεν υπερτερει αλλα σημερα που το πηγα σε κατι στροφιλικια με ομαλη ασφλατο το χαρηκα. Ειναι πολυ καλο αλλα οχι καλυτερο. Αυτο το γρηγορο τιμονι του ειδικα το παω πολυ!
-
Mazda και απο εμενα. Το ταμπλο του λεον και γενικα το εσωτερικο ειναι τοσο τραγικο μου ουτε που ασχολουμαι να δω αν ειναι καλυτερο καπου!
-
den egkeitai sto tamplo i diafora ....
to 3 de pa na exei kai to tamplo tou.....niva i diafora einai emfanis -
Ο χρήστης panark έγραψε:
Mazda 3 και για ΄μενα. Μπήκα στο Leon και έπαθα κλειστοφοβία, άσε που η κεντρική κονσόλα μοιάζει** σφυρηλατημένη με τηγάνι** και έχει έκταση ελικοδρομίου.και
**
θα με πει κανενα κουλο τωρα και θα με στειλει.......** -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τσόντα πάλι η ψηφοφορία
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τσόντα πάλι η ψηφοφορία
κανονικα.......
LEON II ή MAZDA 3?