-
Μπαταρία κλειστού τύπου 60 αμπερόρια κοστίζει περίπου 60 ευρώ.Και δεν είναι καμμιά μάρκα μ'έκαψες. Είναι γιαπωνέζικη. Το κιτρινο χρώμα με χαλάει λίγο αλλά δεν βαριέσαι, αφού κρατάει πέντε χρόνια...
-
Τελικά, από όσα μου γράψατε, συμπέρανα ότι πλήρωσα κάτι παραπάνω από το μέσο όρο. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα γλιτώσει καμπόσα λ7, αλλά ας όψεται που ένιωσα εγκλωβισμένος (είχα πάει στο service για έναν τυπικό έλεγχο & ήξερα ότι η μπαταρία μου ήταν στα τελευταία της, μα δέχτηκα να μου την αλλάξουν, δεδομένου ότι στο εν λόγω συνεργείο πάντα με εξέπλητταν για τις χαμηλές τους τιμές & το καλό επίπεδο εξυπηρέτησης...). Τέλος πάντων, ας ελπίζουμε ότι όντως θα αντέξει όσο η παλια & θα τα βγάλει τα λ7 της.
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας! -
Και μπαταρια απο αντιπροσωπια?Ειπαμε αλλα οχι και αυτο ακριβα,κανα 80 'εξω'για καλη μπαταρια!
-
Παιδιά πριν από δύο μήνες αγόρα και εγώ μια μπαταρία από κάποιο κατάστημα μην αναφέρω το κατάστημα με 28 ευρώ. Η μπαταρία μου άντεξε ακριβώς 1 μήνα. Ένα πρωίνό πήγα να βάλω μπρος και ξεψύχησε. Αν και είχε εγγύηση 1 χρόνο με την απόδειξη που την αγόρασα, από ντροπή και μόνο δεν πήγα για αλλαγή. Μετά πήρα από ένα κατάστημα μια άλλη με 50 ευρώ αυτή με το κλειστό κύκλωμα με ένα χρόνο εγγύση και μου είπε ότι θα έχω μπαταρία για 4 χρόνια σίγουρα. Να δούμε. Πάντως 130 ευρώ δεν θα έδινα για μπαταρία.
-
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Παιδιά πριν από δύο μήνες αγόρα και εγώ μια μπαταρία από κάποιο κατάστημα μην αναφέρω το κατάστημα με 28 ευρώ. Η μπαταρία μου άντεξε ακριβώς 1 μήνα. Ένα πρωίνό πήγα να βάλω μπρος και ξεψύχησε. Αν και είχε εγγύηση 1 χρόνο με την απόδειξη που την αγόρασα, από ντροπή και μόνο δεν πήγα για αλλαγή. Μετά πήρα από ένα κατάστημα μια άλλη με 50 ευρώ αυτή με το κλειστό κύκλωμα με ένα χρόνο εγγύση και μου είπε ότι θα έχω μπαταρία για 4 χρόνια σίγουρα. Να δούμε. Πάντως 130 ευρώ δεν θα έδινα για μπαταρία.Κακώς, κατά τη γνώμη μου δε πήγες να ζητήσεις αντικατάσταση της χαλασμένης μπαταρίας.
Όσα χρήματα σου ζήτησε τα έδωσες (έστω 28 ευρώ) και με το κόστος αυτό σου έδωσε ένα χρόνο εγγύηση. Αν δε τον συμφέρει ας μη τις δίνει τόσο. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Παιδιά πριν από δύο μήνες αγόρα και εγώ μια μπαταρία από κάποιο κατάστημα μην αναφέρω το κατάστημα με 28 ευρώ. Η μπαταρία μου άντεξε ακριβώς 1 μήνα. Ένα πρωίνό πήγα να βάλω μπρος και ξεψύχησε. Αν και είχε εγγύηση 1 χρόνο με την απόδειξη που την αγόρασα, από ντροπή και μόνο δεν πήγα για αλλαγή. Μετά πήρα από ένα κατάστημα μια άλλη με 50 ευρώ αυτή με το κλειστό κύκλωμα με ένα χρόνο εγγύση και μου είπε ότι θα έχω μπαταρία για 4 χρόνια σίγουρα. Να δούμε. Πάντως 130 ευρώ δεν θα έδινα για μπαταρία.
Κακώς, κατά τη γνώμη μου δε πήγες να ζητήσεις αντικατάσταση της χαλασμένης μπαταρίας.
Όσα χρήματα σου ζήτησε τα έδωσες (έστω 28 ευρώ) και με το κόστος αυτό σου έδωσε ένα χρόνο εγγύηση. Αν δε τον συμφέρει ας μη τις δίνει τόσο.ακριβως!!!
Πες μου οτι αυτη η μπαταρια ηταν Απο το ΑΛΕΞ ΠΑΚ... γιατι πηρα μια τετοια με ~30 ευρω και ψωφισε στον 1μιση μηνα... αλλα δεν εχω την αποδειξη...
-
Ναι η μπαταρία ήταν αγορασμένη από κατάστημα ΑΛΕΞ ΠΑΚ. Και επειδή είμαι από πόλη που απέχει 25 χιλ. από τη Θεσ/νίκη ίσως και το κόστος του πάνε έλα θα με έβγαινε περισσότερο, με σταμάτησε. Αλλά έστω πήγαινα και την άλλαζα, θα μου έδινε μια καινούργια και πάλι σε ένα μήνα θα είχα πρόβλημα.
Συμπέρασμα λοιπόν...... -
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Ναι η μπαταρία ήταν αγορασμένη από κατάστημα ΑΛΕΞ ΠΑΚ. Και επειδή είμαι από πόλη που απέχει 25 χιλ. από τη Θεσ/νίκη ίσως και το κόστος του πάνε έλα θα με έβγαινε περισσότερο, με σταμάτησε. Αλλά έστω πήγαινα και την άλλαζα, θα μου έδινε μια καινούργια και πάλι σε ένα μήνα θα είχα πρόβλημα.
Συμπέρασμα λοιπόν......Το βασικο συμπερασμα ειναι οτι αυτες οι μπαταριες ειναι αχρηστες, γιατι και εγω το ιδιο προβλημα ειχα... ενω με μια απο καρφουρ με ~50 ευρω, ηταν μια χαρα ολα... (εδω και 2μιση χρονια...)
-
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Παιδιά πριν από δύο μήνες αγόρα και εγώ μια μπαταρία από κάποιο κατάστημα μην αναφέρω το κατάστημα με 28 ευρώ. Η μπαταρία μου άντεξε ακριβώς 1 μήνα. Ένα πρωίνό πήγα να βάλω μπρος και ξεψύχησε. Αν και είχε εγγύηση 1 χρόνο με την απόδειξη που την αγόρασα, από ντροπή και μόνο δεν πήγα για αλλαγή. Μετά πήρα από ένα κατάστημα μια άλλη με 50 ευρώ αυτή με το κλειστό κύκλωμα με ένα χρόνο εγγύση και μου είπε ότι θα έχω μπαταρία για 4 χρόνια σίγουρα. Να δούμε. Πάντως 130 ευρώ δεν θα έδινα για μπαταρία.Υποθέτω οτι εννοείς δική τους ντροπη...
-
'Το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε'.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
'Το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε'.Κι όμως υπάρχουν κρέατα που ούτε τα σκυλιά τα τρώνε όπως αυτά από ένα γυράδικο από το οποίο είχε παραγγείλει φίλος μια φορά. Τι εγίνε το γυράδικο? Τελικά έκλεισε...
-
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Συμπέρασμα λοιπόν......Το 'ένα (ή ενάμισι) μήνα' πρέπει να είναι αρνητικό ρεκόρ για καινούργια μπαταρία. Καλά, με τι τις γεμίζουν οι τύποι και είναι τόσο χάλια?!...
-
εγω πηγα σε ενα μαγαζι εδω στο χαιδαρι που πουλαει μονο μπαταριες παντος τυπου και πηρα μια με 46 ευρω κλειστου τυπου και φυσικα την αλλαξα μονος μου.η προηγουμενη που ειχε το φαμπια ηταν με υγρα.
την αλλαξα καταλαθος γιατι οταν αλαξαν δισκο πλατω ξεχασαν να σφιξουν καλα ενα καλωδιο γειωσης με συνεπεια να μη μιζαρει το μοτερ και νομιζα οτι ηταν μπαταρια!
ετσι και αλιως περιπου 4.5 χρονια εχω το αμαξι οποτε χρειαζοταν μια αλλαγη ευτυχως εδω και 6 μηνες ειναι κομπλε.
150 ευρω στο τιπο?πολλα λεφτα!να πω οτι σου βαζει καμια bosch που εχουν καμια 120αρα να πω οκ.αλλα λογικα δεν θα σου βαλε καμια τετοια ε?
-
Τα Mazda MX-5 έχουν μια μπαταρία που κοστίζει ακριβά γιατί επειδή είναι στο χώρο αποσκευών πρέπει να είναι ειδική για να μην έχει αναθυμιάσεις... δεν ξέρω τι τεχνολογίας είναι αλλά φίλος όταν χρειάστηκε να την αλλάξει δεν την βρήκε πουθενά φτηνά....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Συμπέρασμα λοιπόν......Το 'ένα (ή ενάμισι) μήνα' πρέπει να είναι αρνητικό ρεκόρ για καινούργια μπαταρία. Καλά, με τι τις γεμίζουν οι τύποι και είναι τόσο χάλια?!...
Η δικη μου παντως ηθελε Ηλεκτρολυτη!!!
-
Μπαγιάτικες, μπορεί να τις αγοράζουν έτοιμες (γεμάτες με ηλεκτρολύτη) και να τις αφήνουν πολύ καιρό στο ράφι.
-
Μια μπαταρία μπορεί να καταστραφεί γρήγορα αν ο αυτόματος φόρτισης τη βράζει. Θα φανεί σαν να θέλει αποσταγμένο νερό (αυτό έχουν συνήθως οι συσκευασίες του εμπορίου και όχι ηλεκτρολύτη) αλλά σύντομα θα στεγνώσει ξανά. Μόνο η αλλαγή του αυτόματου λύνει το πρόβλημα.
-
Χτες το βραδυ μου ετυχε το εξης:
Πηγα να βαλω μπροστα και πηρε με το ζορι ξερετε σαν να ειναι η μπαταρια
στα τελευταια της.Ηταν παρκαρισμενο στο γκαραζ για 1 εβδομαδα.
Το αμαξι ειναι πεντε μηνων με 3000 χλμ και οτα πηρα την αντιπροσωπεια να τους το πω μου ειπαν οτι ειναι λογω οτι το αμαξι εχει κανει πολυ λιγα χλμ
δηλ παρκαρισμενο 1 βδομαδα και κινηση 2 μερες ειναι λογικο το προβλημα και οτι πρεπει να το κινω συχνα.
Ειναι δυνατον αυτο; εχω και αλλο αυτοκινητο και ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα. Δηλαδη αν πηγαινουμε στη δουλεια μας με τα ΜΜΜ τι πρεπει να κινουμε το αμαξι χωρις λογο;
Παρακαλω ποια ειναι η γνωμη σας;
Συγγνωμη για την απουσια τονωνΕυχαριστω
-
Με ζόρι; Δλδ δεν γύριζε η μίζα 'ζωντανά', ή η γυρνούσε κανονικά και φαινόταν σαν να έχει πρόβλημα τροφοδοσίας;
-
Ο χρήστης LOLIS έγραψε:
δηλ παρκαρισμενο 1 βδομαδα και κινηση 2 μερες ειναι λογικο το προβλημα και οτι πρεπει να το κινω συχνα.Αυτή είναι η συνηθισμένη χρήση του αυτοκινήτου μου και οι μπαταρίες κρατάνε 4-6 χρόνια. Τις βγάζω και τις φορτίζω στο σπίτι (κάθε 2 χρόνια το πολύ) για να αναζωογονηθούν. Αν το αμάξι (ή η μπαταρία) δεν έχει απώλειες δεν πρέπει να ξεφορτίζει η μπαταρία σε μια βδομάδα.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ