-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Έτσι μπράβο, τώρα είναι καλύτερα. (btw δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τα...ελβετικά... )
switzer dutch
Look it up. -
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Ο μεγάλος μισθός έρχεται με τη δουλειά σου και όχι με τα όποια πτυχία. .
Αποκλείεται να δουλεύεις σε εταιρία που δεν ανήκει στην οικογένειά σου ή σε φίλους και να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις.
Εγώ βλέπω ότι οι περισσότεροι μακροχρονια άνεργοι είναι άνθρωποι με βαρβάτα προσόντα που είτε δεν τους παίρνουν καν τηλέφωνο για συνέντευξη (overqualification) είτε οι μισθοί που δίνουν είναι αστείοι, γιατί έτσι μπορούν.
Στην ηλικία μου, οι ασφαλιστικές μου εισφορές πλησιάζουν τα 400ευρώ το μήνα ανεξαρτήτως μισθού. Η εφορία πέρσι ήταν 20% φέτος μάλλον 26%. Στα 1200 ευρώ μικτό μισθό, συνεπώς, ο καθαρός μισθός που θα έπαιρνα είναι 490ευρώ, όσο δηλαδή και ο κατώτατος μισθός (χ12). Ξέρεις κανέναν που να δίνει πάνω από 1200 ευρώ μισθό σε υποψήφιο από αγγελία (το τονίζω αυτό) αυτή τη στιγμή; Αν είναι πες μου και εμένα να παρατήσω ό,τι κάνω να τρέξω να τον βρώ! Δικαιολογημένα, άλλωστε, ξέρεις πολλούς που να θέλουν αυτή την εποχή να επενδύσουν σε προσωπικό στην Ελλάδα και να είναι διαθετημένοι να πληρώσουν 30 και 40 χιλιάρικα το χρόνο το κεφάλι;
Για αυτό και λέμε ότι ο tryphon έχει δίκιο σε κάποια θέματα. Αυτή τη στιγμή αν δεν μπορείς να αυταπασχοληθείς η μόνη σοβαρή διέξοδος είναι να φύγεις από την Ελλάδα (απλά όσο μεγαλώνεις αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο).
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@danonitoΒρές μου που έγραψα να μην χαλάσει η πιάτσα και που εξέφρασα αυτή τη λογική.
Δεν το ειπα ως αρνητικο φαση ας κατσουμε να ξυνομαστε μη χαλαμε την πιατσα, αλλα ως κατι θετικο, οτι ΟΛΟΙ δε χαλανε τη πιατσα, δηλαδη δε δουλευουν οπως λες για κατι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αξιοπρεπες (το οποιο για την ελλαδα θα το εβαζα γυρω στα 1000 ευρω)
Οσο για το φιλο που λεει για τους μισθους που θα βαλουν την εταιρεια μεσα, εγω νομιζω οτι οι εταιρειες εδω στη Σουηδια μια χαρα επιβιωνουν, και ας εχουν πρωτο μισθο 26.000-30.000 κορωνες το μηνα σε φρεσκους πτυχιουχους.
Δεν ειδα καμμια απογειωση στις εταιρειαρες τις Ελληνικες μετα την μειωση του βασικου εγω...
Δεν μπορω να πιστεψω πως καποτε πιστευαμε οτι ειναι βιωσιμο ενα μοντελο που οι νεοι πληρωνονται 1000 ευρω και οι 65αρηδες παιρνουν 2000 συνταξη
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
[
Οσο για το φιλο που λεει για τους μισθους που θα βαλουν την εταιρεια μεσα, εγω νομιζω οτι οι εταιρειες εδω στη Σουηδια μια χαρα επιβιωνουν, και ας εχουν πρωτο μισθο 26.000-30.000 κορωνες το μηνα σε φρεσκους πτυχιουχους.Καλά και πως είναι ανταγωνιστικοί; Που είναι ο κύριος Μπάμπης που λέγαμε; ( )
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αποκλείεται να δουλεύεις σε εταιρία που δεν ανήκει στην οικογένειά σου ή σε φίλους και να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις.Εγώ βλέπω ότι οι περισσότεροι μακροχρονια άνεργοι είναι άνθρωποι με βαρβάτα προσόντα που είτε δεν τους παίρνουν καν τηλέφωνο για συνέντευξη (overqualification) είτε οι μισθοί που δίνουν είναι αστείοι, γιατί έτσι μπορούν
Δε δουλεύω σε εταιρεία γνωστού, και βρήκα τη δουλειά μου με αγγελία το 2010. Αναγνωρίζω βέβαια ότι αλλιώς είναι τα πράγματα σήμερα και αλλιώς ήταν τότε. Σίγουρα είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις καλή δουλειά με αγγελία, αλλά θεωρώ με βάση αυτά που ακούω από γνωστούς μου και βλέπω γύρω μου ότι όποιος το κυνηγήσει και έχει καλές συστάσεις και βιογραφικό, βρίσκει την άκρη. Σε όσα λέω φυσικά εξαιρώ τους 45+, γιατί αυτοί έχουν πραγματικά πρόβλημα να βρουν κάτι καλό στην Ελλάδα. Αλλά δε μπορώ να βλέπω 30άρηδες ανέργους με ΜΗΔΕΝ εμπειρία να γκρινιάζουν για την τρόικα. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν 30άρη που να έχει προσόντα (όπως τα όρισα νωρίτερα) και να είναι άνεργος για πάνω από 6 μήνες ή να παίρνει κάτω από χιλιάρικο μισθό.
-
Δε δουλεύω σε εταιρεία γνωστού, και βρήκα τη δουλειά μου με αγγελία το 2010. Αναγνωρίζω βέβαια ότι αλλιώς είναι τα πράγματα σήμερα και αλλιώς ήταν τότε. Σίγουρα είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις καλή δουλειά με αγγελία, αλλά θεωρώ με βάση αυτά που ακούω από γνωστούς μου και βλέπω γύρω μου ότι όποιος το κυνηγήσει και έχει καλές συστάσεις και βιογραφικό, βρίσκει την άκρη.
Για αυτό σου λέω ότι κάτι δεν πάει καλά... Κανείς δε λέει την πλήρη αλήθεια ακόμα και αν είναι ο κολλητός σου!
Το 2010 έβρισκες ακόμα δουλειές (στον κλάδο μου, τουλάχιστον). Σημέρα ΜΟΝΟ μέσω γνωστού ή αν είναι μέσω αγγελίας όσα περισσότερα λεφτά σου δώσουν τόσο πιο επιφυλακτικός να είσαι (το ότι λένε ότι στα δώσουν δε σημαίνει ότι θα τα πάρεις κιόλας). -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
ptet -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δε δουλεύω σε εταιρεία γνωστού, και βρήκα τη δουλειά μου με αγγελία το 2010. Αναγνωρίζω βέβαια ότι αλλιώς είναι τα πράγματα σήμερα και αλλιώς ήταν τότε. Σίγουρα είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις καλή δουλειά με αγγελία, αλλά θεωρώ με βάση αυτά που ακούω από γνωστούς μου και βλέπω γύρω μου ότι όποιος το κυνηγήσει και έχει καλές συστάσεις και βιογραφικό, βρίσκει την άκρη.
Για αυτό σου λέω ότι κάτι δεν πάει καλά... Κανείς δε λέει την πλήρη αλήθεια ακόμα και αν είναι ο κολλητός σου!
Το 2010 έβρισκες ακόμα δουλειές (στον κλάδο μου, τουλάχιστον). Σημέρα ΜΟΝΟ μέσω γνωστού ή αν είναι μέσω αγγελίας όσα περισσότερα λεφτά σου δώσουν τόσο πιο επιφυλακτικός να είσαι (το ότι λένε ότι στα δώσουν δε σημαίνει ότι θα τα πάρεις κιόλας).Το ότι από το 2010 ως σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα αρκετά, το αναγνωρίζω κι εγώ, το είπα εξάλλου.
Το ΜΟΝΟ μέσω γνωστού πάντως δεν το δέχομαι, έχω φίλο που άλλαξε δουλειά τον Ιούλιο (πριν 2 μήνες) και πήγε σε άλλη εταιρεία (μεγάλη άρα δεν παίζει θέμα να μην πληρώνεται) με καλύτερα λεφτά και καλύτερο ωράριο, στο ίδιο βέβαια αντικείμενο που έκανε και εκεί που ήταν. Τηλέφωνο τον πήραν αυτοί επειδή είχε καταχωρήσει κάποτε το βιογραφικό του στο site τους. Αγγελία δεν έβαλαν ποτέ. -
μην κοιτατε μεμονωμενες περιπτωσεις σε κλαδους που δεν εχουν πληγει,ή εχουν πληγει λιγοτερο απο καποιους αλλους.Δεν θα δειτε την ''πραγματικη'' εικονα.
Εχω πελατες που φετος ειναι μεχρι και 10% πανω,οπως εχω και πελατες που ειναι 30% κατω.Στο ιδιο αντικειμενο παντα,και μεσα στην Αττικη. -
Αντίθετα, έχω αρκετούς φίλους ΜΕ προσόντα, οι οποίοι όχι μόνο δε δυσκολεύτηκαν να βρουν καλή δουλειά μέσα στην κρίση, αλλά αντίθετα παρατηρώ και το φαινόμενο να αλλάζουν δουλειές όχι λόγω απόλυσης, αλλά επειδή ο νέος εργοδότης τους έδινε καλύτερα λεφτά από τον προηγούμενο. Εγώ προσωπικά έχω σταματήσει να ψάχνω για δουλειά εδώ και 3,5 χρόνια επειδή είμαι ευχαριστημένος εκεί που είμαι, αλλά παρόλα αυτά έχω δεχτεί 2-3 κρούσεις για συνέντευξη από εταιρείες που είχα στείλει βιογραφικό το 2010.
Δεν ξέρω κάποιον με τόση ζήτηση όση εσύ, δεν το λέω ειρωνικά.
Αν θες, λες και τι πτυχίο έχεις.Με την απορία έμεινα...
-
Θέλω να ζήσω στον κόσμο σας.
-
Αν θες, λες και τι πτυχίο έχεις
Με την απορία έμεινα...Οικονομικά με καλό μεταπτυχιακό. Δε θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως να πω ότι πιστεύω πως την τωρινή μου δουλειά μου την έδωσε η προϋπηρεσία μου και λιγότερο τα πτυχία μου. Τουλάχιστον με βάση όσα με ρωτούσαν στις συνεντεύξεις, αυτό κατάλαβα!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μην κοιτατε μεμονωμενες περιπτωσεις σε κλαδους που δεν εχουν πληγει,ή εχουν πληγει λιγοτερο απο καποιους αλλους.Δεν θα δειτε την ''πραγματικη'' εικονα.
Εχω πελατες που φετος ειναι μεχρι και 10% πανω,οπως εχω και πελατες που ειναι 30% κατω.Στο ιδιο αντικειμενο παντα,και μεσα στην Αττικη.Πάντα σε κάθε κρίση γίνεται ξεκαθάρισμα της αγοράς.
-
Αν θες, λες και τι πτυχίο έχεις
Με την απορία έμεινα...Οικονομικά με καλό μεταπτυχιακό. Δε θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως να πω ότι πιστεύω πως την τωρινή μου δουλειά μου την έδωσε η προϋπηρεσία μου και λιγότερο τα πτυχία μου. Τουλάχιστον με βάση όσα με ρωτούσαν στις συνεντεύξεις, αυτό κατάλαβα!
Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. Πολύς κόσμος είτε α) ζει σε άλλες περιοχές, ή β) δεν έχει πτυχία που έχουν ζήτηση σήμερα, ή γ) δεν υπήρξε τυχερός στην αναζήτηση, ή δ) δεν έχει την κατάλληλη προϋπηρεσία (η ανεργία δεν είναι τωρινό φαινόμενο, από παλιά δεν έβρισκε ο κόσμος δουλειά). Το γεγονός ότι η ανεργία στους κάτω των 25 ετών είναι στο 50+% τα λέει όλα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εχω πελατες που φετος ειναι μεχρι και 10% πανω,οπως εχω και πελατες που ειναι 30% κατω.Στο ιδιο αντικειμενο παντα,και μεσα στην Αττικη.Πάντα σε κάθε κρίση γίνεται ξεκαθάρισμα της αγοράς.
στην κριση ναι συμβαινει αυτο,μολις ομως (και οταν...) ξαναρχισει ξαναμαζευονται οι καθε λογης αλεξιπτωτιστες/απατεωνες/λαμογια.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θέλω να ζήσω στον κόσμο σας.σε ποιους αναφερεσαι πατερ?
-
Oι οικονομικοί κύκλοι παγκοσμίως έχουν διάρκεια 30 ετών, το κακό τώρα είναι ότι οι άλλοι τελειώνουν τον κύκλο και εμείς είμαστε στην αρχή του, στα απόνερα που αφήνουν, τα οποία είναι άγρια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το γεγονός ότι η ανεργία στους κάτω των 25 ετών είναι στο 50+% τα λέει όλα.Χωρίς να περιλαμβάνεται η υποαπασχόληση, φαντάροι-φοιτητες (φαντάσματα), η ετεροαπασχόληση και η διακεκομμένη απασχόληση με διαστήματα κάτω από κάποιο όριο (8 μήνες; ), διαφορετικά το γενικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από 28% που μας παρουσιάζουν. Αν βάλεις δε και τους με το ζόρι ΕΕ, οι οποίοι δε θεωρούνται άνεργοι και μπορεί να παλεύουν ένα εξάμηνο για να πάρουν ένα 500ρικο, είμαι σίγουρος ότι ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός.
Ακόμα και αν πιστεψουμε τον tryphon ότι πολλοί είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί είμαστε τεμπέληδες και γιαγιάκηδες, ε, τι διάλο, είναι δυνατό ο ένας στους δύο να είναι τέτοιος; Τι στα κομμάτια 75% κοινο DNA έχουμε με τους Ελβετούς και εμείς! -
Όταν έχεις προσόντα και δεν είσαι ανειδίκευτος βρίσκεις δουλειά. Πρέπει να βάλεις το κεφάλι κάτω και να δουλέψεις .
Ορισμένες φορές θα δουλέψεις περισσότερες ώρες. Δεν εννοώ να δουλεύεις 12 και να πληρώνεσαι 4. Πάντως και μέχρι μια ηλικία πρέπει να επιμορφώνεσαι.
Τότε αποδίδοντας εκτιμάσαι από το αφεντικό, και του γίνεσαι απαραίτητος. Τότε μπορεί να κάνει στους υπόλοιπους μύωση 10% και σε εσένα αύξηση 10%.
Μα μπορεί να μην σου αρέσει το ‘κλίμα’ και ψάχνοντας, βρίσκεις καλύτερη επιχείρηση. Τους ενημερώνεις έγκαιρα, τους κερνάς και φεύγεις. Δεν αποδέχεσαι αύξηση που σου προτείνουν για να μείνεις, ούτε απαιτείς την όποια αποζημίωση.
Φεύγεις και τους λείπεις, και βαστάς και επαφές, και σου ΑΦΗΝΟΥΝ και τα κλειδιά του γραφείου.!.
Πας στην άλλη επιχείρηση που σε περιμένει, ανεβάζεις τον τζίρο της και οι πελάτες της θέλουν εσένα. Έχεις αποκτήσει την πείρα από την προηγουμένη δουλεία, και ανεβάζεις και τους τζίρους των πελατών. Μα κάποια φορά βραβεύεσαι πανελλαδικά, και καταλαβαίνεις ότι μάλλον το κλίμα εργασίας σου δεν είναι αυτό που θα έπρεπε για εσένα. Και είπαμε τα χρήματα καλά, αλλά δεν υπάρχουν ώρες προσωπικής ζωής!.
Έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, η επικοινωνία σου με τους ανθρώπους είναι άψογη, το να μαζεύεις το βαλιτσάκι σου το έχεις μάθει!!!!!!. Ενημερώνεις έγκαιρα και φεύγεις. Τώρα σου κάνουν γιορτή δεν τους κερνάς!. Ζητούν να σου δώσουν χρήματα και δεν τα αποδέχεσαι.
Και φεύγεις για εξωτερικό, θέλοντας να περάσεις λίγες μέρες άδειας βλέποντας τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας!.
Δευτέρα τρίτη τέταρτη, μα πέμπτη σε περιμένει η νυν εργοδότης σου από έξω και σου λέει ότι έχεις πιάσει δουλεία από δευτέρα!!!!!..... ούτε βιογραφικό δεν έστειλες!. Μα ο προηγούμενος εργοδότης σου έχει διεθνή δύναμη και καθάρισε χωρίς να του ζητηθεί!. Έχεις πάει με δυο αρμαθιές κλειδιά…….
Μετά από 7 μήνες εργασία, η εργοδότης σου και μετά από 9 χρόνια παίρνει άδεια!. Όταν γυρίζει, όλοι οι πελάτες , βιομηχανίες, πολυεθνικές , αεροδρόμια, πληρώνουν 8% περισσότερα της παροχές που παίρνουν. Μετά από διαπραγμάτευση, αυτή όρισαν την αύξηση!.
Περνάς καλά, διασκεδάζεις, ταξιδεύεις, αμείβεστε καλά. Μα επικοινωνείς με τους συναδέλφους τους παλιούς και με τα αφεντικά σου τα παλιά.
Την θάλασσα στην Ελλάδα την βλέπεις κάθε 3 περίπου μήνες, μα την θέλεις περισσότερο!. Οι πελάτες της προ τελευταίας δουλειάς σε ζητάνε. Μα και οι συνάδελφοι και το αφεντικό.
Οπότε ερχόμενος για καλοκαιρινή άδεια, δέχεσαι προτάσεις αναβάθμισης, όρους εργασίας, και σου ζητάνε να ορίσεις αμοιβή!. Προτείνεις ένα λογικό ποσό και το αποδέχονται. Οπότε φεύγεις για έξω για να εκπαιδεύσεις 3ης για το πόστο σου!. όταν πήγες στην επιχείρηση είχες περίπου 100, και τους τετραπλασίασες!. Στενοχώρια η αφεντικίνα σου….. και δεν είσαι 50 χρονών μα 29!.
Ποιος είπε ότι δεν γυρίζουν οι ελληνικές αξίες από την ξενιτιά?. 2 γιατροί, ένας αρχιτέκτονας, ένας ιδικός μηχανικός εξορύξεων, και εσύ !. Όλοι με μόνιμες δουλειές στο εξωτερικό. Αυτούς ξέρω εγώ, πόσους άλλους θα γνωρίζετε εσείς.
Μα και οι αξίες επιβραβεύονται στο εξωτερικό. Το να σου δίνουν 6000 και ο άλλος 7000 λίρες στο Λονδίνο, είναι αρκετά χρήματα. Όπως και κορυφή είναι ο ανιψιός μου της κουνιάδας μου που μένει από κάτω μου, 12000ε στο Όσλο, μα 20 χρονών είχε βγάλει 3 βιβλία πληροφορικής. Του έδιναν έδρα στο πανεπιστήμιο σαν καθηγητής στο Τρόντχαϊμ, μα 6500ε ήταν λίγα για αυτόν……
Επειδή όλα που σας έγραψα είναι γεγονότα δικά μου, και όχι μου είπαν, άκουσα, νομίζω, προσέξτε σας παρακαλώ τα σχόλια σας.
Αντωνης. -
Tον μεγάλο μου γιό τον απέλυσαν 2 ημέρες πριν κλείσει χρόνο και ο ΟΑΕΔ ζητούσε να βρεί 2 ακόμα ένσημα για να τον βάλουν στο πρόγραμμα, ευτυχώς έμεινε μόνο 1 1/2 μήνα και τον ξαναπήραν στην ίδια εταιρία με νέα ετήσια σύμβαση, τώρα όταν λήξη και αυτή ξέρουμε και δεν θα το αφήσουμε έτσι, γιατί τα λογιστήρια πολλές φορές είναι και αδιάφορα, σου λέει κόψε το λαιμό σου να βρείς τα ένσημα που λείπουν ενώ μπορούν να πούν στα συμπληρώνω και πλήρωσε τα εσύ, σιγά το κόστος δηλαδή, αυτό πρέπει να γίνει όμως πριν υπογραφεί η απόλυση.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....