-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τέλοσπάντων, τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ σοβαρό θέμα για να τα πάρουμε στο ψιλό:Σωστά! Κάθε περίπτωση ειναι πολύ ξεχωριστή.
-
Tiger, τι δεν καταλαβαινεις?
ΠΟΛΛΟΙ εχουν αυτοκτονησει τα τελευταια χρονια, για οικονομικους λογους. Γεγονος, σωστα?
Τωρα υπαρχει δικαστικη αποφαση που λεει οτι αυτος που αποπειραθηκε να αυτοκτονησει λογω πιεσης στη δουλεια, πηρε 60 χιλιαρικα (φαντασου να το καταφερνε κιολας). Αν δεν καταλαβαινεις οτι αυτο μπορει να κανει την αποφαση του απελπισμενου πολυ πιο ευκολη, τοτε εισαι πολυ χαρωπο παιδακι κ μπραβο σου. Αν καταλαβες οτι λεω οτι καποιος θα δοκιμασει να αυτοκτονησει για να παρει τα λεφτα (οτι θα το σκεφτει ετσι δηλαδη κ αυτος θα ειναι ο λογος), τοτε εχεις θεμα στη κατανοηση.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Tiger, τι δεν καταλαβαινεις?ΠΟΛΛΟΙ εχουν αυτοκτονησει τα τελευταια χρονια, για οικονομικους λογους. Γεγονος, σωστα?
Τωρα υπαρχει δικαστικη αποφαση που λεει οτι αυτος που αποπειραθηκε να αυτοκτονησει λογω πιεσης στη δουλεια, πηρε 60 χιλιαρικα (φαντασου να το καταφερνε κιολας). Αν δεν καταλαβαινεις οτι αυτο μπορει να κανει την αποφαση του απελπισμενου πολυ πιο ευκολη, τοτε εισαι πολυ χαρωπο παιδακι κ μπραβο σου. Αν καταλαβες οτι λεω οτι καποιος θα δοκιμασει να αυτοκτονησει για να παρει τα λεφτα (οτι θα το σκεφτει ετσι δηλαδη κ αυτος θα ειναι ο λογος), τοτε εχεις θεμα στη κατανοηση.
Οχι kacey,δεν πιστευω καθολου οτι καποιος που φτανει στο σημειο να αυτοκτονησει σκεφτεται τετοια πραγματα.
Για την ακριβεια θεωρω ελλειψη σεβασμου προς το προσωπο του να λεμε κατι τετοιο.
Ενας ανθρωπος που αυτοκτονει ειναι ενας ανθρωπος που προσπαθει να διασωσει την αξιοπρεπεια του με ανορθοδοξο τροπο,δεν ειναι καποιος που σκεφτεται οτι ισως υπαρξει οφελος απο αυτο.Για να παρει αυτα τα 60 χιλ, πρεπει να επιζησει απο την αποπειρα,να πληρωσει λεφτα σε δικηγορους,και να αποδειξει οτι αυτο συνεβη λογω πιεσης στην δουλεια,δεν αρκει απλως να λεει στο δικαστηριο με πιεζανε ή δεν ενιωθα και πολυ ανετα εκει περα!
-
Πρωτη συνεντευξη για δουλεια σε 6 μερες.
Κανενα γενικο τιπ μιας και δεν εχω ιδεα?
Αγχος... -
Δώσε παραπάνω ίνφο ως προς το για τι δουλειά πρόκειται να πάρεις τις ανάλογες κατευθύνσεις.
Γενικά πάντως το άγχος και ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ηρεμία, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, eye contact, σωστή/χαλαρή στάση σώματος, λίγα και περιεκτικά λόγια, άμεσες απαντήσεις, τονίζεις τα δυνατά σημεία και ότι αδύνατα υπάρχουν φροντίζεις να τα παρουσιάσεις με θετικό τρόπο. Καλό θα ήταν να έχεις ενημερωθεί για την εταιρία μέσω του εταιρικού site, αν υπάρχει, και να δείξεις διαβασμένος.
-
Ευχαριστω για την απαντηση.
Μηχανικης γεωλογιας graduate job, κεντρο Λονδινο αλλα εννοειται θα μετακινουμαι οπου ειναι το project.
Η εταιρια ειναι η URS, ειναι τεραστια με κεντρο τη California.
Εννοειται οτι τα βασικα θα τα εχω καλυψει απο ενα καλο ψαξιμο για την εταιρια, τα project της κλπ κατι που ηδη εχω κανει αλλωστε ωστε να συμπληρωσω την αιτηση μου.
Αλλα θα ηθελα να αποφυγω amateur mistakes γιατι θαναι η πρωτη φορα και δε ξερω τι θα μου ζητηθει και ποιοι ειναι οι ''σωστοι'' τροποι. -
Οπότε δεν θα εστιάσετε τόσο στην προϋπηρεσία αλλά στην εκπαίδευσή σου. Φτιάξε λοιπόν ένα σενάριο στο μυαλό σου που να 'πουλάει' το academic background σου, το γιατί σε κάνει να ξεχωρίζεις από άλλους candidates, εστίασε σε τυχόν ομαδικά projects που έχεις συμμετάσχει ως φοιτητής και τα αποτελέσματά τους (δείξε κι ένα σχετικό leadership skill εκεί) και γενικά παίξε το χαρτί του φοιτητή-professional (τύπου συνέπεια, result oriented, καλό time management κτλ).
Τουλάχιστον εγώ σαν HRαρας (με τη μικρή μου εμπειρία) αυτά κοιτάω σε entry level candidates.
-
Μελετησε ιδιαιτερα τα personal skills που θελουν και προσπαθησε να τα παντρεψεις με τον εαυτο σου. Λογικα θα σε ρωτησουν γιατι θελεις εμας, τι νομιζεις οτι θα προσφερεις, ποια ειναι η συμπεριφορα σου οταν δουλευεις κατω απο πιεση και τετοια πραγματα. Αυτα μου εχουν πει εμενα, περιμενω ποτε θα με καλεσουν να τα πω χεχε.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Οπότε δεν θα εστιάσετε τόσο στην προϋπηρεσία αλλά στην εκπαίδευσή σου. Φτιάξε λοιπόν ένα σενάριο στο μυαλό σου που να 'πουλάει' το academic background σου, το γιατί σε κάνει να ξεχωρίζεις από άλλους candidates, εστίασε σε τυχόν ομαδικά projects που έχεις συμμετάσχει ως φοιτητής και τα αποτελέσματά τους (δείξε κι ένα σχετικό leadership skill εκεί) και γενικά παίξε το χαρτί του φοιτητή-professional (τύπου συνέπεια, result oriented, καλό time management κτλ).Τουλάχιστον εγώ σαν HRαρας (με τη μικρή μου εμπειρία) αυτά κοιτάω σε entry level candidates.
HR σπουδασες Στεφανε;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Πρωτη συνεντευξη για δουλεια σε 6 μερες.
Κανενα γενικο τιπ μιας και δεν εχω ιδεα?
Αγχος...Σιγά μην έχεις και άγχος αδερφέ.
Τα πολλά μπλα μπλα και τακτικές προμοσιον του εαυτου σου με σεναρια customer oriented και leadership capabilities και σου πα μου πες είναι κουβέντα να γίνεται Προσωπικά ποτέ δεν πήγα σε συνέντευξη προετοιμασμένος για τίποτα και δεν έχει τυχει να χάσω δουλειά μέχρι τώρα.α) Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να δείξεις συνεργάσιμος, λογικός, ότι δεν θα δημιουργήσεις προβλήματα στην εταιρεία με τους τρόπους σου. Ο άνθρωπος του hr/τεχνικός μάνατζερ που μετά τη συνέντευξη θα σε προτείνει για μια θέση στην εταιρεία ή θα σε πάρει στην ομάδα του, το πρώτο που τον καίει είναι να μη γίνει ρόμπα ότι έφερε κρετίνο στην εταιρεία Οπότε αρκεί να δείξεις καλή θέληση, να μη κάνεις νευρικές κινήσεις, να μη σου ξεφύγει κανένα τικ (πολύς κόσμος χωρίς να το καταλαβαίνει όταν στριμωχτεί στη συνέντευξη του βγαίνουν νευρικες αντιδράσεις: αρχίζει να τρίβει τα χέρια του - ξύνει τη μύτη του - ανοιγοκλείνει τα μάτια του και άλλα τέτοια). Αν δείξεις αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα έχεις περάσει το πρώτο στάδιο. Και προς θεού μη κοκκινήσεις - ιδρώσεις, αυτό κι αν είναι φέιλ.
β) Στη συνέχεια έρχεται η τεχνική γνώση και κατάρτιση. Για δουλειές graduates ο εργοδότης ξέρει ότι επειδή όλοι οι υποψήφιοι είναι junior απόφοιτοι πάνω-κάτω ίδιων σχολών δεν έχουν τεράστιες διαφορές στο γνωστικό τους πεδίο. Οπότε εκεί που πρέπει να ποντάρεις είναι ότι είσαι διατεθιμένος να μάθεις ό,τι καινούριο χρειαστεί γρήγορα αντί να 'ξεφουσκώσεις' στην πρώτη δυσκολία που δεν θα ξέρεις πώς να την αντιμετωπίσεις (αρκετοί λένε 'μα εγώ δε ξέρω να το κάνω αυτό - δε μπορώ να το αναλάβω' - μέγα φάουλ).
Αν μιλάμε για συνεντεύξεις medium προς senior θέσεων, μετά το α) κομμάτι παίζει εξίσου ρόλο ή και σημαντικότερο η τεχνική κατάρτιση. Ειδικά σε θέσεις που είναι τεχνικά πολύ απαιτητικές η εταιρεία δέχεται να κάνει ακόμα και παραχωρήσεις ως προς την κοινωνικότητα και την ενδεχομένως ελαφρώς no life προσωπικότητα και τα τικ που μπορεί να κουβαλάς, αν τους είσαι απαραίτητος για να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Απλά δε θα πάρεις μανατζερίστικη προαγωγή ποτέ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οπότε δεν θα εστιάσετε τόσο στην προϋπηρεσία αλλά στην εκπαίδευσή σου. Φτιάξε λοιπόν ένα σενάριο στο μυαλό σου που να 'πουλάει' το academic background σου, το γιατί σε κάνει να ξεχωρίζεις από άλλους candidates, εστίασε σε τυχόν ομαδικά projects που έχεις συμμετάσχει ως φοιτητής και τα αποτελέσματά τους (δείξε κι ένα σχετικό leadership skill εκεί) και γενικά παίξε το χαρτί του φοιτητή-professional (τύπου συνέπεια, result oriented, καλό time management κτλ).
Τουλάχιστον εγώ σαν HRαρας (με τη μικρή μου εμπειρία) αυτά κοιτάω σε entry level candidates.
HR σπουδασες Στεφανε;
Ναι, το μεταπτυχιακό μου είναι MSc in HR Management.
-
Ευχαριστω, πολυ χρησιμα ολα οσα ειπατε, θα κανω τη μελετη μου και ελπιζω για το καλυτερο!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
HR σπουδασες Στεφανε;
Και το δικό μου.
-
Χωρίς ίχνος υπερβολής (επειδή λες ότι είναι πρώτη σου δουλειά), θα έλεγα ότι η παρακάτω σκηνή συνοψίζει το πώς βλέπει μια εταιρεία κάποιον που μόλις τέλειωσε πανεπιστήμιο.
http://www.tubechop.com/watch/1025088
Όποιος σε αναλάβει θα προσπαθήσει να σου μάθει πράγματα.
Οπότε το Νο1 (κατ' εμέ) είναι να δείξεις προσαρμοστικότητα και θέληση/ικανότητα για μάθηση.Αν τους πεις 'Πήρα 10 στο πανεπιστήμιο και θεωρώ τον εαυτό μου expert και έχω natural leadership talent' είναι προτιμότερο να τους πεις να πάνε να γαμηθούν.
Λιγότερο θα ξενερώσουν μαζί σου.Άλλο να χρησιμοποιείς παραδείγματα από το πανεπιστήμιο σου για να δείξεις αυτά τα στοιχεία (θέληση για μάθηση κλπ) και άλλο να το χρησιμοποιείς ως κάποια βαρβάτη προϋπηρεσία που θα πρεπε να τους κάνει να σκιαχτούν.
Γι αυτό και οι απόφοιτοι σχολών που καλλιεργούνται πάσης φύσεως 'τουπέ' (γκουχ γκουχ γκουχ), αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσαρμογής.
ΥΓ: κάνε μια σχετική έρευνα για την εταιρεία και δείξε ότι τους ξέρεις μαζί με 2-3 λεπτομέρειες για πράγματα που έχουν κάνει.
-
Προφανως η θεληση για μαθηση και ένταξη στο τροπο που δουλευουν ειναι κατι στο οποιο θα δωσω εμφαση. Σε καμια περιπτωση δεν παω εκει ως ο Mr. Know All, αλλωστε οντως δεν γνωριζω τις διαδικασιες που δουλευει μια μεγαλη εταιρια, μονο για την επιστημη που σπουδασα ξερω και πολλες φορες απεχει μακραν της πραγματικοτητας της δουλειας .
Σιγουρα θα κανω την ερευνα μου ωστε να εχω πληροφοριες για τα Project της εταιριας και γενικοτερα για αυτη.
Επισης θα ειμαι προετοιμασμενος ωστε να απαντησω στις standard ερωτησεις συνεντευξεων τυπου ''τι κερδισες απο το master σου και πως σκοπευεις να τα εφαρμοσεις?'', ''γιατι Τεχνκη Γεωλογια?'', ''γιατι URS'', ''στο μελλον τι σκοπευεις να κανεις'' κλπ.Για παραδειγμα στη τελευταια ερωτηση μολις προσφατα καταλαβα οτι δε πρεπει να υπονοησω οτι θα φυγω απο την εταιρια ψαχνωντας επαγγελματικη ανελιξη, λεγoντας οτι ''θελω να κανω καριερα'' η κατι παρομοιο, αλλα να δηλωσω εμπιστοσυνη στην ιδια εταιρια που μου παιρνει συνεντευξη.
Ειναι κατι τετοια που κανουν κακη εντυπωση αλλα ειμαι απαιδευτος και δεν καταλαβαινω οτι υποννοω κατι τετοιο.
Θα κανω και εναν φακελο με χαρτια, συστατικες, πτυχεια κλπ (αν και σημαντικα εγγραφα οπως πχ η διπλωματικη μου στο πτυχειο μου που ηταν Ελλαδα δε μπορει να παρουσιαστει γιατι ειναι στα Ελληνικα) οποτε και εκει θα ειμαι οκ.
Εννοειται ειμαι ψιλιασμενος σε περιπτωση good cop, bad cop.
Απλα αγνοω τι αλλο θα μπορουσα να καλυψω σαν το παραδειγμα ερωτησης που εγραψα. Πιστευω γενικα δεν θα υπαρξει θεμα. -
Και το δικό μου.
Τέρατα μορφώσεως!
-
g47 γενικα στην συγχρονη εποχη να ξερεις οτι ειναι πλεον δεδομενο και αποδεκτο οτι δεν προκειτε να καθησεις σε μια εταιρεια για πολλα χρονια. Καπου διαβαζα οτι κατα μ.ο μεχρι την ηλικια των 32 καποιος εχει αλλαξει κατα μεσο ορο 7 δουλειες στην Αγγλια. Δειξε γενικα οτι εισαι φιλοδοξο ατομο. Μην ξεχνας οτι αλλο Αγγλια και αλλο Ελλαδα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
g47 γενικα στην συγχρονη εποχη να ξερεις οτι ειναι πλεον δεδομενο και αποδεκτο οτι δεν προκειτε να καθησεις σε μια εταιρεια για πολλα χρονια. Καπου διαβαζα οτι κατα μ.ο μεχρι την ηλικια των 32 καποιος εχει αλλαξει κατα μεσο ορο 7 δουλειες στην Αγγλια. Δειξε γενικα οτι εισαι φιλοδοξο ατομο. Μην ξεχνας οτι αλλο Αγγλια και αλλο Ελλαδα.Στο βιογραφικό όμως οι συχνές μεταπηδήσεις από εταιρεία σε εταιρεία δεν είναι καλό σημάδι...θα έλεγα ότι αλλαγή εταιρείας ανά 3 χρόνια με την προϋπόθεση ότι αλλάζεις θέση-ρόλο και γιατί όχι και αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι πολυπράγμων ψάχνεσαι και δεν αλλάζεις εταιρείες απλά για μερικά €€€ παραπάνω, είναι το ιδανικό.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
g47 γενικα στην συγχρονη εποχη να ξερεις οτι ειναι πλεον δεδομενο και αποδεκτο οτι δεν προκειτε να καθησεις σε μια εταιρεια για πολλα χρονια. Καπου διαβαζα οτι κατα μ.ο μεχρι την ηλικια των 32 καποιος εχει αλλαξει κατα μεσο ορο 7 δουλειες στην Αγγλια. Δειξε γενικα οτι εισαι φιλοδοξο ατομο. Μην ξεχνας οτι αλλο Αγγλια και αλλο Ελλαδα.
Στο βιογραφικό όμως οι συχνές μεταπηδήσεις από εταιρεία σε εταιρεία δεν είναι καλό σημάδι...θα έλεγα ότι αλλαγή εταιρείας ανά 3 χρόνια με την προϋπόθεση ότι αλλάζεις θέση-ρόλο και γιατί όχι και αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι πολυπράγμων ψάχνεσαι και δεν αλλάζεις εταιρείες απλά για μερικά €€€ παραπάνω, είναι το ιδανικό.
Σωστά. Από την άλλη όμως και η εξειδίκευση σε έναν τομέα θεωρείται θετική αν αυτός ο τομέας είναι που ενδιαφέρει τον εν δυνάμει εργοδότη.
-
Στο βιογραφικό όμως οι συχνές μεταπηδήσεις από εταιρεία σε εταιρεία δεν είναι καλό σημάδι...θα έλεγα ότι αλλαγή εταιρείας ανά 3 χρόνια με την προϋπόθεση ότι αλλάζεις θέση-ρόλο και γιατί όχι και αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι πολυπράγμων ψάχνεσαι και δεν αλλάζεις εταιρείες απλά για μερικά €€€ παραπάνω, είναι το ιδανικό.
Σωστά. Από την άλλη όμως και η εξειδίκευση σε έναν τομέα θεωρείται θετική αν αυτός ο τομέας είναι που ενδιαφέρει τον εν δυνάμει εργοδότη.
Γενικά στην καριέρα κάποιου 1 με 2 στροφές (περίπου ανα 10-15 χρόνια) σε άλλα αντικείμενα είναι αποδεκτές και επιθυμητές τις περισσότερες φορές....να αλλάζεις όμως κάθε τρεις και λίγο θεωρείται τυχοδιωκτισμός και αναποφασιστικότητα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....