-
Φυσικα και θα κοψεις φλεβες στην Μαλτα
Αλλα αν εχεις παιδια θα αισθανεσαι πολυ πιο ασφαλης εκει
Εγω πιθανως θα το προτιμουσα σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη επιλογη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω πιθανως θα το προτιμουσα σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη επιλογηγιατι θα νιωθω πιο ασφαλης;
τα παιδια παντως ειναι ο νο#1 λογος της πιθανης μεταναστευσης -
Έχει ωραίο scuba (για μεσόγειο)
Και εντάξει, ένα τσιγάρο δρόμος είναι από οπουδήποτε στην ευρώπη. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγω πιθανως θα το προτιμουσα σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη επιλογηγιατι θα νιωθω πιο ασφαλης;
τα παιδια παντως ειναι ο νο#1 λογος της πιθανης μεταναστευσηςΜια χωρα που δεν κινδυνευει απο εσωτερικες ταραχες οπως η Ελλαδα,και αν γινει πολεμος απλα θα υποταχθει στον καθε ενδιαφερομενο κατακτητη χωρις απωλειες
Δες και τις στατιστικες
http://www.nationmaster.com/country/mt-malta/cri-crime
Θα ελεγα οτι ειναι ιδανικο να μεινει κανεις εκει τα χρονια που ερχονται,αρκει να μην ζησει στιγμες Shining http://www.imdb.com/title/tt0081505/
-
Ξερεις καθολου τι ξενος κοσμος παιζει? εχει μεγαλες πολυεθνικες? τα παιδια ποσων χρονων ειναι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ξερεις καθολου τι ξενος κοσμος παιζει? εχει μεγαλες πολυεθνικες? τα παιδια ποσων χρονων ειναι?Δεν ξερω τιποτα απο τις συνθηκες εκει, ουτε εχω ψαξει σοβαρα ακομα, δεν εχω καταληξει αν αξιζει να ασχοληθω γιαυτο ρωταω να παρω μερικα ερεθισματα να το σκεφτω.
τα παιδια ειναι μικρα, νηπιο πανε, του χρονου δημοτικο
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ξερεις καθολου τι ξενος κοσμος παιζει? εχει μεγαλες πολυεθνικες? τα παιδια ποσων χρονων ειναι?
Δεν ξερω τιποτα απο τις συνθηκες εκει, ουτε εχω ψαξει σοβαρα ακομα, δεν εχω καταληξει αν αξιζει να ασχοληθω γιαυτο ρωταω να παρω μερικα ερεθισματα να το σκεφτω.
τα παιδια ειναι μικρα, νηπιο πανε, του χρονου δημοτικο
Αν το σκεφτεσαι σοβαρα παντως καλο θα ηταν τα παιδια να τα βαλεις σε ενα νηπειο το οποιο ειναι και αγγλοφωνο. Ειναι πολλοι γνωστοι εδω κατω που εχουν τα παιδια και δισκολευτικαν πολυ στην αρχη με τα παιδια και τα σχολια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Για το bold επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. Έχοντας δουλέψει περίπου 10 χρόνια και έχοντας δει πως δουλεύουν μικρές και μεγάλες εταιρείες στον ΙΤ,όταν ακούω κάτι τέτοιο απλά . Η αμοιβή της καλής δουλειάς είναι ακόμα περισσότερη δουλειά, πλέον λιγότερα χρήματα και πάντα σαφώς μεγαλύτερη πίεση....
Μάρκο, άσε που δεν είναι κ τόσο δύσκολο ν' αλλάξεις και χώρα, δεν θα μπορούσε ένας οικονομολόγος να ξεκινήσει δική του δουλειά? Οκ, εργάστηκε για κάποιο διάστημα στον ΙΤ, έμαθε πολλά, κράτησε μετά μόνος του μια μικρή (έστω) επιχείρηση, μάζεψε ένα μικρό κεφάλαιο, κράτησε την μικρή επιχείρηση ανοίγοντας δικό του γραφείο έξω, βρήκε κ άλλες κ τώρα έχει αρκετές ώστε ν' απασχολεί στο γραφείο του 2 άτομα (κ έχει κάνει κ όνομα). Πραγματική ιστορία φίλου, εκτός Ελλάδας. Δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο στο Ελ, λες?
Ξεκάθαρα ΟΧΙ. + -
Οποιος θελεινα πληρωθει παραπανω πρεπει ΚΑΙ να το απαιτησει ΚΑΙ να το κυνηγησει, ΚΑΙ να του γινει και ο πωπος ΝΑ. Ολα τα υπολοιπα ειναι για να λεμε και να περναει η ωρα ευχαριστα η παρεουλα με το ουζακι με μεζε. Αμα εκει που εισαι σε γαμουν και δε σου αρεσει, δοκιμασε να πας 'αλλού για καλυτερα'. Αν το 'αλλού για καλυτερα' δεν υπαρχει/δεν βρεθει, τοτε κατσε και σκασε, γιατι το 'καλυτερα' το έχεις/το ζεις ηδη, και αλλοι ΔΕΝ το εχουν...
Ακριβώς όπως σκέφτεται ο μέσος εργοδότης στο Ελ σήμερα. Αν δεν σ' αρέσει το 3,60, υπάρχουν χιλιάδες που θα δουλέψουν και με λιγότερα, οπότε μπορείς να πας να κάνεις παρέα τον Ισπανό ευγενή los poulos
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και εντάξει, ένα τσιγάρο δρόμος είναι από οπουδήποτε στην ευρώπη.Ολη η μαλτα τη ζωη της μπατρας εχει το χειμωνα. Για να πας οπουδηποτε θες αεροπλανο, με 2 παιδια . Do the maths
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και εντάξει, ένα τσιγάρο δρόμος είναι από οπουδήποτε στην ευρώπη.Ολη η μαλτα τη ζωη της μπατρας εχει το χειμωνα. Για να πας οπουδηποτε θες αεροπλανο, με 2 παιδια . Do the maths
εε το βλεπω, ειναι πικρα, εισαι αποκλεισμενος
ΑΝ πηγαινα κατα πασα πιθανοτητα λεμε για 5 χρονια max και μετα αλλου
το θεμα ειναι αν εχει ζωη ικανη να σε κρατησει για 5 χρονιατελως παντων, εκτος και δω τιποτα ιδιαιτερα ενδιαφερον να μου αλλαξει γνωμη, θα προσπαθησω να το αφησω σαν τελευταια επιλογη και αμα
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ξεκάθαρα ΟΧΙ. + -Κ αν σου έλεγα ότι είπα ψέματα πριν κ ο φίλος ζει κ εργάζεται στη Μπάτρα?
-
Οποιος θελεινα πληρωθει παραπανω πρεπει ΚΑΙ να το απαιτησει ΚΑΙ να το κυνηγησει, ΚΑΙ να του γινει και ο πωπος ΝΑ. Ολα τα υπολοιπα ειναι για να λεμε και να περναει η ωρα ευχαριστα η παρεουλα με το ουζακι με μεζε. Αμα εκει που εισαι σε γαμουν και δε σου αρεσει, δοκιμασε να πας 'αλλού για καλυτερα'. Αν το 'αλλού για καλυτερα' δεν υπαρχει/δεν βρεθει, τοτε κατσε και σκασε, γιατι το 'καλυτερα' το έχεις/το ζεις ηδη, και αλλοι ΔΕΝ το εχουν...
Ακριβώς όπως σκέφτεται ο μέσος εργοδότης στο Ελ σήμερα. Αν δεν σ' αρέσει το 3,60, υπάρχουν χιλιάδες που θα δουλέψουν και με λιγότερα, οπότε μπορείς να πας να κάνεις παρέα τον Ισπανό ευγενή los poulos
Αγαπητε markvag
καθε φραση διαβαζεται όπως θελουμε, εγω θα έλεγα: 'ακριβως οπως σκεφτεται ο κάθε εργοδοτης, ανεκαθεν, απο πάντα του κόσμου'. Οι εποχες που καποιος ξεκιναγε δουλεια καπου και επαιρνε συνταξη απο το ιδιο μερος, εχουν περασει προ πολλου. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξεκάθαρα ΟΧΙ. + -
Κ αν σου έλεγα ότι είπα ψέματα πριν κ ο φίλος ζει κ εργάζεται στη Μπάτρα?
Θα του πω συγχαρητήρια!
Δυστυχώς όμως μία εξαίρεση δεν λέει πολλά...
Αγαπητε markvag
καθε φραση διαβαζεται όπως θελουμε, εγω θα έλεγα:** α)** 'ακριβως οπως σκεφτεται ο κάθε εργοδοτης, ανεκαθεν, απο πάντα του κόσμου'. β) Οι εποχες που καποιος ξεκιναγε δουλεια καπου και επαιρνε συνταξη απο το ιδιο μερος, εχουν περασει προ πολλου.α) Ο Henry Ford (και όχι μόνο αυτός... πολλοί το λένε) έλεγε ότι η επιχείρηση πρέπει να πληρώνει τους ψηλότερους μισθούς που μπορεί. Μάλλον άσχετος ήταν... Οι λέξεις 'ιδιωτική κατανάλωση' λένε κάτι;
β) Σωστό αυτό, αλλά άσχετο με το α).
Να σημειώσω ότι αυτή η νοοτροπία υπάρχει στο Ελ, λόγω της μόνιμα υψηλής ανεργίας. Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον δεν νομίζω να έχει πέσει το ΕΠΙΣΗΜΟ ποσοστό κάτω από το 8% (και το πραγματικό πάντα 2-3% πιο πάνω). Να θυμήσω ότι στα πολιτισμένα μέρη του κόσμου όταν η ανεργία ξεπερνά το 5% χτυπάνε πάααααρα πολλά καμπανάκια. Εδώ χαιρόμασταν όταν είχαμε 10% και τα λέγαμε τα 'καλά χρόνια'... Με τόσο υψηλή ανεργία, είναι προφανές ποιος έχει τη διαπραγματευτική δύναμη. Σε πιο πολιτισμένα μέρη του πλανήτη τούτου, όταν ο καλός εργαζόμενος ζητήσει αύξηση, ο εργοδότης το σκέφτεται, γιατί αν τον χάσει δεν θα βρει εύκολα άλλον, και δεν του λέει 'όσα παίρνεις, κι αν σ' αρέσει'...
-
Είσαι μίζερος και γκρίνιας ρε ..και περίεργος άνθρωπος. Σταμάτα και κάνε υπομονή ο Αντώνης βλέπει τσουνάμι ανάπτυξης. Δεν θα πάνε λέει χαμένες οι θυσίες. Δεν θα το αφήσει έτσι
υ.γ. Τί κάνεις ρε σύ χαθήκαμε
υ.γ. 2 Στην Ελλάδα της ανάπτυξης όποιος είναι δ.υ. θα εξακολουθήσει να έχει σταθερό μισθό, ένα πιάτο φαϊ, θέρμανση και λίγα για 5 μέρες διακοπές το καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι πολύ φοβάμαι ότι θα πάρετε/ουμε τον κ. Μπούλο. Η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο.
-
Πρακτικα ανεργια δεν υπηρχε στην Ελλαδα μεχρι το 2008 περιπου.Ο καθεις δηλωνε οτι ηθελε,ενιοτε εχοντας μηδενικα τυπικα προσοντα και εμπειρια,και.... ευρισκε δουλεια.Η ζητηση ηταν μεγαλη σε ολους σχεδον τους τομεις.Αργοσχολοι νεαροι δηλωναν web designers,Αλβανοι που δεν ηξεραν να κλαδεψουν ουτε...μαργαρίτα δηλωναν κηπουροι,οικοδομοι κτλ
Η πλαστιγγα αρχισε να γερνει προς το μερος των εργοδοτων, οχι πριν το 2010 θα ελεγα...τωρα πια βεβαια δεν υπαρχει ουτε πλαστιγγα,ουτε εργοδοτης,ουτε τιποτα....να χαμε να λεγαμε -
α) Ο Henry Ford (και όχι μόνο αυτός... πολλοί το λένε) έλεγε ότι η επιχείρηση πρέπει να πληρώνει τους ψηλότερους μισθούς που μπορεί. Μάλλον άσχετος ήταν... Οι λέξεις 'ιδιωτική κατανάλωση' λένε κάτι;
β) Σωστό αυτό, αλλά άσχετο με το α).
Να σημειώσω ότι αυτή η νοοτροπία υπάρχει στο Ελ, λόγω της μόνιμα υψηλής ανεργίας. Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον δεν νομίζω να έχει πέσει το ΕΠΙΣΗΜΟ ποσοστό κάτω από το 8% (και το πραγματικό πάντα 2-3% πιο πάνω). Να θυμήσω ότι στα πολιτισμένα μέρη του κόσμου όταν η ανεργία ξεπερνά το 5% χτυπάνε πάααααρα πολλά καμπανάκια. Εδώ χαιρόμασταν όταν είχαμε 10% και τα λέγαμε τα 'καλά χρόνια'... Με τόσο υψηλή ανεργία, είναι προφανές ποιος έχει τη διαπραγματευτική δύναμη. Σε πιο πολιτισμένα μέρη του πλανήτη τούτου, όταν ο καλός εργαζόμενος ζητήσει αύξηση, ο εργοδότης το σκέφτεται, γιατί αν τον χάσει δεν θα βρει εύκολα άλλον, και δεν του λέει 'όσα παίρνεις, κι αν σ' αρέσει'...
Μιλαμε για τον ιδιο που εβαζε στους εργατες στοχους που δεν μπορουσαν να πιαστουν ποτε ???
Επειδη νομίζω οτι μαλλον δεν εχεις πιασει ακριβως τι θελω να πω. Δε λεω οτι ο εργοδοτης πρεπει να δινει λιγα, θα ηταν μλκια να το λεω αφου υπαλληλος ημουν παντα. Μιλω για το οτι ΠΡΕΠΕΙ, ΕΓΩ να κυνηγω την αυξηση, είτε με καλη δουλεια ή/και με απειλη οτι θα παω αλλου (συνεπαγεται οτι δεν καθομαι και τα ξυνω και οτι αυτο που κανω ειναι καπως χρησιμο) ΑΝΤΙ να περιμενω να τη δωσει ο αλλος επειδη με καταλαβε οτι ειμαι καλό παιδι και φιλοτιμο. Ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος. Συν Αθηνα και χειρα κινει.
Για την ανεργία, υπευθυνοι 'τις καλες εποχες' ειμαστε και εν μερει εμεις οι ιδιοι.
Ειχα δει αρκετες φορες να ερχονται για συνεντευξη φρεσκα παιδια απο το πανεπιστημιο και να τους λενε τοτε 1000-1200 καθαρα (πανω απο την οποια 'συλλογικη συμβαση') και να αρνουνται, γιατι ειναι 'λιγα' για τις σπουδες τους (bachelor, μη φανταστεις μαγικα πτυχία), χωρις να καταλαβαίνουν οτι θα μπορουσαν να εξαργυρωσουν ενα 6μηνο-12μηνο εμπειρια σε εταιρια με καλο ονομα με πολλα πειρισσοτερα μετα σε αλλες. Κατευθειαν διευθυντες, και εφταιγαν και οι γονεις 'το αγορι μου εγω δεν το σπουδασα για να παιρνει ψιχουλα' και ισως και οι καθηγητες στα Πανεπιστημια για αυτό. Ο τυπος όμως να λογιζεται ως 'ανεργος πτυχιουχος'. -
Να σημειώσω ότι αυτή η νοοτροπία υπάρχει στο Ελ, λόγω της μόνιμα υψηλής ανεργίας.
Άρα η συμπεριφορά των Ελ εργοδοτών είναι θέμα νοοτροπίας...κι όχι προσφοράς- ζήτησης.
Σε πιο πολιτισμένα μέρη του πλανήτη τούτου, όταν ο καλός εργαζόμενος ζητήσει αύξηση, ο εργοδότης το σκέφτεται, γιατί αν τον χάσει δεν θα βρει εύκολα άλλον, και δεν του λέει 'όσα παίρνεις, κι αν σ' αρέσει'...
Άρα εκεί στα ξένα δεν είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά προσφοράς - ζήτησης.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για την ανεργία, υπευθυνοι 'τις καλες εποχες' ειμαστε και εν μερει εμεις οι ιδιοι.
Ειχα δει αρκετες φορες να ερχονται για συνεντευξη φρεσκα παιδια απο το πανεπιστημιο και να τους λενε τοτε 1000-1200 καθαρα (πανω απο την οποια 'συλλογικη συμβαση') και να αρνουνται, γιατι ειναι 'λιγα' για τις σπουδες τους (bachelor, μη φανταστεις μαγικα πτυχία), χωρις να καταλαβαίνουν οτι θα μπορουσαν να εξαργυρωσουν ενα 6μηνο-12μηνο εμπειρια σε εταιρια με καλο ονομα με πολλα πειρισσοτερα μετα σε αλλες. Κατευθειαν διευθυντες, και εφταιγαν και οι γονεις 'το αγορι μου εγω δεν το σπουδασα για να παιρνει ψιχουλα' και ισως και οι καθηγητες στα Πανεπιστημια για αυτό. Ο τυπος όμως να λογιζεται ως 'ανεργος πτυχιουχος'.Λογικό δεν είναι όταν σπουδάζεις, να θες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω; (τουλάχιστον;)
Αλλιώς, ας πήγαινες σεκιουριτάς από τα 18 σου, να μη χάνεις και χρόνο με τις σπουδές.
Πάντως, δεν ήξερα κανένα, με batchelor, ή μεταπτυχιακά ή οτιδήποτε, που πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, να 'παιρνε τα 1000-1200 καθαρά. Εκτός αν μιλάμε για βύσματα, εκεί οκ πάω πάσο.
παράδειγμα: πληροφορικάριος (ΑΕΙ) με μεταπτυχιακό (3 χρόνια, Πάτρα) στα δίκτυα, προσλήφθηκε το 2003 στην Ίντρακομ με 870 ευρώ καθαρά. (ναι, εκεί έβρισκες βύσματα με πολύ μεγαλύτερους μισθούς από την πρώτη μέρα, αλλά μόνο αυτοί).
Κι εκεί, φυσικά, υπήρχε το 8ωρο. Τυπικά. Γιατί επί της ουσίας, έπρεπε να δουλέψεις και σπίτι, διάβασμα συνέχεια, δουλειά στο σπίτι κλπ. Πρακτικά, όλη μέρα, και ΣΚ.(γι αυτό ο συγκεκριμένος, ονειρευότανε ολημερίς το δημόσιο, όπου και κατέληξε τελικά (το 2006), με μισθό το 2008 κοντά στα δυο χιλιάρικα (καθαρά), για να τα ξύνει . Στην κυριολεξία. )
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είσαι μίζερος και γκρίνιας ρε ..και περίεργος άνθρωπος. Σταμάτα και κάνε υπομονή ο Αντώνης βλέπει τσουνάμι ανάπτυξης. Δεν θα πάνε λέει χαμένες οι θυσίες. Δεν θα το αφήσει έτσιΟυφ... ξαλάφρωσα τώρα...
υ.γ. Τί κάνεις ρε σύ χαθήκαμε
Όντως... καλά από υγεία... (με την εξαίρεση των 2 τελευταίων ημερών που δεν έχω δύναμη να σηκωθώ από το κρεβάτι...)
υ.γ. 2 Στην Ελλάδα της ανάπτυξης όποιος είναι δ.υ. θα εξακολουθήσει να έχει σταθερό μισθό, ένα πιάτο φαϊ, θέρμανση και λίγα για 5 μέρες διακοπές το καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι πολύ φοβάμαι ότι θα πάρετε/ουμε τον κ. Μπούλο. Η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο.
+οο
Να σημειώσω ότι αυτή η νοοτροπία υπάρχει στο Ελ, λόγω της μόνιμα υψηλής ανεργίας.
Άρα η συμπεριφορά των Ελ εργοδοτών είναι θέμα νοοτροπίας...κι όχι προσφοράς- ζήτησης.
Σε πιο πολιτισμένα μέρη του πλανήτη τούτου, όταν ο καλός εργαζόμενος ζητήσει αύξηση, ο εργοδότης το σκέφτεται, γιατί αν τον χάσει δεν θα βρει εύκολα άλλον, και δεν του λέει 'όσα παίρνεις, κι αν σ' αρέσει'...
Άρα εκεί στα ξένα δεν είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά προσφοράς - ζήτησης.
Αυτό κατάλαβες ;; Ίσως δεν το έθεσα σωστά... Τα μυαλά των Ελ. εργοδοτών και των ξένων βεβαίως βεβαίως 'φτιάχονται' από την προσφορά και τη ζήτηση.
Μιλαμε για τον ιδιο που εβαζε στους εργατες στοχους που δεν μπορουσαν να πιαστουν ποτε ???
Πιθανώς, αλλά ήταν οι καλύτερα αμοιβόμενοι βιομηχανικοί εργάτες της εποχής τους. Μακράν.
Επειδη νομίζω οτι μαλλον δεν εχεις πιασει ακριβως τι θελω να πω. Δε λεω οτι ο εργοδοτης πρεπει να δινει λιγα, θα ηταν μλκια να το λεω αφου υπαλληλος ημουν παντα. Μιλω για το οτι ΠΡΕΠΕΙ, ΕΓΩ να κυνηγω την αυξηση, είτε με καλη δουλεια ή/και με απειλη οτι θα παω αλλου (συνεπαγεται οτι δεν καθομαι και τα ξυνω και οτι αυτο που κανω ειναι καπως χρησιμο) ΑΝΤΙ να περιμενω να τη δωσει ο αλλος επειδη με καταλαβε οτι ειμαι καλό παιδι και φιλοτιμο. Ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος. Συν Αθηνα και χειρα κινει.
Ναι... εντάξει... το κατάλαβα, απλά η απάντηση του μέσου εργοδότη σήμερα (και τα τελευταία 20 χρόνια σε γενικές γραμμές) είναι 'αυτά είναι και άμα σ' αρέσουν'... Και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχω δει εργοδότη να ανταμοίβει την καλή δουλειά με κάτι περισσότερο από μπράβο.
Ειχα δει αρκετες φορες να ερχονται για συνεντευξη φρεσκα παιδια απο το πανεπιστημιο και να τους λενε τοτε 1000-1200 καθαρα (πανω απο την οποια 'συλλογικη συμβαση') και να αρνουνται, γιατι ειναι 'λιγα' για τις σπουδες τους (bachelor, μη φανταστεις μαγικα πτυχία), χωρις να καταλαβαίνουν οτι θα μπορουσαν να εξαργυρωσουν ενα 6μηνο-12μηνο εμπειρια σε εταιρια με καλο ονομα με πολλα πειρισσοτερα μετα σε αλλες. Κατευθειαν διευθυντες, και εφταιγαν και οι γονεις 'το αγορι μου εγω δεν το σπουδασα για να παιρνει ψιχουλα' και ισως και οι καθηγητες στα Πανεπιστημια για αυτό. Ο τυπος όμως να λογιζεται ως 'ανεργος πτυχιουχος'.Να μην σου πω πόσοι ήταν που θα παρακαλούσαν για τα μισά...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ειχα δει αρκετες φορες να ερχονται για συνεντευξη φρεσκα παιδια απο το πανεπιστημιο και να τους λενε τοτε 1000-1200 καθαρα (πανω απο την οποια 'συλλογικη συμβαση') και να αρνουνται, γιατι ειναι 'λιγα' για τις σπουδες τους (bachelor, μη φανταστεις μαγικα πτυχία), χωρις να καταλαβαίνουν οτι θα μπορουσαν να εξαργυρωσουν ενα 6μηνο-12μηνο εμπειρια σε εταιρια με καλο ονομα με πολλα πειρισσοτερα μετα σε αλλες. Κατευθειαν διευθυντες, και εφταιγαν και οι γονεις 'το αγορι μου εγω δεν το σπουδασα για να παιρνει ψιχουλα' και ισως και οι καθηγητες στα Πανεπιστημια για αυτό. Ο τυπος όμως να λογιζεται ως 'ανεργος πτυχιουχος'.Λογικό δεν είναι όταν σπουδάζεις, να θες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω; (τουλάχιστον;)
Αλλιώς, ας πήγαινες σεκιουριτάς από τα 18 σου, να μη χάνεις και χρόνο με τις σπουδές.
Πάντως, δεν ήξερα κανένα, με batchelor, ή μεταπτυχιακά ή οτιδήποτε, που πρωτοδιοριζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, να 'παιρνε τα 1000-1200 καθαρά. Εκτός αν μιλάμε για βύσματα, εκεί οκ πάω πάσο.
παράδειγμα: πληροφορικάριος (ΑΕΙ) με μεταπτυχιακό (3 χρόνια, Πάτρα) στα δίκτυα, προσλήφθηκε το 2003 στην Ίντρακομ με 870 ευρώ καθαρά. (ναι, εκεί έβρισκες βύσματα με πολύ μεγαλύτερους μισθούς από την πρώτη μέρα, αλλά μόνο αυτοί).
Κι εκεί, φυσικά, υπήρχε το 8ωρο. Τυπικά. Γιατί επί της ουσίας, έπρεπε να δουλέψεις και σπίτι, διάβασμα συνέχεια, δουλειά στο σπίτι κλπ. Πρακτικά, όλη μέρα, και ΣΚ.(γι αυτό ο συγκεκριμένος, ονειρευότανε ολημερίς το δημόσιο, όπου και κατέληξε τελικά (το 2006), με μισθό το 2008 κοντά στα δυο χιλιάρικα (καθαρά), για να τα ξύνει . Στην κυριολεξία. )
Αμα πηγαινες security θα επαιρνες αρχικα τα βασικα, αλλα μετα θα ειχες ανωφλι, τελος. Οι σπουδαγμένοι δεν ειχαν ανωφλι, αυτο που δεν καταλαβαιναν οι σπουδαγμενοι για τους οποίους συζητώ ηταν οτι με 0 εμπειρια αναγκαστικα θα ξεκινησεις απο 'χαμηλα' (το 1000αρικο που λεγαμε) και θα πας παραπανω. (Οχι όλοι, πολλοι το ηξεραν/ηταν εξυπνοτεροι/το ψυλλιαστηκαν μετα, καθησαν 6 μηνες, 1 χρονο, 1μιση χρονο και την εκαναν με οπλο την προυπηρεσια για πολύ καλυτερα αμειβομενες δουλειες). By the way για Πληροφορικη μιλαμε...
Οσον αφορα δημοσιο, η διαφορα μισθου το 2003 απο Ιδιωτικο σε δημοσιο σε περιπτωση που ξερω, ήταν 100.000 δρχ το μηνα παραπανω. Ακατεβατα. Παρτυ τρελλο.Επειδη νομίζω οτι μαλλον δεν εχεις πιασει ακριβως τι θελω να πω. Δε λεω οτι ο εργοδοτης πρεπει να δινει λιγα, θα ηταν μλκια να το λεω αφου υπαλληλος ημουν παντα. Μιλω για το οτι ΠΡΕΠΕΙ, ΕΓΩ να κυνηγω την αυξηση, είτε με καλη δουλεια ή/και με απειλη οτι θα παω αλλου (συνεπαγεται οτι δεν καθομαι και τα ξυνω και οτι αυτο που κανω ειναι καπως χρησιμο) ΑΝΤΙ να περιμενω να τη δωσει ο αλλος επειδη με καταλαβε οτι ειμαι καλό παιδι και φιλοτιμο. Ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος. Συν Αθηνα και χειρα κινει.
Ναι... εντάξει... το κατάλαβα, απλά η απάντηση του μέσου εργοδότη σήμερα (και τα τελευταία 20 χρόνια σε γενικές γραμμές) είναι 'αυτά είναι και άμα σ' αρέσουν'... Και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχω δει εργοδότη να ανταμοίβει την καλή δουλειά με κάτι περισσότερο από μπράβο.
Εχω δει προσωπικα και σε λαϊκή δουλεια (ανθυποτεχνίτης σε βιοτεχνια), και σε εισηγμένες. Ναι, μου έτυχε και αυτό. Τοτε βεβαια αυτά... τα παλια χρόνια. Αναπολήσεις του ναυτικου με το τσιμπούκι. Τωρα έχω μονο το τσιμπούκι, ο νοων νοειτω Οχι βεβαια οτι αυτο που λες δεν περναγε απο το μυαλο και των εισηγμενων, ισα ισα ηταν η πρωτη σκεψη. Δεν ειναι θεσφατο αυτο που λεω.
Ειχα δει αρκετες φορες να ερχονται για συνεντευξη φρεσκα παιδια απο το πανεπιστημιο και να τους λενε τοτε 1000-1200 καθαρα (πανω απο την οποια 'συλλογικη συμβαση') και να αρνουνται, γιατι ειναι 'λιγα' για τις σπουδες τους (bachelor, μη φανταστεις μαγικα πτυχία), χωρις να καταλαβαίνουν οτι θα μπορουσαν να εξαργυρωσουν ενα 6μηνο-12μηνο εμπειρια σε εταιρια με καλο ονομα με πολλα πειρισσοτερα μετα σε αλλες. Κατευθειαν διευθυντες, και εφταιγαν και οι γονεις 'το αγορι μου εγω δεν το σπουδασα για να παιρνει ψιχουλα' και ισως και οι καθηγητες στα Πανεπιστημια για αυτό. Ο τυπος όμως να λογιζεται ως 'ανεργος πτυχιουχος'.Να μην σου πω πόσοι ήταν που θα παρακαλούσαν για τα μισά...
Να μη σου πω οτι οι μισοι ξυνομουτριαζαν, οι αλλοι μισοι, ότι εγραψα παραπανω.... εχω δει βιογραφικο που ο αλλος εβαζε στην προυπηρεσια οτι ηταν ΚΨΜτζής ή δοκιμος.... έλεος. Ρε συ Μαρκ, τοτε δουλειες υπηρχαν, δουλειές που να μας αρεσουν παραπολυ, μπορει να μην υπηρχαν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....