-
Εχει γινει πολυ δυσκολο εως αδυνατον να πουλας μαυρα
Αντιθετως το οφελος απο τα μαυρα,τα λαθραια κτλ πολλαπλασιαζεται συνεχως μαζι με τους φορους και τα χαρατσια
Το αποτελεσμα θα ειναι οτι σταδιακα θα εγκαθιδρυθουν συνθηκες μαφιας,δηλαδη αν ο kacey εχει μια καραμπινα και μερικους εφοριακους φιλους,θα συνεχισει να ειναι στην αγορα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πως να αυξησουμε τα φορολογικα εσοδα? Ας ριξουμε 35% φορο απο το 1ο ευρω σε εκεινο το κομματι της κοινωνιας που ειναι τεχνικα αδυνατον να ελεγξουμε για φοροδιαφυγη (ελευθεροι επαγγελματιες)...
Αποτελεσμα: ο μεγαλυτερος πελατης μου (μιλαμε για ψιλικατζιδικο) ηρθε προχθες κ μου ειπε: 'ή απο Δευτερα αρχιζεις να μου πουλας μαυρα, χωρις τιμολογια, ή παω να ψωνισω απο αλλου. Κ αν σου κανουν ελεγχο αποθηκης απο την εφορια, δικο σου προβλημα'.
Αναμενόμενο.
Έχει αποδειχτεί πάρα πολλές φορές οτι όταν οι κυβερνήσεις επιλέγουν να σκληρύνουν τα φορολογικά μέτρα, η φοροδιαφυγή εκτοξεύεται.
Καλώς ή κακώς έχει μηχανισμούς αυτοδιαχείρισης και ελιγμών.
Τα μέτρα τελικά αντίθετα αποτελέσματα θα έχουν. -
Νομίζω ότι ο υπουργός δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να προϋπολογίζει ότι θα αυξήσει τα έσοδα ανάλογα με τους φόρους. Μπορεί όμως να είναι βλακωδώς υπεραισιόδοξος, αγνοώντας το γεγονός ότι ο πολίτης, είτε σαν τελικός καταναλωτής, είτε σαν ΕΕ θα αντιδράσει τόσο άμεσα τόσο έντονα ώστε τα έσοδα ακόμη και να μειωθούν σε απόλυτο αριθμό.
Δύο μέτρα που μπορεί να αποδειχτούν πηγή μείωσης εσόδων είναι οι πρόθετοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα εισοδήματα των ΕΕ. Αυτό θα το δούμε σύντομα, δηλ. την άνοιξη του '13 και υποπτεύομαι ότι ως τότε θα δούμε πολλά 'διορθωτικά' μέτρα. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Νομίζω ότι ο υπουργός δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να προϋπολογίζει ότι θα αυξήσει τα έσοδα ανάλογα με τους φόρους. Μπορεί όμως να είναι βλακωδώς υπεραισιόδοξος, αγνοώντας το γεγονός ότι ο πολίτης, είτε σαν τελικός καταναλωτής, είτε σαν ΕΕ θα αντιδράσει τόσο άμεσα τόσο έντονα ώστε τα έσοδα ακόμη και να μειωθούν σε απόλυτο αριθμό.
Δύο μέτρα που μπορεί να αποδειχτούν πηγή μείωσης εσόδων είναι οι πρόθετοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα εισοδήματα των ΕΕ. Αυτό θα το δούμε σύντομα, δηλ. την άνοιξη του '13 και υποπτεύομαι ότι ως τότε θα δούμε πολλά 'διορθωτικά' μέτρα.Δεν είναι θέμα ηλιθιότητας.
Είναι θέμα έλλειψης πραγματικής βούλησης και αποφασιστικότητας, καθώς και ανικανότητας. Η αγορά θα βρει τρόπο να τον παρακάμψει. -
Προσπαθώ να βρω ενα θέμα που είχαμε για εργασία στο εξωτερικό αλλά δεν.
Ενας χρήσιμος οδηγός που περιέχει συνοπτικά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας όταν πάμε σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Χρειάστηκε να βοηθήσω έναν φίλο που είχε κάτι μπερδέμετα με το media markt όταν πήγε να πάρει κάτι με δόσεις, του ζητάγανε πιστοποιητικό απ το γραφείο μετανάστευσης
http://europa.eu/youreurope/citizens/re ... dex_el.htm
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οποτε τι θα κανεις;Εσυ τι λες? Κ τι προτεινεις αν ησουν στη θεση μου?
Δύο μέτρα που μπορεί να αποδειχτούν πηγή μείωσης εσόδων είναι οι πρόθετοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα εισοδήματα των ΕΕ. Αυτό θα το δούμε σύντομα, δηλ. την άνοιξη του '13 και υποπτεύομαι ότι ως τότε θα δούμε πολλά 'διορθωτικά' μέτρα.Ακριβως αυτο κανει κ το εχει δειξει παμπολλες φορες: ΕΦΚ (σε οποια προιοντα υπαρχουν), τελη κυκλοφοριας κλπ κλπ.
-
Αυξανοντας τους φορους (ενιοτε και αναδρομικα) ενισχυεις τα εσοδα ετσι ωστε να μην πληττονται τοσο πολυ απο την υφεση.
Ταυτοτοχρονα βεβαια-μικρη λεπτομερεια- καταστρεφεις την μεσοπροθεσμη φοροδοτικη ικανοτητα και φερνεις πιο κοντα τις κατασχεσεις,τις φυλακισεις επιχειρηματιων και το παγοβουνο... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πως να αυξησουμε τα φορολογικα εσοδα? Ας ριξουμε 35% φορο απο το 1ο ευρω σε εκεινο το κομματι της κοινωνιας που ειναι τεχνικα αδυνατον να ελεγξουμε για φοροδιαφυγη (ελευθεροι επαγγελματιες)...
Αποτελεσμα: ο μεγαλυτερος πελατης μου (μιλαμε για ψιλικατζιδικο) ηρθε προχθες κ μου ειπε: 'ή απο Δευτερα αρχιζεις να μου πουλας μαυρα, χωρις τιμολογια, ή παω να ψωνισω απο αλλου. Κ αν σου κανουν ελεγχο αποθηκης απο την εφορια, δικο σου προβλημα'.
Ο πελάτης σου από το ψιλικατζίδικο είναι απλά βούρλο, ένας ακόμα άσχετος. Έχεις έκδοση από μηχανογράφηση?. Δεν έχεις δελτία λιανικής πώλησης?.
Α. -
Γιατι ειναι βουρλο κ ασχετος? Αν δεν (δειχνει οτι) κανει αγορες, δεν (δειχνει οτι) κανει κ πωλησεις. Δελτιο λιανικης πωλησης αξιας 1500ε τσιγαρα, απο 40 διαφορετικα σηματα, δεν στεκει. Καλυτερα μαυρα παρα να βγαζω χαρτια που κανουν κρα απο μακρυα οτι ειναι κομπινα.
-
ΜΕ... ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ
Οι νέες κλίμακες για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσηςΤου Γιώργου Γάτου
Αμεσο «κούρεμα» στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης προβλέπει ο νέος νόμος για τα εργασιακά που άρχισε να γράφεται με... αστερίσκους λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής διαπραγμάτευσης που γίνεται, με στόχο να θωρακιστεί η καθολικότητα της ισχύος των μελλοντικών Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (οι οποίες θα μπορούν να προβλέπουν, εφόσον συμφωνήσουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ, την καταβολή επιδόματος γάμου και κάθε άλλης πρόσθετης παροχής στους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό).
Το διπλό σύστημα
Με βάση το σχέδιο του νέου νόμου που παρουσιάζει η «Η», το καθεστώς για τις αποζημιώσεις θα τεθεί σε ισχύ από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα προβλέπει:- Την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης, σε σχέση με τα πλήρη ποσά τα οποία αντιστοιχούν στο χρόνο υπηρεσίας, εφόσον ο εργαζόμενος προειδοποιηθεί μέσα σε διάστημα 1 ? 4 μηνών, όπως φαίνεται στην κλίμακα. Οι 4 μήνες προειδοποίησης θα ισχύουν για όσους έχουν από 10 έτη και πάνω, δηλ. «θίγονται» οι εργαζόμενοι με υπηρεσία από 15 έτη και πάνω (με το νόμο Λοβέρδου είχαν μεγαλύτερο χρόνο προειδοποίησης από 5-6 μήνες και η τρόικα είχε ζητήσει να περιοριστεί στους 3 μήνες).
- Την καταβολή πλήρους αποζημίωσης έως και τα 16 έτη υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, δηλ. μέχρι τα 12 μηνιάτικα που θα υπολογίζονται στο σύνολο των τακτικών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένης της προσαύξησης του 1/6 λόγω των δώρων. «Χάνουν» όσοι έχουν από 17 έτη και πάνω, ανεξάρτητα από τον χρόνο απόλυσής τους (είτε δηλ. απολυθούν σε 1 είτε σε 2 ή περισσότερα έτη) αφού θα λαμβάνουν τα 12 μηνιάτικα + την έξτρα αποζημίωση με πλαφόν τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται φέτος (δεν θα «ωριμάζει» το δικαίωμά τους).
Η διαπραγμάτευση
Στο τραπέζι της πολιτικής διαπραγμάτευσης παραμένει η διατήρηση του επιδόματος γάμου στον κατώτατο μισθό κατόπιν, όμως, συμφωνίας που θα μπορεί να συνάπτει η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις και ζητείται να «καλύπτει» όλους τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων. «Κλειδωμένη», μετά τη διαπραγμάτευση των υπουργών Ι. Στουρνάρα και Ι. Βρούτση με την τρόικα, είναι μόνο η διατήρηση της πολυετίας και με τα όρια της ΕΓΣΣΕ. Η ΓΣΕΕ πιέζοντας να διατηρηθεί και το επίδομα γάμου, έδωσε στη δημοσιότητα λίστα ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες ισχύει, υπό προϋποθέσεις, η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και στα μη μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων που τις υπογράφουν:
Υπό προϋποθέσεις (συνήθως ύστερα από αίτημα των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων που εκπροσωπούν άνω του 50% του κλάδου) μπορούν να επεκτείνονται οι συλλογικές συμβάσεις στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στη Φινλανδία (εφόσον καλύπτεται το 50% των απασχολουμένων), στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Λετονία (εφόσον εκπροσωπείται το 60% των εργαζομένων ενός κλάδου), στην Πολωνία, στην Εσθονία, στη Σλοβενία, στην Ισπανία, στην Ουγγαρία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία (αλλά με δικαστική απόφαση και μόνο για τις κατώτατες αμοιβές), στη Λιθουανία, στην Ολλανδία, στη Σλοβακία (απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών), στην Τσεχία και στη Ρουμανία.
Επέκταση των συλλογικών συμβάσεων δεν προβλέπεται σε 8 χώρες: Στη Νορβηγία, στη Δανία, στη Σουηδία, στο Ην. Βασίλειο, στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία, στη Μάλτα και την Κύπρο.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
(ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)
Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 12 μήνες έως 2 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 1 μηνός πριν από την απόλυση.
Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 2 χρόνια συμπληρωμένα έως 5 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 2 μηνών πριν από την απόλυση.
Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 5 χρόνια συμπληρωμένα έως 10 χρόνια απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών πριν από την απόλυση.
Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 10 χρόνια συμπληρωμένα και άνω απαιτείται προειδοποίηση 4 μηνών πριν από την απόλυση.
-
ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ
Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς - συνταξιούχουςΝέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρία μόνο κλιμάκια και συντελεστές φόρου 21%, 36% και 45% και μίνι κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών με δύο συντελεστές 26% και 33% προβλέπει το νεώτερο σχέδιο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Το νέο σύστημα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων που συζητείται θα οδηγεί σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για όσους έχουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ενώ για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα θα προκύψουν επιβαρύνσεις. Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπουν:
1ο. Εφαρμογή μιας νέας φορολογικής κλίμακας με τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%. Το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο προβλέπεται να ξεκινά από τις 25.001 ευρώ, να φθάνει μέχρι τις 47.000 ή τις 48.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο προβλέπεται να είναι το υπερβάλλον των 47.000 ή των 48.000 ευρώ και να έχει συντελεστή 45%.
2ο. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ με ταυτόχρονη καθιέρωση σταθερής μείωσης φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ.
Για παράδειγμα:
Εισόδημα 10.000 ευρώ στο οποίο, με βάση τον συντελεστή 21%, αντιστοιχεί φόρος 2.100 ευρώ (10.000 Χ 21% = 2.100 ευρώ), θα προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, οπότε ο τελικός φόρος που αναλογεί θα περιορίζεται στα 150 ευρώ (2.100 - 1.950 = 150 ευρώ).
Εισόδημα 20.000 ευρώ, στο οποίο με βάση τον συντελεστή 21%, αντιστοιχεί φόρος 4.200 ευρώ (20.000 Χ 21% = 4.200 ευρώ), θα προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.850 ευρώ (1.950 - 50 - 50 = 1.850 ευρώ), οπότε ο τελικός φόρος θα περιορίζεται στα 2.350 ευρώ (4.200-1.850 = 2.350 ευρώ).
3ο. Με μίνι κλίμακα που θα έχει δυο συντελεστές, 26% και 33%, θα φορολογούνται τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων, ενώ όλες οι εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., ΕΠΕ) θα φορολογούνται με συντελεστή 33%.
Ο συντελεστής 26% θα επιβάλλεται στα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ και για υπερβάλλον ποσό θα εφαρμόζεται συντελεστής 33%.
4ο. Κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος. Θα πάψουν να ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι από τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει βάσει της φορολογικής κλίμακας αφαιρείται το 10% των δαπανών του φορολογούμενου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, δωρεές, χορηγίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εξετάζεται να εξακολουθούν να εκπίπτουν μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, και ασφάλιστρα ζωής, διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.
5ο. Κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα αφορολόγητα αυτά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα του φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. -
Κι ένα αρχείο για τον υπολογισμό του εισοδήματος μισθωτών με ΙΚΑ (16% κρατήσεις): http://www.megafileupload.com/en/file/3 ... -xlsx.html
Κάποιος που δεν είναι ΙΚΑ μπορεί να συμπληρώσει μόνος του τις ασφαλιστικές κρατήσεις και τα υπόλοιπα θα γίνουν αυτόματα!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι ειναι βουρλο κ ασχετος? Αν δεν (δειχνει οτι) κανει αγορες, δεν (δειχνει οτι) κανει κ πωλησεις. Δελτιο λιανικης πωλησης αξιας 1500ε τσιγαρα, απο 40 διαφορετικα σηματα, δεν στεκει. Καλυτερα μαυρα παρα να βγαζω χαρτια που κανουν κρα απο μακρυα οτι ειναι κομπινα.
Μα έχει παραστατικά από παλιότερα!. Παίρνοντας 1500 σε 10 παραστατικά λιανικής από εσένα. Μα αυτά δεν γράφονται εδώ μέσα. Διότι δεν πουλάς εξαρτήματα εισαγωγής 500ε το καθένα!. Εάν θέλεις λύση ΠΜ!.
Α. -
Δεν ξέρω μήπως ενδιαφέρει κάποιους...
http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... io-chronia
Σε εφαρμογή τέθηκε από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών για διάστημα 27 μηνών, εκ των οποίων οι 24 μήνες με επιδότηση και οι υπόλοιποι 3 χωρίς.
Σύμφωνα με την πρόσκληση του Οργανισμού, οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις, που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες, με την επιχορήγηση να διαρκεί έως και 24 μήνες.
Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και σε 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr, όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Προϋποθέσεις
Προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού (ακόμη και με εθελούσια έξοδο) στο προηγούμενο τρίμηνο ούτε να έχουν λάβει κοινοτικές ενισχύσεις πάνω από 200.000 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα ανέργων που θα απασχοληθούν με μίσθωση - σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή, ενώ οι άνεργοι θα υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ.
Οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καιρο τωρα το σκεφτομουνα... πρεπει , δεν πρεπει...
απο τη μια, μαλλον ειμαι απο τους τυχερους που εχουνε ακομα μια καλη δουλεια εν Ελλαδι... το οποιο ταυτοχρονα δε σε αφηνει να παρεις και πιο δραστικες αποφασεις..
τελικα το αποφασια και αρχισα απο Πεμπτη να στελνω βιογραφικα σε στοχευμενες θεσεις all over EU
Αν με παρουνε σε οποιαδηποτε απο αυτες που αιτηθηκα , πάκεταρω γυναικα και παιδια και την κανουμε
Ο λογος βασικα δεν ειναι ουτε τα χρηματα ουτε η ανασφαλεια (ειπα ειμαι απο τους τυχερους που δεν τα εχω χασει ακομα)
αλλα σε μια κοινωνια που οι δομες εξαφανιζονται, τι ευκαιριες θα εχουνε τα μικρα....
για να δουμε... νοητα εχω φυγει ηδηεχω στειλει σε 7-8 θεσεις, κεντρικη και βόρεια ευρώπη
στα πρωτα 2 εφαγα ακυρο, αλλα στο τριτο ελαβα τελικα invitation για συνεντευξη (πληρωμενα εξοδα) σε τρεις εβδομαδες
αντε να δουμε... -
Τι ειδικότητα έχεις αν επιτρέπεται kiloMeater? Ρωτώ γιατί από εμάς το σκεφτόμαστε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι ειδικότητα έχεις αν επιτρέπεται kiloMeater? Ρωτώ γιατί από εμάς το σκεφτόμαστε...Θα αλωθείς και εσύ απο τον καπιταλισμό σε εκείνα τα μέρη. Δεν αξίζει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι ειδικότητα έχεις αν επιτρέπεται kiloMeater? Ρωτώ γιατί από εμάς το σκεφτόμαστε...ειμαι ..πολυπραγμων
project manager, βασικα εκει ειναι τα πιο 'βαρια' μου χαρτια απο προυπηρεσια αλλα εχω περασει διαφορες management θεσειςθα σας πω εντυπωσεις και λεπτομερειες της θεσης οταν με το καλο γυρισω απο το interview
βασικα ηθελα να κανω follow up και να τριγγαρω οσους ειναι σε σκεψη...
keep trying παιδια, εδω αυτος ο τοπος δεν εχει σωτηρια. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Θα αλωθείς και εσύ απο τον καπιταλισμό σε εκείνα τα μέρη. Δεν αξίζει.Σε ευχαριστώ για την 'ειλικρινή' έγνοια σου για την σωτηρία της ιδεολογικής μου ψυχής αλλά είμαι της άποψης ότι και στον βούρκο μπορείς να μείνεις καθαρός. Εξάλλου σπούδασα και έζησα για πολλά χρόνια στην κοιτίδα του καπιταλισμού και δεν αλώθηκα.
project manager, βασικα εκει ειναι τα πιο 'βαρια' μου χαρτια απο προυπηρεσια αλλα εχω περασει διαφορες management θεσεις
Μηχανικός; Marketing? HR?
-
Ισα ισα μπολιαστηκες περισσοτερο με τις ιδεες του ανατολικου μπλοκ αφου εβλεπε τα δεινα και τις ανισοτητες του καπιταλισμου.
Kilomeater για που αν επιτρεπεται ειναι η προταση; ποια χωρα;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....