-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εωταω γιατι τρεις συνεχομενες απουσιες (μη εμφανισεις) απο την εργασια συνιστουν λογο απολυσης χωρις αποζημιωση, για την ακριβεια θεωρειται οτι αποχωρησες μονος σου. Μη πανε να κανουν καμμια τετοια μλκια.
Kατάλαβες τώρα kacey ποιές πρακτικές κατηγορούσα?
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το πως κ γιατι συνεδεσες αυτα που ελεγα+ρωταγα εγω, με τα παραπανω.
-
Χθες το μεσημερι στην εκπομπή της Τατιάνας στο Star για τα εργασιακά:
'Οσοι εργαζόμενοι του ΙΤ είναι μισθολογικά με συλλογικές συμβάσεις θα δουνε την μειωση του μισθού τους τον Δεκεμβριο του 2012 +3 μήνες μετά απο τωρα'. Και όλες οι ξανθιές ανέραστες ... χάρηκαν!
Και ακολουθεί η ψυχρολουσία: 'Φυσικά μπορεί ο εργοδότης ... να προβεί σε απόλυση και να πάρει άλλον εργαζόμενο με τον νέο τρόπο μισθολόγισης!'
Λίγο μετα: 'Ο εργοδότης δεν υποχρεούτε να προβεί απαραίτητα σε μείωση 22% (αν είναι σωστό το νούμερο) αλλα μπορεί αν θελει να μειώσει ... 10%'
Σε ποιον ηλιόλουστο πλανήτη άραγε ζούνε αυτά τα φρούτα ... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εωταω γιατι τρεις συνεχομενες απουσιες (μη εμφανισεις) απο την εργασια συνιστουν λογο απολυσης χωρις αποζημιωση, για την ακριβεια θεωρειται οτι αποχωρησες μονος σου. Μη πανε να κανουν καμμια τετοια μλκια.To γνωρίζω kacey, γι αυτό και ρώτησα πως μπορώ εγώ να είμαι κατοχυρωμένος σε τέτοια περίπτωση.
-
Αναφέρεις (έστω κ τηλεφωνικά) το συμβάν (πήγα κ με έδιωξαν) στην επιθ εργασίας κ είσαι 100% καλυμμένος.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@xenos
Έχεις τις ειλικρινείς μου ευχές για να βρεις κάτι σωστό σύντομα (στο εξωτερικό, γιατί εδώ μόνο βουλευτές τη βγάζουν καλά no matter what και σε κόβω να μην γίνεσαι ) και να ξαναστρώσει η ζωή σου.thenks για τις ευχές. Έχω ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση στο εξωτερικό.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Άρα τελικά σε άφησαν να μπεις κανονικά.
Να ξέρεις πάντως ότι έτσι και τα βροντήξεις, είσαι υποχρεωμένος να τους δώσεις πλήρη πρόσβαση, διαφορετικά μπορούν να σε τρέξουν (να ζητήσουν πλήρη αποζημίωση). Το ίδιο και σε περίπτωση τυχαίας ή μη οικονομικής ζημιάς, που θα προκληθεί από την υπαίτια καθυστέρηση πρόσβασης ή τις ελλιπείς οδηγίες χρήσης που θα τους δώσεις.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα, τα προγράμματα κλπ δεν σου ανήκουν, δεν έχεις 'ποσοστά' σε αυτά (λόγω πχ 'εφεύρεσης' που δημιούργησες κατά την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς και που ξέφευγε από τις κανονικές σου αρμοδιότητες και τις συμφωνίες που είχες συνάψει μαζί τους).
Αν φύγω, θα τους δώσω τα admin passwords και τέλος. Όπως τα πήρα εγώ και ξεσκίστηκα να βρω τι είναι τι, έτσι θα τα δώσω (άντε, λίγο καλύτερα). Δεν έχω διάθεση να κάνω 'ζημιά', δεν με ενδιαφέρει άλλωστε.
Γιατί να το κάνεις αυτό ρε φίλε? Μου έχει τύχει στην πρώτη μου δουλειά μετά τις σπουδές και πέρασα ένα μαρτυρικό 2μηνο μέχρι να βρω τι και πώς...από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα το κάνω ποτέ σε κανέναν συνάδελφο, όπως και έκανα όταν έφυγα κι ας είχα εξελίξει τα πάντα εκεί μέσα με πολύ προσωπικό άγχος και τρέξιμο.
Θα το κάνω γιατί η επιχείρηση μου φέρεται άσχημα και πίστεψέ με θα ήταν το ελάχιστο. Εγώ έψαχνα vm και άλλα sw για τα οποία δεν υπήρχε καμία πληροφορία πουθενά.
-
Μαζικές απολύσεις ανακοινώνονται καθημερινά στην Αυστραλία, με τους εργοδότες να αποδίδουν την απόφασή τους στα προβλήματα που τους δημιουργεί η κρίση στην ΕΕ και ειδικά στην... Ελλάδα.
...
Στους επόμενους 18 μήνες, αναμένεται να χαθούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πάνω από 10.000 εργασίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.http://www.inews.gr/9/mazikes-apolyseis ... lladas.htm
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Άρα τελικά σε άφησαν να μπεις κανονικά.
Να ξέρεις πάντως ότι έτσι και τα βροντήξεις, είσαι υποχρεωμένος να τους δώσεις πλήρη πρόσβαση, διαφορετικά μπορούν να σε τρέξουν (να ζητήσουν πλήρη αποζημίωση). Το ίδιο και σε περίπτωση τυχαίας ή μη οικονομικής ζημιάς, που θα προκληθεί από την υπαίτια καθυστέρηση πρόσβασης ή τις ελλιπείς οδηγίες χρήσης που θα τους δώσεις.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα, τα προγράμματα κλπ δεν σου ανήκουν, δεν έχεις 'ποσοστά' σε αυτά (λόγω πχ 'εφεύρεσης' που δημιούργησες κατά την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς και που ξέφευγε από τις κανονικές σου αρμοδιότητες και τις συμφωνίες που είχες συνάψει μαζί τους).
Αν φύγω, θα τους δώσω τα admin passwords και τέλος. Όπως τα πήρα εγώ και ξεσκίστηκα να βρω τι είναι τι, έτσι θα τα δώσω (άντε, λίγο καλύτερα). Δεν έχω διάθεση να κάνω 'ζημιά', δεν με ενδιαφέρει άλλωστε.
Γιατί να το κάνεις αυτό ρε φίλε? Μου έχει τύχει στην πρώτη μου δουλειά μετά τις σπουδές και πέρασα ένα μαρτυρικό 2μηνο μέχρι να βρω τι και πώς...από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα το κάνω ποτέ σε κανέναν συνάδελφο, όπως και έκανα όταν έφυγα κι ας είχα εξελίξει τα πάντα εκεί μέσα με πολύ προσωπικό άγχος και τρέξιμο.
Θα το κάνω γιατί η επιχείρηση μου φέρεται άσχημα και πίστεψέ με θα ήταν το ελάχιστο. Εγώ έψαχνα vm και άλλα sw για τα οποία δεν υπήρχε καμία πληροφορία πουθενά.
Κι εμένα άσχημα μου φέρθηκαν αλλά το παλικάρι που θα με αντικαθιστούσε δεν έφταιγε σε τίποτα για να του κάνω την ζωή δύσκολη....θα του την έκαναν που θα του την έκαναν οι εργοδότες. Η εκδίκηση προς αυτούς θα σερβιριστεί κρύα κάποια στιγμή που θα τους δω στο πεζοδρόμιο ή με ένα μικρό μαγαζάκι αντί για την 'μεγάλη εταιρεία' που πίστευαν ότι είχαν, λαμόγια
Βέβαια ο αντικαταστάτης μου ήταν τόσο στόκος που μήνες μετά δεν έχει αλλάξει pass σχεδόν πουθενά....
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μαζικές απολύσεις ανακοινώνονται καθημερινά στην Αυστραλία, με τους εργοδότες να αποδίδουν την απόφασή τους στα προβλήματα που τους δημιουργεί η κρίση στην ΕΕ και ειδικά στην... Ελλάδα.
...
Στους επόμενους 18 μήνες, αναμένεται να χαθούν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πάνω από 10.000 εργασίας σε ολόκληρη την Αυστραλία.http://www.inews.gr/9/mazikes-apolyseis ... lladas.htm
-
Ο Α.Μητρόπουλος «ακτινογραφεί» το Μνημόνιο
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εωταω γιατι τρεις συνεχομενες απουσιες (μη εμφανισεις) απο την εργασια συνιστουν λογο απολυσης χωρις αποζημιωση, για την ακριβεια θεωρειται οτι αποχωρησες μονος σου. Μη πανε να κανουν καμμια τετοια μλκια.
To γνωρίζω kacey, γι αυτό και ρώτησα πως μπορώ εγώ να είμαι κατοχυρωμένος σε τέτοια περίπτωση.
Δεν ξερω, αλλα το
Αναφέρεις (έστω κ τηλεφωνικά) το συμβάν (πήγα κ με έδιωξαν) στην επιθ εργασίας κ είσαι 100% καλυμμένος.
δεν μπορει να ισχυει. Τι σημαινει 'πες το τηλεφωνικα κ εισαι καλυμμενος'? Δηλαδη αν οντως καποιος δεν εμφανιζοταν στη δουλεια του 3 μερες κ μπορουσε με ενα τηλ. να καθαρισει, θα το εκαναν ολοι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ο Α.Μητρόπουλος «ακτινογραφεί» το ΜνημόνιοΤο εχει ακτινογραφησει πριν ξεσπασει η κριση ????????????????? με δυο εξαιρετικα βιβλια
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ Κ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,κ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (προφητικος) -
**Στα 586 ευρώ πλέον ο βασικός μισθός **
Πώς διαμορφώνονται οι μεικτές αποδοχές:
Για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία στα 586,08 ευρώ από 751,39 ευρώ, με 1 τριετία στα 634,91 ευρώ από 813,99 ευρώ, με 2 τριετίες 692,63 ευρώ από 887,99 ευρώ και με 3 τριετίες στα 750,35 ευρώ από 961,99 ευρώ.
Για τον έγγαμο χωρίς προϋπηρεσία 644,70 από 826,54 ευρώ, με 1 τριετία στα 693,52 ευρώ από 889,13 ευρώ, με 2 τριετίες 751,24 ευρώ από 963,13 ευρώ και με 3 τριετίες στα 808,96 ευρώ από 1.037,13 ευρώ.
Για το νεοπροσλαμβανόμενο, ηλικίας έως 25 ετών ο πρώτος μεικτός μισθός είναι από χθες στα 510,94 ευρώ, έναντι 751,39 ευρώ, για πλήρη απασχόληση. Η πρόσληψη νέων με το συγκεκριμένο μισθό δεν έχει περιορισμούς, δηλ. μπορεί να γίνεται ακόμη κι αν προηγούνται απολύσεις ή και σε υποκατάσταση παλαιότερων (και ακριβότερων) εργαζομένων.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112818906
Πήραν μπροστα οι μηχανές της οικονομίας , πλέον θα είναι φουλ ανταγωνιστικές. -
(Σημείωμα φίλου & συνεργάτη, οικονομολόγου)
Φορολογικά παράλογα για τους ελέγχους των επιχειρήσεων.
Τελευταία γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες παράλογων και αδιανόητων πράξεων και αποφάσεων πάνω στα ζητήματα της φορολογίας και των ελέγχων των Εταιρειών.
Όπως είναι ήδη νομοθετημένο με το άρθρο 4 του πολυνομοσχεδίου οι Εταιρείες που ελέγχονται από Ορκωτούς Λογιστές από τη χρήση 2011 και μετά θα είναι υποχρεωμένες να δέχονται και φορολογικό έλεγχο από ιδιωτικές ελεγκτικές Εταιρείες προκειμένου να παίρνουν και φορολογικό πιστοποιητικό. Αν μάλιστα αρνηθούν την υποχρέωση τους αυτή θα τους επιβάλλεται πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 Ευρώ (!).
Το μόνο που θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί είναι κατ’ αρχήν ένα και μόνο πράγμα : “Είναι ποτέ δυνατόν αυτή η σκέψη κάποιου ή κάποιων ανθρώπων να έγινε Νόμος ; Ζούνε τη σημερινή πραγματικότητα; ή πιστεύουν ακόμα ότι οι αγελάδες (επιχειρήσεις) έστω και αν αδυνάτισαν υπερβολικά βγάζουν ακόμα γάλα;” Αλλιώς δεν εξηγείται.
Έτσι πολύ απλά σημειώνουμε τα πιο βασικά μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.- Χάνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας του φορολογικού ελέγχου.
- Χάνεται όλος αυτός ο “γνωστικός πλούτος” των ελεγκτών του Δημοσίου μια που τόσα χρόνια το Δημόσιο επένδυσε για την απόκτηση αυτών των γνώσεων σε αυτούς τους ανθρώπους-ελεγκτές.
- Αυτόματα ανοίγει το παράθυρο κάποιων συναλλαγών και “κάτω από το τραπέζι”. Είναι δύσκολο να κατανοηθεί ότι ο ιδιώτης ελεγκτής όταν μάλιστα θα αμείβεται από την ελεγχόμενη Εταιρεία να δει τα όποια ζητήματα έστω και λίγο ή πιο πολύ και με … άλλο μάτι ;
- Το κόστος ελέγχου δεν είναι διατιμημένο. Ο ιδιώτης ελεγκτής ή ελεγκτική Εταιρεία θα προσδιορίζει την αμοιβή ελεύθερα ή κάτω από κάποιους κανόνες εύκολα μεταβαλλόμενους. Αυτό μπορεί να σκεφτεί κανείς πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου τους ;
- Χάνεται το καθ’όλα νόμιμο και αν θέλετε ηθικό δικαίωμα των επιχειρήσεων να μην υποχρεωθούν να πληρώσουν κανέναν ελεγκτή για να τους δώσει πιστοποιητικό φορολογικού ελέγχου γιατί αυτή η δουλειά είναι της Πολιτείας, είναι του ίδιου του Κράτους με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Αυτούς τους μηχανισμούς πρέπει και επιβάλλεται να διορθώσει ή να φτιάξει εξ’ υπαρχής.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά ακόμα μειονεκτήματα που έχει μια τέτοια απόφαση με τέτοιο μάλιστα κόστος για τις επιχειρήσεις και που σε τελευταία ανάλυση στη πράξη θα απορριφθεί.
Το μόνο που τώρα περιοριζόμαστε να σημειώσουμε είναι ότι για μια ακόμη φορά “ο βασιλιάς είναι γυμνός”. Που χάθηκαν τόσα χρόνια να οργανωθεί το κράτος τουλάχιστον στα ζητήματα φορολογίας να μηχανογραφηθεί, να απλοποιήσει τα θέματα φορολογίας και να διευκολύνει πρώτα – πρώτα τις ίδιες του τις υπηρεσίες και να μαζεύει πιο εύκολα, πιο δίκαια και πιο σωστά τους φόρους των υπηκόων του.
Τόσο έξυπνοι είναι οι Δανοί (!), οι Ολλανδοί (!), οι Φιλανδοί (!) ή μήπως αυτοί δεν πολυενδιαφέρονται να μαζεύουν τους φόρους του κράτους τους μια που είναι πλούσιες ως χώρες ;
Κρίμα που και εδώ μόνοι μας υποτιμήσαμε για μια ακόμη φορά τους εαυτούς μας.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
**Στα 586 ευρώ πλέον ο βασικός μισθός **
Πώς διαμορφώνονται οι μεικτές αποδοχές:
Για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία στα 586,08 ευρώ από 751,39 ευρώ, με 1 τριετία στα 634,91 ευρώ από 813,99 ευρώ, με 2 τριετίες 692,63 ευρώ από 887,99 ευρώ και με 3 τριετίες στα 750,35 ευρώ από 961,99 ευρώ.
Για τον έγγαμο χωρίς προϋπηρεσία 644,70 από 826,54 ευρώ, με 1 τριετία στα 693,52 ευρώ από 889,13 ευρώ, με 2 τριετίες 751,24 ευρώ από 963,13 ευρώ και με 3 τριετίες στα 808,96 ευρώ από 1.037,13 ευρώ.
Για το νεοπροσλαμβανόμενο, ηλικίας έως 25 ετών ο πρώτος μεικτός μισθός είναι από χθες στα 510,94 ευρώ, έναντι 751,39 ευρώ, για πλήρη απασχόληση. Η πρόσληψη νέων με το συγκεκριμένο μισθό δεν έχει περιορισμούς, δηλ. μπορεί να γίνεται ακόμη κι αν προηγούνται απολύσεις ή και σε υποκατάσταση παλαιότερων (και ακριβότερων) εργαζομένων.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112818906
Πήραν μπροστα οι μηχανές της οικονομίας , πλέον θα είναι φουλ ανταγωνιστικές.Αυτο ισχυει ηδη ή ειναι φαση κατσε να γινει διαλογος με τους κοινωνικους εταιρους,κατσε να βγει το ΦΕΚ,κατσε να βγει η δευτερη διευκρινιστικη εγκυκλιος (η πρωτη δεν μετραει);
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
To γνωρίζω kacey, γι αυτό και ρώτησα πως μπορώ εγώ να είμαι κατοχυρωμένος σε τέτοια περίπτωση.
Δεν ξερω, αλλα το
δεν μπορει να ισχυει. Τι σημαινει 'πες το τηλεφωνικα κ εισαι καλυμμενος'? Δηλαδη αν οντως καποιος δεν εμφανιζοταν στη δουλεια του 3 μερες κ μπορουσε με ενα τηλ. να καθαρισει, θα το εκαναν ολοι.
Όταν ο εργαζόμενος τηλεφωνήσει στην Επιθ. Εργασίας, αυτή επικοινωνεί με τον εργοδότη. Αμέσως. Ενημερώνεται και καταγράφει (κ ενημερώνει κ τον εργαζόμενο).
Κατάλαβες? -
Αρα δεν ειναι 100% καλυμμενος, ειναι 'εσυ ειπες αυτο κ ο εργοδοτης ειπε το αλλο'.
-
100 % καλυμμένος από το να του πει ο εργοδότης 'δεν ήρθες', ενώ ο ίδιος τον έδιωξε. Ο εργοδότης θα δώσει εξηγήσεις στον επιθεωρητή εργασίας, αυτός θα ενημερώσει τον εργαζόμενο κ όλα μέλι - γάλα.
Αν κ δεν πιστεύω (με τπτ όμως!) ότι υπάρχουν τόσο κουτοί εργοδότες, που να διώχνουν επί μέρες τον εργαζόμενο με διάφορες προφάσεις κ μετά να πουν 'έφυγε μόνος του' κ να λύσουν την σύμβαση. -
Δεν καταλαβα. Ο εργαζομενος πηγανει στην/παιρνει τηλ. την Επιθεωρηση Εργασιας κ λεει 'ο εργοδοτης μου δεν με αφηνει να μπω στο κτιριο'.
Η Επιθεωρηση Εργασιας τι κανει? Παει την ιδια μερα στον εργοδοτη να ελεγξει? Το θεωρω αδυνατο. Παιρνει τηλ. τον εργοδοτη να τον ρωτησει τι γινεται, οπου εκει απανταει 'εγω δεν ξερω τιποτα, δεν εχει ερθει στην εργασια του'?
-
Ναι, ακριβώς. Ή, που είναι κ αυτό που προφανώς γίνεται, εξηγεί τους λόγους της πράξης του. Ενημερώνει μετά η επιθ εργασ τον εργαζόμενο, του εξηγεί τα δικαιώματά του κ όλα καλά.
Αν το συμβάν γίνει Σάββατο, ειδοποιείς την Δευτέρα. Αν πέσεις σε περίοδο απεργίας, στέλνεις φαξ. Αν δεν δουλεύουν ούτε τα φαξ, στέλνεις συστημένο. Αν είναι κλειστά και τα ταχυδρομεία, παίρνεις μαζί την δεύτερη μέρα έναν γνωστό σου για μάρτυρα. Αν είσαι μόνος κ έρημος στον κόσμο, τι διάολο την θέλεις την δουλειά?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....