-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν τα περιγράφεις και πολύ καλά. Για την ακρίβεια (αν είναι αυτό που νομίζω φυσικά, αν είναι κάτι άλλο απλά δεν έχω ιδέα τι εννοείς) το bold είναι χοντροπαπαριά
Υποψιάζομαι ότι εννοείς για ποινικά και πιο συγκεκριμένα μια διάταξη (άρθρο 31) του Ν. 3904/2010
N. 4043 / 13.02.12. ΦΕΚ Α25. Για κοίτα κ πες, δεν προλαβαίνωωωωωωωωωωω.........
Μιλάμε για εντελώς ζεστά ψωμάκια, δημοσιεύθηκε στις 13/02!! Δεν αστειεύεσαι, νέα φρεσκότατα
Μπράβο ενημέρωση ούτε μέσα στην αίθουσα να ήσουν ή έστω να έχεις 'χαφιέ'Λοιπόν ναι ισχύει και αφορά ποινικά (η αναφορά σου στην αρχή στο Μονομελές Πρωτοδικείο (αστικό δικαστήριο) οδηγεί κάποιον να σκεφτεί αστικές υποθέσεις και να κάνει το συλλογισμό 'μα είναι δυνατόν να παραγράφονται αξιώσεις αστικής φύσης (περιουσιακά δικαιώματα κλπ) τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης ;'.
Φυσικά Πρωτοδίκης/ες είναι και αυτός/οί οι οποίοι συγκροτούν τα Πλημμελειοδικεία, εξ'ου και η παρανόηση...Παραγράφεται λοιπόν το αξιόποινο και παύει η δίωξη για πταίσματα τα οποία έχουν τελεσθεί μέχρι 31/12/2011 καθώς και για πλημμελήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης μέχρι 1 έτος.
-
στο α)
Σε ποιο μου απαντας ναι ακριβως? Δυο σεναρια σου εχω δωσει κ μου λες 'ακριβως', ποιο απο τα δυο ισχυει?Το τελευταίο.
στο β) ποιος εξηγει τι?
Εγω σου λεω
Υπαλληλος: Ντριιιν
Επιθεωρηση: Παρακαλω?
Υπαλληλος: Γεια σας ειμαι ο ταδε, εργαζομαι εκει κ σημερα ο εργοδοτης μου δεν με αφησε να μπω μεσα.
Επιθεωρηση: Οκ θα το κοιταξουμε.Μετα, τι? Πανε επι τοπου/την επομενη μερα να δουν αν ειναι ετσι? Αμφιβαλλω εντονοτατα, με τις χιλιαδες καταγγελιες διαφορων μορφων κ τον αριθμο διαθεσιμων ελεγκτων, θα ειναι θαυμα αν το ελεγξουν γενικα, οχι την ιδια μερα.
Τηλ. στον εργοδοτη να τσεκαρουν? Τοτε
Επιθεωρηση: Γεια σας, ο ταδε λεει οτι ηρθε σημερα κ δεν τον αφηνετε να μπει μεσα.
Εργοδοτης: Εγω δεν ξερω τιποτα, ο κυριος δεν εχει εμφανιστει στην εργασια του.
Επιθεωρηση: Οκ. Ντριιιιν
Υπαλληλος: Τι εγινε?
Επιθεωρηση: Ο εργοδοτης λεει οτι δεν πηγες
Υπαλληλος: Λεει πιπες
Επιθεωρηση:Δεν υπάρχει περίπτωση να πει έτσι ο εργοδότης, αν πήγε ο εργαζόμενος κ του απαγόρευσε την είσοδο. Είπαμε είναι μαλάκες οι εργοδότες, αλλά όχι κ έτσι!
Η επιθεωρηση εργασιας,το ΙΚΑ κτλ συνηθως παιρνουν ως δεδομενο οτι ο εργαζομενος λεει την αληθεια και ο εργοδοτης ψεμματα γιατι ετσι μπορουν και επιβαλλουν προστιμα που πανε στον κρατικο κορβανα.
-
@ Tiger
Ας κανουν οτι θελουν, για αυτο υπαρχουν κ τα δικαστηρια. Εξ'αλλου ο ililias μιλησε για τσεκαρισμα γεγονοτων, οποτε:
Δεν υπάρχει περίπτωση να πει έτσι ο εργοδότης, αν πήγε ο εργαζόμενος κ του απαγόρευσε την είσοδο. Είπαμε είναι μαλάκες οι εργοδότες, αλλά όχι κ έτσι!
Μα, αφου εξεταζουμε το ενδεχομενο να το (απαγορευση εισοδου) κανει επιτηδες ΩΣΤΕ να ισχυριστει απουσια του εργαζομενου ΓΙΑ να λυσει τη συμβαση χωρις να υποχρεωθει σε αποζημιωση. Ακριβως αυτο δεν θα πει? Αφου αυτο προσπαθει να κανει.
-
Δεν υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες. Τυχόν εξαίρεση είναι απ' αυτές που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μπράβο ενημέρωση ούτε μέσα στην αίθουσα να ήσουν ή έστω να έχεις 'χαφιέ'Έχω.
-
Δικαστήριο ακυρώνει [Σ.τ.Φ.: προσωρινά] την εφεδρεία και επιστρέφουν δημόσιοι υπάλληλοι
Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία.
Με προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, το Πρωτοδικείο δικαίωσε σε πρώτη φάση δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για άλλες 10 περιπτώσεις εργασιακής εφεδρείας.
Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ, διατάσσει την παραμονή τους στην εργασία τους και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης (Τμήμα Ασφαλιστικών ) που έχουν υποβάλει.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.
Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στον ΟΣΚ από το 1997 έως και το 2005 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, επικαλούνται στις προσφυγές τους, μεταξύ άλλων, και την παραβίαση του Συντάγματος, και συγκεκριμένα την αρχή της αξιοκρατίας.
**Στα δικόγραφα τους οι προσφεύγοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας λογίζεται ως προμήνυση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, το δε μέρος των αποδοχών που συνεχίζει να καταβάλλεται στον εργαζόμενο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί από την αποζημίωση απολύσεως».
Επισημαίνουν επίσης: «Ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση ο εργαζόμενος εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά στο διάστημα που μεσολαβεί από την προμήνυση μέχρι τη λύση της σύμβασης εργασίας, λαμβάνοντας πλήρεις τις αποδοχές του, στην εργασιακή εφεδρεία η εργασιακή σχέση αναστέλλεται αμέσως, το δε (ελάχιστο) μέρος των «αποδοχών» που λαμβάνει ο εργαζόμενος κατά την διάρκειά της αποτελεί προκαταβολή της αποζημίωσης απολύσεως.
»Και ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση μόλις λήξει η σύμβαση εργασίας, ο εργαζόμενος δικαιούται, επί ποινή ακυρότητας, πλήρη αποζημίωση απολύσεως, η οποία είναι απλώς μειωμένη στο ήμισυ σε σχέση με εκείνη που θα οφειλόταν αν η καταγγελία γινόταν απροειδοποίητα (άρθρο 4 ν. 3198/1955), στην εργασιακή εφεδρεία κατά τον χρόνο λήξης της σύμβασης εργασίας η αποζημίωση απολύσεως θα έχει ήδη αναλωθεί (τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος της). Έτσι, στην πραγματικότητα η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, η οποία δεν έχει σκοπό την απασχόληση του εργαζομένου μετά την λήξη της αλλά την απόλυσή του, αποτελεί μια ενιαία διαδικασία απολύσεως, η οποία μάλιστα διαμορφώνεται με πολύ δυσμενέστερους όρους από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας στο κοινό εργατικό δίκαιο».**
-
Δεν υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες. Τυχόν εξαίρεση είναι απ' αυτές που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Βρε ναι, δεν συμβαινουν συχνα κατι τετοια κουλα, αλλα οταν ο xenos λεει οτι στα καλα καθουμενα δεν τον αφηναν να μπει μεσα, αρχιζεις να σκεφτεσαι διαφορα.
-
Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο υπάρχει επίσημα (με νόμο, κτλ) θεσπισμένο ποσό χιλιομετρικής αποζημίωσης για ιδιωτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα για να μετακινηθούν στα πλαίσια των καθηκόντων της εργασίας τους;
Π.χ. στην εταιρεία όπου εργάζομαι δίνονται x λεπτά/χλμ για κάθε χιλιόμετρο επιπλέον των y χλμ από την έδρα της εταιρείας.
Για τους ΔΥ το ποσό αυτό είναι καθορισμένο στα 15λεπτά/χλμ, χωρίς κάποια αναφορά σε απόσταση από την έδρα της υπηρεσίας.
-
Ό,τι συμφωνηθεί στη σύμβαση εργασίας, εκτός αν ισχύει κάποια κλαδική ή επιχειρησιακή σύμβαση.
Αν δεν έχει συμφωνηθεί κάτι, 'ό,τι έχετε ευχαρίστηση' ή τουλάχιστον κάλυψη τιμολογίων βενζίνης, διόδια, άντε και κανένα πάρκινγκ. Φθορά γιοκ, εκτός αν δεν είναι καραγκιόζης ο εργοδότης.Αυτό που γράφεις για το δημόσιο είναι ο βασικός λόγος που πλέον οι ΔΥ αποφεύγουν όσο μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους. Μπαίνουν πάντα μέσα με τέτοια τιμή βενζίνης, αφού όταν είχε θεσμοθετηθεί το 15λεπτο, τα καύσιμα κόστιζαν λιγότερο από τα μισά σε σχέση με σήμερα. Φυσικά έτσι έρχεται στο δημόσιο πολύ ακριβότερα (ενοικίαση αυτοκινήτου, αεροπορικά εισιτήρια συν καύσιμα κλπ). Δωράκι (πολύ καλό) στις εταιρείες είναι αυτό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες. Τυχόν εξαίρεση είναι απ' αυτές που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Βρε ναι, δεν συμβαινουν συχνα κατι τετοια κουλα, αλλα οταν ο xenos λεει οτι στα καλα καθουμενα δεν τον αφηναν να μπει μεσα, αρχιζεις να σκεφτεσαι διαφορα.
Διορθώνω, με άφησαν να μπω τελικά, απλά υπήρξε μια τέτοια προφορική απειλή.
-
Καπου υπηρχε ενα τοπικ που μιλαγαμε για ελληνικα καταστηματα/αγορες κλπ κ το ποσο μπουρδελο ειναι τα ελληνικα μαγαζια που μας ζητανε να στηριξουμε την ελληνικη οικονομια, εξαφανιστηκε? Ή ηταν εδω μεσα σε αυτο το τοπικ?
-
Εννοείς αυτό ?
-
Οχι, καπου μιλαγαμε για ελληνικα μαγαζια κ απαραδεκτες πρακτικες τους (ειχα αναφερει κ εγω ενα τοπικο με γυαλια ηλιου, που προσπαθουσε να με εξαπατησει), κ ψαχνω το τοπικ να τα χωσω λιγακι στο Πλαισιο.
-
Μήπως στις ταβέρνες προς αποφυγή;
-
Από 1ης Μαρτίου οι μειώσεις στον κατώτατο μισθό
Από την 1η Μαρτίου θα είναι στην ευχέρεια των εργοδοτών να προβούν σε μειώσεις των μισθών ανειδίκευτων εργαζομένων κατά 22%, όπως προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει, σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, την αποσύνδεση σειράς παροχών, επιδομάτων και ασφαλιστικών διατάξεων από τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο, προκειμένου να αποφευχθούν αλλεπάλληλες μειώσεις εξαιτίας της μείωσης του κατώτατου μισθού.
Πρόκειται για τουλάχιστον 20 παροχές μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, και οι κατώτατες συντάξεις.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63620468
-
Κινέζος εργάτης Foxconn (συναρμολογεί και Apple iphone-ipad κτλ)
Αμοιβή: $2/ώρα με 12ωρη βάρδια = $24/ημέρα με 26 μέρες εργασία (μόνο Κυριακή ρεπό) = $624 = €464Ελληνας κάτω των 26
Αμοιβή: για 8ωρο εργασίας (βέβαια αλλά ποιος δεν δουλεύει υπερωρίες για την ψυχή της μάνας του)** €417**Κόστος ζωής Ελλάδα vs Κίνα : άστα να πάνε στο διάολο.
Δεν θα γίνουμε Κίνα....ΓΙΝΑΜΕ Κίνα.
-
Δεν χρειαζεται να αλλαξουμε ηπειρο για συγκριση ... Διπλα μας ηταν και ειναι η Βουλγαρια που καποτε το παιζαμε και 'μεγιστανες' στην αγορα τους.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Σήμερα διάβασα την ιστορία και με σόκαρε...
Μαρτυρίες αστέγων: κύριος Μάνος 45 ετών
Είναι πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 15 και 12 ετών. Εχει σπουδάσει μηχανικός αεροπλάνων. Εργάστηκε όμως στην οικογενειακή επιχείρηση. Αργότερα υπήρξε για πολλά χρόνια υποδιευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει μια δική του επιχείρηση. Η ζωή όμως τα τελευταία πέντε χρόνια του τα έφερε ανάποδα.
Εχασε τους γονείς του, η επιχείρηση του έπεσε έξω έπειτα από ληστεία, χειρουργήθηκε τρεις φορές η γυναίκα του, ενώ οι καταθέσεις των 250.000 που είχε στην τράπεζα μέχρι πριν από δύο χρόνια έγιναν καπνός για τη αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου, αλλά και για την εξόφληση των χειρουργείων της γυναίκας του. «Είμαι στο δρόμο 14 μήνες. Δεν είμαι τοξικομανής, ούτε αλκοολικός. Είμαι ένας νεόπτωχος, νεοάστεγος.
Όταν δεν μπορώ να είμαι χρήσιμος ούτε για την ίδια μου την οικογένεια, και ο στυλοβάτης του σπιτιού, μόνο πρόβλημα δημιουργώ. Πήρα μερικά ρούχα μου και έφυγα». Η σύζυγος του δεν γνώριζε τίποτα για το ότι έμενε στο δρόμο. Τα παιδιά του δεν τα βλέπει πλέον. «Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω δει τα παιδιά μου. Η γυναίκα μου δεν ήξερε ότι είμαι στο δρόμο, το ανακάλυψε. Την πονάει. Θέλει να γυρίσω σπίτι. Αλλά είμαι βάρος για την οικογένεια μου.
Δεν το αντέχω όταν η γυναίκα μου η οποία έχει περάσει τρεις εγχειρήσεις καρκίνου, να καθαρίζει σκάλες για να ταΐζει εμένα. Ντρέπομαι ως άντρας. Τα χρήματα που παίρνει δεν βγαίνουν ούτε για τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να στραφώ πουθενά για βοήθεια. Στα δύσκολα οι συγγενείς και οι φίλοι χάνονται» Κάθε μέρα ψάχνει για δουλειά. Έχει κάνει 570 αιτήσεις (!), μέσα σε ενάμιση χρόνο. «Στήνομαι στην Ομόνοια με τους αλλοδαπούς μήπως βρω κάτι. Παράλληλα ψάχνω οπουδήποτε αλλού… Έχω κάνει 570 αιτήσεις για δουλειά αλλά όλοι λένε ότι είμαι μεγάλος σε ηλικία. Και είμαι μόλις 45 ετών!»
Οι συνθήκες διαβίωσης στο δρόμο, ως άστεγος είναι σκληρές. Η νύχτα άγρια. Παραδέχεται ότι θα μπορούσε να βγάλει χρήματα, αλλά με τον σκληρό τρόπο. « Αν συνεργαζόμουν με τον υπόκοσμο, θα ήταν ευκολότερα για μένα. Αρνούμαι όμως. Είναι σημαντικό για μένα να είμαι καθαρός, να έχω τα μάτια του ανοιχτά, ώστε να ελέγχω τα πάντα. Η αξιοπρέπεια μου είναι η ζωή μου».
Μια έντιμη εργασία είναι στο μόνο που ελπίζει. «Για μένα μισή δουλειά είναι ολόκληρη ευκαιρία. Μπορώ να δουλέψω ως μεταφραστής, να κάνω σε παιδάκια μάθημα, να δουλέψω σε σούπερ μάρκετ, όχι ως διευθυντής ή υποδιευθυντής όπως ήμουν, αλλά ακόμα και για το χαμαλίκι». Βασικό του μέλημα είναι η φυσική του κατάσταση. «Κάνω μπάνιο 3 φορές την εβδομάδα πηγαίνοντας στο Καταφύγιο Αγάπης. Το πρωί κάνω γυμναστική, κάτι που με βοηθάει για να μην κρυώνω. Έχω πάντα μαζί μου τα ξυραφάκια μου, τα μαχαιροπίρουνα μου, το σαμπουάν μου και πλένω τακτικά τα ρούχα μου. Προσπαθώ να ενημερώνομαι παίρνοντας free press εφημερίδες, και κοιτάζω να μην αλλάξω τις συνήθειες μου για να μην με πάρει από κάτω»… -
Σήμερα αναγκάστηκα να λείψω από τη δουλειά λόγω γαστρεντερίτιδας και τους πήρα τηλέφωνο να τους ενημερώσω. Μου είπαν το εξής: οτι για τις τρεις πρώτες μέρες που λείπουμε από τη δουλειά παίρνουμε το μισό μεροκάματο για κάθε μέρα και από την 4η και πέρα αναλαμβάνει το άλλο μισό να το πληρώσει το ΙΚΑ. Έχουμε-δεν έχουμε χαρτί γιατρού.
Κάποιος που να ξέρει τι συμβαίνει?
-
Έτσι νομίζω είναι και μάλιστα χάνεις και το ένσημο...
-
Γαμώ το μυαλό αυτού που το νομοθέτησε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....