-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο ειπε ρε μαστορα?Ακομα δεν θελουμε να καταλαβουμε το προφανες:Ο εργοδοτης που λεγεται ελληνικο κρατος, εχει πια χρεοκοπησει.Αν δινει 544 ευρω το μηνα,δινει 544 ευρώ που δεν τα εχει και ειτε θα τα δανειστει απο την τρόικα ειτε θα τα κλεψει απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα.
Τι είπε δηλ;
Το θέμα είναι ότι βολευόμαστε να κρίνουμε χωρίς να ξεβολευόμαστε όταν μας αγγίζει το θέμα.
-
Ειπε ακριβως αυτο που γραφει ρε παιδια,κ αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Δεν νομιζω να το ειπε με κριτικη ΠΡΟΣ τους δασκαλους.
-
Ρε kacey αυτονόητο είναι αυτό που είπε και ισχύει και για τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δικαστικούς κτλ.
Διαπιστώσεις κάνουμε όλοι. Τι πράττουμε μετά είναι το θέμα. -
όσο συνεχίζετε κάποιοι να βλέπετε το όλο θέμα με την λογική δημόσιος τομέας vs ιδιωτικός και κατ' επέκταση με την χαιρέκακη προσέγγιση 'καλά να πάθουν οι τεμπέληδες' ή ' τι με νοιάζει εμένα αφού έχω μόνιμη δουλειά' τότε να είστε σίγουροι ότι οι ρωγμές που προκλήθηκαν στο 'δικό σας σπίτι' από την κατάρρευση εκείνου του γείτονα θα μετατραπούν σύντομα σε τρύπες.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουάριος 19, 2012, 03:45:50 μμ
μισθοδοσια Φεβρουαριου : βαθμος ΣΤ
ποσο :272 ευρω το δεκαπενθημερο με επιδομα παραμεθοριου μαζι.
το μηνα συνολο: 544 ευρω.
νοικιο:500 ευρω, τηλεφωνο σταθερο:40 ευρω.
καλοφαγατα λοιπον!
η απολυτη ξεφτιλα...Εμένα μου έκανε εντύπωση το bold:
Παραμεθόριος και 500 ευρώ ενοίκιο ? Πείτε μου ρε παιδιά που ζείτε στην πχ. Ρόδο (να μη μιλήσουμε για Αλεξανδρούπολη ή Λήμνο...), τι σπίτι νοικιάζεις με 500 ευρώ ?
Δηλαδή πριν πόσα έπαιρνε, ώστε να πληρώνει 500 ευρώ ενοίκιο και να περισσεύουν κιόλας ?Η διαδικασία πάντως είναι η εξής: αφήνει το σπίτι των 500 ευρώ και πιάνει άλλο των 250 ευρώ (όπως ο άλλος χρήστης παρακάτω). Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού των 500 ευρώ δε βρίσκει ενοικιαστή και αναγκάζεται να ρίξει τις τιμές. Ιδού λοιπόν (1) κάνουμε το Δημόσιο ανεπιθύμητο εργασιακό στόχο (2) εσωτερική υποτίμηση.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
όσο συνεχίζετε κάποιοι να βλέπετε το όλο θέμα με την λογική δημόσιος τομέας vs ιδιωτικός και κατ' επέκταση με την χαιρέκακη προσέγγιση 'καλά να πάθουν οι τεμπέληδες' ή ' τι με νοιάζει εμένα αφού έχω μόνιμη δουλειά' τότε να είστε σίγουροι ότι οι ρωγμές που προκλήθηκαν στο 'δικό σας σπίτι' από την κατάρρευση εκείνου του γείτονα θα μετατραπούν σύντομα σε τρύπες.Όταν η μία από τις δύο πλευρές ήταν ευνοημένη εργασιακά (κάτα μέσο όρο, μην αρχίσετε να μου λέτε 'εγώ είμαι εκπαιδευτικός, και πήγα καστελόριζο τα πρώτα 20 χρόνια και έπαιρνα 3 αυγά και ένα καρπούζι σαν μισθό...' κλπ. κλπ.) για 10-ετίες τώρα (και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο διορισμός στο δημόσιο ήταν το σύγχρονο greek dream των περισσοτέρων νέων), μην περιμένεις ιδιαίτερη συμπόνια από την άλλη μεριά. Γιατί, όπως λένε και διάφοροι συμφορουμίτες, όταν ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα έπαιρνε ανέκαθεν 600 ευρώ το μήνα, στα @@ του για το κλάμα των δημοσίων που τρώνε μειώσεις και κατεβαίνουν μισθολογικά. Όπως φυσικά ήταν στα @@ των δημοσίων όταν οι ιδιωτικοί έπαιρναν 600 ευρώ τόσα χρόνια, και τώρα με την μαύρη εργασία παίρνουν ακόμα λιγότερα.
Φίλε μου το vs. υπήρχε από πάντα, απλώς τώρα τέθηκε ως θέμα επειδή άρχισαν να κλαίγονται οι δημόσιοι.
-
Mercyful_Fate, έπαιρναν ανέκαθεν 600€ στον ΙΤ ; Ποιοι οι ντελιβεράδες ;
Γιατί διαβάζοντας πολλούς εδώ μέσα προ κρίσης αλλά βλέποντας και πόσα έπαιρνα εγώ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αυτό που λες. -
Η βασική διαφορά ήταν ότι ο κατώτατος μισθός στον ΙΤ (πχ για ανειδίκευτους εργάτες, για κατώτερους υπαλλήλους κλπ) ήταν ανέκαθεν αρκετά χαμηλότερος από το ΔΤ. Δηλαδή, η 'γενιά των 700 ευρώ' (προ κρίσης) δεν υπήρχε στο δημόσιο, ακόμα και για τους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (φύλακες, κλητήρες, καθαρίστριες...).
Από εκεί και πέρα, οι υπερβολές κάποιων ΔΕΚΟ ή ακριβοθώρητων υπουργείων ήταν γεγονός, αλλά δεν ήταν ο κανόνας.
Εννοείται ότι μιλάμε για κανονικές συνθήκες, όχι για μαύρες, παράνομες δραστηριότητες κάποιων ΔΥ.
Και δεν πιάνουμε τους ΔΥ που σου έσπαγαν τα νεύρα με την αδιαφορία και τον σταρχιδισμό τους. -
μανοσκ σε αυτό το επίπεδο συμφωνώ.
αλλά ένας ΙΥ πανεπιστημιακής εκπσης δεν διέφερε από έναν ΔΥ αντιστοίχου επιπέδου.
μην πω ότι έπαιρνε και περισσότερα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μανοσκ σε αυτό το επίπεδο συμφωνώ.αλλά ένας ΙΥ πανεπιστημιακής εκπσης δεν διέφερε από έναν ΔΥ αντιστοίχου επιπέδου.
μην πω ότι έπαιρνε και περισσότερα.εξαρταται τη θεση του καθενος...
-
Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο
http://www.nooz.gr/greece/o-kaliteros-d ... ai-ellinas
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμοhttp://www.nooz.gr/greece/o-kaliteros-d ... ai-ellinas
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμοhttp://www.nooz.gr/greece/o-kaliteros-d ... ai-ellinas
θα ειχε εξαιρετικο ενδιαφερον να βλεπαμε αντιστοιχη λιστα με τους χειροτερους
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mercyful_Fate, έπαιρναν ανέκαθεν 600€ στον ΙΤ ; Ποιοι οι ντελιβεράδες ;
Γιατί διαβάζοντας πολλούς εδώ μέσα προ κρίσης αλλά βλέποντας και πόσα έπαιρνα εγώ δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αυτό που λες.Εγώ έπαιρνα 600 ευρώ (καθαρά) το μήνα για να προσφέρω τις τεχνικές troubleshooting υπηρεσίες μου (8-ωρο) στους πελατές της HP σε Ελλάδα και Κύπρο. How's that for reality?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
όσο συνεχίζετε κάποιοι να βλέπετε το όλο θέμα με την λογική δημόσιος τομέας vs ιδιωτικός και κατ' επέκταση με την χαιρέκακη προσέγγιση 'καλά να πάθουν οι τεμπέληδες' ή ' τι με νοιάζει εμένα αφού έχω μόνιμη δουλειά' τότε να είστε σίγουροι ότι οι ρωγμές που προκλήθηκαν στο 'δικό σας σπίτι' από την κατάρρευση εκείνου του γείτονα θα μετατραπούν σύντομα σε τρύπες.
Όταν η μία από τις δύο πλευρές ήταν ευνοημένη εργασιακά (κάτα μέσο όρο, μην αρχίσετε να μου λέτε 'εγώ είμαι εκπαιδευτικός, και πήγα καστελόριζο τα πρώτα 20 χρόνια και έπαιρνα 3 αυγά και ένα καρπούζι σαν μισθό...' κλπ. κλπ.) για 10-ετίες τώρα (και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο διορισμός στο δημόσιο ήταν το σύγχρονο greek dream των περισσοτέρων νέων), μην περιμένεις ιδιαίτερη συμπόνια από την άλλη μεριά. Γιατί, όπως λένε και διάφοροι συμφορουμίτες, όταν ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα έπαιρνε ανέκαθεν 600 ευρώ το μήνα, στα @@ του για το κλάμα των δημοσίων που τρώνε μειώσεις και κατεβαίνουν μισθολογικά. Όπως φυσικά ήταν στα @@ των δημοσίων όταν οι ιδιωτικοί έπαιρναν 600 ευρώ τόσα χρόνια, και τώρα με την μαύρη εργασία παίρνουν ακόμα λιγότερα.
Φίλε μου το vs. υπήρχε από πάντα, απλώς τώρα τέθηκε ως θέμα επειδή άρχισαν να κλαίγονται οι δημόσιοι.
αντιμετωπίζεις το δημόσιο στερεοτυπικά βασιζόμενος σε όσα έμαθες απο τα ΜΜΕ ή άκουσες από γνωστούς και φίλους μπερδεύοντας τους προβαλλόμενους μισθούς κάποιων ελιτ στις ΔΕΚΟ με τον μέσο μισθό των εργαζομένων σε αυτό.Είναι όμως έτσι; Πράγματι λοιπόν όλοι στο δημόσιο κονομάγανε και στον ιδιωτικό τομέα πεινάγανε;Δεν θα σου απαντήσω διότι ξέρω ότι δεν θα πειστείς.
Να γνωρίζεις μόνο το ακόλουθο:
οι γενικεύσεις οδηγούν σε απλουστεύσεις που στο τέλος καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Εγώ πάντως δεν χαίρομαι καθόλου για όσα δρομολογούνται να γίνουν πλέον και στον ιδιωτικό τομέα στο σύνολο του. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η βασική διαφορά ήταν ότι ο κατώτατος μισθός στον ΙΤ (πχ για ανειδίκευτους εργάτες, για κατώτερους υπαλλήλους κλπ) ήταν ανέκαθεν αρκετά χαμηλότερος από το ΔΤ. Δηλαδή, η 'γενιά των 700 ευρώ' (προ κρίσης) δεν υπήρχε στο δημόσιο, ακόμα και για τους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (φύλακες, κλητήρες, καθαρίστριες...).
Από εκεί και πέρα, οι υπερβολές κάποιων ΔΕΚΟ ή ακριβοθώρητων υπουργείων ήταν γεγονός, αλλά δεν ήταν ο κανόνας.
Εννοείται ότι μιλάμε για κανονικές συνθήκες, όχι για μαύρες, παράνομες δραστηριότητες κάποιων ΔΥ.
Και δεν πιάνουμε τους ΔΥ που σου έσπαγαν τα νεύρα με την αδιαφορία και τον σταρχιδισμό τους.Θα συμφωνήσω σε όλα...όμως είδες κανέναν να επικροτεί τους τομείς που το δημόσιο δούλευε καλά; Αντιθετως χαρακτηρίζονταν αρνητικά όλοι...κλασσικό παράδειγμα τα ΚΕΠ!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα μου έκανε εντύπωση το bold:Παραμεθόριος και 500 ευρώ ενοίκιο ? Πείτε μου ρε παιδιά που ζείτε στην πχ. Ρόδο (να μη μιλήσουμε για Αλεξανδρούπολη ή Λήμνο...), τι σπίτι νοικιάζεις με 500 ευρώ ?
Δηλαδή πριν πόσα έπαιρνε, ώστε να πληρώνει 500 ευρώ ενοίκιο και να περισσεύουν κιόλας ?Κοπέλα δασκάλα χωρίς αυτοκίνητο για να εξυπηρετείται, νοικιάζει σήμερα στα 420 ευρώ γκαρσονιέρα (γκαρσονιέρα και κοπέλα είναι γραμματικό λάθος βέβαια) στη Ρόδο. Με κάποιους λογαριασμούς κοινόχρηστα και Ύδρευση νομίζω καλυμμένα (δεν παίρνω όρκο για το τελευταίο). Μπορεί να βρει φτηνότερο σπίτι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειάζεται τουτού.
-
Επειδή έκανα 9 μήνες στην Ρόδο και νοίκιασα σπίτι έστω και στο μακρινό πλέον ...2000 οι τιμές ήταν ακριβές από τότε! Η ατάκα που σου έλεγαν ήταν ότι τους συμφέρει περισσότερο να το νοικιάζουν ακριβά τους καλοκαιρινούς μήνες και να το αφήνουν ανοίκιαστο το χειμώνα παρά να το νοικιάσουν σε σένα για 1 χρόνο!!!Εγώ έψαξα πολύ για να βρω μια γκαρσονιέρα σε ισόγειο τότε! 55 χιλιάρικα στην Σ. Κοτιάδη(θυμάμαι ακόμα την οδό) για όποιον ξέρει από Ρόδο!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Όταν η μία από τις δύο πλευρές ήταν ευνοημένη εργασιακά (κάτα μέσο όρο, μην αρχίσετε να μου λέτε 'εγώ είμαι εκπαιδευτικός, και πήγα καστελόριζο τα πρώτα 20 χρόνια και έπαιρνα 3 αυγά και ένα καρπούζι σαν μισθό...' κλπ. κλπ.) για 10-ετίες τώρα (και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο διορισμός στο δημόσιο ήταν το σύγχρονο greek dream των περισσοτέρων νέων), μην περιμένεις ιδιαίτερη συμπόνια από την άλλη μεριά. Γιατί, όπως λένε και διάφοροι συμφορουμίτες, όταν ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα έπαιρνε ανέκαθεν 600 ευρώ το μήνα, στα @@ του για το κλάμα των δημοσίων που τρώνε μειώσεις και κατεβαίνουν μισθολογικά. Όπως φυσικά ήταν στα @@ των δημοσίων όταν οι ιδιωτικοί έπαιρναν 600 ευρώ τόσα χρόνια, και τώρα με την μαύρη εργασία παίρνουν ακόμα λιγότερα.
αντιμετωπίζεις το δημόσιο στερεοτυπικά βασιζόμενος σε όσα έμαθες απο τα ΜΜΕ ή άκουσες από γνωστούς και φίλους μπερδεύοντας τους προβαλλόμενους μισθούς κάποιων ελιτ στις ΔΕΚΟ με τον μέσο μισθό των εργαζομένων σε αυτό.Είναι όμως έτσι; Πράγματι λοιπόν όλοι στο δημόσιο κονομάγανε και στον ιδιωτικό τομέα πεινάγανε;Δεν θα σου απαντήσω διότι ξέρω ότι δεν θα πειστείς.
Να γνωρίζεις μόνο το ακόλουθο:
οι γενικεύσεις οδηγούν σε απλουστεύσεις που στο τέλος καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Εγώ πάντως δεν χαίρομαι καθόλου για όσα δρομολογούνται να γίνουν πλέον και στον ιδιωτικό τομέα στο σύνολο του.Κανένα στερεότυπο βγαλμένο από τα ΜΜΕ, και δεν σου μιλάω για κανένα ρετιρέ. Τα 600 ευρώ το μήνα τα οποία τώρα ανακαλύψανε οι ΔΥ και κλαίγονται είναι μια ωμή πραγματικότητα για τους ΙΥ εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι απλά.
-
Σε τουριστικά μέρη και γκλαμ προορισμούς, το νοίκι ήταν και είναι ακριβό. Σε τίποτα παραμεθόριες Γουμένισσες, Σέρρες, Φλώρινες κ.τ.λ. και στα κεφαλοχώρια αυτών, θα βρείτε σπιτάκια με 250-300 ευρά το μήνα, και να σε παρακαλάνε κι αποπάνω. Αλλά θέλεις και ένα τσουβάλι λεφτά για θέρμανση το χειμώνα.
Γενικώς, το 500άρικο μπορεί να είναι και πολλά, αλλά το 400άρι με τη θέρμανση μαζί είναι ρεαλιστικό για ένα διαμερισματάκι.Το θέμα με τον νεοδιόριστο ΔΥ είναι ότι πρέπει ντε και καλά να πάει μέχρι νεωτέρας στην κάθε παραμεθόριο για να πάρει αυτό το ποσό, επί ποινής απόλυσης μάλιστα, ενώ συνήθως ο ΙΥ το παίρνει εργαζόμενος στην περιοχή του (χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις βέβαια, αλλά γενικώς δεν πάνε και πολλοί π.χ. από την Αθήνα στην κάθε Φλώρινα για να δουλέψουν ως ΙΥ και να παίρνουν 600 ευρώ με αύξηση 25 ευρώ το χρόνο για να μην χάσουν το κελεπούρι).
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....