-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Δεν νομίζω ότι είναι ούτε ηθικά υποχρεωμένος ο εργαζόμενος.
Ας τηρεί τα συμφωνηθέντα κι ας αφήσει τις καλοσύνες. Για τους καλούς.Όταν κάποιος είναι καλός, κάνει το καλό και το ρίχνει στο γιαλό. Δεν ζητάει ως αντάλλαγμα απλήρωτες υπερωρίες...
Μα εκει πάει το 'ηθικά υποχρεωμένος'.Στο να κάτσει από μόνος του ο υπαλληλος χωρίς να τού το ζητήσει ο εργοδότης.Γιατί να μην το ρίξει στο γιαλό κι ο υπάλληλος;;
Γιατί είναι παράνομο να κάνει υπερωρίες τσάμπα.
Το βρίσκεις σωστό να συνεργεί στη παρανομία του εργοδότη; -
ΙΚΕ
Τι εχει δεσμευσει για την δουλεια, σπιτι του παει. Οπως κ να εχει, δες πιο κατω.
niatskas
Ο τροπος αυτος ηρθε τωρα, που εδω κ 2 σελιδες ακουω παπατζες κ με κοροιδευουν. Πριν 2 σελιδες τα εγραφα καλα κ ωραια.
saxon
http://www.kepea.gr/faq.php?cat=135
Ωραριο δεν ειναι το 8ωρο/μερα, δεν ισχυει το 8ω χ 5μερες, οπως βλεπεις ωραριο ειναι το 40ωρο/πενθημερη εργασιμη εβδομαδα ή το 48ωρο/εξαημερη εργασιμη εβδομαδα. Απο 41-45 για πενθημερη κ απο 41-48 για εξαημερη ειναι 'υπερεργασια' κ απο εκει κ πανω ειναι υπερωρια. Σε καθε περιπτωση για τον υπολογισμο οποιασδηποτε εξτρα αμοιβης, ελεγχεται το αν ξεπερνας ή οχι το 40ωρο/πενθημερη ή το 48ωρο/εξαημερη, κ αν οχι τοτε δεν εχεις εργαστει ουτε υπερωριακα ουτε υπερεργασιακα.
Κοινως, μεχρι να συμπληρωθει το εβδομαδιαιο συνολικα ωραριο, δεν χρωσταω τιποτα. Κ αν θες να τα διαβασεις πιο αναλυτικα:
http://www.kepea.gr/uplds1/File/8-ekdosi-print.pdf
απο σελιδα 26 κ μετα τα λεει μια χαρα. Ωραριο ειναι το 40ωρο κ υπερεργασια που πληρωνεται εξτρα οτιδηποτε περαν αυτου εως το 45/48ωρο αναλογα με το αν εργαζονται 5 ή 6 μερες. Απλα πραγματα. Κ σε εμενα ΔΕΝ τις συμπληρωνουν.
-
Μόνο εμένα μου έχει τύχει να με ρωτάνε οι ίδιοι οι υπάλληλοι, πως θέλω να αναπληρώσουν τις ώρες;;
Άνανδροι δεν υπάρχουν μόνο εργοδότες. Έχει και κάτι υπαλλήλους που τζάμπα φοράνε παντελόνια...
Είχα υπάλληλο που με απείλησε ότι θα πάει στην Επ. Εργασίας αν δεν του έδινα δώρο Χριστουγέννων, ενώ είχαμε συμφωνήσει να του δίνω περισσότερα κάθε μήνα αντί αυτού. Με 'απείλησε' ότι θα ζητούσε και τους μισθούς εργασίας(για τους οποίους εγώ ο μλκας δεν τον έβαζα να υπογράφει, όταν τον πλήρωνα). Τελικά τα πήρε, αλλά τα πλήρωσε με 'αίμα'. Και από τότε όλοι υπογράφουν...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν νομίζω ότι είναι ούτε ηθικά υποχρεωμένος ο εργαζόμενος.
Ας τηρεί τα συμφωνηθέντα κι ας αφήσει τις καλοσύνες. Για τους καλούς.Όταν κάποιος είναι καλός, κάνει το καλό και το ρίχνει στο γιαλό. Δεν ζητάει ως αντάλλαγμα απλήρωτες υπερωρίες...
Μα εκει πάει το 'ηθικά υποχρεωμένος'.Στο να κάτσει από μόνος του ο υπαλληλος χωρίς να τού το ζητήσει ο εργοδότης.Γιατί να μην το ρίξει στο γιαλό κι ο υπάλληλος;;
Γιατί είναι παράνομο να κάνει υπερωρίες τσάμπα.
Το βρίσκεις σωστό να συνεργεί στη παρανομία του εργοδότη;Εντάξει, διυλίζεις τον κώνωπα τώρα.Τεχνικές λεπτομέρειες, ανάξιες λόγου κατ΄εμέ.Απ την στιγμή που δεν βλάπτεται κανείς απ την 'παρανομία' αυτή, γιατί να το συζητάμε;Αν ο θιγόμενος (ο υπάλληλος που δουλεύει υπερωριακά και δεν πληρώνεται), το κάνει συνειδησιακά, επειδή το θέλει, big deal!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
kacey του 'χαρίζεις' ώρες που έχει δεσμεύσει ήδη για την δουλειά. Αν θεωρείς λογικό αυτό που λες θα έπρεπε να δεχτείς το να έρχεται όποτε του κα%^@ει (καπνίσει) και να δουλεύει. Πχ να σκάσει μύτη Κυριακή βράδυ στις 00.00, να δουλέψει μέχρι δευτέρα βράδυ και να λείπει Τρίτη και Τετάρτη. Παράλογο?Ααααυτό ακριβώς απαντάει σε όλα όσα συζητούνται, και λήγει το ζήτημα.
Στον υπάλληλο απροσδόκητα του 'χαρίζεται', χωρίς να το γνωρίζει εκ των προτέρων, κάποιος χρόνος τον οποίο αυτός έχει δεσμεύσει στο πρόγραμμά του ως εργασία, το να προσφέρει και αυτός εργασία απροσδόκητα στον εργοδότη του χωρίς ο τελευταίος να το αναμένει/έχει προγραμματίσει και να βρεθεί ξαφνικά να 'πρέπει' να τη δεχτεί! είναι το ακριβώς αντίστοιχο... -
Παιδια μην το κουραζουμε, στην περιπτωση μου δεν υπαρχει ουτε υπερωρια ουτε υπερεργασια. Τοσο απλο. Μεχρι τις 40 ωρες συνολικα δεν υπαρχει τιποτα.
Απλως για την ιστορια, και οι τρεις δικοι μου θεωρουν απολυτως λογικο να κατσουν λιγο παραπανω (για να μην πω ΟΣΟ παραπανω χρειαστει) για να βγει η δουλεια, χωρις να ζητησουν τιποτα, αφου συνηθως φευγουν νωριτερα απο το συμφωνημενο. Και ναι, μου το εχουν πει οι ιδιοι κ δεν το υποθετω.
Κ παρακαλω μη μου ζητησετε να σας φερω τιποτα υπευθυνες δηλωσεις απο τους εργαζομενους, ή με πιστευετε ή οχι.
-
Αν μιλάς στους υπαλλήλους σου όπως μιλάς σ' εμάς, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν θα σε έχουν σε μεγάλη εκτίμηση.
Αυτό που λες για τη δέσμευση του χρόνου:
Ατύχημα χαρακτηρίζεται ο θάνατος ή η ανικανότητα του ασφαλισμένου για εργασία που προκλήθηκε από ένα βίαιο περιστατικό.
Εργατικό ατύχημα έχουμε όταν συμβούν τα παραπάνω κατά τη διάρκεια της εργασίας και εξαιτίας αυτής. Ατύχημα που συμβαίνει π.χ. κατά τη συνηθισμένη διαδρομή και με το συνηθισμένο μέσο για να πάει ο ασφαλισμένος από το σπίτι του στην εργασία ή να γυρίσει σ' αυτό μετά την εργασία θεωρείται εργατικό.
http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/atix.cfm
Αφού εμείς δεν νοιώθουμε όπως λες, γιατί δεν κάνεις τα αυτονόητα;
(1) Από τη στιγμή που του έχεις κάνει συστάσεις και δεν συμμορφώνεται, τον απολύεις.
(2) Βάζεις αγγελία και ζητάς νέο υπάλληλο. Όχι στο μιλητό. Με αγγελία. Και φυσικά ο κάθε υποψήφιος θα περάσει από συνέντευξη.Τα (1) και (2) γράφτηκαν με τυχαία σειρά.
Απλά πράγματα.
-
Κατ'αρχας, θεωρεις το οτι θεωρειται εργατικο το ατυχημα που θα συμβει κατα την μεταβαση προς ή απο την εργασια, οτι σημαινει οτι κ ο χρονος που τρωει για να ερθει/φυγει στη δουλεια ειναι μερος του εργασιμου ωραριου? Αν οχι τοτε τι μου το λες?
Κατα δευτερον, ρωταω εσας γιατι θελω να κανω κατι που θα τον τσουξει (για να συμμορφωθει) αλλα να ειναι νομιμο. Γιατι, σε αντιθεση με καποιους εδω μεσα που δεν καταλαβαινουν, ΔΕΝ θελω να τον διωξω, κ γιατι αν ηθελα να κανω παρανομα θα ειχα κανει πολλα ως τωρα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραριο ειναι το 40ωρο κ υπερεργασια που πληρωνεται εξτρα οτιδηποτε περαν αυτου εως το 45/48ωρο αναλογα με το αν εργαζονται 5 ή 6 μερες. Απλα πραγματα. Κ σε εμενα ΔΕΝ τις συμπληρωνουν.Δε διαφωνω σε αυτο.
Διαφωνω στο οτι πιστευεις οτι επειδη τους διωχνεις νωριτερα μερικες μερες μπορεις κατα το δοκουν να συμπληρωσεις ωρες αλλες μερες.
Στο λινκ που εδωσες (σελ.26) γραφει:
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβατικό ωράριο μικρότερο του νο-
μίμου δικαιούνται ολόκληρο το μισθό τους -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατ'αρχας, θεωρεις το οτι θεωρειται εργατικο το ατυχημα που θα συμβει κατα την μεταβαση προς ή απο την εργασια, οτι σημαινει οτι κ ο χρονος που τρωει για να ερθει/φυγει στη δουλεια ειναι μερος του εργασιμου ωραριου? Αν οχι τοτε τι μου το λες?Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο. Εσύ απαξίωσες το χρόνο που θα κάνει για να πάει σπίτι του.
Κατα δευτερον, ρωταω εσας γιατι θελω να κανω κατι που θα τον τσουξει (για να συμμορφωθει) αλλα να ειναι νομιμο. Γιατι, σε αντιθεση με καποιους εδω μεσα που δεν καταλαβαινουν, ΔΕΝ θελω να τον διωξω, κ γιατι αν ηθελα να κανω παρανομα θα ειχα κανει πολλα ως τωρα...
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις να τον διώξεις;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω θα του αλλαζα ωραριο: Να ερχεται 7:30 οποτε ακομα και αν αργει κανα τεταρτακι στις 8:00 max θα ειναι στο δρομο. Απλα θα δουλευει κανα μισαωρακι οταν χρειαζεται παραπανω και θα βγαινει και το 8ωρο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παιδια μην το κουραζουμε, στην περιπτωση μου δεν υπαρχει ουτε υπερωρια ουτε υπερεργασια. Τοσο απλο. Μεχρι τις 40 ωρες συνολικα δεν υπαρχει τιποτα.Απλως για την ιστορια, και οι τρεις δικοι μου θεωρουν απολυτως λογικο να κατσουν λιγο παραπανω (για να μην πω ΟΣΟ παραπανω χρειαστει) για να βγει η δουλεια, χωρις να ζητησουν τιποτα, αφου συνηθως φευγουν νωριτερα απο το συμφωνημενο. Και ναι, μου το εχουν πει οι ιδιοι κ δεν το υποθετω.
Κ παρακαλω μη μου ζητησετε να σας φερω τιποτα υπευθυνες δηλωσεις απο τους εργαζομενους, ή με πιστευετε ή οχι.
α) Περιπου 4/5 εργασιμες φευγουν νωριτερα, γιατι δεν υπαρχει λογος να τους κραταω αφου εχει τελειωσει η δουλεια/εχουν μεινει παπαροδουλειες να γινουν που τις κανω μονος.
β) 1/5 χρειαζεται να μεινουν παραπανω (μιλαμε για κανα μισαωρο).
γ) ενας υπαλληλος καθυστερει συστηματικα κ αυτο δημιουργει προβλημα στο μαγαζιΜια στις 4 φορές τον αφήνεις να καθυστερεί στην προσέλευση, αν θέλει, την επόμενη ή τον πληρώνεις για την υπερωρία; Προφανώς τίποτε από τα δύο...
Φυσικα και ΔΕΝ θα τον πληρωσω για την υπερωρια γιατι εχει κερδισει ΠΟΛΛΕΣ περισσοτερες ωρες οταν τους διωχνω πριν την ωρα τους.Την καθυστερηση την επομενη την εχει προεξοφλησει μονος του με το να καθυστερει καθημερινα.
Πάντως εδώ ρωτήθηκες για την υπερωρία, και για την υπερωρία απάντησες.
Εσύ φταίς που μας έμπλεξες, ενώ δεν κάνουνε υπερωρίες. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις να τον διώξεις;
Γιατι τον λυπαμαι τον μαλακα, δεν το καταλαβαινεις?
Ωραριο ειναι το 40ωρο κ υπερεργασια που πληρωνεται εξτρα οτιδηποτε περαν αυτου εως το 45/48ωρο αναλογα με το αν εργαζονται 5 ή 6 μερες. Απλα πραγματα. Κ σε εμενα ΔΕΝ τις συμπληρωνουν.
Δε διαφωνω σε αυτο.
Διαφωνω στο οτι πιστευεις οτι επειδη τους διωχνεις νωριτερα μερικες μερες μπορεις κατα το δοκουν να συμπληρωσεις ωρες αλλες μερες.
Οσο κ να διαφωνεις, νομιζω οτι ειναι σαφεστατο οτι ωραριο λογιζεται το 40ωρο/εβδομαδα κ ΟΧΙ το 8ωρο/ημερα, κ υπερεργασια εχουμε μετα απο αυτες τις 40 ωρες. Οποτε, μεχρι εκει, δεν εχουμε τιποτα εξτρα. Εκτος αν δεν αναφερεσαι στο κοστος/ωρα αλλα στις ωρες αυτες καθαυτες, οποτε βλεπε τελευταια παραγραφο*.
υπερωρια
Στο λινκ που εδωσες (σελ.26) γραφει:Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβατικό ωράριο μικρότερο του νο-
μίμου δικαιούνται ολόκληρο το μισθό τουςΕδω μιλαει για 'συμβατικο ωραριο' = ωραριο που βασει ΣΥΜΒΑΣΗΣ (=ΠΑΝΤΑ) ειναι μικροτερο απο 40ωρο, το εξηγει απο κατω. Το οποιο ειναι ασχετο με αυτο που συζηταμε. Ασε που δεν ειπα ποτε οτι θα παρουν λιγοτερα επειδη συμπληρωνουν λιγοτερες ωρες.
*Δηλαδη εν ολιγοις θεωρεις οτι οταν καθονται λιγοτερες ωρες (επειδη εγω τους αφηνω) πρεπει να πληρωνονται φουλ (που συμφωνω), αλλα εγω δεν εχω το δικαιωμα να θελω να κατσουν περισσοτερες ωρες μεχρι να συμπληρωσουν το 40ωρο για το οποιο πληρωνονται? Ε ενταξει, εγω θα το κανω κ ας με κανετε ντα. Εγω παντως για καλο τους το κανω ετσι, οχι μονο γιατι βγαινουν κερδισμενοι σε ωρες αλλα κυριως γιατι αν αρχισουμε να μιλαμε για ελαστικα ωραρια κ ελαστικες συμβασεις κ ελαστικες μορφες εργασιες, θα το κανω (ε)λαστιχο το ωραριο κ θα βγουν χαμενοι. Θα καταληξουν να χτυπανε καρτα εισοδου-εξοδου κ να πληρωνονται αυστηρα βασει εργατοωρων...
ΥΓ1 Λιγο ασχετο (?), απλα ειπα να το αναφερω. Περσι πεθανε ο πατερας της κοπελιας. Πηρε 10 μερες αδεια (ενω δικαιουται - για να μιλαμε αυστηρα κ τυπικα - 2 για θανατο) κ τις 24 μερες που δικαιουται κανονικα, συνολο 34 μερες. Δεν την χρεωσα κατι βεβαια. Α συγνωμη, ξεχασα, οτι χαριζω ειναι 'προβλημα μου', αλλα τα δικαιωματα τους ειναι το αδιαπραγματευτο δικιο του εργατη...
ΥΓ2 Ποσοι εδω μεσα ειστε μελη του ΠΑ.ΜΕ? Εγω ειμαι σιγουρος για τρεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ2 Ποσοι εδω μεσα ειστε μελη του ΠΑ.ΜΕ? Εγω ειμαι σιγουρος για τρεις...
Είμαι και εγώ μέσα στους 3????
-
Όχι, δεν είσαι.
Εγώ πρέπει να είμαι σίγουρα.
-
Εγώ είμαι κρυφός.
-
Θεωρώ πάντως ότι τζάμπα το κουράζετε τόσο πολύ. Όπως προείπα, αν τηρείται ο απλός κανόνας 'φέρεσαι όπως σου φέρονται', είναι όλοι ευχαριστημένοι.
-
και κυριως αν αυτος που πληρωνει φερεται οπως του φερονται...γιατι στην αντιθετη περιτπωση μπορει να υπαρχει προβλημα στη λειτουργια, χεχε
-
σήμερα ο τύπος που καθυστερεί στη δουλειά (του kacey) πρέπει να πήγε συναχωμένος..... από το πολύ το φτάρνισμα...
-
Κάτσε ρε vice, ακόμα δεν έχει πάει!
Κατά τις 9.15 τον κόβω λόγω του συναχιού που λες!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....