-
Ε, άμα είναι και συναχωμένος, σιγά μην πατήσει στη δουλειά σήμερα!(μην πούμε για το υπόλοιπο της εβδομάδας ).
Το φάγατε το παιδί!Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Θεωρώ πάντως ότι τζάμπα το κουράζετε τόσο πολύ. Όπως προείπα, αν τηρείται ο απλός κανόνας 'φέρεσαι όπως σου φέρονται', είναι όλοι ευχαριστημένοι.Τότε να καταργηθεί η εργατική νομοθεσία, τι χρειάζεται;
-
Δυο τρεις επισημάνσεις πρώτα γιατί έγιναν κάποιες παρατηρήσεις σε προσωπικό επίπεδο απέναντί μου χωρίς να με ξέρεις, ενώ προσπαθώντας να κρατήσω απόσταση από χαρακτηρισμούς και κρίνοντας μόνον από τα γραφόμενά σου μάλλον έβγαλα λαγό (δεν είχε τύχει να σε διαβάσω τόσα χρόνια εδωμέσα, kacey)...
Δεν είμαι αριστερός.
Δε θα μπορούσα ποτέ να είμαι υπάλληλός σου (για πολλούς λόγους)
Δε θα μπορούσες ποτέ να έχεις υπάλληλο σαν εμένα (πάλι για πολλούς λόγους)Πάμε τώρα στο κυρίως...
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φυσικα και ΔΕΝ θα τον πληρωσω για την υπερωρια γιατι εχει κερδισει ΠΟΛΛΕΣ περισσοτερες ωρες οταν τους διωχνω πριν την ωρα τους.Την καθυστερηση την επομενη την εχει προεξοφλησει μονος του με το να καθυστερει καθημερινα.[/color]
Αυτό είναι δική σου ερμηνεία της σύμβασης εργασίας που έχεις υπογράψει ή πράγματι το έχετε συμφωνήσει (σιωπηρά ή επίσημα); Αν ισχύει το δεύτερο τότε σταμάτα να γκρινιάζεις. Αν ισχύει το πρώτο τότε ούτως ή άλλως κάνεις ό,τι γουστάρεις.
Α, μαλιστα, οι ωρες που τους χαριζω ειναι δικο μου προβλημα, ας μην το εκανα, δεν με εβαλε κανεις να το κανω, αλλα για την καθυστερηση δεν εχω δικαιωμα να γκρινιαζω? Μαλιστα. Ευτυχως που δεν εχω τετοιους σαν κ εσενα να αντιμετωπιζω.
Σε ένα φίλο, το αφεντικό του του χάρισε ένα κοτόπουλο για τα Χριστούγεννα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσει να τον ψήσει και να τον φάει το Πάσχα.
Όπως σου είπα δε θα μπορούσες να με έχεις για υπάλληλό σου, άσε που προσωπικά στη δουλειά μου δεν 'αντιμετωπίζω' συναδέλφους και πελάτες αλλά 'συνεργάζομαι' μαζί τους (αν πιάνεις τη διαφορά).Νταξ΄ φιλαρακι, δεν πειραζει που δεν νιωθεις ΤΙΠΟΤΑ. Δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος εργαζομενος που σκεφτεται ετσι. Για αυτο ομως αυτος ειναι ο πρωτος υποψηφιος για την πορτα εξοδου αν χρειαστει μειωση προσωπικου, γιατι οι αλλοι δειχνουν ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
Όχι δε νιώθω τίποτα... αυτό μας έλειπε, ρε φίλε! Μέτοχος στο μαγαζί του άλλου είμαι;
ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! Πραγματικά είναι ο λόγος για τον οποίο πάμε σκατά σε αυτή την κωλοχώρα! Δεν κάνει κανείς σωστά τη δουλειά του αλλά άμα τον γλύψεις ή του κλαυτείς, ε, θα τον 'πιάσεις στο φιλότιμο'.
Θέλεις να κάνεις τις χοντράδες σου σαν αφεντικό χωρίς να σου στοιχίσει μία και δεν ξέρεις πως να πείσεις τον υπάλληλό σου; Τον πιάνεις στο φιλότιμο...
Φυσικά και τον 'μπεσαλή' υπάλληλο τον πιάνεις και τον γαμάς όποτε γουστάρεις χωρίς να βγάλει κιχ. Ο τυπικός, που θα σου βγάλει το 100% της δουλειάς του, για την οποία και πληρώνεται, αλλά δε θα δεχτεί τίποτα παραπάνω είναι μουλωχτός δλδ;Έλεος...
Οχι. Κερδισε 4 μισαωρα, θα δωσει ενα πισω κ δεν θα ζητησει τιποτα. Ειτε γουσταρει ειτε δεν γουσταρει, γιατι αν θελει (ή προτιμας εσυ, που δινεις συμβουλες) να ειμαι απολυτα τυπικος, θα κλαψει κ αυτος κ η μανουλα του απο το κ@υλι που θα φαει. Καταλαβες?
Το μάνατζμεντ της χριστοπαναγίας που λέγαμε...Φαντάζομαι τι εκτίμηση θα σου έχουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σου (; Εσύ την ξεκίνησες; Ή μήπως ήρθες από τη σχολή και μόλις ο μπαμπάς κουράστηκε είπες - ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩΜΕΣΑ -ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ! Γιατί το έχω δει και αυτό το έργο... για πες; Αν θέλεις, φυσικά).
Ειπαμε, ειναι απολυτα ηθικο ο υπαλληλος να κοιταει μονο την παρτη του κ να απαιτει ολα τα δικαιωματα του με ζηλο, αλλα να μην τον νοιαζει καθολου για οτιδηποτε αλλο, ενω ο εργοδοτης δεν μπορει να κανει τιποτα απο τα παραπανω κ αν χαριζει κατι περαν των υποχρεωτικων, 'ειναι δικο του προβλημα'.
Ο υπάλληλος όσο και το αφεντικό πάνε για το ψωμί τους στη δουλειά. Ο υπάλληλος φυσικά και απαιτεί τα δικαιώματά του με ζήλο (σκεψου τι γράφεις, ρε συ!) και φυσικά δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο όταν ο προϊστάμενός του τον αντιμετωπίζει σαν εργαλείο, τον προσβάλλει και μεταφράζει τις συμβάσεις που υπογράφει κατά τη δική του αντίληψη...
Γι'αυτά και γι'αυτά είμαστε τριτοκοσμική χώρα σε εργασιακά ζητήματα και όλος ο κόσμος που μπορεί να την κάνει, σηκώνεται και φεύγει σιγά σιγά διότι στο εξωτερικό δε ζητούν μπεσαλήδες υπαλλήλους αλλά ανθρώπους που σέβονται τη δουλειά τους όταν τους σέβεται και 'αυτή'... τίποτα δεν είναι τυχαίο, υποθέτω.
Over and out απο εμένα γιατί πραγματικά δεν έχω τίποτα περισσότερα να πω.
-
Μετά από αυτά που του λέμε, πιστεύω ότι ο Kacey έχει μετανιώσει, έχει στεναχωρηθεί κι έχει κλειστεί στον εαυτό του.
Τώρα που μιλάμε αυτομαστιγώνεται.
Κι από 'δώ και μπρος θα ναι τύπος και υπογραμμός. Θα εφαρμόζει τον νόμο κατά γράμμα. (και κλάμαααα οι υπάλληλοι.... ) -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατα δευτερον, ρωταω εσας γιατι θελω να κανω κατι που θα τον τσουξει (για να συμμορφωθει) αλλα να ειναι νομιμο. Γιατι, σε αντιθεση με καποιους εδω μεσα που δεν καταλαβαινουν, ΔΕΝ θελω να τον διωξω, κ γιατι αν ηθελα να κανω παρανομα θα ειχα κανει πολλα ως τωρα...
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις να τον διώξεις;
Γιατι τον λυπαμαι τον μαλακα, δεν το καταλαβαινεις?
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πουθενά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Αντίθετα με όσα περιέγραψες (πχ τα γράφει στα @@ του όλα και άλλα πολλά) καθώς και από τις υπόλοιπες συζητήσεις που έχεις κάνει στο παρόν θέμα, από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα, από τα συμφραζόμενά σου και την απαξίωση προς τους συνομιλητές με ομορφιές περί αριστεράς, δείχνεις ότι είσαι ικανός να χειριστείς το θέμα μόνος σου.
Δεν ξέρω τί συστάσεις του έχεις κάνει και με ποιό τρόπο του έχεις μιλήσει (γιατί αν του μίλησες όπως εδώ, 100% θα σε γείωσε), αλλά θα σου πρότεινα να του δώσεις μια τελευταία ευκαιρία. Όχι όμως μέσω εκφοβισμού (με 'υποχρεωτικές' άδειες κλπ). Μίλησε μαζί του κατ΄ιδίαν και με πολιτισμένο τρόπο και εξήγησέ του την κατάσταση. Πες του ότι έχει χαμηλή απόδοση και ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας στην εταιρία. Δείξε του με συγκεκριμένα στοιχεία ότι προκαλεί αυτές τις δυσλειτουργίες ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Με αυτό τον τρόπο (δηλαδή με χειροπιαστά στοιχεία) θα μπορέσεις να του αποδείξεις ότι έχει μειωμένη απόδοση. Ταυτόχρονα φρόντισε να αναδείξεις τη σημασία της δουλειάς του και μην του μιλήσεις απαξιωτικά. Θα πρέπει να καταλάβει ποιός είναι ο ρόλος του μέσα στην εταιρία και παράλληλα να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον, αν πρόκειται να τον απολύσεις μετά, να φύγει ο άνθρωπος με αξιοπρέπεια.
@vice246, funkyreverend:
-
Τελικα ειναι επισημο, μαλλον δεν τα γραφω καλα. φαινεται κ απο το οτι ο D-Jet επισης δεν εχει καταλαβει τιποτις...
D-Jet, το ωραριο δεν ειναι 9-5 ή 8-4, το ωραριο ειναι 40ωρες/εβδομαδα κ απο εκει κ μετα αρχιζει να μετραει το εξτρα. Βασει νομου. Οποτε, δεν κανουν καμμια υπερεργασια-υπερωρια.
Τεσπα, ετσι για την ιστορια να πω οτι σημερα το πρωι ειπα σε ολους οτι θα φευγουν καθε μερα αυστηρα στις 4μμ, ακομα κ αν απο τις 3μμ καθομαστε (εχει τυχει, συνηθως 3:30 εχουμε κλειδωσει με επισημο τελος βαρδιας - κ οχι ωραριου - στις 4) , κ οποτε χρειαστει να μεινουν παραπανω θα πληρωνονται υπερωρια. Η κοινη αντιδραση κ των τριων ηταν πρωτα να με κοιταξουν σαν εξωγηινο, μετα να μου πουν οτι αυτο ειναι χαζο κ ανουσιο, γιατι ετσι κ εγω πληρωνω τσαμπα λεφτα (ναι το ειπαν αυτοι που θα τα επαιρναν) ενω κ εκεινοι θα σπαταλανε ωρες κανοντας τιποτα, ενω θα μπορουσαν να φυγουν νωριτερα αφου δεν χρειαζονται σε κατι. Κοινως η απαντηση μεσες ακρες ηταν 'αφου αλλες μερες φευγουμε νωριτερα, γιατι να πληρωνεις τη μιση ωρα που ισως κατσουμε οταν εχει δουλεια'?
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
-
Άλλη μια κοινωνική προσφορά του 4TF!
-
kacey αν εφαρμοζεις στην δουλεια οτι διαβαζεις εδω, θα πατε και εσυ και οι εργαζομενοι σου στο τρελοκομειο
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Οχι. Κερδισε 4 μισαωρα, θα δωσει ενα πισω κ δεν θα ζητησει τιποτα. Ειτε γουσταρει ειτε δεν γουσταρει, γιατι αν θελει (ή προτιμας εσυ, που δινεις συμβουλες) να ειμαι απολυτα τυπικος, θα κλαψει κ αυτος κ η μανουλα του απο το κ@υλι που θα φαει. Καταλαβες?
Το μάνατζμεντ της χριστοπαναγίας που λέγαμε...Φαντάζομαι τι εκτίμηση θα σου έχουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σου (; Εσύ την ξεκίνησες; Ή μήπως ήρθες από τη σχολή και μόλις ο μπαμπάς κουράστηκε είπες - ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩΜΕΣΑ -ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ! Γιατί το έχω δει και αυτό το έργο... για πες; Αν θέλεις, φυσικά).
Θυμάμαι στο στρατό κάποιος φαντάρος παραπονέθηκε οτι το Χ δέν γίνεται όπως προβλέπεται. Η απάντηση απο πάνω: Αν θέλετε να γίνεται το Χ προβλεπέ, τότε θα γίνει και το Α,Β,Γ,Δ προβλεπέ.
Μούγκα μετά γιατί όντως ήμασταν χαλαροί σε πολλά πράγματα οπότε κατι τέτοιο δέν θα μας συνέφερε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τελικα ειναι επισημο, μαλλον δεν τα γραφω καλα. φαινεται κ απο το οτι ο D-Jet επισης δεν εχει καταλαβει τιποτις...D-Jet, το ωραριο δεν ειναι 9-5 ή 8-4, το ωραριο ειναι 40ωρες/εβδομαδα κ απο εκει κ μετα αρχιζει να μετραει το εξτρα. Βασει νομου. Οποτε, δεν κανουν καμμια υπερεργασια-υπερωρια.
Τεσπα, ετσι για την ιστορια να πω οτι σημερα το πρωι ειπα σε ολους οτι θα φευγουν καθε μερα αυστηρα στις 4μμ, ακομα κ αν απο τις 3μμ καθομαστε (εχει τυχει, συνηθως 3:30 εχουμε κλειδωσει με επισημο τελος βαρδιας - κ οχι ωραριου - στις 4) , κ οποτε χρειαστει να μεινουν παραπανω θα πληρωνονται υπερωρια. Η κοινη αντιδραση κ των τριων ηταν πρωτα να με κοιταξουν σαν εξωγηινο, μετα να μου πουν οτι αυτο ειναι χαζο κ ανουσιο, γιατι ετσι κ εγω πληρωνω τσαμπα λεφτα (ναι το ειπαν αυτοι που θα τα επαιρναν) ενω κ εκεινοι θα σπαταλανε ωρες κανοντας τιποτα, ενω θα μπορουσαν να φυγουν νωριτερα αφου δεν χρειαζονται σε κατι. Κοινως η απαντηση μεσες ακρες ηταν 'αφου αλλες μερες φευγουμε νωριτερα, γιατι να πληρωνεις τη μιση ωρα που ισως κατσουμε οταν εχει δουλεια'?
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
Καλά ρε kacey, είσαι σοβαρός εργοδότης; Ακούς τι μαλακίες σου λέμε εδώ μέσα; Έκανες μαλακία!
Πήγαινε στον καθρέφτη και αυτοαπολύσου μπας και συνέλθεις (δεν κάνεις για εργοδότης). (πρόσεχε! μη σου δώσεις καμιά αποζημίωση) -
kacey, ίσως είναι ο τρόπος που εκφράζεσαι που δημιουργεί τις παρεξηγήσεις.
Κοίτα. Σε μια επιχείρηση, πέραν των τυπικών, υπάρχουν και τα ουσιαστικά. Αυτό που ονομάζουμε, γενικά, το Ηθικό. Το κατά πόσο δηλαδή οι εργαζόμενοι εμπνέονται ώστε να αποδώσουν περισσότερο μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους.
Αυτό δεν μπορεί να μετρηθεί και είναι πάντα στα ατού του επιχειρηματία/διευθύνοντα.Εξαρτάται και από τον τύπο της δουλειάς. Αλλά, με βάση τα όσα έχεις περιγράψει, ισχύει και στην δική σου περίπτωση.
Καταλαβαίνω πως εκνευρίζεσαι και αντιδράς με πράγματα, κατ' εμέ, 'μικρά'.
Οι υπάλληλοί σου, το είπες κι εσύ, δεν είναι σκλάβοι σου (δεν λέω πως είπες κάτι τέτοιο). Άνθρωποι που δουλεύουν για τα προς το ζειν είναι. Που πρέπει να σε σέβονται και να τους σέβεσαι.Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποιον άλλο τρόπο πέραν της επιβολής για να τους κατευθύνεις?
Κάτι ακόμα.
Έχοντας επιχείρηση 16 ατόμων για πάνω από 10 χρόνια, στο παρελθόν, δεν υπάρχει σχέση αδελφική μεταξύ εργοδότη και υπαλλήλου. Υπάρχει σχέση εξάρτησης και εξουσίας. Ο τρόπος που εφαρμόζεται αυτή η εξουσία είναι που διαφοροποιεί. Και, βεβαίως, ποτέ δεν πρέπει να περιμένει κανείς πως ένας εργαζόμενος θα αναγνωρίζει αυτά που κάνει ο εργοδότης του ή το αντίστροφο. Όπως και στην κοινωνία, έτσι και στις επιχειρήσεις, ο καθένας για το τομάρι του ενδιαφέρεται. Γι' αυτό υπάρχει και ο Νόμος. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θυμάμαι στο στρατό κάποιος φαντάρος παραπονέθηκε οτι το Χ δέν γίνεται όπως προβλέπεται. Η απάντηση απο πάνω: Αν θέλετε να γίνεται το Χ προβλεπέ, τότε θα γίνει και το Α,Β,Γ,Δ προβλεπέ.
Μούγκα μετά γιατί όντως ήμασταν χαλαροί σε πολλά πράγματα οπότε κατι τέτοιο δέν θα μας συνέφερε.
Καταλαβες τωρα κ. D-Jet τι εννοω? Ή παλι 'το τι χαριζεις ειναι δικο σου προβλημα, στα δικαιωματα του εργαζομενου ομως βαζουμε κοκκινη γραμμη'?
Κ να εισαι σιγουρος οτι εγω ειμαι καλυτερος απο τον πατερα μου (που ηταν καλος εργοδοτης, κατα τα λεγομενα ολων οσων εχουν περασει απο το μαγαζι), γιατι εκεινος ειναι γεννημενος το 1941 κ ειχε κανει σχεδον 30 χρονια σε καραβια πριν ασχοληθει με το μαγαζι, κ ειχε μαθει σε αλλους τροπους 'διοικησης...
Απλα να προσθεσω την απαντηση της μιας υπαλληλου (της πιο παλιας) οταν της εξηγησα πως μου κατεβηκε αυτο που ειπα πιο πανω, οτι δηλαδη εχουμε εδω μεσα αυτη την διαφωνια:
'Αυτοι που τα λενε αυτα εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, ή ειναι τιποτα φοιτητες ή εργατοπατερες που 'διδασκουν' εργατικο δικαιο'?
Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποιον άλλο τρόπο πέραν της επιβολής για να τους κατευθύνεις?
Αυτο ειναι το θεμα, δεν χρησιμοποιω 'επιβολη' για να τους κατευθυνω (κ αν βγαινει αυτο, τοτε οντως δεν τα γραφω καλα), τους ζηταω πραγματα με σωστο τροπο κ αυτοι τα κανουν, εκτος απο το συγκεκριμενο θεμα με τον εναν απο τους τρεις ο οποιος συστηματικα αργει. Κ αυτο γιατι δεν ειναι φιλοτιμος (ή ειναι οποτε ξυπνησε ισια κ οχι στραβα).
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ 'ΦΙΛΟΤΙΜΟ' αγαπητοι κυριοι δεν εννοω 'να τους πιανω μαλακες να νιωθουν ασχημα κ να κανουν δουλεια'. Εννοω να εκτιμουν καποια πραγματα, να τα αναγνωριζουν κ να ανταποδιδουν, δηλαδη να μην ειναι αχαριστοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποιον άλλο τρόπο πέραν της επιβολής για να τους κατευθύνεις?
Αυτο ειναι το θεμα, δεν χρησιμοποιω 'επιβολη' για να τους κατευθυνω (κ αν βγαινει αυτο, τοτε οντως δεν τα γραφω καλα), τους ζηταω πραγματα με σωστο τροπο κ αυτοι τα κανουν, εκτος απο το συγκεκριμενο θεμα με τον εναν απο τους τρεις ο οποιος συστηματικα αργει. Κ αυτο γιατι δεν ειναι φιλοτιμος (ή ειναι οποτε ξυπνησε ισια κ οχι στραβα).
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ 'ΦΙΛΟΤΙΜΟ' αγαπητοι κυριοι δεν εννοω 'να τους πιανω μαλακες να νιωθουν ασχημα κ να κανουν δουλεια'. Εννοω να εκτιμουν καποια πραγματα, να τα αναγνωριζουν κ να ανταποδιδουν, δηλαδη να μην ειναι αχαριστοι.
ΟΚ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καταλαβες τωρα κ. D-Jet τι εννοω? Ή παλι 'το τι χαριζεις ειναι δικο σου προβλημα, στα δικαιωματα του εργαζομενου ομως βαζουμε κοκκινη γραμμη'?
Ρε συ, kacey, (ευχαριστώ και για το 'κ.' ) διάβασε τι γράφεις! Εννοείται ότι στα δικαιώματα του εργαζόμενου βάζεις κόκκινη γραμμή! Όπως σου γράφει και ο koukος, υπάρχει Νόμος, τον οποίο και πρέπει να σέβεσαι ενώ πάντα οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται εκεί για τα γρόσσα, όχι επειδή είσαι καλός άνθρωπος ούτε επειδή τη γουστάρουν τη δουλειά τους.- Αν θέλεις να τους κάνεις τον καλό ούτως ώστε να σε εκτιμούν και παραπάνω και να πονάνε την επιχείρησή σου λίγο παραπάνω (κολοκύθια δλδ, για το δικό τους το συμφέρον θα προσέχουν παραπάνω) αυτό είναι δικό σου θέμα. Δεν είναι μέσο για να απαιτήσεις τίποτα απολύτως, όμως, πως το λένε... είναι δύο έννοιες ασύμβατες (ούτε αντίθετες, ούτε συμπληρωματικές, ούτε τίποτε): 'είμαι καλός και σας δίνω δώρο μισή ώρα την ημέρα' και 'είμαι νόμιμος'.
Το παράδειγμα του φαντάρου είναι εντελώς άκυρο... ο φαντάρος δεν είναι ελεύθερος πολίτης (ούτε καν άνθρωπος...κρέας σκέτο είναι! )
'Αυτοι που τα λενε αυτα εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, ή ειναι τιποτα φοιτητες ή εργατοπατερες που 'διδασκουν' εργατικο δικαιο'?
Εντάξει...ούτε εργαζόμενοι είμαστε ούτε έχουμε δικές μας επιχειρήσεις. Δε μου λες; Θα κάνεις δώρο και σε αυτή ένα κοτόπουλο τα Χριστούγεννα για να σου κάτσει την παραμονή στην απογραφή;
-
Kacey έχουμε φάει 50 σελ. για έναν μαλάκα υπάλληλο. Σκέψου να είχες εταιρεία με 100 υπαλλήλους.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Θεωρώ πάντως ότι τζάμπα το κουράζετε τόσο πολύ. Όπως προείπα, αν τηρείται ο απλός κανόνας 'φέρεσαι όπως σου φέρονται', είναι όλοι ευχαριστημένοι.Μα δεν αναφέρομαι στο τυπικό του πράγματος, για τις μικρολεπτομέρειες λέω. Όπως π.χ αν ένας συνάδελφος σου πει 'θα κάτσεις μισή ώρα παραπάνω να με καλύψεις', θα το κάνεις αν και αυτός δεν έχει αποδειχτεί γαϊδούρι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απλα να προσθεσω την απαντηση της μιας υπαλληλου (της πιο παλιας) οταν της εξηγησα πως μου κατεβηκε αυτο που ειπα πιο πανω, οτι δηλαδη εχουμε εδω μεσα αυτη την διαφωνια:'Αυτοι που τα λενε αυτα εχουν δουλεψει ποτε στη ζωη τους, ή ειναι τιποτα φοιτητες ή εργατοπατερες που 'διδασκουν' εργατικο δικαιο'?
από ενδιαφέρον, τι της απάντησες; Ή θεωρείς κι εσύ ότι μόνο αυτή έχει δουλέψει στη ζωή της;
εεπ, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι σε τέτοιες συζητήσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, οι απαντήσεις δεν είναι 'ελεύθερες', έτσι; Οπότε το να φέρνεις σαν 'επιχείρημα' το τι σου απαντάει ένας εργαζόμενός σου [κυρίως αυτή την περίοδο] δεν λέει και πραγματικά πολλά πράγματα
Δλδ το να πεις 'καλά τα λέω, γιατί δείτε ότι όταν τους τα είπα μου απάντησαν : καλά τα λέτε κε. kacey' δεν σημαίνει και κάτι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kacey έχουμε φάει 50 σελ. για έναν μαλάκα υπάλληλο. Σκέψου να είχες εταιρεία με 100 υπαλλήλους.Παλαιότερα δούλευα σε όμιλο με πάνω από 3500 εργαζόμενους...
Θα ήθελα να συζητήσουμε μερικά θεματάκια που είχα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Kacey έχουμε φάει 50 σελ. για έναν μαλάκα υπάλληλο. Σκέψου να είχες εταιρεία με 100 υπαλλήλους.
Παλαιότερα δούλευα σε όμιλο με πάνω από 3500 εργαζόμενους...
Θα ήθελα να συζητήσουμε μερικά θεματάκια που είχα...
-
@ Κacey,
Αν θες , πηγαινε απο την Επιθ. Εργασιας και ρωτησε τους για τον συνεχως αργοπορημενο εργαζομενο.
Θα σε βοηθησουν , επειδη στην ουσια ειναι μεσολαβητες μεταξυ εργοδοτη - εργαζομενου. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...ενώ πάντα οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται εκεί για τα γρόσσα, όχι επειδή είσαι καλός άνθρωπος ούτε επειδή τη γουστάρουν τη δουλειά τους.-
Εννοειται οτι πρωταρχικος λογος για την εργασια ειναι η αμοιβη. Αλλα απο εδω μεχρι το:
Αν θέλεις να τους κάνεις τον καλό ούτως ώστε να σε εκτιμούν και παραπάνω και να πονάνε την επιχείρησή σου λίγο παραπάνω (κολοκύθια δλδ, για το δικό τους το συμφέρον θα προσέχουν παραπάνω) αυτό είναι δικό σου θέμα.
εχει αποσταση. Κ αν σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις/σου φαινεται τοσο απιθανο, καποιος να νοιαζεται για την επιχειρηση κ να ενδιαφερεται για αυτον που του δινει τα λεφτα, περα απο το στενο 'εγω αμοιβομαι γιατι εργαζομαι' κ οχι μονο επειδη τους συμφερει, τοτε δεν μπορουμε να συζητησουμε.
Εντάξει...ούτε εργαζόμενοι είμαστε ούτε έχουμε δικές μας επιχειρήσεις. Δε μου λες; Θα κάνεις δώρο και σε αυτή ένα κοτόπουλο τα Χριστούγεννα για να σου κάτσει την παραμονή στην απογραφή;
Μετα μου λες για προσωπικους χαρακτηρισμους κ αλλες αηδιες. Δηλαδη τι περιμενεις να σου απαντησω τωρα?
Απλα να προσθεσω την απαντηση της μιας υπαλληλου (της πιο παλιας) οταν της εξηγησα πως μου κατεβηκε αυτο που ειπα πιο πανω, οτι δηλαδη εχουμε εδω μεσα αυτη την διαφωνια:
από ενδιαφέρον, τι της απάντησες; Ή θεωρείς κι εσύ ότι μόνο αυτή έχει δουλέψει στη ζωή της;
Της απαντησα οτι δεν ξερω, γιατι δεν ξερω.
εεπ, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι σε τέτοιες συζητήσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, οι απαντήσεις δεν είναι 'ελεύθερες', έτσι; Οπότε το να φέρνεις σαν 'επιχείρημα' το τι σου απαντάει ένας εργαζόμενός σου [κυρίως αυτή την περίοδο] δεν λέει και πραγματικά πολλά πράγματα
Δλδ το να πεις 'καλά τα λέω, γιατί δείτε ότι όταν τους τα είπα μου απάντησαν : καλά τα λέτε κε. kacey' δεν σημαίνει και κάτι
Οχι φιλε μου, πιστεψε με οτι οταν τους ρωταω κατι που εχει να κανει με τη δουλεια γενικοτερα, τη δουλεια τους, την επιχειρηση, παραπονα, προτασεις, λενε ελευθερα οτι εχουν στο μυαλο τους.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....