-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Yποθετω οτι 25-37 χιλιαδες ειναι για δυο δημ υπαληλους με πτυχιο ανωτατης σχολης;
Ν.
Για δυο Δημ. υπάλληλους χωρίς πτυχίο.
Α, να μην ξεχάσω, με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ. €) μια οικογένεια τα βγάζει πέρα αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον στην ωραία Ελληνική Ύπαιθρο. Και σπίτι φτιάχνει και τις εξόδους της έχει και τις διακοπές της και το αυτοκίνητό της και όλα της.
Δεν ξερω για ανετα,αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχει σαφεστατη διαφορα.Ενα σπιτι κανει περιπου τα μισα λεφτα,οι πασης φυσεως υπηρεσιες ειναι συνηθως πιο φτηνες κ.ο.κ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω για ανετα,αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχει σαφεστατη διαφορα.Ενα σπιτι κανει περιπου τα μισα λεφτα,οι πασης φυσεως υπηρεσιες ειναι συνηθως πιο φτηνες κ.ο.κΚυρίως αυτό
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Very generous this company is. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Very generous this company is.
-
(Νομίζω ότι είναι το πρώτο ποστ τους nass που βάζει κάποια φωτογραφία)
-
[quote='ililias']Α, να μην ξεχάσω, με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
:lol:(Νομίζω ότι είναι το πρώτο ποστ τους nass που βάζει κάποια φωτογραφία)
[forum-doctor mode ON]
εκτός από κάποια ποστ με διαγράμματα στο δυναμόμετρο[/forum-doctor mode OFF]
-
[quote='nass'][quote='ililias']Α, να μην ξεχάσω, με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ.
-
[quote='ililias'][quote='nass'][quote='ililias']Α, να μην ξεχάσω, με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ.
-
Ηλία θα συμφωνήσω με τον Σπύρο...
Συνήθως στην επαρχία η ίδια, μισθωτή εργασία (οταν βρεθεί) πληρώνεται λιγότερα λεφτά.
Συμφέρει το δημόσιο (ίδια λεφτά, μικρότερο κόστος) και συγκεκριμένες επιχειρήσεις (διαφορετικές ανα επαρχία).
Γράφω 'συνήθως'. Οι εξαιρέσεις ΠΑΝΤΑ υπάρχουν.ΥΓ Αλλά ετσι είστε εσείς οι 'δεξιοί'
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ηλία θα συμφωνήσω με τον Σπύρο...
Συνήθως στην επαρχία η ίδια, μισθωτή εργασία (οταν βρεθεί) πληρώνεται λιγότερα λεφτά.
Συμφέρει το δημόσιο (ίδια λεφτά, μικρότερο κόστος) και συγκεκριμένες επιχειρήσεις (διαφορετικές ανα επαρχία).
Γράφω 'συνήθως'. Οι εξαιρέσεις ΠΑΝΤΑ υπάρχουν.ΥΓ Αλλά ετσι είστε εσείς οι 'δεξιοί'
Ετσι ειναι, μαλιστα επειδη η ανεργια χτυπαει κοκκινο και δεν υπαρχουν και πολλες επιχειρησεις που να απασχολουν πολυ κοσμο, συνηθως σε αυτες δουλευουν οι της 'οικογενείας τους'...
-
Θα συμφωνησω με τον Asimov & το spiro.
Tα πραγματα στην επαρχια ειναι ιδιαιτερα δυσκολα, δυστυχως.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Προσωπικη εμπειρια, καθως και πολλων φιλων που εφυγαν απο την επαρχια για να βρουν δουλεια στην Αθηνα:Εγω εψαχνα 7 μηνες χωρις να βρω τιποτα αξιοπρεπες (δεν ζητουσα ουτε μεγαλο μισθο, ουτε καμια 'θεση')!!!
Στην Αθηνα επιασα δουλεια μεσα σε ελαχιστο χρονο και με 50% παραπανω απο αυτα που θα επαιρνα (εαν εβρισκα, στην επαρχια).
Οι μισθοι στην επαρχια ειναι πολυ μικροτεροι απο την Αθηνα και αυτο που λες δεν ισχυει με ΤΙΠΟΤΕ. Και το λεω και απο προσωπικη εμπειρια.
Επισης, απο την παρεα μου στο Λυκειο, μονο ενα 10-20% εχουν μεινει στην επαρχια, οι υπολοιποι δουλευουν πλεον εδω. Και δεν εφυγαν για να 'πιαστουν' ή επειδη τους αρεσε η Αθηνα! Εφυγαν γιατι δεν εβρισκαν δουλεια!!!
Απο αυτους που εμειναν κατω, οι μισοι κανουν ευκαιριακες δουλειες με μισθους πεινας, αλλοι δουλευουν ανασφαλιστοι, και κανενας απο αυτους δεν εχει κανει δικια του δουλεια. Οι πιο τυχεροι, βρηκαν ετοιμες δουλειες απο την οικογενεια τους, ενω καποιοι ελαχιστοι βρηκαν δουλεια στο δημοσιο με τον ...γνωστο τροπο.
Δεν μπορω να καταλαβω πως βγαζεις τα συμπερασματα που λες...
Το είπα ότι θα ανοίξουμε κουβέντα, δεν το είπα;
- Ψάχνω εδώ και χρόνια για συνεργάτες. Τώρα είμαι ευχαριστημένος, να φανταστείς, με συνεργάτες που στην Αθήνα δύσκολα θα εύρισκαν δουλειά.
- Οι μετανάστες απέκτησαν περιουσίες, οι γύφτοι δεν το συζητάμε και οι 'ντόπιοι' τη βγάζουν άφραγκοι στα καφενεία και φωνάζουν ότι υπάρχει ανεργία. Μήπως έχουμε τα μάτια μας (μισο) κλειστά;
-
Το είπα ότι θα ανοίξουμε κουβέντα, δεν το είπα;Γμτ, εχω δουλεια και θα χάσω το πάρτι
οι 'ντόπιοι' τη βγάζουν άφραγκοι στα καφενεία και φωνάζουν ότι υπάρχει ανεργία. Μήπως έχουμε τα μάτια μας (μισο) κλειστά;
Εδώ έχεις δίκιο. Το βλέπω και στα Τρίκαλα, απ' όπου κατάγομαι... Σήψη.
Επί του θέματος: όπως πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Λιγες δουλειές, σε κακές συνθήκες και μέτρια αμοιβόμενες αλλά και η γνωστή ελληνική νοοτροπία 'δουλειά Αλβανού'...
-
Προσωπικη εμπειρια, καθως και πολλων φιλων που εφυγαν απο την επαρχια για να βρουν δουλεια στην Αθηνα:
Εγω εψαχνα 7 μηνες χωρις να βρω τιποτα αξιοπρεπες (δεν ζητουσα ουτε μεγαλο μισθο, ουτε καμια 'θεση')!!!
Στην Αθηνα επιασα δουλεια μεσα σε ελαχιστο χρονο και με 50% παραπανω απο αυτα που θα επαιρνα (εαν εβρισκα, στην επαρχια).
Οι μισθοι στην επαρχια ειναι πολυ μικροτεροι απο την Αθηνα και αυτο που λες δεν ισχυει με ΤΙΠΟΤΕ. Και το λεω και απο προσωπικη εμπειρια.
Επισης, απο την παρεα μου στο Λυκειο, μονο ενα 10-20% εχουν μεινει στην επαρχια, οι υπολοιποι δουλευουν πλεον εδω. Και δεν εφυγαν για να 'πιαστουν' ή επειδη τους αρεσε η Αθηνα! Εφυγαν γιατι δεν εβρισκαν δουλεια!!!
Απο αυτους που εμειναν κατω, οι μισοι κανουν ευκαιριακες δουλειες με μισθους πεινας, αλλοι δουλευουν ανασφαλιστοι, και κανενας απο αυτους δεν εχει κανει δικια του δουλεια. Οι πιο τυχεροι, βρηκαν ετοιμες δουλειες απο την οικογενεια τους, ενω καποιοι ελαχιστοι βρηκαν δουλεια στο δημοσιο με τον ...γνωστο τροπο.
Δεν μπορω να καταλαβω πως βγαζεις τα συμπερασματα που λες...
Το είπα ότι θα ανοίξουμε κουβέντα, δεν το είπα;
- Ψάχνω εδώ και χρόνια για συνεργάτες. Τώρα είμαι ευχαριστημένος, να φανταστείς, με συνεργάτες που στην Αθήνα δύσκολα θα εύρισκαν δουλειά.
- Οι μετανάστες απέκτησαν περιουσίες, οι γύφτοι δεν το συζητάμε και οι 'ντόπιοι' τη βγάζουν άφραγκοι στα καφενεία και φωνάζουν ότι υπάρχει ανεργία. Μήπως έχουμε τα μάτια μας (μισο) κλειστά;
Τα ματια μας δεν ειναι κλειστα, απλα ο καθενας βλεπει οτι θελει!
Εαν πιστευεις εσυ οτι στην επαρχια υπαρχουν επαρκεις δουλειες με τις οποιες μπορει καποιος να ζησει** αξιοπρεπως **χωρις να τον **ταιζουν και στεγαζουν οι γονεις του μεχρι τα ...40, τοτε μαλλον ολοι εμεις που ηρθαμε στην Αθηνα για δουλεια ζουσαμε εκτος πραγματικοτητας.
Και πιστεψε με, ουτε εγω ουτε η πλειοψηφια των φιλων μου ζουσαμε 'αλλου'.** Δεν το θεωρω κακο, ποσο μαλιστα οταν καποιος δεν μπορει να τα βγαλει περα οικονομικα, απλα ειναι ενδεικτικο της οικονομικης καταστασης που επικρατει.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γράφω 'συνήθως'. Οι εξαιρέσεις ΠΑΝΤΑ υπάρχουν.Έτσι, έτσι.
Δεν είπα ότι 'εδώ έξω' υπάρχουν καλές δουλειές για όλους τους 'εκεί μέσα', είπα;ΥΓ Αλλά ετσι είστε εσείς οι 'δεξιοί'
Κάποιος εδώ μέσα με κατηγορεί για ακροαριστερό, ξέρεις.
-
ΥΓ Αλλά ετσι είστε εσείς οι 'δεξιοί'
Κάποιος εδώ μέσα με κατηγορεί για ακροαριστερό, ξέρεις.
Το ξέρω, το... διάβασα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εαν πιστευεις εσυ οτι στην επαρχια υπαρχουν επαρκεις δουλειες με τις οποιες μπορει καποιος να ζησει** αξιοπρεπως **χωρις να τον **ταιζουν και στεγαζουν οι γονεις του μεχρι τα ...40, τοτε μαλλον ολοι εμεις που ηρθαμε στην Αθηνα για δουλεια ζουσαμε εκτος πραγματικοτητας.
Και πιστεψε με, ουτε εγω ουτε η πλειοψηφια των φιλων μου ζουσαμε 'αλλου'.** Δεν το θεωρω κακο, ποσο μαλιστα οταν καποιος δεν μπορει να τα βγαλει περα οικονομικα, απλα ειναι ενδεικτικο της οικονομικης καταστασης που επικρατει.
Πιστεύω ότι υπάρχει έλλειψη ανθρώπων που μπορούν να στήσουν μια δουλειά, απλά.
Γενικεύοντας, επίτηδες για να είναι ξεκάθαρο αυτό που εννοώ, θα πω ότι στη Μεγάλη Πόλη μαζεύονται Δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι που τους εξυπηρετούν. Παραγωγική εργασία, από αυτές που δίνουν τροφή στον κόσμο, ελάχιστη! Δες την (όποια) Πόλη σαν κλειστή λεκάνη: Τι παράγει, ώστε πουλώντας το να αγοράζει αυτά που της είναι απαραίτητα;
Αν δεν υπάρχουν δουλειές στην επαρχία, εξήγησε σε παρακαλώ την ευημερία των μεταναστών και τα αυτοκίνητα και τα σπίτια των τσιγγάνων. Εκτός και το να ασχοληθείς πχ με το εμπόριο δεν θεωρείται αξιοπρεπής εργασία.
Εννοείται, αλλά ας το πω κιόλας: ΔΕΝ κατηγορώ αυτούς που φεύγουν ή αυτούς που δεν έρχονται, σε καμία περίπτωση. Δεν είναι όμως αλήθεια ότι όσοι μένουν κι ευημερούν 'τα βρήκαν έτοιμα', όσο κι αν είναι βολικό σαν σκέψη. Υπάρχουν ευκαιρίες. Νομίζω όμως ότι η ίδια η ανατροφή μας μας εμποδίζει να τις δούμε.
-
Γενικεύοντας, επίτηδες για να είναι ξεκάθαρο αυτό που εννοώ, θα πω ότι στη Μεγάλη Πόλη μαζεύονται Δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι που τους εξυπηρετούν. Παραγωγική εργασία, από αυτές που δίνουν τροφή στον κόσμο, ελάχιστη! Δες την (όποια) Πόλη σαν κλειστή λεκάνη: Τι παράγει, ώστε πουλώντας το να αγοράζει αυτά που της είναι απαραίτητα;Στα πολλά έχεις δίκιο, σε ένα εχεις αδικο (ή, μάλλον, το ξεχνάς). Χωρίς χρόνο να το αναλύσω θα πω μονο το εξής. Το πνεύμα, η κουλτούρα, η γνώση αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κι αυτά απαραίτητα προϊόντα. Και, καλώς ή κακώς, προϊόντα της μεγάλης πόλης
Κατα τ' άλλα μαζί σου!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γενικεύοντας, επίτηδες για να είναι ξεκάθαρο αυτό που εννοώ, θα πω ότι ...
Στα πολλά έχεις δίκιο, σε ένα εχεις αδικο (ή, μάλλον, το ξεχνάς). Χωρίς χρόνο να το αναλύσω θα πω μονο το εξής. Το πνεύμα, η κουλτούρα, η γνώση αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κι αυτά απαραίτητα προϊόντα. Και, καλώς ή κακώς, προϊόντα της μεγάλης πόλης
Κατα τ' άλλα μαζί σου!
Αγαπητέ Asimov - Χρήστο, συμφωνούμε ΚΑΙ σ' αυτό.
Ναι, κατάλαβα, λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχεις όλο σου το μυαλό εδώ.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....