-
πολυ ωραια η πραγα σας κριεζα!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Let's talk numbers:
Για πες μου για αυτην την υποθετικη οικογενεια:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
25000 ευρωπουλα καθαρα +τα εξοδα που κερδιζουμε απο το οτι δεν πηγαινουμε στο s/m παρα μονο για τα απαραιτητα βιομηχανικα προ'ι'οντα
- Ποσο κανει ενα σπιτι στην Ελλαδα
Αναλογα την προσωπικη εργασια του ιδιοκτητη.
Η παραγκα που βλεπεις παραπανω εχει καρασκευαστει κατα ενα 40% απο εμενα- Ποσο κανουν οι διακοπες
Aναλογα με το ποσα εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις.
Για δυο ατομα στη Πραγα της....Ελβετιας ξοδεψαμε περιπου 2000 ευρωπουλα με ολα πληρωμενα- Τι εξοδα εχουν καθε μηνα?
Eξαρταται
-
..με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ. €) μια οικογένεια τα βγάζει πέρα αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον στην ωραία Ελληνική Ύπαιθρο. Και σπίτι φτιάχνει και τις εξόδους της έχει και τις διακοπές της και το αυτοκίνητό της και όλα της.
Ah?
Τι ειδους σπιτια ειναι αυτα και τι ειδους διακοπες? Σπιτι απο χαρτονι και διακοπες στο διπαλνο τετραγωνο σε σκηνη?Όχι φίλε, αξιοπρεπέστατες διακοπές όπου θέλουν, άλλοτε Ελλάδα άλλοτε εξωτερικό, ζευγάρι με τρία παιδιά (κουμπάροι μου). Μπορώ να ανεβάσω φωτό του σπιτιού και του κήπου τους, αν θέλεις. Και, όταν έλθεις Ελλάδα, είσαι καλεσμένος για κοτόπουλο από το κοτέτσι τους ψητό στα κάρβουνα και υπέροχο κρασί από το πολύ προσεγμένο αμπελάκι δίπλα στο σπίτι τους.
Let's talk numbers:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
- Ποσο κανουν οι διακοπες
- Τι εξοδα εχουν καθε μηνα?
Το πρωτο το ειπε ηδη: 18+18 χιλιαδες ευρω καθαρα. Τοτε ειναι 36 χιλιαδες καθαρα(τι ειναι αυτα 70-80 χιλαδες μισθος στις ΗΠΑ πριν τους φορους;) Που στα ματια μου δεν ειναι καθολου κακα. Αν ειχαν το χωραφια απο τον πατερα τους και μετα λιγουλακι στενεμα να χτισουν το σπιτι 5 χρονια μετα ειναι σε καλη θεση.
Το διαμερισμα 120τμ στην Αθηνα κοστιζει 160-300 χιλιαδες ευρω (εξαρταται που το θελεις).
Οι διακοπες δεν ξερω που πηγαν. Αν πηγαν κρουαζιερα τοτε ειναι ακριβουλες. Εχω την κορη της ξαδερφης μου με τον αντρα της κανουν καθε χρονο δυο βδομαδες διακοπες στο εξωτερικο. Εχουν παει στις Παναγιας τα ματια μερη. Απο Αμερικη μεχρι Κινα, Ινδια, Κουβα κτλ.
Αν δεν εχει κανεις νοικι η να πληρωνει δοσεις για σπιτι η αυτοκινητο πιστεψε με δεν ειναι καθολου ασχημα τα πραγματα.
ΥΓ: Τα εχω δει ολα αυτα γιατι εχω ανακατευτει στα οικονομικα του πατερα μου και φορους κτλ. Και εχω συζητησει εκτενως με τα ξαδερφια μου.
Νικος
ΥΓ: τωρα βεβαια μπορει και να ειμαι τελειως εκτος.
ΥΓ2: χμμ.. δεν τα πηγα και ασχημα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
... τωρα βεβαια μπορει και να ειμαι τελειως εκτος.Μπα, μάλλον τελείως μέσα είσαι.
Για ένα ζευγάρι Δημοσίων υπαλλήλων με παιδιά και 10 - 15 χρόνια υπηρεσία, τα πράγματα είναι έτσι ή καλύτερα. Το σφίξιμο, ουσιαστικά, έρχεται μόνο αν τα παιδιά είναι πολλά (πάνω από ένα ) κι αρχίσουν τα φροντιστήρια. Αλλά ας μην το πιάσω αυτό, γιατί θα ξενυχτήσουμε.Edit: Ξέχασα το αυτοκίνητο: Μόλις πήραν ένα Avensis. Πιθανότατα δεν μπορούσαν να πάρουν Μερτσέντες, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσε να διαλέξει ο συγκεκριμένος Τάσος, πάλι Avensis θα διάλεγε.
-
Τι ειδους σπιτια ειναι αυτα και τι ειδους διακοπες? Σπιτι απο χαρτονι και διακοπες στο διπαλνο τετραγωνο σε σκηνη?Απο χαρτόνι είναι τα δικά σας σπίτια, γιαυτό όταν έρχεται τυφώνας τα παίρνει και τα σηκώνει!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
diabasa oti sthn ellada to meso eisodhma eine kapou 16000 eyro.oi perisoteroi elhnes den kanoun pano apo ton basiko pou eine gyro sta 700.diladi kapou 8.500 eyro ton xrono.ta 16.000 pios ta kanh; to 10%tou plithismou;
Εισαι λαθος αν νομιζεις οτι οι περισσοτεροι Ελληνες κανουν 700 τον μηνα.
Την τελευταια φορα που κοιταξα το ΚΚ εισοδημα στην Ελλαδα, ηταν καπου στα $13Κ.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τι ειδους σπιτια ειναι αυτα και τι ειδους διακοπες? Σπιτι απο χαρτονι
Ιδου η Παραγκα μου
και διακοπες στο διπαλνο τετραγωνο σε σκηνη?
Και εδω μια φωτο απο τις διακοπες μου στο διπλανο οικοπεδο στη Πραγα της.....Eλβετιας
Ωραιος!
Ομως αυτα τα κανεις με $18Κ τον χρονο? Πως? Την παραγκα σου πως την απεκτησες? Δεν εννοω να μπω σε πρωσοπικα, απλως επηδει εσυ το ανεφερες...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Yποθετω οτι 25-37 χιλιαδες ειναι για δυο δημ υπαληλους με πτυχιο ανωτατης σχολης;
Ν.
Για δυο Δημ. υπάλληλους χωρίς πτυχίο.
Α, να μην ξεχάσω, με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ. €) μια οικογένεια τα βγάζει πέρα αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον στην ωραία Ελληνική Ύπαιθρο. Και σπίτι φτιάχνει και τις εξόδους της έχει και τις διακοπές της και το αυτοκίνητό της και όλα της.
Ah?
Τι ειδους σπιτια ειναι αυτα και τι ειδους διακοπες? Σπιτι απο χαρτονι και διακοπες στο διπαλνο τετραγωνο σε σκηνη?Όχι φίλε, αξιοπρεπέστατες διακοπές όπου θέλουν, άλλοτε Ελλάδα άλλοτε εξωτερικό, ζευγάρι με τρία παιδιά (κουμπάροι μου). Μπορώ να ανεβάσω φωτό του σπιτιού και του κήπου τους, αν θέλεις. Και, όταν έλθεις Ελλάδα, είσαι καλεσμένος για κοτόπουλο από το κοτέτσι τους ψητό στα κάρβουνα και υπέροχο κρασί από το πολύ προσεγμένο αμπελάκι δίπλα στο σπίτι τους.
Sorry, I missed the invitation...
Thank you for the invitation Ililias. Where do you live again?
-
Πάντως προσωπικά, αν καταφέρω και βρω κάτι που να με ευχαριστεί στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο με το 70% των χρημάτων της Αθήνας έχω φύγει ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ.
-
με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ. €) μια οικογένεια τα βγάζει πέρα αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον στην ωραία Ελληνική Ύπαιθρο. Και σπίτι φτιάχνει και τις εξόδους της έχει και τις διακοπές της και το αυτοκίνητό της και όλα της.
Ah?
Sorry, I missed the invitation...
Thank you for the invitation Ililias. Where do you live again?
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
o gavrihl tha exei na pah ellada kalokerh apo to 70My last time in Greece was in January of 2005. I will be there from Nov. 28 until Dec. 12 of 2005 also.
On the average I visit the country 1.5 times a year.
-
... τωρα βεβαια μπορει και να ειμαι τελειως εκτος.
Μπα, μάλλον τελείως μέσα είσαι.
Για ένα ζευγάρι Δημοσίων υπαλλήλων με παιδιά και 10 - 15 χρόνια υπηρεσία, τα πράγματα είναι έτσι ή καλύτερα. Το σφίξιμο, ουσιαστικά, έρχεται μόνο αν τα παιδιά είναι πολλά (πάνω από ένα ) κι αρχίσουν τα φροντιστήρια. Αλλά ας μην το πιάσω αυτό, γιατί θα ξενυχτήσουμε.Edit: Ξέχασα το αυτοκίνητο: Μόλις πήραν ένα Avensis. Πιθανότατα δεν μπορούσαν να πάρουν Μερτσέντες, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσε να διαλέξει ο συγκεκριμένος Τάσος, πάλι Avensis θα διάλεγε.
DEN MAS EIPES TI DOULIA KANOUN KAI POSA APO AYTA TA KANOUN ME DANEIO H POSO XREOMENOI EINE
-
[quote='gavriil1'][quote='ililias'][quote='gavriil1'][quote='ililias']με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ.
-
Let's talk numbers:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
- Ποσο κανουν οι διακοπες
- Τι εξοδα εχουν καθε μηνα?
Ας μιλήσουμε για την πραγματική οικογένεια των κουμπάρων μου:
- Παίρνουν κάτι πάνω από 18.000 € το χρόνο έκαστος (το γνωρίζω επειδή έχουν παρόμοια δουλειά με τη σύζυγό μου )
- Έχουν πάρει 3 δάνεια, από την εργατική εστία και ο καθένας από την υπηρεσία του και θα τους κρατάνε ένα ποσοστό του μισθού για 30 χρόνια (τα 12 έχουν περάσει).
- Νοικιάζουμε μαζί σπίτι στη Βλασία (κοντά στα Καλάβρυτα) 2 εβδομάδες το χρόνο με 150 € το ζευγάρι και περνάμε υπέροχα, ένα τετραήμερο πχ στις Βρυξέλλες στοιχίζει συνολικά 1200 € (μπορούσε, βέβαια, να στοιχίσει και 10 φορές τόσα, αν ήθελες). Πηγαίνουν και κάνα 4ήμερο (σχεδόν) δωρεάν με τα κουπόνια από το Εργατικό Κέντρο (εγώ δεν μπορώ, είμαι έμπορος γμτ και όχι τπτ άλλο, πάνε στα καλύτερα ξενοδοχεία...).
- Τα απογεύματα, ο Τάσος ασχολείται με τον κήπο του: Καλλιεργεί πατάτες, λαχανικά, σαλατικά, κότες, μεγαλώνει αρνάκια, δυο χοιρινά, σκέπτεται να πάρει κι άλογο.
Ξέρεις ποιός είναι ο ορισμός του πλούσιου; Αυτός που έχει περισσότερα από όσα έχει ανάγκη. Ο Τάσος, με 3 κόρες και 36Κ€, είναι πλούσιος.
Κάποιος με 360Κ$ και δίχως παιδί, μπορεί να είναι πτωχός...
Σορρυ αλλα δεν βλεπω συγκεκριμενα νουμερα παλι. Ειναι απλη η αριθμητικη σε αυτην την περιπτωση:
Εσοδα μειον εξοδα. Αυτο εχω σκοπο να δω.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Let's talk numbers:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
25000 ευρωπουλα καθαρα +τα εξοδα που κερδιζουμε απο το οτι δεν πηγαινουμε στο s/m παρα μονο για τα απαραιτητα βιομηχανικα προ'ι'οντα
Η παραγκα που βλεπεις παραπανω εχει καρασκευαστει κατα ενα 40% απο εμενα- Ποσο κανουν οι διακοπες
Για δυο ατομα στη Πραγα της....Ελβετιας ξοδεψαμε περιπου 2000 ευρωπουλα με ολα πληρωμενα- Τι εξοδα εχουν καθε μηνα?
Eξαρταται
Για τα παντα μπορει να πει κανεις 'εξαρταται'. Νουμερα παλι δεν βλεπω.
-
Την τελευταια φορα που κοιταξα το ΚΚ εισοδημα στην Ελλαδα, ηταν καπου στα $13Κ.Τι είναι το ΚΚ;
Να σου πω για έναν 'πελάτη' μου:
Είναι αγράμματος (αλλά φιλόσοφος).
Έχει όλα κι' όλα 50 πρόβατα κι ένα λιβάδι.
Συνολικό εισόδημα 200 € / προβατίνα το χρόνο, ήτοι 9.000€ (τα κριάρια δε γεννάνε, ούτε τ' αρμέγουν).
Έχει τρία παιδιά.
Έχει κότες (πουλάει κοτόπουλα κι αυγά), πήζει τυρί και γιαούρτι, φτιάχνει κουρκουφίγκι (ποιός ξέρει τι είναι;)
Έχει ελιές για το λάδι της χρονιάς του, φτιάχνει κι ένα χοιρινό παστό κάθε χρόνο (περίπου 200 κιλά) και το βάζει στη λαΐνα (ποιός ξέρει τι είναι;).
Του δίνω τα απορρίμματα από τη δουλειά μου και ταΐζει τα πρόβατα αντί για ζωοτροφές και με 'πληρώνει' μ' ένα αρνί το Πάσχα και κάνα κιλό τυρί μία τόσο.
Αν δεις τη φορολογική του δήλωση, θα δεις μόνο τα πραγματικά του εισοδήματα, δλδ βία βία 12.000 € οικογενειακό εισόδημα. Ξέρεις όμως πολλούς να περνάνε τόσο καλά; Θα μου πεις, διακοπές στη Χαβάη δεν μπορεί να πάει.
Μην του το πεις, θα κλάψει (που λέγαμε παιδιά). -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Let's talk numbers:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
Eξαρταται
By the way, congratulations που εφτιαξες το σπιτι σου κατα μεγαλο ποσοστο. Το να πιανουν τα χερια καποιου ειναι τεραστιο οφελος σημερα. Σε οποια χωρα και εαν ζεις. Εδω παραπανω απο οτι στην Ελλαδα τοσο που κοστιζουν τα εργατικα.
-
Sorry, I missed the invitation...Thank you for the invitation Ililias. Where do you live again?
Τώρα βέβαια σε κάλεσα στο σπίτι του κουμπάρου μου, αλλά η πρόσκληση ισχύει.
Τρεις ώρες από την Αθήνα ζούμε, αν το αποφασίσεις στείλε πμ για οδηγίες. -
Του δίνω τα απορρίμματα από τη δουλειά μου και ταΐζει τα πρόβατα αντί για ζωοτροφές . HLIA AN EPITREPETE ME TI ASXOLISE;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....