Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
..με αυτά τα χρήματα (18 + 18 χιλ. €) μια οικογένεια τα βγάζει πέρα αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον στην ωραία Ελληνική Ύπαιθρο. Και σπίτι φτιάχνει και τις εξόδους της έχει και τις διακοπές της και το αυτοκίνητό της και όλα της.
Ah?
Τι ειδους σπιτια ειναι αυτα και τι ειδους διακοπες? Σπιτι απο χαρτονι και διακοπες στο διπαλνο τετραγωνο σε σκηνη?
Όχι φίλε, αξιοπρεπέστατες διακοπές όπου θέλουν, άλλοτε Ελλάδα άλλοτε εξωτερικό, ζευγάρι με τρία παιδιά (κουμπάροι μου). Μπορώ να ανεβάσω φωτό του σπιτιού και του κήπου τους, αν θέλεις. Και, όταν έλθεις Ελλάδα, είσαι καλεσμένος για κοτόπουλο από το κοτέτσι τους ψητό στα κάρβουνα και υπέροχο κρασί από το πολύ προσεγμένο αμπελάκι δίπλα στο σπίτι τους.
Let's talk numbers:
Για πες μου για αυτην την υποθετικη οικογενεια:
- Ποσα παιρνουν καθαρα
- Ποσο κανει ενα σπιτι στην Ελλαδα
- Ποσο κανουν οι διακοπες
- Τι εξοδα εχουν καθε μηνα?
Το πρωτο το ειπε ηδη: 18+18 χιλιαδες ευρω καθαρα. Τοτε ειναι 36 χιλιαδες καθαρα(τι ειναι αυτα 70-80 χιλαδες μισθος στις ΗΠΑ πριν τους φορους;) Που στα ματια μου δεν ειναι καθολου κακα. Αν ειχαν το χωραφια απο τον πατερα τους και μετα λιγουλακι στενεμα να χτισουν το σπιτι 5 χρονια μετα ειναι σε καλη θεση.
Το διαμερισμα 120τμ στην Αθηνα κοστιζει 160-300 χιλιαδες ευρω (εξαρταται που το θελεις).
Οι διακοπες δεν ξερω που πηγαν. Αν πηγαν κρουαζιερα τοτε ειναι ακριβουλες. Εχω την κορη της ξαδερφης μου με τον αντρα της κανουν καθε χρονο δυο βδομαδες διακοπες στο εξωτερικο. Εχουν παει στις Παναγιας τα ματια μερη. Απο Αμερικη μεχρι Κινα, Ινδια, Κουβα κτλ.
Αν δεν εχει κανεις νοικι η να πληρωνει δοσεις για σπιτι η αυτοκινητο πιστεψε με δεν ειναι καθολου ασχημα τα πραγματα.
ΥΓ: Τα εχω δει ολα αυτα γιατι εχω ανακατευτει στα οικονομικα του πατερα μου και φορους κτλ. Και εχω συζητησει εκτενως με τα ξαδερφια μου.
Νικος
ΥΓ: τωρα βεβαια μπορει και να ειμαι τελειως εκτος.
ΥΓ2: χμμ.. δεν τα πηγα και ασχημα.