-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Εμένα αν μου έδινες τη δυνατότητα να μεταφέρω την επιχείρισή μας σε αντίστοιχο τουριστικό μέρος εκτός Ελλάδας, είχα φύγει.
Στο καλο,λιγοι και καλοι να μεινουμε ,εμεις που κοιταμε την πατριδα πρωτα απολα και μετα την τσεπη μας,που την στηριζουμε τωρα που μας εχει αναγκη και ας μην της φερθηκαμε σωστα τοσα χρονια.
Η πατρίδα μας είναι τα αρχιλαμόγια που κυβερνάνε, και τα λαμόγια που τους ψηφίζουνε. Και ΣΥΝΔΥΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ με το λαμόγιο εφοριακό-πολεοδόμο-μπάτσο. Τα λαμόγια που δεν πληρώνουν ΦΠΑ.
Η ίδια πατρίδα, που στο δικό μου κλάδο, σε θέλει παράνομο για να σε ελέγχει. Η ίδια πατρίδα που ενώ έχω αποδώσει από το κέρδος μου αυτά που πρέπει, έρχεται να παρει άλλα τόσα. Αυτά που έφαγαν τα αρχιλαμόγια από πάνω. Και τα λαμόγια που διόρισαν για να τα παίρνουνε.
Αν μιλάς για αυτήν την πατρίδα, χάσισμά σου...Καλά ξεκουμπίδια!
Θα σου στέλνω κάρτα τα Χριστούγεννα. Μη στενοχωριέσαι.
Όλα ωραία και καλά, αλλά μη νομίζετε ότι ελέγχεται εύκολα μια επιχείρηση εγκαταστημένη στο εξωτερικό, με τον επιχειρηματία να παραμένει στη χώρα του.
Μα ποιος μίλησε για παραμονή στη χώρα;
Αν έχω καταλάβει καλά, είσαι λογιστής(πολύ αντιπαθητικό επάγγελμα ρε παιδί μου ). Τί βλέπεις να φορολογούνε;; Αυτά που δεν μπορείς να πουλήσεις. Έχουνε μ@μίσει τα ακίνητα. Πόσο εύκολο είναι να μετακομίσει ένα ξενοδοχείο σε άλλη χώρα;; Αδύνατο. Αλλά αν πας μια βόλτα από το επιμελήτήριο να δεις πόσες νέες εγγραφές έχουνε, τότε θα γελάς. Όλος ο κλάδος είναι εγκλωβισμένος. Ο αγρότης, που να πάει; Αλλά αν είχα μια μονάδα παραγωγής οποιουδήποτε προϊόντος, δεν θα είχα μείνει εδώ. -
Η μεγαλύτερη δε μπούρδα που έχω ακούσει(την έχω διαβάσει και εδώ μέσα), είναι ότι :'η κρίση γεννά ευκαιρίες'...
Ε λοιπόν για κάθε ευκαιρία που δημιουργείται(και συνήθως είναι μια ιδέα διαχείρισης της φτώχειας), έχουν χαθεί λόγο αυτής της κατάστασης, πολλές θέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Και Π.Κ. κλείνανε μαγαζιά και χρεοκωπούσαν εταιρείες. Αλλά από δική τους μλκια ή από ατυχία. Πλέον ο κανόνας είναι το λουκέτο.
Το βλέπω και σε επιχειρήσεις που δεν κλείνουν. Πρακτικά δεν είναι υγειής. Μια μέση επιχείριση έχει ενοίκια, δάνεια ανάπτυξης ή κίνησης. Υπάρχουν κάποιοι σε ιδιόκτητα μαγαζιά χωρίς δάνεια(υπήρχε το κεφάλαιο). Αυτά δεν κλείνουν, αλλά τα κέρδη τους είναι λιγότερα από το ενοίκιο που θα έπαιρναν και τα χρήματα των τόκων σε μια προθεσμιακή. Από την άλλη η σκέψη θα το πουλήσει δεν παίζει(ποιος αγοράζει επιχείριση σήμερα;;). Εδώ δεν παίζει το να νοικιάσει το ακίνητο. Γιατί και να βρει ενοικιαστή, θα πάρει τα ενοίκια;;;Σωστα 100% ειναι ολα αυτα,πλην ομως οταν και εαν ερθει η καλη εποχη, αυτοι που θα βγαλουν λεφτα θα ειναι αυτοι που θα εχουν ηδη παρει θεση και θα εχουν αντεξει λογω χαμηλων εξοδων μεχρι τοτε.
Αν καποιος περιμενει ποτε θα ειναι απολυτως βεβαιος οτι ανεβαινει η οικονομια,διαλεξει ενα ανοδικο κλαδο,παει να βρει μαγαζι (με τα ενοικια ανεβασμενα πια φυσικα γιατι θα το κανουν ολοι) και προσπαθησει να ανοιξει μια επιχειρηση (τυχερος θα ειναι εαν το κανει σε 3 μηνες),τοτε πιθανοτατα δεν θα προλάβει να ζησει την καλη εποχη παρα μονο θα διαγκωνιστει (με μεγαλες πιθανοτητες αποτυχιας) για ενα μικρο κομματι της πίτας μπαινοντας καθυστερημενα στο πάρτυ. -
Εσύ μιλάς για το τι θα γίνει μετά την κρίση. Άρα για το 2020 και βάλε.
Και πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που θα αντέξει με την υπάρχουσα(και συνεχώς δυσχερέστερη) κατάσταση, μέχρι τότε;; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όλα ωραία και καλά, αλλά μη νομίζετε ότι ελέγχεται εύκολα μια επιχείρηση εγκαταστημένη στο εξωτερικό, με τον επιχειρηματία να παραμένει στη χώρα του.
Μα ποιος μίλησε για παραμονή στη χώρα;
Αν έχω καταλάβει καλά, είσαι λογιστής(πολύ αντιπαθητικό επάγγελμα ρε παιδί μου ). Τί βλέπεις να φορολογούνε;; Αυτά που δεν μπορείς να πουλήσεις. Έχουνε μ@μίσει τα ακίνητα. Πόσο εύκολο είναι να μετακομίσει ένα ξενοδοχείο σε άλλη χώρα;; Αδύνατο. Αλλά αν πας μια βόλτα από το επιμελήτήριο να δεις πόσες νέες εγγραφές έχουνε, τότε θα γελάς. Όλος ο κλάδος είναι εγκλωβισμένος. Ο αγρότης, που να πάει; Αλλά αν είχα μια μονάδα παραγωγής οποιουδήποτε προϊόντος, δεν θα είχα μείνει εδώ.Δεν είμαι λογιστής. Έχει όμως η δουλειά μου άμεση σχέση με τα λογιστικά/φορολογικά.
Δε διαφωνώ σε όσα λες. Απλά γνωρίζω και έχω αντιμετωπίσει περιπτώσεις που άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν αποτύχει παρά τις σε-εβδομαδιαία-βάση επισκέψεις του επιχειρηματία. Γι αυτό λέω πως μπορεί φορολογικά να συμφέρει να ανοίξεις μια επιχείρηση στη Βουλγαρία, μιας και αναφερθήκαμε σ' αυτήν, αλλά διατρέχεις άλλους κινδύνους τους οποίους για να αντιμετωπίσεις πρέπει να έχεις πείρα, ικανά στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης σου και, ει δυνατόν, συνεχή παρουσία. -
Συμφωνούμε. Για αυτό σου λέω πως μετακομίζεις σε αυτήν τη χώρα.Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Κανεις μια έρευνα πριν ανοίξεις κλπ κλπ.
Δεν ξυπνάς ένα πρωί, και λες :'γυναίκα μάζεψε τα πράγματά σου, φεύγουμε στη Βουλγαρία-Γερμανία-Ουγκάντα' -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Συμφωνούμε. Για αυτό σου λέω πως μετακομίζεις σε αυτήν τη χώρα.Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Κανεις μια έρευνα πριν ανοίξεις κλπ κλπ.
Δεν ξυπνάς ένα πρωί, και λες :'γυναίκα μάζεψε τα πράγματά σου, φεύγουμε στη Βουλγαρία-Γερμανία-Ουγκάντα'όχι κυριάκο τι πας να κάνεις......κι άλλο τρύφωνα στο φόρουμ....δεν θα το αντέξω....
-
Κρίμα. Δώσαμε τα πάντα σε τούτη τη χώρα, δεν φοροδιαφύγαμε, δεν ενοχλούσαμε τους άλλους, δεν κερδίσαμε από την υπεραξία της ελληνικής οικονομίας και τώρα, που το κωλοκράτος χρεωκόπησε γιατί δανειζόταν συνέχεια για τη δημιουργία μιας πλαστής ευμάρειας, μας ζητάει λεφτά, οι δε πελάτες που μας έκαναν μάγκες δεν μπορούν πια να σκάνε για 1 καφέ κι 1 τόουστ 10 ευρώ.
Τον πούλο λοιπόν κωλοχώρα. -
Το κακό είναι πως οι Βουλγαροί θέλουν να μπούνε στο ευρώ
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εσύ μιλάς για το τι θα γίνει μετά την κρίση. Άρα για το 2020 και βάλε.
Και πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που θα αντέξει με την υπάρχουσα(και συνεχώς δυσχερέστερη) κατάσταση, μέχρι τότε;;Δεν εχω ιδεα,αλλα οσο υπαρχουν εδω καποια εκατομμυρια ανθρωποι,πιστευω οτι καποιες επιχειρησεις θα επιβιωσουν.
Πχ δεν θα υπαρχουν καποια supermarket,εστω με ελλειψεις στα προιοντα;Δεν θα υπαρχουν βουλκανιζατερ;Δεν θα υπαρχουν φουρνοι;Ολα αυτα και πολλα αλλα θα συνεχισουν να υπαρχουν,οχι ομως στον ιδιο αριθμο,πχ δεν θα εχουμε 5 supermarket σε ακτινα 1 χλμ οπως εχουμε τωρα,δεν θα εχουμε 3 βενζιναδικα στον ιδιο δρομο, και οποιος επιβιωσει θα εχει μεγαλυτερο κομματι απο την πιτα να παρει. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Δεν ξυπνάς ένα πρωί, και λες :'γυναίκα μάζεψε τα πράγματά σου, φεύγουμε στη Βουλγαρία-Γερμανία-Ουγκάντα'όχι κυριάκο τι πας να κάνεις......κι άλλο τρύφωνα στο φόρουμ....δεν θα το αντέξω....
Ο Τρύφωνας σε αυτά που λέει, έχει μια κάποια λογική. Σαφέστατα με λάθος τρόπο και προσβάλλοντας τους συνομιλητές του.
Από την άλλη είναι σαφές πως έχει το σύνδρομο του λάζο-ξένου. Οι ΠΙΟ ιδιότροπο πελάτες είναι οι λάζο. Πρώτον το σύστημα της ξένης χωρας δεν τους αφομοίωσε ποτέ. Παριστάνουν τους γερμανούς-ελβετούς-άγγλους, αλλα ποτέ δε θα γίνουν. Και αυτό τους δημιούργησε ένα κόμπλεξ. Που όταν ζούνε στο εξωτερικό, αναφέρονται στην Ελλάδα με νοσταλγία. 'Και τι ωραίες θάλασσες. Και ανοιχτοί άνθρωποι ,όχι σαν εδώ. Και διασκεδάζουν, δεν κοιμούνται από τις 6 το απογευμα κλπ'
Από την άλλη όταν έρχονται για διακοπές, το έργο αλλάζει. 'Τί ωραία στη Γερμανία. Με δρόμους χωρίς λακούβες. Χωρίς σκουπίδια στους δρόμους. Αυτό(παρανομία) δε θα γίνοταν ποτέ στην Αγγλία κλπ κλπ'. Είναι άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Υπάρχουν φυσικά κάποιοι που αφομοιώνονται και δεν ξανακοιτάνε πίσω. Και άλλοι που δεν την παλεύουν και γυρνάνε ξανά.Για αυτό και ξαναλέω, ότι δεν είναι εύκολη απόφαση να σηκωθείς να φύγεις από την οικογένειά σου και τον τόπο σου. Αν όμως δεν έχεις άλλη επιλογή, δε βλέπω κάποιο λόγο να το πολυσκέφτεσαι στην Ελλάδα του σήμερα.
-
Εσύ τί πιστεύεις ότι θα κάνουν όλοι αυτοί που θα χάσουν τη δουλειά τους; Όλοι αυτοί είναι καταναλωτές στα s/m, στο βουλκανιζατέρ, στην κομμώτρια, στο φούρνο κλπ κλπ
Αν θα χάσουν τη δουλειά τους θα πέσει οι κατανάλωση και δε θα μπορεί να σταθεί ούτε ένα βενζινάδικο στον δρόμο. Σταδιακά θα κλείσουν όλα, το ένα μετά το άλλο -
Όπως έγραψα κάπου, υπάρχουν ανάγκες ή θα υπάρξουν ανάγκες που κάποιοι θα κληθούν να καλύψουν.
Προφανώς δεν θα μπορούν να δουλεύουν 10 κομμωτήρια και 5 νυχούδες σε κάθε γειτονιά, προφανώς δεν θα μπορούν να χρεώνουν 20 ευρώ το χτένισμα και 30 ευρώ το μανικιούρ, αλλά κάποιος πρέπει να πουλάει ψωμί, να φτιάχνει τα υδραυλικά και να ψήνει κανα καφέ.
Εκτός αν γίνουμε Κούβα ή Αν. Γερμανία και στηνόμαστε 300 άτομα για ένα παγωτό στον παγωτατζή που θα εφημερεύει (τρου στόρυ).
-
Ένας κλειδαράς που βγάζει το ψωμί του με τον ...ιδρώτα του!
Το επάγγελμα του κλειδαρά στις μέρες μας, μόνο κρίση δεν περνάει...
http://www.newsbomb.gr/blogs/story/100015/enas-kleidaras-poy-vgazei-to-psomi-toy-me-ton-idrota-toy -
Είχε χασει το κλειδί της ζωνης αγνότητας η τύπισσα.
-
+1
ελπίζω όμως να έχουμε και διανυκτερεύουσες πουροστρίφτες
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εμένα αν μου έδινες τη δυνατότητα να μεταφέρω την επιχείρισή μας σε αντίστοιχο τουριστικό μέρος εκτός Ελλάδας, είχα φύγει.
Στο καλο,λιγοι και καλοι να μεινουμε ,εμεις που κοιταμε την πατριδα πρωτα απολα και μετα την τσεπη μας,που την στηριζουμε τωρα που μας εχει αναγκη και ας μην της φερθηκαμε σωστα τοσα χρονια.
Η πατρίδα μας είναι τα αρχιλαμόγια που κυβερνάνε, και τα λαμόγια που τους ψηφίζουνε. Και ΣΥΝΔΥΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ με το λαμόγιο εφοριακό-πολεοδόμο-μπάτσο. Τα λαμόγια που δεν πληρώνουν ΦΠΑ.
Η ίδια πατρίδα, που στο δικό μου κλάδο, σε θέλει παράνομο για να σε ελέγχει. Η ίδια πατρίδα που ενώ έχω αποδώσει από το κέρδος μου αυτά που πρέπει, έρχεται να παρει άλλα τόσα. Αυτά που έφαγαν τα αρχιλαμόγια από πάνω. Και τα λαμόγια που διόρισαν για να τα παίρνουνε.
Αν μιλάς για αυτήν την πατρίδα, χάσισμά σου...Ξερεις τι θα πει πατριδα;
-
Ενιαίο μισθολόγιο και για τα 'χρυσά παιδιά' της Βουλής
Πηγή:www.capital.grΤέρμα τα προκλητικά προνόμια για τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου καθώς ο πρόεδρος της Βουλής τροποποίησε τον κανονισμό προκειμένου το ενιαίο μισθολόγιο να ισχύσει και για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
**Επιπροσθέτως, η τροποποίηση καταργεί και τον 15ο και 16ο μισθό που λάμβαναν και στην θέση τους θεσπίζεται κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του Προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής. **
Οι «περικοπές» που επιβάλλει η τροποποίηση αφορούν και στον αριθμό των εργαζομένων καθώς καταργούνται συνολικά 300 θέσεις εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Να σημειωθεί ότι από το 2009 έχουν συνταξιοδοτηθεί 80 υπάλληλοι χωρίς να αντικατασταθούν.
Αυτο ειναι βημα μπροστα ή βημα πισω; Κινητρο επιτευξης στοχων...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ενιαίο μισθολόγιο και για τα 'χρυσά παιδιά' της ΒουλήςΠηγή:www.capital.gr
Τέρμα τα προκλητικά προνόμια για τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου καθώς ο πρόεδρος της Βουλής τροποποίησε τον κανονισμό προκειμένου το ενιαίο μισθολόγιο να ισχύσει και για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
**Επιπροσθέτως, η τροποποίηση καταργεί και τον 15ο και 16ο μισθό που λάμβαναν και στην θέση τους θεσπίζεται κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του Προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής. **
Οι «περικοπές» που επιβάλλει η τροποποίηση αφορούν και στον αριθμό των εργαζομένων καθώς καταργούνται συνολικά 300 θέσεις εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Να σημειωθεί ότι από το 2009 έχουν συνταξιοδοτηθεί 80 υπάλληλοι χωρίς να αντικατασταθούν.
Αυτο ειναι βημα μπροστα ή βημα πισω; Κινητρο επιτευξης στοχων...
Μα το bonus θα το παίρνουν μόνο με την επίτευξη των στόχων...
-
Σιγουρα...
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αν μιλάς για αυτήν την πατρίδα, χάσισμά σου...Ξερεις τι θα πει πατριδα;
Επειδή ξέρω, σου λέω ότι ο υποφαινόμενος δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με αυτά τα λαμόγια. Δεν θεωρώ ότι έχω κοινή κουλτούρα, ούτε ότι έχω κοινά συμφέροντα. Η κοινή μου καταγωγή(;) δεν αρκεί για να μπαίνω στο ίδιο τσουβάλι. Αλήθεια έχω τίποτα κοινό με όλους αυτούς τους Τουρκοπόντιους-Γεωργιανούς-Αλβανούς; Καμιά διάθεση ρατσισμού, αλλά σήμερα μπροστά μου στο ταχυδρομείο, ήρθε μια 'ρωσοπόντια' και πήρε σύνταξη. Με μαϊμου ασθένεια.
Και η γιαγιά μου που έπαιρνε 350€ σύνταξη, αυτό το μήνα πήρε 310€. Θα μου πεις με τα 350€ ζούσε; Παπ@ρια.
Λοιπόν, δεν έχω κανένα αίσθημα υπεράσπισης αυτής της χώρας πλέον.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....