-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
σε εταιρεια που δουλευει φιλος μου, τους δινουν μισθο συν κουπονια 100 ευρω για βασιλοπουλοΚαθε χρονο τα κουπονια που μας δινει η εταιρια ειναι για Βασιλοπουλο γιατι δινει την μεγαλυτερη εκπτωση κ κερδιζει ολους τους διαγωνισμους .
Τα κουπονια μπαινουν στη μισθοδοσια κ φορολογουνται κανονικα σαν εισοδημα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για τα σουπερ μαρκετ ΛΑΡΙΣΑ που γινεται ο λογος παραπανω, εγινε μεγαλος ντορος και στα τοπικα ΜΜΕ.
Δεν φαινεται να ειναι τιποτα μεμπτο, την προκαταβολη ΑΝ θελουν οι εργαζομενοι θα την παιρνουν σε...ειδος.
Αν δεν θελουν να παρουν κατι, θα γινεται η εκκαθαριση σε ολο το ποσο (συμφωνα με την ανακοινωση της εταιριας)Οτι ειπε. ΑΝ ειναι ετσι κ αν δεν ισχυουν αυτα που ειπαν περι στοχοποιησης οσον δεν το δεχτουν, τοτε δεν βλεπω κατι περιεργο. Λεει ο εργοδοτης 'θες τα 1000 του μισθου σου, ή τα 1000-χ οπου Χ= οτι ψωνισεις στα μαγαζια μου, στηριζοντας ετσι κ την εταιρεια-εργοδοτης σου? Δικη σου επιλογη'.
Κοινως, αντι να παιρνεις λεφτα κ να ψωνιζεις, σου ισοσκελιζω οτι παρεις με οτι σου δωσω σαν μισθο, ΑΝ θες, να μην πηγαινοερχονται κ τα 50αρικα.
Κ βγηκαν κατι παπαρες στις 'ειδησεις' κ αναρωτιοντουσαν αν ειναι συνταγματικο κ νομιμο αυτο, κ κατι τετοιες πιπες...
-
Νόμιμο σίγουρα δεν είναι, εφόσον έχει το χαρακτήρα της υποχρέωσης αποδοχής αυτής της πρακτικής. Αλλά και εμμέσως μπορεί να θεωρήσει ο υπάλληλος ότι 'υποχρεούται' να αγοράζει από τον εργοδότη, αφού αυτό καταγράφεται στη μισθοδοσία.
Αν ήταν σωστοί οι τύποι, θα έπρεπε να πουν 'Παιδιά, σας αγαπάμε, μας αγαπάτε, το κέρδος μας είναι 30%, θα αγοράζετε από εμάς με 20%, πιο φθηνά από τον ανταγωνισμό'.
Το κλειδί της υπόθεσης, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι η 'υποχρεωτικότητα' και το αν στην πραγματικότητα δυνητικά πιέζεται ο υπάλληλος να κάνει κάτι που κανονικά δεν θα έκανε.
Να σημειωθεί ότι είναι δυνατόν να συμφωνηθεί η πληρωμή για κάποιο έργο (πχ για να κάνει μεροκάματο κάποιος σε χωράφι, να πάρει 1 τσουβάλι πατάτες) με είδος αντί με χρήμα. Αλλά στις σχέσεις εξαρτημένης εργασίας αυτά δεν επιτρέπονται, εφόσον ισχύουν συλλογικές συμβάσεις με κατώτατα μηνιάτικα.
-
Μαλλον στο 'εφοσον' πρεπει να γραψεις 'αν'. Το λες κ απο μονος σου, πρεπει να εξεταστει το υποχρεωτικο ή μη του πραγματος.
Στο θεμα των καταστηματων τωρα (αγορων απο εδω vs εξω, πως δουλευουν οι 'επιχειρηματιες' εδω περα κ μετα κλαιγονται οτι δεν κουνιεται τιποτα κλπ κλπ):
Εβαλα δυο καλοριφερ σημερα στο σπιτι. Ειχα βρει το ΤΑΔΕ+ σε 70cm μηκος, κ ηθελα κ το ιδιο σε 100cm μηκος το οποιο εγω κ ο υδραυλικος μου δεν βρισκαμε. Παιρνω την εταιρια παραγωγης κ μου δινει τηλ. αντιπροσωπου να παρω να ρωτησω, βαζω τον υδραυλικο να παρει για να του πει τιμη εμπορου. Κ ακολουθει το κατωθι (σε ανοιχτη ακροαση):
Υδραυλικος μου: Γεια σας, ψαχνω το ΤΑΔΕ+ σε 100αρι.
Αντιπροσωπος: Δεν υπαρχει, υπαρχει μονο το ΤΑΔΕ (χωρις το + στο τελος.Παλιοτερο μοντελο, μικρες διαφορες στην εμφανιση)
Υδραυλικος μου: Δεν μας κανει μαστορα, εχουμε ηδη το ΤΑΔΕ+ κ ειναι διαφορετικα.
Αντιπροσωπος: Ε ενταξει, σιγα μην το καταλαβει ο πελατης (1η μαλακια).
Υδραυλικος μου: Πως δεν θα το καταλαβει ο πελατης, ηλιθιος ειναι?
Αντιπροσωπος: Ελα μωρε, δεν εχουν μεγαλη διαφορα.
Υδραυλικος μου: Ναι μαστορα αλλα θα ειναι στον ιδιο χωρο κ θα φαινεται το ενα με το αλλο.
Αντιπροσωπος: Ε ενταξει, βαλ΄το του μωρε κ πες του οτι δεν ειχες καταλαβει οτι το ΤΑΔΕ+ με το ΤΑΔΕ ειναι διαφορετικα, σιγα μη σε βαλει να το ξηλωνεις.
Υδραυλικος μου:Για να πουμε κ τα του υδραυλικου, ζητησε 115 ευρω για τοποθετηση δυο σωματων (τρυπημα στον τοιχο, κρεμασμα, ενωση σωληνων με ρακορ), 1,5 ωρα δουλεια. Ενω ειχε ζητησει 80 οταν το συζηταγαμε. Καταλαβατε τι θα παρει ε?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μισό, όμως, έριξα μια ματιά: η Grappa είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κι απ' ό,τι είδα, η παραγωγή της δεν διαφέρει από αυτήν του τσίπουρου.
Αυτό που παράγεται από ολόκληρο το σταφύλι, λέγεται acquavite d'uva και είναι ουσιαστικά το brandy (το τελευταίο, αφού παλιώσει σε βαρέλια).Η καλή γκράπα φτιάχνεται από καλό κόκκινο κρασί, πίστεψέ με, έχω κάνει μεταπτυχιακό.
Δεν επιτρέπεται εύκολα η απόσταξη κρασιού όμως, λόγω της μεγάλης του απόδοσης. Τα καζάνια πληρώνουν στο τελωνείο με την ημέρα, ξέρεις πόσο τσίπουρο θα έβγαζε σε μια μέρα ένα καζάνι αποστάζοντας κρασί?Την απόσταξη τσίπουρου από κρασί, την κάνουμε κι εμείς, όταν έχουμε πολύ κρασί και δεν παίζει να φύγει, ή όταν το κρασί δεν είναι άψογο (είμαστε και... καλομαθημένοι! ). Το τσίπουρο πλέον πωλείται και πιο εύκολα, ενώ αντέχει εμφιαλωμένο σχεδόν για πάντα, σε αντίθεση με το κρασί που θέλει πολλή προσοχή για να μην σου χαλάσει.
Το πιο ωραίο τσίπουρο το έχω πιει από τα χεράκια του παππού μου (μακαρίτης πια... το καζάνι λειτουργούσε με ξύλα και το σταφύλι ήταν η τοπική 'Ζαμπέλα', ένα σκληρόπετσο σταφύλι που είναι ιδιαίτερα αρωματικό (θυμίζει λίγο η μυρωδιά το Μοσχάτο, αμυδρά όμως).
Τοπική σπεσιαλιτέ είναι η παρασκευή δυνατού λικέρ με τσίπουρο και κράνα (δεν τρώγονται με τίποτε, αλλά το λικέρ μαμεί! ).
Η θεία που αρέσκεται σε λικεράκια, μου έχει δώσει τελευταία και λικέρ από βύσσινα, μούρα και το τελευταίο...καρύδι! Όλα από τσίπουρο! -
λικέρ βύσσινο από τσίπουρο
γιατί ακούγεται τόσο μα τόσο απαίσιο -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
λικέρ βύσσινο από τσίπουρο
γιατί ακούγεται τόσο μα τόσο απαίσιοΠροφανώς εξαρτάται από το πόσο θα πιεις!
-
τέτοια ώρα που ξυπνάς, πόσο να είχες πιει;
-
Ρε mjacob α κοιμήσου, όσο και να δουλέψεις πλούσιος δε θα γίνεις
-
μακάρι να ήταν για να δούλευα. Εδώ ξυπνάμε για να πληρώνουμε, όχι να πληρωνόμαστε
[και μη ξανακούσω για ανακαινίσεις και μαστορέματα για τα επόμενα 10χρόνια ] -
Λαϊκη θα πατε και ξυπνησατε τοσο νωρις;
-
Αμέ
-
πρώτα λαϊκή και μετά μετακόμιση με τρέιλερ round two
ΜΑς λείπει λίγο η ροπή βέβαια
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τέτοια ώρα που ξυπνάς, πόσο να είχες πιει;Άσ'τα χέσ'τα...
πρώτα λαϊκή και μετά μετακόμιση με τρέιλερ round two
ΜΑς λείπει λίγο η ροπή βέβαια
Άσ'τα χέσ'τα Νο2... Θα κάνω μετατροπή και θα βάλω τον 1,6hdi...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
σε εταιρεια που δουλευει φιλος μου, τους δινουν μισθο συν κουπονια 100 ευρω για βασιλοπουλοΤελικα ειναι οπως ειπε και ο bebes ειναι ticket restaurant και μπορουν να τα χρησιμοποιουν σ ολα τα σουπερ μαρκετ και οπου αλλου περνανε αυτα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Την απόσταξη τσίπουρου από κρασί, την κάνουμε κι εμείς, ...Μην τα λες δυνατά αυτά, λέμε.
Το πιο ωραίο τσίπουρο το έχω πιει από τα χεράκια του παππού μου (μακαρίτης πια... το καζάνι λειτουργούσε με ξύλα και το σταφύλι ήταν η τοπική 'Ζαμπέλα', ένα σκληρόπετσο σταφύλι που είναι ιδιαίτερα αρωματικό (θυμίζει λίγο η μυρωδιά το Μοσχάτο, αμυδρά όμως).
Τοπική σπεσιαλιτέ είναι η παρασκευή δυνατού λικέρ με τσίπουρο και κράνα (δεν τρώγονται με τίποτε, αλλά το λικέρ μαμεί! ).
Η θεία που αρέσκεται σε λικεράκια, μου έχει δώσει τελευταία και λικέρ από βύσσινα, μούρα και το τελευταίο...καρύδι! Όλα από τσίπουρο!Η μάνα φίλου ... εχμ ... ψηλά στα Βαλκάνια, φτιάχνει φρούτα με τσίπουρο. Βγαίνει παγανιά στο βουνό, μαζεύει καρπούς κ φτιάχνει από σκέτο williams (υπέροχο δυνατό λικέρ από αχλάδι, με αχλάδια μεσα) μέχρι ό, τι μπορείς να φανταστεις. Τρελή φάση, ειδικά όταν αντί να πιείς ένα ποτάκι ... βάζεις να φας ένα φρούτο.
Δεν παίρνεις τις συνταγές από τη θεία σου, να μας τις δώσεις μυστικά? -
Και στην Κομοτηνη, συγγενεις εκει φτιαχνουν το 'κερασω'... πολυ δυνατο....
-
-
δεν ξερω τι λετε, ειδα κ επαθα!
ακομα κ σημερα, Ελληνες συνωστιζονται σε γραφεια ψαχνοντας να διοριστουν στο Ελληνικο Δημοσιο!!!!!!!!! -
Συνεχιζω να το καταλαβαινω...
Οταν στον ιδιωτικο τομεα δουλευουμε 10, 12, 14 ωρες για να ειμαστε σε θεση να ζουμε με λιγο περισσοτερα, καταλαβαινω να υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που εχουν αλλες προτεραιοτητες στη ζωη τους οπως να εχουν σταθερο προγραμμα με 8ωρη εργασια και αφθονο ελευθερο χρονο παρα να εχουν περισσοτερες απολαβες. Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων του καθε ατομου.
Καπου εδω βεβαια αρχιζουν τα παραδοξα του στυλ:
πολυς ελευθερος χρονος = θελω λεφτα για να τον χαρω αλλα δεν τα εχω
λιγος ελευΘερος χρονος = εχω περισσοτερα χρηματα αλλα οχι χρονο να τα χαρω κοκ
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....