-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ελληνας, για να πιασει δουλεια νομιμα στην USA και να ζησει εκει, χρειαζεται πρασινη καρτα;
ή μπορει να παει σαν τουριστας, να βρει δουλεια νομιμα (εντος των 90 ημερων που ισχυει η φορμα που υπογραφεις για να κανει το ταξιδι), και μετα μπορει να βγαλει πρασινη καρτα;
Συμφωνα με το νομο, απαγορευεται να βρεις δουλεια οταν εισαι εκει ως τουριστας. Θεωρητικα για να εισαι νομιμος πρεπει να βρεις δουλεια απο την Ελλαδα και να σε δηλωσει ο εργοδοτης σου και μετα να πας με βιζα εργασιας. Στην πραξη τωρα, ειδικα για δουλειες που δεν απαιτουνται συγκεκριμενα προσοντα και πτυχια (βλ Masters, ιατρικη κλπ), δηλαδη δουλειες σε καφε, φαγαδικα, εργοταξια, γραφεια κοκ η πιθανοτητα να βρεις δουλεια στις ΗΠΑ απο Ελλαδα ειναι ανυπαρκτη και χρειαζεται να πας face to face εκτος αν εχεις καποιο γνωστο (που φανταζομαι δεν εχεις αλλιως δε θα ρωταγες). Οποτε πας εκει ως τουριστας και ψαχνεις να βρεις δουλεια. Επισης, οι 90 ημερες ειναι εν πολλοις θεωρητικες. Στην πραξη κανεις δε θα ασχοληθει μαζι σου μετα το περας των 90 ημερων, εφοσον φυσικα διατηρεις low profile παντα, οποτε μη σε αγχωνει, εχεις ολο το χρονο να βρεις κατι. Υπαρχουν πολυ σημαντικοτερα προβληματα (διαβαζε εκατομυρια Μεξικανοι λαθρομεταναστες) να ασχοληθουν οι αρχες εκει.
Παντως, να εχεις υπ'οψιν οτι στις ΗΠΑ, αν και ειναι σαφως καλυτερα απο εδω, δεν ειναι σε καμια περιπτωση ροδινα τα πραγματα, με την ανεργια να ειναι κοντα στο 10% αν θυμαμαι καλα. Κι εκει πλεον οι δουλειες καμια σχεση με παλια, δυστυχως. Γενικα δεν θα το πολυπροτεινα να πας, αλλα αν ειναι να πας, ψαξε τουλαχιστον καλα που θα πας. Αυτον τον καιρο ας πουμε, πολιτειες οπως το Colorado ή η Virginia ειναι σε γενικες γραμμες πολυ καλυτερα στο θεμα εργασια απο τα κλασικα που πανε οι Ελληνες εδω και 100 χρονια. Επισης μακρια απο μαυρη εργασια, η οποια αντιθετα με ο,τι μπορει να πιστευει ο κοσμος, δεν υπαρχει μονο στην Ελλαδα και ειναι παρα πολυ διαδεδομενη και στις ΗΠΑ. Περα απ'τα νομικα θεματα, τα λεφτα ειναι χαλια, δε θα εχεις καμια καλυψη πρακτικα, γενικα καθεσαι και στην Ελλαδα αν ειναι.
Δες και Καναδα παντως, οπως και Αυστραλια και Βρετανια, οπου η μεταναστευση ειναι γενικα πιο ευκολη.ευχαριστω για την απαντηση. Η ερωτηση αφορα φιλο, οχι εμενα (τουλαχιστον προς το παρον!)
το εντυπωσιακο ειναι οτι πηγε εκει για μινι διακοπες, και τυχαια βρηκε και δουλεια, αμεσως
οχι βεβαια αναλογη των προσοντων του, αλλα κατι καλο για να ξεκινησει.οποτε, αν υποθεσουμε οτι παει εκει και βρισκει δουλεια. Μετα αναλαμβανει ο εκει εργοδοτης του να κανει την αιτηση για καρτα εργασιας; Ειναι σιγουρο οτι θα παρει την καρτα με αυτο τον τροπο;
-
Μπορει να βγάλει H1b που είναι η στάνταρ βίζα για εργασία στην Αμερική αλλα έχει όριο πόσες δείχνουν, δεν ξέρω αν είναι εύκολο τώρα.
-
Για Αυστραλια παντως ειχα παραθεσει ενα ρεπορταζ που ελεγε οτι αν πας με τουριστικη και ψαχνεις εργασια κινδυνευεις να κλεισουν δια παντως οι πορτες.
-
Σε Αυστραλία και Καναδά δεν έχεις λόγους να το κάνεις αυτό
-
Το να ψάχνεις για δουλειά στην Αυστραλία έχοντας τουριστική βίζα δεν είναι αδίκημα, το να εργαστείς ενώ είσαι με τουριστική βίζα είναι. Και είναι αδίκημα και για εσένα, και για τον πιθανό εργοδότη σου. Αν συλληφθείς να εργάζεσαι κάτω από αύτό το καθεστώς, απλά ξεχνάς για πάντα την πιθανότητα έγκρισης μεταναστευτικής βίζας. Ο νόμος είναι σκληρός, και εφαρμόζεται αδιακρίτως, και εκτός από την απέλαση υπάρχουν και άλλες ποινές (πρόστιμο).
Δε συζητάμε να εργάζεσαι παράνομα και να γίνει εργατικό ατύχημα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
επειδη αναφερθηκε πιο πανω: δημοκρατια ειναι 3 λυκοι κ 2 προβατα να αποφασιζουν τι θα φανε για μεσημεριανο...Ή ακομα χειροτερα 501 λυκοι κ 499 προβατα.Το παραδειγμα ειναι ατυχες.
Πιστευεις οτι αν ηταν αναποδα, θα ετρωγαν οι λυκοι αυτο που θελουν τα προβατα ? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε Αυστραλία και Καναδά δεν έχεις λόγους να το κάνεις αυτόΓιατί δεν έχεις λόγους? Δε θες να δεις πώς είναι η ζωή εκεί? Αν γουστάρεις να πας να μείνεις? Πρεπει δηλαδή να μπεις στη διαδικασία επαγγελματικής βιζας και όταν πια έχεις φτασει εκεί να συνειδητοποιήσεις οτι δεν την παλεύεις? Άλλο το να εργαστείς παρανομα με τουριστική βίζα, έχει διαφορά. Όταν και αν βρεις, την αλλάζεις. Αυτό κατ' εμέ θα έπρεπε να ειναι το σωστό, άσχετα τι ισχύει.
-
Περισσότερο στο να εργαστείς με τουριστική βίζα πήγαινε αυτό. Αυστραλία και Καναδάς δίνουν βίζες εργασιάς ακόμα και χωρίς να έχεις βρείς δουλεία. Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και θεωρώ βοηθάει στο να κατανοήσεις και τις δυνατότητες αλλά και τα προαπαιτούμενα για να βρείς εργασία ή όχι.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
επειδη αναφερθηκε πιο πανω: δημοκρατια ειναι 3 λυκοι κ 2 προβατα να αποφασιζουν τι θα φανε για μεσημεριανο...Ή ακομα χειροτερα 501 λυκοι κ 499 προβατα.
Το παραδειγμα ειναι ατυχες.
Πιστευεις οτι αν ηταν αναποδα, θα ετρωγαν οι λυκοι αυτο που θελουν τα προβατα ?Το παραδειγμα ειναι ο ορισμος της δημοκρατιας. Η πλειοψηφια αποφασιζει κατα το συμφερον της ακομα κ αν χαντακωνει αλλους τοσους -1 . Το αναποδο που αναφερεις, ειναι ο ορισμος της Ελλαδας.
-
Γνωστος μου βγάζει 70.000ε τον χρόνο απο τα φωτοβολταικα. Με την επιδότηση 40% που πήρε, σε 4 χρόνια εχει κανει απόσβεση. Πληρωνει ο λαλακας ο Ελληνας για να κονομανε οι λίγοι που έβαλαν φωτοβολταικά. Ενω η ΔΕΗ το χρεωνει το ρευμα στα 0.19 , αυτους με τα φωτοβολταικα τους πληρωνει 0.55.
-
νάτα νάτα νάτα μας ...
1.000 Κινέζοι εργάτες κατέβηκαν σε απεργία πρόσφατα,
διαμαρτυρόμενοι για υπερωρίες και άλλες αντίξοες συνθήκες εργασίας σε εργοστάσιο παραγωγής πληκτρολογίων για λογαριασμό της Apple και της IBM, το οποίο ανήκει στην ταϊβανέζικη εταιρεία Jingyuan Computer. Οι εργάτες έκλεισαν την κεντρική οδική αρτηρία και αποχώρησαν μόνο μετά από δεσμεύσεις της εργοδοσίας για περιορισμό των νυχτερινών υπερωριών. Οι εργάτες διαμαρτυρήθηκαν επίσης, εκτός από τις εξοντωτικές υπερωρίες, για πλήθος μικροατυχημάτων και τραυματισμών, που προκλήθηκαν, όπως αναφέρουν, από πλημμελή μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αλλά και για άσχημη και υβριστική συμπεριφορά των προϊσταμένων.
[....] συνέχεια εδώ
-
καιρός ήταν
μάλλον θα πρέπει να σταλούν 'ιεραπόστολοι' να τους ξυπνήσουν -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Γνωστος μου βγάζει 70.000ε τον χρόνο απο τα φωτοβολταικα. Με την επιδότηση 40% που πήρε, σε 4 χρόνια εχει κανει απόσβεση. Πληρωνει ο λαλακας ο Ελληνας για να κονομανε οι λίγοι που έβαλαν φωτοβολταικά. Ενω η ΔΕΗ το χρεωνει το ρευμα στα 0.19 , αυτους με τα φωτοβολταικα τους πληρωνει 0.55.Ειναι κριμα να ειμαστε στο 2011 και καποιοι ακομα να εχουν κερδοφορες επενδυσεις στην Ελλαδα,ελπιζω να αναλαβει συντομα ο Μπενυ να εκκαθαρισει δυναμικα τον τομεα των ΑΠΕ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γνωστος μου βγάζει 70.000ε τον χρόνο απο τα φωτοβολταικα. Με την επιδότηση 40% που πήρε, σε 4 χρόνια εχει κανει απόσβεση. Πληρωνει ο λαλακας ο Ελληνας για να κονομανε οι λίγοι που έβαλαν φωτοβολταικά. Ενω η ΔΕΗ το χρεωνει το ρευμα στα 0.19 , αυτους με τα φωτοβολταικα τους πληρωνει 0.55.
Ειναι κριμα να ειμαστε στο 2011 και καποιοι ακομα να εχουν κερδοφορες επενδυσεις στην Ελλαδα,ελπιζω να αναλαβει συντομα ο Μπενυ να εκκαθαρισει δυναμικα τον τομεα των ΑΠΕ
Που ας μην ξεχνάμε, η τιμή που δίνει η ΔΕΗ για αγορά ρεύματος από Φ/Β είναι το κόστος του προστίμου που θα έδινε για το συγκεκριμένο ρεύμα αν το παρήγαγε με τις κλασσικές και τόσο φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους της...
εντιτ: όχι πρόστιμο, αγορά δικαιώματος εκπομπής CO2
-
Ποια επένδυση?Στην τράπεζα πηγε και δεν εβαλε δραχμή. Απλα θα αρχίσει να παίρνει λεφτά οταν ξεχρεωθεί η τράπεζα. Υποθηκη το χωράφι μπηκε μόνο. Η πράσινη ενέργεια εγινε για να κονομήσουν συγκεκριμένα ατομα και γι'αυτο υπάρχουν δεκαδες χιλιαδές αιτήσεις που πανε στα σκουπίδια πλεον. Οσοι κονόμησαν κονομησαν. Τέλος η πράσινη ενέργεια.
Δεν μου κάνει εντύπωση που διαλύθηκε η Ελλαδα
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ειναι κριμα να ειμαστε στο 2011 και καποιοι ακομα να εχουν κερδοφορες επενδυσεις στην Ελλαδα,ελπιζω να αναλαβει συντομα ο Μπενυ να εκκαθαρισει δυναμικα τον τομεα των ΑΠΕ
Που ας μην ξεχνάμε, η τιμή που δίνει η ΔΕΗ για αγορά ρεύματος από Φ/Β είναι το κόστος του προστίμου που θα έδινε για το συγκεκριμένο ρεύμα αν το παρήγαγε με τις κλασσικές και τόσο φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους της...
εντιτ: όχι πρόστιμο, αγορά δικαιώματος εκπομπής CO2
Γιατι δεν εγκρίνει τις 50.000 και πλέον αιτησεις? Αφου θα γλυτώσει τα πρόστιμα οπως λες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
νάτα νάτα νάτα μας ...1.000 Κινέζοι εργάτες κατέβηκαν σε απεργία πρόσφατα,
διαμαρτυρόμενοι για υπερωρίες και άλλες αντίξοες συνθήκες εργασίας σε εργοστάσιο παραγωγής πληκτρολογίων για λογαριασμό της Apple και της IBM, το οποίο ανήκει στην ταϊβανέζικη εταιρεία Jingyuan Computer. Οι εργάτες έκλεισαν την κεντρική οδική αρτηρία και αποχώρησαν μόνο μετά από δεσμεύσεις της εργοδοσίας για περιορισμό των νυχτερινών υπερωριών. Οι εργάτες διαμαρτυρήθηκαν επίσης, εκτός από τις εξοντωτικές υπερωρίες, για πλήθος μικροατυχημάτων και τραυματισμών, που προκλήθηκαν, όπως αναφέρουν, από πλημμελή μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αλλά και για άσχημη και υβριστική συμπεριφορά των προϊσταμένων.
[....] συνέχεια εδώ
Ειδες το ελλαδα κι εσυ κι ειπες να ποσταρεις ε
Εχουν γινει πολλες και μεγαλες απεργιες τον τελευταιο χρονο, πχ honda -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Γνωστος μου βγάζει 70.000ε τον χρόνο απο τα φωτοβολταικα. Με την επιδότηση 40% που πήρε, σε 4 χρόνια εχει κανει απόσβεση. Πληρωνει ο λαλακας ο Ελληνας για να κονομανε οι λίγοι που έβαλαν φωτοβολταικά. Ενω η ΔΕΗ το χρεωνει το ρευμα στα 0.19 , αυτους με τα φωτοβολταικα τους πληρωνει 0.55.Εσυ γιατι δεν εβαλες?
Ποια επένδυση?Στην τράπεζα πηγε και δεν εβαλε δραχμή. Απλα θα αρχίσει να παίρνει λεφτά οταν ξεχρεωθεί η τράπεζα. Υποθηκη το χωράφι μπηκε μόνο. Η πράσινη ενέργεια εγινε για να κονομήσουν συγκεκριμένα ατομα και γι'αυτο υπάρχουν δεκαδες χιλιαδές αιτήσεις που πανε στα σκουπίδια πλεον. Οσοι κονόμησαν κονομησαν. Τέλος η πράσινη ενέργεια.
Μια αλλη αναγνωση ξερεις τι λεει ε? Μαθανε οτι γαμιομαστε, πλακωσανε κ οι γυφτοι...Κοινως, εκαναν οσοι προλαβαν, κ οι υπολοιποι που δεν προλαβαν ή δεν ειχαν χωραφι να κανουν, γκρινιαζουν...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ γιατι δεν εβαλες?
θέλει μέσο για να πάρεις την έγκριση. παλαιότερα ήθελε μέσο για να πάρεις κ την επιδότηση. τώρα απλώς δεν παίζουν επιδοτήσεις
Μια αλλη αναγνωση ξερεις τι λεει ε? Μαθανε οτι γαμιομαστε, πλακωσανε κ οι γυφτοι...Κοινως, εκαναν οσοι προλαβαν, κ οι υπολοιποι που δεν προλαβαν ή δεν ειχαν χωραφι να κανουν, γκρινιαζουν...
Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η απόδοση πέφτει ανά τα έτη κ ότι τα χρήματα αυτά φορολογούνται, φαίνεται ριψοκίνδυνο...
Πολλοί ξεχνούν τη συντήρηση, βλάβες μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, πτώση απόδοσης, κτλ... Κοινώς ορισμένοι έγιναν πειραματόζωα επενδύοντας στη σταθερότητα της τιμής. Επειδή στην Ελλάδα τίποτα δε μένει σταθερό, υποψιάζομαι ότι σε 2-3 χρόνια που θα μπει η Γερμανία στην αγορά, θα μας αναγκάσουν να ρίξουμε την τιμή, κ τότε να δείτε διαμαρτυρίες, κτλ... Γιατί πολύ απλώς στην Ελλάδα συμβαίνουν τα πάντα. Αν μου έλεγε κανείς για σταθερή τιμή σε ένα σοβαρό κράτος θα το δεχόμουν, τώρα για την Ελλάδα μου ακούγεται ανέκδοτο, ειδικά όταν μιλούμε σε βάθος 25ετίας...
Σιγά σιγά θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν εταιρίες που θα δέχονται απορρίματα-παλαιούς συλλέκτες... Αυτό φαίνεται επίσης ως νέο πεδίο δραστηριοποίησης. Γιατί πολύ απλώς οι συλλέκτες δε πετιούνται έτσι απλώς σε χωματερές... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ γιατι δεν εβαλες?
Εγω δεν έβαλα ,γιατι η πράσινη ενέργεια μαλλον είναι προνόμιο λίγων. Τι παει να πει ''οσοι πρόλαβαν ,πρόλαβαν?''. Εγω το βλέπω ως ''οσοι έκλεψαν στην πλατη του φουκαρά του φορολογούμενου έκλεψαν''. Ποιοι δεν είχαν χωράφι? Ο ξάδερφος μου 30 στρέμματα εχει και οι αγρότες που έφαγαν την φόλα και την κοροιδία και έχασαν 5000ε είχαν δεκάδες στρέμματα και οχι 4 που απαιτούντο. Πράσινη ενέργεια ΓΙΟΚ.
''Ε να ήσουν μαγκας και εσυ, να είχες μέσο να τα έβαζες και να κονομας ναουμε''
''ε καλα κάνουν και παίρνουν στα Ελπε 80.000ε τον χρόνο.Ας ήσουν μάγκας και εσυ''
''ε καλά κάνει ο γιατρος και ζητάει φακελάκι. Ας γινόσουν και εσυ γιατρος χα.''
''ε ο εφοριακός να μην βγάλει την μιζα του?Πως θα πληρώσει τα τελη στο 5λιτρό?''Και επειδή kacey σε εχω δει να διαμαρτύρεσαι για την νοοτροπία και λειτουργία του κρατικού συστήματος, μου κανουν εντύπωση τα λεγόμενα σου. Εχεις βάλει φωτοβολταικά και κονομάς?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....