-
Εγω παντως δεν το ανεφερα για να το παιξω καποιος, αλλα για να πω ακριβως το οτι ενω σπουδασα σε ενα πανεπιστημιο που αντικειμενικα θεωρειται απο τα καλυτερα της Αγγλιας στο αντικειμενο, στην Ελλαδαρα πρεπει να αποδειξω τις γνωσεις μου στους Ελληναρες Εθνοπατερες δινοντας δυο γελοια μαθηματα, αλλα για να τα κανω ολα αυτα θα φαω 1.5 χρονο απο την ζωη μου.
Για τα εξαμηνα. Το οτι στο ΕΜΠ ο Μηχανολογος κανει 10 εξαμηνα ενω εγω εκανα 8 (τετραετες MEng) δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο ΕΜΠ εμαθε περισσοτερα ή οτι τα εμαθε καλυτερα...
Και για να τελειωνουμε. Δεν μπορει ο Ελληνας Μηχανολογος να απαιτει να ειναι ισοτιμος με ολους τους υπολοιπους στην ΕΕ ωστε οποτε και αν γουσταρει να μπορει να εργαστει εξω (οπως και μπορει να το κανει), και απο την αλλη να μου βρισκει ενα σωρο 'επιχειρηματα' για το γιατι δεν θα πρεπει και εγω που σπουδασα εξω να μπορω να κανω ακριβως το ιδιο εδω περα. **Οτι πορτες ανοιγει στους Ελληνες που θελουν να δουλεψουν εξω το οτι ειμαστε μελος της ΕΕ, τις ιδιες ακριβως πορτες θα επρεπε να ανοιγει και σε εμενα που σπουδασα εξω και θελω να εργαστω στην πατριδα μου.**Καμμια συντεχνεια δεν ενδιαφερεται για το οτι ετσι χανονται επιστημονες, μονο τα μικροσυμφεροντα τους και το βολεμα τους κοιτανε, μην τους παρουμε καμμια δουλεια...
Γιατι δεν ειδα κανενα αγγλικο φορεα να ζηταει απο τον ΕΜΠ να αποδειξει τιποτα για να εργαστει εκει. Εκτος αν νομιζει κανεις οτι ειναι ετσι επειδη οι Αγγλοι θεωρουν οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα και για αυτο δεν χρειαζεται να αποδειξει ο ΕΜΠ κατι ( ).
Ισοτιμια σημαινει ειμαι ΙΣΟΣ με τον ΕΜΠ. Οχι να μου λεει το ΥΠΕΠΘ αναγνωριζω την σχολη σου, το ΔΙΚΑΤΣΑ να λεει οτι το πτυχιο σου ειναι ΙΣΟΤΙΜΟ με τα δικα μας, και το ΤΕΕ να μην με αφηνει να εργαστω ως μηχανολογος ενω ταυτοχρονα νιπτει τας χειρας λεγοντας 'δεν φταιμε εμεις, το Δικατσα δεν θεωρει το πτυχιο σας αντιστοιχο με του ΕΜΠ' (αλλα ΙΣΟΤΙΜΙΑ εχουμε, τρομαρα μας...).
H πλακα ποια ειναι? Αμα δουλεψω 2 χρονια στην Αγγλια υπο συγκεκριμενες συνθηκες, γινομαι chartered engineer. Αμα γινω τετοιος, μετα το ΤΕΕ υποχρεωτικα με κανει μηχανολογο. Η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι εξω μπορω να δουλεψω ως μηχανολογος και πριν γινω chartered. Δεδομενου λοιπον οτι η ελληνικη διαδικασια θα μου παρει τουλαχιστον 1.5 χρονο, τι με κραταει εμενα απο το να σηκωθω να φυγω για εξω ωστε μετα να ερθω και να απαιτησω τα δικαιωματα μου απο τους Δικατσο-Τεε-νταβατζηδες, ενω θα μπορουσα να προσφερω εδω? Τιποτα...
-
Κυκλοφόρησε διαταγή να κλείσουν οι ΔΥ στις 12 σήμερα, λόγω του καύσωνα.
Για τις ΔΥ που δεν διαθέτουν κλιματισμό χειροκροτώ, οι κλιματιζόμενες, όμως;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κυκλοφόρησε διαταγή να κλείσουν οι ΔΥ στις 12 σήμερα, λόγω του καύσωνα.Για τις ΔΥ που δεν διαθέτουν κλιματισμό χειροκροτώ, οι κλιματιζόμενες, όμως;
Oι κλιματιζόμενες θα κάνουν οικονομία στο ρεύμα και θα προστατέψουν το περιβάλλον.
-
Κυκλοφόρησε διαταγή να κλείσουν οι ΔΥ στις 12 σήμερα, λόγω του καύσωνα.Για τις ΔΥ που δεν διαθέτουν κλιματισμό χειροκροτώ, οι κλιματιζόμενες, όμως;
Ε δεν καταλαβαίνεις? Αν κάποιος ΔΥ πάθει κάτι (μπορεί και από άσχετη αιτία ) ο υπουργός θα πρέπει να απολογείται 1 εβδμάδα στον Ευαγγελάτο για την εγκληματική συμπεριφορά του...Οπότε λέει : 'Ρε δε γ@μι...όλοι σας που θα διακινδυνεύσω την εικόνα μου 3 μήνες πριν από τις εκλογές. Κλείστε το μαγαζί και 1 βδομάδα άμα λάχει'.
Έτσι είναι όλοι ευτυχείς -
οι μη κλιματιζομενες λογω ζεστης, οι κλιματιζομενες διαταχθηκαν να κλεισουν για να μην τρωνε ρευμα και φορτωνουν το κυκλωμα της ΔΕΗ εξ'αιτιας του κλιματισμου...
-
Και εμείς οι του «ιδιωτικού δικαίου» θα δουλέψουμε μέχρι τις 12:00 σήμερα....
ΤΟ βράδυ...
-
Εδω δημοσια υπηρεσια, ωρα 12.30
Το FAX που ηρθε για το θεμα το εχω ακομα στο γραφειο μου, δεν προκειται να ακολουθησω, θες να στο στειλω;ΥΓ. Δεν διαθετουμε κλιματισμο
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κυκλοφόρησε διαταγή να κλείσουν οι ΔΥ στις 12 σήμερα, λόγω του καύσωνα.
Για τις ΔΥ που δεν διαθέτουν κλιματισμό χειροκροτώ, οι κλιματιζόμενες, όμως;
Oι κλιματιζόμενες θα κάνουν οικονομία στο ρεύμα και θα προστατέψουν το περιβάλλον.
Θα αποσυμφωρήσουν το δίκτυο της ΔΕΗ. Αστο το περιβάλλον δεν μας απασχολεί σε τετοιες περιπτώσεις. Καλά κάνουν για μένα. Από να γίνει ένα γενικό black out ας κλείσουν τις υπηρεσίες. Ούτως ή άλλως υπολειτουργούν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω παντως δεν το ανεφερα για να το παιξω καποιος, αλλα για να πω ακριβως το οτι ενω σπουδασα σε ενα πανεπιστημιο που αντικειμενικα θεωρειται απο τα καλυτερα της Αγγλιας στο αντικειμενο, στην Ελλαδαρα πρεπει να αποδειξω τις γνωσεις μου στους Ελληναρες Εθνοπατερες δινοντας δυο γελοια μαθηματα, αλλα για να τα κανω ολα αυτα θα φαω 1.5 χρονο απο την ζωη μου.Για τα εξαμηνα. Το οτι στο ΕΜΠ ο Μηχανολογος κανει 10 εξαμηνα ενω εγω εκανα 8 (τετραετες MEng) δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο ΕΜΠ εμαθε περισσοτερα ή οτι τα εμαθε καλυτερα...
Αν είχες πάρει κι εσύ τα μαθήματα που σου ζητάνε εδώ για να στο αναγνωρίσουν, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα σωστά; Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα, στα πολυτεχνεία, κάποια μαθήματα θεωρούνται 'υποχρεωτικά', κοινώς, είσαι υποχρεωμένος να τα παρακολουθήσεις no matter what. Πίστεψέ με, κι εμάς μας έχει ενοχλήσει κάτι τέτοιο και μας έχει παιδέψει και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί δεν τελειώνουν στα 5 χρόνια την σχολή, γιατί είναι αναγκασμένοι να δίνουν μαθήματα που δεν τους αρέσουν, ενδιαφέρουν κλπ κλπ
Κι εγώ θα ήθελα πχ ν'αφήσω τα ΣΗΕ (Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκτός των υποχρεωτικών μαθημάτων, αλλά δεν μπορούσα και γι' αυτό το λόγω χρειάστηκα....6 φορές για να τα περάσω!
Επομένως, από τη στιγμή που ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο μηχανικός ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξέρει πχ ΣΗΕ, τότε και αυτός που σπούδασε έξω, για να είναι ΙΣΟΤΙΜΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει.
Αυτή είναι η λογική...
Στην τελική, αν δεν τίθεται θέμα επιπέδου γνώσεων, γιατί θεωρείς πως θα χρειαστείς 1.5 χρόνο; Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ένα εξάμηνο στην διάθεσή μας και μαζί πρέπει να περάσουμε και κάποια άλλα μαθήματα, ασε που υπάρχει και η διπλωματική...
Αν λοιπόν οι γνώσεις υπάρχουν, και δεν έχω λόγο ν' αμφιβάλλω, τότε δεν θα έπρεπε να σε φοβίζει κάτι: είναι ενοχλητικό, αλλά όχι τόσο τραγικό όσο το περιγράφεις. Ούτε το πρώτο , ούτε το τελευταίο ενοχλητικό θα είναι εξάλλου σ' αυτή τη δουλειά...
Τέλος, θεωρείς πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ΤΕΕ, ΔΙΚΑΤΣΑ και όλα αυτά; Θα μπορούσε πχ ο απόφοιτος ΙΕΚ να σηκώσει 4όροφη οικοδομή; Θα μπορούσαν οι πάντες να χτίζουν τα πάντα; Να διορθώνουν τα πάντα;
Λες πως δεν έχει σημασία η διάρκεια φοίτησης και άντε να το δεχτώ (σίγουρα δεν μπορεί να είναι εντελώς άσχετη σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά θα το δεχόμουν με μια πιο εντατική φοίτηση...). Τον πχ Δομοστατικό απόφοιτο ΙΕΚ, να τον βάλουμε να υπογράφει αβέρτα-κουβέρτα οικοδομές; Αν σου πει αυτός πως έχει όλες τις γνώσεις ενός πολιτκού μηχανικού, θα τον πιστέψεις και θα του δώσεις το σπίτι;
Ξαναλέω, δεν υποστηρίζω πως το ΤΕΕ είναι άψογο, κάθε άλλο! Αλλά η μόνιμη επωδός κάποιων, πως είναι άχρηστο και φέρνει μόνον εμπόδια, με βρίσκει αντίθετο: φέρνει εμπόδια και σ' αυτούς που πρέπει να φέρει, όσο σκληρό και να είναι αυτό για κάποιους.
Τέλος, ξέρω κάποιους που στο λύκειο ήταν πραγματικά τούβλα και κατόπιν πήγαν σε Βουλγαρίες, Σερβίες, Ουγγαρίες κλπ κλπ και γίναν γιατροί... Θα ήθελες έναν τέτοιον να σε εγχειρίσει; Εγώ πάντως όχι...
Κάπως έτσι είναι και η ιστορία με το ΤΕΕ και τους μηχανικούς...
Κάτι τελευταίο: ίσως το ΕΜΠ να μην είναι το καλύτερο ή πόσο μάλλον τα υπόλοιπα πολυτεχνεία της χώρας... Αλλά αν τα λέω καλά, εσύ και όλοι όσοι πήγατε έξω, δεν κάνατε προσπάθεια καν να μπείτε ή αν κάνατε , αποτύχατε... Οπότε, όσοι πέτυχαν, δεν τους αρέσει ν' ακούν πόσο μ@λακες είναι όσοι έμειναν εδώ και πόσο σούπερ είναι τα πανεπιστήμια έξω... Ακόμη κι έτσι να είναι και ευχαρίστως να το δεχτώ, υπάρχει ένα ζήτημα τακτ αν θέλεις...
Πάντως παλαιότερα, για να μπεις στο πολυτεχνείο, χρειαζόσουν γνώση Μαθηματικών, Φυσικής , Χημείας και ολίγη από γλώσσα (Έκθεση...). Η απορία μου είναι, πώς κάποιοι έγραφαν κάτω από την βάση σ' αυτά, μετά πήγαιναν έξω και τέλειωναν στα 4 χρόνια με μάστερ... Επιφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα; Ταλέντο εν υπνώσει πριν, που ξύπνησε στην αλλοδαπή; Ξαφνικά εκεί άρχιζαν να διαβάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; Ή μήπως ΓΤΠ (Κ) ακαδημαϊκές σπουδές;
Μήπως να κάνω κανένα poll; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... Η απορία μου είναι, πώς κάποιοι έγραφαν κάτω από την βάση σ' αυτά, μετά πήγαιναν έξω και τέλειωναν στα 4 χρόνια με μάστερ... Επιφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα; Ταλέντο εν υπνώσει πριν, που ξύπνησε στην αλλοδαπή; Ξαφνικά εκεί άρχιζαν να διαβάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; Ή μήπως ΓΤΠ (Κ) ακαδημαϊκές σπουδές;Κόρη φίλου, μαθήτρια του 20, έγραψε πρόπερσι στις εξετάσεις ΠΟΛΥ κάτω απ' τη βάση, σε ΟΛΑ τα μαθήματα.
Πέρυσι κατάφερε με 1000 ζόρια να γράψει αρκετά καλά ώστε να μπει σε ένα ΑΤΕΙ στην Κρήτη.
Και όχι, δεν ήταν θέμα γνώσεων. -
... Η απορία μου είναι, πώς κάποιοι έγραφαν κάτω από την βάση σ' αυτά, μετά πήγαιναν έξω και τέλειωναν στα 4 χρόνια με μάστερ... Επιφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα; Ταλέντο εν υπνώσει πριν, που ξύπνησε στην αλλοδαπή; Ξαφνικά εκεί άρχιζαν να διαβάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; Ή μήπως ΓΤΠ (Κ) ακαδημαϊκές σπουδές;
Κόρη φίλου, μαθήτρια του 20, έγραψε πρόπερσι στις εξετάσεις ΠΟΛΥ κάτω απ' τη βάση, σε ΟΛΑ τα μαθήματα.
Πέρυσι κατάφερε με 1000 ζόρια να γράψει αρκετά καλά ώστε να μπει σε ένα ΑΤΕΙ στην Κρήτη.
Και όχι, δεν ήταν θέμα γνώσεων.Θέμα άγχους ίσως θα πεις... Στο πανεπιστήμιο όμως παύει το φαινόμενο; Και αυτό αφορά και την πλειοψηφία αυτών που περιγράφω;
-
HighFidelity,κανεις δεν ειπε οτι το ΕΜΠ ειναι για το πεος,απλα το ερωτημα ειναι πως γινεται να θεωρειται σχεδον οποιοδηποτε αλλο πανεπιστήμιο του πλανήτη για το πεος....ειναι παραλογισμός όπως και να το κανεις,ποσο μαλλον αν αρχισεις και συγκρινεις αλλα ντοπια πανεπιστημια,γιατι το ΕΜΠ αποτελει την ντοπια αφροκρεμα σημερα.
Οσο για τα ΙΕΚ,προφανως ειναι ατοπη η συγκριση,και προφανως κανενας εργοδοτης δεν θα επιλεξει αποφοιτο ΙΕΚ για δουλεια αποφοιτου ΑΕΙ.
Οσο για την διαρκεια φοιτητης, ειναι γνωστο οτι εξω και στο πιο χυμα πανεπιστημιο ο φοιτητης θα κατσει στον υπολογιστη του πανεπιστημιου,θα κανει εργασία,θα πάει σχεδον καθημερινα να παρακολουθησει μαθημα,και γενικως δεν θα περασει 6 μηνες στην καφετερια για να διαβαζει μετα 30 ωρες σερυ και οτι περασει με σκονακι,με γνωριμιες,με παλια θεματα,με τυχη και γενικως αντι για εξεταστικη βλεπουμε κατι σαν την ηρωικη εξοδο του Μεσολλογιου-παμε πατριωτες για το πτυχίο!
-
το πρόβλημα το εντοπίζω σε κλίκες και συντεχνίες (ΤΕΕ, ΠΕΣ ΣΞΚΔΑΣΞΑ εκκλησία της ελλάδος κλπ κλπ) που προσπαθούν με νύχια και δόντια τα 'κεκτημένα' και το χειρότερο είναι οτι αυτά τα 'κεκτημένα' τα περνάνε ως ιδέα και στους μελλοντικους μηχανικούς, γιατρους κλπ κλπ
-
... Η απορία μου είναι, πώς κάποιοι έγραφαν κάτω από την βάση σ' αυτά, μετά πήγαιναν έξω και τέλειωναν στα 4 χρόνια με μάστερ... Επιφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα; Ταλέντο εν υπνώσει πριν, που ξύπνησε στην αλλοδαπή; Ξαφνικά εκεί άρχιζαν να διαβάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; Ή μήπως ΓΤΠ (Κ) ακαδημαϊκές σπουδές;
Κόρη φίλου, μαθήτρια του 20, έγραψε πρόπερσι στις εξετάσεις ΠΟΛΥ κάτω απ' τη βάση, σε ΟΛΑ τα μαθήματα.
Και όχι, δεν ήταν θέμα γνώσεων.Εξηγείς τι εννοείς γιατί ειλικρινά δεν κατάλαβα...
Υποθέτω ότι εννοείς ότι δεν ήταν προφανώς μαθήτρια του 20!! άλλά το έπαιρνε για άλλους λόγους ( πχ μεγάλη επιείκεια, γνωριμία , )...Άλλωστε είναι πολύ συχνό φαινόμενο το 20 να δίνεται με το κιλό....
Γιατί δεν θεωρώ ότι μαθητής του 20 (το τονίζω όχι του 18 ή του 19) μπορεί να γράψει ΠΟΛΥ κάτω από τη βάση σε ΟΛΑ τα μαθήματα...Μπορεί φυσικά να αποτύχει και 1 και 2 φορές αλλά να γράψει αντί για 20 5 σε όλα τα μαθήματα κάτι δεν πάει καλά...Και μετά από άλλο 1 χρόνο διάβασμα να επαναλάβει την αποτυχία....
Είπαμε ότι οι Πανελλήνιες είνα άδικες και σκληρές αλλά όλα έχουν τα όριά τους....
-
Σωστα
Επισης, ειναι κοινο μυστικο οτι οι βαθμοι στην επαρχια δινονται πολυ ευκολοτερα απ' οτι στην Αθηνα... Κι εδω ερχονται οι Πανελληνιες ν' αποκαταστησουν την ταξη -
Μην τα βαζουμε ολα σε ενα σακι. Το μυαλο πηζει οταν εισαι στην ηλικια των 22-23-24.
Και το οτι παιδια του 13 βγαινουν εξω και κανουν καριερα, σημαινει οτι βρηκαν αυτο που εψαχναν και ειναι ευχαριστημενοι με τον κλαδο που ακολουθούν.. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι σπουδές εξω ειναι για κλωτσιές ούτε και το ανάποδο βέβαια.
Και δεν ειμαι παιδι του εξωτερικου. Το προπτυχιακό μου το εκανα στην Ελλάδα και το μάστερ έξω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγω παντως δεν το ανεφερα για να το παιξω καποιος, αλλα για να πω ακριβως το οτι ενω σπουδασα σε ενα πανεπιστημιο που αντικειμενικα θεωρειται απο τα καλυτερα της Αγγλιας στο αντικειμενο, στην Ελλαδαρα πρεπει να αποδειξω τις γνωσεις μου στους Ελληναρες Εθνοπατερες δινοντας δυο γελοια μαθηματα, αλλα για να τα κανω ολα αυτα θα φαω 1.5 χρονο απο την ζωη μου.
Για τα εξαμηνα. Το οτι στο ΕΜΠ ο Μηχανολογος κανει 10 εξαμηνα ενω εγω εκανα 8 (τετραετες MEng) δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο ΕΜΠ εμαθε περισσοτερα ή οτι τα εμαθε καλυτερα...
Αν είχες πάρει κι εσύ τα μαθήματα που σου ζητάνε εδώ για να στο αναγνωρίσουν, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα σωστά; Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα, στα πολυτεχνεία, κάποια μαθήματα θεωρούνται 'υποχρεωτικά', κοινώς, είσαι υποχρεωμένος να τα παρακολουθήσεις no matter what. Πίστεψέ με, κι εμάς μας έχει ενοχλήσει κάτι τέτοιο και μας έχει παιδέψει και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί δεν τελειώνουν στα 5 χρόνια την σχολή, γιατί είναι αναγκασμένοι να δίνουν μαθήματα που δεν τους αρέσουν, ενδιαφέρουν κλπ κλπ
Κι εγώ θα ήθελα πχ ν'αφήσω τα ΣΗΕ (Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκτός των υποχρεωτικών μαθημάτων, αλλά δεν μπορούσα και γι' αυτό το λόγω χρειάστηκα....6 φορές για να τα περάσω!
Επομένως, από τη στιγμή που ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο μηχανικός ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξέρει πχ ΣΗΕ, τότε και αυτός που σπούδασε έξω, για να είναι ΙΣΟΤΙΜΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει.
Αυτή είναι η λογική...
Στην τελική, αν δεν τίθεται θέμα επιπέδου γνώσεων, γιατί θεωρείς πως θα χρειαστείς 1.5 χρόνο; Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ένα εξάμηνο στην διάθεσή μας και μαζί πρέπει να περάσουμε και κάποια άλλα μαθήματα, ασε που υπάρχει και η διπλωματική...
Αν λοιπόν οι γνώσεις υπάρχουν, και δεν έχω λόγο ν' αμφιβάλλω, τότε δεν θα έπρεπε να σε φοβίζει κάτι: είναι ενοχλητικό, αλλά όχι τόσο τραγικό όσο το περιγράφεις. Ούτε το πρώτο , ούτε το τελευταίο ενοχλητικό θα είναι εξάλλου σ' αυτή τη δουλειά...
Τέλος, θεωρείς πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ΤΕΕ, ΔΙΚΑΤΣΑ και όλα αυτά; Θα μπορούσε πχ ο απόφοιτος ΙΕΚ να σηκώσει 4όροφη οικοδομή; Θα μπορούσαν οι πάντες να χτίζουν τα πάντα; Να διορθώνουν τα πάντα;
Λες πως δεν έχει σημασία η διάρκεια φοίτησης και άντε να το δεχτώ (σίγουρα δεν μπορεί να είναι εντελώς άσχετη σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά θα το δεχόμουν με μια πιο εντατική φοίτηση...). Τον πχ Δομοστατικό απόφοιτο ΙΕΚ, να τον βάλουμε να υπογράφει αβέρτα-κουβέρτα οικοδομές; Αν σου πει αυτός πως έχει όλες τις γνώσεις ενός πολιτκού μηχανικού, θα τον πιστέψεις και θα του δώσεις το σπίτι;
Ξαναλέω, δεν υποστηρίζω πως το ΤΕΕ είναι άψογο, κάθε άλλο! Αλλά η μόνιμη επωδός κάποιων, πως είναι άχρηστο και φέρνει μόνον εμπόδια, με βρίσκει αντίθετο: φέρνει εμπόδια και σ' αυτούς που πρέπει να φέρει, όσο σκληρό και να είναι αυτό για κάποιους.
Τέλος, ξέρω κάποιους που στο λύκειο ήταν πραγματικά τούβλα και κατόπιν πήγαν σε Βουλγαρίες, Σερβίες, Ουγγαρίες κλπ κλπ και γίναν γιατροί... Θα ήθελες έναν τέτοιον να σε εγχειρίσει; Εγώ πάντως όχι...
Κάπως έτσι είναι και η ιστορία με το ΤΕΕ και τους μηχανικούς...
Κάτι τελευταίο: ίσως το ΕΜΠ να μην είναι το καλύτερο ή πόσο μάλλον τα υπόλοιπα πολυτεχνεία της χώρας... Αλλά αν τα λέω καλά, εσύ και όλοι όσοι πήγατε έξω, δεν κάνατε προσπάθεια καν να μπείτε ή αν κάνατε , αποτύχατε... Οπότε, όσοι πέτυχαν, δεν τους αρέσει ν' ακούν πόσο μ@λακες είναι όσοι έμειναν εδώ και πόσο σούπερ είναι τα πανεπιστήμια έξω... Ακόμη κι έτσι να είναι και ευχαρίστως να το δεχτώ, υπάρχει ένα ζήτημα τακτ αν θέλεις...
Πάντως παλαιότερα, για να μπεις στο πολυτεχνείο, χρειαζόσουν γνώση Μαθηματικών, Φυσικής , Χημείας και ολίγη από γλώσσα (Έκθεση...). Η απορία μου είναι, πώς κάποιοι έγραφαν κάτω από την βάση σ' αυτά, μετά πήγαιναν έξω και τέλειωναν στα 4 χρόνια με μάστερ... Επιφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα; Ταλέντο εν υπνώσει πριν, που ξύπνησε στην αλλοδαπή; Ξαφνικά εκεί άρχιζαν να διαβάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς; Ή μήπως ΓΤΠ (Κ) ακαδημαϊκές σπουδές;
Μήπως να κάνω κανένα poll;α) Λες να μην εχω κανει Θερμοδυναμικη και ΜΕΚ που μου ζητησανε? Μιλαμε για δυο γελοια και βασικα μαθηματα για να 'αποδειξω' οτι ειμαι Μηχανολογος ...
β) Ξαναλεω, εσυ που τελειωσες στην Ελλαδα, σου ζηταει κανεις να αποδειξεις κατι για να μπορεις να δουλεψεις στην Αγγλια? ΟΧΙ. Ουτε εχεις κανει εσυ ολα τα μαθηματα μου κανουν οι Αγγλοι, αλλα οποτε θες πας και δουλευεις εξω. ΑΠΑΙΤΩ λοιπον να μπορω να κανω το ιδιο εδω.
γ) 1.5 χρονο θα χρειαστω λογω της γραφειοκρατιας και μονο. Το ΤΕΕ μονο, εξετασεις κανει μονο 3 φορες τον χρονο. Βαλε και ποσο θα κανει το ΔΙΚΑΤΣΑ να αναγνωρισει την αντιστοιχια, ΑΦΟΥ περασω τα μαθηματα.
δ) Αυτο που με ενοχλει ειναι το νταβατζιλικι.
ε) Σπουδασα εξω με επιλογη δικια μου. Πολυτεχνειο ειχα περασει και εγω, Χανια...Και τα παρατησα και εφυγα για εξω γιατι ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
στ) Αυτο που λεω εγω ειναι οτι δεν μπορεις να ζητας απο αποφοιτους ΚΑΛΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, να πρεπει να σου αποδειξουν οτι αξιζουν με βαση τα στανταρ του ΕΜΠ, λες και το ΕΜΠ ειναι ο γαμαω της παγκοσμιας εκπαιδευσης, το τι ξερεις και αν αξιζει το πτυχιο σου. Ακριβως οτι ειπε ο Tiger δηλαδη...
Φαντασου πχ μηχανολογο αποφοιτο του Ιmperial College, να του ζητανε να δωσει θερμοδυναμικη στο ΕΜΠ για να αποδειξει οτι ειναι καλος μηχανολογος. Και γαμω τα ανεκδοτα...
Τελος, αυτο που λεω ειναι οτι απο την στιγμη που ειμαστε στην ΕΕ, πρεπει να εφαρμοζουμε ΟΛΑ οσα συνεπαγεται αυτο. Και αυτο συνεπαγεται να μπορω να δουλεψω εγω εδω ανενοχλητος, ακριβως οπως μπορεις εσυ να δουλεψεις εκει ανενοχλητος. Δεν μπορεις να ζητας αυτο που σε συμφερει και να αρνεισαι αυτο που δεν σε συμφερει.
ΥΓ Η νοοτροπια των ελληνων αποφοιτων οσων αφορα τους 'αλλοδαπους', ειναι ακριβως η ιδια νοοτροπια με την οποια αντιμετωπιζεται το εργατικο θεμα των Ελληνων vs. αλλοδαπων. Οταν ο Ελληνας παει εξω, 'παει για να διαπρεψει, να προσφερει η τεσπα να στειλει χρημα στην οικογενεια εδω'. Οταν ερχεται ο ξενος εδω να δουλεψει, ειναι 'ο αλβανος καριολης που μας κλεβει τις δουλειες'...
-
Γενικώς πάντως όλοι αυτοί που γκρινιάζουν για την ποιότητα σπουδών των ελληνικών Πανεπσιτημίων ίσως δεν γνωρίζουν πως αντιμετωπίζονται στο εξωτερικό στα μεταπτυχιακά οι έλληνες πτυχιούχοι : με εξαιρετικό σεβασμό ο οποίος φυσικά δημιουργείται από τα εξαιρετικά και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματά τους...(ας μιλήσω μόνο για τη νομική επιστήμη και τις πολυτεχνικές σχολές όπου έχω μια κάποια γνώση, της πρώτης εξ' ιδίων ,των άλλων από μεγάλο αριθμό φίλων )...
Όλοι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό οι περισσότεροι ελληνικά πανεπιστήμια τελείωσαν σαν πρώτο πτυχίο...Είπαμε δεν έχουμε υποδομές, δεν έχουμε το ένα, δεν έχουμε το άλλο (όλα σωστά) αλλά μην πούμε κι όλας ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια παρέχουν σκουπίδια αντί για γνώση...
Εκεί που δεν μπορούν δυστυχώς να υποστηρίξουν με τίποτα τους φοιτητές τους είναι στην έρευνα με αποτέλεσμα κυρίως οι διδακτορικοί φοιτητές να φαντάζουν φτωχοί συγγενείς σε σύγκριση με τους συναδέλφους της Ευρώπης...Εκεί πλέον χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα από τη γνώση και την όρεξη κάποιων καθηγητών ... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
HighFidelity,κανεις δεν ειπε οτι το ΕΜΠ ειναι για το πεος,απλα το ερωτημα ειναι πως γινεται να θεωρειται σχεδον οποιοδηποτε αλλο πανεπιστήμιο του πλανήτη για το πεος....ειναι παραλογισμός όπως και να το κανεις,ποσο μαλλον αν αρχισεις και συγκρινεις αλλα ντοπια πανεπιστημια,γιατι το ΕΜΠ αποτελει την ντοπια αφροκρεμα σημερα.Σύμφωνοι σ' αυτό! Εγώ είπα πως καλό είναι να υπάρχει κάποιος έλεγχος! Τέλος, να ρωτήσω, ένας μηχανικός από Ελλάδα, με έναν μηχανικό από Αγγλία με μάστερ στην Ελλάδα είναι ας πούμε ίσοι (μετά από μαθήματα έστω...). Εγώ στο εξωτερικό, με 5 χρόνια φοίτησης, θεωρούμαι με μάστερ; Δεν νομίζω... Βλέπεις αδικίες γίνονται κι εκεί... Και μην μου πεις πως δεν έχω επίπεδο! Του φούστη, κάτι έμαθα κι εγώ 5 χρόνια για να με κάνει ίσο με τον άλλο στα ...4!
Κατά τ'άλλα, αδικίες σύμφωνοι να μην υπάρχουν. Αλλά αδικίες παντού υπάρχουν.Οσο για τα ΙΕΚ,προφανως ειναι ατοπη η συγκριση,και προφανως κανενας εργοδοτης δεν θα επιλεξει αποφοιτο ΙΕΚ για δουλεια αποφοιτου ΑΕΙ.
Στον απόφοιτο ΙΕΚ, αν θέλει πχ να μπει σε ΤΕΙ ή Πολυτεχνείο, να του αναγνωρίσουμε κανένα μαθηματάκι; Αφού θα σου πει πως ...'σπούδασε' 2 χρόνια... Γιατί να μην μπει πχ στο 3ο έτος του ΕΜΠ; Πιστεύεις πως κάποιοι δεν θα έχουν την αξίωση;
Οσο για την διαρκεια φοιτητης, ειναι γνωστο οτι εξω και στο πιο χυμα πανεπιστημιο ο φοιτητης θα κατσει στον υπολογιστη του πανεπιστημιου,θα κανει εργασία,θα πάει σχεδον καθημερινα να παρακολουθησει μαθημα,και γενικως δεν θα περασει 6 μηνες στην καφετερια για να διαβαζει μετα 30 ωρες σερυ και οτι περασει με σκονακι,με γνωριμιες,με παλια θεματα,με τυχη και γενικως αντι για εξεταστικη βλεπουμε κατι σαν την ηρωικη εξοδο του Μεσολλογιου-παμε πατριωτες για το πτυχίο!
ΟΚ, σύμφωνοι, εγώ μπορώ να πινω όλη μέρα καφέ...Δηλαδή, εκεί γι' αυτό περνάνε όλα τα μαθήματα αμέσως, επειδή έχουν υποχρεωτική παρακολούθηση ε;
Δηλαδή, αν πάρω ένα ντουβάρι και τον βάζω να παρακολουθεί υποχρεωτικά, θα τελειώσει το πανεπιστήμιο ακριβώς; Χωρίς καθυστέρηση; Χωρίς να κοπεί σε μάθημα ή να χάσει χρονιά;
Δηλαδή, το φάρμακο είναι η παρακολούθηση και το πρόβλημα είναι ο φραπές;
Μήπως, λέω μήπως, είναι λίιιιιγοοοο απλοϊκό; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Η νοοτροπια των ελληνων αποφοιτων οσων αφορα τους 'αλλοδαπους', ειναι ακριβως η ιδια νοοτροπια με την οποια αντιμετωπιζεται το εργατικο θεμα των Ελληνων vs. αλλοδαπων. Οταν ο Ελληνας παει εξω, 'παει για να διαπρεψει, να προσφερει η τεσπα να στειλει χρημα στην οικογενεια εδω'. Οταν ερχεται ο ξενος εδω να δουλεψει, ειναι 'ο αλβανος καριολης που μας κλεβει τις δουλειες'...
Έχεις δίκιο μεν αλλά γίνεται και ένας φαύλος κύκλος από την άλλη :
- Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ερχόταν στον ελληνικό χώρο μεγάλος αριθμός σκαρταδούρας 'πτυχιούχων' από κατ' όνομα μόνο Πανεπιστήμια του εξωτερικού...
- Αυτό δημιουργούσε μια κακή γενική εικόνα για τους πτυχιούχους που προέρχονταν απο το εξωτερικό σε συνδυασμό με το ότι 'γλύτωναν' τις ψυχοφθόρες εξετάσεις...
- Οι πτυχιούχοι του εξωτερικού θεωρούσαν υποχρέωσή τους να παινέσουν υπερβολικά το Πανεπιστήμιό τους για να μην 'τσουβαλιαστούν' με τη σκαρταδούρα και παρουσίαζαν την Ελλαδα ως τριτοκοσμική σε επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης...
- Οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων εκνευρίζονται με αυτή τη στάση και απαντούν στο ίδιο μήκος κύματος και και
και δεν έχει τελειωμό....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....