Jun 26, 2007, 8:17 AM

Εγω παντως δεν το ανεφερα για να το παιξω καποιος, αλλα για να πω ακριβως το οτι ενω σπουδασα σε ενα πανεπιστημιο που αντικειμενικα θεωρειται απο τα καλυτερα της Αγγλιας στο αντικειμενο, στην Ελλαδαρα πρεπει να αποδειξω τις γνωσεις μου στους Ελληναρες Εθνοπατερες δινοντας δυο γελοια μαθηματα, αλλα για να τα κανω ολα αυτα θα φαω 1.5 χρονο απο την ζωη μου.

Για τα εξαμηνα. Το οτι στο ΕΜΠ ο Μηχανολογος κανει 10 εξαμηνα ενω εγω εκανα 8 (τετραετες MEng) δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο ΕΜΠ εμαθε περισσοτερα ή οτι τα εμαθε καλυτερα...

Και για να τελειωνουμε. Δεν μπορει ο Ελληνας Μηχανολογος να απαιτει να ειναι ισοτιμος με ολους τους υπολοιπους στην ΕΕ ωστε οποτε και αν γουσταρει να μπορει να εργαστει εξω (οπως και μπορει να το κανει), και απο την αλλη να μου βρισκει ενα σωρο 'επιχειρηματα' για το γιατι δεν θα πρεπει και εγω που σπουδασα εξω να μπορω να κανω ακριβως το ιδιο εδω περα. **Οτι πορτες ανοιγει στους Ελληνες που θελουν να δουλεψουν εξω το οτι ειμαστε μελος της ΕΕ, τις ιδιες ακριβως πορτες θα επρεπε να ανοιγει και σε εμενα που σπουδασα εξω και θελω να εργαστω στην πατριδα μου.**Καμμια συντεχνεια δεν ενδιαφερεται για το οτι ετσι χανονται επιστημονες, μονο τα μικροσυμφεροντα τους και το βολεμα τους κοιτανε, μην τους παρουμε καμμια δουλεια...

Γιατι δεν ειδα κανενα αγγλικο φορεα να ζηταει απο τον ΕΜΠ να αποδειξει τιποτα για να εργαστει εκει. Εκτος αν νομιζει κανεις οτι ειναι ετσι επειδη οι Αγγλοι θεωρουν οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα και για αυτο δεν χρειαζεται να αποδειξει ο ΕΜΠ κατι ( ).

Ισοτιμια σημαινει ειμαι ΙΣΟΣ με τον ΕΜΠ. Οχι να μου λεει το ΥΠΕΠΘ αναγνωριζω την σχολη σου, το ΔΙΚΑΤΣΑ να λεει οτι το πτυχιο σου ειναι ΙΣΟΤΙΜΟ με τα δικα μας, και το ΤΕΕ να μην με αφηνει να εργαστω ως μηχανολογος ενω ταυτοχρονα νιπτει τας χειρας λεγοντας 'δεν φταιμε εμεις, το Δικατσα δεν θεωρει το πτυχιο σας αντιστοιχο με του ΕΜΠ' (αλλα ΙΣΟΤΙΜΙΑ εχουμε, τρομαρα μας...).

H πλακα ποια ειναι? Αμα δουλεψω 2 χρονια στην Αγγλια υπο συγκεκριμενες συνθηκες, γινομαι chartered engineer. Αμα γινω τετοιος, μετα το ΤΕΕ υποχρεωτικα με κανει μηχανολογο. Η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι εξω μπορω να δουλεψω ως μηχανολογος και πριν γινω chartered. Δεδομενου λοιπον οτι η ελληνικη διαδικασια θα μου παρει τουλαχιστον 1.5 χρονο, τι με κραταει εμενα απο το να σηκωθω να φυγω για εξω ωστε μετα να ερθω και να απαιτησω τα δικαιωματα μου απο τους Δικατσο-Τεε-νταβατζηδες, ενω θα μπορουσα να προσφερω εδω? Τιποτα...