-
Το ορομίσθιο στους δασκάλους και καθηγητές, αν διαιρέσουμε τον μέσο μισθό με τις μέσες ώρες (ημέρες και μήνες) απασχόλησης, πόσ βγαίνει? Π.χ. εγώ, ως απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής και ως εξειδικευμένο (υποτίθεται) προσωπικό, παίρνω κάτι λιγότερο από 7 ευρώ/ώρα. Οι δάσκαλοι πόσα?
-
Καταλαβαίνω.
Η κατσίκα του γείτονα κλαίει τακτικά. Η δικιά μας έχει δικαιολογημένα παράπονα, αγανάκτηση, δίκαια αιτήματα, τραγικές διαπιστώσεις κ.λπ. -
Το πρόβλημα είναι ότι από την ίδια κατσίκα πίνουν πολλοί γάλα, άλλοι αρκετό και άλλοι ελάχιστο.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Το ορομίσθιο στους δασκάλους και καθηγητές, αν διαιρέσουμε τον μέσο μισθό με τις μέσες ώρες (ημέρες και μήνες) απασχόλησης, πόσ βγαίνει? Π.χ. εγώ, ως απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής και ως εξειδικευμένο (υποτίθεται) προσωπικό, παίρνω κάτι λιγότερο από 7 ευρώ/ώρα. Οι δάσκαλοι πόσα?Όχι ότι αποδεικνύει τίποτα, αλλά για μένα βγαίνει χοντρά-χοντρά 5,9 (950/160). Για ωράριο σχολείου 7,9 (950/120) χωρίς tτα έξτρα εκτός (προετοιμασία/διορθώσεις κ.λπ.) (fyi 950=12 χρόνια προϋπηρεσία χωρίς τέκνα)
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το ορομίσθιο στους δασκάλους και καθηγητές, αν διαιρέσουμε τον μέσο μισθό με τις μέσες ώρες (ημέρες και μήνες) απασχόλησης, πόσ βγαίνει? Π.χ. εγώ, ως απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής και ως εξειδικευμένο (υποτίθεται) προσωπικό, παίρνω κάτι λιγότερο από 7 ευρώ/ώρα. Οι δάσκαλοι πόσα?
Όχι ότι αποδεικνύει τίποτα, αλλά για μένα βγαίνει χοντρά-χοντρά 5,9 (950/160). Για ωράριο σχολείου 7,9 (950/120) χωρίς tτα έξτρα εκτός (προετοιμασία/διορθώσεις κ.λπ.) (fyi 950=12 χρόνια προϋπηρεσία χωρίς τέκνα)
Βέβαια η απασχόληση υποτίθεται ότι είναι πλήρης και αποκλειστική άρα και 10 ώρες να δουλεύεις την εβδομάδα απαγορεύεται να κάνεις κάτι άλλο ώστε να γεμίσεις τις υπόλοιπες 30 και να πληρωθείς για αυτές. Συνεπώς η παράθεση ωρομισθίου δεν έχει νόημα, ο δάσκαλος / καθηγητής πρέπει να πληρώνεται αξιοπρεπώς όσες ώρες και αν δουλεύει.
Ας πούνε ότι επιτρέπεται να δουλεύουν σε φροντιστήριο και η παράθεση ωρομισθίου αποκτά νόημα.
(soch αυτές είναι ώρες / μήνα ωστόσο οι δάσκαλοι νομίζω δουλεύουν λιγότερους μήνες το χρόνο δηλ. 1 μήνα διακοπές το καλοκαίρι + 15 μέρες Χριστούγεννα / Πάσχα = 2 μήνες 'άδεια' δηλ. δουλεύουν 10 μήνες και πληρώνονται για 12 σε αντίθεση με τους άλλους εργαζομένους που είναι 11 / 12).
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όχι ότι αποδεικνύει τίποτα, αλλά για μένα βγαίνει χοντρά-χοντρά 5,9 (950/160). Για ωράριο σχολείου 7,9 (950/120) χωρίς tτα έξτρα εκτός (προετοιμασία/διορθώσεις κ.λπ.) (fyi 950=12 χρόνια προϋπηρεσία χωρίς τέκνα)
Κατά την ταπεινότατη άποψή μου, το 'τόσα την ώρα' δεν λέει απολύτως τπτ. Θα είχε, ίσως, αξία να βλέπαμε σε τι παραγόμενο πλούτο αντιστοιχεί η ώρα κάθε εργαζόμενου, αλλά δεν ξέρω αν θέλει κανένας να το κάνει αυτό.
Εσείς οι εκπαιδευτικοί, που μια ζωή αντιστεκόσασταν στην αξιολόγησή σας κ στη δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων κ πανεπιστημίων, μήπως τώρα που είναι πιά αργά σκεπτόσαστε ότι (έστω) ίσως μια ζωή λέγατε κ κάνατε μαλακίες, που τώρα θα πληρώνετε? -
Μονο ενα μηνα το καλοκαιρι??
Ολοκληρος Ιουλιος,Αυγουστος και μισος Ιουνιος. -
nass θα διακινδύνευα να προβλέψω ότι σύντομα θα αλλάξει και το θέμα των μηνών εργασίας/έτος με τη μεταφορά των οργανικών των εκπαιδευτικών στους δήμους αλλά ρισκάρω να χαρακτηριστώ ως κλάψας.
(πόσες ειδικότητες εκπαιδευτικών μπορούν άραγε να δουλέψουν σε φροντιστήριο ή/και ιδιαίτερα?) -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Δουλεύεις 7 το πρωΪ με 9 το βράδυ?
-
Πάμε αναλυτικά:
8 ώρες την ημέρα χ 5 μέρες την εβδομάδα = 40 ώρες την εβδομάδα
υποθέτουμε 4 εβδομάδες τον μήνα χ 40 ώρες την εβδομάδα = 160 ώρες/μήνα
αν διαιρέσουμε έναν μισθό (π.χ. 950 ευρώ) με τις ώρες ανά μήνα έχουμε 950/160=5,9 -
Το στάνταρ νούμερο για ώρες / μήνα είναι 176, όχι 160 (22 εργάσιμες / μήνα).
-
8 ωρες που δουλευεις??
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το στάνταρ νούμερο για ώρες / μήνα είναι 176, όχι 160 (22 εργάσιμες / μήνα).Γιαυτό έγραψα στο προηγούμενο post χοντρά-χοντρά. Εξάλλου όπως είπαμε και οι 2 δεν έχει και μεγάλο νόημα αυτό που ρώτησε ο φίλος
8 ωρες που δουλευεις??
Σε υπηρεσία του υπουργείου, ωράριο 7-3
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το στάνταρ νούμερο για ώρες / μήνα είναι 176, όχι 160 (22 εργάσιμες / μήνα).Για υπαλλήλους υπολογίζεται ως εξής: (ΜΙΣΘΟΣ*6/25)/40 = Ωρομίσθιο (αν είσαι ...τυχερός και εργάζεσαι 40 ώρες τη βδομάδα ...) .
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
8 ωρες που δουλευεις??
Άρα στην ουσία δεν είσαι εκπαιδευτικός, αλλά διοικητικός υπάλληλος. Εγώ σου μιλάω για εκπαιδευτικούς. Και να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι κανένα καθηγητή να έκανε μάθημα κάθε μέρα επί 8 ώρες. Και μην τα ρίχνουμε όλα στην προετοιμασία και τις διορθώσεις γραπτών (που και αυτά τρώνε χρόνο, το δέχομαι), γιατί εγώ τι να πω που κάθομαι και εξειδικεύομαι πάνω στο αντικείμενο μου μόνος μου στον ελεύθερό μου χρόνο? Όλα τα επαγγέλματα έχουν το διάβασμά τους, εγώ σου μιλάω για το πόσες ώρες θεωρούνται δουλιά.
p.s.: ενα καθηγητής/δάσκαλος ο οποίος διδάσκει επί χρόνια ολόκληρα το ίδιο αντικείμενο, με την ίδια ύλη και δομή, τι ακριβώς προετοιμάζει όταν μιλάει για προετοιμασία?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
8 ωρες που δουλευεις??
Άρα στην ουσία δεν είσαι εκπαιδευτικός, αλλά διοικητικός υπάλληλος. Εγώ σου μιλάω για εκπαιδευτικούς. Και να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι κανένα καθηγητή να έκανε μάθημα κάθε μέρα επί 8 ώρες. Και μην τα ρίχνουμε όλα στην προετοιμασία και τις διορθώσεις γραπτών (που και αυτά τρώνε χρόνο, το δέχομαι), γιατί εγώ τι να πω που κάθομαι και εξειδικεύομαι πάνω στο αντικείμενο μου μόνος μου στον ελεύθερό μου χρόνο? Όλα τα επαγγέλματα έχουν το διάβασμά τους, εγώ σου μιλάω για το πόσες ώρες θεωρούνται δουλιά.
p.s.: ενα καθηγητής/δάσκαλος ο οποίος διδάσκει επί χρόνια ολόκληρα το ίδιο αντικείμενο, με την ίδια ύλη και δομή, τι ακριβώς προετοιμάζει όταν μιλάει για προετοιμασία?
Με βάζεις να γράψω αναλυτικά όπου και off topic θα είμαι και όχι ιδιαίτερα popular σαν θέμα.
Πάραυτα:
α. Στην αναγωγή σε ωρομίσθιο έγραψα 'εγώ..., στο σχολείο....' κ.λπ. με διαφορά στις ώρες που υπολόγισα.
β. 8 ώρες δεν κάνει κανείς μάθημα σε μια μέρα. 8-2 είναι το υποχρεωτικό ωράριο στο σχολείο με ΜΟ 4,5 ώρες να είναι διδακτικές την ημέρα. Στην πράξη πολλοί το καταπατούν αφού αποχωρούν μετά τις διδακτικές. Κακώς, φταίει ο διευθυντής και ο σύλλογος.
γ. Για την προετοιμασία είσαι λάθος. Φέτος η κοπέλα μου έχει Α, Γ λυκείου, πέρσι ήταν σε γυμνάσιο, πρόπερσι σε ΕΠΑΛ. Σε πληροφορώ ότι ασχολείται με τα μαθηματικά εκτός σχολείου τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα. Φιλόλογος φίλη ακόμα περισσότερο (οι περσινοί βαθμοί των μαθητών στις εκθέσεις φέτος βλέπεις δε μετράνε). Υπάρχει πάντα και το άλλο άκρο π.χ. ο πληροφορικός έχει ελάχιστη προετοιμασία, ο θεολόγος το ίδιο, ο γυμναστής μηδέν.
δ. σε κάθε περίπτωση, την διόρθωση γραπτών ή το σχέδιο μαθήματος δεν μπορείς να το εξομοιώσεις με τη συνεχή επιμόρφωση που χρειαζόμαστε όλοι και κάνουμε στον ελεύθερο μας χρόνο. -
στο μονο που δεν μπορω να κατηγορησω τους δασκαλους, ειναι οτι οταν δουλευουν δεν μπορουν να χαζευουν.
οταν ειναι στην ταξη κανει μαθημα, ουτε κομπιουτερ, ουτε εφημεριδα, ουτε τηλεφωνο.
Τωρα ποσες ειναι οι ωρες, ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Αυτο με τις οργανικες θεσεις σε δημους μου αρεσε.
Το καλοκαιρι που κλεινουν τα σχολεια, δεν ξερουμε που να αφησουμε τα παιδια το πρωι.
Ας εχουν βαρδιες οι εκπαιδευτικοι να τα κρατανε στα σχολεια με καποια απασχοληση.Περυσι νομιζω το εκανε ο Δημος Συκεων στη Θεσσαλονικη, αλλα δεν ξερω αν εγινε και φετος.
Το θεμα για το οποιο ολοι 'κατηγορουν' για τους δασκαλους ειναι οι πολλες διακοπες και οι (συνηθως) λιγες ωρες εργασιας.
-
Η δημοτική αρχή του Δήμου Συκεών ίσως είναι η καλύτερη στην Ελλάδα.
-
Για εμενα, αυτοι που διδασκουν τα παιδια μας ,πρεπει να ειναι καλοπληρωμενοι, ωστε να σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερα την δουλεια τους και τιποτα αλλο.
Να τους αξιολογησουν, να διωξουν οσους δεν κανουν καλα την δουλεια τους και να παρουν αλλους στη θεση τους.
Δεν ειναι μισθοι αυτοι για κανεναν, ποσο μαλλον για εκπαιδευτικους. -
Ποσους μηνες εργαζονται οι εκπαιδευτικοι ενω πληρωνονται 12? Τουλαχιστον να μην δουλευομαστε...
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όχι ότι αποδεικνύει τίποτα, αλλά για μένα βγαίνει χοντρά-χοντρά 5,9 (950/160). Για ωράριο σχολείου 7,9 (950/120) χωρίς τα έξτρα εκτός (προετοιμασία/διορθώσεις κ.λπ.) (fyi 950=12 χρόνια προϋπηρεσία χωρίς τέκνα)
Κατ'αρχας ο μηνας εχει 4,25 εβδομαδες (52εβδ/12μην στο χρονο). Αρα
950 * 12 = 11400
11400 / 9 (9 μηνες δουλευουν οι δασκαλοι+καθηγητες κ το ξερω απο πρωτο χερι) = 1266 αντι για 950 που μας λες.Οποτε** 1266** / 127,5 εργασιμες ωρες την εβδομαδα =** 9,93 ε η εργατοωρα, οταν εγω σαν ιδ.υπαλ. μηχανολογος μηχανικος ΑΕΙ+μαστερ επαιρνα 3,95ε την ωρα**...
Κ για τις αναγκες του αρθρου, με τα 639ε μισθο το νουμερο βγαινει στα 6,68ε/ωρα, τα διπλασια δηλαδη απο οτι επαιρνα εγω σαν μηχαν.μηχαν. ΑΕΙ+μαστερ.
Τα παραπανω ειναι απλα μαθηματικα, αν κανω καπου λαθος δειξ΄το μου. Αλλα δεν κανω.
ΥΓ1 Χωρις να ξεχναμε οτι ειστε δημοσιοι υπαλληλοι ενω εγω 'αυριο' μπορουσα να απολυθω.
ΥΓ2 'χωρις τα εξτρα'? Ξερεις ποσοι ιδιωτικοι υπαλληλοι εταιριων (δεν μιλαω για μια πωλητρια ρουχων, μιλαω για στελεχη) εχουν δουλεια για το σπιτι, για ΣΚ, για αργιες?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....