-
Ρατσιστές!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Ηλία και Α-R, διαβάζοντας το κείμενο το του HF δεν έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι η ζωή είναι μια σπατάλη περιουσίας και μόνο. Αυτό που υποστηριξε πολύ γλαφυρά, είναι ότι κάθε τι έχει την ομορφιά του. Αν πρέπει να παλέψεις για να επιβιώσεις θα το κάνεις, θα σε κάνει σκληρότερο, αλλά φοβάμαι στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου στερήσει πολλές άλλες εμπειρίες και θα σε κάνει πιο κλειστό σαν άνθρωπο. Αν εκμεταλλευτείς την άνεση που σου προσφέρουν οι γονείς σου αυτά τα χρόνια και ζήσεις κάποιες εμπειρίες, να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο από εργοδότες και ρουτίνες να φιλοσοφίσει και να δημιουργήσει μπορεί να μην κατορθώσεις να αποκτήσεις σπίτι σε 10 χρόνια αλλά τουλάχιστον θα έχεις αποκτήσει ζωή- σπίτι μπορείς να πάρεις στα επόμενα 10, ζωή ο άλλος δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ όμως, διότι ποτέ δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στα 18 του (και δεν μπορεί να κάνεις reset στο μυαλό σου, εδώ που τα λέμε).
Τονίζω δε, ότι στο post που έκανε δε διέκρινα πουθενά άρνηση για τη δουλειά στο μέλλον και, αυτό είναι το σημαντικότερο, καθόλου έπαρση. Έχοντας πλήρη επίγνωση του οτι εργαζόμενος στο τομέα του δεν θα καταφέρει ποτέ να πλησιάσει την οικονομική άνεση του μετανάστη που προηγείται στην κλίμακα μια δεκαετία εστιάζει στην ουσία των πραγμάτων: Οι περισσότεροι ιδρώνουν και αγωνίζονται για ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο και την άνεση να μπορούν να φαίνονται οικονομικά εύρωστοι όταν η ζωή τους πέρα από αυτά είναι κενή.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι στο μέλλον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, όχι για να πάρει στο γιόκα του ένα οροφοδιαμέρισμα(που στις περισσότερες περιπτώσεις φανερώνει και τις 'εμπορικές' σχέσεις που έχουν οι περισσότεροι γονείς με τα παιδιά τους οδηγούμενοι από τις ανασφάλειες τους για το μέλλον!) αλλά για να μπορέσει να του προσφέρει τη ζωή που έκανε αυτός εκείνη τη δεκαετία. Εκεί δε που επιμένω είναι στο ότι η προσφορά της ζωής αυτής δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων, όσο θέμα νοοτροπίας και αν θεωρείτε ότι όλα αυτά που έγραψαν ο Γρηγόρης (και ο Άγγελος μετά) έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο-δώρο στα 20 τότε μάλλον δεν κατανοήσατε ακριβώς το πνεύμα τους.Οι σπουδές μου μπορεί να ήταν φτηνές σε κόστος αλλά πλούσιες σε εμπειρίες και πραγματικά είμαι ευγνώμων για αυτό στη μητέρα μου. Θα της το ανταποδώσω αν κάνω ποτέ παιδιά και εγώ δίνοντας αυτή την ευκαιρία στα παιδιά μου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οταν τα παιδια τους δε θα αρκουνται σε 1ευρω τη μερα χαρτζιλικι... Θα θελουν και τα ρουχα τους, τα αμαξια τους κτλ κτλ...Κι'εμείς τί τους φταίμε??
Δικαίωμα τους να θέλουν οτι τους κατέβει, να πάνε και στο φεγγάρι ακόμα -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
..............
..............
Οι σπουδές μου μπορεί να ήταν φτηνές σε κόστος αλλά πλούσιες σε εμπειρίες και πραγματικά είμαι ευγνώμων για αυτό στη μητέρα μου. Θα της το ανταποδώσω αν κάνω ποτέ παιδιά και εγώ δίνοντας αυτή την ευκαιρία στα παιδιά μου.Συμφωνώ γενικά με όσα γράφεις και χαίρομαι για το τελευταίο quote.
Aυτό που προσπάθησα να πω, είναι ότι τα μυαλά αλλάζουν όταν επιστρέψεις από το μαιευτήριο με το καλαθάκι. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως...+1 στο σεντονι του hifi
-
Hifi πραγματικά εξαιρετικό post
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Kαι γμ τα post από τον HF.Πολλά από όσα έγραψες, με εκφράζουν απολύτως.
πολύ ωραίο post
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Hifi πραγματικά εξαιρετικό post+1 και 1434652436243 δισ. respeK points.
-
Όσο προβληματιζόμουν αν πραγματικά πρέπει να προχωρήσω για PhD, κάτι που σημαίνει +3 έτη ακόμη μακρυά από το σπίτι μου, +3 έτη ακόμη οικονομική ενίσχυση από τους γονείς μου, +3 έτη ακόμη στα θρανία, +3...
τόσο το έχω πάρει από πείσμα! 'Αντε να δούμε τα αποτελέσματα το Νοέμβριο...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Όσο προβληματιζόμουν αν πραγματικά πρέπει να προχωρήσω για PhD, κάτι που σημαίνει +3 έτη ακόμη μακρυά από το σπίτι μου, +3 έτη ακόμη οικονομική ενίσχυση από τους γονείς μου, +3 έτη ακόμη στα θρανία, +3...τόσο το έχω πάρει από πείσμα! 'Αντε να δούμε τα αποτελέσματα το Νοέμβριο...
+3
-
Όσο προβληματιζόμουν αν πραγματικά πρέπει να προχωρήσω για PhD, κάτι που σημαίνει +3 έτη ακόμη μακρυά από το σπίτι μου, +3 έτη ακόμη οικονομική ενίσχυση από τους γονείς μου, +3 έτη ακόμη στα θρανία, +3...τόσο το έχω πάρει από πείσμα! 'Αντε να δούμε τα αποτελέσματα το Νοέμβριο...
Εφόσον μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, μην το σκέφτεσαι καν...
Προχώρα...
Η αναζήτηση της γνώσης δεν σταματάει ποτέ. 'Η ταφόπλακά μου θα είναι το πτυχίο μου' κατά το γνωστό ρηθέν...
-
Σε ποιο μερος του πλανητη θα το κανεις;
-
Ευτυχώς είμαι στην Ιταλία (δίπλα δηλαδή), την οποία επέλεξα και για το Master μου καθώς είναι η πατρίδα του design. Κάποιες σκέψεις για Γερμανία απορρίπτονται λόγω της γλώσσας.
Pai Mei, όσον αφορά το οικονομικό της υπόθεσης τα πράγματα βαίνουν καλώς, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως αν προχωρήσω τελικά για PhD θα τη βγάλω καθαρή χωρίς δουλειά, όπως έκανα μέχρι και τώρα που τελείωσα το Master (κατόπιν απαγόρευσης της μητέρας μου - σε στείλαμε να σπουδάσεις, όχι να δουλεύεις DJ στον κάθε μπράβο της νύχτας). Φυσικά, επιθυμώ δουλειά στο αντικείμενό μου - με ένα σμπάρο τρία τρυγώνια: και θα κάνω αυτό που σπούδασα και θα βγάζω κάποια χρήματα και θα έχω προϋπηρεσία για μετά.
-
Ιταλια; Εισαι σιγουρος για τα 3 χρονια; Για τη Γερμανια θα σου ελεγα σχεδον σιγουρα οτι θα πας στα 4.
-
Τρία χρόνια είναι σίγουρα, τώρα αν «παιχτούν καθυστερήσεις» ακόμη χειρότερα.
Δεν ξέρω τι να κάνω, από τη μία το έχω βάλει πείσμα, από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν τα καταφέρω, υπάρχει και το στρατιωτικό στη μέση...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Ηλία και Α-R, διαβάζοντας το κείμενο το του HF δεν έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι η ζωή είναι μια σπατάλη περιουσίας και μόνο. Αυτό που υποστηριξε πολύ γλαφυρά, είναι ότι κάθε τι έχει την ομορφιά του. Αν πρέπει να παλέψεις για να επιβιώσεις θα το κάνεις, θα σε κάνει σκληρότερο, αλλά φοβάμαι στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου στερήσει πολλές άλλες εμπειρίες και θα σε κάνει πιο κλειστό σαν άνθρωπο...
Εμένα θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι όσο κι αν το κείμενο του HF μου αρέσει και μου ταιριάζει, μου θύμισε πολύ εκείνα τα 'στα νιάτα της, η γενιά μας...'
Και όχι, ούτε εγώ έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι 'η ζωή είναι μια σπατάλη περιουσίας και μόνο'. Ούτε από τη δημισίευση του HF, ούτε από πουθενά αλλού! -
High Fidelity το ποστ σου ειναι μαλακια!
Πλάκα κάνω...+οο το μισο ποστ σου απλα περιγραφη την ζωη ενος φοιτητη, το ότι ζούσες χ χρονια με τα λεφτά των δικων σου για να σπουδάσεις σίγουρα δεν ηταν σπαταλη και δεν πηγαν χαμενα, δες το σαν δανειο....το οποίο δεν θα ξεπληρώσεις σε αυτούς αλλα στα εγγονια τους, στην ουσια δανιζεσαι στα 18 σου και το ξεπληρώνεις στα 40-45 σου στο παιδι σου....δεν το βλέπω άσχημο, αυτο φυσικά αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να το κανεις.....αν και μεταξυ μας οι έλληνες γονεις η μοναδική περιπτωση να μην δωσουν λεφτα στο παιδι τους για να σπουδασει είναι να αντιμετοπίζουν προβλημα επιβιωσης.
-
ratanplan μάλλον ένα 'δάνειο' στον εαυτό μας είναι, για να μάθουμε και να αποκτήσουμε εμπειρίες που θα μας είναι πολύτιμες στην υπόλοιπη ζωή μας.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...
Ηλία και Α-R, διαβάζοντας το κείμενο το του HF δεν έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι η ζωή είναι μια σπατάλη περιουσίας και μόνο. Αυτό που υποστηριξε πολύ γλαφυρά, είναι ότι κάθε τι έχει την ομορφιά του. Αν πρέπει να παλέψεις για να επιβιώσεις θα το κάνεις, θα σε κάνει σκληρότερο, αλλά φοβάμαι στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου στερήσει πολλές άλλες εμπειρίες και θα σε κάνει πιο κλειστό σαν άνθρωπο...
Εμένα θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι όσο κι αν το κείμενο του HF μου αρέσει και μου ταιριάζει, μου θύμισε πολύ εκείνα τα 'στα νιάτα της, η γενιά μας...'
Και όχι, ούτε εγώ έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι 'η ζωή είναι μια σπατάλη περιουσίας και μόνο'. Ούτε από τη δημισίευση του HF, ούτε από πουθενά αλλού!Εγώ αντιπαραβάλλω δύο modus vivendi: εργάζομαι από τα 18 και αποκτώ περιουσία ή πηγαίνω για σπουδές, και έχω χρόνο και για άλλα πράγματα ταυτόχρονα.
Δεν μίλησα για νιάτα ή γενιά, ούτε θεωρώ πως τα έκανε η γενιά μου μόνον (δηλαδή οι σημερινοί 30άρηδες...). Νομίζω αφορά κάθε γενιά, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα κάνει... (γιατί κι εγώ δεν ήμουν πλούσιος, αλλά ούτε και φτωχός, δεν είχα Porsche , αλλά είχα Zastava 20ετίας...).
Και ξαναλέω, τα έγραψα αυτά, γιατί ακουγόταν (και από σένα Ηλία...) , ΜΟΝΟΝ η ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, δηλαδή πόσο προκομένοι είναι οι Αλβανοί και πόσο άχρηστοι οι Ελληνες.
Κοινώς, χρησιμοποίησα διαφορετικό σύστημα αξιών από σένα, ή αν το θέλεις μαθηματικά, διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων...Τέλος, αν θεωρείς πως εκφράστηκα....υπερβολικά ...θετικά για την γενιά μου , σκέψου ίσως πως ακούγονται κάποια δικά σου, (ίσως...) υπερβολικά αρνητικά σχόλια...Αν το δικό μου σου θύμισε αυτό που γράφεις, τα δικά σου (και κάποιων άλλων...) δεν μοιάζουν κάπως σε 'Ου να μου χαθείτε χαραμοφάηδες, τεμπέληδες, άχρηστοι και ανίκανοι, ακόμη και οι Αλβανοί, είναι καλύτεροι από σας πλέον'.
Πριν πεταχτεί κάποιος, ΔΕΝ έχω τίποτε με τους Αλβανούς, απλά κάποιοι τους ανέφεραν. Για μένα , είναι απλά μετανάστες που ξεκίνησαν από χαμηλότερο σημείο εκκίνησης και αναγκάστηκαν να δουλέψουν πολύ σκληρά για να φτάσουν εμάς (ή και να μας ξεπεράσουν, ανάλογα με το αξιακό σύστημα όπως είπα...). -
Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Ένας μηχανικός μπορεί να χρειάζεται να φοράει τη φόρμα του, κράνος και να πιάνει εργαλεία στα χέρια του - ανάλογα με τη δουλειά.
Αν δουλεύεις ένα κινητήρα στο δυναμόμετρο και ραγίσει η εισαγωγή, θα φωνάξεις τεχνίτη να στην αλλάξει; (σε 2 μέρες )
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....