-
Μπράβο Ηλία, έκανες ένα πολύ ωραίο ποστ. Αν έχεις Μερσεντές Ε200 και θέλεις Porsche αλλά δε μπορείς να την έχεις, είσαι φτωχός. Αν όμως έχεις ένα Hyndai και σου είναι υπερ-αρκετό, είσαι πλούσιος και μπορείς να ζεις ακομπλεξάριστα.
'Καλή ζωή' δεν είναι μόνο τα χρήματα, άντε και η δίπατη βίλλα. Καλή ζωή είναι το να έχεις σύντροφο που σε αγαπά, φίλους αληθινούς που σου συμπαραστέκονται, να περνάς καλά στις εξόδους σου(ακόμα κι αν δεν είναι πρώτο τραπέζι πίστα), και να κάνεις και διακοπές που σε ευχαριστούν(και το χωριό δεν είναι άσχημο).
Αν κυνηγάς τα λούσα και τις πολυτέλειες, πάντα θα υπάρχει κάποιος με πιο πολλά λεφτά από σένα.
-
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε ANTE ROTA ENA METANASTH STHN ELLADA AN ESTHANETE ASFALHS ME 5 EYRO.TO IDIO KAI AMERIKH O NTOPIOS AMERIKANOS EINE KATAXREOMENOS DEN TON NIAZH EINE STON TOPO TOU.EDO TA LEFTA TA EXOUN OI METANASTES POU DOULEVOUN 70 ORES THN VDOMADA.SE LIGO TO IDIO THA GINH KAI ELLADA.EGO PADOS STHN ELLADA ME TO SPITI MOU TO AMAXI MOU KAI KAPIO EISODHMA ISA NA PERNO KALA NIOTHO BASILIAS KAI APOLYTA ASFALHS.KAI AN TO DOLARIO DEN GINOTAN KOLOXARTO THA EIXA ERTHI MONIMA EDO KAI 4 XRONIA
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;
Κανείς δεν μίλησε για απόλυση. Όμως είναι λογικό τις ημέρες που δέν δουλέυεις να μην πληρώνεσαι. Δέν μιλάμε για ένα απλο κρυολόγημα, αλλά για κάποια σοβαρή ασθένεια που θα σε κρατήσει εβδομάδες ή μήνες απο τη δουλειά.
Βέβαια αν στην πολιτεία που δουλεύεις ισχύει το employment at will, τότε ο εργοδότης μπορεί να σε απολύσει οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο.
Στην πράξη όμως, κανένας δεν απολύει χωρίς να υπάρξει σοβαρός λόγος παρα μόνο κάτι αεριτζίδηκες εταιρίες.
Το Employment at will το εχουν για να μπορουν να κανουν απολυσεις και ανακατανομες εργασιας. Αλλα δεν το χρησιμοποιουν για να σε διωξουν επειδη αρρωστησες η κατι τετοιο. Ακομα και αν αρρωστησεις υπαρχει αυτο που λεμε dissability και long term dissability αλλα δεν κανεις τα ιδια λεφτα και δεν ειναι αιωνια εκτος αν εχεις μονιμη αναπηρια κτλ... (πχ πολλοι ειχαν long term dissability με το AIDS).
-
Κάτι που θα ήθελα να μάθω είναι το καθεστώς της ασφάλισης εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ακούω κάτι πράγματα του τύπου 'έχω καλή δουλειά και ασφάλιση' και μοιάζει σαν να λένε ότι μπορείς να εργάζεσαι νομίμως χωρίς ασφάλιση αν δεν γουστάρει ο εργοδότης να σε ασφαλίσει κι εσύ το δέχεσαι. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όλο εμπόδια βρίσκεις... Όλοι δεν είναι σεισμόπληκτοι, σίγουρα. Άλλος έχει βοήθεια από τους δικούς του, άλλος ... δεν έχει τρία παιδιά, άλλος παίρνει μεγαλύτερο δάνειο, άλλος βρίσκει έτοιμο σπίτι σε καλή τιμή και το επισκευάζει μόνος του,.....
Η ουσία είναι ότι ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα μπορεί να κάνει ό, τι θέλει. Αν θέλει σπίτι μπορεί, αν θέλει διαμέρισμα μπορεί, αν θέλει μερτσέντες μπορεί, αν θέλει χάι εκδρομές μπορεί. Αν τα θέλει όλα μαζί δεν μπορεί, αλλά μη μου πείτε ότι στην Αμερική μπορεί, έχω πάει κι έχω δει.
Άλλωστε :
Ξέρεις ποιός είναι ο ορισμός του πλούσιου; Αυτός που έχει περισσότερα από όσα έχει ανάγκη. Ο Τάσος, με 3 κόρες και 36Κ€, είναι πλούσιος.
Κάποιος με 360Κ$ και δίχως παιδί, μπορεί να είναι πτωχός...Είναι έτσι ακριβώς: Η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί στην Αμερική, κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται (αλλά και να φαίνεται) φτωχός, ακόμα και με εισοδήματα άνω των 100.000 $ το χρόνο.
Ένα παράδειγμα 'όμορφης ζωής': Πήγαμε από τη ΝΥ στο Ατλάντικ σίτυ με φίλους, για διασκέδαση. Πήγαμε με λίμο, περάσαμε ένα διαφορετικό και πανάκριβο απόγευμα εκεί. 'Διασκεδάσατε;' 'Περάσαμε υπέροχα, παιδιά, ευχαριστούμε'. Τι να λέγαμε, δλδ; Ωραία ήταν, δε λέω. Αλλά το καλύτερο ήταν ... τα καβουροπόδαρα.
Όταν ήλθαν Ελλάδα, τους καλέσαμε σπίτι για φαγητό. Η κυρά έβαλε τα δυνατά της, εγώ ετοίμασα μια από τις σπεσιαλιτέ μου, το κρασάκι καλό και άφθονο, ήλθαν απόγευμα κι έφυγαν έχοντας χαράξει η επόμενη αυγή αφού συζητήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε.
Εμείς προσπαθούμε ακόμα να ξεχάσουμε το φιάσκο στο Ατλάντικ Σίτυ, όπου περάσαμε τις τελευταίες 4 ώρες ... περιμένοντας να περάσουν. Αυτοί ακόμα μιλάνε για εκείνο το βράδυ, σαν κάτι ονειρικό.Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;
Και ναί, στα έξοδα σπιτιού και παιδιών είναι και το φαγητό και τα ρούχα. ΣΑΦΩΣ, δεν τρώνε - τρώμε κάθε μέρα στο casa di pasta, δεν ντύνονται - ντυνόμαστε αποκλειστικά στα prince oliver ή στα boss ή στον Ασλάνη.
Κι αν τρακάρουμε και φταίμε, καλά να πάθουμε και να χάσουμε και τις μισές μας διακοπές.
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε!
Οι φίλοι μου στη ΝΥ, άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς μετά το πρώτο εκατομμύριο $.
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Αν ενα ζευγαρι δημ υπαλληλων κανει μεσο ορο 35 χιλ ευρω και ανω (οικογενειακο εισοδημα) τοτε δεν ειναι καθολου ασχημα στα δικα μου ματια. Το τι ειναι πλουσιος φυσικα δεν μετραει με μονο το χρημα αλλα και το πως περναει κανεις. Απο την αλλη μερια 'ο Τασος' ειναι πλουσιος με αυτα που εχει γιατι δεν εχει δει και τιποτα αλλο οποτε δεν το ζηταει (οχι οτι ειναι κακο αυτο).
Εχει ενδιαφερον που θεωρειτε οχι σπουδαιο να μην εχει πολλες αποταμιευσεις αλλα να περναει καλα και αν κατι τυχει θα βρει βοηθεια απο τους δικους του. Και στην Ελλαδα οι δικοι μου ποτε δεν σκεφτηκαν ετσι και σιγουρα δεν αποταμιευαν 1500 ευρω το χρονο. Τι στην ευχη οταν ερχεται η εφορια ηταν πιο πολλα απο αυτα.
Αν κανενας θεωρει οτι 100 χιλ δολλαρια δεν ειναι αρκετα τοτε στα ματια μου δεν ξερει να κανει κουμαντο στα οικονομικα του (η ξοδευει σε τρελα επιπεδα).
Οταν πηγατε στο Atlantic City γιατι πηγατε; Για να παιξετε στα καζινα για να φατε καλο φαγητο. Και εγω εχω παει εκει και πιστεψε με δεν εντυπωσιαστηκα. Το να παιζω στα καζινα δεν ειναι για εμενα. Εχει πλακα να το δεις αλλα δεν ηταν και το ονειρο μου. Εμεις οταν παμε σε τετοια μερη παντα παμε με παρεα (Reno, Atlantic City κτλ) αλλα παμε να δουμε θεατρικες παραστασεις, συναυλιες και τετοιου ειδους. Δεν παμε για να φαμε (τι στην ευχη φαγητο εχει και εδω που ειμαστε ). Αντε και να κανουμε χαβαλε για 100 δολ με το black Jack και την Ρουλετα. Μεχρι και ζαρια επαιξα μια φορα αλλα ημουν σκραπας. Δεν μου κανουν τιποτα δηλαδη.
Να πω την αληθεια αν με 5 ευρω στην τσεπη που λεει ο λογος αισθανεται κανει ασφαλης εγω δεν εχω κανενα προβλημα. Προσωπικα ουτε με 5 ουτε με 50 αισθανομαι ασφαλης.
Νικος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι που θα ήθελα να μάθω είναι το καθεστώς της ασφάλισης εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ακούω κάτι πράγματα του τύπου 'έχω καλή δουλειά και ασφάλιση' και μοιάζει σαν να λένε ότι μπορείς να εργάζεσαι νομίμως χωρίς ασφάλιση αν δεν γουστάρει ο εργοδότης να σε ασφαλίσει κι εσύ το δέχεσαι. Ισχύει κάτι τέτοιο;Αμα δουλευεις σε μια εταιρεια και η γυναικα σου σε αλλη εταιρια. Και οι δυο δινουν ασφαλεια. Αλλα σου κρατανε 50 ευρω το μηνα για την ασφαλιση. Οποτε 100 ευρω το μηνα μαζι και οι δυο. Αλλα η δικη μου εταιρεια πχ μου κραταει 50 ευρω για εμενα και αν ημουν εγω και η γυναικα μου μου κραταει 75 ευρω. Οποτε με συμφερει να εχω μονο την δικαι αμου ασφαλεια. Οποτε η γυναικα μου μπορει να αρνηθει την ασφαλεια της εταιρειας της. Καμμια φορα αυτο συμφερει γιατι μετα δεν σου κρατανε τα 50 ευρω (πχ της γυναικας μου η εταιρεια).
Αν παμε τωρα σε μικρες επιχειρησεις δεν εχουν υποχρεωση να σου δωσουν ασφαλεια και ο εργαζομενος δεν υπουχρεουται να παρει ασφαλεια απο αυτες. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αμα εχεις εργατικο ατυχημα δεν σε πληρωνουν. Παντα σε πληρωνουν αμα εχεις εργατικο ατυχημα. Αλλα ιατροφαμακευτικη περιθαλψη ,πορει να σου δινουν αλλα δεν εισαι υποχρεωμνεος να την δεχθεις.
Νικος
-
Αυτό έλειπε να μην σου πληρώνουν το εργατικό ατύχημα.
Στον τομέα της ασφάλισης βλέπω ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πίσω από την Ευρώπη (ή πολύ 'μπροστά', μπρρρρ). -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
...Το τι ειναι πλουσιος φυσικα δεν μετραει με μονο το χρημα αλλα και το πως περναει κανεις. Απο την αλλη μερια 'ο Τασος' ειναι πλουσιος με αυτα που εχει γιατι δεν εχει δει και τιποτα αλλο οποτε δεν το ζηταει (οχι οτι ειναι κακο αυτο)...Όλοι βλέπουμε το πιό πάνω, το πάρα πέρα, το πιό πολύ. Και μας αρέσειειειειειειειει....
Αν μας γίνει έμμονη ιδέα, τότε είναι που το χάσαμε.
Εμένα, ας πούμε, μου έχει γίνει 'καρφωθεί' το υπερθέαμα στο Broadway και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω τα παιδιά μου στην original Disneyland. Αλλά πρόσεξα ότι αν δεν γνωρίζεις Ισπανικά, δύσκολα θα παρκάρεις στη ΝΥ κι αυτό δεν μου έκανε καλή εντύπωση.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, έτσι; Ωραία θα ήταν μεν, αλλά.... -
...Το τι ειναι πλουσιος φυσικα δεν μετραει με μονο το χρημα αλλα και το πως περναει κανεις. Απο την αλλη μερια 'ο Τασος' ειναι πλουσιος με αυτα που εχει γιατι δεν εχει δει και τιποτα αλλο οποτε δεν το ζηταει (οχι οτι ειναι κακο αυτο)...
Όλοι βλέπουμε το πιό πάνω, το πάρα πέρα, το πιό πολύ. Και μας αρέσειειειειειειειει....
Εμένα, ας πούμε, μου έχει γίνει 'καρφωθεί' το υπερθέαμα στο Broadway και θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω τα παιδιά μου στην original Disneyland. Αλλά πρόσεξα ότι αν δεν γνωρίζεις Ισπανικά, δύσκολα θα παρκάρεις στη ΝΥ κι αυτό δεν μου έκανε καλή εντύπωση.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, έτσι; Ωραία θα ήταν μεν, αλλά....Με τα φωτα κτλ; Δεν κανει τιποτα για εμενα. Θα ηθελα να παω σε μερικα θεατρικα εργα αλλα δεν θα γινει μεχρι να μετακομισω φυσικα στην Νεα Υορκη μερια.
Disneyland η Disney World? (Florida η California). Εχω παει και στις δυο και προσωπικα δεν με τραβανε πολυ. Αλλα βεβαια εχεις δικιο και εμενα η κορη μου το θεωρησε ονειρικο (οποτε φυσικα και εγω το βουλωσα και ακολουθησα)
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Με τα φωτα κτλ; Δεν κανει τιποτα για εμενα. Θα ηθελα να παω σε μερικα θεατρικα εργα αλλα δεν θα γινει μεχρι να μετακομισω φυσικα στην Νεα Υορκη μερια.Εννοείται ότι για θεατρικό έργο μιλάω, βρε φίλε. Τα φώτα λες να θέλω να ξαναδώ;
Disneyland η Disney World? (Florida η California).
Florida, όχι ότι και η άλλη θα με χαλάσει.
... και εμενα η κορη μου το θεωρησε ονειρικο (οποτε φυσικα και εγω το βουλωσα και ακολουθησα)
Έτσι. Πάντως, για μια φορά δεν είναι κακό, ακόμα και για μεγάλα παιδιά.
-
Ένα παράδειγμα 'όμορφης ζωής': Πήγαμε από τη ΝΥ στο Ατλάντικ σίτυ με φίλους, για διασκέδαση. Πήγαμε με λίμο, περάσαμε ένα διαφορετικό και πανάκριβο απόγευμα εκεί. 'Διασκεδάσατε;' 'Περάσαμε υπέροχα, παιδιά, ευχαριστούμε'. Τι να λέγαμε, δλδ; Ωραία ήταν, δε λέω. Αλλά το καλύτερο ήταν ... τα καβουροπόδαρα.
Όταν ήλθαν Ελλάδα, τους καλέσαμε σπίτι για φαγητό. Η κυρά έβαλε τα δυνατά της, εγώ ετοίμασα μια από τις σπεσιαλιτέ μου, το κρασάκι καλό και άφθονο, ήλθαν απόγευμα κι έφυγαν έχοντας χαράξει η επόμενη αυγή αφού συζητήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε.
Εμείς προσπαθούμε ακόμα να ξεχάσουμε το φιάσκο στο Ατλάντικ Σίτυ, όπου περάσαμε τις τελευταίες 4 ώρες ... περιμένοντας να περάσουν. Αυτοί ακόμα μιλάνε για εκείνο το βράδυ, σαν κάτι ονειρικό.Φιλε μου, νομιζω οτι το προβλημα που δεν μπορεσες να 'περασεις καλα' στις ΗΠΑ (σε οποιαδηποτε περιπτωση) ειναι παραπανω θεμα κουλτουρας και κατανοησης εκλογων, παρα θεμα 'στις ΗΠΑ δεν περνατε καλα και εδω ξερουμε να γλενταμε'.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Φιλε μου, νομιζω οτι το προβλημα που δεν μπορεσες να 'περασεις καλα' στις ΗΠΑ (σε οποιαδηποτε περιπτωση) ειναι παραπανω θεμα κουλτουρας και κατανοησης εκλογων, παρα θεμα 'στις ΗΠΑ δεν περνατε καλα και εδω ξερουμε να γλενταμε'.Ώπα, ώπα, στις ΗΠΑ περνάω υπέροχα, η συγκεκριμένη φάση δεν μου άρεσε και δε μιλάμε για τπτ παραπάνω από σύγκριση τιμής - ποιότητας διασκέδασης.
-
Και ναί, στα έξοδα σπιτιού και παιδιών είναι και το φαγητό και τα ρούχα. ΣΑΦΩΣ, δεν τρώνε - τρώμε κάθε μέρα στο casa di pasta, δεν ντύνονται - ντυνόμαστε αποκλειστικά στα prince oliver ή στα boss ή στον Ασλάνη.
Κι αν τρακάρουμε και φταίμε, καλά να πάθουμε και να χάσουμε και τις μισές μας διακοπές.
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε!
Οι φίλοι μου στη ΝΥ, άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς μετά το πρώτο εκατομμύριο $.
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Και αλλο θεμα διαφορας κουλτουρας.
Στην Ελλαδα ξερω πως ειναι, οπως ξερετε και εσεις. Πολλοι συγγενεις μου μου λενε, 'τι να κανω παραπανω λεφτα απο την συνταξη και ενα σπιτι οταν θα βγω στην συνταξη'?
Στις ΗΠΑ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα, απο πλευρας expectations. Το μεσο ΗΠΑμερικανικο ζευγαρι θελει να ειναι οσο active στα 63-65 που θα βγουν στην συνταξη, οσο ηταν στα 35. Θελουν να εχουν την δυνατοτητα να παιζουν γκολφ καθε μερα π.χ., θελουν να ταξιδεψουν οσες χωρες δεν εχουν επισκευθει πριν, θελουν να κανουν τρέλες εαν το επιτρεπει η υγεια. Δεν εχουν τις 'απλες' (για αυτους) προσδοκιες που εχουν τα ζευγαρια 3ης ηλικιας στην Ελλαδα, που ενα ΚΑΠΙ ή μια απλη ζωη στην βεραντα του σπιτιου ειναι αρκετη/α.
Γιαυτο και στις ΗΠΑ νιωθουν την αναγκη για μεγαλες αποταμιευσεις σε στυλ 401Κ, κτλ. Για να σου δωσω νουμερα, ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
-
Φιλε μου, νομιζω οτι το προβλημα που δεν μπορεσες να 'περασεις καλα' στις ΗΠΑ (σε οποιαδηποτε περιπτωση) ειναι παραπανω θεμα κουλτουρας και κατανοησης εκλογων, παρα θεμα 'στις ΗΠΑ δεν περνατε καλα και εδω ξερουμε να γλενταμε'.
Ώπα, ώπα, στις ΗΠΑ περνάω υπέροχα, η συγκεκριμένη φάση δεν μου άρεσε και δε μιλάμε για τπτ παραπάνω από σύγκριση τιμής - ποιότητας διασκέδασης.
Συμφωνω. Δεν ειναι θεμα ποσα λεφτα ξοδευεις για μια διασκεδαση. Ειναι θεμα τι αρεσει στον καθενα. Ομως, σιγουρα, το να κανεις το παραπανω θεμα διασκεδασης που περιεγραψες στο σπιτι σου καθε φορα, κατανταει κουραστικο μετα την 4η φορα. Στις ΗΠΑ εχει πολυ παραπανω εκλογες απο οτι στην Ελλαδα.
-
Στις ΗΠΑ εχει πολυ παραπανω εκλογες απο οτι στην Ελλαδα.very funny
-
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Και αλλο θεμα διαφορας κουλτουρας.
Στην Ελλαδα ξερω πως ειναι, οπως ξερετε και εσεις. Πολλοι συγγενεις μου μου λενε, 'τι να κανω παραπανω λεφτα απο την συνταξη και ενα σπιτι οταν θα βγω στην συνταξη'?
Στις ΗΠΑ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα, απο πλευρας expectations. Το μεσο ΗΠΑμερικανικο ζευγαρι θελει να ειναι οσο active στα 63-65 που θα βγουν στην συνταξη, οσο ηταν στα 35. Θελουν να εχουν την δυνατοτητα να παιζουν γκολφ καθε μερα π.χ., θελουν να ταξιδεψουν οσες χωρες δεν εχουν επισκευθει πριν, θελουν να κανουν τρέλες εαν το επιτρεπει η υγεια. Δεν εχουν τις 'απλες' (για αυτους) προσδοκιες που εχουν τα ζευγαρια 3ης ηλικιας στην Ελλαδα, που ενα ΚΑΠΙ ή μια απλη ζωη στην βεραντα του σπιτιου ειναι αρκετη/α.
Γιαυτο και στις ΗΠΑ νιωθουν την αναγκη για μεγαλες αποταμιευσεις σε στυλ 401Κ, κτλ. Για να σου δωσω νουμερα, ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ............... -
...Το τι ειναι πλουσιος φυσικα δεν μετραει με μονο το χρημα αλλα και το πως περναει κανεις. Απο την αλλη μερια 'ο Τασος' ειναι πλουσιος με αυτα που εχει γιατι δεν εχει δει και τιποτα αλλο οποτε δεν το ζηταει (οχι οτι ειναι κακο αυτο)...
Όλοι βλέπουμε το πιό πάνω, το πάρα πέρα, το πιό πολύ. Και μας αρέσειειειειειειειει....
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, έτσι; Ωραία θα ήταν μεν, αλλά....Σωστη η παρατηρηση για τα Ισπανικα.
-
Ο χρήστης ΑΝT3 έγραψε:
ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
Σορρυ, φιλε αλλα εδω παντα για μοικτα μιλανε και ετσι μιλαω και εγω. ΟΠως ειπαμε βγαλε τα 35-40% για να δεις τα καθαρα. Ο λογος που μιλανε μοικτα εδω ειναι επηδει οι ολικοι φοροι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια. Εαν σας τα εχω πρηξει, ξεπρηξε τα. Τελος, θα ελεγε οτι τα κεφαλαια σου ειναι πιο ενοχηλτικα απο τα 'μοικτα μου'...
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΠοσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ?
Διαφωνω 101% και ειμαι 101% σιγουρος οτι το παραπανω ειναι 101% λαθος. Ναι ειμαι απολυτος για αυτο. Εαν ηταν ετσι οπως το λες, τοτε ΗΠΑμερικανοι θα προσπαθουσαν να μπουνε στην Ελλαδα για να ζησουν και οχι το αναποδο (και ενω γινετε απο ΟΛΟΝ τον πλανητη). Τελος, εαν ηταν ετσι, τοτε θα εγραφα απο την Αθηνα σημερα Δεν εχεις ιδεα τι λες.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......Ελευθερια?
Δεν εχεις ΙΔΕΑ!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ...............Για πες μου απο που και ποτε την πηρες την πειρα?
-
**Που λες Λουκια μου εκει σε μια γωνια της Ευρωπης υπαρχει ριγμενη μια χωρα που λεγεται Ελλαδα....
Πως ειπες??
Τη ξεχασες??
Σε αυτη τη χωρα γεννηθηκες μωρη τη ξεχασες??
Τελος παντων ή anyway....
Oι ιθαγενεις αυτης της χωρας ζουν σε καθεστως απολυτης φτωχειας....Κερδιζουν λιγα....μικτα, δεν εχουν καντιλλακ, δεν εχουν οι περισσοτεροι γκαζον και φυσικα δεν εχουν ουρανοξυστες....
Εχουν απο δυο τρια κινητα ενα διαμερισμα ιδιοκτητο (σε ποσοστο ιδιοκατοικησης ειναι οι πρωτοι στην Ευρωπη) και στις περισσοτερες των περιπτωσεων υπαρχει και ενα εξοχικο ή κανα πατρικο σπιτι σε καποιο χωριο.Απο αμαξια χεσε μεσα....
Κατι παλιοαμαξα ευρωπα'ι'κα εχουν ή κατι γιαπωνεζικα.....Απολυτη φτωχεια Λουκια μου!!!!
Ασχολουνται ολη την ημερα με τα πολιτικα αλλα δεν ειναι ικανοι να ψηφισουν ενα φωτισμενο ηλιθιο οπως εμεις εδω στο Αμερικα...
Τα βραδυα ειδικα τα καλοκαιρινα ξενυχτανε πινοντας τρωγοντας και διασκεδαζοντας....Διοργανωσαν τωρα τελευταια και Ολυμπιακους Αγωνες που ηταν πραγματικη φρικη.
Να φανταστεις οτι ειναι τοσο ανικανοι που εβλεπες στα στενα της Πλακας ολες τις φυλες του κοσμου να ειναι μαζι χωρις να φοβουνται οι Αραβες τους Ισραηλινους οι λευκοι τους μαυρους....
Ειναι τοσο ανικανοι που ουτε μια μυτη δεν ανοιξε....
Ακους οι απολιτιστοι??
Που να δουν τα μεγαλεια της ΑΤΛΑΝΤΑ που εσκασε η βομβα μεσα στο πληθος ξαντεριαζοντας καμμια εικοσαρια.....Ειναι ενας λαος αισιοδοξος που δε φοβαται μη του ερθει κανα τζαμπο στο κεφαλι ενας λαος που παρα τις μεγαλοστομιες του εχει καταφερει και ζει αρμονικα με τους αλλοεθνεις του τοπου του και δεν τους εχει κλεισμενους σε γκετο.
Ακους μωρη Λουκια??
Στην Αθηνα δεν υπαρχει Χαρλεμ!!!!Συν τοις αλλοις Λουκια μου ειναι και τεμπεληδες.
Δουλευουν σε μονο δυο δουλειες για να εξασφαλισουν το καλυτερο για την οικογενεια τους και για να πανε τις διακοπες τους.Τα σπιτια τους ειναι ελεεινα Λουκια μου....
Τι να σου πω Λουκια μου....
Απο ελευθερια αστα να πανε....
Χειροτερα απο το Σικαγο γινανε.
Να φανταστεις οτι ειναι πολυ πιθανο να κυκλοφορει καποιος με 10 ή 100.000 ευρω στη τσεπη και να μη τον πειραξει κανεις....
Αμ το αλλο που το πας??
Μπορει ο οποιοσδηποτε να παει εξω απο τη Βουλη ή εκει που μενει ο Πρωθυπουργος και να φωναζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ
οτι γουσταρει και να μη τον πειραξει κανενας.....
Για τετοια χουντα μιλαμε....Γιαυτο σου λεω Λουκια μου....
Σα mercy sister που εισαι εχεις υποχρεωση εσυ που καταγεσαι απο την πρωτογονη αυτη χωρα να τους εκπολιτισεις.....Ειδικα αυτον το τυπο σε καποιο φορουμ που σε εβλεπε στον υπνο του να τον κυνηγας για να σε π#δησει.....
Πως ειπες οτι τον λενε Λουκια μου??** -
Για να σου δωσω νουμερα, ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.Ωχ, αυτό θα πει αποταμίευση! Κάπως έτσι είναι και οι Γερμανοί εδώ, φαίνεται δεν έχουν καταλάβει ότι τα λεφτά και τα ψάρια τρώγονται φρέσκα!
Πέρα από την πλάκα, το θέμα είναι να βρεις τη χρυσή τομή, οπωσδήποτε πρέπει να σκέφτεσαι το αύριο αλλά να μην παραμελείς και το σήμερα.Αν δεν κάνω λάθος επίσης, μια βασική διαφορά Ελλάδας - Αμερικής είναι ότι ο μέσος Έλληνας γονιός σκίζεται για να αφήσει κάτι στα παιδιά του. Γενικά η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ συγγενών είναι πολύ πιο τονισμένη σε εμάς.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....