-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δηλαδή μου λες ότι στην αγγελία έπρεπε να γραφει ότι καθόμαστε πέραν του 8ωρου και ότι ενίοτε υπάρχει πίεση στη δουλειά?
Προφανως, δεν καταλαβαινω γιατι θεωρειται λογικο καποιος να δουλευει εκτος οκταωρου.
Τωρα για το στρες, εξαρταται τι εννοεις. Αν θα πρεπει καποιος να με παρει 10 το βραδυ να του κανω troubleshooting ειναι κατι που πρεπει να το ξερω.
Γενικα ενα καλο job description θα πρεπει να αναφερει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της θεσης, αν δεν ειναι κατι εντελως κοινο.+1
όσο πιο σοβαρή η εταιρία, τόσο πιο λεπτομερές το τζοπ ντισκριψιον
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Γιατί υποτίθεται ότι έχεις εικόνα της αγοράς και το πως έχει διαμορφωθεί εδώ και 10ετίες. Τώρα αν από κει και πέρα δεν σε ικανοποιεί αυτό δοκιμάζεις αλλου την τύχη σου.
.τι πάει να πει έχεις εικόνα της αγοράς ? η αγορά και οι περισσότερες επιχειρήσεις νοσούν και αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι απλά ανατροφοδοτείς την νοσηρή αυτή κατάσταση /??
γουστάρεις σαν εργοδότης να χάνεις τσάμπα χρόνο ζητώντας και θέλοντας διαφορετικά ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δηλαδή μου λες ότι στην αγγελία έπρεπε να γραφει ότι καθόμαστε πέραν του 8ωρου και ότι ενίοτε υπάρχει πίεση στη δουλειά?
Προφανως, δεν καταλαβαινω γιατι θεωρειται λογικο καποιος να δουλευει εκτος οκταωρου.
Τωρα για το στρες, εξαρταται τι εννοεις. Αν θα πρεπει καποιος να με παρει 10 το βραδυ να του κανω troubleshooting ειναι κατι που πρεπει να το ξερω.
Γενικα ενα καλο job description θα πρεπει να αναφερει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της θεσης, αν δεν ειναι κατι εντελως κοινο.+1
Ζητείται: Μηχανικός ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ. Με δίπλωμα για μηχανάκι. Γνώση Αγγλικών Απαραίτητη. Κύριος Μπαμπης **τηλ.**69342345321 Μόνο σοβαρές προτάσεις.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ζητείται: Μηχανικός ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ. Με δίπλωμα για μηχανάκι. Γνώση Αγγλικών Απαραίτητη. Κύριος Μπαμπης **τηλ.**69342345321 Μόνο σοβαρές προτάσεις.
αυτό δεν το λες λεπτομερές τζοπ ντισκρίψιον, αυτό το λες τζιμαρικο σόφισμα για να πετάξει το τόπι εκτός αγωνιστικού χώρου
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τι πάει να πει έχεις εικόνα της αγοράς ? η αγορά και οι περισσότερες επιχειρήσεις νοσούν και αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι απλά ανατροφοδοτείς την νοσηρή αυτή κατάσταση /??
γουστάρεις σαν εργοδότης να χάνεις τσάμπα χρόνο ζητώντας και θέλοντας διαφορετικά ?
Καλά αυτή η κουβέντα με τα ωράρια δεν καταλήγει πουθενά. Ο καθένας έχει την οπτική του. Εγώ πχ θεωρώ δεδομένο ότι στο 60-70% των εργάσιμων ημερών το 8ωρο ξεπερνιέται. Όπου έχω δουλέψει αυτό ίσχυε και θα ισχύει. Οπότε αυτός που θα προτείνω για μια θέση πρέπει να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ με αυτό. Έτσι προστατεύω και την εταιρία μου αλλά και τον υποψήφιο.
-
Τον υποψηφιο τον προστατευεις μονο αν τον πληρωνεις το εξτρα η του δινεις τοσα οσα να τον εχεις καλοπιασει. Σε καθε αλλη περιπτωση τον εκμεταλευεσαι.
Το γεγονος οτι ολοι μας καθομαστε παραπανω στη δουλεια δεν σημαινει οτι ειναι φυσιολογικο ετσι; -
Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!ανώνυμη αγγελία = 'εταιρεία ζητάει' χωρίς να αναφέρει ποια είναι η εταιρεία; [gmail για να μη φαίνεται κι όλας;]
-
τι πάει να πει έχεις εικόνα της αγοράς ? η αγορά και οι περισσότερες επιχειρήσεις νοσούν και αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι απλά ανατροφοδοτείς την νοσηρή αυτή κατάσταση /??
Καλά αυτή η κουβέντα με τα ωράρια δεν καταλήγει πουθενά. Ο καθένας έχει την οπτική του. Εγώ πχ θεωρώ δεδομένο ότι στο 60-70% των εργάσιμων ημερών το 8ωρο ξεπερνιέται. Όπου έχω δουλέψει αυτό ίσχυε και θα ισχύει. Οπότε αυτός που θα προτείνω για μια θέση πρέπει να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ με αυτό. Έτσι προστατεύω και την εταιρία μου αλλά και τον υποψήφιο.
Δωρεάν το πέρα του 8ωρου;
-
όλο μλκς
αγγελίες εργασίας της πλάκας από εταιρίες της πλάκας....
-
και ταυτοχρονα νομιζουν οτι ειναι σουπερντουπερουαω
-
Ήταν απλά συμπλήρωμα σε αυτό που εγραψες εσύ και ο τρίφτης. Βεβαίως και συμφωνώ οτι το τζόμπ ντισκριπτιον πρέπει να είναι λεπτομερέστατο + στο οτι μια σοβαρή εταιρία θα προσέξει ποιους θα 'προσκαλέσει' με αυτό.
Πές μου βέβαια οτι δεν σου θυμίζει το 80% των αγγελιών στην ελλάδα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!
ανώνυμη αγγελία = 'εταιρεία ζητάει' χωρίς να αναφέρει ποια είναι η εταιρεία; [gmail για να μη φαίνεται κι όλας;]
Ντάξει όχι ακριβώς. Φωτογραφίζεις την εταιρία και τη δραστηριότητα για να προσελκύσεις όσο γίνεται καλύτερο κόσμο. Μερικές φορές καλό είναι να μην φαίνεται ότι μια εταιρία ζητάει κάτι, είτε για να μην τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της, είτε για να μην γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις της από τον ανταγωνισμό.
Ναι δωρεάν. Δεν νομίζω ότι έχουν απομείνει και πολλοί εργοδότες που πληρώνουν υπερωρίες.
-
Σιγά ρε παιδιά που πέφτετε απ' τα σύννεφα. Η 'πιάτσα' στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Ειδικά όταν η μετακίνηση πάει να γίνει σε εταιρία του ίδιου κλάδου με το που φτάσει το βιογραφικό στην άλλη πλευρά έχει ειδοποιηθεί και ο εργοδότης. Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!Ακριβώς αυτό.
Όπως και ισχύει και το άλλο... 'α! καλά δεν το ήξερες; Αυτή η δικιά σου, έχει παντρευτεί αυτόν εκεί που θα σου πάρει συνέντευξη...' ... -
Απόλυτα θεμιτό αυτό. Για να μη χάνει κανείς το χρόνο του. Εκτός κι αν παίζει περίπτωση κανενός κομπλεξικού μανατζαρέου και θελήσει να σου κόψει τη μπάλα μόνο και μόνο επειδή έκανες το αυτονόητο.ή επειδή δεν θέλει με τίποτα να φύγεις γιατί σε έχει ανάγκη αυτή τη περίοδο και σε έχει 'και στην σφαλιάρα...' από πάνω... χωρίς να είσαι καν υπάλληλος στο εταιρικό οργανόγραμμα...
-
Βέβαια υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις (για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα). Η director μου ας πούμε μου κάνει την προσωπική head hunter.
Μου λέει ότι αφού δεν μπορώ να σου δώσω όσα πρέπει θα σου βρω κάπου που να μπορούν. Έρχεται πχ τις προάλλες και μου λέει 'άνοιξε η τάδε θέση, η HR εκεί είναι φίλη μου αλλά δεν θες να πας. Τα λεφτά δεν είναι καλύτερα και οι συνθήκες μέτριες!'. Και μιλάω για θέση που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.
-
Βεβαια αυτο συμβαινει πολλες φορες και στους μη πολυτιμους.. οποτε σκεψου το διπλα αν ειναι καλο η οχι χαχα
-
Λες να θέλουν να με ξεφορτωθούν??
Πέρα από την πλάκα το βλέπω αλλιώς γιατί με 2 αυξήσεις και 1 προαγωγή σε 1,5 χρόνο μάλλον πρέπει να με θέλουν!
-
όλα σχετικά είναι
-
Αν είναι να με διώξουν πάντως εγώ το χω πει ξεκάθαρα. Πείτε το να κλείσω για περισσότερες μέρες διακοπές. Όχι να πάει Σεπτέμβρης και ξαφνικά να το θυμηθούν!
-
Ψάχνοντας κάτι μήνες για δουλειά σε δυτική Ευρώπη, να πω ότι σε πολλές δουλειές δινόταν ένα εύρος μισθού. Θυμάμαι πολλές πολυεθνικές (Unilever, Philips, πολλές εταιρείες σε Αγγλία κοκ) που σε περιγραφές για θέσεις γκραντουέιτ και τζούνιορ, που κυρίως κυνηγούσα, ανάφεραν ενα εύρος ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματος όπως και διάφορα άλλα μπένεφιτ που συμπεριλαμβάνονταν στο πακέτο (εκπτώσεις σε προϊόντα, έξτρα διακοπές κλπ).
Επίσης τονιζόταν και στην περιγραφή αλλά και στη πρώτη τηλεφωνική συνήθως συνέντευξη αν απαιτούνται κάποιες φορές να δουλεύεις πέραν του 8ώρου (πχ εισαγωγή νέου λειτουργικού, στήσιμου νέου τμήματος/μπίζνες κτλ) ή αν πχ δεν προβλέπονται άδειες για το πρώτο εξάμηνο (αυτό σε συνεντευξη). Και δεν μιλάω για περιπτώσεις σαν του ντριφτερ, on-call, troubleshooting stis 10 to βράδυ.
Λιγότερο λεπτομερείς περιγραφές έβρισκες σε θέσεις απο γραφεία recruiter.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....