-
Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί ένας πωλητής να σου πουλήσει βιβλίο.
Βασικά δεν ξέρω σε τι χρησιμεύουν οι πωλητές.
Εγώ το μόνο που τους ρωτάω είναι που βρίσκεται η τάδε κατηγορία βιβλίων (όταν δεν αγοράζω, απλά τσεκάρω).
Αν ρωτήσω κι αυτό.
Συνήθως πάω για πολύ συγκεκριμένο βιβλίο, το πολύ να τους πω 'θέλω αυτό'.(τώρα που το σκέφτομαι το ίδιο κάνω στα πάντα )
-
Η φάση του Ιανού με την κουδούνα στο λαιμό των υπαλλήλων (αν ισχύει όπως τα λένε) είναι ηλίθια και, ίσως, παράνομη.
Πώς γίνεται η καταγραφή των πωλήσεων; Πώς λειτουργεί το μαντζαφλάρι;
Ο εργοδότης δεν σκέφτηκε ότι θα χάσει πολλούς πελάτες, μόλις γινόταν γνωστή αυτή η ιστορία;
Ο πωλητής 'πείθει' τον πελάτη ν' αγοράσει βιβλίο ή τον ενημερώνει; Δεν είναι ρουχάδικο, βιβλία πουλάνε.edit πρόλαβε ο πάνωςςς
-
Υποθέτω οτι ο πωλητής που σε βοηθά, πρίν πας στο ταμείο σκανάρει το βιβλίο οπότε η πώληση χρεώνεται σε αυτόν.
Το ίδιο κάνει εδώ και χρόνια και το Πλαίσιο, αλλά στην πιό low tech εκδοχή, οπου σου δίνουν ένα χαρτάκι με τον αριθμό του πωλητή όταν πάς στο ταμείο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μη μου αρχισετε τις μαλακιες περι πολιτισμου, εμπορευμα ειναι το βιβλιο, σε κομματια μετριεται η επιτυχια.Τότε θα έχει μεγάλη επιτυχία γιατί όντως θα του το κάνουν κομμάτια το μπουρδελομάγαζο!
-
Υπάρχει βέβαια και η πιο απλή λύση του να παραιτηθούν αν πιστεύουν οτι θίγεται το οτιδήποτε και να αναζητήσουν δουλειά στους κάμποσους αριστεροί/κομουνισταί επιχειρηματίαι.
Τι; Δεν θα δείξουν αλληλεγγύη οι σύντροφοι;
-
Το 'αν ισχυει' ειναι ενα θεμα, για χαρη της συζητησης ας πουμε οτι ισχυει οπως το λενε.
Απο οτι γραφουν ειναι barcode reader, οτι φευγει απο τα χαρια σου σκαναρεται και στο τελος οποιος εχει τα πιο πολλα σκαναρισματα (σε τεμαχια ή τζιρο) κερδιζει. Ο πωλητης μπορει να 'πεισει' τον πελατη (οχι ολους προφανως, αλλα αυτους που μπαινουν χυμα μεσα) σε φαση 'τι ψαχνετε', 'κατι σαν το παλιο Ταρατατά για τις μοναχικες νυχτες', 'ααα τελεια, να σας δειξω εχουμε druuna να τον παιζετε με καλο σκιτσο, βραβευμενο, θα σας αρεσει, δυο λεπτα να το σκαναρω και ειστε ετοιμος'
Αναποδα, αν ο πελατης παει να φυγει με αδεια χερια, τον πιανεις στο φιλικο να δεις τι θελει και μπορει να παρει κατι καθ' υποδειξη του πωλητη 'που δουλευει εκει αρα ειναι γνωστης ή εστω πιο σχετικος'
Αμα δεν παιζει bonus/στενη παρακολουθηση μπορουν να γινουν κολπακια του στυλ 'μαλακα Μητσο εχω σκαναρει απο το πρωι μονο 5, εσυ ποσα εχεις?', '15', 'καλα αδερφε, στειλε μου κανεναν δικο σου να τον σκαναρω εγω να ρεφαρω'
@dog80
το χαρτακι επαιζε ανεκαθεν σε πολλες επιχειρησεις, μεχρι και σε τυραδικα ή στην 'Αθηναια' στην Ερμου που ψωνιζε η μανα μου υφασματα για να ραψει φορεματα στα 70's-80's. Γενικα οπου ειχε πολλους πωλητες, μεγαλη εκταση και ενα ταμειο. Επισης αποτρεπει και την κλοπη καπως, σε φαση 'στο ραφι σου σκαναρες 20, ενω λειπουν 22, τιμολογημενα ειναι τα 21, που εχεις το μυαλο σου βρε μαλακα' κλπ@ξμαρρ
lol
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ, αλληλεγγυη γινεται μονο με τα λεφτα των αλλων'
-
Διεγράφη flame bait [Mod]
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υποθέτω οτι ο πωλητής που σε βοηθά, πρίν πας στο ταμείο σκανάρει το βιβλίο οπότε η πώληση χρεώνεται σε αυτόν.Το ίδιο κάνει εδώ και χρόνια και το Πλαίσιο, αλλά στην πιό low tech εκδοχή, οπου σου δίνουν ένα χαρτάκι με τον αριθμό του πωλητή όταν πάς στο ταμείο.
Ναι ε; Ποτέ δεν το είχα προσέξει αυτό το χαρτάκι. Νόμιζα πως είναι ο κωδικός του προϊόντος...
-
Το μηχανακι ειναι ενας τροπος να καταγραφεις τις πωλησεις του καθε πωλητη και τιποτα αλλο. Ο σκοπος αυτου ειναι να αξιολογειται ο πωλητης. Ισως το μηχανακι να μην ειναι σωστος τροπος, αλλα το προβλημα του αρθρου και καποιων εδω μεσα δεν ειναι αυτο αλλα γενικα η καταγραφη και η αξιολογηση.
Τι μας λετε ρε παιδια? Για ΠΩΛΗΤΕΣ μιλαμε. Δουλεια τους ειναι οχι μονο να εξυπηρετησουν, αλλα και να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ (οχι κατα την εννοια του κυνηγαω το πελατη απο πισω και τον ζαλιζω μεχρι να παρει κατι, αλλα οπως το εξηγω πιο κατω*).
Δηλαδη να μη γινεται αξιολογηση του πωλητη? Να μην υπαρχει καποιος τροπος καταγραφης των επιδοσεων του? Ειναι διαφορετικο αυτο απο πχ το συνολο των συμβολαιων που φερνει σε ενα ασφαλιστικο γραφειο ενας ασφαλιστης? Ειναι διαφορετικο απο το καθε ειδους στοχο που πρεπει να πετυχει (ή και προαιρετικα, ωστε να παρει μπονους) ο οποιοσδηποτε που πουλαει κατι, ειτε πουλαει παπουτσια ειτε μετοχες και ομολογα?
panosssss & manosk, επειδη ρωτησατε:
Εχουμε δυο υπαλληλους, ο ενας ειναι συνεχεια με τα μουτρα κατω, βαριεται να ασχοληθει με τη δουλεια του, δεν βοηθαει το πελατη, ειναι αποτομος, δεν ξερει τα βιβλια του τομεα του, δεν προτεινει, δεν δεν δεν.
Ο αλλος προσφερεται να βοηθησει τους πελατες, συζηταει ευγενικα μαζι τους για τα βιβλια, ακουει ρωταει και προτεινει, τους βοηθαει να βρισκουν αυτο που θελουν ή και κατι αλλο.
Ποιος θα πουλησει πιο πολλα βιβλια? Απλο ειναι...
Τελικα το προβλημα εδω ειναι ο τροπος ελεγχου της αποδοτικοτητας (μηχανακι) ή γενικα ο ελεγχος της αποδοτικοτητας του υπαλληλου? Οποιος νομιζει οτι ειναι το δευτερο, ας ανοιξει δικο του μαγαζι και ας αφησει τους υπαλληλους φορα παρτιδα. Αν ειναι το πρωτο, τοτε ποιο τροπο προτεινετε? Να κυνηγαει ενας προισταμενος τους υπαλληλους απο πισω για να ελεγχει ιδιοις ομμασι? Τοτε να ειστε σιγουροι οτι θα ειχαμε αλλα αρθρα, για τρομοκρατια των υπαλληλων, για μεγαλο αδεργο, για για για...
-
Πάντως αν οι πωλητές, ή τα αφεντικά τους, πιστεύουν ότι...πείθουν πελάτες να αγοράσουν κάτι, ειδικά σήμερα που μπορείς να μάθεις τα πάντα (και κάτι παραπάνω) για οποιοδήποτε προϊόν μέσω ίντερνετ...τι να πω...ζουν στο μύθο τους...
Συνήθως ξέρουν το 1/10 (και μάλλον πολλά λέω) των πληροφοριών που ξέρω για ένα προϊόν, πώς θα με πείσουν;
Πολύ μικρό είναι το ποσοστό που θα 'πεισθεί' από τον πωλητή. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχουμε δυο υπαλληλους, ο ενας ειναι συνεχεια με τα μουτρα κατω, βαριεται να ασχοληθει με τη δουλεια του, δεν βοηθαει το πελατη, ειναι αποτομος, δεν ξερει τα βιβλια του τομεα του, δεν προτεινει, δεν δεν δεν.
Ο αλλος προσφερεται να βοηθησει τους πελατες, συζηταει ευγενικα μαζι τους για τα βιβλια, ακουει ρωταει και προτεινει, τους βοηθαει να βρισκουν αυτο που θελουν ή και κατι αλλο.
Σ' εμένα το βιβλίο το 'χεις πουλήσει πριν μπω στο μαγαζί.
Ή το 'χω απορρίψει, επίσης πριν μπω.
Στο 2014 είμαστε. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υποθέτω οτι ο πωλητής που σε βοηθά, πρίν πας στο ταμείο σκανάρει το βιβλίο οπότε η πώληση χρεώνεται σε αυτόν.
Το ίδιο κάνει εδώ και χρόνια και το Πλαίσιο, αλλά στην πιό low tech εκδοχή, οπου σου δίνουν ένα χαρτάκι με τον αριθμό του πωλητή όταν πάς στο ταμείο.
Ναι ε; Ποτέ δεν το είχα προσέξει αυτό το χαρτάκι. Νόμιζα πως είναι ο κωδικός του προϊόντος...
σιγα μη τους θυμαται απ εξω ολους
-
Ο πωλητής εννοείται ότι πρέπει να είναι δραστήριος, να εξυπηρετεί και να μην χασκολογάει μέσα στο κατάστημα.
Το αν κάνει τα παραπάνω είναι ευθύνη ενός προϊσταμένου και όχι ενός μηχανήματος-προβατοκουδούνα.
Υπάρχει ένα λεπτό όριο μεταξύ εξυπηρέτησης και ενόχλησης που δεν πρέπει να ξεπερνάται.
Επίσης το υπερβολικό γκάζι (πχ πλαίσιο) έχει αρνητική επίδραση στον πελάτη που θέλει να πάρει ένα τετράδιο και για κάποιο ανεξήγητο λόγο του έχει δημιουργηθεί άγχος.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως αν οι πωλητές, ή τα αφεντικά τους, πιστεύουν ότι...πείθουν πελάτες να αγοράσουν κάτι, ειδικά σήμερα που μπορείς να μάθεις τα πάντα (και κάτι παραπάνω) για οποιοδήποτε προϊόν μέσω ίντερνετ...τι να πω...ζουν στο μύθο τους...
Συνήθως ξέρουν το 1/10 (και μάλλον πολλά λέω) των πληροφοριών που ξέρω για ένα προϊόν, πώς θα με πείσουν;
Πολύ μικρό είναι το ποσοστό που θα 'πεισθεί' από τον πωλητή.Για το τελευταιο: μα αυτο λεω, ενας καλος και σωστος πωλητης δεν θα επρεπε να επιτρεπει να συμβαινει το τελευταιο (να ξερεις εσυ περισσοτερα). Και δεν συμβαινει παντα, γιατι (και παμε στο πρωτο) δεν εχουν ολοι τετοια ανεση με το ιντερνετ, ουτε ειναι ολοι διατεθιμενοι να κανουν τετοια ερευνα αγορας και ακριβως για αυτο περιμενουν απο τον πωλητη να βοηθησει. Δηλαδη αμα μπει ο 72χρονος πατερας μου στον Ιανο να παρει ενα βιβλιο 'για το ταδε' η ¨'τετοιου τυπου' πχ αστυνομικο θριλερ, θα το εχει ψαξει στο νετ?
Μη κρινεις μονο απο σενα και μενα.
Σ' εμένα το βιβλίο το 'χεις πουλήσει πριν μπω στο μαγαζί.
Ή το 'χω απορρίψει, επίσης πριν μπω.
Στο 2014 είμαστε.Αμα δεν θες ενα συγκεκριμενο βιβλιο? Εγω πχ τη τελευταια φορα που πηγα στο Παπασωτηριου, ηθελα να παρω ενα δωρο σε φιλη που εχει κολλημα με τους Γαλλους ιμπρεσσιονιστες. Οι γνωσεις μου για το αντικειμενο ειναι ακριβως ιδιες και με αυτες που εχω για το Ξυστο της Κευλανης. Καμμια. Ε, μια κοπελιτσα με βοηθησε παρα πολυ και τελικα διαλεξα και πηρα κατι που αρεσε και παρα πολυ στη φιλη. Τοσο πολυ που . Ε, εγω θα της εδινα μπονους της κοπελιτσας .
Ο πωλητής εννοείται ότι πρέπει να είναι δραστήριος, να εξυπηρετεί και να μην χασκολογάει μέσα στο κατάστημα.
Το αν κάνει τα παραπάνω είναι ευθύνη ενός προϊσταμένου και όχι ενός μηχανήματος-προβατοκουδούνα.
Υπάρχει ένα λεπτό όριο μεταξύ εξυπηρέτησης και ενόχλησης που δεν πρέπει να ξεπερνάται.
Επίσης το υπερβολικό γκάζι (πχ πλαίσιο) έχει αρνητική επίδραση στον πελάτη που θέλει να πάρει ένα τετράδιο και για κάποιο ανεξήγητο λόγο του έχει δημιουργηθεί άγχος.
'ενός μηχανήματος-προβατοκουδούνα.'
Κατσε να το δουμε ρε μαστορα, κανα barcode reader θα ειναι για ευκολια στη χρηση. Σκαναρεις = σου χρεωνεται η πωληση. Σιγα μη τους φορεσαν και αγκυρα...
'Το αν κάνει τα παραπάνω είναι ευθύνη ενός προϊσταμένου'
Εγω σου λεω οτι με τον προισταμενο μπορει να προκυψουν ζητηματα συμπαθειων (ο προισταμενος ευνοει καποιους εναντι αλλων), ψευτοκαταγγελιων (ο κακος υπαλληλος τα ριχνει στη δηθενα μη αντικειμενικοτητα του προισταμενου), και γενικοτερης εσκεμμενης ή μη αδικιας. Ενω με το μηχανακι σκαναρεις, χρεωνεσαι τη πωληση, και στο τελος του μηνα γινεται η σουμα. Καλυτερο.ΥΓ στο δευτερο μισο (υπερβολικη ευγενεια εως ζαλισμα) εχεις δικιο.
-
Η παραγωγικότητα ενός υπαλλήλου σε βιβλιοπωλείο κρίνεται ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.
Αν κάποιος σκίζεται να εξυπηρετήσει και πέφτει σε κόσμο που ψάχνει μια ώρα να αγοράσει 1 βιβλίο των 5 ευρώ γιατί θα πρέπει να κρίνεται αρνητικά σε σχέση με κάποιον που πούλησε 10 κωδικούς σε κάποιον που ήρθε με λίστα;
Ξαφνικά θα δεις τον ευγενέστατο υπάλληλο μετά από 10' ενασχόλησης μαζί σου να σε αφήνει γιατί θες να ψάξεις περισσότερο και αυτός χάνει πωλήσεις --> παράνοια.
Στην προκειμένη περίπτωση ελπίζω να είναι απλά barcode reader (θα μπορούσαν να έχουν 2-3 σταθερά μέσα στο κατάστημα - σιγά τ' αυγά) αλλά για να έπαιξε καπνός κάπου θα υπάρχει φωτιά.
Γενικά -προσωπική γνώμη- τέτοια 'οργουελικά' εργαλεία που προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν και την κλανιά, συνυπάρχουν με την ανικανότητα προϊσταμένων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Το αν ο προϊστάμενος δείχνει συμπάθειες ή αντιπάθειες θα το πληρώσει ο ίδιος αν το μαγαζί σαν σύνολο δεν αποδίδει.
Μου θυμίζει μια πολύ παλιά τακτική φαρμακευτικών των οποίων οι ιατρικοί επισκέπτες έδιναν φόρμα να συμπληρώσει στο γιατρό για να πιστοποιήσουν ότι πήγαν και έκαναν τη δουλειά τους --> FAIL.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχει ακουστά κάποιος μια εταιρεία Gulf Job Guide (http://www.golfjobguide.com); Είναι όντως recruiting agency; Ή είναι απάτη για να τσεπώνουν λεφτά από αφελείς που δίνουν 200-300 ευρώ με την υπόσχεση για φτιάξιμο του CV, για επιλεγμένα job openings, κτλ, και μετά εξαφανίζονται;
Το google δεν αναφέρει και πολλά για αυτούς. Αλλά μου δίνεται η εντύπωση απάτης...
http://www.adslgr.com/forum/threads/815 ... E%B1%CF%82
μου εστειλαν και μενα, αλλη εταιρια, και τωρα διαπραγματευομαι το μισθο. Εδιναν 6000€/μηνα και τους ζητησα 9000€ γιατι με τα 6000 δεν βγαινω...
περιμενω απαντηση
- http://www.fpress.gr/diafora/item/15336 ... -evdomades ?
Στην περίπτωση που αναφέρω δε μιλάμε για ξεκάρφωτο email με υποσχέσεις. Υπήρξε προσέγγιση από recruiter (?) στο linkedin, επικοινωνία μέσω skype, κτλ. Και πάλι για απάτη φαίνεται το σκηνικό. Απλά ήθελα να δω κατά πόσο υπάρχει εμπειρία από τους συγκεκριμένους με συμφορουμίτη.
Οι εταιρειες που κανουν recruiting, ή τουλαχιστον οι σοβαρες του χωρου ποτε δεν θα ζητησουν χρηματα απο υποψηφιο για να του φτιαξουν το βιογραφικο ή για να τον προτεινουν για καποια θεση, ανεξαρτητως εαν τον ανακαλυπτουν απο το linkedin, ειτε απο αλλες βασεις δεδομενων.
Για αυτη την υπηρεσια που θα προσφερουν θα πληρωθουν απο την εταιρεια που αναζητα το εργαζομενο, και ειναι η δουλεια τους να συγκρινουν τα προσοντα σου με αλλους υποψηφιους και να σε παρουσιασουν στον ενδιαφερομενο εργοδοτη.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μου θυμίζει μια πολύ παλιά τακτική φαρμακευτικών των οποίων οι ιατρικοί επισκέπτες έδιναν φόρμα να συμπληρώσει στο γιατρό για να πιστοποιήσουν ότι πήγαν και έκαναν τη δουλειά τους --> FAIL.
MOYXAXA, τι μου θυμισες...
-
Απορώ γιατί το συζητάμε. Η 'οργουελική' και τεχνοφασιστική αυτή πρακτική προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζομένους και να πλήξει την αλληλεγγύη που είχε αναπτυχθεί τόσα χρόνια που ο κάθε συνάδελφος θα μπορούσε να δώσει το χαρτάκι του στον πιο αδύναμο. Ενα ακόμα μέτρο που θα πλήξει τους αδύναμους εργαζομένους και εχει μόνο σκοπό να γεμίζει τις τσέπες των εταιριών, των αφεντικών και να καταρρακώσει το ήδη χαμηλό ηθικό της εργατικής τάξης.
Πρέπει σύντροφοι να δυναμώσουμε την αριστερά και το λαϊκό κίνημα στους χώρους εργασίας, στις πλατείες στα καφενεία στους σινεμάδες και στα προποτζίδικα. Οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πρακτικές ΔΕΝ πρέπει να γίνουν η νόρμα. Με το να συζητάμε στα φορουμζ δε γίνεται δουλειά. Πρέπει να οργανωθούν διαμαρτυρίες εξω απο τον Ιανό. Πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους (σύντροφε μανόσκι σε θέλω μπροστάρη σε αυτό ) και για τη βοήθεια που θα προσφέρουν συντροφοι που δεν βιώνουν την κρίση τόσο επώδυνα.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΑΜΕ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απορώ γιατί το συζητάμε. Η 'οργουελική' και τεχνοφασιστική αυτή πρακτική προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζομένους και να πλήξει την αλληλεγγύη που είχε αναπτυχθεί τόσα χρόνια που ο κάθε συνάδελφος θα μπορούσε να δώσει το χαρτάκι του στον πιο αδύναμο. Ενα ακόμα μέτρο που θα πλήξει τους αδύναμους εργαζομένους και εχει μόνο σκοπό να γεμίζει τις τσέπες των εταιριών, των αφεντικών και να καταρρακώσει το ήδη χαμηλό ηθικό της εργατικής τάξης.Πρέπει σύντροφοι να δυναμώσουμε την αριστερά και το λαϊκό κίνημα στους χώρους εργασίας, στις πλατείες στα καφενεία στους σινεμάδες και στα προποτζίδικα. Οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πρακτικές ΔΕΝ πρέπει να γίνουν η νόρμα. Με το να συζητάμε στα φορουμζ δε γίνεται δουλειά. Πρέπει να οργανωθούν διαμαρτυρίες εξω απο τον Ιανό. Πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους (σύντροφε μανόσκι σε θέλω μπροστάρη σε αυτό ) και για τη βοήθεια που θα προσφέρουν συντροφοι που δεν βιώνουν την κρίση τόσο επώδυνα.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΑΜΕ
αυτο δεν αποκλειεται ουτε τωρα
-
Γίνεται πιο δύσκολο συντροφε με αυτούς τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους των αφεντικών.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ για ανυπακοή και ανατροπή.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....