-
Ευχαριστώ παιδιά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ανοίγουν σιγά σιγα οι αιτήσεις για βοουτσερ... Οσοι πιστοί
Για τι;
Sent from Corsair's brick
δικό μου λάθος, βαουτσερ λέγεται το πρόγραμμα
-
Μιας και πιάσατε και αυτό το θέμα.
Έχουν πει πως θα κάνουν κάτι προγράμματα για μηχανικούς. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιας και πιάσατε και αυτό το θέμα.
Έχουν πει πως θα κάνουν κάτι προγράμματα για μηχανικούς. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά?Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ...ότι έχω βρει και διαβάζω μόνο κάτι γενικολογίες είναι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ανοίγουν σιγά σιγα οι αιτήσεις για βοουτσερ... Οσοι πιστοί
Για τι;
Sent from Corsair's brick
δικό μου λάθος, βαουτσερ λέγεται το πρόγραμμα
Μπα δεν ήταν λάθος σου και πάλι δεν ξέρω για τι ακριβώς μιλάς. Εχω χάσει επαφη μάλλον
-
Προγραμμα του ΟΑΕΔ που μέσα στις ακρες δίνει λεφτά που δεν περισσεύουν απο το κράτος σε κατάρτηση (LOL) ανέργων και τους δίνει σε εργοδότες που δεν θα τους προσλάμβαναν υπο κανονικές συνθήκες (γιατί θα έπρεπε να τους πληρώσουν κανονικά).
Μπορούσαν κάλλιστα να βγαίνουν στη γυρα με φορτηγά φορτωμένα λεφτα, να τα πετάνε στο δρόμο και οποιος προλάβει.
-
Άστα ξμαρ, ο μόνος άξιος στη χώρα είσ' εσύ.
-
Αυτα τα προγραμματα καταρτισης, στη συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ο,τι πιο σαπιο μπορουν να κανουν για τους ανεργους, τουλαχοστον ετσι οπως γινονται.
Αλλα η κυβερνηση παραγει εργο -
Το κυριότερο είναι ότι ξοδεύει 5 μήνες (κάπως) δημιουργικά από τους ανέργους. Μετά υπάρχει και οψιόν διατήρησης του προσωπικού με κάποιες επιδοτήσεις στα ασφαλιστικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αλλά ποιο πράγμα βλέπετε να λειτουργεί με σωστό τρόπο στα εργασιακά* για να τα καταφέρει αυτό;
*όχι μόνο τώρα, στην άτιμη την κρίση αλλά και παλαιότερα αν δεν ήσουν βολεμένος
-
Το πρόγραμμα εννοείται είναι εντελώς λάθος διαμορφωμένο αλλά ακόμα κι αυτό το μονοψήφιο ποσοστό προσλήψεων που έχει καταφέρει το κάνουν πετυχημένο. Στην εταιρία που δουλεύω προσλήφθηκαν με αορίστου 4 άτομα από τα συνολικά 33 που πέρασαν από εμάς μέσω voucher τους τελευταίους 8 μήνες. Σε 4 μέρες τελειώνει και η τελευταία φουρνιά και από Μάιο θα ξαναπάρουμε.
Επίσης για να καταλάβετε...στην αρχική εγκύκλιο έλεγαν ότι όσοι προσληφθούν κανονικά μετά το πέρας του 5μήνου, απαλλάσονται από εργοδοτικές εισφορές για ένα χρόνο (μπας και τσιμπήσουν οι εργοδότες) και όταν έληγαν τα 5μηνα κανείς δεν ήξερε τίποτα και ξαφνικά περίμεναν νέα διευκρινιστική εγκύκλιο που φυσικά έλεγε ότι τα χρήματα που είχαν προϋπολογίσει στον ΟΑΕΔ αντί εργοδοτικών εισφορών τελικά δεν υπάρχουν και άρα όποιος προσληφθεί πληρώνει κανονικά.
ΥΓ: οι επιτυχόντες μόλις και μετά βίας έχουν λάβει τα 400€ (άνευ κρατήσεων) που δικαιούνταν για την θεωρητική κατάρτηση και για τα υπόλοιπα ούτε φωνή ούτε ακρόαση κι πάει κάνα 4μηνό που έχουν τελειώσει.
-
^αμα δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις θα προσλαμβάνατε;
-
Όταν προσλάβαμε ξέραμε ήδη ότι δεν θα εξαιρεθούν από τις εργοδοτικές εισφορές. Βέβαια μιλάμε για παιδιά των 586-700€ οπότε μικρή η διαφορά.
-
Το εντιτ έγινε παράλληλα με την ερώτηση μου οπότε το ρωτάω αλλιώς. Γιατί, μια και είχατε ανάγκες, δεν βάλατε απλά 3-4 αγγελίες απο το να ανακατευτείτε με το πρόγραμμα.
-
Ποια εταιρία δεν θέλει τσάμπα εργατικά χέρια?
-
Επειδή δεν είναι τόσο λαρτζ όσο ο ξμαρ;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ποια εταιρία δεν θέλει τσάμπα εργατικά χέρια?τζαμπα για την εταιρία = παρασιτικά για όσους πληρώνουν φόρους.
-
Αυτό ισχύει αλλά τι σχέση έχει? Με αυτή τη λογική και η εταιρία πληρώνει φόρους άρα εφόσον για το χ, ψ λόγο τρέχει αυτό το πρόγραμμα καλώς το εκμεταλλεύεται.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άστα ξμαρ, ο μόνος άξιος στη χώρα είσ' εσύ.Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ( ) ότι είναι έμμεση επιδότηση;
Γιατί οι απευθείας απαγορεύονται;
Κι ότι γίνεται σε όλη την ΕΕ; (ότι εκεί γίνεται ποιοτικότερα, συμφωνώ). Κι όχι μόνο; -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό ισχύει αλλά τι σχέση έχει? Με αυτή τη λογική και η εταιρία πληρώνει φόρους άρα εφόσον για το χ, ψ λόγο τρέχει αυτό το πρόγραμμα καλώς το εκμεταλλεύεται.Έχει με την γιατονπουτσοσυνη τέτοιων προγραμμάτων. Γιατί το μόνο που δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε φόρους είναι για να τους καρπώνονται (εμμέσως στην εδώ περίπτωση) κάποιοι. Και στην τελική αν ήθελαν να περάσουν οι άνεργοι δημιουργικά πέντε μήνες να τους αγοράζαμε τα υλικά του Bob Ross.
-
Μισθωτός μηχανικός του οποίου η εταιρεία δεν έχει καταβάλει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ τι μπορεί να κάνει; Να απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας; Υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία να απευθυνθεί;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....