-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
2 λάθη έχεις κάνει κατά την άποψη μου
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
Δηλαδη να καθοταν να κοιταει το ταβανι ας πουμε; Θα του πληρωνες εσυ τα χρηματα για να ζει;
Ενώ το να έχεις ξοδέψει αρκετές χιλιάδες €€€€ και 5-7 χρόνια από την ζωή σου για σπουδές και στο τέλος να δουλεύεις μπετατζής π.χ είναι καλή μέθοδος απόσβεσης ας πούμε
Εννοείται ότι εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις, αλλά όταν μιλάμε για τέτοιες σπουδές με Master και PhD έξω θεώρησα ότι δεν πρόκειται για τέτοια.
-
Εγώ πάντως έχω βαρεθεί να ανεβάζω αγγελίες στα καριέρα και στα σκάιγουόκερ και να σκρινάρω βιογραφικά. Όσοι πιστοί, προσέλθετε...
-
Στέφανε HR-αρας είσαι εσύ;
-
Πτυχια απο ΤΕΙ καλως ή κακως δεν πολυμετρανε στην αγορα εργασιας (που ειναι πεθαμενη ουτως ή αλλως).
Αν μετα εχεις κανει master και τα ρεστα για αναβαθμιση,θα πρεπει να ειναι απο πολυ καλα πανεπιστημια,η Ιταλια δεν θα ελεγα οτι θεωρειται τετοια περιπτωση.
Σε καθε περιπτωση,κανενα πτυχιο δεν εγγυαται λεφτα ή πρεπει να αποσβεστεί.Το μονο που εχει σημασια στο τελος της ημερας ειναι ποσα λεφτα μπαινουν στο παντελονι.Μπορει να σπουδασες αστροφυσικος γιατι γουσταρες με τα χιλια και τελικα να βρηκες δουλεια ως αυνανιστης αγελαδων,αφου αυτο ζηταει η αγορα εκεινη την εποχη και αυτο πληρωνει τι να κανουμε δηλαδη;Νομιζω μονο στο Ελλαντα ειχαμε την πατεντα οτι καποιος πρεπει να παιρνει παραπανω λεφτα μονο και μονο γιατι εχει πτυχιο και ακομα παραπανω λεφτα γιατι εχει μεγαλυτερο πτυχιο. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στέφανε HR-αρας είσαι εσύ;Ναι ζωή να χω! Comp & ben βασικά, αλλά κάνω και όλο το recruitment τώρα λόγω άδειας λοχείας της κοπέλας που είναι κανονικά υπεύθυνη.
-
Στην Ούσα μετράει πολύ από πιο ίδρυμα πήρες πτυχίο ή μάστερ, εδώ είναι όλα ίσιωμα. Δεν έχει σημασία αν είναι από Ιταλία ή από το Ivy league, σε μια αγορά σε βαθύτατη κρίση το ίδιο θα πάρεις, δηλαδή τίποτα. Εκτός αν υπάρχει μπάρμπας στην Κορώνη, ή πολύ τύχη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πτυχια απο ΤΕΙ καλως ή κακως δεν πολυμετρανε στην αγορα εργασιας (που ειναι πεθαμενη ουτως ή αλλως).
Αν μετα εχεις κανει master και τα ρεστα για αναβαθμιση,θα πρεπει να ειναι απο πολυ καλα πανεπιστημια,η Ιταλια δεν θα ελεγα οτι θεωρειται τετοια περιπτωση.Μην είσαι τόσο απόλυτος για τα πτυχία ΤΕΙ. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν το prestige ή και την πραγματική αξία και γνώση, αν θες, που προσφέρει μια ΑΣΟΕΕ ή ένα ΠΑΠΕΙ, αλλά δεν αποτελούν και τόσο ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά αν όπως σωστά λες συνοδεύονται και από κάποιο μεταπτυχιακό που βοηθάει λίγο την κατάσταση. Τουλάχιστον αυτό έχω δει τα λίγα χρόνια που είμαι στο HR και έχοντας οριακά προλάβει και προ κρίσης εποχές.
Προσωπικά έχοντας πτυχίο ΤΕΙ συν MSc in HRM δεν δυσκολεύτηκα (δεδομένης της εποχής) να βρω δουλειά ή για να το θέσω αλλιώς δεν έχασα δουλειές από ανταγωνιστές με καλύτερα πτυχία.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
Δηλαδη να καθοταν να κοιταει το ταβανι ας πουμε; Θα του πληρωνες εσυ τα χρηματα για να ζει;
Ενώ το να έχεις ξοδέψει αρκετές χιλιάδες €€€€ και 5-7 χρόνια από την ζωή σου για σπουδές και στο τέλος να δουλεύεις μπετατζής π.χ είναι καλή μέθοδος απόσβεσης ας πούμε
Εννοείται ότι εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις, αλλά όταν μιλάμε για τέτοιες σπουδές με Master και PhD έξω θεώρησα ότι δεν πρόκειται για τέτοια.
Εισαι σοβαρος;
Εστω λοιπον οτι εχεις ξοδεψει πολλα λεφτα και 6 χρονια απο τη ζωη σου για σπουδες.
Αν δεν βρισκεις δουλεια στον τομεα που σπουδασες εσυ δηλαδη θα πεις: 'εεεεπ, εγω δεν παω να δουλεψω σε αλλον τομεα, τζαμπα σπουδαζα τοσα χρονια; θα κατσω να κοιταω τ'αστρα'Ε τι να πω...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Είμαι 31 ετών, έχω πτυχίο ΤΕΙ, Master στο εξωτερικό στην ειδικότητά μου, έγινα δεκτός με υποτροφία για PhD στο Politecnico di Milano το 2008, μιλάω τρεις γλώσσες, έχω πιστοποίηση σε 2 σχεδιαστικά πακέτα και πραγματικές πρακτικές γνώσεις σε τουλάχιστον 4 ακόμη. Στην προηγούμενή μου δουλειά (άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου) αμοιβόμουν με 900 ευρώ κι εκτός του ωραρίου καταστήματος (45ωρο εβδομαδιαίως και πάλι καλά) εργαζόμουν από το σπίτι στα ρεπό μου, στην άδειά μου, ακόμη και την πρώτη γαμημένη ημέρα που απολύθηκα, προκειμένου να τελειώσει η πρόταση για τον πελάτη. Είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος.Πότε θέλεις να κανονίσουμε για καφεδάκι να με γνωρίσεις για να μη μένεις με το παράπονο ότι δεν ξέρεις κανέναν;
Φίλε μου εύχομαι να βρεις σύντομα δουλειά. Να πω την άποψή μου πάντως:
α) Το industrial design δεν έχει απορρόφηση στην Ελλάδα, η οποία είναι μία κατ' εξοχήν ΜΗ βιομηχανική χώρα. Θεωρώ πως έκανες τραγικό λάθος στην επιλογή σου όταν επέλεξες να σπουδάσεις τη συγκεκριμένη ειδικότητα, μια και έπρεπε να προνοήσεις ότι αναγκαστικά θα πρέπει να βρεις δουλειά στο εξωτερικό. Εφόσον μένεις στην Ελλάδα είτε λόγω καταστάσεων είτε από επιλογή, θα πρέπει αναγκαστικά να ψάξεις σε άλλους κλάδους, πράγμα δύσκολο χωρίς τις ανάλογες σπουδές, αλλά αναγκαίο μια και το αντικείμενο που σπούδασες θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα σου εξασφαλίσει εργασία στη χώρα μας, ειδικά χωρίς εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.
β) Το γεγονός ότι στα 31 σου δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ προϋπηρεσία πάνω στο αντικείμενό σου (το industrial design) είναι από μόνο του πολύ μεγάλο μείον. Καλώς ή κακώς. Και δυστυχώς θα είναι μειονέκτημα ακόμα και αν αναζητήσεις εργασία στο εξωτερικό. Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνουν στη συνέντευξη θα είναι 'μα καλά, πώς και είσαι 31 ετών και δεν έχεις εργαστεί καθόλου στο αντικείμενο;' Και από μέσα του θα σκέφτεται 'μάλλον δεν είναι και τόσο καλός για να μην έχει βρει δουλειά στον κλάδο τόσα χρόνια'. Γιατί ο εργοδότης που αναζητά άτομο χωρίς εμπειρία να μην προτιμήσει να επενδύσει σε έναν 25άρη με το ίδιο ή καλύτερο μεταπτυχιακό και πολυτεχνικές σπουδές;
γ) Το ότι μιλάς 3 γλώσσες είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο, αλλά αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμες μπορεί να είναι αυτές οι γλώσσες στη δουλειά σου και πόσο μπορούν να σου δώσουν πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων στην αναζήτηση εργασίας. Κι εγώ μιλάω 2 γλώσσες άψογα, αλλά στη δουλειά μου χρειάζονται μόνο αγγλικά, οπότε η δεύτερη γλώσσα οκ, καλό που υπάρχει, αλλά δεν την έλαβε και κανείς υπόψη του όταν με αξιολογούσε.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γρήγορα το καλώδιο, και την τροφοδοσία. Εκτύπωση. χραπ χραπ χραπ χραπ, χρααααααααπ, ψαλίδι και εκεί στη χέστρα να το βλέπω κάθε μέρα να σιάχνομαι
Βα τα τα τα τα τα τα τάδες. Το πριόνjιιιι http://www.panoramio.com/photo/93039573
-
Μηπως να του βρειτε καμια δουλεια ως μεταφραστης στο παιδι οι εξυπνακηδες ολοι;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εισαι σοβαρος;
Εστω λοιπον οτι εχεις ξοδεψει πολλα λεφτα και 6 χρονια απο τη ζωη σου για σπουδες.
Αν δεν βρισκεις δουλεια στον τομεα που σπουδασες εσυ δηλαδη θα πεις: 'εεεεπ, εγω δεν παω να δουλεψω σε αλλον τομεα, τζαμπα σπουδαζα τοσα χρονια; θα κατσω να κοιταω τ'αστρα'Ε τι να πω...
Απόλυτα σοβαρός.
Θα πρέπει να έχεις σπουδάσει κάτι εξαιρετικά σπάνιο για να μην βρίσκεις δουλειά σε έναν ολόκληρο πλανήτη -
Θυμαμαι ποσο ευκολα εφυγες εσυ...και που πηγες; Κυπρο που μιλανε Ελληνικα, που εφυγες με την κοπελα σου/γυναικα σου. Ευκολα να λεμε κουβεντες περι δουλεια σε ολον τον κοσμο.
-
Ααα..αυτό εννοούμε 'εξωτερικό'; Την...Κύπρο;;; ok
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Θα πρέπει να έχεις σπουδάσει κάτι εξαιρετικά σπάνιο για να μην βρίσκεις δουλειά σε έναν ολόκληρο πλανήτη
Μήπως τα λες λίγο...ανάποδα;
Αν έχει σπουδάσει κάτι εξαιρετικά σπάνιο, βρίσκει ανετότατα δουλειά... -
Το ότι μιλάς 3 γλώσσες είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο, αλλά αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμες μπορεί να είναι αυτές οι γλώσσες στη δουλειά σου και πόσο μπορούν να σου δώσουν πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων στην αναζήτηση εργασίας. Κι εγώ μιλάω 2 γλώσσες άψογα, αλλά στη δουλειά μου χρειάζονται μόνο αγγλικά, οπότε η δεύτερη γλώσσα οκ, καλό που υπάρχει, αλλά δεν την έλαβε και κανείς υπόψη του όταν με αξιολογούσε
Τεραστιο πλεονεκτημα.
Ξερω ανθρωπους που χρωστανε την καριερα τους στο οτι ηξεραν Ελληνικα+Αγγλικα+μια δυσκολη γλωσσα.
Αν δεν ειχαν αυτο το πλεονεκτημα,δεν ξερω εαν θα τους επαιρναν έστω ως βοηθους γρασαδόρου (εγω για καποιους που ξερω δεν θα το εκανα παντως).
Επισης αντιπροσωπειες καλων εταρειων κτλ
Βεβαια αυτα τις καλες εποχες,τωρα που ειναι εξαιρετικα λιγες οι εταιρειες που ενδιαφερονται για δραστηριοποιηση στην Ελλαδα ειναι αλλα τα δεδομενα. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Θυμαμαι ποσο ευκολα εφυγες εσυ...και που πηγες; Κυπρο που μιλανε Ελληνικα, που εφυγες με την κοπελα σου/γυναικα σου. Ευκολα να λεμε κουβεντες περι δουλεια σε ολον τον κοσμο.Καταρχήν η άλλη χώρα είναι πάντα άλλη χώρα.Στην δουλειά επικοινωνούμε αποκλειστικά στα αγγλικά, το ότι οι υπόλοιποι μιλάνε κάτι σαν ελληνικά κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα όντως.Έπρηζα την κοπέλα μου τότε να φύγουμε ένα χρόνο πριν, μόλις έδωσε το ΟΚ το κάναμε, με συγχωρείς που δεν πήγα κάπου αλλού αλλά δεν με άφηναν.Για την ιστορία, έφυγα χωρίς να με περιμένει δουλειά και μέσα σε έναν μήνα, στον οποίο παραιτήθηκα-παντρεύτηκα-κανόνισα μετακομίσεις κλπ, όπως επίσης και είχα πρόταση για δουλειά σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η σύζυγος αρνιόταν να πάει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν τα βρήκα όλα ρόδινα ή έτοιμα, ξεσκίστηκα στο ποδαρόδρομο 2 μήνες να βρω δουλειά, δούλεψα σε κάτι ναι μεν στο αντικείμενο μου που δεν με ικανοποιούσε όμως για να ζήσω αλλά στο τέλος κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτό που ήθελα.
Το ότι κουβάλησα και την κοπέλα-σύζυγο ήταν δυσκολία χ2, αν ήμουν μόνος μου θα ήταν ακόμα ποιο εύκολα τα πράγματα.
Επίσης ανα πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να φύγω και από εδώ, ειδικότερα όταν έμαθα μέσα το καλοκαίρι ότι συνάδελφος στο ίδιο τμήμα μέσα σε μια εβδομάδα έφυγε για Βέλγιο με μισθό χ4.
Θέλεις να μάθεις για τους Ρώσους που έρχονται σωρηδόν και μάλιστα ακριβοπληρώνονται? για να μην μιλήσω για Ρουμάνους,Βούλγαρους, Ινδούς, Άραβες που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες με ούτε τα μισά προσόντα, από τους περισσότερους Έλληνες ανέργους φίλους μου. Όπως βλέπεις δεν συμπεριλαμβάνω καθόλου τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Α΄ κλάσης.
Με λίγα λόγια γιατί βαριέμαι να ποστάρω τα ίδια και τα ίδια, οι δυνατότητες μας είναι ανεξάντλητες και πεδίο μας όλος ο κόσμος, το μόνο που μας περιορίζει είναι το ξερό μας το κεφάλι αν δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι (υγείας, οικογενειακοί κλπ).
-
Κι η Κρήτη εξωτερικό είναι, με το ζόρι τους καταλαβαίνεις...
-
Εχει ενδιαφερον αυτο το δεν σε αφηναν; Μηπως και οι υπολοιποι που δεν εχουν φυγει λοιπον, εχουν καποιο αντιστοιχο προβλημα;
-
Είναι μεγάλη παγίδα όσοι θες μας τα φέρε έτσι η ζωή, θες παλέψαμε και τα αξίζαμε, θες λόγω τύχης, τέλος πάντων βρήκαμε κάτι αξιοπρεπές εργασιακά, να την λέμε με ύφος φτασμενου παντογνώστη σε άλλους με μια κάποια λιγότερο αποδοτική πορεία.
Λίγη ταπεινοφροσύνη δε βλάπτει, όλοι παίζουμε τα χαρτιά μας, άλλοι καλύτερα άλλοι λιγότερο καλά, δεν γίνεται να πετύχουν όλοι το ίδιο εύκολα.
Μια λάθος επιλογή, ενα υπολογισμενο Ρίσκο που δε βγήκε, μια άλλη συγκυρία και μπορεί να κοιτάζαμε τα ίδια πράγματα απο την άλλη μεριά.Sent from mYphone
-
Και ακομα χειροτερο να γινεται απο ανθρωπους που καταδικαζαν τα κακα της κοινωνιας οταν ηταν απο κατω και τωρα που ειδαν λιγη προκοπη κανουν υποδειξεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....