-
Ρε συ Τρυφωνα, εχω κατι φιλους στην Glion, αν παω να με φιλοξενησουν θα βοηθησεις να βρω δουλεια γρηγορα για να μην τους γινω βαρος ?
Γερμανικα - Γαλλικα δεν μιλαω, αλλα αφου λες οτι ειναι ευκολο, να το δοκιμασω. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λεφτα δεν βγαζει καποιος που εχει πτυχια!Λεφτα βγαζει καποιος που εχει δημιουργικοτητα,αποφασιστικοτητα και τυχη,αν εχει και πτυχία ειναι αλλο θεμα και δεν συνδέεται απαραιτητα.Αυτο πρεπει να το καταλαβουν τα νεα παιδια που τους εχει εμφυσηθει οτι πτυχιο=εργασία+καλά λεφτά και μετα οταν βγαινουν στην αγορα εργασιας μένουν Παυλόπουλοι.Ενας που πουλαει κουλουρια σε καλο σημειο με πολυ κοσμο,ειναι πολυ πιθανον να βγαζει καλυτερα λεφτα απο αυτους.
Και οι γονείς τους πρωτίστως!
Διότι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι δεν είναι οι -30ρηδες αυτής της χώρας αλλά οι 45αρηδες+ και η ανικανότητά τους να σκεφτούν ότι όλα αυτά που κάνουν ή έκαναν υποτίθεται για τα παιδιά τους (το βλαστάρι μας να είναι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε*, λες και θα μπορούσε να ζήσει καλά ποτέ κανείς σε μια χώρα με πνιγμένους) κάποια στιγμή θα γυρνούσαν μπούμερανγκ πρώτα σε αυτά και μετά σε αυτούς τους ίδιους, αν προλάβαιναν.Για αυτό και θεωρώ μέγιστη κακία, υποκρισία και δείγμα ότι γερνάς με κακό τρόπο, όταν ρίχνεις όλα τα λάθη στα παιδιά και τους λες τεμπέληδες και ανίκανους.
*εξακολουθεί και γίνεται. Δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα... Η ιστορία διδάσκει ότι ο άνθρωπος είναι το πιο φιλόδοξο και ταυτόχρονα το πιο κοντόφθαλμο ζώο στον πλανήτη. Η φύση του δε, ήταν, είναι και θα παραμείνει το ίδιο σκατένια.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ρε συ Τρυφωνα, εχω κατι φιλους στην Glion, αν παω να με φιλοξενησουν θα βοηθησεις να βρω δουλεια γρηγορα για να μην τους γινω βαρος ?
Γερμανικα - Γαλλικα δεν μιλαω, αλλα αφου λες οτι ειναι ευκολο, να το δοκιμασω.Θες να σε πάρει κάποιος αγκαλίτσα, να σε πάρει απ'το χεράκι να περάσεις απέναντι;
Θες να σου βρει κάποιος δουλίτσα γιατί δεν μπορείς μόνος σου;
Κανένα πρόβλημα, μην διστάζεις γράψε μου. -
89%
-
Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε.
Όταν ο μαθητής του Δημοτικού λέει τον δάσκαλο μαλάκα, και τρώει το χαστούκι που του αρμόζει, και ο πατέρας του μαθητή πλακώνει στις μπουνιές τον δάσκαλο αντί να σαπίσει στο ξύλο το τσογλανάκι του, τι άνθρωπος περιμένεις να γίνει αυτό το λουλούδι ?
Σε μια χώρα που το 20% είναι κοτζαμπάσηδες, και το υπόλοιπο 80% προσπαθεί να γίνει, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο.
-
Αυτο εκανα αλλα με κοροιδευεις
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όταν ο μαθητής του Δημοτικού λέει τον δάσκαλο μαλάκα, και τρώει το χαστούκι που του αρμόζει, και ο πατέρας του μαθητή πλακώνει στις μπουνιές τον δάσκαλο αντί να σαπίσει στο ξύλο το τσογλανάκι του, τι άνθρωπος περιμένεις να γίνει αυτό το λουλούδι ?Σε μια χώρα που το 20% είναι κοτζαμπάσηδες, και το υπόλοιπο 80% προσπαθεί να γίνει, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο.
Φοβάμαι ότι έχεις μείνει πίσω... Αυτό ήταν στα μεγάλα αστικά κέντρα και προ πενταετίας!
Να σου πω τα τελευταία νέα από το 'μέτωπο' , πλέον πολλοί 'γονείς', ειδικά στην επαρχία όπου υπάρχουν ακόμα δουλειές χειρωνακτικές, τον κυνηγάνε το δάσκαλο γιατί τους 'κρατάει' με το ζόρι (νόμο) το παιδί στο σχολείο, που πιστεύουν ότι δεν του προσφέρει τίποτα και τους στερούν άλλο ένα ζευγάρι χέρια. Ο δάσκαλος πολύ συχνά φοβάται δε να κυκλοφορήσει βράδυ στα χωριά. Δε σου κάνω πλάκα.Το μέλλον είναι συννεφιασμένο και σίγουρα δε φταίνε οι 30ρηδες phdδες για αυτό...
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αυτο εκανα αλλα με κοροιδευειςC'est du second degré mon garçon.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ΥΓ. Κατά τα άλλα ο τρόπος του τρύφωνα απαράδεκτος ή όχι, είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο του φόρουμ σε επίπεδο ευγένειας, δεν βλέπω να έχει ρίξει χριστοπαναγίες ή τραμπουκισμούς ακόμα, μην είστε αχάριστοι
ναι ειναι πολυ ευγενικος πανω απο το μεσο ορο του φορουμ,ειδικα οταν εγραψε ''δεν πειραζει,ενας ακομα ανεργος λιγοτερο'' οταν καποιος αναφερθηκε σε μια αυτοκτονια.
Αυτο ηταν και το ποστ που αγγιξε το αριστα(98%)Δεν είπα ότι είναι ευγενικός, διάβασε πιο προσεκτικά, είπα ότι είναι **ΠΙΟ **ευγενικός από πολλούς άλλους, θες παραδείγματα? Δε νομίζω.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Κατά τα άλλα ο τρόπος του τρύφωνα απαράδεκτος ή όχι, είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο του φόρουμ σε επίπεδο ευγένειας, δεν βλέπω να έχει ρίξει χριστοπαναγίες ή τραμπουκισμούς ακόμα, μην είστε αχάριστοι
ναι ειναι πολυ ευγενικος πανω απο το μεσο ορο του φορουμ,ειδικα οταν εγραψε ''δεν πειραζει,ενας ακομα ανεργος λιγοτερο'' οταν καποιος αναφερθηκε σε μια αυτοκτονια.
Αυτο ηταν και το ποστ που αγγιξε το αριστα(98%)Δεν είπα ότι είναι ευγενικός, διάβασε πιο προσεκτικά, είπα ότι είναι **ΠΙΟ **ευγενικός από πολλούς άλλους, θες παραδείγματα? Δε νομίζω.
Θα ηθελα παραδειγματα
-
ανταποκρινεται γονιδιακα στο ταμπεραμεντο του τακτοποιημενου νεοελληνα...
ειναι ο καθε οδηγος ακριβου αυτοκινητου με γερμανικες πινακιδες που κανει στην ελλαδα τις μαλακιες που κανει και ο καγκουρας απ τα Δρυμυκλαδα... -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Θα ηθελα παραδειγματαviewtopic.php?p=2875884#p2875884
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Κατά τα άλλα ο τρόπος του τρύφωνα απαράδεκτος ή όχι,** είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο του φόρουμ** σε επίπεδο ευγένειας, δεν βλέπω να έχει ρίξει χριστοπαναγίες ή τραμπουκισμούς ακόμα, μην είστε αχάριστοι
εχω γραψει, ακριβως οτι εγραψες.Παραδειγματα δεν θελω,γιατι η σκατοψυχια του απλα δεν εχει αντιπαλο με απλες χριστοπαναγιες μεσω φορουμζ.
-
Γενικώς η εντύπωσή μου είναι πως ο τρύφωνας λέει 10 πράγματα, τα 7 σωστά, τα 3 μπούρδες. Και τα 10 τα λέει με εντελώς γαϊδουρινό τρόπο.
Αντί να αντιδρούν οι περισσότεροι στον τρόπο ή στις 3 μπούρδες, αντιδρούν στα σωστά..
Έχω παρατηρήσει ακόμα και σε σχετικά μικρές ηλικίες απίστευτη έλλειψη ευελιξίας. Πχ κάποιος (χωρίς ιδιαίτερες σπουδές) να έχει δουλέψει 3-4 χρόνια σαν πωλητής, απολύεται για τον τάδε λόγο, αν δε βρει δουλειά σαν πωλητής ακριβώς στο ίδιο αντικείμενο--------> ΆΝΕΡΓΟΣ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έχω παρατηρήσει ακόμα και σε σχετικά μικρές ηλικίες απίστευτη έλλειψη ευελιξίας. Πχ κάποιος (χωρίς ιδιαίτερες σπουδές) να έχει δουλέψει 3-4 χρόνια σαν πωλητής, απολύεται για τον τάδε λόγο, αν δε βρει δουλειά σαν πωλητής ακριβώς στο ίδιο αντικείμενο--------> ΆΝΕΡΓΟΣ.
Ίσως θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο αναπληρώνει ό,τι του λείπει από εξειδικευση με την προηγούμενη εμπειρία του. Δεν είναι εντελώς λάθος... Οποιοσδήποτε ψάχνει δουλειά είναι διαθετημένος στην αρχή να θυσιάσει κάποιες εύκολες και γρήγορες λύσεις προκειμένου να πετύχει κάτι που θεωρεί καλύτερο. Απλά καλό είναι να έχει ένα plan-b σε περίπτωση που αυτό πάει στραβά.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όταν ο μαθητής του Δημοτικού λέει τον δάσκαλο μαλάκα, και τρώει το χαστούκι που του αρμόζει, και ο πατέρας του μαθητή πλακώνει στις μπουνιές τον δάσκαλο αντί να σαπίσει στο ξύλο το τσογλανάκι του, τι άνθρωπος περιμένεις να γίνει αυτό το λουλούδι ?
Σε μια χώρα που το 20% είναι κοτζαμπάσηδες, και το υπόλοιπο 80% προσπαθεί να γίνει, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο.
Φοβάμαι ότι έχεις μείνει πίσω... Αυτό ήταν στα μεγάλα αστικά κέντρα και προ πενταετίας!
Να σου πω τα τελευταία νέα από το 'μέτωπο' , πλέον πολλοί 'γονείς', ειδικά στην επαρχία όπου υπάρχουν ακόμα δουλειές χειρωνακτικές, τον κυνηγάνε το δάσκαλο γιατί τους 'κρατάει' με το ζόρι (νόμο) το παιδί στο σχολείο, που πιστεύουν ότι δεν του προσφέρει τίποτα και τους στερούν άλλο ένα ζευγάρι χέρια. Ο δάσκαλος πολύ συχνά φοβάται δε να κυκλοφορήσει βράδυ στα χωριά. Δε σου κάνω πλάκα.Το μέλλον είναι συννεφιασμένο και σίγουρα δε φταίνε οι 30ρηδες phdδες για αυτό...
Αυτο οντως γινοταν παλια, επιστρεψαμε σε τετοια επιπεδα? Δυσκολευομαι να το πιστεψω, οχι οτι σε αμφισβητω, αλλα ΔΕ ΘΕΛΩ να το πιστεψω...
Επομενο level το σκηνικο με τη γιαγια που μιλαει με το χωροφυλακα που εχει ερθει στο σπιτι να τσιμπησει το γιο της που δεν παρουσιαστηκε στο στρατο οταν κληθηκε: 'Τι λες παιδακι μου, τωρα εχει ανοιχτες δουλειες ο γιος μου, γεννανε τα γιδια, που καιρος για στρατό', true story.
Οι PhDήδες, καλη τους ώρα, δεν ειναι αμοιροι ευθυνων. Μετα τα 18 εισαι και εσυ υπευθυνος για τι πραξεις σου. Οταν λοιπον λειτουργεις μεχρι τα 28-30 σε φαση 'φοιτητης' δε φταιει ΜΟΝΟ η πουτανα κενωνια και η κριση που δε βρισκεις στα 33 πρώτη δουλεια 'αναλογη των προσοντων σου'. You have to pay your dues first.
Γενικώς η εντύπωσή μου είναι πως ο τρύφωνας λέει 10 πράγματα, τα 7 σωστά, τα 3 μπούρδες. Και τα 10 τα λέει με εντελώς γαϊδουρινό τρόπο.
Αντί να αντιδρούν οι περισσότεροι στον τρόπο ή στις 3 μπούρδες, αντιδρούν στα σωστά..
Το παρουσιαζεις στην πραγματικη του διασταση το φαινομενο Τρυφωνας, πρεπει ομως να θυμομαστε και την ιστορια με το βοσκο που φωναζε λύκος για πλακα και στο τελος οι χωριανοι, τον εγραφαν στο παπαρια τους.
Καθηκον μας οπως σωστα περιγραφεις, να ξεχωριζουμε τα 7 σωστα, δικο του καθηκον αντιστοιχα να μη τα ντυνει και τα 10 με την κελεμπια της μαλακιας, αν πραγματικα θελει η συζητηση να ειναι ισοτιμη. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δε θελει συζητηση, απλα ζητα την προσοχή μας σαν τα παιδακια που κανουν ζημιες για να ασχολουνται οι γονεις μαζι τους.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτο οντως γινοταν παλια, επιστρεψαμε σε τετοια επιπεδα? Δυσκολευομαι να το πιστεψω, οχι οτι σε αμφισβητω, αλλα ΔΕ ΘΕΛΩ να το πιστεψω...
...Είναι πραγματικότατο γεγονός και συνέβη πρόσφατα στην κουμπάρα μου. Από ό,τι μας είπε (γύρναγε 3-4 κατσικοχώρια στην άκρη του πουθενά για να κάνει μάθημα στα σχολεία/γυμνάσια χωρίς να μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της με 640 ευρώ το μήνα ενώ τώρα την έβαλαν και στο δημοτικό! ) δεν ήταν η μόνη που της τύχαινε αυτό ούτε η πιο 'βάρβαρη' περίπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή! Μάλιστα, σε πολλά χωριά το ποσοστό από τα παιδάκια των αλλοδαπών είναι μεγαλύτερο από τα ντόπια στην τάξη και εκεί και αν δεν καταλαβαίνουν τι νόημα έχει το σχολείο για αυτά!
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Απειλές, εκφοβισμός, ασυναρτησίες και προσωπικά, θυμίζεις κάπως ελληνική ταινία.Λοιπόν για να πούμε τα πράματα με το όνομα τους.
Θέλεις δουλειά; Πήγαινε και βρες αυτό που θέλεις εκεί που είναι.
Έχεις άρρωστη τη γιαγιά και κάθεσαι στο προσκέφαλο της να μην σε χάσει; Είσαι απλά τεμπέλης.
Πως φαίνετε πως δεν είδες ελληνικές ταινίες…… 90% γελάς!.
Πως φαίνετε ότι δεν ξέρεις να ονοματίσεις γεγονότα.
«Θέλεις δουλειά; Πήγαινε και βρες αυτό που θέλεις εκεί που είναι.» εάν αυτό δεν είναι αερολογία όσο και ασχετοσύνη και δηκτικότητα, τότε τι είναι?. Σε πόσους έχεις βρει δουλειά μέσα από το forum?. Και μην μου γράψεις ότι δεν ήταν δουλειά σου, διότι ούτε εμένα ήταν…….
«Έχεις άρρωστη τη γιαγιά και κάθεσαι στο προσκέφαλο της να μην σε χάσει; Είσαι απλά τεμπέλης.» του έβαλες την σφραγίδα, έχεις σφραγίδα?, διότι εγώ έχω τετράγωνη. Και μην μπορώντας να πιάσει δουλειά προσέχει την γιαγιά που ζει δυστυχώς από την σύνταξη της. Το σκέφτηκες αυτό?. Παίζει κατά κόρον στην πατρίδα μας.
Ζεις και καλά κάνεις στην χώρα, που οι απανταχού κλεφτές βάζουν τα μαύρα τους…….
Βοηθάς κανέναν στην πατρίδα μου?.
Είναι πάναπλο ο βολεμένος να μην καταλαβαίνει τον νηστικό τον ‘αβόλευτο’ και να γίνετε δηκτικός. Είναι σοφία η αυτοσυγκράτηση, δεν είμαι σοφός και ξεφεύγω……
Από την άλλη εσύ κάθεσαι απολαμβάνοντας την Toblerone σου, και ως έτερος Δίας ρίχνεις τους κεραυνούς σου ανακατεύοντας την ενότητα. Μα δεν εξυπηρετείς όπως και εγώ τώρα της ανάγκες της ενότητας.
Α. -
Παρ'ολα αυτά τόσες σελίδες έγραψαν τα διαμάντια του φόρουμ είδε κάνεις μια πρόταση για λύση σε άνεργο.
Nada.
Βεβαίως και όχι, Ελλάδα είσαστε, ακολουθείτε πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης, των κομμάτων και φυσικά του λαού εκ του οποίου απορρέουν τα παραπάνω.
Είπατε για γιδ, είπατε για κατσικ, είπατε για αισθητηρ, τέλεια.
Ο μόνος που πρότεινε λύση (ιγω) εψυχαναλυθη, εβρισθη και τώρα είναι στεναχωρημένος. -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Παρ'ολα αυτά τόσες σελίδες έγραψαν τα διαμάντια του φόρουμ είδε κάνεις μια πρόταση για λύση σε άνεργο.
Nada.
Βεβαίως και όχι, Ελλάδα είσαστε, ακολουθείτε πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης, των κομμάτων και φυσικά του λαού εκ του οποίου απορρέουν τα παραπάνω.
Είπατε για γιδ, είπατε για κατσικ, είπατε για αισθητηρ, τέλεια.
Ο μόνος που πρότεινε λύση (ιγω) εψυχαναλυθη, εβρισθη και τώρα είναι στεναχωρημένος.
Γιατί παρασύρεσαι και δεν βοηθάς, φτύνοντας τους δυστροπούντες. Διάβασες να μιλήσω για ιδικά τεχνικά που τα χρεώνω για την περίπτωση σαν μ@λ@κιες εξυπνάδες, αυτό προβολών άσχετων με την ενότητα?. Of topic τα χρεώνω για την περίσταση, και τους αφήνω να τσαμπουνάνε. Δεν είμαι συντονιστής, και έτσι απλά εάν έχει άξια να απαντήσω σήμερα απαντώ!. Εάν αύριο, αύριο απαντώ εάν ποτέ, άστους να βάλουν την ενότητα όπου καταλαβαίνουν…… ζεις από εδώ μέσα?. Άστους να καταστρέφουν το forum!.
Για τους εθισμένους δεν είναι μονόδρομος….
Α.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....