-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Εγώ που ως καθηγητής πήγε τους μηχανολόγους & ηλεκτρολόγους (ως το πρώτο και τελευταίο σχολείο ever) ενός επαρχιακού ΕΠΑΛ στα άδυτα του κτιρίου του ΟΤΕ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οταν ακους γονεις να λενε οτι ξεκινουν Αγγλικα στο παιδι στην 2α δημοτικου ωστε να εχει παρει προφισιενσυ πριν το λυκειο τι να πεις.
Που ακομα και αν το παρει αν δεν εξασκει την γλωσσα μεχρι να τελειωσει το πανεπιστημιο θα τα εχει 'ξεχασει'.κι εγώ πήρα προφίσιενσι πριν το λύκειο, και νομίζω ότι πλέον η πιθανότητα να μην εξασκείς τα αγγλικά σου μέχρι να τελειώσεις το παν/μιο είναι 0 aka, δεν βλέπω που είναι το κακό σε όλ' αυτά
Το παραδειγμα ειχε να κανει με το προγραμματισμο των γονιων χωρις να ξερουν τι αρεσει στο παιδι ( Γερμανικα, Ισπανικα κλπ οποτε ενα Lower να ειναι αρκετο) και τι μαθητης θα ειναι, καλος, μετριος με ΔΕΠ/Υ η αλλα μαθησιακα προβληματα κλπ.
Οσο για το αν τα ξεχνας, γνωριζω αρκετους με proficiency που τα Αγγλικα τους ειναι φτωχοτερα απο τα δικα μου (lower), λογω μη χρησης τους.
-
Τι να τα κάνουν αυτά, παπούτσια για Κινέζους θα φτιάχνουν στην καλύτερη περίπτωση.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Εντάξει. ΕΦ'ΟΣΟΝ σε έχει πείσει εσένα ο εργοδότης πως είναι μάγκας, πάσο. Δεν έχω να γράψω περισσότερα.Δεν με εχει πεισει, ουτε θεωρω οτι ειναι εφικτο, εγω απαντουσα στη νοοτροπια του να κραζεις το 'αν κανει εκεινο κ το αλλο θα βρει υπεραριθμους να διωξει', λεγοντας οτι ειναι δικαιωμα του.
Και για αυτό το τόσο ενδιαφέρον που θα γίνουν συγχωνεύεις και κάποιοι θα απολυθούν επειδή δε χρειάζονται?? Νοιάζεσαι ώστε να μη γίνει υποβάθμιση??
Ενδιαφέρομαι ως εκπαιδευτικός, ως γονιός, ως φορολογούμενος, ως πολίτης αυτής της χώρας να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας. Όχι μόνο ως εργαζόμενος στην εκπαίδευση, ως υποψήφιος προς διαθεσιμότητα/απόλυση δηλαδή.
Αυτό ήθελες να διαβάσεις; Σε κάλυψα;Τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την ποιότητα της παιδείας, κανείς δεν εισηγήθηκε για τα άθλια εγχειρίδια, κανείς δεν εισηγήθηκε για τον τρόπο διδασκαλίας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα. Και τώρα ξαφνικά όπου υπάρχει ο φόβος της απόλυσης όλοι οι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρεστε για την ποιότητα της παιδείας και καλά?
Να σας έβλεπα να αγωνίζεστε για την παιδεία ναι να το δεχτώ, αλλά μόλις μπει το αυγό στον κώλο τότε όλοι γινόμαστε αγωνιστές πάει πολύ.
Και αν ενδιαφερόσασταν τόσο πολύ δεν θα απειλούσατε με απεργίες εν μέσω πανελληνίων πατώντας πάνω στους μαθητές, γι αυτούς που και καλά τόσο πολύ ενδιαφέρεστε...Οτι ειπε. Συγνωμη αλλα δεν πειθεις. ΠΟΤΕ δεν εχετε απεργησει για θεματα παιδειας κ ποιοτητας αυτης, παρα μονο οταν θιγονται δικα σας δικαιωματα κ τοτε τα περιτυλιγετε σε ενα 'υποβαθμιζεται η παιδεια' (επειδη δεν γουσταρουμε εμεις οι εκπαιδευτικοι να βγουμε χαμενοι οποτε θα τη κανουμε χειροτερη). Οπως ειπε, οσο η επαγγελματικη μας ζωουλα ειναι μια χαρα, ολα μελι γαλα κ ξαφνικα που παει να μας μπει το αγγουρι θυμομαστε το επιπεδο της παιδειας.
Ακριβως το ιδιο πραγμα με την ΕΡΤ κ τις 'καταγγελιες' που κανουν οι εργαζομενοι εδω κ ενα μηνα που εκατσαν στον αξονα, με πρωτη την 'σιωπηση της δημοσιας ενημερωσης' οταν οι ιδιοι ειχαν να κανουν δελτιο ειδησεων κατι μηνες τωρα επειδη (τσα!) απεργουσαν για τα συμφεροντα τους.
Ειδικοτερα στο:
Αυτό το κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, το ξέρεις σίγουρα; Το αν υπήρχαν/υπάρχουν προτάσεις για αναβάθμιση των σχολικών βιβλίων, των εργαστηρίων, των συνθηκών εκπαίδευσης το ξέρεις σίγουρα; Και ποια χρονιά έγινε απεργία μέσα στις πανελλήνιες;
Εγώ που ως καθηγητής ...Το τι εκανες εσυ κ αλλοι 2-3-500 που ενδιαφερονται, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΟΒΟΥΝ πραγματα. Εκτος αν καποιες φορες απεργειτε για το επιπεδο της παιδειας κ αλλαγες προς το καλυτερο, αλλα το κρατατε κρυφο . Απο συντεχνειακες αντιληψεις κ διεκδικησεις, μια χαρα ξερουμε κ εμεις, τα εχουμε ζησει απο πρωτο χερι.
Ναι ξερω, θα μου απαντησεις οτι δεν ξερω τι λεω κ το παιζω εξυπνακιας. Το θεμα ειναι οτι το εχετε χασει το παιχνιδι γιατι ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΙΑ.
-
Αν και δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο το έχουν κάνει για τη μέση εκπαίδευση, νομίζω ότι έχουν απεργήσει ενάντια και σε κάποια νομοσχέδια που είχαν να κάνουν πέραν των μισθολογικών και των ωραρίων...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Τι να τα κάνουν αυτά, παπούτσια για Κινέζους θα φτιάχνουν στην καλύτερη περίπτωση.2ο συνεχόμενο ποστάρισμα χωρίς το εικονίδιο ..
άραγες οι mods να του το απενεργοποίησαν? -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν και δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο το έχουν κάνει για τη μέση εκπαίδευση, νομίζω ότι έχουν απεργήσει ενάντια και σε κάποια νομοσχέδια που είχαν να κάνουν πέραν των μισθολογικών και των ωραρίων...Για την βελτίωση καθαρά της παιδείας ποτέ δεν απέργησαν. Καταλήψεις από τους μαθητές είχαν γίνει επί εποχής Αρσένη.
-
Σε καθε απεργια υπαρχουν αιτηματα για βελτιωση της εκπαιδευσης,των συνθηκων κτλ που φυσικα μπαινουν ως μπούγιο και για ξεκαρφωμα.Μολις επεφτε το μπαγιοκο (και μεχρι το 2010 επεφτε) μην τον ειδατε τον Παναη..
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το παραδειγμα ειχε να κανει με το προγραμματισμο των γονιων χωρις να ξερουν τι αρεσει στο παιδι ( Γερμανικα, Ισπανικα κλπ οποτε ενα Lower να ειναι αρκετο) και τι μαθητης θα ειναι, καλος, μετριος με ΔΕΠ/Υ η αλλα μαθησιακα προβληματα κλπ.ναι μεν, αλλά τα αγγλικά είναι ένα είναι και ενός είδους 'εργαλείο'. Σ' αρέσουν δεν σ' αρέσουν
Οσο για το αν τα ξεχνας, γνωριζω αρκετους με proficiency που τα Αγγλικα τους ειναι φτωχοτερα απο τα δικα μου (lower), λογω μη χρησης τους.
Σαφώς. Όπως είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξέρουν καλύτερα αγγλικά από εμένα και δεν θα έχουν καν lower. Αλλά αφενός νομίζω πως έχει μειωθεί πλέον πολύ η πιθανότητα να μην τα χρειαστείς, αφετέρου... μάθε τέχνη κι ασ'την.
-
γενικα η γνωση γλωσσων την εποχη μας ειναι κατι απαραιτητο.. μιας και σε ξενες χωρες θα σταδιοδρομησουν τα παιδια μας...
-
Ο χρήστης petrolhead έγραψε:
...
Με λύπη μου λέω ότι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων (κράτος, γονείς/μαθητές και δάσκαλοι) είναι στημένο να σε ωθεί στο φροντιστήριο και παραδείγματα όπως της δικής μου περίπτωσης είναι εξαιρέσεις (που δείχνουν όμως ότι το αντίθετο και το 'σωστό' είναι εφικτό)...Έτσι είναι:
Συγκέντρωσε 19.566 μόρια χωρίς ούτε μια ημέρα φροντιστήριο!
Πήρε άριστα και χωρίς φροντιστήριο
19.200 μόρια - πρωτιά χωρίς φροντιστήριο και Νομική Αθηνών για το Χρήστο Κατσάνηοταν τα παραπανω γινουν ο κανονας κ παψουν ν αποτελουν ειδηση, ξαναμιλαμε.
μεχρι τοτε, καλα θα κανουν οι εκπαιδευτικοι να κοιταχτουν στον καθρεφτη κ να θυμηθουν αυτο που οι ιδιοι μας μαθαιναν, οτι οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τυς κανονες.Και οι τρεις ''τριτοδεσμίτες''.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
...
Με λύπη μου λέω ότι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων (κράτος, γονείς/μαθητές και δάσκαλοι) είναι στημένο να σε ωθεί στο φροντιστήριο και παραδείγματα όπως της δικής μου περίπτωσης είναι εξαιρέσεις (που δείχνουν όμως ότι το αντίθετο και το 'σωστό' είναι εφικτό)...Έτσι είναι:
Συγκέντρωσε 19.566 μόρια χωρίς ούτε μια ημέρα φροντιστήριο!
Πήρε άριστα και χωρίς φροντιστήριο
19.200 μόρια - πρωτιά χωρίς φροντιστήριο και Νομική Αθηνών για το Χρήστο Κατσάνηοταν τα παραπανω γινουν ο κανονας κ παψουν ν αποτελουν ειδηση, ξαναμιλαμε.
μεχρι τοτε, καλα θα κανουν οι εκπαιδευτικοι να κοιταχτουν στον καθρεφτη κ να θυμηθουν αυτο που οι ιδιοι μας μαθαιναν, οτι οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τυς κανονες.Και οι τρεις ''τριτοδεσμίτες''.
Εννοειται
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
γενικα η γνωση γλωσσων την εποχη μας ειναι κατι απαραιτητο...αυτο ισχυε και στα νοιατα μου...και παντοτε ιστορικα, η γνωση αποτελουσε πλεονεκτημα....
βεβαια η πο@τανα η υφεση με τα επακολουθα της, καλπαζει ασταματητα...
Ο ΟΟΣΑ σημείωσε ότι το ποσοστό της ανεργίας των νέων συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα «επίπεδο δίχως προηγούμενο» σε πολυάριθμες χώρες, αρχής γενομένης από αυτές της νότιας Ευρώπης: πάνω από 60% στην Ελλάδα, 55% στην Ισπανία, περί το 40% στην Ιταλία και στην Πορτογαλία.
-
για τα μορια των εξετασεων και απο το νησι μου (Ιθακη), κοπελλα αλβανικης καταγωγης επιασε 18500 + και μπορει να μπει σε ιατρικη σχολη που την ενδιεφερε τωρα αν εκανε ιδιαιτερα εκει δεν γνωριζω αλλα ολοι ελεγαν οτι σκιζοτανε στο διαβασμα με τα μεσα που ειχε εκει... στο νησι. Σιγουρα οι καθηγητες αν δουνε ενα παιδι να προσπαθει το προσεχουν και του δινουν μαθηματα ασκησεις περισσωτερες ωστε να αποδωσει... απλα αν εχουν γυρω τους παιδια με αδιαφορους γονεις= τους φτανει να πληρωνουν φροντηστηρια μονο χωρις αλλη παιδεια και ετσι νομιζουν οτι κανουν το καθηκον τους σε τετοιες περιπτωσεις δεν τα ζοριζουν και πολυ...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την ποιότητα της παιδείας, κανείς δεν εισηγήθηκε για τα άθλια εγχειρίδια, κανείς δεν εισηγήθηκε για τον τρόπο διδασκαλίας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα. Και τώρα ξαφνικά όπου υπάρχει ο φόβος της απόλυσης όλοι οι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρεστε για την ποιότητα της παιδείας και καλά?
Για ποιά ποιότητα μιλάμε??Το ίδιο ακριβώς κάνουν στην ΕΡΤ (από τα λαϊκά πανηγύρια στην κλασσική μουσική), στους Δήμους και σ'οποιο άλλο δημόσιο τομέα επιχειρήθηκε να μπει μαχαίρι.
Μποττομ λαιν καμιά αλλαγή και ο (χείριστος) ΔΤ θα σας πάρει όλους μαζί στον φούντο.
Καλές βουτιές.Θα;;; Νόμιζα ότι μας είχε πάρει...
-
Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.
-
http://www.protothema.gr/politics/article/295172/ti-sumfonisan-samaras-venizelos-/
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τις εξής βελτιωτικές ρυθμίσεις:
-Παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. -
Trolling like a boss
-
Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το περιβόητο πολυνομοσχέδιο και το ήδη τεταμένο κλίμα έχει ξεφύγει τελείως μετά την κίνηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να απαλείψει συγκεκριμένη διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.
Η συγκεκριμένη διάταξη που απάλειψε ο υπουργός Εργασίας ήταν αυτή που ορίζει ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες ημερησίως επί 25 ημέρες το μήνα, ουσιαστικά δηλαδή το γνωστό σε όλους και ακόμα 'απείραχτο' 8ωρο.
Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και σε βουλευτές της κυβέρνησης που ζητούν εξηγήσεις και επίσημες διευκρινίσεις από τα αρμόδια χείλη. Μάλιστα, θεωρούν πολλοί πως με αυτό τον τρόπο, πλαγίως είναι μία προσπάθεια να 'μπει χέρι' και στο εργασιακό 8ωρο.
Ο κ. Βρούτσης προς το παρόν δεν έχει δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για αυτή την κίνησή του, αλλά μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε πως πρόκειται για νομοθετικό πλεονασμό.
Ακόμα και οι 'γαλάζιοι' βουλευτές πάντως είναι στα κάγκελα και μετά το ξέσπασμα του Νικήτα Κακλαμάνη που έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα της κυβέρνησης, ήρθε και η σειρά του βουλευτή Α Αθήνας, Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ουσιαστικά κατακεραύνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο κ. Ψυχάρης μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο και το ευτράπελο με τις αποδείξεις, δήλωσε πως δεν γίνεται να δίνει ραντεβού η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο για το συγκεκριμένο θέμα σαν να είναι σινεμά, ενώ έκανε λόγο για νομοσχέδιο γραμμένο στη λογική της κουρελούς.
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 66&catid=9
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
http://www.protothema.gr/politics/article/295172/ti-sumfonisan-samaras-venizelos-/Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τις εξής βελτιωτικές ρυθμίσεις:
-Παραμένουν στους Δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.ΤΟ απίστευτο μπουρδέλο!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....