-
Αν ειχες να πεις ονοματα ισως να ειχε καποιο νοημα ολο αυτο
Παρόλλο ομως που παρουσιαζεσαι ως ο τιμιος βιοπαλαιστης,ταυτοχρονα αποφευγεις να αναφερεις (εστω και ανωνυμα απο την πλευρα σου, σε αυτοκινητιστικό forum) τα ονοματα καποιων που κατα την γνωμη σου μονιμοποιηθηκαν νύχτα.Αυτο συμβαινει γιατι ολοι με τον ιδιο τροπο κληθηκατε να υπογραψατε την αρχικη συμβαση ή για αλλο λόγο; -
Τι ονόματα θέλεις να πω; Της εταιρίας ή των συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν; Δεν είχα κάποιο σκοπό, απλώς αυτο το αξιοκρατία που τσαμπουνάν όλοι, όπως και ο αγώνας των σωματείων και των συνδικαλιστών, είναι για γέλια. Σε κουβέντα με τα παιδιά, τους ρώτησα που είχαν στείλει την αίτηση για αποστολή βιογραφικού κτλ και είχαν καταπιεί τις γλώσσες τους. Οπότε οι εξυπναδούλες και τα εικονίδια του στυλ δε παιρνάνε. Εκτός αν είσαι συνδικαλιστής (ή ο πατέρας σου), οπότε καταλαβαίνω τον πόνο σου. Ξαναλέω πως απλώς έβγαλα από μέσα μου τη γαμημένη αξιοκρατία που βλέπετε στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τι ονόματα θέλεις να πω; Της εταιρίας ή των συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν; Δεν είχα κάποιο σκοπό, απλώς αυτο το αξιοκρατία που τσαμπουνάν όλοι, όπως και ο αγώνας των σωματείων και των συνδικαλιστών, είναι για γέλια. Σε κουβέντα με τα παιδιά, τους ρώτησα που είχαν στείλει την αίτηση για αποστολή βιογραφικού κτλ και είχαν καταπιεί τις γλώσσες τους. Οπότε οι εξυπναδούλες και τα εικονίδια του στυλ δε παιρνάνε. Εκτός αν είσαι συνδικαλιστής (ή ο πατέρας σου), οπότε καταλαβαίνω τον πόνο σου. Ξαναλέω πως απλώς έβγαλα από μέσα μου τη γαμημένη αξιοκρατία που βλέπετε στην Ελλάδα.Απλως αναρωτιεμαι γιατι δεν ειχες ουτε και εχεις σκοπο να πεις ονοματα.
Η καταγγελια σου ειναι στο στυλ: καποιος εγκληματει,εγω φυσικά(;) δεν θα πω ουτε ποιος, ουτε που το κανει,omerta.Οσο για μενα,ειμαι γνωστος συνδικαλιστης,το δεξι χερι του Παναγοπουλου,κομματικο στελεχος κ.ο.κ.
-
Αν ήξερα ότι μπορεί να γίνει κάτι, θα έκανα επώνυμη καταγγελία και δε θα το εγραφα εδώ. Ξαναλέω, το γράφω μόνο και μόνο για τον αγώνα των συνδικαλιστών και την αξιοκρατία που κυριαρχεί στην Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Εδώ δεν κάνουν καταγελίες τα σωματεία, θα κάνω εγώ; Τέλος Ιουνίου λήγει η σύμβαση μου και με τα χαράς την κάνω από κει. Αρκετά ανέχθηκα να φωνάζουν για το ότι το φαγητό δεν είναι καλό, το σάντουιτς έχει σαλάμι και όχι γαλοπούλα και τώρα που υπογράφουν νέες συμβάσεις με μειώσεις από 10-20% τρέχουν και δε φτάνουν.
-
Διορισμος κολλητου του Μηταρακη στο ΚΕΠΕ για προεδρος...... για αξιολογηστε την καρριερα του .... αναπληρωτης στο ΠΑΠΕΙ... και αφοσιωμενος στη ΝΔ λογω οικονομικης αναγκης... Λετε να καταργησουν τελικα το ΚΕΠΕ???
-
Πεφτω απο τα συννεφα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα. Γινοντε τετοια πραγματα στην Ελλαδα;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Διορισμος κολλητου του Μηταρακη στο ΚΕΠΕ για προεδρος...... για αξιολογηστε την καρριερα του .... αναπληρωτης στο ΠΑΠΕΙ... και αφοσιωμενος στη ΝΔ λογω οικονομικης αναγκης... Λετε να καταργησουν τελικα το ΚΕΠΕ???
Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι προβοκάτσια. Μάλιστα συζητείτε η αναβάθμιση τους, με άτομα αξίας από τους οργανισμούς που θα κλίσουν.
Και αυτή ήταν ιδέα του υφυπουργού, κατά συνέπια είναι λογικό να έβαλε δικό του άνθρωπο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΚΕΠΕ, εκτελούν κολοσσιαίο έργο.
Α. -
Το ΚΕΠΕ που ιδρυσε ο Κ.Κ. για να διορισθει ο ΑΓΠ το 60 περιπου οταν τον επεισαν να γυρισει για να σωσει την Ελλαδα εννοουσα.. εκει εβαλαν ενα Ν. Φιλλιπα 50+ αρη, αναπληρωτη στο ΠΑΠΕΙ. Γελαει ο κοσμος που τον γνωριζει παντως...
-
Για την ιστορία!.
Ο Φίλιππος αριστερός φίλος του Ανδρέα, ήταν σημαντικά μικρότερος. Είχε ωραίο ιστιοπλοϊκό, και ωραίο σπίτι σε κοντινό ιστορικό νησί. Ήταν φίλος μου!. δεν σχολιάζω τα προσόντα του…..
75 – 85 είχα μεγάλο προσωπικό, το οποίο εναλλασσότανε. Έπαιρνα και παίρνω πάντα τεχνίτες.
Διάλεγα όχι «εξυπνάκηδες», μα άτομα που εκτελούσαν κατά γράμμα ότι έλεγα εγώ, και άμα διαφωνούσαν, μόνον από μέσα τους το έκαναν!.
Κάθε τετάρτη απόγευμα κάναμε συγκέντρωση, και άκουγα απόψεις. Τετάρτη βράδυ, οριοθετούσα της αμετάκλητες απόψεις μου….
Δεν είναι τυχαίο εκεί που έφτασα!.
Ο υφυπουργός κάνει ότι και εγώ, χρησιμοποιώντας αυτόν που θα εκτελεί της διαταγές του.
Α. -
Αυτό είναι. Σοβαρές managerial στρατηγικές. Όχι παίζουμε...
-
Να τρίβει τα μάτια του κανείς με αυτά που διαβάζει εδώ πέρα.
Από τη μία δεν ξέρει κανείς τί είναι το ΚΕΠΕ, από την άλλη θεωρεί αυθαίρετα ότι ο Υφυπουργός είναι πολιτικός προϊστάμενος και θα πρέπει να υπακούει τας διαταγάς το μαγαζί.Βέβαια τί διαταγές θα υπακούει ένα κέντρο που κάνει μελέτες για την Ελλάδα είναι απορίας άξιο. Θα διατάζει τον πρόεδρο να μαγειρεύει τα νούμερα ας πούμε; Να μή γράφουν ότι 'αυξάνεται η ανεργία' αλλά να το λένε 'μειώθηκε ο ρυθμός αύξησής της'?
Όχι πραγματικά, ας μας πει κάποιος, ποιο το σκεπτικό να έχεις του χεριού σου(αν ισχύουν όσα γράφουν οι παραπάνω) ένα φορέα που θα πρέπει να κάνει αντικειμενικές και ανεξάρτητες αναλύσεις.
Διαφορετικά αν θέλουμε αναλύσεις του χεριού μας, δεν χρειάζεται να το χρηματοδοτούμε κιόλας, ας βγάζει τις μελέτες το ίδιο το υπουργείο ή ο ΙΟΒΕ τώρα που έχουμε και Υπουργό το Στουρναρα. Ή να τα δώσει κατευθείαν στην γνωστή ιδιωτική εταιρία μελετών να τελειώνει το παραμύθι.Το να προσλάβει κανείς έναν άνθρωπο με εμπειρία και ικανότητες, μπας και δούμε καμιά μελέτη πάνω σε φλέγοντα θέματα όπως πχ. το ενεργειακό ή τις τράπεζες ή την δομή της οικονομίας και τις προοπτικές της προς την ανάπτυξη, δεν μας περνάει καθόλου από το μυαλό.
-
εχω πει πολλες φορες εδω μεσα για 'μελετες' κατα παραγγελια ωστε να υπαρχει αλλωθι για καποιο μετρο που θα ληφθει, ειτε οικονομικο ειτε π.χ. τεχνικο, περιβαντολλογικο κ.λ.π. οποτε γιατι παραξενευονται μερικοι... που ζουν??
-
αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν κατάλαβες τί έγραψα. Μίλησα με αφορμή το σχόλιο του antonis-team και όχι το δικό σου.
Ξέρω και πού ζώ και τη χρησιμότητα των μελετών του ΚΕΠΕ.edit
για να το κάνω πιο καθαρό.
Θα πρέπει να μας είναι αυτονόητη κάθε ενέργεια διαφύλαξης της αντικειμενικότητας τέτοιων φορέων και όχι η χειραγώγησή τους.Φυσικά και μπορούν να χειραγωγηθούν τέτοιοι φορείς και χειραγωγούνται πολλάκις, αλλά θα πρέπει να αντιδρούμε όταν γίνεται κάτι τέτοιο και όχι να λέμε ότι είναι φυσιολογικό. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
εχω πει πολλες φορες εδω μεσα για 'μελετες' κατα παραγγελια ωστε να υπαρχει αλλωθι για καποιο μετρο που θα ληφθει, ειτε οικονομικο ειτε π.χ. τεχνικο, περιβαντολλογικο κ.λ.π. οποτε γιατι παραξενευονται μερικοι... που ζουν??
Φίλε μου τι να πω στον Red?. Ότι σε όλον το κόσμο μα και εδώ, μαγειρεύονται τουλάχιστον εξαγγελίες?. Πόσοι γηγενείς υπό την επήρεια εγκληματικών κομμάτων και συνδικαλιστών, είναι εις θέση να κρίνουν?. Έτσι ο πρωθυπουργός με τους συμβούλους του, οριοθετεί το πρόγραμμα του, βάζοντας σαν υπουργούς υφυπουργούς και λοιπούς, που ελπίζει ότι δεν θα εκθέσουν το πρόγραμμα του!.
Οι νεοδιοριζόμενοι , καθώς και οι αποκεφαλισμένοι, υπηρέτησαν ή θα υπηρετήσουν πολίτικες, που οριοθετούν την πολιτική ενός κόμματος. Είναι αναλώσιμοι, όπως η φλούδα μιας πατάτας!. Τους αφήνεις την φλούδα να τους προστατεύει, όσο εκτελούν έναν προορισμό. Τους την αφαιρείς και λιώνουν, όταν δεν πείσουν για τον σκοπό που τοποθετήθηκαν!.
Δεν είναι τυχαίο που δεν κάνει ανασχηματισμό!!!!!!..........
Α. -
«Το να προσλάβει κανείς έναν άνθρωπο με εμπειρία και ικανότητες, μπας και δούμε καμιά μελέτη πάνω σε φλέγοντα θέματα όπως πχ. το ενεργειακό ή τις τράπεζες ή την δομή της οικονομίας και τις προοπτικές της προς την ανάπτυξη,»
Φίλε red, πίστεψε με δεν σκέπτομαι διαφορετικά από εσένα, μα σίγουρα ενόσω εγώ είμαι, εσύ απέχεις από την ένια της λέξεις πραγματιστής. Σε κατατάσσω στους αδαείς ονειροπόλους.
Σίγουρα η μακροχρόνια μου εμπλοκή στην ελληνική πολιτική, με μέντορα μου τον μεγάλο ΚΚ, γνωρίζω απόλυτα την ένια της πολιτικής σκοπιμότητας…..
Θα προσλάβεις λυπών ένα άνθρωπο με το τι έκανε μέχρι σήμερα, η τι μπορεί να κάνει?.
Και ο Σουμάχερ αυτοέληξε την καριέρα του!.
Και ο Μπέκαμ αυτοέληξε την καριέρα του!.
Θα τους προσλάβεις για το ίδιο σκοπό?!.
Τον Μέσι και τον Φέτελ, δεν έχεις τα χρήματα…Είναι εύκολο να κρίνεις, και να κατηγορείς , μα μόνον να ελπίζεις μπορείς και να περιμένεις μέχρι της επόμενες εκλογές!.
Φρόντισε τότε να είσαι στην κάλπη, και όχι στην παραλία, όπως έκανε το 68% στην δημοτικές, και σήμερα κλαψομουνίζει…….. που τους καβάλησαν οι ντόπιοι δημότες αλλοδαπής προέλευσης…..
Είναι εύκολο να λογοτεχνείς επί του πληκτρολογίου, και να δίνεις λύσεις δίκει καφενείου, από το να λογοτεχνείς δυναμικά, έργω και λόγο.
Και λαβε υπόψη σου, ότι ενεργειακό τράπεζες και προοπτικές αναπτύξεως, το μαθαίνεις μετά που θα έχουν πέσει οι υπογραφές!. Διότι αλλιώς οι αντιφρονούντες αντιπολιτευόμενοι, με λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς ηλιθίων, θα δημιουργήσουν πρόβλημα…..
Φιλικά
Α. -
@antonis-team
Δόξα το Θεό είχα την ευκαιρία στη ζωή μου να διαβάσω μελέτες του ΚΕΠΕ και να τις χρησιμοποιήσω, όπως και είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με αρμόδιους δημόσιων φορέων που έχουν δεδομένα για την ελληνική οικονομία και να δω από πρώτο χέρι τα 'τί' τα 'πώς' και τα 'γιατί' στα ελληνικά data της οικονομίας και τις παρεμβάσεις γ.γραμματέων στο ποιές χρονοσειρές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ποιές κόβονται.
Και φυσικά το τί σημαίνει η εδώ και χρόνια υποβάθμιση του ΚΕΠΕ για τους Έλληνες αναλυτές, ακαδημαϊκούς στα πανεπιστήμια και τους επιστήμονες που δουλεύουν μέσα στα υπουργεία.Τώρα μου λες ότι είμαι εκτός πραγματικότητας όταν ο ίδιος πριν από λίγο μπέρδευες τα ΚΕΠ με το ΚΕΠΕ, καλώς.
Απλά μην παραπονιέσαι σε λίγα χρόνια, πού είναι οι αναλυτές να προτείνουν λύσεις, ήδη δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ελληνική κατάσταση, αν συνεχιστεί και η υποβάθμιση τέτοιων φορέων, ούτε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θα γνωρίζει τις ανάγκες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.Και μετά άντε να σχεδιάσεις πολιτική.
Αν αυτό είναι ονειροπόληση μάλλον δε θα έπρεπε να είναι. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
...ούτε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θα γνωρίζει τις ανάγκες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.Και μετά άντε να σχεδιάσεις πολιτική...Υπαρχει ετοιμη απαντηση που πολλοι θελουν να την δωσουν 'και γιατι να σχεδιασεις πολιτικη, ειδα τι εκαναν τοσα χρονια'
Red δεν νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις ακρη αλλα καλα κανεις και τα λες.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν κατάλαβες τί έγραψα. Μίλησα με αφορμή το σχόλιο του antonis-team και όχι το δικό σου.
Ξέρω και πού ζώ και τη χρησιμότητα των μελετών του ΚΕΠΕ.edit
για να το κάνω πιο καθαρό.
Θα πρέπει να μας είναι αυτονόητη κάθε ενέργεια διαφύλαξης της αντικειμενικότητας τέτοιων φορέων και όχι η χειραγώγησή τους.Φυσικά και μπορούν να χειραγωγηθούν τέτοιοι φορείς και χειραγωγούνται πολλάκις, αλλά θα πρέπει να αντιδρούμε όταν γίνεται κάτι τέτοιο και όχι να λέμε ότι είναι φυσιολογικό.Η αντιδραση που πολυ σωστα περιγραφεις, προυποθετει οχι μονο την κατανοηση της καταστασης αλλα και τα εφοδια για την ορθη αξιολογηση της. Ποσοι μπορουν να το κανουν αυτο στην περιπτωση του ΚΕΠΕ? Νομιζω ελαχιστοι, 'μη μετρησιμη ποσοτητα' σχεδον. Λογικο ειναι καθε τετοια αντιδραση να μην εχει και μεγαλη απηχηση απο τον πολυ κοσμο. 'τι λεει τωρα αυτος' κλπ, οποτε δεν υπαρχουν και μεγαλα περιθωρια.
-
@ bibendum
Αντιλαμβάνομαι την πικρία μας και την παραίτηση ως πολίτες ώρες ώρες, αλλά την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας λίγο-πολύ. Θα απαντήσω όμως.Οι χώρες προσομοιάζονται με καράβια πολύ συχνά στο δημόσιο διάλογο, και πολύ εύστοχα κατά τη γνώμη μου. Και αυτό διότι οι ενέργειες από τα αποτελέσματα έχουν μια χρονική υστέρηση(lag), άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγάλη και στις δύο περιπτώσεις. Για αυτό και είναι σώφρον, άπαξ και ξέρεις που θες να πας, να σχεδιάσεις και να υπολογίσεις εκ των προτέρων τη βέλτιστη διαδρομή/πολιτική. Διότι οι πράξεις σου τώρα μπορεί να ευοδωθούν πολύ αργότερα.
Επίσης ισχύει στην παγκόσμια σκακιέρα ότι κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, αν δε σώσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Μπορεί προσωρινά να βρίσκει κανείς σωτήρες, αλλά αυτοί θα διαρκούν όσο τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα δικά τους, και δε θα σου χαράξουν αναγκαστικά τη βέλτιστη πορεία/πολιτική για σένα.
Συνοψίζοντας, αν δεν σχεδιάσεις την πολιτική σου είναι αμφίβολο αν θα καταλήξεις εκεί που προσδοκάς. Και δεύτερον αν αφήσεις να σου σχεδιάσουν οι άλλοι την πολιτική σου για λογαριασμό σου, δεν έχουν κανένα κίνητρο εν τέλει ώστε αυτή η πολιτική να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.
@trident1971
συμφωνώ, για αυτό γράφω κάποια πράγματα. Όχι πως θα αλλάξει ο κόσμος αύριο, αλλά... -
Συμφωνω με αυτα που λες...δεν ειμαι απ αυτους που θα πουν αυτο που εγραψα πιο πανω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....