-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όχι. είπαμε υπάρχει ένας ορισμός και τέλος.πολιτικές και μλκίες. Αυτά τα λένε οι κομμουνιστές για να την πίνουν τζάμπα
Και οι Ναζί. Να τα λέμε αυτά!
-
Αν στην Ελλάδα του 2013 δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει απαραιτήτως πρόσβαση σε νερό, φαγητό, στέγαση και ρεύμα και άρα αυτά πρέπει να ονομαστούν ***** αγαθά - όπου ***** βάλε όποια λέξη σου αρέσει -
Δια στο έχω γράψει 500 φορές αλλά μάλλον σου αρέσει η επιλεκτική ανάγνωση.
Κάθε άνθρωπος έχει απαραιτήτως πρόσβαση στα παραπάνω.Αν δεν έχει να πληρώσει βασίζεται στις παροχές του κράτους προς τους άπορους.
Αν όμως έχει να πληρώσει θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσει.
Τόσο απλό και ξάστερο.Κάποιοι συναγωνιστές που τους αρέσει να παίζουν με τους ορισμούς που λέγαμε, θεωρούν ότι αφού κάνουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο δεν πρέπει να πληρώνουν για μια σειρά από πράγματα όπως ΜΜΜ, διόδια κλπ.
Μιλάμε για άτομα που μπορεί να κυκλοφορούν με αμάξι 50.000 ευρώ αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν 1,40 για το μετρό.Τζα και μπα, τζάμπα(τζήδες).
-
Δημοσιο αγαθο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να πληρωνω για να το εχω...Σημαινει οτι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορω να πληρωσω για να το εχω, πρεπει το κρατος να μου το παρεχει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάθε άνθρωπος έχει απαραιτήτως πρόσβαση στα παραπάνω.Αν δεν έχει να πληρώσει βασίζεται στις παροχές του κράτους προς τους άπορους.
Όχι αγαπητέ μου, πολλοί άνθρωποι δεν τα έχουν αυτά και δεν βλέπω το κράτος να σκοτώνεται.
Επίσης αυτά τα αγαθά θα έπρεπε κατ' ελάχιστο να τα έχουν οι πάντες και θα έπρεπε να πληρώνονται από την άμεση φορολογία.Σημαινει οτι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορω να πληρωσω για να το εχω, πρεπει το κρατος να μου το παρεχει.
Με την έμφαση στο ΠΡΕΠΕΙ!!!
-
Επίσης αυτά τα αγαθά θα έπρεπε κατ' ελάχιστο να τα έχουν οι πάντες και θα έπρεπε να πληρώνονται από την άμεση φορολογία
Οι πάντες ή οι πάντες που δεν μπορούν να τα αποκτήσουν;
Απροπό, από το πολύ ωραίο link που παρέθεσε ο Garland στο άλλο τοπικό...
http://holtz.org/Library/Social Scien ... Mankiw.pdf
Fighting Poverty
Many government programs are aimed at helping the
poor. The welfare system (officially called Temporary Assistance for Needy Families)
provides a small income for some poor families. Similarly, the Food Stamp
program subsidizes the purchase of food for those with low incomes, and various
government housing programs make shelter more affordable. These antipoverty
programs are financed by taxes on families that are financially more successful.Τα αγαθά και υπηρεσίες που διαθέτει το κράτος σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι δημόσιο αγαθό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι αγαπητέ μου, πολλοί άνθρωποι δεν τα έχουν αυτά και δεν βλέπω το κράτος να σκοτώνεται.
:Ούτε τους ευαισθητοποιημένοι αριστεροί είδα να σκοτώνονται
Ας μας πεί ο μνιτζακοβος σε πόσους πληρώνει το νερό και το ρεύμα.
-
Ναι, η δουλειά του Τζέικομπ είναι να πληρώνει τέτοια και δεν την κάνει!!! Επειδή είναι κομμισάριος ύδατος...
Μα πόσο λίγη φαιά ουσία...
-
Οποιος έχει πρόβλημα με κάτι το λύνει. Βέβαια είναι πολύ πιο ευκολο να γκρινιάζεις.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
:Ούτε τους ευαισθητοποιημένοι αριστεροί είδα να σκοτώνονται
Ας μας πεί ο μνιτζακοβος σε πόσους πληρώνει το νερό και το ρεύμα.
Το δικό μου πάντως το πληρώνει και μου κόβει και χαρτζιλίκι για να κερνάω τα γκομενάκια.
(Nexus + Tapatalk)
-
Ένα μεγάλο μπράβο στον mjacob. +5 αριστερίλα και +3 αλληλεγγύη. Αμα ο ΗΦ δεν είχε μπέμπα θα είχε εξτρα πόντους αλλα μπορεί να προσπαθήσει ξανά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ένα μεγάλο μπράβο στον mjacob. +5 αριστερίλα και +3 αλληλεγγύη. Αμα ο ΗΦ δεν είχε μπέμπα θα είχε εξτρα πόντους αλλα μπορεί να προσπαθήσει ξανά.Την μπέμπα την πληρώνει ο daddy. Ο Μιγιάκοβος έχει αναλάβει τα τρέχοντα έξοδα.
Προσπαθεί να με πείσει να δουλέψω γι' αυτόν, αλλά με λιγότερα από 6Κ δεν πάω πουθενά!
Δεν θα αφήσουμε ούτε τα αριστερά αφεντικά να μας εκμεταλλεύονται!(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Οποιος έχει πρόβλημα με κάτι το λύνει.Με οποιονδήποτε τρόπο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οποιος έχει πρόβλημα με κάτι το λύνει.
Με οποιονδήποτε τρόπο;
Με λογική αλλα απο πολλούς δεν έχω απαιτήσεις. Ξέρω οτι τους είναι αδύνατο.
-
Λογικό θα ήταν να διωχθούν μερικοί.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δες το dubai καλή ώρα, αφού δεν σε πειράζει να φουσκιάζει και λίγο.Συγνώμη αλλά οποιαδήποτε σύγκριση Dubai με Ελλάδα σε επίπεδο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας κτλ. είναι επιεικώς αστεία. Φούσκα-ξεφούσκα το Dubai (1) έχει σχεδόν τελείως συνέλθει (και μπει σε λογικότερο δρόμο μετά τα Φαραωνικά σχέδια πριν το 2008), κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς για την Ελλάδα, άρα μάλλον έκαναν και κάνουν κάτι καλύτερο από μας (2) είναι ένας από τους top τουριστικούς προορισμούς του κόσμου (δέχεται ετησίως 3 φορές περισσότερους τουρίστες από τη Νέα Υόρκη). Επειδή αυτές τις μέρες ήμουν και λίγο τουρίστας στην πόλη, είδα πόσο μελετημένη είναι η όλη η ιστορία να κάνεις αυτό που ΔΕΝ κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα: να ξοδεύεις λεφτά και να το ευχαριστιέσαι και από πάνω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δες το dubai καλή ώρα, αφού δεν σε πειράζει να φουσκιάζει και λίγο.
Συγνώμη αλλά οποιαδήποτε σύγκριση Dubai με Ελλάδα σε επίπεδο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας κτλ. είναι επιεικώς αστεία. Φούσκα-ξεφούσκα το Dubai (1) έχει σχεδόν τελείως συνέλθει (και μπει σε λογικότερο δρόμο μετά τα Φαραωνικά σχέδια πριν το 2008), κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς για την Ελλάδα, άρα μάλλον έκαναν και κάνουν κάτι καλύτερο από μας (2) είναι ένας από τους top τουριστικούς προορισμούς του κόσμου (δέχεται ετησίως 3 φορές περισσότερους τουρίστες από τη Νέα Υόρκη). Επειδή αυτές τις μέρες ήμουν και λίγο τουρίστας στην πόλη, είδα πόσο μελετημένη είναι η όλη η ιστορία να κάνεις αυτό που ΔΕΝ κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα: να ξοδεύεις λεφτά και να το ευχαριστιέσαι και από πάνω.
τώρα που θα αρχίσουν όλοι στην Ελλάδα να πέφτουν στα 4...θα δεις πόσο ευχαριστημενοι θα φεύγουν και οι δικοί μας τουρίστες..
-
να ξυριστείτε μόνο οσοι πέσετε.
το dubai δεν αναφέρθηκε ως παράδειγμα προς αποφυγή ούτε έγινε σύγκριση.
-
Σωστά
-
-
Όπως και ο ΔΥ πάνω απο τον 'πελάτη'.
Δεν τα καταλαβαίνεις τα Συριζέικα σύντροφε. Αν και μαλλον είσαι σε λάθος τοπικό.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....