-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Με τα συμπεράσματα που βγάζουν κάποιοι, ενώ είναι έξω από τον χορό, διαφωνώ και γι'αυτό τους παραπέμπω σε άτομα που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και τα έχουν πει σε προηγούμενες σελίδες και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε.
Δυο θεματα με αυτο ομως:
α) αυτα τα 'άτομα που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο', εχουν συμφερον να τα λενε οπως θελουν
β) καποια πραγματα (οπως αυτα που ρωταω κ δεν μου απανταει κανεις 'γιατι ειμαι κολλημενος' = γιατι δεν μπορουν να απαντησουν )ειναι αντιθετα στη κοινη λογικη, δεν χρειαζεται να εισαι μεσα στο χωρο για να καταλαβαινεις... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kαι γαμώ τα επιχειρήματα!!! Τη μια δεν έχω ιδέα, την άλλη δε μου απαντάς. Αν είχες να αποδείξεις κάτι θα το έλεγες αλλά προφανώς δεν θες να κάνεις διάλογο γιατί δε σε παίρνει.
Όσο για τις βάσεις η ΣΣΕ και η ΣΣΑΣ έχουν υψηλές βάσεις γιατί προφανώς δεν είναι μπατε σκύλοι αλέστε και θέλουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Η ΣΜΥ είναι πολύ πιο κάτω.
Στην αστυφυλάκων μέχρι και πρόπερσι μπαίναν με 14500, έχουν πάει και κάτω από 14. Οι περσινές βάσεις ήταν υψηλές λόγω των μειωμένων θέσεων.
Αντιθέτως το παιδαγωγικό, μια εκ των ευκολότερων σχολών ΑΕΙ κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια σε βάσεις άνω των 17000 μορίων καθώς εξασφαλίζει(τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι) άμεση πρόσβαση στο δημόσιο. Οπότε μη μου λες ότι επιλέγουν τα σώματα ασφαλείας που έχουν 10πλάσιες απαιτήσεις για εξασφάλιση και μόνο και δεν το κάνουν αυτοί που επιλέγουν το επάγγελμα του δασκάλου.Πάμε πάλι.
Τα έχω απαντήσει εγώ και άλλοι (πολύ καλύτερα από μένα) στις προηγούμενες σελίδες. Αν δεν σε ικανοποίησαν οι απαντήσεις δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν γίνεται πάντως κάθε φορά που κάποιος καινούριος μπαίνει στην συζήτηση με τα ίδια ερωτήματα, να απαντάμε και να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Τα 'δεν με παίρνει και δεν θέλω να κάνω διάλογο' δεν τα σχολιάζω.Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω όσον αφορά τις βάσεις κτλ
Κατ'αρχήν το παιδαγωγικό εδώ και 4 χρόνια δεν εξασφαλίζει καμία πρόσβαση στο δημόσιο. Αλήθεια που γνωρίζεις ότι είναι εύκολη η σχολή; Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το διάλεγαν για εξασφάλιση στο δημόσιο.
Όσον αφορά τις βάσεις: http://www.diamantisgiannis.gr/frontend/articles.php?cid=154 λίγο υψηλές τις βλέπω. Ειδικά από το 2010 που εντάθηκε η κρίση.
Τέλος αυτό με τις 10πλάσιες απαιτήσεις δεν το κατάλαβα. Ειλικρινά ρωτάω, όχι ειρωνικά. -
Είπα εγώ ότι δεν έχεις δικαίωμα να πεις την άποψη σου ή να διαφωνήσεις;
H εντυπωση που αφηνει η απαντηση σου στον panos2171 ειναι αυτη.
Με τα συμπεράσματα που βγάζουν κάποιοι, ενώ είναι έξω από τον χορό, διαφωνώ και γι'αυτό τους παραπέμπω σε άτομα που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και τα έχουν πει σε προηγούμενες σελίδες και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε.
Με την ιδια λογικη ουτε εσυ μπορεις να ξερεις ποσο πιο δυσκολα ειναι τα υπολοιπα επαγγελματα μιας και εισαι εξω απο το χορό!!
Απο τη στιγμη που αναλυσατε τις θεσεις σας και μας ενημερωσατε για τις ιδιαιτεροτητες του συγκεκριμενου επαγγελματος,οι θεσεις σας υπόκεινται σε κριτικη... -
Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω όσον αφορά τις βάσεις κτλ
Κατ'αρχήν το παιδαγωγικό εδώ και 4 χρόνια δεν εξασφαλίζει καμία πρόσβαση στο δημόσιο. Αλήθεια που γνωρίζεις ότι είναι εύκολη η σχολή; Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το διάλεγαν για εξασφάλιση στο δημόσιο.
Όσον αφορά τις βάσεις: http://www.diamantisgiannis.gr/frontend/articles.php?cid=154 λίγο υψηλές τις βλέπω. Ειδικά από το 2010 που εντάθηκε η κρίση.
Τέλος αυτό με τις 10πλάσιες απαιτήσεις δεν το κατάλαβα. Ειλικρινά ρωτάω, όχι ειρωνικά.Το γράφω ότι τα τελευταία χρόνια δεν εξασφαλίζει θέσεις το παιδαγωγικό. Εύκολη σχολή είναι γιατί μου το χουν πει όσοι τη βγάλαν θεωρώντας πως πρέπει να ναι πολύ βλάκας κάποιος ώστε να μην τη βγάλει στα 4 χρόνια, όσους ξέρω τόσο κάναν.
Τις βάσεις του 10 τις βλέπεις υψηλές γιατί τα θέματα ήταν βατά και για τους μέτριους. Του 11 αντιθέτως τις βλέπω πολύ κάτω που εντάιηκε ακόμα περισσότερο η κρίση. Στα 13.633 η αστυφυλάκων με πολύ μειωμένα άτομα από την προηγούμενη χρονιά πχ
Οι αρμοδιότητες των σωμάτων είναι περισσότερες, εδώ δόκιμος πας στο στρατό και έχει κάποιες υποχρεώσεις. Στην αστυνομία πχ είσαι καθημερινά εκτεθειμένος στον κίνδυνο. Επίσης για να τελειώσεις στρατιωτικές σχολές δεν περνάς από παιδική χαρά ούτε είσαι σε καθημερινή βάση από καφετέρια σε καφετέρια. -
Πόσα περισσότερα κλισέ μπορεί να αντέξει μία συζήτηση από όλες τις παπαριές που γράφτηκαν εδω και 10 σελίδες στο παρόν τοπικό;
-
Kacey τα άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο φυσικά και θα πουν αυτό που τους συμφέρει. Με ποιόν όμως θα συμφωνήσω ή θα έχω τις λιγότερες επιφυλάξεις. Με αυτόν που τα γνωρίζει ή με αυτόν που δεν τα γνωρίζει;
Εγώ πάντως δεν είδα από τους εκπαιδευτικούς του forum να εκφράζει κανείς καμιά ακραία άποψη. Όλοι κάνανε την αυτοκριτική τους και δέχτηκαν ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.kostis20 σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύτηκα τον panos2171. Απλώς του πρότεινα να διαβάσει κάποια πράγματα άν δεν το έχει ήδη κάνει.
Όσον αφορά τα άλλα επαγγέλματα, εννοείται ότι δεν μπορώ να ξέρω πόσο δύσκολα είναι και ούτε έκατσα να τα συγκρίνω μεταξύ τους. Θυμάσαι εξάλλου την διαφωνεία μας πριν λίγες σελίδες σχετικά με το θέμα του γιατρού και τις προστασίας από τις ασθένειες που γνωρίζεις πολύ καλύτερα από μένα, γι'αυτό και άλλωστε δεν το συνέχισα.
Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, με τα συμπεράσματα όμως δεν τα πάω καλά.panos2171 γνώμη μου είναι ότι πολύ μεγάλο ποσοστό μπαίνει σε αυτές τις σχολές για να εξασφαλιστεί οικονομικά (όσο γίνεται αυτό). Η γνώμη σου είναι διαφορετική. Τέλος
Καλό Πάσχα. Πάω να δω τους επιτάφιους
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό που μου αρέσει σε εσάς είναι ότι όλοι κρίνετε τα στραβά και άσχημα των άλλων επαγγελμάτων αλλά αυτή η κριτική δεν γίνεται ποτέ προς το δικό σας κλάδο. Εκεί είναι όλα καλά. Συνεχίστε παρακαλώ...Και πως αλλιώς θα ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα?
-
Kacey τα άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο φυσικά και θα πουν αυτό που τους συμφέρει. α)Με ποιόν όμως θα συμφωνήσω ή θα έχω τις λιγότερες επιφυλάξεις. α)Με αυτόν που τα γνωρίζει ή με αυτόν που δεν τα γνωρίζει;Εγώ πάντως β) δεν είδα από τους εκπαιδευτικούς του forum να εκφράζει κανείς καμιά ακραία άποψη. Όλοι κάνανε την αυτοκριτική τους και δέχτηκαν ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.
α) Εγω τουλαχιστον δεν μιλαγα για θεματα πυρηνικης φυσικης, αλλα για κοινη λογικη (συγκριση ωραριου κ περιοδων εργασιας κ γιατι να ειναι διαφορετικα). Δεν χρειαζεται να εισαι 40 χρονια δασκαλος για να καταλαβεις καποια πραγματα.
β) δεν ειναι ακραιο να μου λες 'εγω σωστα δουλευω 6 ωρες την ημερα γιατι εχω κ δουλεια για το σπιτι', καθως κ το 'εγω ορθως ζηταω ιδια λεφτα ετησιως ενω δουλευω 9 μηνες αντι για 11, γιατι εχω απεναντι μου παιδακια κ ειναι δυσκολη δουλεια'? Ακραια κ ακραιως ΑΣΤΕΙΑ ειναι. Ακου εκει 2 μηνες λιγοτερους με ιδια αμοιβη γιατι 'εχω να κανω με παιδια κ ειναι δυσκολο'.
Κοιτα ρε κατι δυσκολιες που αντιμετωπιζει ο κοσμος στο εργασιακο του περιβαλλον. Για βγαλτε λιγο το κεφαλι σας απο την αμμο ρε στρουθοκαμηλοι, να δειτε τι σημαινει πραγματικα 'δυσκολη δουλεια'. Αντε γιατι εχει καταντησει ανεκδοτο το πραγμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για βγαλτε λιγο το κεφαλι σας απο την αμμο ρε στρουθοκαμηλοι, να δειτε τι σημαινει πραγματικα 'δυσκολη δουλεια'. Αντε γιατι εχει καταντησει ανεκδοτο το πραγμα.Αυτό το υποκριτικό 'κοιτάξτε γύρω σας' πολύ με εκνευρίζει.
Ο καθένας μπορεί να ξέρει καλύτερα και να λέει τα της δικής του εργασίας καλά ή κακά. Δεν είναι ανάγκη όλοι να έχουμε ένα σκεπάρνι στο χέρι και να βαράμε βράχους στις 2 το μεσημέρι στα μέσα Αυγούστου για να λέμε για καλές ή κακές συνθήκες εργασίας.
Το τι αντιμετωπίζει ο καθένας στην εργασίας του ... πολλά. Οι υπόλοιποι ας λαμβάνουν τα όποια 'κατά' απλώς σαν παράδειγμα και όχι ως αμεση σύγκριση ή απαξίωση ή υπερεκτίμηση της δικής του.Εδώ και πόσες σελίδες απαξιώθηκαν όλα τα επαγγέλματα. Στο κάτω κάτω αν υπάρχει ευκολη δουλειά με πολλά κέρδη και λίγο κόπο πεστε την μας μπας και μπορέσουμε και την κάνουμε και εμείς ...
-
Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο που να είναι ευχαριστημένος. Αυτό που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ είναι κατάργηση της μονιμότητας και τακτικές αξιολογήσεις μπας και μερικοί κηφήνες πάνε σπίτι τους. Το πώς θα γίνονται αυτές οι αξιολογήσεις είναι άλλο (πολυσύνθετο) ζήτημα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για βγαλτε λιγο το κεφαλι σας απο την αμμο ρε στρουθοκαμηλοι, να δειτε τι σημαινει πραγματικα 'δυσκολη δουλεια'. Αντε γιατι εχει καταντησει ανεκδοτο το πραγμα.
**Αυτό το υποκριτικό 'κοιτάξτε γύρω σας' πολύ με εκνευρίζει. **
Ο καθένας μπορεί να ξέρει καλύτερα και να λέει τα της δικής του εργασίας καλά ή κακά. Δεν είναι ανάγκη όλοι να έχουμε ένα σκεπάρνι στο χέρι και να βαράμε βράχους στις 2 το μεσημέρι στα μέσα Αυγούστου για να λέμε για καλές ή κακές συνθήκες εργασίας.
Το τι αντιμετωπίζει ο καθένας στην εργασίας του ... πολλά. Οι υπόλοιποι ας λαμβάνουν τα όποια 'κατά' απλώς σαν παράδειγμα και όχι ως αμεση σύγκριση ή απαξίωση ή υπερεκτίμηση της δικής του.Γιατι ειναι υποκριτικο κ σε εκνευριζει, δεν ειναι αληθεια? Ναι, κοιταξτε γυρω σας πριν μου πεταξετε το ΑΝΕΚΔΟΤΟ οτι πρεπει να πληρωνεστε το ιδιο με αυτον που δουλευει 11 μηνες ενω εσεις δουλευετε 9, 'γιατι ειναι δυσκολο να δουλευεις με 9χρονα παιδια', οπως κ το αλλο με το ωραριο των 4ων ή 6 ωρων επειδη 'εχουμε κ δουλεια για το σπιτι'.
Αυτο δεν σημαινει ντε κ καλα 'είναι ανάγκη όλοι να έχουμε ένα σκεπάρνι στο χέρι και να βαράμε βράχους στις 2 το μεσημέρι στα μέσα Αυγούστου για να λέμε για καλές ή κακές συνθήκες εργασίας', αλλα να αποκτησουν κ λιγο perspective ωστε να μην πετανε τετοιες πιπες.
Για δειτε λιγακι αλλες δουλειες, ΠΟΛΛΕΣ αλλες δουλειες που δουλευουν ΑΓΡΙΟ 8ωρο (ας μην εξετασουμε υπερωριες, νομιμες ή μη) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ κανουν κ προετοιμασια εκτος εργασιας για την επομενη μερα. Για κοιταξτε δουλειες με πραγματικο ΚΟΠΟ κ ΚΙΝΔΥΝΟ, που μου φοβαστε μη σε πειραξει το 8χρονο. Κ στην τελικη αιντε γινε σερβιτορος αν σε πειραζει στα νευρα το οτι το 8χρονο φωναζει ή ειναι ατιθασο. Τωρα εγιναν ατιθασα τα 8χρονα? Οταν αποφασισες να γινεις δασκαλος δεν ηταν?
Αιντε πια, κατανταει θρασος αυτο το πραγμα. Κ δεν εχουμε εμεις απαξιωσει ολα τα επαγγελματα, απλα εχουμε βαρεθει να βλεπουμε κοσμο με ευκολες κ καλες δουλειες να λεει ΠΙΠΕΣ κ να γκρινιαζει γιατι αντι για Merenda του βαλανε Nutella στο ψωμι του (γιατι τετοιου επιπεδου ειναι τα 'προβληματα' κ τα επιχειρηματα αυτων των κλαδων).
-
Πες μας όμως τις εύκολες και καλές δουλειές?
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Μπα, τις κραταω για τον εαυτο μου τωρα που θα αλλαξω καριερα.
-
Το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα έχει καταργηθεί σχεδόν, ο μέσος υπάλληλος δουλεύει τουλάχιστον 9-10 ώρες την ημέρα με μισθό πείνας (συνήθως). Όταν, για παράδειγμα, υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με 10 χρόνια στο σώμα και χωρίς παιδιά παίρνει καθαρά 1100 ευρώ (από 1500 που έπαιρνε πριν 3 χρόνια) είναι πολύ καλά αμοιβόμενος. Το αυτό ισχύει και για τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πήγαν στα τάρταρα σφύριζαν αδιάφορα μέχρι που το πρόβλημα χτύπησε και την δική τους πόρτα. Στην Ελλάδα του 2013 ο κατώτατος μισθός για όλους πρέπει να πάει τουλάχιστον στα 900 ευρώ καθαρά, είναι το όριο για να επιβιώσει ένας άνθρωπος που νοικιάζει ένα σπίτι (φυσικά χωρίς παιδιά) και δεν μένει μέχρι τα πενήντα του με τον μπαμπά και την μαμά. Καλώς ή κακώς οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να είναι σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και αντί να κάνουν τον σταυρό τους που τουλάχιστον έχουν δουλειά κλαίγονται διαρκώς. Με τέτοιες συμπεριφορές έστρεψαν εναντίον τους την κοινή γνώμη και πλέον δεν τους λυπάται κανένας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπα, τις κραταω για τον εαυτο μου τωρα που θα αλλαξω καριερα.Μακάρι να είναι από τις καλές δουλειές τότε. Στο εύχομαι!
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα έχει καταργηθεί σχεδόν, ο μέσος υπάλληλος δουλεύει τουλάχιστον 9-10 ώρες την ημέρα με μισθό πείνας (συνήθως). Όταν, για παράδειγμα, υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με 10 χρόνια στο σώμα και χωρίς παιδιά παίρνει καθαρά 1100 ευρώ (από 1500 που έπαιρνε πριν 3 χρόνια) είναι πολύ καλά αμοιβόμενος. Το αυτό ισχύει και για τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα πήγαν στα τάρταρα σφύριζαν αδιάφορα μέχρι που το πρόβλημα χτύπησε και την δική τους πόρτα. Στην Ελλάδα του 2013 ο κατώτατος μισθός για όλους πρέπει να πάει τουλάχιστον στα 900 ευρώ καθαρά, είναι το όριο για να επιβιώσει ένας άνθρωπος που νοικιάζει ένα σπίτι (φυσικά χωρίς παιδιά) και δεν μένει μέχρι τα πενήντα του με τον μπαμπά και την μαμά. Καλώς ή κακώς οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να είναι σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και αντί να κάνουν τον σταυρό τους που τουλάχιστον έχουν δουλειά κλαίγονται διαρκώς. Με τέτοιες συμπεριφορές έστρεψαν εναντίον τους την κοινή γνώμη και πλέον δεν τους λυπάται κανένας.Δηλ να μην κλαίγονται και να κατεβάσουν τα κεφάλια; Σφάξε με πασά μου να αγιάσω; Brilliant!
-
Εγώ πάντως τους συμπονώ τους ΔΥ, όπως συμπονώ όλον τον λαό.
-
Καταλαβε το εξης: οταν λεμε 'ευκολες' κ 'καλες', παντα εννοουμε σε σχεση με καποιες αλλες. Κ αυτο ναι μεν δεν σημαινει οτι τον δασκαλο πρεπει να τον απασχολει το οτι ο οικοδομος διαλυει τα κοκκαλα κ τους μυες του, 8-10 ωρες την ημερα κατω απο το λιοπυρι, αλλα πρεπει να το εχει υπ΄οψιν οταν ξεστομιζει οτι η δουλεια του ειναι 'δυσκολη' επειδη αντιμετωπιζει παιδακια κ οτι για αυτο το λογο ειναι φυσιολογικο να ζηταει να εργαζεται 20% λιγοτερο απο αλλους κ να παιρνει τα ιδια λεφτα, ή οτι αυτη η 'δυσκολια' ή η αναγκη προετοιμασιας για την εργασια την επομενη μερα του αντισταθμιζει το κουτσουρεμενο ωραριο. Ειναι αστειο.
στο δικο μου παραδειγμα κ με απλα λογια: δεν μπορει ο δασκαλος που δουλευει 4/6 (τελικα ποσες?) ωρες την ημερα επι 9 μηνες το χρονο να ζηταει τα ιδια λεφτα με τον εφοριακο που δουλευει 11 μηνες το χρονο, ουτε καν να επιχειρηματολογει για αυτο με δηθεν δυσκολες συνθηκες κλπ κλπ
-
elteo
να μην κλαιγονται για παπαριες, επειδη ειχαν συνηθισει να τις εχουν, οταν ο υπολοιπος κοσμος διπλα τους καιγεται. Θελουν λεει να απεργησουν μεσα στις πανελληνιες, κρατωντας ομηρο μαθητες κ γονεις, για να μην αυξηθει το ωραριο τους 2 ωρες/εβδομαδα. Ε να τους κοψουν τα @@.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλ να μην κλαίγονται και να κατεβάσουν τα κεφάλια; Σφάξε με πασά μου να αγιάσω; Brilliant!Να δουλέψουν φίλε μου, τόσο απλά. Και επιτέλους να δουν την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει γύρω τους. Κοιτάζοντας μόνο την καμπούρα μας δεν κάνουμε κάτι. Τόσα χρόνια είχαν μάθει να πληρώνονται καλά, να δουλεύουν λίγο, να μην τιμωρούνται ποτέ και να απεργούν συνέχεια ζητώντας αυξήσεις (που τις έπαιρναν) γιατί όταν έχεις πολύ χρόνο, ως γνωστόν, τα χρήματα δεν φτάνουν. Όχι άλλο κλάμα (και κάρβουνο), so simple!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....