-
Τόσες σελίδες μιλάμε για τα αυτονόητα...αυτά που η κοινωνία απαιτεί πλέον είναι
ωράριο και μισθοί των εκπαιδευτικών αντίστοιχοι των υπολοίπων εργαζομένων
ετήσια (αν όχι εξαμηνιαία, γιατί με παιδιά έχουν να κάνουν) αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
και σχολείο που παράγεται έργο
so simple
Τα παραπάνω βέβαια θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς του Δημοσίου
Τα υπόλοιπα περί μεταθέσεων, μετακινήσεων, απαιτητικής εργασίας τα ακούει βερεσέ ο κόσμος που τραβάει τα ίδια και χειρότερα, άλλωστε τόσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κάνουν για να εξελιχθούν επαγγελματικά
-
Λέω πως προβλέπεται η περαιτέρω παραμονή του παιδιού στο σχολείο, κάτι το οποίο δεν έγινε ευρέως αποδεκτό.
Το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει αλλαγή σε πολλά σημεία του. Δεν είμαι σίγουρος πως θα αποδεχόντουσαν γονείς και μαθητές ωράριο 8-4 με ενδιάμεσα διαλείμματα για άλλες δραστηριότητες. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα αλλά μόνο τα ατομικά-κλαδικά συμφέροντα δεν έχω διάθεση να υποστηρίξω. Για περισσότερα βλέπε προηγούμενο post.
Αναφέρομαι σε πολλούς, που έχουν γράψει και γράφουν 'πολλά', και όχι μεμονωμένα.
Αλλά βέβαια, αν είχαμε όλοι 'κοινή' αντίληψη περί του ορθού, δεν θα γινόταν αυτή η κουβέντα.
Εξ ού και το 'έτσι με συμφέρει' που διατίπωσα.Τέσπα, αυτό που ήθελα να αναφέρω το έγραψα και όποιος αντιλαμβάνεται το παράδειγμα που έδωσα και τη σημασία του, καλώς!
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ωράριο και μισθοί των εκπαιδευτικών αντίστοιχοι των υπολοίπων εργαζομένων...Σύμφωνα με μελέτες, το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχο των υπολοίπων εργαζομένων. Όσο για τους μισθούς, ήταν και εξακολουθούν να είναι στον πάτο. Οι υπόλοιποι ήρθαν εκεί.
Αν είναι να τα ακούει η κοινωνία βερεσέ, ας αλλάξουμε θέμα -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Λέω πως προβλέπεται η περαιτέρω παραμονή του παιδιού στο σχολείο, κάτι το οποίο δεν έγινε ευρέως αποδεκτό.
Το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει αλλαγή σε πολλά σημεία του. Δεν είμαι σίγουρος πως θα αποδεχόντουσαν γονείς και μαθητές ωράριο 8-4 με ενδιάμεσα διαλείμματα για άλλες δραστηριότητες.Οι μαθητες δεν εχουν λογο σε αυτο. Αν το υπουργειο εδινε ενα σχεδιο σε συλλογους γονεων των σχολειων για διαβουλευση που να περιγραφει ακριβως το πως και τι θα κανουν τα παιδια στο διευρημενο ωραριο, δεν νομιζω να υπηρχαν αντιρρησεις.
Αυτο που γινεται σημερα ειναι φυλαξη παιδιων, μετα το περας των μαθηματων, αρα χαμενος χρονος για τους μαθητες και γι'αυτο δεν ειναι ευρεως αποδεκτο. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
ωράριο και μισθοί των εκπαιδευτικών αντίστοιχοι των υπολοίπων εργαζομένων...Σύμφωνα με μελέτες, το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχο των υπολοίπων εργαζομένων. Όσο για τους μισθούς, ήταν και εξακολουθούν να είναι στον πάτο. Οι υπόλοιποι ήρθαν εκεί.
Αν είναι να τα ακούει η κοινωνία βερεσέ, ας αλλάξουμε θέμαΕγώ δουλεύω 8-6 το οποίο μπορεί να γίνει και 7-8-9 το βράδυ με 1 ώρα διάλειμμα, που ακριβώς είναι η αντιστοιχία με τον εκπαιδευτικό? και μην μου πεις για δουλειά στο σπίτι, προετοιμασίες κλπ κλπ γιατί είμαι και standby 24/7.
Να και οι νέοι μισθοί...δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που παίρνουν παραπάνω, έαν και εφόσον έχουν δουλειά βέβαια.
http://www.google.com.cy/url?sa=t&rct=j ... QSddcFowng -
Κατάλαβα. Αν εσύ δουλεύεις 8-6 πρέπει όλοι μας να το κάνουμε. Αν βρούμε κάποιον άλλο που δουλεύει 8-8 να το κάνουμε όλοι; Και αν βρεθεί άλλος που δουλεύει 8-10;
Ας κόψουμε την πλάκα.
Όσο για τους μισθούς, δεν νομίζεις να παίρνει κάποιος παραπάνω από 645€ στο χέρι πρώτο μισθό;
Εντάξει, γράψε πόσο θεωρείς πως πρέπει να παίρνει ο δάσκαλος του παιδιού σου και να το εισηγηθούμε. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει αλλαγή σε πολλά σημεία του. Δεν είμαι σίγουρος πως θα αποδεχόντουσαν γονείς και μαθητές ωράριο 8-4 με ενδιάμεσα διαλείμματα για άλλες δραστηριότητες.Οι μαθητες δεν εχουν λογο σε αυτο. Αν το υπουργειο εδινε ενα σχεδιο σε συλλογους γονεων των σχολειων για διαβουλευση που να περιγραφει ακριβως το πως και τι θα κανουν τα παιδια στο διευρημενο ωραριο, δεν νομιζω να υπηρχαν αντιρρησεις.
Αυτο που γινεται σημερα ειναι φυλαξη παιδιων, μετα το περας των μαθηματων, αρα χαμενος χρονος για τους μαθητες και γι'αυτο δεν ειναι ευρεως αποδεκτο.Μα και γω δε μίλαγα για 'πάρκινγκ παιδιών', που είναι λάθος (πχ. να τα βάλεις να βλέπουν DVD ), αλλά για μελέτη (που τώρα γίνεται στο σπίτι αλλά χωρίς επαγγελματική επίβλεψη και βοήθεια), επιπλέον δραστηριότητες, αθλητισμό, προαιρετικά μαθήματα κτλ.
-
Έχω δουλέψει σε δημοτικό όπου τα παιδιά του ολοήμερου δούλευαν τις φωτοτυπίες τους. Λίγα σε σχέση με το σύνολο καθώς οι περισσότεροι γονείς θεωρούσαν κουραστικό για τα παιδιά τους να κάθονται τόσες ώρες εκεί.
Έχω δουλέψει και σε ΕΠΑΛ πρόσθετη διδακτική στήριξη (μαθηματικά, αγγλικά, φυσική, χημεία, φιλολογικά). Ήμουν υπεύθυνος του προγράμματος που δεν είχε τρέξει ποτέ στο παρελθόν. 20 παιδιά συμμετείχαν σε σύνολο 150. Με πληρωμένες μεταφορές μέχρι το σπίτι τους το απόγευμα (νησί).
Εδώ είχαμε συμμετοχή γονέων στους βαθμούς-αξιολόγηση κάτω του 40%, τι περισσότερο να πούμε; -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Κατάλαβα. Αν εσύ δουλεύεις 8-6 πρέπει όλοι μας να το κάνουμε. Αν βρούμε κάποιον άλλο που δουλεύει 8-8 να το κάνουμε όλοι; Και αν βρεθεί άλλος που δουλεύει 8-10;
Ας κόψουμε την πλάκα.
Όσο για τους μισθούς, δεν νομίζεις να παίρνει κάποιος παραπάνω από 645€ στο χέρι πρώτο μισθό;
Εντάξει, γράψε πόσο θεωρείς πως πρέπει να παίρνει ο δάσκαλος του παιδιού σου και να το εισηγηθούμε.Όχι το 8-1 (με το ζόρι) είναι καλύτερο όπως καλά είναι και τα 645€ για την εργασία που προσφέρεται, εξάλλου υπάρχει και ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, ουρά περιμένουν οι αδιόριστοι, όποιος δεν θέλει γίνεται Ι.Υ να τα κονομάει, να έχει σίγουρη 'θέση' και πάνω από όλα στον τόπο συμφερόντων του
Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και επαφή με την πραγματικότητα μου φαίνεται.
-
Μα ειναι σιγουρο για μενα οτι απο το σπιτι ξεκιναει το προβλημα αν οι γονεις δεν εχουν σωστες απαιτησεις απο το σχολειο τι να κανουν και οι καθηγητες.. οταν οι γονεις βαζουν αιτηματα και μαλιστα σε μικρα μερη δεν μπορουν οι δασκαλοι να λουφαρουν.. οταν κρατας τα παιδια χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα στο σχολειο φυσικα κανενας δεν το βρισκει ενδιαφερον και κανουν ασχετα πραγματα. Το προγραμμα αλλα και η εμπνευση των διδασκοντων εχει πολυ σημασια για να καταξιωθει ενα εκπαιδευτικο συστημα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όχι το 8-1 (με το ζόρι) είναι καλύτερο όπως καλά είναι και τα 645€ για την εργασία που προσφέρεται, εξάλλου υπάρχει και ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, ουρά περιμένουν οι αδιόριστοι, όποιος δεν θέλει γίνεται Ι.Υ να τα κονομάει, να έχει σίγουρη 'θέση' και πάνω από όλα στον τόπο συμφερόντων του
Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και επαφή με την πραγματικότητα μου φαίνεται.Εντάξει λοιπόν. Για να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα και εφόσον υπάρχουν ουρά οι αδιόριστοι, ας απολυθούν 150.000 εκπαιδευτικοί και ας προσληφθούν 150.000 από τους ανέργους με ωράριο 8-6 και 300€ μισθό.
Ακόμα καλύτερα, ας βγαίνουμε με ηλεκτρονικές δημοπρασίες κάθε χρόνο: ποιος ζητάει τα λιγότερα και προσφέρει τα περισσότερα για να δουλέψει φέτος στο σχολείο.
Καληνύχτα σουps. άραγε γιατί έχεις (αν έχεις) ακόμα δουλειά; δεν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει τα ίδια με σένα ζητώντας λιγότερα;
-
soch φιλικά στο λέω, δεν έχει νόημα να συνεχίσεις την συζήτηση. Ότι και να πεις σε κάποιους, ότι και να γράψεις, πάλι θα 'στην πουν' (είναι προφανώς οι παντογνώστες).
Εδώ βγαίνετε εσύ και Jacob ως εκπαιδευτικοί (εκτός αν κάνω λάθος), τους λέτε κάποια πράγματα μέσα από τις εμπειρίες σας, τους λέτε ότι συμφωνείτε σε πολλά μαζί τους (αξιολόγηση, αλλαγή εκπαιδευτικού συστήματος κλπ) αλλά αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους.
Ο ένας θέλει να φέρει την δουλειά του εκπαιδευτικού στα μέτρα της δικής του δουλειάς (αφού με γ@@@νε, θέλω να γ@@@σουνε και εσένα). Ο άλλος καταλαβαίνει ότι θέλει να καταλάβει, κάνει συνέχεια κωλοτούμπες και στο τέλος λέει, σιγά μωρέ την δουλειά. Ο τρίτος λέει ότι κρατά ο εκπαιδευτικός το παιδί στο σχολείο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και γι'αυτό έρχονται και το παίρνουν πιο νωρίς.Και πολλά πολλά άλλα.
-
Σχετικό-άσχετο, λίγο πιο βόρεια
Απεργία ενός μηνός στα σχολεία της Δανίας
σχολιάστε και εσείς
ΑΘΗΝΑ 26/04/2013Η κυβέρνηση της Δανίας παρενέβη για να επιλύσει μια εργασιακή διαφορά με τους εκπαιδευτικούς της χώρας που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία επί έναν μήνα.
Η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη ανακοινώνοντας ότι θα προωθήσει ένα νομοσχέδιο για να σταματήσει η απεργία 52.000 δασκάλων η οποία ξεκίνησε την 1 Απριλίου, όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το θέμα των ωρών εργασίας τους.
'Η διένεξη κράτησε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και δεν υπάρχει ένδειξη κάποιας προόδου', τόνισε.
Τα σχολεία θα ξανανοίξουν την Δευτέρα.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει συμβουλευτεί τα άλλα κόμματα που μετέχουν στο κοινοβούλιο με σκοπό να προωθήσει γρήγορα το νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει το ωράριο. Η υπουργός Απασχόλησης Μέτε Φρεντερίκσεν είπε ότι οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο του 2014 και ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.
Θα καταργηθεί έτσι η επιπρόσθετη άδεια που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί άνω των 60 ετών.
Για να 'χρυσώσει το χάπι' η κυβέρνηση ανέφερε ότι σκοπεύει να αποδεσμεύει ποσό 300 εκατομμυρίων κορωνών (περίπου 52 εκ. ευρώ) για αυξήσεις στους μισθούς.
Η ένωση που εκπροσωπεί τους 98 δήμους της χώρας, οι οποίοι προσλαμβάνουν τους εκπαιδευτικούς, ζητούσε να αλλάξει το σύστημα που καθορίζει πόσες ώρες θα διδάσκουν και πόσες ώρες θα αφιερώνουν σε άλλα καθήκοντα.
Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους, ήθελαν να διατηρηθεί το σημερινό σύστημα και υποστήριζαν ότι η αλλαγή θα επηρεάσει την ποιότητα της διδασκαλίας.
Το κλείσιμο των σχολείων είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τα μαθήματά τους επί έναν μήνα περίπου 550.000 μαθητές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης αλλά και 309.000 ενήλικοι που φοιτούν στο σχολείο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Για να σταματήσει η καραμέλα πως όλοι θέλουν να γίνουν καθηγητές.
61 αναπληρωτές δεν αποδέχθηκαν το διορισμό στα Δωδεκάνησα
Το 23% δεν αποδέχθηκε διορισμό παρά το γεγονός πως η προϋπηρεσία μοριοδοτείται ως προσόν διορισμού.
Βλέπετε, ο αρχικός μισθός δεν είναι 700€ αλλά 629€.Καλα δεν εχουν αναγκη τη δουλεια?Ή απασχολουνται αλλου?Για ενα χρονο δεν ειναι αυτες οι θεσεις?
Οι μισθοί του αναπληρωτή έρχονται (τουλάχιστον μέχρι 2011 που τα έβλεπα από κοντά, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) μήηηηηνες μετά από το διορισμό, βασικά κάνα δίμηνο μετά από τη λήξη των πλέι-οφ. Συνεπώς, κάποιος που ήθελε να πάει για αναπληρωτής έπρεπε να έχει κάβα όλο το κόστος ζωής του για αυτόν τον καιρό. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ο καθένας οικογένεια που μπορεί να τον τρέφει για αυτούς τους μήνες ούτε ότι έχει μαζέψει λεφτά από πριν, αφού προφανώς και δεν ήταν αποκατεστημένος επαγγελματικά.
Ο αναπληρωτής παίρνει τα ίδια με την 1η χρονιά μόνιμου; Επίσης, προ 2ετίας-3ετίας δεν ήταν ίσοι οι δυο μισθοί.
-
Αυτό που αρέσει σε εμένα σε αυτές τις συγκρίσεις 'μπου-χου-χου εμείς οι κακομοίρηδες οι ΙΥ παίρνουμε τα ίδια ή και λιγότερα για περισσότερες ώρες δουλειά με ανασφάλεια', είναι ότι γίνονται και από ανθρώπους που επιλέγουν να αποκρύψουν ορισμένες λεπτομέρειες, που είμαι σίγουρος ότι θεωρούν παντελώς επουσιώδεις.
Για παράδειγμα, dimik εσύ συγκρίνεις τις δικές σου εργασιακές συνθήκες με του εκπαιδευτικού, αλλά ξεχνάς να βάλεις στο παιχνιδι κάτι. Εσύ κάνεις ό,τι κάνεις και δουλεύεις με τους όρους που δουλεύεις, γιατί σε 10-20 χρόνια πιστεύεις ότι θα είσαι που; Εκεί που είσαι τώρα; Όταν ήσουν νεοπροσληφθείς; Και τότε δούλευες με τους όρους που δούλευες για να είσαι στην ίδια θέση μετά από 10-20 χρόνια;
Ο εκπαιδευτικός; Θα βρίσκεται κάπου αλλού σε 10-20 χρόνια;
Κι αυτό φυσικά ισχύει γενικότερα στη σύγκριση ιδιωτικού/ελεύθερου - δημοσίου.
0 ανέλιξη, 0 ρίσκο
μεγάλη ανέλιξη, μεγάλο ρίσκο.Ο ένας επιλέγει να φάει μεγαλύτερα poocha γιατί πιστεύει ότι σε 10-20-30 χρόνια θα βρίσκεται κάπου αλλού και το ρισκάρει
Ο άλλος επιλέγει να μην την φάει και δεν θα βρίσκεται κάπου (πολύ) διαφορετικά σε 10-20-30 χρόνια.Στα δικά μου αυτιά ακούγεται αρκετά in-line με την καταπληκτική λογική ρίσκου/απόδοσης που στην υπάρχουσα κατάσταση θεωρείται 'σωστή'.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όχι το 8-1 (με το ζόρι) είναι καλύτερο όπως καλά είναι και τα 645€ για την εργασία που προσφέρεται, εξάλλου υπάρχει και ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, ουρά περιμένουν οι αδιόριστοι, όποιος δεν θέλει γίνεται Ι.Υ να τα κονομάει, να έχει σίγουρη 'θέση' και πάνω από όλα στον τόπο συμφερόντων του
Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και επαφή με την πραγματικότητα μου φαίνεται.Εντάξει λοιπόν. Για να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα και εφόσον υπάρχουν ουρά οι αδιόριστοι, ας απολυθούν 150.000 εκπαιδευτικοί και ας προσληφθούν 150.000 από τους ανέργους με ωράριο 8-6 και 300€ μισθό.
Ακόμα καλύτερα, ας βγαίνουμε με ηλεκτρονικές δημοπρασίες κάθε χρόνο: ποιος ζητάει τα λιγότερα και προσφέρει τα περισσότερα για να δουλέψει φέτος στο σχολείο.
Καληνύχτα σουps. άραγε γιατί έχεις (αν έχεις) ακόμα δουλειά; δεν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει τα ίδια με σένα ζητώντας λιγότερα;
Μπα 50.000€ αργόμισθοι-ακατάλληλοι θα ήταν μια καλή αρχή εαν και εφόσον αντικατασταθούν με κάποιους που δεν θα έχουν απλά πτυχία ή καλούς βαθμούς στις εξετάσεις ΑΣΕΠ αλλά και κατάλληλα αποτελέσματα σε ψυχοτεχνικά τεστ.
Επίσης μια καλή λύση θα ήταν ο μισθός να εξαρτάται από την αξιολόγηση τόσο των προϊσταμένων όσο και των γονέων...για να βλέπαμε τότε πόσο θα έσφιγγαν οι κ@λοι και τι αντιμετώπιση θα είχαν κάποιοι απέναντι στο επάγγελμα τους.
Έχω ακόμα δουλειά γιατί για έναν περίεργο λόγο το αφεντικό μου εκτιμάει το έργο που προσφέρω και τον χαρακτήρα-συμπεριφορά μου. Επίσης δεν ζητάω όσα μου λείπουν αλλά όσα κρίνω ότι αξίζει η εργασία μου σε αυτό το περιβάλλον και τέλος είμαι ευέλικτος σε ότι αφορά το ωράριο. Σαν τους εκπαιδευτικούς κι εγώ δηλαδή
Για την ιστορία, συζήτηση με δασκάλα εδώ που παραπονιόταν ότι τις έκοψαν 800€ από τον μισθό εντυπωσιασμένος με το νούμερο την ρωτάω πόσα έπαιρνε.....3500€
Βέβαια από την άλλη χθες σε εκπομπή έβλεπα δάσκαλο με 2 μαθήτριες του να παρουσιάζουν το 'Μνημόνιο Οικιακής Οικονομίας' που έφτιαξαν σε ένα καλαίσθητο βιβλιαράκι με συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μια οικογένεια. Μάλιστα θα γινόταν επίσημη παρουσίαση σε εκδήλωση στο σχολείο τους όπου θα παρουσιαζόντουσαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτών των συμβουλών από πραγματικές οικογένειες μαθητών + μουσική παράσταση με χιουμοριστική πλευρά για το όλο θέμα μνημόνιο-κρίση-οικονομία. Κάθε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα φανταστική
-
dp
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Οι μισθοί του αναπληρωτή έρχονται (τουλάχιστον μέχρι 2011 που τα έβλεπα από κοντά, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) μήηηηηνες μετά από το διορισμό, βασικά κάνα δίμηνο μετά από τη λήξη των πλέι-οφ. Συνεπώς, κάποιος που ήθελε να πάει για αναπληρωτής έπρεπε να έχει κάβα όλο το κόστος ζωής του για αυτόν τον καιρό. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ο καθένας οικογένεια που μπορεί να τον τρέφει για αυτούς τους μήνες ούτε ότι έχει μαζέψει λεφτά από πριν, αφού προφανώς και δεν ήταν αποκατεστημένος επαγγελματικά.
Ο αναπληρωτής παίρνει τα ίδια με την 1η χρονιά μόνιμου; Επίσης, προ 2ετίας-3ετίας δεν ήταν ίσοι οι δυο μισθοί.
Να σου απαντήσω μιας και τα ξέρω.
Είναι αλήθεια ότι ο αναπληρωτής δεν πληρώνεται από τον 1ο μήνα αλλά μπορεί να περάσουν και 3 μήνες μέχρι να πληρωθεί (αν και τώρα τελευταία αρχίζει να αλλάζει επιτέλους αυτό και πολλές πρωτοβάθμιες πληρώνουν από το 1ο μήνα). Καταλαβαίνει κανείς ότι για να πας στην άλλη άκρη της Ελλάδος θέλεις τουλάχιστον ένα 2χίλιαρο στην καβάτζα μέχρι να πληρωθείς. Πάμε παρακάτω.Ο μισθός του αναπληρωτή, και όμως, είναι υψηλότερος από αυτό του νεοδιοριζόμενου (γύρω στα 800-850€) καθώς τον προσεχή Ιούνιο ο αναπληρωτής απολύεται άρα το κράτος ουσιαστικά κερδίζει μιας και δεν έχει να το πληρώνει το καλοκαίρι. Σε όποιον φαίνονται πολλά (και δικαίως με βάση τις σημερινές συνθήκες) αυτά τα λεφτά, του λέω ότι ο αναπληρωτής τα φέρνει ίσα-ίσα (ενοίκιο σπιτιού, έξοδα διατροφής, ταξιδίων κλπ). Φυσικό είναι λοιπόν πολλοί αναπληρωτές να αρνηθούν το διορισμό στα Δωδεκάνησα, όταν θα έχουν να πληρώσουν ένα πολύ υψηλό ενοίκιο, όταν τα έξοδα ταξιδιών θα είναι πανάκριβα και όταν γενικά το κόστος ζωής θα είναι άστα. Βέβαια πολλοί επίσης δεν πήγαν στα Δωδεκάνησα γιατί είχαν βρει μια άλλη εργασία ή έχουν οικογένεια (δεν περίμεναν να διοριστούν) και ζυγίζοντας τα πράγματα είδαν ότι δεν τους συμφέρει να διοριστούν για 8 μήνες όταν πάλι αππο τον Ιούνιο θα είναι άνεργοι.
-
Ο πρώτος μισθός του αναπληρωτή αργεί κανένα μήνα, στη συνέχεια κανονικά. Το ύψος του μισθού είναι ανάλογο των ετών προϋπηρεσίας. Οι μισθοί είναι ίσοι με τον μόνιμο, αρκεί ο αναπληρωτής να έχει πλήρες ωράριο (ισχύσει από την κατάργηση του ωρομισθίου όπου υπάρχουν αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου).
@Black-eyed
Δεν έχεις άδικο...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....