-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
trident1971, γράφεις περιπτώσεις εκπ/κων που δεν ήταν επαρκείς?
Μια για ποιο επάγγελμα δεν μπορούμε να γεμίσουμε σεντόνια με αντίστοιχο θέμα?
Έστω και με βάση εμπειρίες σχολικές, πάνω από 20 χρόνια πριν...
Τεσπα, επειδή είσαι κι εσύ ιδρυτικός των 4Τ (καλά δε θυμάμαι από το αντίστοιχο τοπικο?, όπου τα έλεγες και πολύ καλύτερα ), δεκτες οι ενστάσεις σου (με την έννοια δε συμφωνώ, αλλά τις αποδέχομαι).Τώρα το είδα...
Τι '+ 10000', και ο δικός σας αλγεβράς μύριζε κρασίλα? (αστείο...)
Φιλικά σε όλους,
Jacob
Ιδρυτικος στο φορουμ δεν ειμαι, αν εννοεις τα περι 'προτασεων στους 4Τ', ευχαριστω και παλι.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
trident1971, γράφεις περιπτώσεις εκπ/κων που δεν ήταν επαρκείς?
Μια για ποιο επάγγελμα δεν μπορούμε να γεμίσουμε σεντόνια με αντίστοιχο θέμα?
Έστω και με βάση εμπειρίες σχολικές, πάνω από 20 χρόνια πριν...
Τεσπα, επειδή είσαι κι εσύ ιδρυτικός των 4Τ (καλά δε θυμάμαι από το αντίστοιχο τοπικο?, όπου τα έλεγες και πολύ καλύτερα ), δεκτες οι ενστάσεις σου (με την έννοια δε συμφωνώ, αλλά τις αποδέχομαι).Τώρα το είδα...
Τι '+ 10000', και ο δικός σας αλγεβράς μύριζε κρασίλα? (αστείο...)
Φιλικά σε όλους,
Jacob
Δεν είναι θέμα μένους κατά των εκπαιδευτικών ούτε παραδειγμάτων από την ζωή του καθενός. Είναι θέμα δικαιοσύνης-ισότητας-αξιοκρατίας κλπ.
Κάθε επάγγελμα έχει + και - , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερτονίζουμε τα - δίνοντας ελευθερίες και δικαιώματα άδικα προς τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει πολύ δύσκολο επάγγελμα και ότι πρέπει να εργάζεται λιγότερο ή να παίρνει μεγαλύτερο μισθό, το θέμα είναι να βλέπουμε και τι γίνεται γύρω μας.
-
Οι εκπαιδευτικοι παντα ειχαν μικροτερους μισθους σε σχεση με αλλους δημοσιους υπαλληλους ομως. Δες πχ μισθο κλητηρα στην εφορια αποφοιτο δημοτικου σχολειου vs καθηγητη που τεκμηριωμενα ειχε χαρτι πανεπιστημιου. Εναλλακτικα εφοριακο αποφοιτο γυμνασιου vs καθηγητη.
Το γεγονος οτι απαξιωθηκε το επαγγελμα του καθηγητη απο την κοινωνια κατα την παροδο των ετων εχει αντικτυπο και στην παιδεια που προσφερετε πλεον στα σχολια μας. Προτιμω καλο καθηγητη και να τα ξυνει παρα καθηγητη πρωην μαθητη του 10 και να δουλευει 8ωρο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Οι εκπαιδευτικοι παντα ειχαν μικροτερους μισθους σε σχεση με αλλους δημοσιους υπαλληλους ομως. Δες πχ μισθο κλητηρα στην εφορια αποφοιτο δημοτικου σχολειου vs καθηγητη που τεκμηριωμενα ειχε χαρτι πανεπιστημιου. Εναλλακτικα εφοριακο αποφοιτο γυμνασιου vs καθηγητη.Το γεγονος οτι απαξιωθηκε το επαγγελμα του καθηγητη απο την κοινωνια κατα την παροδο των ετων εχει αντικτυπο και στην παιδεια που προσφερετε πλεον στα σχολια μας. Προτιμω καλο καθηγητη και να τα ξυνει παρα καθηγητη πρωην μαθητη του 10 και να δουλευει 8ωρο.
Μα γιατί πρέπει να είμαστε του ύψους ή του βάθους? Δεν θέλω ούτε να τα ξύνει ούτε να είναι στόκος (αν και αυτό με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα δεν αποφεύγεται) . Θέλω να αξίζει την θέση που κατέχει και να κάνει σωστά την δουλειά του, να εργάζεται όσες ώρες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και να πληρώνεται όσο πρέπει βάση πτυχίων, προϋπηρεσίας και βάση του ΜΟ στον ΙΤ & ΔΤ, και φυσικά να αξιολογείται όπως και οι υπόλοιποι και αν δεν κάνει για αυτή την δουλειά να παίρνει πόδι ASAP.
Γενικά θέλει rebuilt το σύστημα γιατί τόσα χρόνια οι συντεχνίες παρήγαγαν πολύ 'έργο'
-
Γιατι με την κοινωνικη απαξιωση που υπαρχει (οι καθηγητες ειναι τεμπεληδες πχ), τις απανωτες μειωσεις που εχουν(περι τα 700 ευρω ο νεος), με τις απανωτες περικοπες στην παιδεια (μειωση θεσεων εργασιας, μειωση σχολειων) ειναι δεδομενο οτι για καθηγητης θα παει οποιος δεν εχει αλλη επιλογη. Γι αυτο και θα παμε στο βαθος και σε αυτον τον τομεα. Και αυτο θα το δεις σε 20 χρονια που θα παει το παιδι σου στο λυκειο αν εχεις γυρισει στην Ελλαδα και ολοι εμεις που θα κανουμε οικογενεια στα επομενα χρονια. Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη.
-
Οι δικοί μου συνομήλικοι πάντως, που πρακτικά είναι και οι μόνοι εργαζόμενοι, δεν σκέφτονται να φύγουν από εκεί με την κοινωνική απαξίωση και τα 700 ευρώ. Κάτι μου λέει αυτό.
-
Γιατι με την κοινωνικη απαξιωση που υπαρχει (οι καθηγητες ειναι τεμπεληδες πχ), τις απανωτες μειωσεις που εχουν(περι τα 700 ευρω ο νεος), με τις απανωτες περικοπες στην παιδεια (μειωση θεσεων εργασιας, μειωση σχολειων) ειναι δεδομενο οτι για καθηγητης θα παει οποιος δεν εχει αλλη επιλογη. Γι αυτο και θα παμε στο βαθος και σε αυτον τον τομεα. Και αυτο θα το δεις σε 20 χρονια που θα παει το παιδι σου στο λυκειο αν εχεις γυρισει στην Ελλαδα και ολοι εμεις που θα κανουμε οικογενεια στα επομενα χρονια. Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη.Δεν μου έχει μείνει η εντύπωση από τα μαθητικά μου χρόνια ότι οι καθηγητές περασμένων γενεών ήταν η αφρόκρεμα των πτυχιούχων αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό.
700€ νέος είναι μια χαρά μισθός για την εποχή και τις συνθήκες, ειδικά όταν μιλάμε για σίγουρα χρήματα, που αλλού θα βρει ένας π.χ μαθηματικός-φυσικός καλύτερα?
Η απαξίωση ήρθε από την συμπεριφορά τους και μόνο, όταν ο εργαζόμενος γονιός έβλεπε τον καθηγητή να πίνει καφέ στην πλατεία στις 12 το μεσημέρι καθημερινής ενώ ήξερε ότι το απόγευμα θα έπρεπε να τον πληρώσει 10-15€ την ώρα γιατί ο κανακάρης του ήταν 'αδύναμος' και ήθελε ιδιαίτερα τι γνώμη λες να σχημάτιζε?
-
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς σε πολλά θέματα. Όμως καλόπιστα πρέπει να δεχτώ ορισμένα πράγματα.
Μισθός νέων εκπαιδευτικών. Θα ήταν μια χαρά αν η οργάνωση ήταν ορθολογική. Διορίζεσαι κάπου μακρυά απο το σπίτι σου. Στο σπίτι σου θα έρθει κάποιος άλλος μακρυά από το σπίτι του. Οκ, έστω ότι είναι μέρος τους μαθήματος γνωρίζω την Ελλάδα. Εκεί που πάς συνήθως είσαι στη διάθεση της σχετικής διεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζεις σχολείο κάθε χρόνο και ενδεχομένως μέσα στον ίδιο χρόνο. Άντε βρες εσύ σπίτι λογικά κοντά στη δουλειά σου και μετακόμιζε κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Αλλιώς τρώγε το μισό μισθό σε βενζίνη και συντήρηση, αν έχεις αυτοκίνητο. Φαντάζομαι αυτοί που τα έχουν υποστεί θάχουν και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες.Ωράριο. Έχω την εντύπωση ότι το ωράριο φτιάχθηκε με βάση το σοβαρό δάσκαλο. Ο επαγγελματισμός επιβάλει πολύ δουλειά στο σπίτι για να είσαι αποδοτικός και αποτελεσματικός στο σχολείο. Πολύ πέραν του οκταώρου. Όχι κάθε μέρα, αλλά πάρα πολύ συχνά. Αυτές οι ώρες δεν είναι δυνατό ούτε να μετρηθούν ούτε να πληρωθούν. Το καίριο ερώτημα, είναι λοιπόν: 'Εργάζονται όλοι με αυτή την ευσυνειδησία;' Δεν νομίζω ότι θα απαντήσει κανείς καταφατικά. 'Τουλάχιστον οι περισσότεροι;' Έχω πολύ ισχυρή αμφιβολία. Οπότε η εύκολη λύση είναι ν' αλλάξουμε το ωράριο (που όντως μερικές φορές είναι προκλητικό αλλά, μιλώ γενικά). Αντί να δούμε και ν' αξιολογήσουμε ποιοι είναι καλοί, μέτριοι και κακοί δάσκαλοι και να κάνουμε κάτι γ' αυτό, αποφεύγουμε ν' αγγίξουμε το πρόβλημα. Και όταν μιλήσει κάποιος γι' αυτό, πέφτουν όλοι πάνω του να τον φάνε.
Πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα παρόμοια, μένω σ' αυτά όμως που κατά τη γνώμη μου ισχύουν το ίδιο και στις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης.
(disclaimer: Δεν έχω διδάξει ποτέ στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
700€ νέος είναι μια χαρά μισθός για την εποχή και τις συνθήκες, ειδικά όταν μιλάμε για σίγουρα χρήματα, που αλλού θα βρει ένας π.χ μαθηματικός-φυσικός καλύτερα?
Φυσικός/μαθηματικός έχουν διαφορες επιλογές, ειδικά Δυτ. Ευρωπη/Β. Αμερική. Δυο που έχω στο μυαλό μου είναι ποσοτικός αναλυτης/trader στο χρηματοοικονομικό τομέα, άλλη για τους μαθηματικούς είναι προγραμματιστής. Ειδικά για το τελευταίο έχω ακούσει ότι διαφορες εταιρείες προτιμουν προγραμματιστές με προπτυχιακές σπουδές στα μαθηματικά παρά compsci (ισως κάποιος εδω να ξέρει καλύτερα για αυτό το θέμα)
-
Καθηγητής (το εκλαμβάνω ως εκπ/κός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης) δεν πηγαίνει, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, όποιος δεν έχει άλλη επιλογή. Δείτε τις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, στα ύψη. Ίσως, πάλι, να πηγαίνουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή, αλλά έχουν αυξημένα προσόντα - έγραψα λίγες ημέρες πριν για γνωστό που είναι εκπ/κός με διδακτορικό.
Πριν από αρκετό καιρό έδωσα το λινκ (το έχω ακόμη κάπου στο σκληρό δίσκο) από μια εισήγηση σε συνέδριο με στοιχεία από εμπειρική έρευνα που έδειχνε ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των εκπ/κών (ιδίως τω νεότερων) κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τάση για μεταπτυχιακά και διδακτορικά στον κλάδο είναι αυξητική.
Επίσης το φθονόπωρο του 2012 είχα ποστάρει σε αυτή τη συζήτηση το πρόγραμμα ενός συνεδρίου, όπου φαίνονταν ότι 75-80 εκπ/κοί είχαν εισηγήσεις. Δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι κλάδοι στο δημ. τομέα με τόση συμμετοχή, και μάλιστα με εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη. Και γίνονται αρκετά συνέδρια κάθε χρόνο. Και οι δημοσιεύσεις σε επιστ. περιοδικά (εληνικά και διεθνή με διαδικασία κρίσης) των εκπ/κών δεν είναι αμελητέες.
Δεν υποστηρίζω τον κλάδο (αναγνωρίζω και την άλλη πλευρά), αλλά αυτά που γνωρίζουμε για την εκπ/ση από τα μαθητικά μας χρόνια, δεν ισχύουν απαραίτητα και τώρα.
geolib, εφόσον δεν έχεις εργαστεί ως εκπ/κός στις 2 πρώτες βαθμίδες της εκπ/σης και αντιλαμβάνεσαι αυτά τα πράγματα, και τα εκφράζεις με αυτό τον τρόπο, έχεις διεισδυτική και αντικειμενική ματιά στο συγκεκριμένο θέμα. Γράφεις ότι οι εκπ/κοί αλλάζουν σχολείο κάθε χρόνο - τι θα έλεγες εάν εργάζεσαι σε 3 σχολεία ταυτόχρονα, χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα και φεύγεις σφαίρα με το αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση για να πάς στο επόμενο σχολείο? Και φυσικά το ωράριο έχει φτιαχτεί με τη λογική που γράφεις.
Συναναγνώστη, ναι τα περι 'προτασεων στους 4Τ' εννοώ - ανέβηκα στο τρένο το 1987...
Φιλικά,
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
...εμπειρική έρευνα που έδειχνε ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των εκπ/κών (ιδίως τω νεότερων) κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τάση για μεταπτυχιακά και διδακτορικά στον κλάδο είναι αυξητική...Δεν θέλω να κάνω τον περίεργο τύπο με το πνεύμα αντιλογίας, αλλά όταν σου δίνουν στο συγκεκριμένο υπουργείο 2 χρόνια άδεια μετ' αποδοχών (και εξτρά, αν για κάποιο λόγο δεν τελειώσεις το μεταπτυχιακό εγκαίρως) για ένα μεταπτυχιακό, το περίεργο θα ήταν να ήταν λίγοι οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά.
-
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Φυσικός/μαθηματικός έχουν διαφορες επιλογές, ειδικά Δυτ. Ευρωπη/Β. Αμερική. Δυο που έχω στο μυαλό μου είναι ποσοτικός αναλυτης/trader στο χρηματοοικονομικό τομέα, άλλη για τους μαθηματικούς είναι προγραμματιστής. Ειδικά για το τελευταίο έχω ακούσει ότι διαφορες εταιρείες προτιμουν προγραμματιστές με προπτυχιακές σπουδές στα μαθηματικά παρά compsci (ισως κάποιος εδω να ξέρει καλύτερα για αυτό το θέμα)
Καλά το είπες οπουδήποτε αλλού εκτός από εδώ. Υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε τηλεπικοινωνίες ή προγραμματισμο για φυσικούς και μαθηματικούς αντίστοιχα αλλά πόσοι τα προτιμούν από την μια και τι αποκατάσταση έχουν στην Ελλάδα από την άλλη.
Καθηγητής (το εκλαμβάνω ως εκπ/κός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης) δεν πηγαίνει, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, όποιος δεν έχει άλλη επιλογή. Δείτε τις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, στα ύψη. Ίσως, πάλι, να πηγαίνουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή, αλλά έχουν αυξημένα προσόντα - έγραψα λίγες ημέρες πριν για γνωστό που είναι εκπ/κός με διδακτορικό.
Πριν από αρκετό καιρό έδωσα το λινκ (το έχω ακόμη κάπου στο σκληρό δίσκο) από μια εισήγηση σε συνέδριο με στοιχεία από εμπειρική έρευνα που έδειχνε ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των εκπ/κών (ιδίως τω νεότερων) κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τάση για μεταπτυχιακά και διδακτορικά στον κλάδο είναι αυξητική.
Επίσης το φθονόπωρο του 2012 είχα ποστάρει σε αυτή τη συζήτηση το πρόγραμμα ενός συνεδρίου, όπου φαίνονταν ότι 75-80 εκπ/κοί είχαν εισηγήσεις. Δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι κλάδοι στο δημ. τομέα με τόση συμμετοχή, και μάλιστα με εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη. Και γίνονται αρκετά συνέδρια κάθε χρόνο. Και οι δημοσιεύσεις σε επιστ. περιοδικά (εληνικά και διεθνή με διαδικασία κρίσης) των εκπ/κών δεν είναι αμελητέες.
Δεν υποστηρίζω τον κλάδο (αναγνωρίζω και την άλλη πλευρά), αλλά αυτά που γνωρίζουμε για την εκπ/ση από τα μαθητικά μας χρόνια, δεν ισχύουν απαραίτητα και τώρα.
geolib, εφόσον δεν έχεις εργαστεί ως εκπ/κός στις 2 πρώτες βαθμίδες της εκπ/σης και αντιλαμβάνεσαι αυτά τα πράγματα, και τα εκφράζεις με αυτό τον τρόπο, έχεις διεισδυτική και αντικειμενική ματιά στο συγκεκριμένο θέμα. Γράφεις ότι οι εκπ/κοί αλλάζουν σχολείο κάθε χρόνο - τι θα έλεγες εάν εργάζεσαι σε 3 σχολεία ταυτόχρονα, χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα και φεύγεις σφαίρα με το αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση για να πάς στο επόμενο σχολείο? Και φυσικά το ωράριο έχει φτιαχτεί με τη λογική που γράφεις.
Συναναγνώστη, ναι τα περι 'προτασεων στους 4Τ' εννοώ - ανέβηκα στο τρένο το 1987...
Φιλικά,
Jacob
Φυσικά και οι εκπαιδευτικοί της γενιάς μου είναι καλύτεροι γιατί πολύ απλά προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από την μάζα. Δεν έχει πάρα πολλά χρόνια που τελείωσα το σχολείο, ούτε 13, και οι εκπαιδευτικοί της εποχής πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν επιεικώς για τα μπάζα. Ελάχιστοι έκαναν κάτι παραπάνω από μια στεγνή παράδοση μαθήματος-ασκήσεων. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά μετατρέπονται σε ποιοτική εκπαίδευση μέσα στην τάξη, αλλά σε πολύ λίγα χρόνια θα το διαπιστώσω.
Οι παιδαγωγικές σχολές είναι στα ύψη, συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν μετά το 2000 που αποφοίτησα, στην λογική ότι ξεστραβώσου παιδί μου παπαγάλισε τα μαθήματα των πανελληνίων να περάσεις να γίνεις ΔΥ, εκπαιδευτικός, να πληρώνεσαι και να κάθεσαι τον μισό χρόνο κλπ κλπ κλπ, κι αυτό γιατί αυτή την φήμη είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τα προηγούμενα χρόνια. Κολλητός με άριστους βαθμούς ήταν ήδη 2 χρόνια σε στρατιωτική σχολή και σκεφτόταν να παραιτηθεί για να πάει δάσκαλος Σε τελική ανάλυση δεν νομίζω κανείς να θέλει τέτοιους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν εκεί για το βόλεμα χωρίς ποτέ να ονειρευτούν ότι θα διδάξουν σε αίθουσα γεμάτη παιδιά.
Σε ότι αφορά τα οργανωτικά-διοικητικά του κλάδου είναι καθαρά θέμα δικό τους, όταν παραγγέλνω-αγοράζω κάτι από μια εταιρεία δεν με ενδιαφέρει τι διαδικασία θα ακολουθήσουν και πόσο θα ζοριστούν οι υπάλληλοι, θέλω ή μάλλον απαιτώ τα χρήματα μου να έχουν αντίκρυσμα σε προϊόν-εξυπηρέτηση.
-
Και ξαφνικα ολοι των παιδαγωγικων εμειναν ανεργοι
Ποιος θα ξαναμπει;
Εγω θεωρω οτι το 700 ευρω δεν ειναι καλο μισθος και το εχω ξαναπει. Το 700 δεν ειναι καλος ουτε σε σουπερμαρκετ να δουλευεις απο εκει και περα οσο δεχομαστε οτι το 700 ειναι μια χαρα 'με τις συνθηκες που επικρατουν', αυτοι θα πεφτουν και αλλο.
-
Και ξαφνικα ολοι των παιδαγωγικων εμειναν ανεργοιΠοιος θα ξαναμπει;
Εγω θεωρω οτι το 700 ευρω δεν ειναι καλο μισθος και το εχω ξαναπει. Το 700 δεν ειναι καλος ουτε σε σουπερμαρκετ να δουλευεις απο εκει και περα οσο δεχομαστε οτι το 700 ειναι μια χαρα 'με τις συνθηκες που επικρατουν', αυτοι θα πεφτουν και αλλο.
Εφόσον οι συνθήκες αυτές δημιουργήθηκαν από εμάς είτε από τις πράξεις μας είτε από την απραξία μας καλά να πάθουμε, για τόσα είμαστε.
-
ναι ξεχασα μαζι τα φαγαμε ολοι... οχι καλα να παθουμε ακριβως γιατι και οι δυο μας πηδηξαμε απ το καραβι
-
αν ρωτησουν αυριο τους εκπαιδευτικους εαν επιθυμουν 40% αυξηση μισθου με ταυτοχρονη αποχωρηση ολων των αχρηστων μετα απο αξιολογηση, τι θα πουν αραγε;
(ξερω ξερω, η αξιλογηση δεν μπορει να γινει σωστα, ποιος θα αξιολογησει, ποιος θα αξιολογησει τον αξιολογητη, ποιος τον αξιολογητη του αξιολογητη κτλ κτλ)
δεν ειναι απολυτως σαφες οτι ειναι πολιτικη αποφαση να εχουμε πολλους και να τους πληρωνουμε λιγο απο το να εχουμε οσους χρειαζομαστε και να πληρωνονται σωστα; Ή ακομη το να εχουμε ελλειψεις προσωπικου σε συγκεκριμενες θεσεις, και υπεραριθμους χωμενους σε 'τρυπες'.
Αυτο δεν παει μονο για τους εκπαιδευτικους βεβαια. -
Ο σωστος που δεν φοβαται για τη δουλεια που κανει θα σου πει οτι επρεπε να γινει εχτες η αξιολογηση, ο τεμπελακος θα πει μου σου του...
-
Ο σωστος που δεν φοβαται για τη δουλεια που κανει θα σου πει οτι επρεπε να γινει εχτες η αξιολογηση, ο τεμπελακος θα πει μου σου του...συμφωνω απολυτως, γιαυτο και ολα τα συνδικαλιστικα οργανα των εκπαιδευτικων απορριπτουν την αξιολογηση διαχρονικα.
-
ναι ξεχασα μαζι τα φαγαμε ολοι... οχι καλα να παθουμε ακριβως γιατι και οι δυο μας πηδηξαμε απ το καραβιΣυντηρήσαμε με τον τρόπο μας το σάπιο σύστημα και αυτό είναι αρκετό κι ας μην φάγαμε πραγματικά ούτε δραχμή.
Εξάλλου νομίζω ότι και οι 2 πήραμε την γεύση που μας αναλογούσε
Προσωπικά περιμένω πως και πως να γυρίσω στο καράβι.....μόλις φύγουν τα ποντίκια, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....