-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει.Όχι, δεν το ΟΦΕΙΛΕΙ!!! Το ότι είναι στην διακριτική του ευχέρεια είναι άλλο θέμα.
Αυτά τα ολίγα κουμμουνιστικά.
Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό! Μην ανακατώνεις θεωρίες που δεν γνωρίζεις τι λένε αγαπητέ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ. Απολαμβάνει ορισμένα προνόμια (μονιμότητα, όχι μετάθεση στου διαόλου τη μάνα στα καλά καθούμενα, μεγαλύτερες άδειες για μητέρες κ.ο.κ.) όχι γιατί είναι πιο όμορφος ή πιο ικανός ή πιο μάγκας, αλλά επειδή οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με σχέση πολύ ανώτερη ηθικά και κοινωνικά από τη σχέση του ελεύθερου επαγγελματία ή του Ι.Υ. με τον πελάτη.
Ίσα-ίσα , στον ιδιωτικό τομέα η σχέση Ι.Υ με τον πελάτη είναι ιερή . Αν δεν τον εξυπηρετήσεις κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλεία σου 1ον εαν παραπονεθεί στο αφεντικό , 2ον εμμέσως εαν σταματήσει να αγοράζει από εσένα .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα θυμίσω, σε όσους θέλουν να θυμηθούν, ότι ο Δ.Υ. έχει, σε σχέση με τον οποιονδήποτε Ι.Υ. που πουλάει την εργασία του (ή την ξεπουλάει, αναλόγως), ειδική σχέση με τον πολίτη.
Είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ. Απολαμβάνει ορισμένα προνόμια (μονιμότητα, όχι μετάθεση στου διαόλου τη μάνα στα καλά καθούμενα, μεγαλύτερες άδειες για μητέρες κ.ο.κ.) όχι γιατί είναι πιο όμορφος ή πιο ικανός ή πιο μάγκας, αλλά επειδή οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με σχέση πολύ ανώτερη ηθικά και κοινωνικά από τη σχέση του ελεύθερου επαγγελματία ή του Ι.Υ. με τον πελάτη.Όσον αφορά στο θέμα μας που είναι οι νηπιαγωγοί και που σε αρκετά μεγάλο ποσοστό είναι αναπληρωτές να υπενθυμίσω ότι δεν ισχύουν αυτά που λες. Ούτε μονιμότητα, μετάθεση στου διαόλου τη μάνα και στα καλά καθούμενα, ενώ άδειες για μητέρες δεν υφίστανται.
Αν χρειαστεί να κάτσει μισή ώρα παραπάνω ή, εκτάκτως, 4-5 ώρες παραπάνω, επίσης οφείλει να το κάνει.
Αν του φαίνονται τα φράγκα λίγα, δικαιούται να παραιτηθεί.
Αν δεν βρίσκει ενδιαφέρον και ατομική ικανοποίηση στο να εξυπηρετεί πολίτες, είναι καλό να παραιτηθεί.Το κάνουν άπειρες φορές.
Στα της παραίτησης ξέρεις ποια είναι η απάντηση. Έξυπνος είσαι
ΣυμφωνώΑυτά όσον αφορά τους νηπιαγωγούς (να το διευκρινίσουμε).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ.Σύνταγμα
MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA ΣT΄ - Διοίκηση > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Yπηρεσιακή κατάσταση των οργάνων της διοίκησης'Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι)
- Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους και υπηρετούν το Λαό οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. Tα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο.
Όπως κάθε επίσημο κρατικό έγγραφο με πρώτο το Σύνταγμα της Ελλάδας, μετάφραση ... όπως θέλουμε και βολεύει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει.
Όχι, δεν το ΟΦΕΙΛΕΙ!!! Το ότι είναι στην διακριτική του ευχέρεια είναι άλλο θέμα.
Αυτά που λες δεν έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό! Μην ανακατώνεις θεωρίες που δεν γνωρίζεις τι λένε αγαπητέ.
Κι όμως, οφείλει.
Μπορεί να μην το γράφει ρητά ο νόμος, αλλά ο Δ.Υ. έχει ειδική σχέση με τον πολίτη, για τους λόγους που προανέφερα.
Αν μάλιστα απαιτήσει η εκτελεστική εξουσία, για Χ λόγους, να κάτσουν -εκτάκτως για αρχή- 12 ή 16 ώρες στην εξυπηρέτηση των πολιτών οι δημόσιοι λειτουργοί, δεν μπορούν να αρνηθούν.Το κομμουνιστικό έχει την έννοια ότι όλοι συνεισφέρουν στα κοινά και το κράτος, σε 'αντάλλαγμα' τους παρέχει τα αναγκαία για την επιβίωσή τους. Όταν κάποιοι πολίτες βρίσκονται σε ανάγκη, δεν μπορεί ο κρατικός υπάλληλος να τους πει 'τέλειωσα το ωράριο, δεν έχω καμία ευθύνη απέναντί σου', γιατί θα διαλύσει την προστατευτική σχέση κράτους-πολίτη.
Αυτό θα το πει ο ιδιώτης, που δεν έχει ειδική νομική υποχρέωση έναντι του πελάτη (αν και όχι πάντα).Είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ. Απολαμβάνει ορισμένα προνόμια (μονιμότητα, όχι μετάθεση στου διαόλου τη μάνα στα καλά καθούμενα, μεγαλύτερες άδειες για μητέρες κ.ο.κ.) όχι γιατί είναι πιο όμορφος ή πιο ικανός ή πιο μάγκας, αλλά επειδή οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με σχέση πολύ ανώτερη ηθικά και κοινωνικά από τη σχέση του ελεύθερου επαγγελματία ή του Ι.Υ. με τον πελάτη.
Ίσα-ίσα , στον ιδιωτικό τομέα η σχέση Ι.Υ με τον πελάτη είναι ιερή . Αν δεν τον εξυπηρετήσεις κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλεία σου 1ον εαν παραπονεθεί στο αφεντικό , 2ον εμμέσως εαν σταματήσει να αγοράζει από εσένα .
Εντάξει, όσο ιερό είναι το χρήμα.
-
ασε REALZEYS έχω και αποθημένα...
Εν έτη 1994 που τέλειωσα το λύκειο , οι καθηγητές μας είχαν θέσει βέτο για την 5ήμερη , θέλετε Ρόδο , τότε ΜΟΝΟ με αεροπλάνο... Τρέχαμε να κάνουμε συναυλία με Μαχαιρίτσα κ Τσακνή για να μαζεψουμε φράγκα..Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω βράδυ αφισοκόλληση για την συναυλία και να μας κυνηγάει η αστυνομία..
Είμασταν από τα πρώτα σχολεία της εποχής που είχαμε πάει 5ήμερη αεροπορικώς... -
και κατι αλλο που ξεχασα......εχει προκυρηχθει απεργια για την Τεταρτη πχ,πας να παρεις το παιδι την Τριτη το απογευμα και ρωτας τι θα γινει αυριο με την απεργια ''θα απεργησει ο δασκαλος?''
Δεν ξερουμε αυριο το πρωι θα μαθετε.Αυτο συμβαινει για 6 συνεχομενα χρονια σε ΚΑΘΕ απεργια.
Και αυτο ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του δ.υ? να μην ξερει εαν θα απεργησει σε μερικες ωρες?
Ρε σεις κοροιδευομαστε μεταξυ μας? -
ποτε δεν μπόρεσα να μάθω αν σε αυτές τις απεργίες πραγματικά κόβεται το ημερομίσθιο ή περνιούνται ρεπό κ.λ.π..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Είμασταν από τα πρώτα σχολεία της εποχής που είχαμε πάει 5ήμερη αεροπορικώς...Και παλιότερα έτσι γινόταν για την Ρόδο που την είχαμε υποψήφια το 89'.
Για την ιστορία πάντως 1989 5ήμερη στην Κύπρο (αεροπορικώς φυσικά) πρώτη χρονιά 5ήμερη εκδρομή εκτος Ελλάδας και το δεύτερο (με διαφορά μιας εβδομάδας) Λύκειο που πήγε Κύπρο.και κατι αλλο που ξεχασα......εχει προκυρηχθει απεργια για την Τεταρτη πχ,πας να παρεις το παιδι την Τριτη το απογευμα και ρωτας τι θα γινει αυριο με την απεργια ''θα απεργησει ο δασκαλος?''
Δεν ξερουμε αυριο το πρωι θα μαθετε.Αυτο συμβαινει για 6 συνεχομενα χρονια σε ΚΑΘΕ απεργια.
Και αυτο ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του δ.υ? να μην ξερει εαν θα απεργησει σε μερικες ωρες?
Ρε σεις κοροιδευομαστε μεταξυ μας?Δεν είναι υποχρεωμένος ούτε απο νόμο, ούτε απο την υπηρεσία του να ενημερώσει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει.
Όχι, δεν το ΟΦΕΙΛΕΙ!!! Το ότι είναι στην διακριτική του ευχέρεια είναι άλλο θέμα.
Κι όμως, οφείλει.
Μπορεί να μην το γράφει ρητά ο νόμος, αλλά ο Δ.Υ. έχει ειδική σχέση με τον πολίτη, για τους λόγους που προανέφερα.
Αν μάλιστα απαιτήσει η εκτελεστική εξουσία, για Χ λόγους, να κάτσουν -εκτάκτως για αρχή- 12 ή 16 ώρες στην εξυπηρέτηση των πολιτών οι δημόσιοι λειτουργοί, δεν μπορούν να αρνηθούν.Το κομμουνιστικό έχει την έννοια ότι όλοι συνεισφέρουν στα κοινά και το κράτος, σε 'αντάλλαγμα' τους παρέχει τα αναγκαία για την επιβίωσή τους. Όταν κάποιοι πολίτες βρίσκονται σε ανάγκη, δεν μπορεί ο κρατικός υπάλληλος να τους πει 'τέλειωσα το ωράριο, δεν έχω καμία ευθύνη απέναντί σου', γιατί θα διαλύσει την προστατευτική σχέση κράτους-πολίτη.
Αυτό θα το πει ο ιδιώτης, που δεν έχει ειδική νομική υποχρέωση έναντι του πελάτη (αν και όχι πάντα).Αν δεν το γράφει ρητώς ο νόμος απλά δεν ισχύει. Νομικός είσαι, τα ξέρεις καλά αυτά.
Αν η Ιεραρχία διατάξει να γίνει κάτι και αυτό το κάτι είναι σύννομο, εννοείται ότι θα πρέπει να εκτελεστεί. Αν όμως δεν εκδοθεί τέτοια διαταγή (εγκύκλιος για εσάς τους πολίτες) δεν υπάρχει υποχρέωση καμία πέραν των νόμων και των παγίων διαταγών-εγκυκλίων. Διαφωνείς κ. συνήγορε; -
Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.
μισο λεπτο ρε συ!
λειπει καποιος απο τη δουλεια του για οποιοδηποτε λογο, δεν ειναι ευθυνη του αφεντικου του να τον αναπληρωσει;Ναι είναι. Το αφεντικό όμως (το Κράτος στην προκειμένη περίπτωση) δεν έχει αυτή την δυνατότητα, δεν μπορεί ρε παιδί μου - δεν έχει λεφτά. Ποιός είναι υπεύθυνος για το παιδί στην τελική; Το Κράτος η ο γονιός;
Αλεξάνδρε εδώ είσαι λαθος... Δεν μίλησε κανείς για την ευθύνη ... Το θεμα ειναι να είσαι σωστός στην δουλειά σου, πόσο μάλλον στο λειτούργημα του νηπιαγωγου
Η δημόσια εκπαίδευση ειναι ΓΤΠ , ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου... Αν θες μα είσαι σίγουρος ιδιωτικός
-
dim8 όταν κάνατε τις απογευματινές συναντήσεις (για νηπιαγωγείο μιλάω πάντα, σε δημοτικό δεν ξέρω τι ισχύει) ειδικά στην αρχή της χρονιάς, έπρεπε να διευκρινίζετε τι ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις ή να κάνατε παρατηρήσεις στον εκπαιδευτικό. Αν πάντως συνέχιζε το πρόβλημα θα απευθυνόμουν στον υπέυθυνο της Πρωτοβάθμιας μπας και τους κράξει.
giannik1977 κόβεται το ημερομίσθιο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Όταν έχεις παιδί είναι δική σου ευθύνη στην τελική, όχι του νηπιαγωγού ή του δασκάλου αν αυτός/ή παρουσιάσει κόλλημα και δεν πάει στην εργασία του. Δεν είναι νταντά ο νηπιαγωγός.
μισο λεπτο ρε συ!
λειπει καποιος απο τη δουλεια του για οποιοδηποτε λογο, δεν ειναι ευθυνη του αφεντικου του να τον αναπληρωσει;Ναι είναι. Το αφεντικό όμως (το Κράτος στην προκειμένη περίπτωση) δεν έχει αυτή την δυνατότητα, δεν μπορεί ρε παιδί μου - δεν έχει λεφτά. Ποιός είναι υπεύθυνος για το παιδί στην τελική; Το Κράτος η ο γονιός;
Αλεξάνδρε εδώ είσαι λαθος... Δεν μίλησε κανείς για την ευθύνη ... Το θεμα ειναι να είσαι σωστός στην δουλειά σου, πόσο μάλλον στο λειτούργημα του νηπιαγωγου
Η δημόσια εκπαίδευση ειναι ΓΤΠ , ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου... Αν θες μα είσαι σίγουρος ιδιωτικός
Όχι Κώστα μου. Ο υπάλληλος (νηπιαγωγός εν προκειμένω) πληρώνεται για Χ ώρες δουλειάς. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαιτεί από αυτόν τον άνθρωπο να δουλέψει Χ+1, εκτός και αν διαταχθεί από την υπηρεσία του με την ανάλογη αποζημίωση φυσικά. Το Κράτος δεν είναι αμπελοχώραφο να δουλεύει εθελοντικά και ανάλογα με τα κέφια του καθενός.
-
Για τις απεργίες των εκπαιδευτικών ισχύει αυτό που αναφέρθηκε πριν, οτι δλδ δεν είναι υποχρεωμένοι από κανέναν να δηλώσουν από πριν εάν θα απεργήσουν. Και φυσικά δεν πληρώνονται για την ημέρα απεργίας.
Jacob
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
dim8 όταν κάνατε τις απογευματινές συναντήσεις (για νηπιαγωγείο μιλάω πάντα, σε δημοτικό δεν ξέρω τι ισχύει) ειδικά στην αρχή της χρονιάς, έπρεπε να διευκρινίζετε τι ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις ή να κάνατε παρατηρήσεις στον εκπαιδευτικό. Αν πάντως συνέχιζε το πρόβλημα θα απευθυνόμουν στον υπέυθυνο της Πρωτοβάθμιας μπας και τους κράξει.Πλακα Με κανεις?
εδω για βαθμους μας φωναζουν στις 1 η ωρα το μεσημερι.Δλδ και εκεινη την μερα για να δωσει βαθμους,αφαιρει απο τις διδακτικες ωρες.
Φιλε μου ειναι στα αρχιδια τους,απορω τι συζηταμε ακομα σε αυτο το τοπικο.
3 φορες που θα παρει βαθμους πρεπει να φυγεις απο την δουλεια.
6 φορες που θα αρρωστησει ο δασκαλος μινιμουμ το σχολικο ετος να ξαναληψεις
1 ή και 2 φορες σε εκλογες να ξαναληψεις
5-6 απεργιες στανταρακι καθε σχολικη χρονια θα το μαθεις το πρωι που θα πας το παιδι στο σχολειο παλι να ληψεις.
Πηγαινε στο αφεντικο σου και ζητα του 16 μερες να ληψεις καθε χρονια.Οχι προγραμματισμενα,θα του το λες το πρωι της ιδιας ημερας....
Ο δασκαλος ενω ξερει οτι αυτο ''δεν υπαρχει '' σου λεει δεν υποχρεουμε κυριε....
Λειτουργημα και ξυστα αρχιδια σου.
Εγω ξερω οτι σε οποια δουλεια ημουν χωρις να με υποχρεωσει κανεις,αλλαζα βαρδιες-ρεπο,καθομουν παραπανω ωρες,ημερες οποτε χρειαστηκε,χωρις να εχω καποιες επιπτωσεις εαν δεν το εκανα.Απλα ενιωθα οτι η η οποιαδηποτε δουλεια επρεπε να βγει,σημερα ειχε ο συναδελφος καποιο προβλημα,αυριο μπορει εγω.Αλληλεγγυη ετσι για τον συναδελφο,γιατι ειμαστε ανθρωποι ρε γαμωτο. -
Γνωρίζετε πόσες ωρες δουλευουν οι νηπιαγωγοί,οι διδάσκαλοι,οι γυμναστές και μέχρι πόσες οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εργάτης κάθετε και δουλεύει 8ωρο με μισθούς χαμηλο'υς...
-
μισο λεπτο ρε συ!
Όχι Κώστα μου. Ο υπάλληλος (νηπιαγωγός εν προκειμένω) πληρώνεται για Χ ώρες δουλειάς. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαιτεί από αυτόν τον άνθρωπο να δουλέψει Χ+1, εκτός και αν διαταχθεί από την υπηρεσία του με την ανάλογη αποζημίωση φυσικά. Το Κράτος δεν είναι αμπελοχώραφο να δουλεύει εθελοντικά και ανάλογα με τα κέφια του καθενός.
Δεν έγραψα πουθενα να δουλέψει χωρίς μα πληρωθεί αυτο έλειπε
Αν ειναι ολοήμερο οφείλει μα βρει τον βέλτιστο τροπο να κρατήσει το παιδί μέχρι την προβλεπόμενη... Δεν μπορεί; Στον ιδιωτικό πως μπορούνε;;
Αν δεν μπορεί , ειναι αφερεγγυος (κλασσικό φαινόμενο στο δημόσιο) και δεν μπορεί να επιτελέσει αυτο για το οποίο λειτουργεί, την εκπαίδευση και φύλαξη των τεκνων... Μονόδρομος ο ιδιωτικός... Για δημόσιο σχολείο σε φθηνή γειτονιά στην Αθήνα δεν τι συζητω, μπουρδελο -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
dim8 όταν κάνατε τις απογευματινές συναντήσεις (για νηπιαγωγείο μιλάω πάντα, σε δημοτικό δεν ξέρω τι ισχύει) ειδικά στην αρχή της χρονιάς, έπρεπε να διευκρινίζετε τι ισχύει σε αυτές τις καταστάσεις ή να κάνατε παρατηρήσεις στον εκπαιδευτικό. Αν πάντως συνέχιζε το πρόβλημα θα απευθυνόμουν στον υπέυθυνο της Πρωτοβάθμιας μπας και τους κράξει.
Πλακα Με κανεις?
εδω για βαθμους μας φωναζουν στις 1 η ωρα το μεσημερι.Δλδ και εκεινη την μερα για να δωσει βαθμους,αφαιρει απο τις διδακτικες ωρες.
Φιλε μου ειναι στα αρχιδια τους,απορω τι συζηταμε ακομα σε αυτο το τοπικο.
3 φορες που θα παρει βαθμους πρεπει να φυγεις απο την δουλεια.
6 φορες που θα αρρωστησει ο δασκαλος μινιμουμ το σχολικο ετος να ξαναληψεις
1 ή και 2 φορες σε εκλογες να ξαναληψεις
5-6 απεργιες στανταρακι καθε σχολικη χρονια θα το μαθεις το πρωι που θα πας το παιδι στο σχολειο παλι να ληψεις.
Πηγαινε στο αφεντικο σου και ζητα του 16 μερες να ληψεις καθε χρονια.Οχι προγραμματισμενα,θα του το λες το πρωι της ιδιας ημερας....
Ο δασκαλος ενω ξερει οτι αυτο ''δεν υπαρχει '' σου λεει δεν υποχρεουμε κυριε....
Λειτουργημα και ξυστα αρχιδια σου.
Εγω ξερω οτι σε οποια δουλεια ημουν χωρις να με υποχρεωσει κανεις,αλλαζα βαρδιες-ρεπο,καθομουν παραπανω ωρες,ημερες οποτε χρειαστηκε,χωρις να εχω καποιες επιπτωσεις εαν δεν το εκανα.Απλα ενιωθα οτι η η οποιαδηποτε δουλεια επρεπε να βγει,σημερα ειχε ο συναδελφος καποιο προβλημα,αυριο μπορει εγω.Αλληλεγγυη ετσι για τον συναδελφο,γιατι ειμαστε ανθρωποι ρε γαμωτο.Ανδρεας Παπανδρεου, με συνδρομη του ΚΚΕ, η απαντηση σε ολα τα ερωτηματά σου.
-
Ελλάς,η μόνη Βαλκανική χώρα με καπιταλιστικό σύστημα και Σοβιετικού τύπου δημόσια διοίκηση,συμπεριλαμβανομένου τις αμοιβές...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Ελλάς,η μόνη Βαλκανική χώρα με καπιταλιστικό σύστημα και Σοβιετικού τύπου δημόσια διοίκηση,συμπεριλαμβανομένου τις αμοιβές...Οπως παντα βεβαια πηραμε τα χειροτερα απο τη Σοβιετια, αντι τα οποια καλυτερα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....