-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
TI 1000000 METANASTES EINE MONO STHN ATHINA TO LIGOTERO.EDO STO XORIO MOU 400 KATOIKOI EXEI KAMIA 50ARIA BOULGAROUS.DEN PREPEI NA DEXOMASTE ALBANOUS KAI SLAVOUS STHN ELLADA.Οταν είχαμε τα ζόρια, στις δεκαετίες του 50 και του 60, εμάς γιατί μας δέχθηκαν, Βέλγοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Αυστραλοί και γω δεν ξέρω και ποιοι άλλοι;;
Σε ανάγκη είμαστε εμείς τότε, φτωχοί και ρημαγμένοι, βγήκαμε από έναν εμφύλιο πόλεμο και πολλοί από εμάς τα μαζέψαμε και την κοπανήσαμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα. Εμείς επιβαρύναμε τη Γερμανία;; Εγώ λέω ότι , όχι μόνο εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι της δώσαμε ένα χεράκι για να φτάσει εκεί που είναι τώρα. (και μου μάλλον δεν τη βλέπω για πολύ ακόμα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).Κάτι τέτοιο -υπό κλίμακα βέβαια- συμβαίνει και με μας τώρα.
Καλό είναι να μην ξεχνάμε. -
To πρόβλημα με τους Αλβανούς είναι ο αριθμός τους. Κοντά ένα μύριο είναι εξωφρενικό νούμερο για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Είναι σαν να μεταναστεύσουν 25 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, 8 εκατομμύρια στη Γερμανία ή ... 110 εκατομμύρια στην Κίνα . Όλοι ομοεθνείς, από όμορα κράτη που μάλιστα λένε ότι διεκδικούν εδάφη του κράτους υποδοχής. Παράνοια!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Απο εκει και περα, εγω ΔΕΝ εχω τιποτα εναντιον των ανθρωπων. Εαν εσυ θελεις να βγαλεις τα δικασου συμπερασματα, δικαιωμα σου... αλλα ΜΗΝ βαζεις λογια στο στομα μου. Εαν εισαι ανικανος να συζητησεις, να μην το κανεις... [/size]
Τα παρακάτω , αν δεν απατώμαι , είναι δικά σου.
**Περιμενα να τους ειχαν μαντρωσει **εν ριπη οφθαλμου, αλλα απο οτι φαινεται λακησαν...
και τις περιουσιες τους στο ελεος των συμμοριων, αντι να τους μαντρωσει και να τους σαπισει στο ξυλο.
Δεν ειμαι καθολου ανεκτικος σε τετοια φαινομενα και παντα επιζητω παραδειγματικη τιμωρια... sorry αλλα αποψη μου. Βρηκαν και τα κανουνε... αν ηταν μαγκες αυτοι οι αλητες ας πηγαιναν να τα κανουν στην Σαουδικη Αραβια...
Από τα λίγα που είμαι σε θέση να γνωρίζω μαντρώνουν τα ζώα και όχι τους ανθρώπους. Επίσης αν πιστεύεις ότι τα όποια προβλήματα που συνεπάγεται η μετανάστευση λύνονται με το 'να τους σαπίσει στο ξύλο' μάλλον είσαι μακριά νυχτωμένος και σε κάθε περίπτωση δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου το θέμα.Ξέρεις τι ακριβώς συμβαινει στη Σ.Αραβία που επικαλείσαι;; Ουτε στους χειρότερους εφιάλτες σου..
Αν όλα αυτά που γράφεις δείχνουν ότι 'δεν έχεις τίποτα εναντίον' των ανθρώπων, εάν -λέμε εάν-είχες, τι θα έκανες;; θα άνοιγες το Μπιρκενάου;Εσύ που ξέρεις να συζητάς, θα ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο στο λίνκ πού παρέθεσα και λέει ότι οι μετανάστες οφέλησαν τον τόπο μας; στο ξαναδίνω να μην ψάχνεις.
http://www.mjourney.com/news/News_from_ ... AMEIA.htmlΟλα αυτα που λες ειναι ΗΔΗ γνωστα εδω και πολλα χρονια και φυσικα δεν παραγνωριζω τα οποια οφελη ειχαμε... και μαλιστα εις βαρος τους.
Δεν είδα να γράφεις πουθενά για οφέλη. Επίσης δεν είδα να γράφεις για θετικά και αρνητικά. Για «μάντρωμα» είδα. Θεωρώ πολύ καλό που αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν οφέλη.
Αλλα απο την αλλη, δεν καταλαβα το ποιος θα μου πεταξει τα μπαζα. Και πριν το 90 εγω τα πετουσα και τωρα εγω τα πεταω... Πριν τους Αλβανους δηλαδη πως ζουσαμε και ξαφνικα μας εγιναν τοσο αναγκαιοι? Θες να μου πεις δηλαδη πως αν δεν ειχαμε τους Αλβανους θα ειχαμε παει κατα διαολου?
Δεν με ενδιαφέρει πώς πετάς τα μπάζα σου, το παράδειγμα ήταν τυχαίο. Γνωρίζω πώς ζούσαμε πριν από τους Αλβανούς. Εσύ γνωρίζεις ότι ο κόσμος μας είναι πλέον διαφορετικός και μέσα σε αυτόν καλούμαστε να ζήσουμε τώρα; Και το πέσιμο των συνόρων είναι ένα χαρακτηριστικό του κόσμου που ζούμε τώρα.
Οι μετανάστες όπου και να έχουν πάει έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη τους τόπου που τους φιλοξενεί και ο τόπος μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Νομίζεις πραγματικά ότι τα προβλήματα που συνεπάγεται η μετανάστευση λύνονται με αφορισμούς του τύπου «να γυρίσουν στα σπίτια τους»; Αν μπορούσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους , δε θα έφευγαν ποτέ από αυτά.Και επισης απο ποτε μια κοινωνια πρεπει να ανεχεται την παραβοτικοτητα ομαδων για χαρην των φθηνων εργατικων χεριων? Δεν το καταλαβα καθολου καλα αυτο...
Τι σημαινει? Επειδη δηλαδη ο αλλος κανει χειρωνακτικη δουλεια η επειδη δεν πληρωνετε καλα, η επειδη καποιοι των εκμεταλευονται δικαιουται να προβαινει σε ΕΚΤΡΟΠΑ? Τι λεμε ρε παιδια τωρα...Όπως ανέχεσαι τους διεφθαρμένους σου πολιτικούς, όπως ανέχεσαι το διπλανό σου που καίει τα δάση για να φτιάξει αυθαίρετα, όπως ανέχεσαι το Σεχίδη και τη συμμορία που σκότωνε γέρους για να κονομάει, όπως ανέχεσαι να σκοτώνεσαι στα γήπεδα κάθε Κυριακή και γενικά όπως ανέχεσαι τις παραβατικότητες που συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου, έτσι θα ανεχτείς και την παραβατικότητα των άλλων εθνοτήτων που ζουν στον τόπο σου. Εκτός εάν πιστεύεις ότι η παραβατικότητα στον τόπο μας εμφανίστηκε με την είσοδο σε αυτήν των μεταναστευτικών ομάδων ή έχει χρώμα, οπότε πάω πασο.
Πολύ θα ήθελα να μου πεις που έγραψα ότι δικαιούται κάποιος να προβαίνει σε έκτροπα.
Υ.Γ Το «ανέχεσαι» μην το δέσεις κόμπο και με στραβώσεις πάλι. Γενικά μιλάω.
Περι μαντρωματος ο λογος... Ναι ειναι ΖΩΑ, γιατι κανενας ανθρωπος δεν βγαινει να σπασει/σκοτωσει/βιασει και εφοσον η συμπεριφορα τους απειλει τις ζωες αλλων το λιγοτερο που περιμενω ειναι να τους μαντρωσουν και να τους παραδειγματισουν. Σιγουρα το ξυλο δεν ειναι η λυση, αλλα συχνα ειναι ποιο αποτελεσματικο απο τους νομους. Η καλυτερη λυση ειναι η απελαση τους, εαν γινεται βεβαιως... γιατι δεν ξερω τι υπηκοοι ειναι.
Βλεπεις εγω δεν γενικευω με τους μεταναστες... αναφερομαι στις συγκεκριμενες ομαδες που κανουν πλιατσικο εδω και μερες. Οτιδηποτε αλλο ειναι εικασιες και υποθεσεις.Επειδη πολυς λογος εχει γινει σχετικα με τα οφελη των μεταναστων. Καλα παιδια, δεν ειναι και πανακεια. Εφεραν και πολλα, μα παρα πολλα κακα. Τι θελετε να πουμε? Για την εγκληματικοτητα που ακομα και σημερα ειναι ψηλα με πρωταγωνιστες κατι Ρωσους Βουλγαρους και Αλβανους? Την εισαγωγη νεων τυπων εγκληματων πρωτογωνρων για την χωρα μας... τα ναρκωτικα κλπ κλπ... Ολα αυτα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ στην κοινωνια μας για να τα αντιμετωπισει, και δεν ξερω εαν τελικα τα οφελη ειναι περισσοτερα η εαν τελικα αξιζουν τον κοπο. Ααα και περι ταμειων που λετε... καλα μην ειστε σιγουροι. Πρωτα απο ολα δεν πληρωνουν ολοι τα ενσημα που πρεπει, και επιπροσθετα αυτοι οι ανθρωποι παραυτα απαιτουν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Το ξερετε οτι στοιχιζει αυτη? Το ξερετε πως μπαινουμε και μεσα?
Περι του γυρισμου τους στα σπιτακια τους: Κοιτα, η καθεμια χωρα κοιταει τα συμφεροντα της. Δεν ειμαστε και δεν πρεπει να γινουμε φιλανθρωπικο ιδρυμα για τον καθε πονεμενο σε αυτη την γη. Κριμα που ανθρωποι μπορει να υποφερουν, αλλα εμεις πρωτα πρεπει να φροντισουμε τα δικα μας προβληματα. Στο κατω κατω ο καθε λαος με την μοιρα του. Δεν σημαινει πως επειδη η Αλβανια/Αλγερια/u name it ειναι σκ@τα θα πρεπει να κανουμε και εμεις εισαγωγη του προβληματος... (και να μας την λενε κιολας οι γειτονες αναφερομενος στην δικη μας πραγματικοτητα)
Τελος, εχεις ενα λαθος στα περι ανοχης πολιτικων/διαφθορας/γηπεδων κλπ κλπ. Δεν υπαρχει καμια ανοχη, καμια απολυτως... και οτι πεφτει στην αντιληψη των αρμοδιων αρχων σαφως και πρεπει να λαμβανουν μετρα για την διορθωση των κακως κειμενων. Ετσι φυσικα και δεν ειναι ανεκτες ουτε και οι συμπεριφορες καποιων ομαδων. Με την ιδια λογικη, αμα σου σπασει ποτε κανας Αλβανος το αμαξι πες ενα 'αστο μωρε, θα δειξω ανοχη... εδω δειχνω ανοχη στους πολιτικους μας' Θα μπορεσεις να το κανεις? Δεν το νομιζω... μαλλον θα βγεις με κανα δικανο και θα τον κυνηγας.
Πιστευω πολυ στην τηρηση καποιων βασικων αρχων, οπως τον σεβασμο ζωης και περιουσιας του συνανθρωπου και αυτα δεν εχει κανενας δικαιωμα να του τα στερει. Οσοι το πραττουν τους βρισκω καταδικαστεους...
-
TI 1000000 METANASTES EINE MONO STHN ATHINA TO LIGOTERO.EDO STO XORIO MOU 400 KATOIKOI EXEI KAMIA 50ARIA BOULGAROUS.DEN PREPEI NA DEXOMASTE ALBANOUS KAI SLAVOUS STHN ELLADA.
Οταν είχαμε τα ζόρια, στις δεκαετίες του 50 και του 60, εμάς γιατί μας δέχθηκαν, Βέλγοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Αυστραλοί και γω δεν ξέρω και ποιοι άλλοι;;
Σε ανάγκη είμαστε εμείς τότε, φτωχοί και ρημαγμένοι, βγήκαμε από έναν εμφύλιο πόλεμο και πολλοί από εμάς τα μαζέψαμε και την κοπανήσαμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα. Εμείς επιβαρύναμε τη Γερμανία;; Εγώ λέω ότι , όχι μόνο εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι της δώσαμε ένα χεράκι για να φτάσει εκεί που είναι τώρα. (και μου μάλλον δεν τη βλέπω για πολύ ακόμα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). TORA SYGRHNHS PROTYPA KRATON ME KRATOS MBOURDELO.10.000.000 PLYTHISMOS XREIAZOMASTE 3.000.000 METANASTES;EIDIKA APO EXTRIKA PROS THN ELLADA GEITONIKA KRATOI KAI BARBAROUS LAOUS OPOS OI ROSOI;KATHESTE KAI DIABAZETE THN ELEFTEROTYPIA POU EINE DOURIOS YPOS TON EBREON -
'κρατήθηκα' προσπαθώντας να σεβαστώ το χώρο που μου δίνει 'βήμα' να εκφράζω την άποψή μου και -σε διαβεβαιώ-για κανένα άλλο λόγο.Σε διαβεβαιώ ότι τον βρίσκω πολύ σοβαρό λόγο.
Στα υπόλοιπα συμφωνούμε επίσης.
-
'ΜΗ ΘΡΗΝΕΙΤΕ, ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ, ΜΗΝ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ'
ΣΠΙΝΟΖΑ
-
Κάτι που ψάρεψα από ξένο φόρουμ και αφορά τα περίεργα διλήμματα των πολυπολιτισμικών (σικ) κοινωνιών:
'A council may stop helping to pay for Christmas lighting displays because they are not politically correct.
Waveney District Council in Suffolk says in a report that the festive illuminations do not fit in with its core values of equality and diversity.The council is proposing to halve its £10,000 donation to fund lights in market towns and eventually do away with it altogether.
A final decision on the funding is due to be made on Thursday.
'Winter lights'
The report led to claims that the council had gone PC crazy and was not prepared to support what was essentially a Christian festival.
The chairman of Southwold's Chamber of Trade, Dudley Clarke, said fortunately the town was fairly self-sufficient in funding its festive displays, but other small communities were heavily dependent on the council donation for theirs.
'I was amazed that they could come up with this very stupid idea,' he said.
'As we all know, over recent months Waveney has been cutting back on so many projects but saving £750 in Southwold - I know it's £10,000 altogether - is not going to make that much difference.'
On Monday Waveney District Council leader Mark Bee admitted the report had been badly worded and apologised.
Last week a decision by Lambeth Council in south London to call Christmas lights 'Winter Lights' was condemned as showing a 'total lack of respect' for Christians'
Δεν ήξερα αν ήταν πιο κατάλληλο αυτό το θέμα ή το 'ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ'.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
'ΜΗ ΘΡΗΝΕΙΤΕ, ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ, ΜΗΝ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ'ΣΠΙΝΟΖΑ
Saxogus... αυτό θα το βάλω για την υπογραφή μου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;
H (soon to be ) γυναικα μου ειναι απο την Βουλγαρια με πανω απο 10 χρονια στην Ελλαδα (Κρητη), .Πιστευω οτι αν δυο ανθρωποι αγαπιουνται δεν υπαρχει λογος να μην παντρευτουν και ας ειναι απο διαφορετικα κρατη.
Συμφωνώ, ΑΠΟΛΥΤΑ. Ειδικά αν έχουν ξεπεραστεί προβλήματα γλώσσας και (πιθανώς) διαφορετικού θρησκεύματος.
Πέραν από τα προφανή που είπε ο Σπύρος, οι διαφυλετικοί γάμοι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος αφομοίωσης των μεταναστών.
Τωρα σκεψου το αναποδα. Τι γινεται οταν οι Ελληνες πανε στην Γερμανια Γαλλια, ΗΠΑ κτλ και παντρευονται ντοπιες κοπελες. Ακομα θεωρεις οτι ειναι καλος τροπος αφομοιωσης; (οταν αυτη την περιπτωση η Ελλαδα χανει και οχι κερδιζει;)
Τι περιμενουμε δηλαδη απο εναν γαμο/ μια σχεση. Αφομοιωση, Εληνοποιηση, εκγερμανοποιηση κτλ; Τα εχω ακουσει ολα εδω μεσα γιατι το κανεις η ματαναστευση απο πλυση εγκεφαλου μεχρι γιανιτσαρισμο. Η οταν ειναι για μας ειναι βολικη και για τους αλλους ειναι κακο;
Νικος
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το οτι εχουν ενα παλιοχαρτο που τους δινει το δικαιωμα να εχουν Γερμανικο διαβατηριο δεν τους εκανε το ιδιο και ομοιο με τον μεσο Γερμανο. Σημασια εχει πως αισθανονται αυτοι οι ιδιοι. Αν αισθανονται σαν πολιτες τριτης κατηγοριας και αν αιθανονται οτι ακομα ειναι μεταναστες σε μια ξενη χωρα τοτε οριστε μια απ τις αιτιες του προβληματος.
Στη Γερμανία, από προσωπική εμπειρία, οι περισσότεροι ευγνωμονούν ένα κράτος που τους δέχθηκε και τους φροντίζει. Στη Γαλλία έχω δει ανθρώπους που ήλθαν από τις αποικίες με Γαλλικό διαβατήριο να τρέφουν μίσος για κάθε τι Γαλλικό.
Έχω τρομερό ενδιαφέρον να μάθω τι γίνεται στην Αμερική (και να δω αν σωστά έχω καταλάβει), να ρωτήσω ή θα μας το κάνουν μπάχαλο οι γνωστοί - άγνωστοι;Εδω παραδεχομαι οτι το εγραψα λαθος. Ας προσπαθησω να το ξαναγραψω 'εστω και αν φαω το flaming'.
Οταν καποιος αποφασιζει να παρει την υπηκοοτητα ενος κρατους τουλαχιστον στα ματια μου δεν ειναι απλο πραγμα. Τα δικαιωματα ειναι τα ιδια με τον εκ γεννησεως και οι υποχρεωσεις. (μπορεις να εκλεγεσαι παντου εκτος απο Προεδρος των ΗΠΑ που πρεπει να εισαι γεννημενος πολιτης των ΗΠΑ).
Υπαρχουν πολλοι μα πολλοι που την ιθαγενεια την θεωρουν κατι βολικο, πολλοι που την θεωρουν κατι που τους ανηψωνει πανω απο την 'Ψωροκωσταινα' (ξερω εδω το ακουσα αυτο και εμεινα με ανοιχτο το στομα ).
Και μετα υπαρχει το ποσοστο που οπως λες θεωρει οτι επειδη αποφασισε να ζησει στις ΗΠΑ και ολη τους η καριερα και η οικογενεια πλεον ειναι εδω αποφασιζουν να την παρουν γιατι υπαρχει μια σχετικη ευγνωμωσυνη για το τι οι ΗΠΑ του προσφεραν και τους προσφερουν. Οχι μονο δουλεια και εισοδηματα αλλα ενα μερος που συναντησαν καποιον που εκαναν οικογενεια μαζι. Και μια και η αποφαση παρθηκε και ζουνε εκει θωρουν οτι η υπηκοοτητα τους δινει το δικαιωμα να επηρεαζουν τις αποφασεις με την ψηφο και με την ικανοτητα να εκλεγουν.
Σε καμμια περιπτωση δεν χρειαζεται/επιβαλεται να παρει ενας νομιμος μεταναστης την ιθαγενεια. Μπορεις να κρατησεις το διαβατηριο της χωρας σου και απλως να εισαι μονιμος κατοικος ΗΠΑ.
Νικος
-
Χαμός γίνεται ακόμα στο Παρισι
Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν τις φασαρίες, είναι ΓΑΛΛΟΙ πολίτες, μιας και στην Γαλλία ισχύει το 'γεννήθηκες εδώ, είσαι Γάλλος'...
Το ΑΚΟΜΗ πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Σαρκοζύ που τους αποκάλεσε 'αποβράσματα, ΖΩΑ' και δήλωσε ότι 'εγώ θα καθαρίσω αυτούς τους λεκέδες', είναι κι αυτός δικός τους... Γάλλος μεν (γεννήθηκε εκεί), αλλά από Ουγγροεβραίο πατέρα και από Ελληνοεβραία μητέρα...
πηγή: mega channel. Ελπίζω αυτή τη φορά να διασταύρωσαν αυτά που έβγαλαν στον αέρα :evil:
-
Αυτο ισχυει και στις ΗΠΑ.
Ισως ο Σαρκοζυ εννοει για την το τι κανουν και οχι για το τι καταγωγης ειναι.
Νικος
ΥΓ: Γιατι πρεπει να γινει μνεια της θρησκειας των γονεων του Σαρκοζυ; Θα ελεγα οτι ειναι απο Ουγγρο πατερα και Ελληνιδα μανα. Αν ηταν Χριστιανοι θα λεγονταν απο Ουγγροχριστιανο πατερα και Ελληνοχριστιανη μανα;
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χαμός γίνεται ακόμα στο ΠαρισιΤο εντυπωσιακό είναι, ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν τις φασαρίες, είναι ΓΑΛΛΟΙ πολίτες, μιας και στην Γαλλία ισχύει το 'γεννήθηκες εδώ, είσαι Γάλλος'...
Το ΑΚΟΜΗ πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Σαρκοζύ που τους αποκάλεσε 'αποβράσματα, ΖΩΑ' και δήλωσε ότι 'εγώ θα καθαρίσω αυτούς τους λεκέδες', είναι κι αυτός δικός τους... Γάλλος μεν (γεννήθηκε εκεί), αλλά από Ουγγροεβραίο πατέρα και από Ελληνοεβραία μητέρα...
πηγή: mega channel. Ελπίζω αυτή τη φορά να διασταύρωσαν αυτά που έβγαλαν στον αέρα :evil:
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Χαμός γίνεται ακόμα στο Παρισι
Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν τις φασαρίες, είναι ΓΑΛΛΟΙ πολίτες, μιας και στην Γαλλία ισχύει το 'γεννήθηκες εδώ, είσαι Γάλλος'...
Αυτο ισχυει και στις ΗΠΑ.
Ισως ο Σαρκοζυ εννοει για την το τι κανουν και οχι για το τι καταγωγης ειναι.
Νικος
ΥΓ: Γιατι πρεπει να γινει μνεια της θρησκειας των γονεων του Σαρκοζυ; Θα ελεγα οτι ειναι απο Ουγγρο πατερα και Ελληνιδα μανα. Αν ηταν Χριστιανοι θα λεγονταν απο Ουγγροχριστιανο πατερα και Ελληνοχριστιανη μανα;
Ποιος μίλησε για θρησκεία?
Για εθνικότητα μίλησα. Ουγγροεβραίος είναι ο Εβραίος που πριν το Β' Π.Π. ζούσε στην Ουγγαρία, και Ελληνοεβραίος, αυτός ο Εβραίος που ζούσε στην Ελλάδα. ΚΑΙ οι δύο, προφανώς εκδιώχθησαν.Επίσης, έχω την εντύπωση (ίσως κάνω λάθος) ότι οι δηλώσεις του Σαρκοζύ ήταν η αφορμή για τις ταραχές, αν και δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή. Δεν προηγήθηκαν τα επεισόδια δηλαδή.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Επίσης, έχω την εντύπωση (ίσως κάνω λάθος) ότι οι δηλώσεις του Σαρκοζύ ήταν η αφορμή για τις ταραχές, αν και δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή. Δεν προηγήθηκαν τα επεισόδια δηλαδή.Απο οσο ξερω,ο Σαρκόζυ απλα εριξε λαδι στην φωτια εκ των υστερων.
Η κατασταση ειναι εκκρυθμη, αν και μαλλον απομακρύνεται το σενάριο επέκτασης των ταραχων σε γειτονικες χώρες αφου αυτες ειναι περιορισμένες μεχρι τωρα.
Προσωπικα θλίβομαι γιατι βλεπω μια καποτε φιλελευθερη χωρα να στρέφεται σε νόμους αποικιοκρατικούς για να επιβαλλει την ταξη.Τι θα ξημερωσει αυριο στην Γαλλία,δικτατορία;;
Εμεις εδω δεν κινδυνεύουμε προς το παρον.Οι Αλβανοι ειναι πολυ περισσοτεροι ενταγμενοι και η λέξη γκέτο ειναι σχεδόν αγνωστη στην ελληνικη κοινωνία.
Μηπως τελικα οι λαοι αρνούνται να συνυπαρξουν ειρηνικα;Στην πρωτη ευκαιρία σηκωνουν μια-οποιαδήποτε- σημαία και ορμανε να φανε τον διπλανό τους.
-
πως γινεται να υπαρχουν δυο ανθρωποι διαφορετικων καταγωγων,διαφορετικων θρησκειων και οικονομικων δυνατοτητων εν ειρηνη σε ενα περιορισμενο χωρο στον οποιο ο ενας εχει το πανω χερι εναντι του αλλου?
ο σαρκοζυ εκφραζει τη νοοτροπια ενος πολυ μεγαλου μερους της γαλλικης κοινωνιας!
το ταραγμενο παρελθον της γαλλιας ειναι αυτο που δημιουργησε βραδυκινητους μηχανισμους και οδηγει τη χωρα σε κακη πορεια...
εμεις ουδεμια σχεση εχουμε με τη γαλλια ουτε προς το καλυτερο ουτε προς το χειροτερο σε αυτον τον τομεα!
-
paidia geia sas . Eimai o APOSTOLOS GIOURIS alla epeidh den exo internet kai grafo apo internetcafe den mporw na grapso oute ellhnika oute me to palio onoma mou sto forum . Edo kai 10 hmeres exo egkatastathei sto Parisi gia metekpaideysh kai apla gia na mhn sas kourasw na pw oti ta pragmata sthn Ellada parousiazontai lido yperbolika . Mou leei h gynaika mou oti akomh kia ektakta deltia kanoun ta ellhnika kanalia enw edw o kosmso mallon einai poly hremos kai sthn thleorash to programma einai kanoniko xwris paniko kai tromokratia . Ma lista egw menw 1 xil makria apo ena apo ta epikentra kai akouw arketes syrines alla mono apo pyrosbestika enw kathimerina me to metro kanw mia apostash 40leptwn gia thn douleia xwris to paramikro ixnos fobou . Auta enhmerotika kai me thn prwth eykairia , otan apokthsw dikh mou syndesh sto internet tha sbhsw to deytero nick name
-
το ιδιο αποστολε μου εγραψε και ενας φιλος μου απο το παρισι σε μεηλ!
αλλα το παρισι ειναι και μεγαλη πολη και δε ξερω κατα ποσο αληθευει...
-
sigoura se kapoies geitonies ginontai taraxes to brady alla den kaigetai pia kai olo to Parisi gia na bgazoun kai ektakta deltia ta tzimania mas sthn Ellada
-
ξερεις αν περιοριζονται περιφερειακα των γκετο η αν εχουν παει και σε καλυτερες γειτονιες?
-
koita apo oti lene stis eidhseis periorizetai se sygekrimenes perioxes entelws asxetes metaxy tous dhladh poly makria h mia apo thn allh kai kyriws periferiaka(polla xil apo to kentro)kai mono konta sto spiti mou yparxei ena metwpo
Το Παρίσι καίγεται