-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι Γερμανοι πολίτες.
Οι Αλβανοί της Ελλάδας σχετικά σύντομα θα γίνουν Έλληνες πολίτες.Περιμένουμε παρόμοια προβλήματα από αυτούς;
Όπως λες πιό πάνω (και συμφωνώ), μάλλον όχι. Γιατί η Γαλλία, λοιπόν;Το οτι εχουν ενα παλιοχαρτο που τους δινει το δικαιωμα να εχουν Γερμανικο διαβατηριο δεν τους εκανε το ιδιο και ομοιο με τον μεσο Γερμανο. Σημασια εχει πως αισθανονται αυτοι οι ιδιοι. Αν αισθανονται σαν πολιτες τριτης κατηγοριας και αν αιθανονται οτι ακομα ειναι μεταναστες σε μια ξενη χωρα τοτε οριστε μια απ τις αιτιες του προβληματος.
Νικος
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Απο εκει και περα, εγω ΔΕΝ εχω τιποτα εναντιον των ανθρωπων. Εαν εσυ θελεις να βγαλεις τα δικασου συμπερασματα, δικαιωμα σου... αλλα ΜΗΝ βαζεις λογια στο στομα μου. Εαν εισαι ανικανος να συζητησεις, να μην το κανεις... [/size]Τα παρακάτω , αν δεν απατώμαι , είναι δικά σου.
**Περιμενα να τους ειχαν μαντρωσει **εν ριπη οφθαλμου, αλλα απο οτι φαινεται λακησαν...
και τις περιουσιες τους στο ελεος των συμμοριων, αντι να τους μαντρωσει και να τους σαπισει στο ξυλο.
Δεν ειμαι καθολου ανεκτικος σε τετοια φαινομενα και παντα επιζητω παραδειγματικη τιμωρια... sorry αλλα αποψη μου. Βρηκαν και τα κανουνε... αν ηταν μαγκες αυτοι οι αλητες ας πηγαιναν να τα κανουν στην Σαουδικη Αραβια...
Από τα λίγα που είμαι σε θέση να γνωρίζω μαντρώνουν τα ζώα και όχι τους ανθρώπους. Επίσης αν πιστεύεις ότι τα όποια προβλήματα που συνεπάγεται η μετανάστευση λύνονται με το 'να τους σαπίσει στο ξύλο' μάλλον είσαι μακριά νυχτωμένος και σε κάθε περίπτωση δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου το θέμα.Ξέρεις τι ακριβώς συμβαινει στη Σ.Αραβία που επικαλείσαι;; Ουτε στους χειρότερους εφιάλτες σου..
Αν όλα αυτά που γράφεις δείχνουν ότι 'δεν έχεις τίποτα εναντίον' των ανθρώπων, εάν -λέμε εάν-είχες, τι θα έκανες;; θα άνοιγες το Μπιρκενάου;Εσύ που ξέρεις να συζητάς, θα ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο στο λίνκ πού παρέθεσα και λέει ότι οι μετανάστες οφέλησαν τον τόπο μας; στο ξαναδίνω να μην ψάχνεις.
http://www.mjourney.com/news/News_from_ ... AMEIA.htmlΟλα αυτα που λες ειναι ΗΔΗ γνωστα εδω και πολλα χρονια και φυσικα δεν παραγνωριζω τα οποια οφελη ειχαμε... και μαλιστα εις βαρος τους.
Δεν είδα να γράφεις πουθενά για οφέλη. Επίσης δεν είδα να γράφεις για θετικά και αρνητικά. Για «μάντρωμα» είδα. Θεωρώ πολύ καλό που αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν οφέλη.
Αλλα απο την αλλη, δεν καταλαβα το ποιος θα μου πεταξει τα μπαζα. Και πριν το 90 εγω τα πετουσα και τωρα εγω τα πεταω... Πριν τους Αλβανους δηλαδη πως ζουσαμε και ξαφνικα μας εγιναν τοσο αναγκαιοι? Θες να μου πεις δηλαδη πως αν δεν ειχαμε τους Αλβανους θα ειχαμε παει κατα διαολου?
Δεν με ενδιαφέρει πώς πετάς τα μπάζα σου, το παράδειγμα ήταν τυχαίο. Γνωρίζω πώς ζούσαμε πριν από τους Αλβανούς. Εσύ γνωρίζεις ότι ο κόσμος μας είναι πλέον διαφορετικός και μέσα σε αυτόν καλούμαστε να ζήσουμε τώρα; Και το πέσιμο των συνόρων είναι ένα χαρακτηριστικό του κόσμου που ζούμε τώρα.
Οι μετανάστες όπου και να έχουν πάει έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη τους τόπου που τους φιλοξενεί και ο τόπος μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Νομίζεις πραγματικά ότι τα προβλήματα που συνεπάγεται η μετανάστευση λύνονται με αφορισμούς του τύπου «να γυρίσουν στα σπίτια τους»; Αν μπορούσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους , δε θα έφευγαν ποτέ από αυτά.Και επισης απο ποτε μια κοινωνια πρεπει να ανεχεται την παραβοτικοτητα ομαδων για χαρην των φθηνων εργατικων χεριων? Δεν το καταλαβα καθολου καλα αυτο...
Τι σημαινει? Επειδη δηλαδη ο αλλος κανει χειρωνακτικη δουλεια η επειδη δεν πληρωνετε καλα, η επειδη καποιοι των εκμεταλευονται δικαιουται να προβαινει σε ΕΚΤΡΟΠΑ? Τι λεμε ρε παιδια τωρα...Όπως ανέχεσαι τους διεφθαρμένους σου πολιτικούς, όπως ανέχεσαι το διπλανό σου που καίει τα δάση για να φτιάξει αυθαίρετα, όπως ανέχεσαι το Σεχίδη και τη συμμορία που σκότωνε γέρους για να κονομάει, όπως ανέχεσαι να σκοτώνεσαι στα γήπεδα κάθε Κυριακή και γενικά όπως ανέχεσαι τις παραβατικότητες που συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου, έτσι θα ανεχτείς και την παραβατικότητα των άλλων εθνοτήτων που ζουν στον τόπο σου. Εκτός εάν πιστεύεις ότι η παραβατικότητα στον τόπο μας εμφανίστηκε με την είσοδο σε αυτήν των μεταναστευτικών ομάδων ή έχει χρώμα, οπότε πάω πασο.
Πολύ θα ήθελα να μου πεις που έγραψα ότι δικαιούται κάποιος να προβαίνει σε έκτροπα.
Υ.Γ Το «ανέχεσαι» μην το δέσεις κόμπο και με στραβώσεις πάλι. Γενικά μιλάω.
-
Πάλι 5 σελίδες σε 5 ώρες, πάλι μιλάμε ως ειδικοί για θέματα άγνωστα σ' εμάς, πάλι έχουμε τη λύση για όλα....Άαακουουου και μη μιλάαααας....
... τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις τι (σου) γίνεται.
Όσο για το '*...στοιχεία .....από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι - *τουλάχιστον προς στιγμήν- , οι μετανάστες συνεισφέρουν θετικά στο IKA, στον OΓA και στο TEBE και, για να το πούμε με πιο απλά λόγια, «αιμοδοτούν» τα ταμεία, τα στηρίζουν.', προσέξτε:
α. Το τουλάχιστον προς στιγμήν
β. Ότι δεν έχει λάβει υπ' όψιν του ο ποιητής (κατ' εμέ εσκεμμένα) ότι αρχίζουν να 'πέφτουν' κι αυτοί στο ταμείο ανεργίας. Όπως σωστά φαίνεται να το έχει πιάσει ο φίλος που έγραψε 'μεχρι που θα κολλησουν τη ραθυμια μας...' ... και θα μάθουν όλα μας τα κόλπα, συμπληρώνω.Και, επί του θέματος: ΔΕΝ είναι Γάλλοι υπήκοοι οι ταραχοποιοί της Γαλλίας; Κι εάν είναι, έστω οι περισσότεροι, τι σχέση έχουν με τους Αλβανούς της Ελλάδας, ή με τους Τούρκους της Γερμανίας;
Το link ήταν από την Καθημερινή, φαντάζομαι θα το είδες.
Η δημοσιογράφος είναι η Γαλάτη, που εγώ τόυλάχιστο που διαβάζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα την ξέρω χρόνια.
Για να της αναθέσει μια εφημερίδα σαν την 'Καθημερινή' ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα , σημαίνει ότι η δημοσιογράφος είναι καταρτισμένη , και πάντως πολύ περισσότερο καταρτισμένη από εμάς.Τι εννοείς ότι η δημοσιογράφος εσκεμμένα δεν έλαβε υπόψη τηςκάτι; την έπιασε ο έρωτας για τους μετανάστες;; λέει εσκεμμένα ψέματα;; εννοείς ότι παραπληροφορεί συνειδητά την εφημερίδα της και η εφημερίδα με τη σειρά της εμάς;; Γιατί να κάνει κατι τέτοιο; τι έχει να κερδίσει;
Οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι Γερμανοι πολίτες.
Οι Αλβανοί της Ελλάδας σχετικά σύντομα θα γίνουν Έλληνες πολίτες.Περιμένουμε παρόμοια προβλήματα από αυτούς;
Όπως λες πιό πάνω (και συμφωνώ), μάλλον όχι. Γιατί η Γαλλία, λοιπόν;Το οτι εχουν ενα παλιοχαρτο που τους δινει το δικαιωμα να εχουν Γερμανικο διαβατηριο δεν τους εκανε το ιδιο και ομοιο με τον μεσο Γερμανο. Σημασια εχει πως αισθανονται αυτοι οι ιδιοι. Αν αισθανονται σαν πολιτες τριτης κατηγοριας και αν αιθανονται οτι ακομα ειναι μεταναστες σε μια ξενη χωρα τοτε οριστε μια απ τις αιτιες του προβληματος.
Νικος
Να το πω...
Να μην το πω...
Να το πω...
Να μην το πω...
Να το πω...
Να μην το πω...
Δεν το λέω.
-
MONO SKEFTHTE POSO THA HTAN TO MEROKAMATO AN DEN YPHRXAN TOSOI POLOI METANASTES.MHN MILISO GIA THN EGLHMATIKOTITA .OI YPHRESIES TA NOSOKOMIA LOGO FORTOU ERGASIAS.POSOI METANASTES EINE GRAMENOI STO IKA;OI PERISOTEROI ZOUNE PARASITIKA STO KRATOS. KAI EPIDH OI PERISOTEROI METANASTES ERXODE NA KANOUN LEFTA SE 10 XRONIA THA DOULEVETE GIA ALBANOUS
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
MONO SKEFTHTE POSO THA HTAN TO MEROKAMATO AN DEN YPHRXAN TOSOI POLOI METANASTES.Πόσο θα ήταν;; Για πες εσύ. Μήπως ξέρεις κάποιον Ελληνα να να εργάζεται πλέον σε χειρονακτικες εργασίες;
MHN MILISO GIA THN EGLHMATIKOTITA
.
Γιατί να μη μιλήσεις;; Μίλα. Δωστε ότι ντοκουμεντο έχεις να το κουβεντιάσουμε.
OI YPHRESIES TA NOSOKOMIA LOGO FORTOU ERGASIAS.
Τι εννοείς;; Κουράζονται να εξυπηρετήσουν 10 ανθρώπους παραπάνω;
POSOI METANASTES EINE GRAMENOI STO IKA;OI PERISOTEROI ZOUNE PARASITIKA STO KRATOS. KAI EPIDH OI PERISOTEROI METANASTES ERXODE NA KANOUN LEFTA SE 10 XRONIA THA DOULEVETE GIA ALBANOUS
Εσύ για ποιον δουλευεις και για ποιον θα δουλεύεις στο μέλλον;;
Ο τόπος μας έχει 1.000.000 σχεδόν μετανάστες.
Εχεις να προτείνεις κάτι για αυτό, πέρα από τα όσα γράφεις; -
MONO SKEFTHTE POSO THA HTAN TO MEROKAMATO AN DEN YPHRXAN TOSOI POLOI METANASTES.MHN MILISO GIA THN EGLHMATIKOTITA .OI YPHRESIES TA NOSOKOMIA LOGO FORTOU ERGASIAS.POSOI METANASTES EINE GRAMENOI STO IKA;OI PERISOTEROI ZOUNE PARASITIKA STO KRATOS. KAI EPIDH OI PERISOTEROI METANASTES ERXODE NA KANOUN LEFTA SE 10 XRONIA THA DOULEVETE GIA ALBANOUSΤο μεροκαματο παλι σκατα θα ηταν για τους ιδιωτικους υπαλ. ειδικα,εγκληματικοτιτα συνησφερουν,αυτο ειναι αποδεδηγμενο μη κοροιδευομαστε,τα νοσοκομεια ηταν ειναι και θα ειναι μπουρδελα με η χωρις αυτους,για τους αλβανους αποκλειεται να δουλεψουμε ποτε.Απλα πρεπει να κρατησουμε οσους χρειαζομαστε και οι υπολοιποι πισω αλλα θελει οργανωση και κρατος για να γινει αυτο, οχι καραγκιοζηδες και κλεφτες.Αν δεν βαλει μυαλο ο ελληνας να στειλει τους απατεωνες και τα λαμογια στο διαολο δεν θα δουμε ασπρη μερα σαν χωρα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
MONO SKEFTHTE POSO THA HTAN TO MEROKAMATO AN DEN YPHRXAN TOSOI POLOI METANASTES.
Πόσο θα ήταν;; Για πες εσύ. Μήπως ξέρεις κάποιον Ελληνα να να εργάζεται πλέον σε χειρονακτικες εργασίες;
MHN MILISO GIA THN EGLHMATIKOTITA
.
Γιατί να μη μιλήσεις;; Μίλα. Δωστε ότι ντοκουμεντο έχεις να το κουβεντιάσουμε.
OI YPHRESIES TA NOSOKOMIA LOGO FORTOU ERGASIAS.
Τι εννοείς;; Κουράζονται να εξυπηρετήσουν 10 ανθρώπους παραπάνω;
POSOI METANASTES EINE GRAMENOI STO IKA;OI PERISOTEROI ZOUNE PARASITIKA STO KRATOS. KAI EPIDH OI PERISOTEROI METANASTES ERXODE NA KANOUN LEFTA SE 10 XRONIA THA DOULEVETE GIA ALBANOUS
Εσύ για ποιον δουλευεις και για ποιον θα δουλεύεις στο μέλλον;;
Ο τόπος μας έχει 1.000.000 σχεδόν μετανάστες.
Εχεις να προτείνεις κάτι για αυτό, πέρα από τα όσα γράφεις;TI 1000000 METANASTES EINE MONO STHN ATHINA TO LIGOTERO.EDO STO XORIO MOU 400 KATOIKOI EXEI KAMIA 50ARIA BOULGAROUS.DEN PREPEI NA DEXOMASTE ALBANOUS KAI SLAVOUS STHN ELLADA.
-
TI 1000000 METANASTES EINE MONO STHN ATHINA TO LIGOTERO.EDO STO XORIO MOU 400 KATOIKOI EXEI KAMIA 50ARIA BOULGAROUS.DEN PREPEI NA DEXOMASTE ALBANOUS KAI SLAVOUS STHN ELLADA.Εννοείς να δεχόμαστε μετανάστες εκτός αλβανών κ σλάβων για να υπάρχει ποικιλία;
Πω πω, το πράγμα έχει πάρει τραγελαφικές διαστάσεις
Εγώ λέω να γίνει κάτι με τις μετακομίσεις..
δε μπορείς έτσι εσύ κύριος να μετακομίζεις απεδαμε κ από κιε..
τα'xω πάρει στην κράνα με τους 'μετανάστες' άλλων περιοχών..
Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣnea smyrni- palaio falhro beef
kill the amfitheansΘέλω να ιδρύσω ένα δικό μου κράτος στην πολυκατοικία..
θα βάλω διόδια, αστυνομία, φόρο, και σύνορα..
και θα ιδρύσω και μία θρησκεία να'xoυμε με κάτι να ασχολούμεθα να γελάμε ρε παιδί μου.. -
OK. το δέχομαι.
Ανακαλώ
Θα το θέσω αλλιώς: Θα ανακαλύψω μια θρησκεία -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τι εννοείς ότι η δημοσιογράφος εσκεμμένα δεν έλαβε υπόψη τηςκάτι; την έπιασε ο έρωτας για τους μετανάστες;; λέει εσκεμμένα ψέματα;; εννοείς ότι παραπληροφορεί συνειδητά την εφημερίδα της και η εφημερίδα με τη σειρά της εμάς;; Γιατί να κάνει κατι τέτοιο; τι έχει να κερδίσει;Εννοώ και με εκπλήσσει που δεν το κατάλαβες, ότι η καλή δημοσιογράφος έγραψε την είδηση σωστά μεν, αλλά και σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής. Έγραψε το 'τουλάχιστον προς στιγμήν' κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε, σε άρθρο που μας λέει ότι 'οι μετανάστες στηρίζουν τα ταμεία'. Το θέμα είναι κατάλαβα; Γιατί αν όχι, μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 'υπέρ' ή 'κατά' των μεταναστών, κατά το δοκούν.
Το οτι εχουν ενα παλιοχαρτο που τους δινει το δικαιωμα να εχουν Γερμανικο διαβατηριο δεν τους εκανε το ιδιο και ομοιο με τον μεσο Γερμανο. Σημασια εχει πως αισθανονται αυτοι οι ιδιοι. Αν αισθανονται σαν πολιτες τριτης κατηγοριας και αν αιθανονται οτι ακομα ειναι μεταναστες σε μια ξενη χωρα τοτε οριστε μια απ τις αιτιες του προβληματος.
Στη Γερμανία, από προσωπική εμπειρία, οι περισσότεροι ευγνωμονούν ένα κράτος που τους δέχθηκε και τους φροντίζει. Στη Γαλλία έχω δει ανθρώπους που ήλθαν από τις αποικίες με Γαλλικό διαβατήριο να τρέφουν μίσος για κάθε τι Γαλλικό.
Έχω τρομερό ενδιαφέρον να μάθω τι γίνεται στην Αμερική (και να δω αν σωστά έχω καταλάβει), να ρωτήσω ή θα μας το κάνουν μπάχαλο οι γνωστοί - άγνωστοι;Δεν το λέω.
Και η άποψή μου είναι ότι πολύ καλά κάνεις.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣΜην το γελάς! Κάποτε η αστυνομία της Νέας Σμύρνης είχε πάρει εντολή να 'αποθαρρύνει' ανθρώπους από άλλους δήμους να συχνάζουν στην πλατεία. Φίλος μου κόντεψε να περάσει νύχτα στο κρατητήριο μόνο και μόνο επειδή ήταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και η ταυτότητά του έγραφε Δάφνη. Ως δικαιολογία του είπαν το παραπάνω. Τελικά τον αφήσαν ελεύθερο επειδή επιλήφθηκε ο πατέρας του που είναι δικηγόρος.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;H (soon to be ) γυναικα μου ειναι απο την Βουλγαρια με πανω απο 10 χρονια στην Ελλαδα (Κρητη), .Πιστευω οτι αν δυο ανθρωποι αγαπιουνται δεν υπαρχει λογος να μην παντρευτουν και ας ειναι απο διαφορετικα κρατη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;
H (soon to be ) γυναικα μου ειναι απο την Βουλγαρια με πανω απο 10 χρονια στην Ελλαδα (Κρητη), .Πιστευω οτι αν δυο ανθρωποι αγαπιουνται δεν υπαρχει λογος να μην παντρευτουν και ας ειναι απο διαφορετικα κρατη.
Συμφωνώ, ΑΠΟΛΥΤΑ. Ειδικά αν έχουν ξεπεραστεί προβλήματα γλώσσας και (πιθανώς) διαφορετικού θρησκεύματος.
-
Γιατι λεμε μονο για τα επεισοδια και οχι για του εμπρησμους στα ξενοδοχεια που τους ειχαν πεταξει;Πανω απο 40 ατομα καηκαν σε αυτα τα 'καταλυματα' .
Βρεθηκαν οι υπευθυνοι; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και μιας που ανοίγουμε συζήτηση περί πολιτισμικών διαφορών, ποια η γνώμη σας για τους διαφυλετικούς γάμους;
H (soon to be ) γυναικα μου ειναι απο την Βουλγαρια με πανω απο 10 χρονια στην Ελλαδα (Κρητη), .Πιστευω οτι αν δυο ανθρωποι αγαπιουνται δεν υπαρχει λογος να μην παντρευτουν και ας ειναι απο διαφορετικα κρατη.
Συμφωνώ, ΑΠΟΛΥΤΑ. Ειδικά αν έχουν ξεπεραστεί προβλήματα γλώσσας και (πιθανώς) διαφορετικού θρησκεύματος.
Πέραν από τα προφανή που είπε ο Σπύρος, οι διαφυλετικοί γάμοι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος αφομοίωσης των μεταναστών.
-
Ειμαστε στον 21ο αιώνα και θα συζηταμε για διαφυλετικους γάμους λες και ειναι τιποτα πρωτοποριακο ή κατι που απαιτεί εξέταση;
Μηπως να συζητήσουμε και για την δουλεία; -
Ένας γνωστός μου στην Κρήτη παντρεύτηκε αλλοδαπή. Μια χαρά κυρία και (με λύπη μου το λέω) καλύτερη ως άνθρωπος από πολλές ντόπιες. Εργατική στα χωράφια, νοικοκυρά, σεμνή. Άντε να βρεις τέτοια Ελληνίδα, που με το καλημέρα ρωτάει τι μάρκα αμάξι οδηγείς.
-
To άρθρο στην Ελευθεροτυπία, όπως τουλάχιστον το παραθέτετε εδώ είναι ακριβοδίκαιο. Οι μετανάστες στο παρόν συνεισφέρουν στα ταμεία στο μέλλον όμως όπως όλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν από αυτά.
Το θέμα είναι ότι σε 30 χρόνια πιθανώς η Ελλάδα να μην είναι τόπος που προσελκύει μετανάστες (γιατί οι άλλες χώρες αναπτύσονται) οπότε θα έχουμε σοβαρότατο εργασιακό πρόβλημα (αν και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί-ας είναι καλά η Αφρική) έλλειψης εργατικών χεριών αυτή τη φορά.Χωρίς τους μετανάστες τα μεροκάμματα στις οικοδομές θα ήταν υψηλότατα ως όφειλαν να είναι. Δυστυχώς τα χαμηλά μεροκάματα και γενικά η εκμετάλευση είναι η πηγή πολλών προβλημάτων.
-
Νόμο του 1955 (πόλεμος της Αλγερίας) σκέφτεται να επαναφέρει η κυβέρνηση στο Παρίσι, που έχει να κάνει με απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους!
-
Τι εννοείς ότι η δημοσιογράφος εσκεμμένα δεν έλαβε υπόψη τηςκάτι; την έπιασε ο έρωτας για τους μετανάστες;; λέει εσκεμμένα ψέματα;; εννοείς ότι παραπληροφορεί συνειδητά την εφημερίδα της και η εφημερίδα με τη σειρά της εμάς;; Γιατί να κάνει κατι τέτοιο; τι έχει να κερδίσει;
Εννοώ και με εκπλήσσει που δεν το κατάλαβες, ότι η καλή δημοσιογράφος έγραψε την είδηση σωστά μεν, αλλά και σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής. Έγραψε το 'τουλάχιστον προς στιγμήν' κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε, σε άρθρο που μας λέει ότι 'οι μετανάστες στηρίζουν τα ταμεία'. Το θέμα είναι κατάλαβα; Γιατί αν όχι, μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 'υπέρ' ή 'κατά' των μεταναστών, κατά το δοκούν.
To 'kατάλαβες' το είπα, διότι το site δεν παραπέμπει στην εφημερίδα αλλά φιλοξενεί ένα άρθρο της, και πιθανότατα να μην το πρόσεξες.
Εγώ νομίζω ότι δεν είναι΄περίεργο το 'τουλάχιστο προς τη στιγμή', διότι με τα τωρινά δεδομένα μιλάμε και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο ή σε 10 χρόνια. Τωρα για το πνεύμα της εποχής δε γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει αλλά αν κρίνω από αυτά που διαβάζω εδώ μάλλον δεν είναι υπέρ των μεταναστών, χωρίς βέβαια να σημαίνει και κάτι γενικότερο, υποχρεωτικά.
Νομίζω ότι το άρθο είναι ξεκάθαρο, από μια ξεκάθαρη στον προσανατολισμό της εφημερίδα, που με τα δικά μου κριτηρια θεωρείται αντικειμενική , που στο τέλος τέλος, δεν έχει κανένα λόγο να 'αβαντάρει' κάποια κατάσταση.Υ.Γ 'κρατήθηκα' προσπαθώντας να σεβαστώ το χώρο που μου δίνει 'βήμα' να εκφράζω την άποψή μου και -σε διαβεβαιώ-για κανένα άλλο λόγο.
Το Παρίσι καίγεται