-
Ρε παίδες, εφόσον δεν του αρέσει το golf, μην το συζητάμε άλλο.
Το παλικάρι δεν είναι κολλημένο, δεν είπε ότι είναι κακό αυτοκίνητο.
Είπε ότι δεν του αρέσει. Μην κουράζετε το θέμα χωρίς λόγο.
Κι εγώ συμφωνώ με το GTi αλλά αν δε μου άρεσε, δε θα έδινα 27 χιλιάρικα για να το πάρω μόνο και μόνο επειδή είναι καλό. (πχ το type-r που δε μου αρεσει σαν εμφάνιση, άσχετο ότι είναι γ@μω τα αυτοκίνητα, δε θα το έπαιρνα με τίποτα) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ρε παίδες, εφόσον δεν του αρέσει το golf, μην το συζητάμε άλλο.
Το παλικάρι δεν είναι κολλημένο, δεν είπε ότι είναι κακό αυτοκίνητο.
Είπε ότι δεν του αρέσει. Μην κουράζετε το θέμα χωρίς λόγο.
Κι εγώ συμφωνώ με το GTi αλλά αν δε μου άρεσε, δε θα έδινα 27 χιλιάρικα για να το πάρω μόνο και μόνο επειδή είναι καλό. (πχ το type-r που δε μου αρεσει σαν εμφάνιση, άσχετο ότι είναι γ@μω τα αυτοκίνητα, δε θα το έπαιρνα με τίποτα)Επιτέλους!!!!
-
Παιδιά γνωρίζετε που μπορώ να βρω στοιχεία ρεπριζ για το Α3 ή γενικότερα για τον 1600 FSI? Στο Ιντερνετ που έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Παιδιά γνωρίζετε που μπορώ να βρω στοιχεία ρεπριζ για το Α3 ή γενικότερα για τον 1600 FSI? Στο Ιντερνετ που έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.για κοίτα λίγο εδώ σε σύγκριση με ένα σβέλτο 1.400
-
Ikar σε ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν παραθέτω συγκριτικά το τωρινό μου 206 σε σχέση με το Α3:
Audi A3-----Peugeot 206cc
0-100: 11,3-----10,9
80-110 (3η): 6,7-----6,4
Τελική: 196-----193
βάρος: 1225-----1140
ροπή: 15,5-----14,4
ύπποι: 115-----110
κιλά ανά ύππο: 10,7-----10,4Από τα παραπάνω στοιχεία εσείς τι συμπεραίνετε; Εγώ τουλάχιστον, ότι το Α3 είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το 206 το οποίο εγώ για τις ανάγκες μου το θεωρώ μια χαρά. Αυτό με αριθμούς φαίνεται στη μία περίπτωση στα 0,4 του δευτερολέπτου και στη δεύτερη περίπτωση στα 0,3 του δευτερολέπτου. Τελικά είναι τόσο αργό το Α3; Η διαφορά στις επιδόσεις θα είναι τόσο αισθητή; Για να μην φανεί ότι προσπαθώ να αποδείξω οτιδήποτε για το Α3, όταν εγώ το οδήγησα στην Κηφισίας για 15-20 λεπτά, ναι μου φάνηκε αργό! Με ενδιαφέρει η άποψη σας όμως σε πιο μακροχρόνια χρήση. Στην εθνική, στην Αττική, σε λογικά προσπεράσματα. Πριν απαντήσετε λάβετε υπόψη σας ότι το 206 1.6 μου φαίνεται αρκετά γρήγορο.
-
Από τα παραπάνω στοιχεία εσείς τι συμπεραίνετε; Εγώ τουλάχιστον, ότι το Α3 είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το 206 το οποίο εγώ για τις ανάγκες μου το θεωρώ μια χαρά. Αυτό με αριθμούς φαίνεται στη μία περίπτωση στα 0,4 του δευτερολέπτου και στη δεύτερη περίπτωση στα 0,3 του δευτερολέπτου. Τελικά είναι τόσο αργό το Α3; Η διαφορά στις επιδόσεις θα είναι τόσο αισθητή; Για να μην φανεί ότι προσπαθώ να αποδείξω οτιδήποτε για το Α3, όταν εγώ το οδήγησα στην Κηφισίας για 15-20 λεπτά, ναι μου φάνηκε αργό! Με ενδιαφέρει η άποψη σας όμως σε πιο μακροχρόνια χρήση. Στην εθνική, στην Αττική, σε λογικά προσπεράσματα. Πριν απαντήσετε λάβετε υπόψη σας ότι το 206 1.6 μου φαίνεται αρκετά γρήγορο.ξεχνάς κάτι σημαντικό. Μπορεί τα 0,4 δλ. στα 80-110 να μην λένε πολλά, αλλά το Α3 λόγω ηλεκτρονικού γκαζιού -με χάλια ρύθμιση- σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο αργό, αφού και η απόκριση στο γκάζι δεν είναι η καλύτερη δυνατή
-
Καταρχάς τι είναι το ηλεκτρονικό γκάζι; Εφόσον ρυθμίζεται, δεν διορθώνεται κιόλας; Αν ναι με τι κινδύνους;
-
Καταρχάς τι είναι το ηλεκτρονικό γκάζι; Εφόσον ρυθμίζεται, δεν διορθώνεται κιόλας; Αν ναι με τι κινδύνους;όλα τα αυτοκίνητα πλέον έχουν ηλεκτρονικό γκάζι άλλα έχουν καλύτερη απόκριση κι άλλα (VAG) είναι...
Το κακό με τα VAG είναι ο τρόπος που λειτουργεί, μετατρέπει τη ΜΕΤΑΒΟΛΗ της θέσης του πεντάλ σε ηλεκτρικό σήμα κι ανάλογα ανοίγει την πεταλούδα.
Στα απότομα πατήματα του γκαζιού αργεί πολύ (στα ατμοσφαιρικά) στο δικό μου δεν το καταλαβαίνεις (ευτυχώς).
Το χειρότερο είναι να δοκιμάσεις να πατήσεις φρένο με το αριστερό φρενάρει το αυτοκίνητο, πέφτουν οι στροφές, αλλά όταν αφήσεις το φρένο δεν γίνεται τίποτα, μένει εκεί
-
για την αποκριση του γκαζιου υπαρχουνε 1-2 κολπακια...
-
.
Για πες λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για τις παιδικές ασθένειες του FSI. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.[list:6mblml0g][:6mblml0g]4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις -> Group VAG FSI. Καίει λάδια;[/6mblml0g]
[:6mblml0g]4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις -> FSI και καύσιμα...[/6mblml0g][/list:u:6mblml0g]
. -
τεσπα, η μπεμπα μια χαρα αμαξι ειναι για 1600 και εχει και πολυ καλη μεταπωλητικη αξια...
-
Και το Α3 και η 1.16 είναι πολύ καλά από άποψη ποιότητας. Για επιδόσεις με τα κιλά που κουβαλάνε και την απόδοση του κινητήρα δε μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Οπότε η σύγκριση έχει να κάνει με την ποιότητα κύλισης, εμφάνιση εξωτερική, εσωτερική σχεδίαση και ποιότητα υλικών στο εσωτερικό και ποιότητα κατασκευής. Η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό. Προσωπικά μου αρέσει το Α3 εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Ποιότητα κατασκευής, κύλισης και υλικών της BMW είναι ένα κλικ ποιο πάνω από το A3. Σχετικά με την πίσω κίνηση και τη μπροστινή κίνηση με τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν σήμερα η διαφορά νομίζω είναι μικρή. Είναι όμως και θέμα συνήθειας. Είχα ξεκινήσει με πισωκίνητο αυτοκίνητο και όταν πήγα σε προσθιοκίνητο στην αρχή με παραξένεψε στο κράτημα αλλά σύντομα προσαρμόστικα. Πάντα όμως η πίσω κίνηση μου δίνει ποιο μεγάλη ευχαρίστηση αρκεί να μην το παρακάνω. Θα προτιμούσα την BMW όχι για λόγους που έχουν να κάνουν με το τι μάρκα οδηγώ αλλά λόγω της άνεσης που προσφέρει, της ποιότητας κύλησης και της εσωτερικής σχεδίασης (ταμπλό, φωτισμός, θέση οδήγησης κ.λπ). Και τα δύο είναι πολύ καλά πάντως αυτοκίνητα και το δίλημα μεγάλο. Το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες Ότι εσένα σου κάνει περισσότερο κέφι να πάρεις γιατί εσύ θα το πληρώσεις και αν το μετανοιώσεις θα είναι μάλλον αργά
-
Θα προτιμούσα την BMW όχι για λόγους που έχουν να κάνουν με το τι μάρκα οδηγώ αλλά λόγω της άνεσης που προσφέρει, της ποιότητας κύλησης και της εσωτερικής σχεδίασης (ταμπλό, φωτισμός, θέση οδήγησης κ.λπ).
Πάντως από άποψη ποιότητας κατασκευής στο εσωτερικό το Α3 είναι πολύ πιο μπροστά. Η 116 και τις δύο φορές που την έκανα τεστ είχε τους τριγμούς της. Ειδικά τα πλαστικά στο καντραν είναι αστα να πάνε!
-
Ikar σε ευχαριστώ πολύ!Λοιπόν παραθέτω συγκριτικά το τωρινό μου 206 σε σχέση με το Α3:
κιλά ανά ύππο: 10,7-----10,4Από τα παραπάνω στοιχεία εσείς τι συμπεραίνετε; Εγώ τουλάχιστον, ότι το Α3 είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το 206 το οποίο εγώ για τις ανάγκες μου το θεωρώ μια χαρά. Αυτό με αριθμούς φαίνεται στη μία περίπτωση στα 0,4 του δευτερολέπτου και στη δεύτερη περίπτωση στα 0,3 του δευτερολέπτου. Τελικά είναι τόσο αργό το Α3; Η διαφορά στις επιδόσεις θα είναι τόσο αισθητή; Για να μην φανεί ότι προσπαθώ να αποδείξω οτιδήποτε για το Α3, όταν εγώ το οδήγησα στην Κηφισίας για 15-20 λεπτά, ναι μου φάνηκε αργό! Με ενδιαφέρει η άποψη σας όμως σε πιο μακροχρόνια χρήση. Στην εθνική, στην Αττική, σε λογικά προσπεράσματα. Πριν απαντήσετε λάβετε υπόψη σας ότι το 206 1.6 μου φαίνεται αρκετά γρήγορο.
1225 κιλά μόνο..; Νoway! Το ΑυtoΤρίτη το δίνει 1360 κιλά που μου φαίνεται και λογικότερο! Αρα κιλά ανα ίππο 11,8.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Ποιότητα κατασκευής, κύλισης και υλικών της BMW είναι ένα κλικ ποιο πάνω από το A3.Ποιοτικά η σειρά 1 βρίσκεται, αν όχι στο ίδιο επίπεδο,
ένα κλικ κάτω από το Α3, κατά τη γνώμη μου -
Ikar σε ευχαριστώ πολύ!
κιλά ανά ύππο: 10,7-----10,4Από τα παραπάνω στοιχεία εσείς τι συμπεραίνετε; Εγώ τουλάχιστον, ότι το Α3 είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το 206 το οποίο εγώ για τις ανάγκες μου το θεωρώ μια χαρά.
Eγώ σύμφωνα με τα παραπάνω θα σου έλεγα να μην πάρεις σε καμμία περίπτωση το Α3 (τουλάχιστον απέρριψες την 116) γιατί θα ξενερώσεις πολύ άσχημα. Καλό είναι όταν αλλάζουμε αυτοκίνητο να βελτιωνόμαστε και λιγάκι στις επιδόσεις για να βλέπουμε ότι τα λεφτά μας πιάσαν τόπο. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις βάλε δερμάντινα στο 206 κάντου και μία καλή ηχομόνωση στις πόρτες και στο καπό και τζουπ έχεις ένα ποιοτικότερο αυτοκίνητο.
technik H 116 ποιοτικά απέχει από το Α3. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf. -
Το κλικ τι μοναδα μετρησης ειναι?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ποιότητα κατασκευής, κύλισης και υλικών της BMW είναι ένα κλικ ποιο πάνω από το A3.
Ποιοτικά η σειρά 1 βρίσκεται, αν όχι στο ίδιο επίπεδο,
ένα κλικ κάτω από το Α3, κατά τη γνώμη μουΗ ΒΜW είναι πολλά κλίκ κάτω από το Audi, και μάλιστα ένα κλικ κάτω και απο την 147FL
-
Ψήφο στην 116 από εμένα. Πρώτα από ολα γιατί την θεωρώ πολύ πιο ωραία και πρωτότυπη σχεδιαστικά από το Α3 και μέσα και έξω. Δεύτερο, είναι πιο φθηνή (έστω και λίγο) με καλύτερο όμως εξοπλισμό. Τρίτο, δεν φοβάσαι μήπως θεωρηθείς ηλίθιος πέρνωντας το Α3 και όχι το δίδυμο GOLF με 5.000 λιγότερα. Τεταρτο, θα αργήσει πολύ περισσότερο να αλλάξει μοντέλο (το Α3 είναι ήδη 2,5 χρόνια στην αγορά και έχει κάνει και facelift), Πέμπτο κυκλοφορούν πιο λίγες στο δρόμο, Έκτο δεν καίει αποκλειστικά super αμόλυβδη, έβδομο ακούγονται πιο συχνα παραπονα για την αξιοπιστία των audi σχετικά με τις BMW.
Μειονεκτήματα 116. Πρώτον Ο κινητήρας ο οποίος εκτός από τις επιδόσεις του που δεν απέχουν πολύ από του Α3, είναι σχετικά παλαιός, δεν έχει valvetronic, καίει σχετικά πολύ. Δεύτερον η έλλειψη 3πορτου αμαξώματος.
Παρόλα αυτά όμως την προτιμώ μεταξύ των δύο -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ikar σε ευχαριστώ πολύ!
κιλά ανά ύππο: 10,7-----10,4Από τα παραπάνω στοιχεία εσείς τι συμπεραίνετε; Εγώ τουλάχιστον, ότι το Α3 είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το 206 το οποίο εγώ για τις ανάγκες μου το θεωρώ μια χαρά.
Eγώ σύμφωνα με τα παραπάνω θα σου έλεγα να μην πάρεις σε καμμία περίπτωση το Α3 (τουλάχιστον απέρριψες την 116) γιατί θα ξενερώσεις πολύ άσχημα. Καλό είναι όταν αλλάζουμε αυτοκίνητο να βελτιωνόμαστε και λιγάκι στις επιδόσεις για να βλέπουμε ότι τα λεφτά μας πιάσαν τόπο. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις βάλε δερμάντινα στο 206 κάντου και μία καλή ηχομόνωση στις πόρτες και στο καπό και τζουπ έχεις ένα ποιοτικότερο αυτοκίνητο.
technik H 116 ποιοτικά απέχει από το Α3. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf.Σχετικό είναι αυτό meco, εγώ ας πούμε και ο κάθε εγώ που είχε αποκτήσει ένα Rallye, VTS τι θα πρέπει να πάρει μετά;
Ισα ίσα που μετά θες κάτι ηπιότερο...
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;