-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΠΑΝΤΩΣ , το πρωί άκουσα στην Τ.Β ΌΤΙ οι σταθμοι των διοδιων θα είναι 21 απο αθήνα -θεσσαλονίκη !!!!!!!
Προφανως θα συνυπολογιζονται και τα διοδια στις εισοδους της ΕΟ.Κατι αναλογο με τα διοδια Οινοφυτων
λοιπον στο δημοσιοκαφρο που εφτιαξε το πιασαρικο 'θεμα' αποκρυπτοντας καποια στοιχεια και λεγοντας ψεμματα.21 σταθμοι Χ 50 χιλιομετρα ενδιαμεσο= 1050 χιλιομετρα που ειναι η αποσταση (προ Εγνατιας) Αθηνας-Ορμενιου και κατι περισσοτερο προς Βουλγαρια μερια...
-
[>Ο χρήστης irou37 έγραψε:
100% σύμφωνος! Εξ'άλλου το έγραψα και στο δικό μου πόστ...
'Τοίχος' από fibeglass (σαν αυτούς που έχει στον κηφισσό σε σημεία που είναι κατοικημένες περιοχές ή σχολεία, πιο πολύ για το θέμα της φασαρίας) δεν θα ήταν πιστεύω σωστή λύση γιατί θα 'φυλάκιζε' τα ζώα σε περίπτωση πυρκαϊάς.στο εξωτερικο, υπαρχουν ειδικες γεφυρες οι οποιες εχουν ακριβως αυτο το σκοπο: να περνανε τα ζωα απο τη μια πλευρα του δρομου στην αλλη. Μιλαω για αυτοκινητοδρομους.
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ γιατι δεν εχω περάσει , ας μας πει κάποιος στην ΕΓΝΑΤΙΑ που είναι καινουργιος δρομος , εχει γινει τιποτα σχετικό?
Π
Στην Εγνατια οδο φροντιζαμε να υπαρχουν συχνα πλακοσκεπη τεχνικα διελευσης ομβριων υδατων τετοιου μεγεθους ωστε τα ζωα,ερπετα, και οχι μονο η αρκουδα να βρισκουν τροπο να περνουν κατω απο τον δρομο. Με δεδομενο δε οτι η περιφραξις ειναι πληρης και ελεγχεται... για τις περιπτωσεις που καποιος την κοβει κατα καιρους, και επισκευαζεται τοτε ειναι δεδομενο οτι ζωο δεν μπορει να μπει.... διοτι αν μπει τοτε ειναι ακομα πιο δυσκολο να βγει!!! και θα πεθανει απο την πεινα..... ετσι οποιος παρατηρησει κατι τετοιο ειναι σωστο να ειδοποιησει ωστε να το βοηθησουν να βγει απο την περιφραγμενη οδο... Μας τυχαινε κατι τετοιο οταν ημασταν στη φαση να παραδοσουμε κομματι της Εγνατιας και η περιφραξη οταν ολοκληρωνοτανε δεν ηταν απολυτα κλειστη. ετσι βλεπαμε εγκλοβισμενα ζωα, σκυλια συνηθως, που ομως επειδη δεν υπηρχε κυκλοφορια παρα μονο των οχηματων του εργολαβου τα βγαζαμε εξω απο την περιφραξη...
-
ψιλό άσχετο αλλά θα το ρωτήσω
υπάρχει καποια προδιαγραφή που πρέπει να τηρείται απο τον κατασκευαστή για τον συντελεστή τριβής της ασφάλτου??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ψιλό άσχετο αλλά θα το ρωτήσωυπάρχει καποια προδιαγραφή που πρέπει να τηρείται απο τον κατασκευαστή για τον συντελεστή τριβής της ασφάλτου??
Για τα Όπελ ισχύει το πρόσφυση εμπρός τροχών < πρόσφυση πίσω τροχών.
Για Ελλάδα γενικότερα, νομίζω πως όχι.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
υπάρχει καποια προδιαγραφή που πρέπει να τηρείται απο τον κατασκευαστή για τον συντελεστή τριβής της ασφάλτου??
σε ποιον κατασκευαστή αναφέρομαι κατάλαβες ??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ψιλό άσχετο αλλά θα το ρωτήσωυπάρχει καποια προδιαγραφή που πρέπει να τηρείται απο τον κατασκευαστή για τον συντελεστή τριβής της ασφάλτου??
Ναι φυσικα 'υπαρχει', αλλα ποιος την ελεγχει ειναι το θεμα!!!. Ειδικα στην αντιολησθηρα υπαρχουν προδιαγραφες για τον συντελεστη σκληροτητας του θραυστου υλικου.... (Γνευσιος, Ανδεσιτης, κ.λ.π. γρανιτες). Κανονικα σε μεγαλες εργολαβιες π.χ. Εγνατια, ΑΟ, Ιονια οδος, οταν ο εργολαβος προτεινει λατομειο για αυτα τα υλικα τοτε γινονται δοκιμαστικες στρωσεις για να γινουν οι διαφορες δοκιμες, και να γινει δεκτο το μιγμα. Οι υπηρεσιες του υπουργειου εχουν αποφασισει που θα μπει αντιολησθηρα στρωση απο την στιγμη που δημοπρατουν το εργο.... ομως σε πολλες περιπτωσεις ελειψει χρηματων δεν γινεται... και μενουμε με την απλη ασβεστολιθικη στρωση η οποια σε μικρο χρονικο διαστημα χανει την αρχικη ικανοτητα της σε τριβη..... Ομως οταν δεν γινει τοτε δεν λειτουργει και η αποχετευση ομβριων σωστα γιατι τα υψομετρα των φρεατιων ομβριων εχουν μπει με την σκεψη οτι θα γινει και η τελευταια στρωση!!!! και ετσι λιμναζουν νερα στο οδοστρωμα..... με τα γνωστα αποτελεσματα....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι έχοντες τεχνικές γνώσεις περι ασφαλτόστρωσης θέλω να μου πουν αν το αποτέλεσμα στα πρόσφατα έργα της ΕΟ Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας είναι κάποια τεχνική που εξασφαλίζει σταδιακή εξομάλυνση ή απλά ο νέος ασφαλτοτάπητας βγήκε τρισάθλιος και χειρότερος απο οτι έχω οδηγήσει τα τελευταία 10 χρόνια.Όντως ελεεινό, στο ρεύμα προς Αθήνα σε ένα σημείο με έπιασαν τα γέλια. Αν ήμουν γυναίκα με πλούσιο στήθος, θα το είχα φάει 100%.
Το θετικό είναι πως είναι προσωρινή η διαγράμμιση, οπότε ίσως μπει ένα ακόμα στρώμα από πάνω. Η λέω π@παριές;
-
Ειναι οντως κιτρινο οποτε υπαρχει ελπιδα (ελπιζουμε )
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θετικό είναι πως είναι προσωρινή η διαγράμμιση, οπότε ίσως μπει ένα ακόμα στρώμα από πάνω. Η λέω π@παριές; -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ειναι οντως κιτρινο οποτε υπαρχει ελπιδα (ελπιζουμε )Με κίτρινο διαγραμμίζουν και περιοχές που παρουσιάζουν συχνά φαινόμενα ομίχλης (η Μαλακάσα είναι τέτοια)... οπότε ας μη χαίρεστε από τώρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
οι έχοντες τεχνικές γνώσεις περι ασφαλτόστρωσης θέλω να μου πουν αν το αποτέλεσμα στα πρόσφατα έργα της ΕΟ Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας είναι κάποια τεχνική που εξασφαλίζει σταδιακή εξομάλυνση ή απλά ο νέος ασφαλτοτάπητας βγήκε τρισάθλιος και χειρότερος απο οτι έχω οδηγήσει τα τελευταία 10 χρόνια.
Όντως ελεεινό, στο ρεύμα προς Αθήνα σε ένα σημείο με έπιασαν τα γέλια. Αν ήμουν γυναίκα με πλούσιο στήθος, θα το είχα φάει 100%.
Το θετικό είναι πως είναι προσωρινή η διαγράμμιση, οπότε ίσως μπει ένα ακόμα στρώμα από πάνω. Η λέω π@παριές;
Παρατηρηστε δεξια στο τελος του ασφαλτοταπητα αν το τσιμεντινο λουκι ομβριων ειναι προσωπο με την στρωση που υπαρχει τωρα η αν το τσιμεντο ειναι λιγο πιο ψηλα( 4 ποντους) Στη δευτερη περιπτωση θα πεσει και αλλη στρωση...., αν και εφοσον λετε οτι ειναι απαραδεκτη η τωρινη παιζει να την ξησουν και να την ξανακανουν..... γενικως...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ήμουν γυναίκα με πλούσιο στήθος, θα το είχα φάει 100%.Είσαι γυναίκα με μικρό στήθος;
Διορθώνεται πάντως, μην στεναχωριέσαι.... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οι έχοντες τεχνικές γνώσεις περι ασφαλτόστρωσης θέλω να μου πουν αν το αποτέλεσμα στα πρόσφατα έργα της ΕΟ Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας είναι κάποια τεχνική που εξασφαλίζει σταδιακή εξομάλυνση ή απλά ο νέος ασφαλτοτάπητας βγήκε τρισάθλιος και χειρότερος απο οτι έχω οδηγήσει τα τελευταία 10 χρόνια.
Όντως ελεεινό, στο ρεύμα προς Αθήνα σε ένα σημείο με έπιασαν τα γέλια. Αν ήμουν γυναίκα με πλούσιο στήθος, θα το είχα φάει 100%.
Παρατηρηστε δεξια στο τελος του ασφαλτοταπητα αν το τσιμεντινο λουκι ομβριων ειναι προσωπο με την στρωση που υπαρχει τωρα η αν το τσιμεντο ειναι λιγο πιο ψηλα( 4 ποντους) Στη δευτερη περιπτωση θα πεσει και αλλη στρωση...., αν και εφοσον λετε οτι ειναι απαραδεκτη η τωρινη παιζει να την ξησουν και να την ξανακανουν..... γενικως...
Ειχα περασει μολις το ειχαν στρωσει και στα δυο ρευματα και μαλιστα ειχα σχολιασει μερικες σελιδες πιο πισω το ποσο κακοστρωμενο ηταν. Το τσιμεντο ειναι προσωπο με την ασφαλτο και αυτοι που εκαναν την συγκεκριμενη δουλεια (Μεγ. Εβδομαδα) ειναι εμφανες οτι βιαζοντουσταν να προλαβουν την εξοδο....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν ήμουν γυναίκα με πλούσιο στήθος, θα το είχα φάει 100%.
Είσαι γυναίκα με μικρό στήθος;
Διορθώνεται πάντως, μην στεναχωριέσαι....Υπάρχουν κι άντρες με βυζί.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
σε ποιον κατασκευαστή αναφέρομαι κατάλαβες ??
Ή δεν έχεις χιούμορ ή δεν καταλαβαίνεις τον δείκτη νοημοσύνης μου. Μικρό το κακό, όπως και να έχει. Κάποιος τοπογράφος ΑΤΜ θα μπορεί να απαντήσει. Ενδιαφέρον το ερώτημα πάντως.
-
Θέλω να πάω στο Περτούλι απο Θεσσαλονίκη.Μπορεί να μου πει κάποιος ποιό δρόμο να ακολουθήσω?Δηλαδή να πάω Γρεβενά και απο εκεί για Καλαμπάκα ή να πάω Τρίκαλα μέσω Λάρισας και συνέχεια προς Περτούλι?Πόσες ώρες είναι?Γιατί μια φορά που πήγα Καλαμπάκα μέσω Γρεβενών έκανα σχεδόν 3 ώρες.
-
Ο χρήστης ss500 έγραψε:
Θέλω να πάω στο Περτούλι απο Θεσσαλονίκη.Μπορεί να μου πει κάποιος ποιό δρόμο να ακολουθήσω?Δηλαδή να πάω Γρεβενά και απο εκεί για Καλαμπάκα ή να πάω Τρίκαλα μέσω Λάρισας και συνέχεια προς Περτούλι?Πόσες ώρες είναι?Γιατί μια φορά που πήγα Καλαμπάκα μέσω Γρεβενών έκανα σχεδόν 3 ώρες.Θα σου προτεινα το δευτερο. Η εγνατια μετα τα γρεβενα δεν εχει ολοκληρωθει (εκτος αν εχει αλλξει κατι μετα το πασχα) και θα πρεπει να διασχισεις την καταρα για να κατεβεις καλαμπακ. Ο δρομος λαρισα-τρικαλα ειναι καλυτερος με αρκετα σημεια 2 λωριδες ανα κατευθυνση με νησιδα ή χωρις.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Θέλω να πάω στο Περτούλι απο Θεσσαλονίκη.Μπορεί να μου πει κάποιος ποιό δρόμο να ακολουθήσω?Δηλαδή να πάω Γρεβενά και απο εκεί για Καλαμπάκα ή να πάω Τρίκαλα μέσω Λάρισας και συνέχεια προς Περτούλι?Πόσες ώρες είναι?Γιατί μια φορά που πήγα Καλαμπάκα μέσω Γρεβενών έκανα σχεδόν 3 ώρες.
Θα σου προτεινα το δευτερο. Η εγνατια μετα τα γρεβενα δεν εχει ολοκληρωθει (εκτος αν εχει αλλξει κατι μετα το πασχα) και θα πρεπει να διασχισεις την καταρα για να κατεβεις καλαμπακ. Ο δρομος λαρισα-τρικαλα ειναι καλυτερος με αρκετα σημεια 2 λωριδες ανα κατευθυνση με νησιδα ή χωρις.
Υπάρχει απ'ευθείας δρόμος από γρεβενά-καλαμπάκα που δεν περνάει από κατάρα. πλέον με την εγνατία είναι πιο σύντομο να πας θεσσαλονίκη-καλαμπάκα μέσω γρεβενών παρά μέσω λάρισας, κυρίως επειδή παρακάμπτεις τη λάρισα. για περτούλι δεν ξέρω αν έχει σημαντική διαφορά.
Ωραίο το περτούλι πάντως -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Θα σου προτεινα το δευτερο. Η εγνατια μετα τα γρεβενα δεν εχει ολοκληρωθει (εκτος αν εχει αλλξει κατι μετα το πασχα) και θα πρεπει να διασχισεις την καταρα για να κατεβεις καλαμπακ. Ο δρομος λαρισα-τρικαλα ειναι καλυτερος με αρκετα σημεια 2 λωριδες ανα κατευθυνση με νησιδα ή χωρις.
Υπάρχει απ'ευθείας δρόμος από γρεβενά-καλαμπάκα που δεν περνάει από κατάρα. πλέον με την εγνατία είναι πιο σύντομο να πας θεσσαλονίκη-καλαμπάκα μέσω γρεβενών παρά μέσω λάρισας, κυρίως επειδή παρακάμπτεις τη λάρισα. για περτούλι δεν ξέρω αν έχει σημαντική διαφορά.
Ωραίο το περτούλι πάντωςΩραίο είναι για αυτό θέλω να ξαναπάω,αλλά παλιά είχα ξεκινήσει απο Λάρισα.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και μάλλον θα πάω μέσω Γρεβενών.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
UPDATE: Την βδομάδα που έρχεται ξεκινάμε το τελευταίο κομμάτι (Σήραγγα Σ2, στην Τύρια, κοντά στην Δωδώνη). Λογικά πριν το τέλος του μήνα, θα δοθεί και αυτό στην κυκλοφορία, οπότε θα γλιτώνεις άλλα 5-10 λεπτά (ανάλογα την κίνηση)Στο σημειο αυτο την περασμενη βδομαδα καθυστερησα περι το 20λεπτο...
Στις 2 αμφιδρομησεις σε Αραχθο και Περιστερι απλα εκοψα ταχυτητα.
Τρικαλα-Γιαννενα το εκανα 1,5 ωρα ακριβως (Παναγια-Γιαννενα 35' -το υπολοιπο ειναι ο απαραδεκτος δρομος απο Τρικαλα για Παναγια). Γιαννενα-Ηγουμενιτσα (λογω Τυριας) υπολογιστε 45'-50' στην καλυτερη περιπτωση.
Παντως ειχε πλακα που εγκαινιασανε δρομο που ακομα δεν ειναι ετοιμος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...