-
Άραγε η ποιότητα της ασφάλτου στην Εγνατία είναι η ίδια που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στους λοιπούς δρόμους? Γιατί ακόμα και σε καινούργιους δρόμους μετά από λίγο κάθονται και χορεύουμε?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Άραγε η ποιότητα της ασφάλτου στην Εγνατία είναι η ίδια που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στους λοιπούς δρόμους? Γιατί ακόμα και σε καινούργιους δρόμους μετά από λίγο κάθονται και χορεύουμε?Ειναι μαλλον απιθανο να αστοχησουν τα επιχωματα και οι υποβασεις κατω απο την ασφαλτοστρωση, που εχει συνολικο παχος νομιζω πλεον 24 ποντους μαζυ με την αντιολισθηρα.. αλλα το θεμα ειναι η ποιοτικη παρακολουθηση της διαστρωσης των επαλληλων στρωσεων, ωστε να πετυχει το τεστ ομαλοτητος...... στο τελος..... Οταν ομως η υπηρεσια δεν το κανει, τοτε το αποτελεσμα ειναι κακη ποιοτητα κυλισης.... η και γρηγορη φθορα της τελευταιας στρωσης και αναγκη επισκευης με κοστος....στο κρατος ενω κανονικα θα επρεπε να το κανει ο εργολαβος με δικα του λεφτα αφου δεν πετυχε την προδιαγραφη της ποιοτητας.....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Άραγε η ποιότητα της ασφάλτου στην Εγνατία είναι η ίδια που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στους λοιπούς δρόμους? Γιατί ακόμα και σε καινούργιους δρόμους μετά από λίγο κάθονται και χορεύουμε?
Ειναι μαλλον απιθανο να αστοχησουν τα επιχωματα και οι υποβασεις κατω απο την ασφαλτοστρωση, που εχει συνολικο παχος νομιζω πλεον 24 ποντους μαζυ με την αντιολισθηρα.. αλλα το θεμα ειναι η ποιοτικη παρακολουθηση της διαστρωσης των επαλληλων στρωσεων, ωστε να πετυχει το τεστ ομαλοτητος...... στο τελος..... Οταν ομως η υπηρεσια δεν το κανει, τοτε το αποτελεσμα ειναι κακη ποιοτητα κυλισης.... η και γρηγορη φθορα της τελευταιας στρωσης και αναγκη επισκευης με κοστος....στο κρατος ενω κανονικα θα επρεπε να το κανει ο εργολαβος με δικα του λεφτα αφου δεν πετυχε την προδιαγραφη της ποιοτητας.....
οπως ας πουμε η οδος κορίνθου τρίπολης....πριν απο 8-9 χρονια?
-
Για την Κορινθου τριπολης μιλας την Εθνικη πιστευω.... Οι υπηρεσιες του ΠΕΧΩΔΕ εκει ειναι για τον Λ...τσο.... Και παραλαμβανουν οτι ναναι...... ποιοτικα. Ετσι ηταν και το κοματι μετα την Μεγαλοπολη που Γλυστρησε και εφυγε!!! πριν παραδοθει καν....... Κανουν οικονομιες στην διαρκεια των μελετων στα γεωτεχνικα και ετσι δεν εχουν σωστα στοιχεια για θεμελιωσουν οπως πρεπει.... Υπηρεσιακοι Παραγοντες!!!!!! στην εκαστοτε Περιφεριακη υπηρεσια του ΠΕΧΩΔΕ...... Δεν τους εχουν ξηλωσει ποτε ομως οσους υπογραφουν τετοια θεματα....
-
Έχετε οδηγήσει στο κέντρο της Πάτρας;
Από το σπίτι μου (κοντά στο Ρίο) μέχρι το κέντρο, κυριολεκτικά πάς 'ντάπα-ντούπα'..
Χάλια οδόστρωμα του οποίου η επιφάνεια μοιάζει με φουρτουνιασμένη θάλασσα..
Βλέπω όμως πολυ συχνά, Aston Martin, Porsche, Jeep Grand Cherokee, Mazda RX8..
Ήθελα να ξερα, δεν τα λυπούνται;
-
διπλή δημοσίευση...
-
Σε περιοχή της ΕΟ με 3 λωρίδες +ΛΕΑ κάπου μεταξύ Λάρισσας και Θεσ/κης υπό βροχή η μεσαία και αριστερή ήταν άψογες, σαν στεγνές ενώ όποιος ήταν στην δεξιά (προφανώς φθαρμένη από τις νταλίκες) έβγαζε τρελλά απόνερα από πίσω... τεράστια διαφορά! Τέτοιου είδους διαφορές από λωρίδα σε λωρίδα μπορεί να είναι επικίνδυνες. Και σε άλλα σημεία έχω παρατηρήσει ότι η δεξιά λωρίδα υστερεί σε φθορά ενώ μπορεί να έχει περισσότερα μπαλώματα, προβλέπεται γενικά κάποια εξισορρόπηση, πχ συχνότερη επισκευή/συντήρηση της δεξιάς λωρίδας;;
Καλά γιατί σε άλλες χώρες τα μπαλώματα (που κι εκεί υπάρχουν) είναι στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο και δεν είναι σαν σαμαράκια ή σαν λακούβες.... -
Πάντως, στο κομμάτι Κατερίνη-Θεσσαλονίκη μαζεύει πολύ νερό και η αριστερή.
Κάποια στιγμή που το έκανα υπό βροχή, βγήκα αριστερά για να προσπεράσω φορτηγό που άφηνε τρελό νέφος από σπρέι και μου συνέβη υδρολίσθηση, που τα είδα όλα. -
Eπίσης, σε κάποιο μεγάλο τμήμα της Ε.Ο. Αθηνων-Πατρών, οι φουκαριάρηδες οδηγοί χρησιμοποιούν την Λ.Ε.Α. λόγω μεγάλης επικινδυνότητας της Οδού, έχοντας την καταστήσει, ουσιαστικά δεύτερη λωρίδα.
Υ.Γ. 'Αυτοκινητόδρομος' χωρίς διάζωμα και με μια και μοναδική λωρίδα ανα κατεύθυνση.
(...με 2.80 Ευρώ διόδια...) -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Κάποια στιγμή που το έκανα υπό βροχή, βγήκα συνέχεια αριστερά για να προσπεράσω φορτηγό που άφηνε τρελό νέφος από σπρέι και μερσεντές και μπεμβέ που βόλταραν μέσα στα μεσάνυχτα και μου συνέβαινε συνέχεια υδρολίσθηση, που τα είδα όλα.Αυτό ήταν το καλοκαίρι μου. Όντως, ειδικά κοντά στα διόδια (πριν και μετά) υδρολίσθαινα αρκετά, παρά το στενό ελαστικό και τις μικρές αναλογικά ταχύτητες. Στις ευθείες Μεθώνης-Μακρύγιαλου δεν είχα πρόβλημα, λόγω κλίσης δρόμου. Στον Κορινό ξανά τα ίδια.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Κάποια στιγμή που το έκανα υπό βροχή, βγήκα αριστερά για να προσπεράσω φορτηγό που άφηνε τρελό νέφος από σπρέι και μου συνέβη υδρολίσθηση, που τα είδα όλα.Καλά είσαι, εγώ τα είδα όλα σε κάποια φάση στο καινούριο κομμάτι, πάνω από Καμμένα Βούρλα.
-
Έψαξα τα προηγούμενα ποστ αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη με τις ονομασίες κλπ.
Μια περιληπτική απάντηση θέλω από κάποιον που γνωρίζει.
Από Θεσσαλονίκη για Ηγουμενίτσα, πόσα χιλιόμετρα δεν είναι Εγνατία και πόση ώρα είναι περίπου με φυσιολογικές ταχύτητες;
Ευχαριστώ
-
Υπάρχει ένα κομμάτι 5 χλμ περίπου από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα που ΔΕΝ είναι Εγνατία. Μετά, αφού φτάσεις στον Α/Κ Μετσόβου, βγαίνεις στον παλιό και πηγαίνεις από Μηλιά κλπ, όπως ισχύει εδώ και χρόνια και ξαναμπαίνεις Εγνατία, λίγο πριν τα Γρεβενά. Λείπει ουσιαστικά το κομμάτι Μέτσοβο-Γρεβενά. Το καινούριο κομμάτι που δόθηκε, Μέτσοβο-Παναγιά, δεν αφορά αυτούς που κινούνται προς/από Θεσσαλονίκη.
Ο συνολικό χρόνος Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη, είναι κάτι παρακάτω από 4 ώρες, αν το υπολογίζω σωστά.. -
O 'γκουρού' της Εγνατίας έδωσε και πάλι τα φώτα του
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
O 'γκουρού' της Εγνατίας έδωσε και πάλι τα φώτα τουΑφού μου έχουν...αλλάξει τα φώτα εκεί πάνω!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υπάρχει ένα κομμάτι 5 χλμ περίπου από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα που ΔΕΝ είναι Εγνατία. Μετά, αφού φτάσεις στον Α/Κ Μετσόβου, βγαίνεις στον παλιό και πηγαίνεις από Μηλιά κλπ, όπως ισχύει εδώ και χρόνια και ξαναμπαίνεις Εγνατία, λίγο πριν τα Γρεβενά. Λείπει ουσιαστικά το κομμάτι Μέτσοβο-Γρεβενά. Το καινούριο κομμάτι που δόθηκε, Μέτσοβο-Παναγιά, δεν αφορά αυτούς που κινούνται προς/από Θεσσαλονίκη.
Ο συνολικό χρόνος Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη, είναι κάτι παρακάτω από 4 ώρες, αν το υπολογίζω σωστά..Ευχαριστώ!!
-
Το σημείο που πραγματικά μπορείς να απολαύσεις το αμάξι και να τελικιάσεις πολλές φορές ακόμα και ferrari είναι η Εγνατία απο την Θεσσαλονίκη έως και την Αλεξανδρούπολη. Ειδικά βράδυ μπλόκα δεν υπάρχουν (όπως και βενζινάδικα )
Έκανα πριν 2-3 μήνες Αθήνα - Κομοτηνή...800+ χλμ όλα με βροχή...απο ελαφριά μέχρι καταρρακτώδη...μέχρι Θεσσαλονίκη πολλά κομμάτια είναι απλά επικίνδυνα με τέτοιες συνθήκες. Μετά την Θεσσαλονίκη ο δρόμος είναι απλά άψογος!
-
Βρε παιδιά, κάτι άσχετο με τη ροή της κουβέντας σας..
Έχετε κατέβει Πάτρα;
Από το Ρίο μέχρι το κέντρο, η κατάσταση του Οδοστρώματος δεν παλεύεται!!!
Ολόκληρη η Πανεπιστημίου είναι γεμάτη μπαλώματα, λακούβες, καμπύλες και απότομα εξογκώματα...
Η Οδός Μαιζώνος, είναι στο πλάτος κάπως έτσι:
Βλέπω στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. 'Νέα Έργα'..
..και ψάχνω με το μικροσκόπιο αυτά τα νέα έργα..
..μπάς και πείσω τον εαυτό μου ότι αυτοί που μας κυβερνούν, δεν μας δουλεύουν ψιλό γαζί..
..αλλά μάταια.
Μια μέρα, βάζω στο αυτοκίνητο ενα ποτηράκι με νερό και μια κουταλιά καφέ.
Στο τέρμα της διαδρομής, είχε γίνει Frappe!Έχω αρχίσει να λυπάμαι το αυτοκίνητο, και σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιώ αστικό για τις μετακινήσεις..
..πράγμα το οποίο με κάνει να υποπτέυομαι ότι οι λακούβες είναι trick του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. σε συνεργασία με το Μεταφορών, για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού.. -
Ναι θυμάμαι τα είχα δει... Έτσι να σκεφτείς είναι και ο κηφισός σε ένα αρκετά μεγάλο μήκος...
-
απόλυτο χάος σήμερα στην Αττική Οδό.
μήπως θα ήταν καλό να βάλουν ένα real time traffic monitor στο site τους...
γενικά έχει ακουστεί τίποτα για υλοποίηση tmc κάποια στιγμή στην Αθήνα/Αττική? εκτός απο powerpoint
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...