-
Μαύρο χάλι, μη συζητάς...
-
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Βέβαια, δε χρειαζόταν να φτάσουμε στο 2005 για να γίνει το 80% του έργου. Αργήσαμε εγκληματικά. Στο εξωτερικό (π.χ. Γερμανία) υπήρχαν ολοκληρωμένοι αυτοκινητόδρομοι ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '50!Στη Γερμανια υπηρχαν ολοκληρωμενοι αυτοκινητοδρομοι απο τη δεκαετια του 30 αγαπητε μου
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Στη Γερμανια υπηρχαν ολοκληρωμενοι αυτοκινητοδρομοι απο τη δεκαετια του 30 αγαπητε μου
Δεν ξέρω για δεκαετίες '30 και '40. Το έχεις ψάξει το θέμα;
-
Για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης, τι γνώμη έχετε;
Και κάτι ακόμα: ξεκίνησαν επιτέλους τα έργα στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών;;;
-
Ένας εκ των πλέον επικίνδυνων δρόμων που έχω οδηγήσει είναι το κομμάτι Σοφάδες-Νέο Μοναστήρι της Ε.Ο. Καρδίτσας-Λαμίας.Ευθεία κατα κύριο λόγο με μεγάλες καμπές άρα και σχετικά υψηλές ταχύτητες..Ποιότητα ασφάλτου φουλ στα σαμαράκια.Ο δρόμος είναι υπερυψωμένος σε σχέση με τα εκατέρωθεν χωράφια και δεν υπάρχει έστω και υπωτυπώδης λωρίδα ανάγκης.Δένδρα δεξιά αριστερά ανα 10 μέτρα.Αν γλύτωνες τη μετωπική θα έπεφτες στο κενό και το πιθανότερο σε δένδρο. .Ευτυχώς κατασκευάζουν καινούργιο τμήμα δίπλα στον παλιό προφανως για να γίνει διπλής κυκλοφορίας.
-
Εγώ θα γράψω για την 111 ΕΟ Πατρών - Τρίπολης η οποία διέρχεται από τρεις νομούς........
Απλά εγκατάλειψη...... εκτός και από το Δ' ΚΠΣ και αν μείνει έτσι θα καταλήξει χωματόδρομος!!!!!!
Απλά κρίμα.... γιατί από τους δρόμους εξαρτάται η ανάπτυξη όλης της περιοχής!!!!!!!
Κάτι μπαλοματάκια από την ΔΕΚΕ και αυτό είναι όλο.......
ΜΟΜΑ και πάλι ΜΟΜΑ μου φαίνεται!!!!!!!Στο Στρατό κάθονται που κάθονται το 50%, γιατί δεν φτιάχνουν κανά δρόμο οοεοο??????
Πέρα από αυτό είναι δρομάρα για να ψαχτεις οδηγικά και να δεις που πατάς και εσύ και το τουτού καθώς δεν είναι τελείως κλειστό το κομμάτι αλλά έχει και μεγάλες ευθείες!!!!!
My best road in Greece...... -
Για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης, τι γνώμη έχετε;Και κάτι ακόμα: ξεκίνησαν επιτέλους τα έργα στο δρόμο Κορίνθου-Πατρών;;;
-
Για Κόρινθο Πάτρα θα περιμένουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα.... διαπλάτυνση μέχρι το Λόγγο λέει το concept και από κεί και πέρα το ρεύμα για Πάτρα θα πιάνει όλο το υπάρχον οδόστρωμα ενώ το Πάτρα - Λόγγος θα έχει νέα χάραξη πίσω από του βουνό!!!!!!!!!
-
Κόρινθος Τρίπολη ωραίο κομμάτι με την ατυχία της κατολίσθησης στο γνωστό σημείο .......
επικίνδυνο σημείο για καραμπόλες η αριστερή παρατετάμενη στροφή μετά την Νεμέα..... γενικώς προσοχή στην κατάβαση
Ας φτιαχθεί το τούνελ επιτέλους!!!!
-
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Κανα σχολιο για το 'δρομο' απο τα Σπατα ως την Λουτσα?
(Αυτο με τις φοβερες στροφες -αναποδες- και τα απειρα μπαλωματα μεχρι Λουτσα.....Εδω και καμια 20τια που τον θυμαμαι το ιδιο αισχος ειναι......
Φυσικα το ιδιο απο τον κομβο 'Παιανια-Σπατα' της ΑΟ μεχρι τα Σπατα...
ασε φιλε μου καθε μερα περναω αυτο το γολγοθα περα-δωθε πηγαινοντας στην δουλεια. με καινουργιο τουτου και με sport στησιμο (σκληρες αναρτησεις, λαστιχα χαμηλου προφιλ) βριζω συνεχως για αυτο το χαλι. κριμα γιατι η διαδρομη ειναι ωραια. το ιδιο χαλι επικρατει και στο υπολοιπο κομματι της Σπατων μεχρι την Λ. Μεσογειων. Λες και εχει βαλει τα μεσα η Αττικη Οδος να μην φτιαχτουν οι μεσα δρομοι για να τους τα σκας. Αν δεν ξεραμε ποσο αχρηστοι (και οχι μονο) ειναι οι υπευθυνοι θα το πιστευα 100%
α! και για την 20αετια, βαλε αλλα τοσα. η μανα μου οταν ητανε μαθητρια πηγαινε στην Λουτσα για μπανιο και περνουσε απο τον ιδιο δρομο. ιδιο και απαραλλακτο
-
Είναι η ιδέα μου μήπως ή τους πιο κακοσυντηρημένους δρόμους τους βρίσκεις πια στις πλουσιότερες περιοχές του λεκανοπεδίου (και όχι μόνο);
-
δεν νομιζω οτι ισχυει παντα αυτο. η Λουτσα για παραδειγμα δεν νομιζω οτι ειναι πλουσια περιοχη. τα Σπατα ειναι.
αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι τους πιο κακοσυστηρημενους δρομους τους βρισκεις στις περιοχες οπου οι δημαρχοι και οι λοιποι 'τρωνε' τα περισσοτερα. οποτε τι να περισεψει για δημοσια εργα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο Στρατό κάθονται που κάθονται το 50%, γιατί δεν φτιάχνουν κανά δρόμο οοεοο??????πώς τα ξέρεις όλα...
Να ρωτήσεις τους πολιτικούς που ψήφισες γιατί τις έκλεισαν τις ΜΟΜΑ, πάντως μόνοι τους δεν κλείσανε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο Στρατό κάθονται που κάθονται το 50%, γιατί δεν φτιάχνουν κανά δρόμο οοεοο??????
πώς τα ξέρεις όλα...
Να ρωτήσεις τους πολιτικούς που ψήφισες γιατί τις έκλεισαν τις ΜΟΜΑ, πάντως μόνοι τους δεν κλείσανε...
Από αυτά που είδα στην θητεία, ναι κάθονται όπως καθόμουν και εγώ και πολλοί άλλοι στατεύσιμοι,
όπου και καλά φύλαγαν κάτι ανούσιες σκοπιές και καλά να μην μπούνε οι οχθροί ... λες και δεν μπορούν άμα θέλουν, οι σκοποί θα τους αποτρέψουν!!!!! (Για όποιον διαφωνεί να θυμίσω το Σικούριο, τη Σάμο να μην πώ και τα Ιμια και ανάψω φωτιές που δεν ταιριάζουν στο forum---- πάλι καλά γλιτώσαμε τον πόλεμο)....Έτσι λοιπόν κάποια χρήσιμα άτομα θα μπορέσουν να προσφέρουν υπηρεσίες γιατί όχι και για την κατασκευή οδικού δικτύου που θα ήταν και ενδιαφέρον γι αυτά που θα μαθαίναμε!!!!!!! (Εξαιρούνται τραγουδιστές κλπ που παίρνουν Ι5 λόγω μακγκιάς αν και θα μπορούσαν να μας τραγουδούν στο εργοτάξιο).......
-
Μια που έγινε λόγος για τις Μ.Ο.Μ.Α (υπηρεσία που οργανώθηκε αρκετά παλιά), ας αναφέρουμε και ένα από τα έργα που πραγματικά έπιασαν τόπο:
ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΕΜΠΩΝ (ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ από πλευράς εκσκαφών κλπ.). Και μιλάμε για τέλη δεκαετίας '50... Με τις αξίνες έσκαβαν το βουνό -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι η ιδέα μου μήπως ή τους πιο κακοσυντηρημένους δρόμους τους βρίσκεις πια στις πλουσιότερες περιοχές του λεκανοπεδίου (και όχι μόνο);Την 1η θέση στις καταγγελίες για λακκούβες την έχει ο δήμος Αθηναίων και τη 2η ο δήμος Κηφισίας. Αυτός ομολογώ πως έχει βελτιωθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Αν μάλιστα υπήρχε και συντονισμός και πρώτα έσκαβαν το δρόμο για να περάσουν καλώδια και αέριο και μετά τον έστρωναν με καινούρια άσφαλτο, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Απαράδεκτη πάντως είναι η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη, στο ύψος το νεκροταφείου στο Κεφαλάρι: το abs μπαίνει για πλάκα ακόμα και σε ήρεμο φρενάρισμα... Ευτυχώς εκεί δεν έχει και λακκούβες!
Επίσης απαράδεκτη είναι και η κατάσταση στην Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα. Επειδή σχεδιάζουν να πεζοδρομήσουν το δρόμο, τον έχουν αφήσει στην τύχη του από τότε που έφτιαξαν το τραμ. Η κατάσταση εκεί συγκρίνεται μόνο με κάτι δευτερεύοντες δρόμους σε Δάφνη/Ν. Σμύρνη και την κατάσταση πίσω απ' τα ΚΤΕΛ Κηφισού. -
Στη Γερμανια υπηρχαν ολοκληρωμενοι αυτοκινητοδρομοι απο τη δεκαετια του 30 αγαπητε μου
Δεν ξέρω για δεκαετίες '30 και '40. Το έχεις ψάξει το θέμα;
Ενα απο τα πιο μεγαλεπιβολα σχεδια του Αδολφου εκτος απο το 'λα'ι'κο αυτοκινητο' (Volks Wagen) ηταν και η κατασκευη αυτοκινητοδρομων.
Eτσι στις 19/5/1935 η πρωτη Autobahn μεταξυ Φραγκφουρτης και Νταρμσταντ ηταν γεγονος.περισσοτερες πληροφοριες για τις Autobahn
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ενα απο τα πιο μεγαλεπιβολα σχεδια του Αδολφου εκτος απο το 'λα'ι'κο αυτοκινητο' (Volks Wagen) ηταν και η κατασκευη αυτοκινητοδρομων.
Eτσι στις 19/5/1935 η πρωτη Autobahn μεταξυ Φραγκφουρτης και Νταρμσταντ ηταν γεγονος.περισσοτερες πληροφοριες για τις Autobahn
Το link δε λειτουργεί...
-
Μάλλον ο φίλος Krieza εννοούσε αυτό:
http://www.autobahn-online.de/
και συγκεκριμένα:
http://www.autobahn-online.de/altefreigaben.html -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Μάλλον ο φίλος Krieza εννοούσε αυτό:
http://www.autobahn-online.de/
και συγκεκριμένα:
http://www.autobahn-online.de/altefreigaben.htmlΠαιδες σορρυ για το λαθος λινκ
Μιχαλη ευχαριστω για την διορθωση
-
Τι να πω ρε παιδιά, όταν οι Γερμανοί έφτιαχναν δρόμους, εμείς πηγαίναμε με γαϊδάρους...
Πάντως, το site είναι έξυπνο ως ιδέα! Είναι official ή όχι; (δεν καταλαβαίνω Γερμανικά...)
-
Η 'ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.' έχει τη δική της ιστοσελίδα: http://www.egnatia.gr
Για τον άξονα ΠΑΘΕ, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση πάντως...
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...