-
Θέλω τα φώτα όσων έχουν εμπειρία απο TSI π.χ. 122ps και 160ps.Τι βενζίνη καίνε αυτοί οι κινητήρες?Την απλή ή την ακριβή?Το 95ROZ που δίνεται σαν προδιγραφή σε ποιά βενζίνη αναφέρεται?Κάποιος που χρησιμοποιήσει απλή υπάρχει περίπτωση να αντιμετοπίσει προβλήματα?
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί, βαριέμαι πλέον να διαβάζω τόσες 'συγκλονιστικές λεπτομέρειες' για το Scirocco, αλλά πρόφατα το 1.4TSI 160 δυναμομετρήθηκε από ελληνικό περιοδικό και το αποτελέσμα έδειξε το απόλυτα αναμενόμενο 176PS στο στρόφαλο. Το ίδιο περιοδικό έχει μετρήσει το Golf GT στα 185 PS. Aαα, επίσης ατο άρθρο γίνεται λόγος (με κομψό τρόπο) για το απαράδεκτα μακρύ 6τάχυτο κιβώτιο. Ο συγκεκριμένος λόγος είναι η αιτία απόρριψης της συγκεκριμένης έκδοσης από την πλευρά μου. Οποτε είτε 1.4 DSG ή 2.0 με ή χωρίς DSG για όποιον έχει τα λεφτά. Αυτά, καλές αγορές....Αυτό είναι αναμενόμενο από τη VW, και μάλλον γίνεται για φορολογικούς λόγους (σε μερικές χώρες η φορολογία είναι ανάλογη της ιπποδύναμης). Οπότε ανακοινώνουν μικρότερες τιμές ισχύος. Είναι κοινό μυστικό όμως πως τα γερμανικά άλογα είναι καθαρόαιμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει βέβαια είναι η ισχύς στους τροχούς. Ξέρεις πόση είναι αυτή;
-
Ο χρήστης gamaeffe έγραψε:
Θέλω τα φώτα όσων έχουν εμπειρία απο TSI π.χ. 122ps και 160ps.Τι βενζίνη καίνε αυτοί οι κινητήρες?Την απλή ή την ακριβή?Το 95ROZ που δίνεται σαν προδιγραφή σε ποιά βενζίνη αναφέρεται?Κάποιος που χρησιμοποιήσει απλή υπάρχει περίπτωση να αντιμετοπίσει προβλήματα?Η 95ROZ είναι η 95άρα, όπως λέει και το όνομα. Αυτό που ισχύει για τους απλούς FSI (και μάλλον και για τους TSI) είναι πως δουλεύουν και με 95άρα, αλλά προτείνεται 98άρα για καλύτερη λειτουργία (η 95άρα κάνει πιράκια μόλις ανάψεις τον κινητήρα), μικρότερους ρύπους και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Η 95άρα είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν πρέπει να πέσεις ποτέ. Αυτά γράφει το manual και είναι αυτά που πράγματι ισχύουν (από την εμπειρία μου με έναν 1.6 FSI).
Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η 95άρα είναι πράγματι 95άρα (και όχι πχ 92άρα), οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάζε πάντα σούπερ αμόλυβδη (όχι βέβαια πως και αυτή δεν μπορεί να είναι νοθευμένη). Αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ... -
Μήπως έχει πάρει το μάτι σας κανένα salsa-red ή opal-silver στην Αθήνα...?
Οι περισσότερες εκθέσεις το έχουν φέρει σε λευκό και μπλε (rising) ή ανθρακί... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Μήπως έχει πάρει το μάτι σας κανένα salsa-red ή opal-silver στην Αθήνα...?
Οι περισσότερες εκθέσεις το έχουν φέρει σε λευκό και μπλε (rising) ή ανθρακί...Πάλι καλά! Εμείς στη Θεσσαλονίκη ακόμη δεν έχουμε δει το λευκό...
Το opal silver μάλλον θα αργήσεις πολύ να το δεις... -
Ευχαριστώ olympian..οπότε και για το Scirocco η 100άρα ειναι μονόδρομος.ή υπάρχει και άλλη ενδιάμεση με 98?
-
Ο χρήστης gamaeffe έγραψε:
Ευχαριστώ olympian..οπότε και για το Scirocco η 100άρα ειναι μονόδρομος.ή υπάρχει και άλλη ενδιάμεση με 98?Πλέον όχι. Αν και υποψιάζομαι πως οι 100άρες είναι στην πραγματικότητα 98άρες...
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
176PS στο στρόφαλοΜαλλον το περιοδικο που δυναμομετρησε το 1.4 TSI 160PS
υπολογιζει την ισχυ σε αυτο τον αριθμο γιατι τα δυναμομετρα τα οποια χρησιμοποιουνται για τετοιου ειδους μετρησεις , μετρανε ιπποδυναμη και ροπη στους τροχους και υπολογιζουν - με μικρη αποκλιση αν ειναι σωστα καλιμπραρισμενα - τις αντιστοιχες τιμες στο στροφαλο. Οι πραγματικες τιμες ισχυος και ροπης στο στροφαλο μετριουνται απο τα εργοστασια σε 'δυναμομετρα παγκου' - οπως λεγονται.
Κι οπως σωστα παρατηρησε ο olympian2 :'Αυτό που μας ενδιαφέρει βέβαια είναι η ισχύς στους τροχούς'.
Αυτη την ισχυ εκμεταλευομαστε στο δρομο. -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Όσοι περάσετε από κάποια έκθεση ζητήστε οπωσδήποτε προσπέκτους. Απίστευτη ποιότητα εκτύπωσης (εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα). Τα σπάει!
http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/scirocco/media.Par.0012.File.pdf/katalog_Scirocco_200808.pdfΕίσαι σίγουρος ότι υπάρχει στις ελληνικές αντιπροσωπείες; Γιατί εμένα σε 3 που πήγα μου έδωσαν το απλό...
Ναι ήταν το ίδιο (στα ελληνικά) και δεν μου έδωσαν μόνο ένα, αλλά αρκετά.
-
Συνεχίζοντας το feedback για τις προσφορές των αντιπροσωπειών έχω να πώ το εξής....πέρα από δώρο συναγερμό και park pilot μην ελπίζετε. Μίλησα με 7-8 αντιπροσωπείες και το καλύτερο που κάνουν είναι αυτό....
Έκανα και ένα test drive το 1.4 160 και εντυπωσιάστηκα. Επιταχύνει πολύ καλά ακόμα και με 6η και λιγότερα απο 50 χλμ στο κοντέρ. Στις στροφές τρένο...έστριψα σε πέταλο (ελαφρώς ανοιχτό) με 130-140 και ένιωθα ότι στρίβω με 50. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι παρά τις σπορ αναρτήσεις δεν κοπαναει στις λακούβες....σε αντίθεση με το mini cooper s που οδηγώ συχνά...συγκρίνεται πάντως μαζί του στην οδική συμπεριφορά...απλά fun toy!!!!!!
Το κλείνω την άλλη εβδομάδα επειγόντως...και μετά υπομονή ως τον Μάρτιο....ατιμο DSG
-
Θέλω τα φώτα όσων έχουν εμπειρία απο TSI π.χ. 122ps και 160ps.Τι βενζίνη καίνε αυτοί οι κινητήρες?Την απλή ή την ακριβή?Το 95ROZ που δίνεται σαν προδιγραφή σε ποιά βενζίνη αναφέρεται?Κάποιος που χρησιμοποιήσει απλή υπάρχει περίπτωση να αντιμετοπίσει προβλήματα?
Η 95ROZ είναι η 95άρα, όπως λέει και το όνομα. Αυτό που ισχύει για τους απλούς FSI (και μάλλον και για τους TSI) είναι πως δουλεύουν και με 95άρα, αλλά προτείνεται 98άρα για καλύτερη λειτουργία (η 95άρα κάνει πιράκια μόλις ανάψεις τον κινητήρα), μικρότερους ρύπους και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Η 95άρα είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν πρέπει να πέσεις ποτέ. Αυτά γράφει το manual και είναι αυτά που πράγματι ισχύουν (από την εμπειρία μου με έναν 1.6 FSI).
Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η 95άρα είναι πράγματι 95άρα (και όχι πχ 92άρα), οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάζε πάντα σούπερ αμόλυβδη (όχι βέβαια πως και αυτή δεν μπορεί να είναι νοθευμένη). Αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ...Βασικά περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάρεις 95αρα για 100αρα, παρά 92αρα για 95αρα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι παρά τις σπορ αναρτήσεις δεν κοπαναει στις λακούβες....σε αντίθεση με το mini cooper s που οδηγώ συχνά...συγκρίνεται πάντως μαζί του στην οδική συμπεριφορά...απλά fun toy!!!!!!Δεν είχε dcc προφανώς, έτσι;
-
Σημερα οδηγησα μαζι με ενα φιλο το scirocco για πρωτη φορα οπως και την Mito για 3η φορα και ο φιλος μου για πρωτη.
1ον το Scirocco θα φαει πολλες ποικιλιες απο την Mito στο δρομο.Αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι η το Scirocco ειχε πολυ κακη αποκριση στο γκαζι και γενικα ασχετα απο την συγκριση με την Mito δεν ειχε καλο γκαζι.Η ανεση ηταν καλη αλλα της Mito ηταν καλυτερη η αναρτηση με διαφορα το ιδιο σκληρο αλλα πολυ πιο ανετη.....στα φρενα αν και εχει και το Scirocco πολυ καλα φρενα σε σχεση με την Mito παλι χανει πολυ πιο ακριβες και δυνατο εκει που πρεπει.Στο τιμονι δεν το συζηταω η αλφα εδινε ρεστα καθως αυτο που περιμενα απο το VW και το ειδα ηταν πως ειχε μακρυα κρεμαργιερα σε σχεση με τη Mito της οποιας το τιμονι θυμιζε το κορυφαιο της 147.Στο τομεα της ποιοτητας υλικων αλλα και συναρμολογησης τολμω να πω οτι το Scirocco ηταν καλυτερο με μαλακα υλικα και πολυ καλα δεμενα με κορυφαια ποιοτητα συναρμολογησης.Ειμαι 24 ετων και οταν οδηγουσα το Scirocco αισθανομουνα οτι οδηγουσα ενα GT αυτοκινητο σαν την Alfa GT αλλα οταν οδηγουσα την Mito αισθανθηκα νεος ξανα σαν μπηκα για cart και πιστεψτε ο αλλος φιλος μου το ευχαριστηθηκε πολυ.Τo Scirocco ηταν πολυ προσεγμενο αλλα πολυ κομενο δεν μου εδινε την εντυπωση οτι ειναι ενα αυτοκινητο 160 αλογων και μαλλον εχει να κανει με το γεγονος οτι ειναι πολυ βαρη.Οι πισω επιβατες καθονται ελαφρως πιο ανετα στο scirocco αλλα δεν με πολυ νοιαζει αυτο.Βεβαια τα δυο αυτοκινητα δεν εχουν καμια σχεση ειναι αλλης κατηγοριας απλα συγκρινω σχεδον ιδιες επιδοσεις.Βεβαια να πω πως δεν οδηγησα το scirocco χωρις esp αλλα το ιδιο συνεβη και με την mito.Χαρακτηριστικο ειναι οτι εκανα προσπεραση με το Scirocco σε κατηφορα και δεν με ικανοποιησε το γκαζι.......περι ορεξεως κολοκυθοπιτα αλλα και το Scirocco ειναι πολυ επιβλητικο. -
Τι θαψιμο ειναι αυτο?Πρεπει οπωσδηποτε να απαντησουν οσοι εχουν οδηγησει και
το scirocco και το mito.Για μενα τα αυτοκινητα ανηκουν στην ιδια κατηγορια.Μαλιστα
εχουν και τα 2 τουρμπο ,χαμηλου κυβισμου κινητηρες και περιπου ιδια αλογα.
Ασε που εχουν και τα δυο spor εμφανιση.Η 'οποια διαφορα τους ειναι βασικα στην τιμη.
Παντως αν ειναι οντως ετσι οπως τα λεει ο φιλος,το
mito ειναι ευκαιρια!Για μενα μακαρι να ηταν τοσο καλο και...
φυγαμε για mito!
Αλλα δεν το νομιζω...
Και κατι αλλο:αντικειμενικα οι περισσοτεροι θεωρουν οτι το scirocco ειναι
πιο ομορφο απο τη mito. Και εγω φυσικα.Αρα η κολοκυθοπιτα γερνει προς
τη μερια του scirocco(που ελπιζουμε να μην ειναι τοσο κολοκυθα εεεε...
πατατα ηθελα να πω! ) -
Το MiTo είναι συμπαθητικό αμαξάκι, αλλά εντελώς γκομενίστικο, αν όμως είστε κοριτσάκια παρ'τε το, σε κόκκινο, να ταιριάζει και με το κόκκινο νυχάκι.
Εδώ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, είναι το forum του Scirocco. Τέλος. -
Ο χρήστης fanhs76 έγραψε:
Τι θαψιμο ειναι αυτο?Πρεπει οπωσδηποτε να απαντησουν οσοι εχουν οδηγησει και
το scirocco και το mito.Για μενα τα αυτοκινητα ανηκουν στην ιδια κατηγορια.Μαλιστα
εχουν και τα 2 τουρμπο ,χαμηλου κυβισμου κινητηρες και περιπου ιδια αλογα.
Ασε που εχουν και τα δυο spor εμφανιση.Η 'οποια διαφορα τους ειναι βασικα στην τιμη.
Παντως αν ειναι οντως ετσι οπως τα λεει ο φιλος,το
mito ειναι ευκαιρια!Για μενα μακαρι να ηταν τοσο καλο και...
φυγαμε για mito!
Αλλα δεν το νομιζω...
Και κατι αλλο:αντικειμενικα οι περισσοτεροι θεωρουν οτι το scirocco ειναι
πιο ομορφο απο τη mito. Και εγω φυσικα.Αρα η κολοκυθοπιτα γερνει προς
τη μερια του scirocco(που ελπιζουμε να μην ειναι τοσο κολοκυθα εεεε...
πατατα ηθελα να πω! )Kοιτα και τα δυο ειναι ομορφα.Η MITO απλα εξινιζει λιγο αλλα σε ασπρο που την ειδα ειναι κορυφη...οπως και σε ανθρακι.Το Scirocco ειναι και αυτο πανεμορφο οποτε εδω εχουμε μια ισοπαλια με ελαφρυ προβαδισμα κατα την προσωπικη μου αποψη στο scirocco...αλλα ολα τα παραπανω ειναι αληθεια δεν εγραψα με εμπαθεια...εγω πρωτος μολις ειδα το scirocco ειπα τελος η mito παμε γι'αυτο αλλα ηθελα να το οδηγησω πραγμα που εκανα σημερα διαπιστωσα καποια αρνητικα και καποια θετικα εν συγκριση με την 147(δεν μιλαμε για δυναμη αλλα για στησιμο).Ειναι ενα εξισου καλο αμαξι αλλα η mito=γκαζι και το ιδιο μου ειπε και ο φιλος ο οποιος ειναι κατοχος Skoda octavia 4x4.Το δικο του εχει λιγοτερα αλογα νομιζω και μου ειπε οτι ειχε μεγαλυτερη αποκριση στο γκαζι....εμενα αυτο με χαλασε παταγα γκαζι και εκανε 1 δευτερο να αρχισει να τραβαει....και για να μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα πηγα εκεινη τη στιγμη μετα το scirocco να οδηγησω την mito.Ψηλα το αμαξι σκοτωνει δεν ξερω τι εχουν κανει οι Ιταλοι αλλα ψηλα ξεσπαει καλυτερα και απο Corsa OPC ενω το ESP δεν επεμβαινει πολυ.....ο φιλος μου ειδικα ελεγε με το scirocco δεν ασχολουμαι....
-
μακρια απο scirocco
καιει λαδια, σπανε τουρμπινες, καιει πολλαπλασιαστες, πεφτουν τα παραθυρα (ακομη και τα πισω), χαλανε τα dsg κτλ κτλ...
μην φτασει η αναμονη του 1 χρονο...
-
Το MiTo είναι συμπαθητικό αμαξάκι, αλλά εντελώς γκομενίστικο, αν όμως είστε κοριτσάκια παρ'τε το, σε κόκκινο, να ταιριάζει και με το κόκκινο νυχάκι.
Εδώ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, είναι το forum του Scirocco. Τέλος.Συμφωνω οτι ειναι το συγκεκριμενο forum αλλα εχεις πολυ εμπαθεια.Αμα μπορεις γραψε με επιχειρηματα και οχι με.........
-
Εδώ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, είναι το forum του Scirocco. Τέλος.Κλασική και πρωτότυπη(!) αντιμετώπιση αυτοκινήτου κατά κανόνα ιταλικού, με ωραίο design από φίλους του Φολκσβάγκεν Γκρουπ, ως επί το πλείστον.
Τα ίδια και τα ίδια τα ακούσαμε και με το 500 και με την Δέλτα και τα ίδια είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε ξανά στο μέλλον.
«Αμαξάκι», «Γλυκούλι» και το κορυφαίο «Γυναικείο».
Φυσικά και είναι «Γυναικείο» αγαπητέ, έχεις ακούσει ποτέ για το «ωραίο» φύλο;Όταν θα σε τσαγιάζει γκόμενα, με κόκκινο νυχάκι, θα λες
«Έλα μωρέ Γυναικείο είναι, δεν πιάνεται». -
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
Εδώ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, είναι το forum του Scirocco. Τέλος.Συμφωνω οτι ειναι το συγκεκριμενο forum αλλα εχεις πολυ εμπαθεια.Αμα μπορεις γραψε με επιχειρηματα και οχι με.........
Δε χρειάζεται να γράψω τίποτα για το συγκεκριμένο αμάξι, γιατί απλά δε με ενδιαφέρει. Αν ενδιαφερόμασταν για το MiTo, ή για οποιοδήποτε άλλο, θα γράφαμε στο αντίστοιχο topic. Αν έχεις λοιπόν κάτι να πεις για το Scirocco, πες το, διαφορετικά είσαι σε λάθος topic.
Αν θέλεις πάλι να κάνεις συγκρίσεις, πήγαινε στο αντίστοιχο topic, ή άνοιξε ένα δικό σου, όπως αυτό που συγκρίνει Scirocco και MiTo και γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Τουλάχιστον συγκρίνετε πράγματα παρόμοια, όχι πορτοκάλια με ψάρια. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει στο target group του τα συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα, και αν υπήρχε θα ήταν παρανοϊκός. Άλλο κοινό έχει το ένα άλλο το άλλο. Το MiTo το βρίσκω πολύ συμπαθητικό και το έχω προτείνει μάλιστα σε φίλη μου, αλλά αν έβλεπα να το οδηγεί μη gay φίλος μου θα έσκαγα στα γέλια.
Και όχι, αυτό δεν ισχύει για όλες τις Alfa, αλλά για το MiTo συγκεκριμένα. Είναι άλλη κατηγορία, πάρτε το χαμπάρι. Αν θέλετε να συγκρίνετε κάποια Alfa με το Scirocco, αυτή μπορεί να είναι μόνο η Brera (παρόμοιο μέγεθος, εμφάνιση, κλπ). Βέβαια, η Brera είναι γνωστό ότι, παρόλο που είναι όμορφη, δε στρίβει, οπότε καλά κάνετε και δε διανοείστε τη σύγκριση.Για τελευταία φορά, αυτό το topic είναι για όλους εμάς που γουστάρουμε το Scirocco, και ανταλλάσουμε πληροφορίες γι' αυτό. Αν θέλετε συγκρίσεις και ποδοσφαιρικού τύπου συζητήσεις, ανοίξτε ένα vs να ξεχαρμανιάσετε...
VW Scirocco