-
@JDL
Σ' ευχαριστω για την αναλυτικοτατη και κατατοπιστικη περιγραφη.
Το μονο που ενδεχεται να 'βοηθησει' ισως λιγο περισσοτερο στην παντελη απουσια δυνατοτητας παιχνιδιου, για το R
(με το S3 εχω διαπιστωσει απο το δεξι καθισμα, ποσο παιχνιδιαρικο μπορει να γινει, περα απο τον GT, φιλικο, και politically correct χαρακτηρα του, οπως ειπες και εσυ...), θα ειναι η νεα ρυθμιση του ESP , χαρις στην οποια ΟΛΑ τα Scirocco, απο εβδομαδα παραγωγης Μαιου του 11' , θα εχουν την πληρη δυνατοτητα απενεργοποιησης του.
Μενει βεβαια στην πραξη να δουμε για το πως και ποσο παιχνιδιαρικο, ή ποσο ευχαριστο θα ειναι σε αυτη την περιπτωση, και εαν θα συνδυαζεται παραυτα αυτη η 'ελευθερη' λειτουργια με την προσομειωση του μπλοκε διαφορικου, το XDS, ή αν και αυτο θα μενει εκτος...
(ολα αυτα βεβαια περι 'παιχνιδιου' μαλλον με 2α αντε και μεχρι 3η σχεσης στο κιβωτιο, καθως απο εκει και περα, σε τυχον χασιμο ελεγχου, με τα ηλεκτρονικα εκτος, θα ειναι απο αρκετα, εως πολυ δυσκολο, να διορθωθει -χωρις απροοπτα- η πορεια του αυτοκινητου). -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@JDL
Σ' ευχαριστω για την αναλυτικοτατη και κατατοπιστικη περιγραφη.
Το μονο που ενδεχεται να 'βοηθησει' ισως λιγο περισσοτερο στην παντελη απουσια δυνατοτητας παιχνιδιου, για το R
(με το S3 εχω διαπιστωσει απο το δεξι καθισμα, ποσο παιχνιδιαρικο μπορει να γινει, περα απο τον GT, φιλικο, και politically correct χαρακτηρα του, οπως ειπες και εσυ...), θα ειναι η νεα ρυθμιση του ESP , χαρις στην οποια ΟΛΑ τα Scirocco, απο εβδομαδα παραγωγης Μαιου του 11' , θα εχουν την πληρη δυνατοτητα απενεργοποιησης του.
Μενει βεβαια στην πραξη να δουμε για το πως και ποσο παιχνιδιαρικο, ή ποσο ευχαριστο θα ειναι σε αυτη την περιπτωση, και εαν θα συνδυαζεται παραυτα αυτη η 'ελευθερη' λειτουργια με την προσομειωση του μπλοκε διαφορικου, το XDS, ή αν και αυτο θα μενει εκτος...
(ολα αυτα βεβαια περι 'παιχνιδιου' μαλλον με 2α αντε και μεχρι 3η σχεσης στο κιβωτιο, καθως απο εκει και περα, σε τυχον χασιμο ελεγχου, με τα ηλεκτρονικα εκτος, θα ειναι απο αρκετα, εως πολυ δυσκολο, να διορθωθει -χωρις απροοπτα- η πορεια του αυτοκινητου).Παρακαλώ, ελπίζω να βοήθησα, πάντως δεν νομίζω το νέο ESP να βοηθήσει ιδιαίτερα, θα το καταλάβεις αμέσως μόλις το οδηγήσεις, αυτό το αυτοκίνητο έχει άλλο προσανατολισμό έχει την φιλοσοφία του τραίνου και σαν τέτοιο συμπεριφέρεται.
Έχεις απόλυτο δικιό στό ότι αν το χάσεις στα πολλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το μαζέψεις κυρίως λόγω βάρους.
Και κάτι τελευταίο το XDS είναι μια μαλακία και μισή σε σύγκριση με ένα μηχανικό μπλοκέ... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δηλαδή να καταλάβω...το Scirocco R δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρικο?
Δεν γυρίζει καθόλου και με τπτ?? Ούτε με στραμπουλίγματα, ούτε με φρένο, ούτε με 'άσε' και τιμονιά??I see trouble here...
Όχι και καλά κάνει, είναι για άλλη δουλειά, αν θές τέτοιες συμπεριφορές είναι προτιμότερο να κοιτάξεις σε αυτοκίνητα με πίσω κίνηση, και πιο εύκολα παιχνιδίζουν και πιο σωστά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
-
Δεν γυρίζει καθόλου και με τπτ?? Ούτε με στραμπουλίγματα, ούτε με φρένο, ούτε με 'άσε' και τιμονιά??I see trouble here...
Κάναν εξαιρετική δουλειά οι μηχανικοί δλδ σε σχέση με το απλό σιρόκκο!
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Και κάτι τελευταίο το XDS είναι μια μαλακία και μισή σε σύγκριση με ένα μηχανικό μπλοκέ...Συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά σε σχέση με το 'τίποτα' δουλεύει πάρα πολύ καλά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεκτόν!
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Παρακαλώ, ελπίζω να βοήθησα, πάντως δεν νομίζω το νέο ESP να βοηθήσει ιδιαίτερα, θα το καταλάβεις αμέσως μόλις το οδηγήσεις, αυτό το αυτοκίνητο έχει άλλο προσανατολισμό έχει την φιλοσοφία του τραίνου και σαν τέτοιο συμπεριφέρεται.
Έχεις απόλυτο δικιό στό ότι αν το χάσεις στα πολλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το μαζέψεις κυρίως λόγω βάρους.
Και κάτι τελευταίο το XDS είναι μια μαλακία και μισή σε σύγκριση με ένα μηχανικό μπλοκέ...Για αυτο δεν εχω καμμια αμφιβολια, αλλα οπως σωστα αναφερει και ο dimgster που ζει καθημερινα με το XDS,
ειναι σαφως πολυ καλυτερο, απο το να μην ειχε τιποτα.
Αρα απο τα συμφραζομενα που λες και τωρα, καταλαβαινω πως το R ειναι ρυθμισμενο ακομα πιο 'απολυτα', ωστε να λειτουργει ακομα πιο 'διεκπεραιωτικα', πιο αποτελεσματικα, σε σχεση και με τα μικροτερα 'αδελφακια' του.
Αυτα τα λεω, γιατι τουλαχιστον στην εκδοση των 160ιππων που ειχα στην διαθεση μου για αρκετη ωρα σε γνωστη διαδρομη των νοτιων προαστειων, εδειχνε αρκετα 'προθυμο' στο ελαφρωμα, του πισω μερος στις μεταφορες βαρους, (μαλιστα στιγμιαια μπορεις να 'κοροιδεψεις' το ESP, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ με αποτομο στριψιμο -και σε αρκετα χλμ η αληθεια - γυριζει, αλλα με ταυτοχρονο 'γονατισμα' απο τα ηλεκτρονικα) και αν δεν το περιοριζε το ESP, η ελαφρια πλαγιολισθηση πιθανοτατα θα ανεβαζε ακομα περισσοτερο την ευχαριστηση...
Μενει φυσικα να δουμε και απο κοντα, με τις νεες ρυθμισεις του ESP, αν θα υπαρχει τελικα διαφοροποιηση, σε επιπεδο
οδηγικης ευχαριστησης... -
Δεκτόν!
...εχει βαλει το 'χερακι' του και ο Kankunen στο στησιμο των R, , για οσους δεν το ηξεραν...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Όχι και καλά κάνει, είναι για άλλη δουλειά, αν θές τέτοιες συμπεριφορές είναι προτιμότερο να κοιτάξεις σε αυτοκίνητα με πίσω κίνηση, και πιο εύκολα παιχνιδίζουν και πιο σωστά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
υπάρχουν πολλά μπροστιοκίνητα κωλοπαιχνιδίζουσα σε γαλλία και ιταλία μεργία...
-
Παρακαλώ, ελπίζω να βοήθησα, πάντως δεν νομίζω το νέο ESP να βοηθήσει ιδιαίτερα, θα το καταλάβεις αμέσως μόλις το οδηγήσεις, αυτό το αυτοκίνητο έχει άλλο προσανατολισμό έχει την φιλοσοφία του τραίνου και σαν τέτοιο συμπεριφέρεται.
Και κάτι τελευταίο το XDS είναι μια μαλακία και μισή σε σύγκριση με ένα μηχανικό μπλοκέ...Για αυτο δεν εχω καμμια αμφιβολια, αλλα οπως σωστα αναφερει και ο dimgster που ζει καθημερινα με το XDS,
Αρα απο τα συμφραζομενα που λες και τωρα, καταλαβαινω πως το R ειναι ρυθμισμενο ακομα πιο 'απολυτα', ωστε να λειτουργει ακομα πιο 'διεκπεραιωτικα', πιο αποτελεσματικα, σε σχεση και με τα μικροτερα 'αδελφακια' του.
Αυτα τα λεω, γιατι τουλαχιστον στην εκδοση των 160ιππων που ειχα στην διαθεση μου για αρκετη ωρα σε γνωστη διαδρομη των νοτιων προαστειων, εδειχνε αρκετα 'προθυμο' στο ελαφρωμα, του πισω μερος στις μεταφορες βαρους, (μαλιστα στιγμιαια μπορεις να 'κοροιδεψεις' το ESP, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ με αποτομο στριψιμο -και σε αρκετα χλμ η αληθεια - γυριζει, αλλα με ταυτοχρονο 'γονατισμα' απο τα ηλεκτρονικα) και αν δεν το περιοριζε το ESP, η ελαφρια πλαγιολισθηση πιθανοτατα θα ανεβαζε ακομα περισσοτερο την ευχαριστηση...
Μενει φυσικα να δουμε και απο κοντα, με τις νεες ρυθμισεις του ESP, αν θα υπαρχει τελικα διαφοροποιηση, σε επιπεδο
οδηγικης ευχαριστησης...πιο το νόημα να ανοίξεις την ουρά σαν γαλλικό gti (λέμε τώρα... ) αν είναι στημένο με ουδέτερους προσανατολισμούς?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πιο το νόημα να ανοίξεις την ουρά σαν γαλλικό gti (λέμε τώρα... ) αν είναι στημένο με ουδέτερους προσανατολισμούς?
...το καλυτερο και γρηγοροτερο turn-in, ΠΡΙΝ το apex, και την ελαχιστοποιηση, ή και πληρη αποφυγη υποστροφικης συμπεριφορας.
-
Για αυτο δεν εχω καμμια αμφιβολια, αλλα οπως σωστα αναφερει και ο dimgster που ζει καθημερινα με το XDS,
Αυτα τα λεω, γιατι τουλαχιστον στην εκδοση των 160ιππων που ειχα στην διαθεση μου για αρκετη ωρα σε γνωστη διαδρομη των νοτιων προαστειων, εδειχνε αρκετα 'προθυμο' στο ελαφρωμα, του πισω μερος στις μεταφορες βαρους,** (μαλιστα στιγμιαια μπορεις να 'κοροιδεψεις' το ESP, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ με αποτομο στριψιμο** -και σε αρκετα χλμ η αληθεια - γυριζει, αλλα με ταυτοχρονο 'γονατισμα' απο τα ηλεκτρονικα) και αν δεν το περιοριζε το ESP, η ελαφρια πλαγιολισθηση πιθανοτατα θα ανεβαζε ακομα περισσοτερο την ευχαριστηση...
οδηγικης ευχαριστησης...Το έχω ζήσει άθελα μου σε δρόμο-σαπούνι με λίγα σχετικά χλμ (έκανα απότομη τιμονιά) , βέβαια το ESP με μάζεψε άρον-άρον (και καλά έκανε γιατί θα είχα σκάσει πάνω στην παρακείμενη μάντρα )
Άτιμα τα P-zero μέχρι να ζεσταθούν , αν ζεσταθούν όμως
Γενικά όμως και με την μικρή εμπειρία που έχω σε οδήγηση με ESP τις 7-8 φορές που έχει ενεργοποιηθεί θεωρώ πως έκανε σωστά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!
Ειδικά στην παραπάνω περίπτωση δεν ήμουν παρών ως οδηγός 100% και εκεί πιστεύω το ESP κάνει θάυματα -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Για αυτο δεν εχω καμμια αμφιβολια, αλλα οπως σωστα αναφερει και ο dimgster που ζει καθημερινα με το XDS,
Αυτα τα λεω, γιατι τουλαχιστον στην εκδοση των 160ιππων που ειχα στην διαθεση μου για αρκετη ωρα σε γνωστη διαδρομη των νοτιων προαστειων, εδειχνε αρκετα 'προθυμο' στο ελαφρωμα, του πισω μερος στις μεταφορες βαρους,** (μαλιστα στιγμιαια μπορεις να 'κοροιδεψεις' το ESP, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ με αποτομο στριψιμο** -και σε αρκετα χλμ η αληθεια - γυριζει, αλλα με ταυτοχρονο 'γονατισμα' απο τα ηλεκτρονικα) και αν δεν το περιοριζε το ESP, η ελαφρια πλαγιολισθηση πιθανοτατα θα ανεβαζε ακομα περισσοτερο την ευχαριστηση...
οδηγικης ευχαριστησης...Το έχω ζήσει άθελα μου σε δρόμο-σαπούνι με λίγα σχετικά χλμ (έκανα απότομη τιμονιά) , βέβαια το ESP με μάζεψε άρον-άρον (και καλά έκανε γιατί θα είχα σκάσει πάνω στην παρακείμενη μάντρα )
Άτιμα τα P-zero μέχρι να ζεσταθούν , αν ζεσταθούν όμως
Γενικά όμως και με την μικρή εμπειρία που έχω σε οδήγηση με ESP τις 7-8 φορές που έχει ενεργοποιηθεί θεωρώ πως έκανε σωστά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!
Ειδικά στην παραπάνω περίπτωση δεν ήμουν παρών ως οδηγός 100% και εκεί πιστεύω το ESP κάνει θάυματαΜήπως είσαι αλλοδαπός φίλε μου;
Εδώ μιλάμε σε Ελληνικό forum! Στην Ελλάδα λοιπόν, είναι οι κυκλοφοριακές συνθήκες (δρόμοι, συμεπριφορά οδηγών, κλπ.) τόσο άρτιες που σε συνδυασμό με τις αυξημένες οδηγικές ικανότητες των Ελλήνων κάνουν αυτά τα 'κοκοψοψια' (ESP) περιττά. Έχουν σχεδιαστεί γιά Γερμανούς και άλλους κουτόφραγκους και δυστυχώς πρέπει να τα επομίζεται και ο λαός μας.
Πέραν της πλάκας όμως, από πρροσωπική εμπειρία, το ESP σώζει ζωές και χαλάλι εάν χάνεται ένα μέρος ρυθμιστηκότητας.
-
Δεκτόν!
Καιρός ήταν, αυτό το 160άρι, γυρίζει χειρότερα και από τον Στρατηγό Lee!
Με τις πόρτες πάει , αρκεί να έχεις χέρια να το πας...
Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι τετρακίνητοι ανταγωνιστές στα γρήγορα hatchback!
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Πέραν της πλάκας όμως, από πρροσωπική εμπειρία, το ESP σώζει ζωές και χαλάλι εάν χάνεται ένα μέρος ρυθμιστηκότητας.
+1000 Είναι ζούγκλα out there
-
Προσωπικά όταν θέλω να ευχαριστηθώ το αυτοκίνητο απενεργοποιώ εντελώς το ESP, αυτό προυποθέτει όμως να είσαι 100% συγκεντρωμένος και να ξέρεις τι κάνεις, είναι σαφές ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο προβλέψιμο και συνεργάσιμο άσε που λειτουργεί και πιο σωστά αφού τα ηλεκτρονικά με το μπλοκέ είναι σε μόνιμη διαμάχη.
Στην περίπτωση τώρα που απλώς οδηγώ χαλαρά ακούγοντας μουσική η συνομιλώντας με κάποιον το ESP είναι πάντοτε μέσα για περισσότερη προστασία. -
JDL, τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
JDL, τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;Tο ένα είναι Golf GTi V φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου στην Γερμανία στην ΜΤΜ, και το άλλο έρχεται με το καλό σε ένα μήνα.....βλέπε την υπογραφή μου.
-
Πολύ ζόρικο το καινούριο! Θα μας τα πεις στο αντίστοιχο τοπικό φαντάζομαι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολύ ζόρικο το καινούριο! Θα μας τα πεις στο αντίστοιχο τοπικό φαντάζομαι...Mόλις έρθει με το καλό, θα τα πούμε στο σωστό μέρος για να μην βγούμε off topic εδώ.
VW Scirocco