-
@qsis τι παραπανω σε σπορ εχει η vw απο την κατηγορια R?
η RS στην renault δεν ειναι οτι ειναι και η R στην VW?
Δεν μιλω για bmw ειναι αλλη φιλοσοφια εκει αλλα αυτοκινητα.παντως σε παρουσιασεις δεν πιστευω να γινονται τα τρελα που γινονται οταν συναντιουνται τα clubs και οι φιλοι στις πιστες.
Γενικα παντως το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο σε πιστα για συγκεκριμενους γυρους με tarmac καλο κτλ
Αλλα σε μια καταβαση με πολλες στροφες που τα φρενα λειτουργουν συνεχως ...εκει το ηλεκτρικο δεν θα δειξει αδυναμιες και δυσκολιες στην οδηγηση?
Τα φρενα ακομα και στα super1600 σε καταβασεις κοκκινιζουν
Ισως ειμαι και λαθος -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
οχι , εχεις λαθος ειναι R δλδ κατι σαν S και οχι σαν RS που ειναι αντιστοιχο της Μ
Μα η σειρά 'R' δεν είναι η πιο δυνατή της VW...?
ναι και? και η σειρα gta η πιο δυνατη της αλφα , να συγκρινουμε κι αυτες με Μ?
R=S (της audi) = 130,335 της bmw > rs της skoda
Δεν μιλω για bmw ειναι αλλη φιλοσοφια εκει αλλα αυτοκινητα.θα συγκρινες rs ρενω με Μ? δε νομιζω , γιατι να το κανεις με τα R της vw?
οπως λεω και παραπανω RS φτανει και η σκοντα , so what? ειναι πιο κατω απο R, S κτλ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παιδια για να βγουνε off αυτα τα φρενα θα πρεπει να κανεις πανω απο 10 φρεναρισματα απο τα 200 και τοτε ιιιισως κουραστουν..ξαναλεω καμια σχεση με 4πιστονες μουφες που μετα απο ενα φρεναρισμα μολις βρωμιζει ο τοπος
off μου ειχαν βγει μονο οταν ειχε βαλει ο πατερας μου ασχετα τακακια γιατι βαριοταν να περιμενει τα κανονικα
Της ΑR λες? Οχι ρε συ μια χαρα ειναι, σε αντοχη κρατανε συνηθως και περισσοτερο,
απλα δεν πετυχαινουν παντα κορυφαιες αποστασεις ακινητοποιησεις οπως τα αντιστοιχης κατηγοριας Γερμανικα... -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Τα φρενα ακομα και στα super1600 σε καταβασεις κοκκινιζουν
Ισως ειμαι και λαθοςδε λεω οτι δε γινεται να κουραστουν , αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο
το 10λεπτο max που θα πας στο οριο δε θα παθουν τιποτα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
παιδια για να βγουνε off αυτα τα φρενα θα πρεπει να κανεις πανω απο 10 φρεναρισματα απο τα 200 και τοτε ιιιισως κουραστουν..
ξαναλεω καμια σχεση με 4πιστονες μουφες που μετα απο ενα φρεναρισμα μολις βρωμιζει ο τοπος
off μου ειχαν βγει μονο οταν ειχε βαλει ο πατερας μου ασχετα τακακια γιατι βαριοταν να περιμενει τα κανονικα
Της ΑR λες? Οχι ρε συ μια χαρα ειναι, σε αντοχη κρατανε συνηθως και περισσοτερο,
απλα δεν πετυχαινουν παντα κορυφαιες αποστασεις ακινητοποιησεις οπως τα αντιστοιχης κατηγοριας Γερμανικα...πλακα κανω μωρε απλα ειχαμε φρεναρει μια φορα απο 180 με τη μιτογκα για να προλαβουμε κοκκινο και βρωμισε ο τοπος , αλλα αυτο δε σημαινει κατι
(ειμασταν μεσα 3 με πιο ελαφρυ εμενα )οκ πολυ καλα φρενα, αλλα οχι και εξωπραγματικα οπως σου υποσχονται τα πολλα πιστονια
του ροκο R λογω του ανουσια τεραστιου μεγεθους δε θα υπερθερμανθουν και τοσο ευκολα, ειναι και πολυ πιο ελαφρυ απο το δικο μου (που τα χω φτασει μεχρις εσχατων).. δε θα χουν προβλημα
-
οχι , εχεις λαθος ειναι R δλδ κατι σαν S και οχι σαν RS που ειναι αντιστοιχο της Μ
Μα η σειρά 'R' δεν είναι η πιο δυνατή της VW...?
ναι και? και η σειρα gta η πιο δυνατη της αλφα , να συγκρινουμε κι αυτες με Μ?
R=S (της audi) = 130,335 της bmw > rs της skoda
Δεν μιλω για bmw ειναι αλλη φιλοσοφια εκει αλλα αυτοκινητα.θα συγκρινες rs ρενω με Μ? δε νομιζω , γιατι να το κανεις με τα R της vw?
οπως λεω και παραπανω RS φτανει και η σκοντα , so what? ειναι πιο κατω απο R, S κτλ
Αυτό που προσπαθεί να σου πεί ο 106 είναι πως το R είναι η κορυφαία σειρά και ανα κατηγορία περιμένεις το κορυφαίο να διαφέρει και να φοράει λίγο πιο 'βαριές' λύσεις...
Τι σχέση έχει η 'Μ' και οι αντιστοιχίες ανα ιπποδύναμη...? Δεν ήταν σύγκριση... παράδειγμα ήταν...
Όπως οι κορυφαίες έκδοσεις του Focus, του Megan κλπ φοράνε μηχανικό μπλοκέ, έτσι θα μπορούσε και το Scirocco...
(δεν εξετάζω αν θα ήταν πιο αποτελεσματικό ή όχι και πόσο... απλά εξηγώ το σκεπτικό του 106 το οποίο δεν είναι καθόλου παράλογο...) -
πλακα κανω μωρε απλα ειχαμε φρεναρει μια φορα απο 180 με τη μιτογκα για να προλαβουμε κοκκινο και βρωμισε ο τοπος , αλλα αυτο δε σημαινει κατι
(ειμασταν μεσα 3 με πιο ελαφρυ εμενα )οκ πολυ καλα φρενα, αλλα οχι και εξωπραγματικα οπως σου υποσχονται τα πολλα πιστονια
του ροκο R λογω του ανουσια τεραστιου μεγεθους δε θα υπερθερμανθουν και τοσο ευκολα, ειναι και πολυ πιο ελαφρυ απο το δικο μου (που τα χω φτασει μεχρις εσχατων).. δε θα χουν προβλημα
Μα τα πολλα πιστονια πρωτιστως χρησιμευουν στην διαρκεια, και αυτο τουλαχιστον οι AR το ειχαν, και το εχουν και σημερα.
Το rocco R δεν βρισκω γιατι θεωρειται οτι εχει ανουσια τεραστια σε μεγεθος φρενα...
Για την ιστορια παντως, το Rocco R (DSG) πετυχαινει αποσταση ακινητοποιησης, 55,1m απο τα 120-0Km/h, και εχει διαμετρο δισκων 345mm εμπρος και 310mm πισω. -
@μορφεας
ok , αλλα μιλαμε για vw
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το rocco R δεν βρισκω γιατι θεωρειται οτι εχει ανουσια τεραστια σε μεγεθος φρενα...
Για την ιστορια παντως, το Rocco R (DSG) πετυχαινει αποσταση ακινητοποιησης, 55,1m απο τα 120-0Km/h, και εχει διαμετρο δισκων 345mm εμπρος και 310mm πισω.ναι ρε συ τα ιδια φρενα ακριβως με μενα εχει
θα δεις ποσο ανουσια ειναι αμα σου δειξω το τακακι τους διπλα σε αυτο του c2
μη σε ξεγελαει η δαγκανα
ειναι ιδια σε υψος, απλα του αουντι ειναι κατα 50% πες πιο πλατυ..βεβαια αυτη η μεγαλη επιφανεια του δισκου βοηθαει παρα πολυ στο να μη ζεσταινονται και να μην κουραζονται σαν των bmw
-
Για την ιστορια παντως, το Rocco R (DSG) πετυχαινει αποσταση ακινητοποιησης, 55,1m απο τα 120-0Km/h, και εχει διαμετρο δισκων 345mm εμπρος και 310mm πισω.ναι ρε συ τα ιδια φρενα ακριβως με μενα εχει
**θα δεις ποσο ανουσια ειναι αμα σου δειξω το τακακι τους διπλα σε αυτο του c2 **:iconcool:
μη σε ξεγελαει η δαγκανα
ειναι ιδια σε υψος, απλα του αουντι ειναι κατα 50% πες πιο πλατυ..βεβαια αυτη η μεγαλη επιφανεια του δισκου βοηθαει παρα πολυ στο να μη ζεσταινονται και να μην κουραζονται σαν των bmw
Mην μπερδευεις τις π@@τσες με τις βουρτσες σε επιπεδο φρενων...
Τι σχεση εχει οποιαδηποτε συγκριση του C2 των 1000κιλων max , σε σχεση με την 'αρκουδιτσα' που οδηγεις?
Επιπλεον το λες και μονος σου.
Το Audi εχει μεγαλυτερο πλατος δισκου, aka 'μεγαλο σαντουιτς' για γρηγοροτερη αποβολη θερμοτητας. Δεν παιζει ρολο ΜΟΝΟ η διαμετρος... -
μια χαρα φρεναρει και το μικρουλι, απλα εχει να διαχειριστει μισο τονο λιγοτερο
απλα μου ειχε κανει τρελη εντυπωση η μικρη διαφορα , ουτε 50% δεν ειναι πολυ ειπα
βεβαια οπως ειχε πει και ο vell το ποσο δυνατη ειναι η δαγκανα ειναι αυτο που μετραει περισσοτερο , τα αλλα ειναι για να χαμε να λεγαμε
-
Τώρα τα 160+ είναι κυριολεκτικά ψωμοτύρι και γκαζιά 30 δευτερολέπτων (ενώ πριν αρκετών λεπτών)
Τι 30'... λίγο πάνω απο 10' και είσαι 160. πόση ώρα να πας με τέρμα γκάζι...?
Αν και οι ευθείες ποτέ δεν είχαν πλάκα, πόσο δε σήμερα που πας με 250+ και κοντεύει να σε πάρει ο ύπνος...
Κάποτε αν πέρναγες τα 160 ήσουν τσίτα και κρατούσες το τιμόνι σφιχτά με τα 2 χέρια...η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω (πλέον) πόσο έχω 0-160km/h
Σίγουρα είμαι λίγο κάτω από το Golf 5 GTi (αν κρίνω από αυτούς που έχω πετύχει στο δρόμο ), αλλά ούτε το gti ξέρω τι 0-160 έχει.Αυτή είναι η μ@λ@κί@ με αυτό το αμάξι.Δεν μπορείς να το σανιδώνεις 'για ώρα'... Αυτοί οι κωλο-μπροστινοί φταίνει για όλα!!!
Το scirocco R πάντως έχει πραγματικά υπερμεγέθη φρένα και μπροστά (και πίσω) .Δύσκολο να κουραστούν ακόμα και μετά από απανωτά φρεναρίσματα από 200km/h ή σε κυνηγητό σε κατηφορική διαδρομή.
Αλλά ακόμα κι αν ζεσταθούν, υπάρχουν λύσεις με τρυπητούς δίσκους και πιο σκληρά τα τακάκια για να λύσεις κι αυτό σου το πρόβλημα.
Τέλος...συγνώμη ρε παιδιά αλλά ποιός μικρός θεούλης θα καταφέρει σε δημόσιο δρόμο να κάνει υπερωρίες με το ψευτο-μπλοκέ του R σε τέτοιο βαθμό ώστε να πυρώσουν τα εμπρός φρένα του (τα οποία είναι 345x30mm ) σε...δημόσιο δρόμο???
Μήπως κάνουμε την τρίχα τριχιά? -
σου λεω με συνεχομενες κοντρες στη βουλιαγμενης (γλυφαδα μεχρι βουλιαγμενη) και μετα πισω απο παραλιακη
σκεψου τωρα για ποσα συνεχομενα φρεναρισματα απο 180 τουλαχιστον
τα φρενα ΑΝΤΕΞΑΝ
τι να τους κλασει το χαζομπλοκε μετα?
βεβαια πλεον εχουν στραβωσει λιγο οι δισκοι αλλα τα λεφτα τους θα τα βγαλουν μεχρι τελους
-
βεβαια πλεον εχουν στραβωσει λιγο οι δισκοι αλλα τα λεφτα τους θα τα βγαλουν μεχρι τελους
και vell μου είπε κάτι για τους εργοστασιακούς δίσκους του s3 (στραβώνουν λέει πολύ εύκολα).
Παρόλα αυτά βλέπω όλοι σας προτιμήσατε στην αλλαγή (όσοι αλλάξατε δίσκους) να ξαναβάλετε τους ΟΕΜ.
Γιατί? -
γιατι τα φρενα ειναι απο τα πραγματα στο αυτοκινητο που θεωρω οτι ειναι υπεραρκετα
ακομα και σε πολυ δυσκολες στιγμες , με χαλια λαστιχα δε με εχουν προδωσει ποτε , αντιθετα με εχουν εκπληξει ευχαριστα εκει που ημουν σιγουρος οτι η στουκα ειναι αναποφευκτη
ασε που με τα aftermarket (κρινοντας απο φιλο μου με παλιο s3) εχεις θεματα με το abs που ειναι ρυθμισμενο με βαση τα ΟΕΜ
οκ συνηθισε στα νεα δεδομενα, ομως ηταν πολυ ενοχλητικο το οτι εμπαινε το abs με το παραμικρο
(βεβαια αυτος πηγε σε τερατα σε σχεση με αυτα που ειχε) -
ok , αλλα μιλαμε για vwΓαμ@ει το ηλεκτρομπλοκέ...!
-
ok , αλλα μιλαμε για vw
Γαμ@ει το ηλεκτρομπλοκέ...!
-
γιατι τα φρενα ειναι απο τα πραγματα στο αυτοκινητο που θεωρω οτι ειναι υπεραρκεταακομα και σε πολυ δυσκολες στιγμες , με χαλια λαστιχα δε με εχουν προδωσει ποτε , αντιθετα με εχουν εκπληξει ευχαριστα εκει που ημουν σιγουρος οτι η στουκα ειναι αναποφευκτη
ασε που με τα aftermarket (κρινοντας απο φιλο μου με παλιο s3) εχεις θεματα με το abs που ειναι ρυθμισμενο με βαση τα ΟΕΜ
οκ συνηθισε στα νεα δεδομενα, ομως ηταν πολυ ενοχλητικο το οτι εμπαινε το abs με το παραμικρο
(βεβαια αυτος πηγε σε τερατα σε σχεση με αυτα που ειχε)Πάλι δεν κατάλαβα την απάντησή σου.
ρωτάω γιατί ξαναβάζετε τους εργοστασιακούς δίσκους της audi στα φρένα σας (στο S3) από τη στιγμή που όλοι γκρινιάζετε ότι στραβούν αμέσως με ένα δυνατό φρενάρισμα.
Έχουν κάτι ή απλώς...όταν λέμε 'στραβώνουν' είναι σα να λέμε 'ψάχνουμε μία ψείρα σε έναν αχυρώνα'? -
κοιτα εγω δεν ξερω και σε ποιες συνθηκες μου στραβωσαν γιατι φοβαμαι και τον πατερα μου οταν χθες πχ το πηγε να του βαλει βενζινη να παει ταξιδι και λεει στον πακι να το βρεξει και λιγο..
(με ζεστα φρενα σιγουρα μεχρι απο δω μεχρι τον πειραια )ο βελλ , λεει οτι οτι συμβαινει στα κρυα δεν ξερω να σου πω με σιγουρια
παντως εγω δε θα το ζοριζα πολυ το θεμα συνδυασμος που κερδιζει δεν αλλαζει , ετσι πιστευω και επειδη μια φορα ειχα πανω αλλα τακακια απο τα οεμ και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος δε γουσταρω να πειραματιστω
απλα θα τους προσεχω λιγο παραπανω μολις τους αλλαξω και ελπιζω να εχουν προσεξει και αυτοι που τα φτιαχνουν οτι κατι παιζει και να τα εχουν βελτιωσει
αλλωστε στο αυτοκινητο μου πολλα απο τα εξαρτηματα βγηκαν (μην πω ελαττωματικα και υπερβαλλω) οχι αρκετα καλα και τα αντικατεστησαν ( βλεπε δισκο, βλεπε ποτηρακι) και εμενα και του vell ειναι απο τη πρωτη φουρνια
επισης εμενα μια ζωη μου στραβωναν οι δισκοι (το βρισκω ψιλοφυσιολογικο ), ισα ισα εδω εγινε και μετα απο αρκτα χλμ οποτε δεν εχω κατα βαθος καποιο ιδιαιτερο προβλημα
και μιλαμε για στραβωμα που φαινεται κοντα στα 200 και στα 150 αμα στριβω και χαιδευω το φρενο , τις περισσοτερες μερες ουτε καν το προσεχω
-
Γενικα παντως το 'βρεξιμο' σε ζεστους δισκους απαγορευεται δια ροπαλου!
Ακομα και οταν βρεχει, που ευλογα θα αναρωτηθουν καποιοι 'τοτε τι γινεται', λογω της συνεχης περιστροφικης κινησης του δισκου και της θεσης του στο εσωτερικο του τροχου, οι δισκοι δεν βρεχονται σε μεγαλο-καταστροφικο βαθμο. Αντιθετως αν με ζεστους δισκους τυχει και πεσουμε σε μεγαλη λακουβα με νερα, η πλυνουμε αυτοκινητο-βρεξουμε δισκους αμεσως μετα απο μεγαλη διαδρομη, ειναι θεμα τυχης περισσοτερο για το αν θα 'αναψει', και αν ουσιαστικα χασει τον 'κυκλο' της θερμοαπαγωγικης ικανοτητας που εχει, και τελικα στραβωσει, ακομα και ενας καλης ποιοτητας εργοστασιακος δισκος.
VW Scirocco