-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
...και εμενα μαλακα μου φανηκαν , αλλα μ' αρεσε που το πισω μερος συμμετειχε
οσο επρεπε για να μπει γρηγορα στην στροφη. Ηταν και οι στροφες συνεχομενες , με σωστη αλλα σχετικα εντονη κλιση αν προσεξες...Ρε Γρηγόρη που είδες οτι το πίσω μέρος συμμετείχε;
Εγώ το βλέπω βιδωμένο στο δρόμο, ούτε υποψία για γλύστρημα....
Και τα παραπάνω τα έχω διαπιστώσει οδηγώντας στις ίδιες διαδρομές το GTI με 160 rocco.
Είναι λογικό σε τεστ ελαστικών να μην γίνεται καγκουροοδήγηση.
Με το οδηγικό στυλ που έχουν στο βίντεο οι τέστερς δεν είχαν σκοπό τις υπερστροφές.
Παρολαυτά αν ήθελαν με κατάλληλη τοποθέτηση πριν τη στροφή και χειρισμό στο τιμόνι θα πετύχαιναν πιο εντυπωσιακή οδήγηση. Ο σκοπός δεν ήταν αυτός όμως.
Εγώ βλέπω ένα αυτοκίνητο με ψιλόσπορτίφ χαρακτηριστικά, που στρίβει ασφαλέστατα και υποδειγματικά.
Και αυτό οφείλει να το κάνει στο δρόμο. Να αναφέρω ότι οι εκθειασμοί που γίνονται γύρω από ακραίες κατασκευές όπως εκδόσεις Cup κλπ όσο ευχάριστα είναι σε περιβάλλον πίστας, άλλο τόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι σε δημόσιους δρόμους. Γιατί ο δημόσιος δρόμος θέλει υποχώρηση στην απολυτότητα και ανοχές του πλαισίου.... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...και εμενα μαλακα μου φανηκαν , αλλα μ' αρεσε που το πισω μερος συμμετειχε
οσο επρεπε για να μπει γρηγορα στην στροφη. Ηταν και οι στροφες συνεχομενες , με σωστη αλλα σχετικα εντονη κλιση αν προσεξες...Ρε Γρηγόρη που είδες οτι το πίσω μέρος συμμετείχε;
Εγώ το βλέπω βιδωμένο στο δρόμο, ούτε υποψία για γλύστρημα....
Και τα παραπάνω τα έχω διαπιστώσει οδηγώντας στις ίδιες διαδρομές το GTI με 160 rocco.
Δεν ειπα 'γλυστραγε'...Στο 0:13 φαινεται στην τελευταια δεξια στροφη με το μπλε
σχετικα μακρια αλλα αυτο ειναι συμμετοχη της ουρας.Γρηγόρη το δικό σου** όσο θα έπρεπε** ειναι καθόλου, ως τίποτα.
Για να μην σε πάω αλλού στο GTI μπορώ να γλυστρήσω 10-20 φορές περισσότερο (για να μιλήσω συγκριτικά με αυτό που βλέπω) μεχρι να μπούν τα ηλεκτρονικά.Ρε μπας και εχω driftαμαξο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπα, μάλλον έχουμε άλλα μέτρα για την έννοια του συμμετοχικού...+999
-
@dimgster
Καθολου δεν ειναι, 'καθολου ως τιποτα', οσο και αν δεν το πιστευεις. Το ανεφερα και πριν
σε δρομο γλυστερο, οχι με πολλα χλμ ξεκολλαει αν θες ΓΛΥΚΑ και ΛΙΓΟ η ουρα, ΜΕΧΡΙ να 'αισθανθουν' τα ηλεκτρονικα αναποδο τιμονι. Εκει επεμβαινουν...
Τωρα προφανως εσυ αν την εννοια 'συμμετοχικο' την αντιλαμβανεσαι ως 'πορτες'
αυτο ειναι αλλο θεμα... -
@dimgster
Καθολου δεν ειναι, 'καθολου ως τιποτα', οσο και αν δεν το πιστευεις. Το ανεφερα και πριν
σε δρομο γλυστερο, οχι με πολλα χλμ ξεκολλαει αν θες ΓΛΥΚΑ και ΛΙΓΟ η ουρα, ΜΕΧΡΙ να 'αισθανθουν' τα ηλεκτρονικα αναποδο τιμονι. Εκει επεμβαινουν...
αυτο ειναι αλλο θεμα...Είδες πουθενά στο βίντεο που έβαλες να κάνει έστω και 1 μοιρα ανάποδο???
Με αυτά που μου λες, μαλλον πορτες μπαίνει το GTI.
-
Παίδες το Golf V σε όλες του τις εκδόσεις (και το Golf VI αλλά σε λιγότερο έντονο βαθμό) έχει ελαφρά υπερστροφική συμπεριφορά και ο πισινός τσουλάει εύκολα όταν χρειάζεται. Το Scirocco έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο 'φυτεμένο' στο δρόμο και πιο ουδέτερο, χωρίς το άνοιγμα της ουράς για τοποθέτηση που υπάρχει στο Golf. Στο βίντεο φαίνεται κάποιες στιγμές να μετατοπίζεται ελάχιστα το πίσω μέρος αλλά το κάνει ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση του τιμονιού.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Παίδες το Golf V σε όλες του τις εκδόσεις (και το Golf VI αλλά σε λιγότερο έντονο βαθμό) έχει ελαφρά υποστροφική συμπεριφορά και ο πισινός τσουλάει εύκολα όταν χρειάζεται. Το Scirocco έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ πιο 'φυτεμένο' στο δρόμο και πιο ουδέτερο, χωρίς το άνοιγμα της ουράς για τοποθέτηση που υπάρχει στο Golf.Μην εχεις την αίσθηση.
Να έχεις την βεβαιότητα.
-
Διόρθωσα το υποστροφική σε υπερστροφική, μη το δει κανείς στο quote σου και με πάρει με τις πέτρες
-
@dimgster
αυτο ειναι αλλο θεμα...Είδες πουθενά στο βίντεο που έβαλες να κάνει έστω και 1 μοιρα ανάποδο???
Με αυτά που μου λες, μαλλον πορτες μπαίνει το GTI.
Mιλησα εγω για αναποδο στο video? Ειπα για συμμετοχικη ουρα οσο πρεπει.
Συμμετοχικη δεν σημαινει απαραιτητα οτι κανεις αναποδο, αλλα οτι ΒΟΗΘΑΕΙ το εμπρος μερος να μπει καλυτερα στην στροφη ανοιγοντας ΟΣΟ πρεπει την τροχια της και παντα υπο τον ελεγχο του ESP.
To τι κανει το GTI VI δεν γνωριζω, το GTI V ομως παρολο που διαπιστωσα και ο ιδιος οτι μπορει να μπαινει και 'πορτες' (αρκει να μην τσιμπησεις φρενο πανω στην κορυφη...),
εχει σαφως χαμηλοτερα ορια απο το rocco, και εκει ειναι το ζητουμενο (τα υψηλοτερα ορια που εχει το rocco δηλαδη) εφοσον ζητας σπορτιφ χαρακτηριστικα με ασφαλεια.
Αν θελεις driftchallenge υπαρχουν αλλα αυτοκινητα για αυτο... -
Βασικά το rocco είναι πολύ δυνατό στο να κυνηγάει χρόνους και να είναι αποτελεσματικό, αλλά ως προς τον ορισμό του σπορ μάλλον το GTI είναι πιο κοντά, γιατί είναι πιο 'ζωηρό'.
-
Συμμετοχικη δεν σημαινει απαραιτητα οτι κανεις αναποδο, αλλα οτι ΒΟΗΘΑΕΙ το εμπρος μερος να μπει καλυτερα στην στροφη ανοιγοντας ΟΣΟ πρεπει την τροχια της και παντα υπο τον ελεγχο του ESP.Εγ'ω το μονο που βλέπω, ειναι μια ουρά που πάει ακριβώς όπου πάει η μούρη.
Τώρα τι συμμετοχή βλέπεις εσύ, είναι ένα θέμα. -
Συμμετοχικη δεν σημαινει απαραιτητα οτι κανεις αναποδο, αλλα οτι ΒΟΗΘΑΕΙ το εμπρος μερος να μπει καλυτερα στην στροφη ανοιγοντας ΟΣΟ πρεπει την τροχια της και παντα υπο τον ελεγχο του ESP.Εγ'ω το μονο που βλέπω, ειναι μια ουρά που πάει ακριβώς όπου πάει η μούρη.
Τώρα τι συμμετοχή βλέπεις εσύ, είναι ένα θέμα.+1
πιστευω οτι ουτε καν το ESP δεν μπαινει πουθενα. Το αυτοκινητο παει απολυτως με γραμμες, για να μην πω για τις μικρες τασεις υποστροφης (αναμενομενο).
δεν ειναι κακο, αλλα απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει συμμετοχικο. Το Golf GT V μπροστα του, θυμιζει RX-7 III σε βρεγμενο
-
Scirocco (μαλλον 160αρια...) υπο πιεση με τα νεα Michelin Pilot Sport 3...στη σελιδα που παραπεμπει στο youtube μαλλον τα σιροκο που συμμετεχουν στο τεστ ειναι diesel
-
Nα το γραψω με κεφαλαια?
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!
Μπορει να γλυστραει λιγο, πολυ, μπορει απλα να 'ελαφρωνει' σε αποτομες διαδοχικες στροφες, και αυτο υπο πιεση κρατοντας γραμμες, μπορει να το κανει.Επειδη ομως φαινεται οτι η προσωπικη διαπιστωση μου δεν πειεθει...
Μηπως και ο Tim Shricκ εχει ψευδαισθησεις με την ουρα του Scirocco?
(Ακομα και για Abt 2λιτρο/240ps με 20αρες ζαντες σε βρεγμενο
δρομο 'γυαλοχαρτο' με καλοκαιρινα ελαστικα...Εχει αναρτηθει και παλαιοτερα το συγκεκριμενο Video)
Απο το 2:50-4:50 αναφερεται αναλυτικα στην οδικη του συμπεριφορα... -
Μπορει να γλυστραει λιγο, πολυ, μπορει απλα να 'ελαφρωνει' σε αποτομες διαδοχικες στροφες, και αυτο υπο πιεση κρατοντας γραμμες, μπορει να το κανει.αυτο το κανουν το 99% των αυτοκινητων που εχω οδηγησει, και δε σημαινει τιποτα. Σε λιγο το ελαφρωμα του πισω μερους με αποτομα αφημα του γκαζιου θα θεωρειται υπερστροφη διαρκειας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπορει να γλυστραει λιγο, πολυ, μπορει απλα να 'ελαφρωνει' σε αποτομες διαδοχικες στροφες, και αυτο υπο πιεση κρατοντας γραμμες, μπορει να το κανει.αυτο το κανουν το 99% των αυτοκινητων που εχω οδηγησει, και δε σημαινει τιποτα. Σε λιγο το ελαφρωμα του πισω μερους με αποτομα αφημα του γκαζιου θα θεωρειται υπερστροφη διαρκειας.
Οτι γλυστραει -εστω και λιγο- το πισω μερος, αυτο ειναι γεγονος, το ποσο ευκολα ή δυσκολα γινεται, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Το αναφερει και ο δοκιμαστης στο παραπανω Video, ΞΕΚΑΘΑΡΑ. -
Οτι γλυστραει -εστω και λιγο- το πισω μερος, αυτο ειναι γεγονος, το ποσο ευκολα ή δυσκολα γινεται, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Το αναφερει και ο δοκιμαστης στο παραπανω Video, ΞΕΚΑΘΑΡΑ.Το τελευταίο θα μπορούσε να λέγεται για κάθε αυτοκίνητο που έχει παραχθεί!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το αναφερει και ο δοκιμαστης στο παραπανω Video, ΞΕΚΑΘΑΡΑ.Το τελευταίο θα μπορούσε να λέγεται για κάθε αυτοκίνητο που έχει παραχθεί!
+2
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έλιωσα ρε φίλε να είσαι καλά....
Το συμμετοχικό επιδέχεται πολλούς ορισμούς και η μάνα μου κάθε Κυριακή συμμετέχει στην Θεία λειτουργεία αλλά αυτό δεν την κάνει εξ'ορισμού Fun to drive.
-
Nομίζω ότι υπερβάλλετε. Όταν ένα προσθιοκίνητο μπορεί να διώξει τον πισινό του ελαφρώς ΚΑΙ ελεγχόμενα ΚΑΙ όταν του ζητηθεί (είτε με esp off είτε με esp on, λιγότερο στην τελευταία) για να σε βοηθήσει στην τοποθέτηση ή απλά να σε διασκεδάσει τότε ΝΑΙ μπορείς να το πεις συμμετοχικό. Επίσης αυτό δεν μπορείς να το πεις υπερστροφή ισχύος αλλά μπορείς να το πεις υπερστροφή αδράνειας. Και αυτή ανάποδο θέλει όπως και η 'γνήσια' απλά λιγότερο και μικρότερη διάρκειας.
Το νόημα ποιο είναι όμως? Ότι το Σιρόκο είναι ξενέρωτο?
VW Scirocco