-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μαζί σου...δεν αντιλέγω...απλά δεν είναι γενικευμένο το πρόβλημα! Οι περισσότερες Mito είναι κόκκινες, είτε Rosso Giulieta είτε Rosso Alfa! Αν ήταν γενικό το θέμα θα το ξέραμε! Έχουν παραπονεθεί 2-3 στο αλφίστι ότι έχουν σημαδάκια από πέτρες! Ε φχαριστώ πολύ! Ας του βάλουν εκείνες τις μαύρες μουτσούνες που φοράγανε κάτι Hyundai Scoupe!!
καλα το να παραπονιεσαι για σημαδακια απο πετρες ειναι οχι απλα παραλογο αλλα και βλακωδες..
και μενα μπροστα εχει 10αδες τετοια σημαδακια, ειναι απολυτως φυσικο αν τρεχεις και μαλιστα αν τρεχεις με απειρα χλμ πισω απο αλλα αυτοκινηταΜπα, δεν είναι παράλογο ούτε βλακώδες. Προφανώς κάτι πάει στραβά αν κάποιος γεμίζει τέτοια σημαδάκια εύκολα. Εμένα πχ το αμάξι μπροστά δεν έχει τίποτα τέτοιο, παρόλο που από τον Γενάρη έκανα 35k σε ΕΟ με ταχύτητες κοντά στην τελική μου.
Προφανώς και υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα της βαφής. Σε C4 πχ ξαδέρφου μου έτσι και δεν φύγει η κουτσουλιά άμεσα, μένει στάμπα. Πάλι στο δικό μου, η συγκεκριμένη ρουκέτα έμεινε για 5-6 μέρες.
Ε, μετά δεν έμεινε τπτ περίεργο.
Και να το θέσω αλλιώς, άντε πες στον άλλον που έχει ατέλειες στο χρώμα ότι συμβαίνει στο δικό του μόνο. Λίγο θα τον νοιάξει, γιατί τα 20k τα έσκασε.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γενικευμενες, ειναι η απωλεια (παστελ) χρωματος, πολυ σοβαρες ειναι να στραβωσει φτερωτη τουρμπινας...
Δεν μετραω τα στοιχεια να τα βαλω σε Excel και να βγαλω στατιστικο αποτελεσμα,
αλλα με ενα 'περασμα' στα αντιστοιχα Forum καταλαβαινεις τι παιζεται...αρα μιλας εντελως αυθαιρετα, συμφωνα με τα λεγομενα σου, 'με ενα περασμα στα αντιστοιχα forums.. ' χωρις καν να εξετασεις τη συχνοτητα του προβληματος εστω σε σχεση με τα μελη ενος φορουμ..*
μπορω να σου πω οτι οσο παραλογο κ αν ακουγεται εκ πρωτης οψεως, η πιθανοτητα σ'ενα χ φορουμ να εμφανιστει ενα γενικως σπανιο προβλημα 2-3 φορες, ειναι παρα πολυ μεγαλη (χωρις καν να χρειαζεται η θεωρια του χαους ), οπως εξισου πιθανο ειναι να παρουσιαστει μια αναλογια που δεν αποτυπωνει την πραγματικη αναλογια επι του συνολου.
στα φορα μπαινουν συχνα ατομα να αναζητησουν βοηθεια. θυμαμαι αρκετες φορες στο mx5 club να εμφανιζεται το ιδιο προβλημα στην πρωτη σελιδα σε εντελως random προβληματα.*Εγω δεν εχω ακουσει καποιο απο τα παραπανω προβληματα που αναφερεις (παρ'ολο που γνωριζω προσωπικα και διαδικτυακα μερικα ατομα με MiTo, η μονη προβληματικη περιπτωση που πετυχα ηταν του new mito στο forum των 4T, και αυτου ακομα το προβλημα ηταν διαφορετικο), ομως γνωριζω το προβλημα του Σιροκο που εγραψε ο eleos, ακριβως επειδη ετυχε να το διαβασω εδω. Μια τετοια προσεγγιση 'με ενα περασμα βλεπεις τι παιζεται' θα μπορουσε να σημαινει σε μενα οτι 'ενα Σιροκο ειναι πιθανοτερο να μεινει απο φρενα στα 120 απ'οτι να υπαρξει καποιο πραγματικα γενικευμενο προβλημα σε καποιο αλλο αυτοκινητο το οποιο δεν ετυχε να ακουσω'. Ομως κατι τετοιο θα οδηγουσε αποδεδειγμενα σε λαθος συμπερασμα.
Αυτο φυσικα δε σημαινει οτι καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις δεν ειναι γενικευμενο. Μπορει να ειναι, μπορει και οχι. Οταν φυσικα ενα προβλημα σε ενα εξειδικευμενο forum εμφανιζεται πολυ συχνα (αναφορες 10% των μελων ή πιο συχνα) τοτε ειναι πραγματι πιθανο να προκειται για καποιο γενικευμενο προβλημα επι του συνολου των πραγματικων πωλησεων. Ακομα πιο πιθανο γινεται οταν υπαρχει γενικοτερη παραδοχη του προβληματος απο τα μελη της κοινοτητας. Για παραδειγμα, γενικευμενο προβλημα ειναι το RRoD στα Xbox 360. Αντιστοιχα, δεν ειναι γενικευμενο προβλημα τo crashαρισμα των macbook pro, παρ'ολο που σε διαφορα mac fora θα βρεις πολλα τετοια θεματα. -
@drdino
συμφωνω(ειδικα σε αυτο που ειπες με τα 20Κ), ομως επειδη το εχω μελετησει κουτσουλια απο κουτσουλια διαφερει σε οξυτητα
πρεπει να εχει να κανει με το τι εφαγε εκεινη τη μερα το πτηνο
μου χει τυχει να την εχω αφησει 2 μερες και να μην εχω παθει τιποτα μου εχει τυχει κατακαλοκαιρο να την εχω αφησει 5 ωρες και να εχει θαμπαδα
(γενικα βγαινω μπαλκονι και μολις δω κατι υποπτο κατεβαινω αμεσως με πανακι με ξυδι αρα σπανια να περασει τις καποιες ωρες)
το ασπρο των γκολφ κανει θαμπαδες για πλακα γενικα..οσο για τα σημαδακια απο πετρες ουτε κι εγω ειχα σε αλλα μου αυτοκινητα, ομως οταν πιανεις 200αρες + συχνα πισω απο αλλα αυτοκινητα τα ακους τα πετραδακια που σκανε...
με αλλα αυτοκινητα αυτα τα χλμ τα επιανα μονο σε εθνικη, τωρα τα πιανω 200 μετρα απο το σπιτι μου..
-
εχετε αντιληφθει τι συμβαινει εδω?προσπαθειτε να πεισετε εναν δηλωμενο κ περηφανο σιροκακια-βαγκελη(δεν ειναι κακο αυτο),που εχει ανακοινωσει οτι θα γινει κατοχος του μοντελου στο μελλον,οτι δεν ειναι τελειο..κ περιμενετε κ να σας πει-παραδεχθει οτι εχει προβληματα(η εστω προβληματα τουλαχιστον το ιδιο σημαντικα με αλλων εταιριων,αν οχι σημαντικοτερα)..
για να το παρουμε αλλιως λιγακι,μηπως κ δουμε κ τιποτα διαφορετικο..γιατι οπως το παμε ειναι φαυλος κυκλος οπως ειπε κ ο στεφανος.. -
Εγώ πάντως έχω 6 μήνες το Ρόκκο και, φτου φτου, δε μου έχει κάνει κιχ..
Και μη συγκρίνετε τώρα VW με Alfa σε θέματα αξιοπιστίας............
Έλεος.. Δείτε τις τιμές των μεταχειρησμένων Alfa και πείτε μου μετά..
@QsisVTS: Έχει να κάνει με την εποχή, και πόσο διαθέσιμο είναι το νερό στα πουλιά.. Καλοκαίρι-> Λιγότερο νερό-> Βασικότερα ούρα (λόγω μικρότερης αραίωσης)
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εχετε αντιληφθει τι συμβαινει εδω?προσπαθειτε να πεισετε εναν δηλωμενο κ περηφανο σιροκακια-βαγκελη(δεν ειναι κακο αυτο),που εχει ανακοινωσει οτι θα γινει κατοχος του μοντελου στο μελλον,οτι δεν ειναι τελειο..κ περιμενετε κ να σας πει-παραδεχθει οτι εχει προβληματα(η εστω προβληματα τουλαχιστον το ιδιο σημαντικα με αλλων εταιριων,αν οχι σημαντικοτερα)..
για να το παρουμε αλλιως λιγακι,μηπως κ δουμε κ τιποτα διαφορετικο..γιατι οπως το παμε ειναι φαυλος κυκλος οπως ειπε κ ο στεφανος..νομιζω οτι ο κικιζας δεν ειναι και τοσο αφελης ωστε να προσπαθει να κλεινει τα ματια του μπροστα σε οτιδηποτε αρνητικο..
το να κανει μια συγκριση ειναι αλλο θεμα..ξερει φανταζομαι ποια ειναι τα αρνητκα των vw οπως τα ξερουμε ολοι μας (και δε μιλαω για φημες ή στερεοτυπα)το θεμα αξιοπιστιας ειναι μεγαλη υποθεση, εγω το μονο που θα πω ειναι οτι την αξιοπιστια που ειχε στο vectra του δυσκολα θα τη βρει αλλου, αλλα σιγουρα θα εχει πολυ καλυτερο αυτοκινητο
-
για να το παρουμε αλλιως λιγακι,μηπως κ δουμε κ τιποτα διαφορετικο..γιατι οπως το παμε ειναι φαυλος κυκλος οπως ειπε κ ο στεφανος..προσωπικα δεν προσπαθω να τον πεισω για κατι τετοιο (σεβομαι τα προσωπικα κολληματα του καθενος οπως θελω να σεβονται τα δικα μου), εκτος απ'το οτι δεν κανει γενικευμενο ενα προβλημα που διαβασε σε ενα φορουμ. αυτο ισχυει για καθε αυτοκινητο, μην πω για καθετι γενικως.
η ενσταση μου αρχικως (και δικαιολογημενη νομιζω) ηταν σε αυτο που εκανα bold στα λεγομενα του. δηλαδη:
διαφορες μικρες ψιλομ@λ@κιες ειχε, αλλα αυτα που εμφανιστηκαν στις Mito, εστω και των πρωτων μηνων, ουτε κατα διανοια
το ουτε κατα διανοια σημαινει 'ποτε', 'σε καμια περιπτωση' κοκ, το οποιο ερχεται σε αντιθεση με το post του eleos
Πηγαινε με 120χμ και δεν λειτουργησαν τα φρενα και το εσωσε οπως ο ιδιος λεει με χειροφρενο και κατεβασματα στις ταχυτητες.
ψιλομαλακια δεν το λες, και το 'ουτε κατα διανοια' δε μπορει να ισχυει εφοσον οσα γραφονται στο quote ειναι αληθη.
-
μη παρουσιαζεις τα λεγομενα μου σαν κατι αρνητικο.ο κικιζας απο οσο εχω αντιληφθει ειναι δηλωμενος βαγκελης-σιροκακιας.δεν ειπα ποτε οτι ειναι αφελης η οτιδηποτε αλλο.απλως τα προβληματα του ροκο τα θεωρει αναξια περαιτερω αναφορας(περαν απο τα φρενα) η λιγοτερο σημαντικα απο αλλων μοντελων.
κ εντελει,αντι για τον κικιζα(για να μην τον αναφερουμε συνεχως τον ανθρωπο),ας βαλουμε οποιονδηποτε ειναι ''πορωμενος'' με ενα μοντελο οποιασδηποτε εταιριας,δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να περιμενουμε να δειξει αντικειμενικοτητα..
αυτα απο μενα..καλο βραδυ..(καλα ρε,κανεις δεν εχει πρωινο ξυπνημα???) -
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
Έλεος.. Δείτε τις τιμές των μεταχειρησμένων Alfa και πείτε μου μετά..
Πες μας τώρα και για την έρευνα του autotriti να πορωθούμε!!!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πες μας τώρα και για την έρευνα του autotriti να πορωθούμε!!!
Επειδή πριν πάρω καινούργιο, έψαχνα μεταχειρισμένο το λέω. Τσέκαρε το.
-
μη παρουσιαζεις τα λεγομενα μου σαν κατι αρνητικο.ο κικιζας απο οσο εχω αντιληφθει ειναι δηλωμενος βαγκελης-σιροκακιας.δεν ειπα ποτε οτι ειναι αφελης η οτιδηποτε αλλο.απλως τα προβληματα του ροκο τα θεωρει αναξια περαιτερω αναφορας(περαν απο τα φρενα) η λιγοτερο σημαντικα απο αλλων μοντελων.
κ εντελει,αντι για τον κικιζα(για να μην τον αναφερουμε συνεχως τον ανθρωπο),ας βαλουμε οποιονδηποτε ειναι ''πορωμενος'' με ενα μοντελο οποιασδηποτε εταιριας,δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να περιμενουμε να δειξει αντικειμενικοτητα..
αυτα απο μενα..καλο βραδυ..(καλα ρε,κανεις δεν εχει πρωινο ξυπνημα???)καλα δεν ειναι και τοσο βαγγελης οσο νομιζεις, αλλα τεσπα..
επισης δε νομιζω οτι καποιος οσο πορωμενος και να ειναι με κατι δε βλεπει τα αρνητικα του οσο φανατισμενος και να δειχνει προς τα εξω
απλα στη δικη του ζυγαρια το ενα ειναι καλυτερη επιλογη απο το αλλο..για αυτον παντα
καποιος αλλος μπορει να εχει αλλα κριτηρια..
τωρα αν 'χρωματιζει' και λιγο τις αποψεις του για να δικαιολογησει ακομα περισσοτερο την επιλογη του δε χαθηκε ο κοσμος
αλλωστε λιγοι ειναι αυτοι που με πραγματικα επιχειρηματα (δλδ να ισχυουν για ολους, αναλογα και την κατηγορια φυσικα) μπορουν να δικαιολογησουν το αυτοκινητο που επιλεγουν..(εγω εχω πρωινο ξυπνημα για αυτο το παω σερι (ή σχεδον σερι) και μετα πεθαινω το απογευμα )
-
@vellerefontis
Αποτισες φορο τιμης περνωντας απο το διασημο παλαιοτερα Blu Bell,( ) στην πρωτη πλατεια απο τον Φαρο Ψυχικου? (απο τις λιγες με μεγαλο φαρδος αλλα και ενα
κ@λοσαμαρακι + την τσιμεντενια 'πλατφορμα')...
Που και που περναω, με 3η χαλαρη ελαφρο γλιστρηματακι,μπροστινου συστηματος,
τσιμπαω φρενο, και προκυπτει ενα ωραιοτατο κου-πε-πε με αναποδο (οπως το λεει ενας φιλος το πλασσαρισμα με πεταγμα ουρας).
Σου φανηκε ευκολο να προσαρμοστεις στο σχετικα ευαισθητο kick-down?
(αν και απ' οσο θυμαμαι στο +-mode, τουλαχιστον στο cupra εμενα δεν μου εκανε kick-down,
ακομα και με πατημα τερμα στο γκαζι...)στρίβει, φρενάρει, πατάει γερά και ανάλφρα συγχρόνως, είναι νομίζω το ταμπλό του καλύτερο από τα πρώτα που είχα δει στην Ελλάδα, δεν κάνει βίαιο κικ νταουν, μου αρέσει και οπτικά, πολύ μάγκικο.
όσο για τις στροφές, πλατείες κλπ, είναι ένας ατελέιωτος χώρος 'λούνα παρκ' για αυτοκίνητα που έχουν φθαρμένα ελαστικά και μπόλικη δύναμη... Ο τρόπος που εναλλάσσονται ανηφόρες κατηφόρες με ή χωρίς πλατείες, καμπές κι σαμαράκια, θέλει Msc για να θυμάσαι τον ιδανικό συνδυασμό ταχύτητας κλπκλπ
Γνωρίζω καλά την περιοχή, πόντο προς πόντο... (π.μ. τα υπόλοιπα)
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Γνωρίζω καλά την περιοχή, πόντο προς πόντο... (π.μ. τα υπόλοιπα)
ενοχλητικο μερος για να τρεχεις παντως...
-
Ο χρήστης Nemo έγραψε:
αραίωσης)
Και μόνο που βάζουμε στην ίδια πρόταση την φαουβε με την αλφα ρομέο είναι ντροπή...
-
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα, καποιος να εχει βαλει συναγερμο ΜΕΤΑ, και να βραχυκυκλωνουν τα ηλεκτρικα, και να μ2λακιζονται τα παραθυρα-ηλιοροφη κλπ,
αλλος να ακουει τον ηχο της εμπλοκης του κομπρεσσορα μεσω της αντλιας νερου και να νομιζει οτι κατι ασχημο συμβαινει στον κινητηρα, και στην αλλη περιπτωση, να κρεμονται
λαστιχα-τσιμουχες στο πλαινο παραθυρο, να μην κλεινει σωστα η πορτα, να μπαινει σε safe mode ο κινητηρας για πλακα, να βγαινει check engine επισης για πλακα...
Μπορει το συνολο των αναφερθεντων προβληματων να συμπιπτει.
Οι πραγματικες αιτιες ομως ειναι διαφορετικες, και εν πασει περιπτωσει για να παω και ενα βημα παραπερα, τουλαχιστον οι Γερμανοι για τα τριζατα αμορτισερ πισω εκαναν ανακληση, οι Ιταλοι με το πλαδαρο μπροστινο συστημα και το τιμονι που εμφανιζοταν
αρκετα πιο ασαφες γυρω απο την ευθεια στα μοντελα του 08' , την εκαναν 'γαργαρα',
τουλαχιστον στην Ελλαδα.
Για το χρωμα που ελειπε βεβαια σε διαφορα σημεια του αμαξωματος, ουτε λογος να γινεται...Μου την δίνει αυτό που κάθομαι και σου γράφω αλλά ειλικρινά μου την δίνουν περισσότερο οι ανασφαλείς δηλώσεις σου
ΟΚ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...Ξεκινάμε...
1)να κρεμονται λαστιχα-τσιμουχες
http://sciroccoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=25&t=307
2)να μπαινει σε safe mode ο κινητηρας για πλακα, να βγαινει check engine επισης για πλακα... (εδώ τα θέλει ο κώλος σου , το πιο ευαίσθητο σημείο του βαγκ...)
http://sciroccoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=25&t=628
3)Για το χρωμα που ελειπε βεβαια σε διαφορα σημεια του αμαξωματος, ουτε λογος να γινεται...
http://sciroccoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=25&t=575
και σου έχω και άλλα , πιο σοβαρά... http://sciroccoclub.gr/forum/viewtopic. ... 56&start=0 (έμεινε)
http://sciroccoclub.gr/forum/viewtopic.php?f=25&t=478
το θέμα είναι οτι εσύ τα ήξερες και δεν τα αποκαλυπτες στο 4τ φορουμ για να υπερασπιστείς την επιλογή σου -
Ντροπη red_monster , θα πρεπε να μιλας στον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ σε παρακαλω πολυ......
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
:lipsealed:Ντροπη red_monster , θα πρεπε να μιλας στον ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ σε παρακαλω πολυ......
sorry...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αραίωσης)
Και μόνο που βάζουμε στην ίδια πρόταση την φαουβε με την αλφα ρομέο είναι ντροπή...
για το φαουβε? ναι οντως..
-
Ξερω κι ενα με τον τοτο,σαν το παραπανω του κιουση..να το πω;
βασικα σε γραφουμε ο,τι και να πεις.. Απο περιεργεια θελω να δω απαντηση Κικιζα...σορρυ,του Κυριου Κικιζα εννοω..
Α να μην ξεχασω με τη σειρα μου να πω οτι το αυτοκινητο που θα παραγγειλει ειναι οντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ..
-
το καταπληκτικο της υποθεσης δεν ειναι το σιροκο(που ειναι παρεπιπτοντως μια χαρα πολυ καλο καθημερινο αυτοκινητο κ το κορυφαιο all around στα χρηματα του αυτη την εποχη..) αλλα το οτι οι μεν προσπαθουν να αποδειξουν οτι ειναι ανωτεροι των δε,οχι με βαση την αξια των αυτοκινητων τους,αλλα με βαση τα αρνητικα του αντιπαλου!!με λιγα λογια ''ριχνω'' εσενα για να ''κερδισω'' εγω!!
οπως κ να εχει πολυ καλο το ροκο,πολυ καλη η μιτο,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς ΟΜΩς..αλλες κατηγοριες,αλλα χρηματα..αν θελετε παμε στην θεματικη ενοτητα του πολο κ αρχιζουμε συγκρισεις με την μιτο..ως τοτε,υπομονη μεχρι να εμφανιστει η μιλανο κ να αρχισουμε παλι ποιο ειναι καλυτερο κ ποιο οχι κ.ο.κ.
η αλλιως ας συγκρινουμε ροκο με 147(ασχετως αν ειναι παλαιο μοντελο,η κατηγορια ειναι ιδια..)
δεν κουραστηκατε πια με αυτη την ιστορια?που να ειχατε κ μετοχες απο τις πωλησεις δηλαδη..η να ειχατε ως επιθετα ''βαγκελης'' κ ''αλφαδης'' ανηκωντας στην εκαστοτε οικογενεια..
VW Scirocco