-
Και από volkswagen.de:
Spurweite vorn / hinten, mm 7) 1569 / 1575 -
-
Αρα το σχεδιακι ειναι λαθος,γιατι και αυτο που παρεθεσα ειναι απο Press Kitt.
-
Ναι. Παίζει και να είναι όλες οι διαστάσεις λάθος.
Κάτσε να αλλάξω τις διαστάσεις πιο πάνω του συγκριτικού.Και μια που μπήκα στο volkswagen.de, έτσι για την ιστορία: Στάνταρ 18άρες, (έχτρα οι 19άρες με το R λόγκο στα δισκόφρενα) και στάνταρ τα bi-xenon. Τα υπόλοιπα που γράφει είναι γνωστά.
-
Το S60R που ειναι και αυτο της D (οπως η 3αρα) εχει Μ1562 και Π1560, ενω το S40 που ειναι C εχει Μ1535 και Π1531 (αρκετα κοντα στη Μ3)...δηλαδη το Golf και το S3 ποσο εχουν?
Τα νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα βεβαια για την οδικη συμπεριφορα....απλα μου κανει εντυπωση -
Golf (και gti) Μ1533 / 1514
S3 Μ1522/1506 -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το S60R που ειναι και αυτο της D (οπως η 3αρα) εχει Μ1562 και Π1560, ενω το S40 που ειναι C εχει Μ1535 και Π1531 (αρκετα κοντα στη Μ3)...δηλαδη το Golf και το S3 ποσο εχουν?
Τα νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα βεβαια για την οδικη συμπεριφορα....απλα μου κανει εντυπωσηΤα μεγαλα μετατροχια ειναι το σημα κατατεθεν του αμαξιου,και σε αυτα οφειλεται η μεγαλη του σταθεροτητα σε στροφες και ευθειες
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Τα νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα βεβαια για την οδικη συμπεριφορα....απλα μου κανει εντυπωσηΤα μεγαλα μετατροχια ειναι το σημα κατατεθεν του αμαξιου,και σε αυτα οφειλεται η μεγαλη του σταθεροτητα σε στροφες και ευθειες
Ναι βρε...απλα παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο...δηλαδη η Μ3 επειδη τα εχει μικροτερα ( ) ειναι λιγοτερο σταθερη? Το αποτελεσμα ειναι συναρτηση πολλων πραγματων αυτο θελω να πω.
Εντυπωσιακο παντως....αν και εμενα βολτα δεν με πηγες -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ναι βρε...απλα παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο...δηλαδη η Μ3 επειδη τα εχει μικροτερα ( ) ειναι λιγοτερο σταθερη? Το αποτελεσμα ειναι συναρτηση πολλων πραγματων αυτο θελω να πω.
Εντυπωσιακο παντως....αν και εμενα βολτα δεν με πηγεςΦυσικα και δεν εννοω αυτο Η Μ3 ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ,δεν χρειαζεται μετατροχια Επιφυλασσομαι την επομενη Δια!
-
Θα σας πω μια ακρως ενδιαφερουσα οδηγικη εμπειρια!!
Χθες, αφου ασκησα το εκλογικο μου δικαιωμα( ) πηγα αμεσως μετα στην πιστα των Σερρων για trackday μαζι με ενα φιλο(ο οποιος με βοηθησε στο να μαθω την πιστα αφου εχει κανει αμετρητους γυρους εκει)!!
Φορουσα ηδη λαστιχα Bridgestone Potenza με τις donigton τα οποια τα ειχα φορεσει ηδη απο την Πεμπτη για ακριβως αυτην την περισταση.
Η εμπειρια απλα απιστευτη και απεριγραπτη! Συνολικα εκανα 22 απολαυστικους γυρους με τα λαστιχα να φαγωθουν πολυ λιγοτερο απ' οτι νομιζα επιτρεποντας μου να κανω στο μελλον αλλους 15-20 γυρους μεχρι να 'τελειωσουν'.Οι πρωτοι 5 γυροι ηταν ηρεμοι ετσι ωστε να μαθω τις στροφες της πιστας και τις αγωνιστικες γραμμες!
Οι γυροι που ακολουθησαν ομως ηταν φανταστικοι!
Το αμαξι ακομη και με το εργοστασιακο στησιμο και ρυθμισεις συμπεριφερεται αψογα μεσα στην πιστα, με ελαχιστες κλισεις...μουτρα πετουσε προς το τελος σε 2 συγκεκριμενες στροφες μονο οταν αρχισαν να φθειρονται λιγο τα λαστιχα.
Το αμαξι γενικα ηταν βιδωμενο κατω και δεν εχανε ποτε το πατημα του στις απαιτητικες στροφες της πιστας! 2 φορες μονο μετα απο εξοδο απο στροφη και τερμα γκαζι, ο πισω δεξια τροχος πατησε στα kerb με αποτελεσμα να γλιστρισω ελαφρως χωρις ομως να χρειαστει αναποδο. Η προσφυση στις στροφες και στα αποτομα φρεναρισματα ηταν υπερανω προσδοκιων. Σε τετοιο σημειο που σε ορισμενες περιπτωσεις το αμαξι ενω μπορουσε να πιεστει κιαλλο στη στροφη εγω δεν αντεχα την πιεση!!! Η αισθηση ασφαλειας φυσικα στα ιδια υψηλα επιπεδα. Τα φρενα επισης δεν εχασαν μετα απο τα απανοτα φρεναρισματα την αισθηση τους...Ο καλυτερος χρονος που καταφερα εγω με 2 ατομα παντα μεσα στο αμαξι ηταν 1:45:9 με esp off, γιατι με το esp on εκανα 1:46:5, σε καποιες στροφες με εκοβε το adispin...
Ο καλυτερος χρονος ομως που καταφερε ο φιλος μου(λογω πειρας στην πιστα) ηταν 1:44(2 ατομα) ακριβως, ενας παρα πολυ αξιολογος χρονος!! Με το δικο του fiesta st(εχει πιο σφηκτες αναρτησεις) χωρις πισω καθισματα και με semislick λαστιχα ειναι 1:42 περιπου...που σημαινει οτι με semislick και λιγη εξασκηση ακομη το rocco μπορει να κανει χρονο 1:42(1 ατομο μονο)!!
Να σημειωθει πως τα ορια του αυτοκινητου δεν τα ειχα φτασει ακομη μεσα σαυτους τους 22 γυρους, χρειαζομαι αρκετη εξασκηση στην πιστα!Eνα παιδι που γνωριστηκαμε μαζι του και ετρεχε μεσα με μια z4 2.2i 170ps μου πε οτι στις στροφες απομακρυνομουν απο αυτον...το πιστευω αυτο που λεει αλλα ισως να μην πηγαινε και με τις καταλληλες γραμμες αυτος...παραπλησια τελικη ειχαμε παντως στο τελος της ευθειας.
Γενικα στην πιστα, μπορει καποιος να ευχαριστηθει το αμαξι του και να μαθει τα ορια του αμαξιου(αλλα και τα δικα του ) με απολυτη ασφαλεια χωρις να θετει σε κινδυνο αλλους οδηγους.
Ακολουθει και video σε λιγο
-
-
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Οριστε και το video απο τους 2 τελευταιους μου γυρους στο Αυτοκινητοδρομιο Σερρων!Οσο κοτετσοπιστα ειναι τα Μεγαρα θα παω Τι στο καλο...μη σου πω στην αναγκη θα διαρρηξω τη πιστα καρτ που εχουμε εδω στον Ασπροπυργο Τελειο το βινετακι Στεργιο!!Αλλα ζηλεψα!
-
Οριστε και το video απο τους 2 τελευταιους μου γυρους στο Αυτοκινητοδρομιο Σερρων!
Οσο κοτετσοπιστα ειναι τα Μεγαρα θα παω Τι στο καλο...μη σου πω στην αναγκη θα διαρρηξω τη πιστα καρτ που εχουμε εδω στον Ασπροπυργο Τελειο το βινετακι Στεργιο!!Αλλα ζηλεψα!
Aξιζει και δεν θα μετανιωσεις....τη διαρρηξη!!
Πραγματικα αξιζει, η πιστα εχει αλλη χαρη και φυσικα με ασφαλεια! -
ειδα το βιντεο.
να μην κλεινεσαι νωρις στην στροφη γιατι οδηγει σε υποστροφικη συμπεριφορα.να κρατιεσαι στην ακρη οσο μπορεις και στο τελος της ευθειας αποτομο κοψιμο στο τιμονι αριστερα η δεξια αναλογα την στροφη.
ετσι θα εχεις λιγο υπερστροφικη συμπεριφορα αλλα προσοχη στο αποτομο κοψιμο γιατι παραμονευει το τετ ακε. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειδα το βιντεο.
**να μην κλεινεσαι νωρις στην στροφη γιατι οδηγει σε υποστροφικη συμπεριφορα.να κρατιεσαι στην ακρη οσο μπορεις και στο τελος της ευθειας αποτομο κοψιμο στο τιμονι αριστερα η δεξια αναλογα την στροφη.**ετσι θα εχεις λιγο υπερστροφικη συμπεριφορα αλλα προσοχη στο αποτομο κοψιμο γιατι παραμονευει το τετ ακε.
Σωστοοοος.
Μια μικρη επισημανση μονο: το κοψιμο στο τιμονι δεν πρεπει να ειναι ιδιαιτερα αποτομο και ειδικα οταν στριβεις πρεπει να εχεις και λιγο γκαζι (ωστε να υπαρχει και αποθεμα απο την κορυφη της στροφης και μετα), αλλα να εχεις, αν μπεις χωρις γκαζι, ετσι προκυπτει καποιες φορες ευκολα υποστροφη. (και χασιμο χρονου γενικοτερα, περα απο το χασιμο της ιδανικης γραμμης για την επομενη τοποθετηση).
Κατα τα αλλα συμφωνω, με τετοια τοποθετηση ουσιαστικα βαζεις στο παιχνιδι και την
ουρα (οσο θα συμμετεχει λογω και του ESP το οποιο ακομα και στο off ουσιαστικα κλεινει το ASR, αν και στην πιστα θα καταλαβεις πολυ καλυτερα πως λειτουργει), και στριβεις και πιο γρηγορα και πιο ευχαριστα... -
Ακόμα να ρθει Ελλάδα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ακόμα να ρθει Ελλάδα..Ποιο? Το R? Αφου μολις τωρα εβγαλαν στην Γερμανια το τιμολογιο του...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ακόμα να ρθει Ελλάδα..
Ποιο? Το R? Αφου μολις τωρα εβγαλαν στην Γερμανια το τιμολογιο του...
Oχι Γρηγορη,εχει παραγγειλει ο Κιντ και δεν του εχει ερθει ακομα...Το R 33500€ στη Γερμανια,εδω πιστευω 37000€
-
Ακόμα να ρθει Ελλάδα..
Ποιο? Το R? Αφου μολις τωρα εβγαλαν στην Γερμανια το τιμολογιο του...
Oχι Γρηγορη,εχει παραγγειλει ο Κιντ και δεν του εχει ερθει ακομα...Το R 33500€ στη Γερμανια,εδω πιστευω 37000€
Ελα ρε συ!, εχουν ανοιξει οι κωδικοι? Εγω αν θυμαμαι καλα, νομιζω ειχα ακουσει
για Γεναρη στην Ελλαδα...
VW Scirocco