-
http://www.zeperfs.com/en/duel2417-2686.htm
να και ένα άλλο συγριτικό scirocco manual κ golf vi dsg,από μία σελίδα η οποία έχει όπως έχουμε ξαναπεί το μέσο όρο διάφορων μετρήσεων από περιοδικά
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ελα μωρε τωρα με τις πατατεςτα αγγούρια κ λοιπά λαχανικά κ ζαρζαβατικά, scirocco λέει το topic κ έτσι γουστάρουμε ,φαντάσου δηλαδή κάτι άλλα τι πατάτες ή καλύτερα κουβαδάκια με ρόδες είναι που το scirocco τα έχει για σφαλιάρες τύπου mito που είναι κ ίδια κυβικά ίδια άλογα αλλά ελαφρύτερο το κουβαδάκ.. συγνώμη mito ήθελα να πω
-
χαβαλε κανω να περασει η ωρα,μην τρελενεσαι
παντως ωραια η παραπανω σελιδα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
χαβαλε κανω να περασει η ωρα,μην τρελενεσαιπαντως ωραια η παραπανω σελιδα.
-
http://www.zeperfs.com/en/fiche1015.htm
μεχρι 400 μετρα ριχνω στο σιροκο μετα ομως
-
καλησπερα φιλε.θελω να σε ρωτησω κατι αν ξερεισ φισικα εχθεσ παριγγειλα το scirocco 160 ps με πανοραμικη 18αρες κρουιζ κοντρολ παρκ τρονικ, σπορ πακετο ,χενον,ραδιο αφης,πιεση ελαστικων,το πακετο φωτισμου με τους καθρεφτες με τα 310 ευρω αυτα αν δεν ξεχασα κατι.μου ειπαν σε 4 μηνες θα ειναι εδω γιατι θελω να προλαβω την εκπτωση με το τελοσ ταξινομισης.εσυ ξερεις τιποτα απο παραδωσεις αν οντως θα ειναι εδω?εσυ εχεις παρει scirocco?καλο απογευμα αν και καποιος αλλος μπορει να μου πει ρε sciroccades ας βοηθησει
-
Ο χρήστης tourbisios έγραψε:
καλησπερα φιλε.θελω να σε ρωτησω κατι αν ξερεισ φισικα εχθεσ παριγγειλα το scirocco 160 ps με πανοραμικη 18αρες κρουιζ κοντρολ παρκ τρονικ, σπορ πακετο ,χενον,ραδιο αφης,πιεση ελαστικων,το πακετο φωτισμου με τους καθρεφτες με τα 310 ευρω αυτα αν δεν ξεχασα κατι.μου ειπαν σε 4 μηνες θα ειναι εδω γιατι θελω να προλαβω την εκπτωση με το τελοσ ταξινομισης.εσυ ξερεις τιποτα απο παραδωσεις αν οντως θα ειναι εδω?εσυ εχεις παρει scirocco?καλο απογευμα αν και καποιος αλλος μπορει να μου πει ρε sciroccades ας βοηθησειοι interlagos το σπορ πακέτο κ η ηλιοροφή έχουν επιπλέον καθυστέρηση σίγουρα άρα από τους 3 μήνες που είναι η κανονική λογικό να σου πουν 4,από εκεί κ πέρα μπορεί να έρθει κ νωρίτερα ή κ λίγο αργότερα ακριβώς δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα,το ειδικό τέλος ταξινόμησης ισχύει μέχρι αρχές αυγούστου δηλαδή σχεδόν 4 μήνες από τώρα οπότε λογικά θα σε πιάσει,άσε που μπορεί να πάρει κ παράταση αυτό το μέτρο.το scirocco δεν το έχω παραγγείλει, ακόμα ,επίσης ενδιαφέρον είναι κ η εβδομάδα παραγωγής που θα έχεις,διότι από 22 κ μετά αλλάζουν κάποια πράγματα (τιμόνι κλπ.)τα οποία έχουν προαναφερθεί
-
τι αλλα αλλαζουν δηλαδη δεν ξερω δεν μου ειπε κατι εκει ο πωλητης.λογικα μετα απο τιν 22 βδομαδα παραγωγης θα εχω.τι να πω?θα δουμε
-
Ο χρήστης tourbisios έγραψε:
τι αλλα αλλαζουν δηλαδη δεν ξερω δεν μου ειπε κατι εκει ο πωλητης.λογικα μετα απο τιν 22 βδομαδα παραγωγης θα εχω.τι να πω?θα δουμεπήγαινε εδώ (δεν ξέρω αν το γνωρίζεις) http://www.sciroccoclub.gr/ μπες στην κατηγορία scirocco γενικά κ έπειτα εβδομάδα παραγωγής 22η
αλλά κ εδώ http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=27237
κ στα δύο αυτά forum θα βρεις σχεδόν ότι πληροφορία θες για το scirocco
-
εγω που το παρειγγειλα 10-4-09 τη εβδομαδα παραγωγης θα εχω γνωριζει κανενας?λετε να εχει τις αλλαγες εμενα αυτες με τον εξοπλιζμο?
-
@olympian2 :
Βρηκα ενα Α3 cabrio 1.8 s-tronic ενος φιλου και οδηγησα για να δω λιγο καλυτερα
τι παιζει με το dsg.
Στην θεση D ειναι ευκολο, αγχωλυτικο αλλα επειδη ποτε δεν μου αρεσαν τα αυτοματα,
με χαλασε που εκανε kick-down πολυ συχνα...
Στην +- δεν το δοκιμασα, το εβαλα στο S και ειδα μια πολυ μικρη διαφορα στην αποκριση.
Ξεκιναει σαν αυτοματο με ενδειξη s και στην δεξια πλευρα την σχεση που εχει...
Με το που επιλεγω εγω απο τα paddles, εμφανιζονται οι σχεσεις και η επιλογη που εκανα.
Αν συνεχισω μεσα σε 30sec περιπου να αλλαζω απο αυτα μενει ετσι, αλλιως επανερχεται μονο του στην s θεση αλλα με δικες του αλλαγες. (σχετικα πιο αποτομο και αβολο αλλα
μαλλον αλλαζει πιο ψηλα αν θυμαμαι καλα σε σ.α.λ σε σχεση με την D).
Στις αλλαγες μεσω των paddles (στην s) κανει γρηγορες προς τα πανω (σχεδον 1sec απο την στιγμη που πατησεις το 'αυτακι') και ταχυτατες προς τα κατω.
Το προβλημα μου ηταν οτι αν ξεχαστεις λιγο με την κινηση στο s και πας μετα να πατησεις
βαθια το γκαζι, εχει επανελθει στο s αυτοματο και σου κανει kick-down μονο του, και εκει που εχεις πχ μια μετρια 2α και πατας, ξαφνικα σου κατεβαζει 1η και γονατιζει το αυτοκινητο. Ουσιαστικα δηλαδη δεν σου κραταει το manual mode ουτε στο s συνεχεια.
Αυτο με ξενερωσε τρελα!
Δυστυχως **ξεχασα να το δοκιμασω στο +/- μεσω της D. Θυμασαι αν σε αυτη την επιλογη σου κραταει το manual mode συνεχεια?**Παντως το μοτερ (9800χλμ) αν και ηταν πιο γεματο' στις 2,000σ.α.λ και κατι απο του
scirocco δεν μπορω να πω οτι μου φανηκε πιο δυνατο αλλα σιγουρα για αυτο ευθυνεται και το βαρος που μολις τωρα ειδα: 1508κιλα (4τροχοι Μαιου 08). Ημασταν και 3 ατομα!
Αρα μαλλον το dsg βγαινει εκτος προτιμησης. -
Aκόμα και στο χειροκίνητο, αν σανιδώσεις σου κάνει k/d και αν πιάσεις κόφτη αλλάζει.
-
στο s αν θυμαμαι καλα σου κραταει για λιγο τον κοφτη,δεν ανεβαζει κατευθειαν αλλα ανεβαζει στο τελος(αν δε το κανεις εσυ)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στο s αν θυμαμαι καλα σου κραταει για λιγο τον κοφτη,δεν ανεβαζει κατευθειαν αλλα ανεβαζει στο τελος(αν δε το κανεις εσυ)Δεν με χαλασε τοσο πολυ αυτο με τον κοφτη που λες (δεν ειμαι τυπος που κοφτιαζει ετσι κι' αλλιως), αν και δεν το πηγα πανω απο 6,000σ.α.λ για να δω οντως την διαφορα που επισημαινεις, αλλα ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΤΡΕΛΑ που επαναφερει το kick-down ακομα και στην s μετα απο 30sec περιπου αν δεν κανεις τιποτα με αλλαγες...
Μαλλον θα παραμεινω 'παραδοσιακος' τελικα. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δυστυχως ξεχασα να το δοκιμασω στο +/- μεσω της D. Θυμασαι αν σε αυτη την επιλογη σου κραταει το manual mode συνεχεια?όχι.Δεν σε κρατάει πολύ ώρα στην manual λειτουργία.αν δει ότι κινείσαι με σταθερό γκάζι και (σχετικά) σταθερά km/h, βάζει D.
Επιπλέον δεν καταλαβαίνω που λες ότι κάνει εύκολα kick down.Αν πατήσεις τέρμα το γκάζι (και το κουμπάκι στο τέρμα της διαδρομής), ουσιαστικά του ζητάς τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση του αυτοκινήτου-μηχανής και αυτό κάνει.
Δε θα μπω στη διαδικασία να υπερασπιστώ ή όχι το DSG.απλά να πω ότι από μία βόλτα και μόνο δεν μπορείτε να βγάλετε άποψη.Η συνήθεια είναι πολύ κακό πράμα και δε σας αφήνει να κρίνετε ουδέτερα.
Πιστεύω ότι και χρυσό να ήταν το DSG και να έκανε τα πάντα τέλεια, πάλι θα βρίσκατε κάτι για να σας ξενίσει.
Είπαμε...η συνήθεια έχει μεγάλη επηρροή...
Επίσης έχει να κάνει και με το τι θέλει κάποιος από ένα κιβώτιο (οποιοδήποτε -αυτόματο ή μη).εδώ βρήκα καποιον που είπε ότι στην Α-class του τη δίνει που οι ταχύτητες κουμπώνουν γλυκά και απαλά και όχι με 'κλίκ' όπως πχ το Accent που είχε πριν.Φάγαμε 2 ώρες για να του 'αποδείξω'(?) ότι αυτό που έχει η α-class και το 'φτύνει', απλώς ονομάζεται ποιότητα κατασκευής...Βέβαια τον άνθρωπο τον βολεύει να ακούει και να καταλαβαίνει το 'κλακ' του κουμπώματος της ταχύτητας...Τι να κάνουμε?drdino, ειλικρινά, τι να την κάνεις την ταχύτητα ΠΑΝΩ στον κόφτη?Η μηχανή έχει 'κρεμάσει' και δε σε κρατάει πλεον στη στροφή (αν μπαίνεις με 'όσα' και με την ταυτότητα στο στόμα).
**QsisVTS **
καμία ταχύτητα δεν την κρατάει στον κόφτη.Με το που κάνει να επεμβαίνει ο κόφτης, βάζει την επόμενη. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
επαναφερει το kick-down ακομα και στην s μετα απο 30sec περιπου αν δεν κανεις τιποτα με αλλαγες...Το περιγράφεις αυτό που λες?Δεν το κατάλαβα...
-
Πολλές φορές σε γρήγορη (=Μπάμπη φέρε πίσω το κουπόνι για τα τσάμπα σουβλάκια) οδήγηση κρατάω ταχύτητα κοντά (έως πολύ κοντά) στον κόφτη, επειδή δεν θέλω να μπει η επόμενη. Ειδικά σε στροφοδιαδρομές. Τέσπα, θα ήθελα στο χειροκίνητο να δίνει όντως τα λουριά στον οδηγό, αλλά ακόμα και έτσι το DSG τα σπάει.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
επαναφερει το kick-down ακομα και στην s μετα απο 30sec περιπου αν δεν κανεις τιποτα με αλλαγες...
Το περιγράφεις αυτό που λες?Δεν το κατάλαβα...
Nομιζα οτι στο s mode 'καταργει' το kick-down (μονιμα) αλλα αυτο γινεται μονο αμα ανεβοκατεβαζεις συνεχεια με τα paddles, ή αν παιζεις παρα πολυ με το γκαζι σε ολη του την διαδρομη...
Αν ξεχαστεις λιγο (νομιζω γυρω στα 30sec χωρις αλλαγη και με σχετικα σταθερο γκαζι οπως ειπες) σε επαναφερει σε αυτοματη λειτουργια ακομα και στο s , κανωντας kick-down σε αποτομο βυθισμα του γκαζιου.
Οποτε εκει που εχεις μια μετρια 2α, πας να πατησεις βαθια το γκαζι και σε γονατιζει με 1η... -
Γρηγόρη, το S (sport) είναι και αυτό αυτόματο πρόγραμμα όπως και το D (drive). Η διαφορά είναι ότι αλλάζει σχεδόν στον κόφτη και κρατάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά τις στροφές. Γι΄αυτό και στα kickdown σου έβαζε 1η. Το S, λόγω της φύσης του, θα το χρησιμοποιήσεις πολύ σπάνια, σε καμία κόντρα ή αν θέλεις πχ να ξεκινήσεις πολύ γρήγορα στο φανάρι για να χωθείς.
Σε οποιοδήποτε αυτόματο πρόγραμμα και αν είσαι, είτε στο D είστε στο S, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να πάρεις τον έλεγχο εσύ μέσω των paddles. Όπως πολύ σωστά είπες, αν δεν τα χρησιμοποιήσεις για 30'', επανέρχεται στο αυτόματο. Μπορείς επίσης να το επαναφέρεις και νωρίτερα, αν πατήσεις παρατεταμένα το δεξί paddle (αν προσέξεις, γράφει επάνω και OFF, εκτός από +).
Αν τώρα θέλεις χειροκίνητη λειτουργία, το βάζεις στο +/-. Μη σε μπερδεύει που είναι δίπλα στο D, δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό, εκεί το κιβώτιο λειτουργεί χειροκίνητα μόνο, και αλλάζεις ταχύητητες είτε από το λεβιέ (πάνω-κάτω) είτε από τα paddles. Ακόμη και στο χειροκίνητο όμως, θα σου αλλάζει προς τα πάνω όταν πιάσεις κόφτη (λογικό δεν είναι; ) και προς τα κάτω αν οι στροφές πέσουν υπερβολικά (για να μη σου σβήσει). Έχω την εντύπωση πως κάνει kickdown ακόμη και στο χειροκίνητο, αυτό όμως μπορείς να το αποφύγεις με το εξής κόλπο. Πίσω από το πεντάλ του γκαζιού έχει ένα διακοπτάκι, που πιέζεται όταν το πατάς τέρμα. Αν δε θέλεις να σου κάνει kickdown, το πατάς τέρμα, αλλά χωρίς να πιέσεις το διακοπτάκι (κάνει κλατς, θα το καταλάβεις). Το ίδιο κόλπο πιάνει φυσικά και στα αυτόματα προγράμματα, D και S.
Κι εγώ πάντως ήμουν λίγο μπερδεμένος μετά την πρώτη μου επαφή με το DSG. Ίσως θα πρέπει να το ξαναδοκιμάσεις ακόμη μια φορά για να καταλήξεις στο συμπέρασμά σου. Η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη, όπως πολύ σωστά λέει και ο Κάβουρας (κι αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί πώς θα οδηγώ νοικιασμένα χειροκίνητα τα καλοκαίρια στα νησιά, αν μάθω στο DSG, με βλέπω να παίρνω τα κιβώτια στο χέρι )...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επιπλέον δεν καταλαβαίνω που λες ότι κάνει εύκολα kick down.Αν πατήσεις τέρμα το γκάζι (και το κουμπάκι στο τέρμα της διαδρομής), ουσιαστικά του ζητάς τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση του αυτοκινήτου-μηχανής και αυτό κάνει.
+100
Είπαμε...η συνήθεια έχει μεγάλη επηρροή...
Επίσης έχει να κάνει και με το τι θέλει κάποιος από ένα κιβώτιο (οποιοδήποτε -αυτόματο ή μη).εδώ βρήκα καποιον που είπε ότι στην Α-class του τη δίνει που οι ταχύτητες κουμπώνουν γλυκά και απαλά και όχι με 'κλίκ' όπως πχ το Accent που είχε πριν.Φάγαμε 2 ώρες για να του 'αποδείξω'(?) ότι αυτό που έχει η α-class και το 'φτύνει', απλώς ονομάζεται ποιότητα κατασκευής...Βέβαια τον άνθρωπο τον βολεύει να ακούει και να καταλαβαίνει το 'κλακ' του κουμπώματος της ταχύτητας...Τι να κάνουμε?Μόλις μου έδωσες ενα λόγο να μην πάρω ποτέ Α-class.. ταχύτητα χωρίς κλάκ σαλάτα χωρίς ντομάτα!
ένας λόγος που μου την έσπαγε πάντα το 106 μου σε σχέση με την dedra μας είναι οτι δεν είχε αυτό το βαρύ κλακ που είναι όλα τα λεφτά!
σχετικά με DSG ή non-DSG.. θεωρώ πως το 7-τάχυτο αξίζει τα λεφτά του καθώς θα σου κάνει οικονομία και όποτε θες θα σου δίνει τρομερές ρεπριζ.
ΑΛΛΑ.. αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα αυτόματα (εγω πχ..) τότε όσο καλό και να είναι δεν πάυει να είναι αυτόματο..απλά τα πράγματα.
VW Scirocco